Demokratins drivkrafter

Patrik Engellau

Miljöpartisten Per Bolund kandiderar till posten som partiets språkrör och redovisar sina motiv i Dagens Nyheter: ”Jag lyssnar till Greta Thunberg när hon säger till alla vuxna att det är dags att ta ansvar. Jag tycker att det är dags och mitt sätt att ta ansvar är att jag kandiderar till att leda Miljöpartiet.”

Det känns fint att den sextonåriga Greta blir ett slags andlig uppdragsgivare till Miljöpartiets nästa ledare. Det påminner mig om Jan Björklund som hade lovat sina söner Jesper, 17, och Gustav, 13, att inte prata med Sverigedemokraterna och att det löftet såklart var heligt.

Sådana hänsynstaganden är vanligare än man tror i svensk politik fast de inte brukar omnämnas, det har jag upptäckt efter att ha gjort lite grävande journalistik. Jag tycker medborgarna har rätt att veta.

Att Stefan Löfven kunde gå med på att avskaffa värnskatten har förvånat många. Men det är inte ett dugg konstigt när man får reda på hur det gick till. Han hade resonerat med sin hamster. Diskussionerna hade pågått hela julhelgen och slutat med att hamstern fick sin vilja igenom. Stefan Löfven säger att i en demokrati måste man lära sig att ge och ta.

Det har kommit många fräcka påhopp på Annie Lööf för att hon i regeringsförhandlingarna vacklat än hit och än dit på ett till synes oförutsägbart sätt. Många har trott att hon haft en listig plan. Mitt gräv har emellertid avslöjat att hon alltid sover med en kortlek på nattduksbordet. När hon vaknar drar hon ett kort på måfå. Blir det ett rött kort så försöker hon den dagen komma överens med socialdemokraterna. Blir det svart kort så satsar hon på borgerligheten hela dagen. Däremot är det inte sant, som en del tror, att Stefan Löfvens spioner till slut bytte ut alla de svarta korten i leken mot röda och att det var därför Sverige sent omsider fick en regering. Det är bara en fånig konspirationsteori som å det grövsta smutskastar hela vårt demokratiska system.

Under mina efterforskningar har jag även kommit på en del andra fakta som media undanhållit folket. Många är förvånade att Anders Ygeman är tillbaka i regeringen. De tycker att Ygeman gjort bort sig så rejält vid minst två tillfällen att han inte borde komma i fråga. Den första tabben var när han misslyckades med att deportera 80 000 migranter enligt ett löfte som han själv avgivit. Nästa gång var när han inte informerade statsministern om skandalen i Transportstyrelsen och till på köpet hävdade att det inte fanns något rum där han kunde tala ostört med Löfven. Det verkar oförklarligt för den som inte känner till att Ygeman har mycket grav dyskalkyli. Dyskalkyli är för siffror vad dyslexi är för bokstäver. Vårdguiden ger exempel på symtom:

 • stora svårigheter med att automatiskt uppfatta antal eller mängd
 • problem med att förstå vad siffrorna står för
 • svårt att räkna ut även låga tal, tar tid men kan ändå bli fel
 • blir ofta kvar i tidiga sätt att räkna, till exempel att räkna på fingrarna
 • problem med att lära sig klockan och har en osäker tidsuppfattning

Det var därför Ygeman inte fick ihop ett möte med Löfven. De skulle träffas i rum S28 klockan 14.30 på torsdagen men Ygeman gick till rum S77 klockan 10 på fredagen. Mycket osäker tidsuppfattning och problem med att förstå vad siffrorna står för. Och han lyckades faktiskt utvisa 80 personer. Det är visserligen mindre än 80 000 men för den som räknar på fingrarna kan det verka som samma storleksordning.

71 reaktioner på ”Demokratins drivkrafter

 1. Lars skriver:

  ”Och där är vi också, på stranden, med Jesus och änglarna som en positiv kraft, och de orena andarna som ett negativt inflytande. Och vi är också lurade. Vi låter oss luras. Vi intalar oss att det inte finns någon djävul och inte något helvete. Det som är så bra med det – skulle någon kunna säga – är att allt blir tillåtet. Det finns ingen synd, inget straff, ingen evig fördömelse. Allt är tillåtet. Vi bestämmer vad som är rätt och fel. Hm, har vi inte hört det där förut? Vi och ingen annan bestämmer vad som är rätt och fel. Uttryckt på ett annat sätt, så känns det som att det jag tänker och känner är mitt eget. Det är mitt. Det är jag. Lika mycket som mitt kött och blod är mitt kött och blod, så är det som jag tänker och känner mitt eget. Och inget av det är fel, eftersom inget kan komma utifrån, från en djävul, från ett helvete.”

  https://www.swedenborgsminneskyrka.se/predikningar/manniskan-och-den-andliga-varlden/andra-andar

  Gilla

  • Margareta skriver:

   Jag håller helt med! Lyssnade sedan vid ett tillfälle till Ygemans svar då en vettig journalist konfronterade honom om saken. Med sin släpiga(=nonchalanta) röst och sätt att tala svarade han ”att han hoppades att det hade gått bra för snickaren!!!” Jag höll på att fara i taket! Om jag hade åsamkat en människa en sådan förlust och ett sådant livsöde hade jag försökt att ställa allt tillrätta, tagit på mig skulden/ansvaret och rättat till det hela ekonomiskt.

   Gilla

 2. K. Ulvert skriver:

  Din roliga text motbevisar min tes att satir och ironi är omöjliga i dagens Sverige för att verkligheten är alltid värre.
  Men hur ska man annars ha något utbyte med dessa politiker? De svarar ju aldrig på frågor och ljuger när de kan.
  Den stora frågan ”VARFÖR” när det gäller invandringen till exempel förblir obesvarad.
  Det enda som återstår är löjet, kanske om de blir tillräckligt förlöjligade att de tappar modet och avgår. Det finns tecken på att det kan ha lyckats i vissa fall.
  Dessutom är det i oftast roande för oss andra.

  Gillad av 8 personer

 3. Sand och sand och sand, ej alls finner danske mand, utan berg och avgrund och farlig rand, detta är inte taklamakan, kamel gick och kom i pass, mackapär fungerar inte alls, av byte med bysans man, nu kvar bara papper till dass skriver:

  Jo, jag tror inte på skrivna regler med en minimum-IQ för art leda landet, eller liknande, men det vi ser idag är löjligt, har någon fullgjord universitetsutbildning i något riktigt eller relevant arbetslivserfarenhet? Det verkar inte så, utan det enda de behärskar, det enda de var ägnade för, det är ränksmideri och att skaffa sig egna fördelar, de har optimerat de mycket små talanger de har i ungdomsförbund och ryggdunkande pk-organisationer. Idag är det ju en mycket rakare väg till att bli statsminister att vara medlem av muslimska brödraskapet eller vara salafist än att vara utbildad advokat eller ingenjör eller ekonom med erfarenhet. Jag gissar att just matematikkunskaperna är särdeles usla i riksdagen. Så det spel som politikerna behärskar det är ett spel de själva konstruerat, och det är inte längre ett demokratiskt spel, och har väl nästan aldrig varit det i Sverige, vi var lurade av konsensus från början. Demokrati är INTE konsensus, utan att fritt bryta olika ideér med varandra, och låta folk ta del av detta brytande av ideér och sedan rösta som de tror är bäst. Istället så präglas svensk politik och pk-ism nu i hela västvärlden, av en extremt långtgående enighet hos eliten, eventuella oenigheter skall jämnas ut INNAN debatten når folk, ett extremt osunt politiskt klimat. Därför hatas populisterna, för i varenda debatt så drar populister ner byxorna på konsensus och pk-ismen. Som exempel, hela 7-klövern säger att invandringen är lönsam, många förstår och vet att så inte är fallet men det får aldrig yppas i riksdagen eller media, men så har vi då gossen Ruda i SD som aldrig kan hålla klaffen. Men etablissemanget kan inte bemöta deras argument med annat än personangrepp eller tystnad. Det sker inget brytande av de viktiga argumenten fortfarande i svensk politik eller i media, utan allt handlar om vem som har den största plattformen för att föra ut sitt budskap och verkligheten som vanligt folk till sist ser, men då kan det vara försent. Det är inte demokrati vi har då inte åsikter bryts öppet och ärligt.

  Gillad av 11 personer

  • nu kvar bara papper till dass skriver:

   Ek viktig kugge i denna icke-fungerande demokrati utan öppna ärliga samtal är Alice Teodorescu, hon illustrerar väl avsaknaden av offentligt samtal och att endast åsikter som är konsensus kan yppas:

   http://www.gp.se/ledare/stram-migrationspolitik-hj%C3%A4lper-fler-1.12727499

   Hon ger sken av att nästan alla vetat att man hjälper bättre om man lyckas med integration och att detta misslyckats och så vidare, och att hon så klart alltid argumenterat i linje med detta, då istället hon vid varje tillfälle ligger endast säger exakt det som är accepterad konsensus bland utbildat folk, när det begav sig då var fokus på massinvandring. Det verkligt slående är hur hon idag skriver att ”det inte är människorna som kommer som är problemet” när det ju så uppenbart är just de som är problemet, och VIK behöver EXAKT den typen av människor. Hade invandrarna bestått av kineser så hade våldtäkterna varit i linje med kinesisk kultur, och arbetsförmågan likaså. Så Teodorecu företräder EXAKT pk-positionen som ju är att man inte kan peka finger på invandrarnas egna tillkortakommanden, eller deras kultur, och hon släpper inte fram någon som hyser denna uppfattning och genom att fylla en plats där verkliga åsikter kan brytas, men endast vara en megafon för konsensus, så agerar hon, och andra som hon, som stoppkloss för verklig demokratisk debatt, Allt hon idag skriver skrev jag till henne för 12 år sedan, först nu är det opportunt att säga en del av det. Det är ett missbruk av yttrandefriheten och hennes position.

   Gillad av 8 personer

 4. nu kvar bara papper till dass skriver:

  Vad är egentligen det svenska samhällskontraktet idag? Borde vi inte göra det explicit, för det är tydligt vilka som är önskvärda och vilka som inte är det. Vi borde reglera invandringen efter det som egentligen avgör vilka som får komma och stanna i Sverige, och det är ju inga kinesiska ingenjörer eller filippinska sjuksköterskor precis. Trohetseden som skall sväras då man blir medborgare är:

  -Svär du på den heliga värdegrunden att du för alltid rösta på S eller på något stödparti till S?

  Man kan gå vidare och fråga alla svenskar samma sak, och dra in medborgarskapet för de som svarar nej.

  Gillad av 4 personer

 5. Leif Nilsson skriver:

  Tack Patrik för ditt framgångsrika grävande. Nu blir dårskapen mera begriplig.
  Apropå dårskapen så tycks den också vara global.
  Alexandria Ocasio-Cortez som är ledamot för Demokraterna i USA:s representanthus, tycks också lyssna till Greta Thunberg, istället för vetenskaplig fakta. Hon hävdar att
  ”THE WORLD IS GOING TO END IN 12 YEARS!”
  Stefan Molyneux kommenterar den hysteriska galenskapen och lyfter fram det största hotet: Massimmigrationen till väst!

  Gillad av 2 personer

 6. Aha skriver:

  Nä, förklaringarna håller inte riktigt. Ygemans agerande blir förståeligt – hoppas han får upprättelse – men inte för Löfven och Lööf.
  När det gäller Löfven tror jag inte att hans görande och låtande bara hänger på vad en hamster tycker. I bakgrunden måste det ligga släktled av hästhandlare eftersom han ljuger så ofta och så obesvärat.
  När det gäller Lööf och röda kort vs svarta är det värre än så, Engellau har alltså fel när han anger en kortlek som förklaring till hennes röda beteende. Hennes agerande hänger helt enkelt ihop med hennes röda hår. Det kan väl varenda en förstå. Såvida hon inte färgar håret kan man inte se fram mot borgerlig majoritet. Inte den här mandatperioden i alla fall. Sedan kanske hon och hennes röda hår är förkastade av väljarna.

  Se där, det bringas ljus till politikernas irrationella beteenden.

  Gilla

 7. Yvonne Rosenthal skriver:

  Greta Thunberg skolkar sedan månader tillbaka från skolan med föräldrars och lärares goda minne. Greta Thunberg hyllade skolkare och skolk på Idrottsgalan och uppmanar barn och ungdomar världen över att skolka, för klimatets skull. Hon har hörsammats i Tyskland där Die Grüne är synnerligen militanta- i senaste EU-valet stod att läsa på deras valaffischer att Angela Merkel borde sprängas i luften vilket illustrerades med ett fotomontage. Professor Sverker Sörlin KTH hyllar Greta och drar paralleller till Daniel Cohn Bendit. Googla!

  Gillad av 5 personer

  • Dandersan skriver:

   Vadå skolka?
   Karriären ligger spikrak för den som väljer den politiska banan-helt utanför samhällets övriga karriärvägar.
   Vid sidan av personer som influencers som styr andra genom sina bloggar.
   Hederligt arbete som kräver en utbildning och kanske även en dusch efter genomfört värv stå inte högt i kurs.

   Gillad av 3 personer

  • Elisabeth skriver:

   Yvonne R, uppvaktningen av lilla Greta har nått sjukliga nivåer.Jag såg och hörde henne i Skavlan och hon verkar vara en rätt speciell person. Mer vill jag inte skriva. Jag hoppas att hon snart sparkar bakut av allt detta, Jag kommer att tänka på kulten av den här pojken som angav sina föräldrar under Stalin-tiden. Överheten odlar kulter man har nytta av.

   Gillad av 3 personer

   • Elisabeth skriver:

    Pavlik Morozov, hette han, pojken som angav sin far ( som hamnade i fångläger och sedan avrättades ) . Pojken mördades senare av andra uppbragda bybor ( som sen blev avrättade ). Pavel blev sedan martyr och hyllades som föredöme under Stalin-tiden. Massor av monument restes till hans ära. Man skulle vara så hängiven Saken att man t o m angav föräldrarna. Barnen uppfostrades i sådan anda. Jag tycker att vi går in i en besynnerlig tid som flirtar med totalitarismen.En ny Stalin-tid fast med andra förtecken ? Greta-kulten är något åt Pavel- hållet. Vansinnigheter verkar möjliga. En skandalös text som den i Expressen ( som jag diskuterar nedan ) vore otänkbar för bara några år sedan.

    Gillad av 7 personer

   • Språka på serbokroatiska skriver:

    Barnsoldat i kulturkriget. Mycket bra, Östman, mycket bra. Hade själv aldrig gjort den kopplingen och är det något vi saknar är det slagkraftiga, effektiva och avväpnande språkbruk som vi kan kleta ner motståndaren med.

    Gilla

   • nu kvar bara papper till dass skriver:

    Tack. Jo det föll bra, kan användas varje gång en pk-ist puttar sina barn framför sin ideologi. Låt det bli en meme.

    Gilla

 8. Elisabeth skriver:

  ”Vi kan inte hantera friheten….strunta i väljarkåren, kör över oss, vi kräver en statlig hockeytackling….vi som skriver besitter viss makt, resten av makten är din, Stefan Löfven ! ”
  Detta uppseendeväckande, antidemokratiska, uppviglande manifest fanns i Expressen häromdagen. Det var undertecknat av 87 klimataktivister, en överväldigande majoritet ( unga ? ) kvinnor.
  Alltså – i Frankrike växer en rörelse, de gula västarna, som kräver frihet från överhetens tvång, i Sverige finns en rörelse som vill ha mer av överhetens tvång. Vad har gått fel i vårt land ? Vad är detta för personer ? De påstår att de har över 2 miljoner ”följare”. Är detta resultatet av kollektivistisk uppfostran, usel skola, avsaknad av historiekunskaper, priviligierade liv ? Jag kan tänka mig att samtliga bor i innerstaden eller på ort med bra kollektivtrafik.De ser bara till egna intressena. Så tunn är alltså civilisationens fernissa att vissa ogenerat nu framträder som ett slags Pol Pot-anhängare och kräver diktatur för genomförandet av de egna idéerna. De kräver en stark ledare som kan ”köra över” alla andra. Det är förfärligt. Att de inte skäms. Det är slående att så många är kvinnor. Som vill ha en stark ( manlig ! ) ledare. Hmmmm, vad ska man säga om det ? Det gör inget om det används som slagträ mot radikalfeminismen , det är bara bra, men det är inte nyttigt för Kvinnosaken.

  Gillad av 4 personer

  • uppstigersolen skriver:

   När man kollar vilka dessa 87 figurer är som skrivit under detta upprop hittar man fruntimmer som reser som skottspolar jorden runt. Om de tog sig själva på allvar skulle de väl flytta ut på landet och leva på nävergröt eller nåt. Nu framstår de bara som riktiga jubelåsnor.

   Gillad av 5 personer

  • Sixten Johansson skriver:

   20 av de 87 influensorna och deras spartanska livsstil presenteras pregnant på toklandet.wordpress.com: ”De hycklande 87, här är några av dem”.
   Och på katerinamagasin.se 24 januari: ”Influencers med mental influensa”.

   Gillad av 2 personer

 9. Palle9 skriver:

  Ygeman skickas med förkärlek fram för att svara på frågor i media, han anses uppenbart göra ett bättre intryck där än vad Löfven gör. Notera Ygemans sätt att tala: dämpat, återhållsamt – detta ska uppenbarligen ge ett intryck av seriositet. Precis samma teknik, som Fredrik Reinfeldt använde sig av. En person, som förställer sig på det viset förtjänar inget förtroende.

  Gillad av 5 personer

 10. Mikael Steinwall skriver:

  I ett normalt land borde De fyras gäng vara rökta nu. V för att de släpper fram en regering som går på tvärs med deras egna politiska uppfattning. S för att de frivilligt gått med på att föra en politik som går på tvärs med deras egna politiska uppfattning. C och L för att de aktivt medverkat till att S får driva en politik som i stora delar går på tvärs med deras egna politiska uppfattning.
  Hör ni mullret från folkdjupet, stora skaror människor som beger sig ut på gator och torg? Nu är det nog!
  Nä, precis. Att skicka upp SD på Riksdagens läktare var trots allt det primära, det trumfade allt.

  Gillad av 3 personer

 11. Eskil skriver:

  De politiker som fäster vikt till skickligt utformade marknadsföringskampanjen som Greta Thunberg utnyttjas för borde vara diskvalificerade från allt politiskt inflytande.

  Utan den utveckling som Greta ondgör sig hade hon med största sannolikhet inte skolstrejkat idag utan var utlämnad till hårt arbete under synnerligen spartanska förhållanden på någon gård.

  Gillad av 1 person

 12. Palle9 skriver:

  Ihåligheten i Januariöverenskommelsen och i den resulterande regeringsförklaringen beskrivs väl av Anna Dahlberg: https://www.expressen.se/ledare/anna-dahlberg/lofvenpakten-blundar-for-de-verkliga-problemen/
  I en osignerad ledare i samma tidning (Expressen) pekas på att bekämpandet av den ökande antisemitismen i vårt land kräver något annat än ytterligare ett museum om förintelsens offer. Dock lyckas man med konststycket att inte med ett ord omnämna elefanten i rummet – dvs vilka som står för ökningen av judefientligheten.

  Gillad av 3 personer

 13. Sune Mangs skriver:

  Ygeman anser sig tvärtom vara förtjänt av beröm för Transportstyrelseskandalen. Då SÄPO formellt är underställda inrikesministerns fögderi, så framför Ygeman på fullt allvar att han minsann som inrikesminister borde få beröm. Detta patetiska uttalande skulle i praktiken i så fall innebära ett ministerstyre på dealtjnivå för att överhuvud tas på allvar.

  Gilla

 14. Elvin skriver:

  årtionden har invandringskritiker och partier som Sverigedemokraterna i tydliga ordalag varnat för invandringen och dess konsekvenser.
  Men för övriga politiker har problemen inte gått att upptäcka.
  Det är budskapet från Sveriges nya inrikesminister Mikael Damberg (S).

  Men Damberg vill inte dra någon direkt koppling mellan invandring och brottslighet. Enligt honom handlar det om ett ”historiskt arv”.

  En undersökning i DN förra året visade att unga män med invandrarbakgrund ligger bakom nästan alla, 9 av 10, mord och mordförsök med skjutvapen.

  Socialist eller borgerlig, Ulf Kristersson kan inte heller se något samband,
  Samma kålsupare hela PK rörelsen.

  Gillad av 5 personer

 15. Jari Norvanto skriver:

  ”Diskussionerna hade pågått hela julhelgen och slutat med att hamstern fick sin vilja igenom. Stefan Löfven säger att i en demokrati måste man lära sig att ge och ta.”

  Guldhamster? Avgjort! En hamster i buren är bättre än 349 lämlar i hönsgården där inte alla hästarna är hemma.

  Gillad av 3 personer

  • Södermalmsrealisten skriver:

   ”ge och ta” – är det inte tvärtom ? Först ger vi bort bestämmande-rätt i t ex livsmedelsförsörjning till Bryssel. Men klockslaget för att få plumsa i kräftburarna – det bestämmer vi själva. Så det så.
   Kan själv !

   Gilla

 16. Fredrik Östman skriver:

  Ingen har kommenterat ”Vårdguiden” hemmapåhittade låtsasdiagnos ”dyskalkyli” som uppenbarligen har två avsikter: 1. Att ge ett fint och oförtjänt namn åt den redan dumheten, så att de dumma behandlas på ett orättvisst sätt som om de var smartare än de är och så inte får den hjälp och förståelse som de borde ha fått. 2. Att jämställa den rena dumheten med dyslexi för att på så sätt omintetgöra årtionden av mödosamt informationsarbete avsett att sprida kunskapen om att dyslexi inte är dumhet.

  (De som har problem med att siffror hoppar omkring och landar i fel ordning är förstås helt sedvanliga dyslektiker.)

  All de symtom som beskrivs av Vårdguiden är symtom på ren dumhet, IQ någonstans under 80. 15% av befolkningen är så stockdum, eller så var det innan vi importerade stora skaror utlänningar in i denna kategori. Varför skall man hitta på en förljugen diagnos som täcker 15% av befolkningen och som leder till att behandlingen av dem blir inadekvat och missriktad? Borde vi inte bry oss om de svagaste i samhället på ett rationellt, meningsfullt, upprätt och hederligt sätt?

  Gillad av 1 person

 17. Sixten Johansson skriver:

  Stefans hamster gav viktiga ledtrådar och vi nystar oss vidare till ett zoologiskt fenomen, som sprider ett förklarande ljus över sjuklövern, mediakonglomeratet och andra maktkorporationer. När råttor lever tätt tillsammans i trånga utrymmen av åsiktskorridorens och riksdagskorridorernas typ blir deras långa svansar hopsnärjda, så att de till sist inte kan röra sig individuellt, utan släpar sig fram som en enda vämjelig massa av kroppar, huvuden, ben och svansar. Denna härva kallas råttkung. Verkliga råttkungar svälter snart ihjäl, men maktelitens framhasande svanshärvor verkar fortfarande skyddas och matas. Sannolikt tillförs de näring av olika aktörer, som av någon anledning vill hålla dem vid liv så länge det går.

  Gillad av 3 personer

 18. Midgard Guard skriver:

  Hahaha det var ett av de roligaste blogginlägg jag någonsin läst – tack PE! Ja mot dumheten kämpar även gudarna förgäves. Det är tur att vi bjuds hoppingivande visdomsord av våra stora ledare, som Annie Lööf: ”I Sverige är det olagligt att vara kriminell.”

  Gillad av 3 personer

 19. O.T. skriver:

  Läst på Thoralfs blogg, ta en titt om ni bommat den. Han är numera fri debattör.

  Pia Kjærsgaard har ju rätt,Sverige är ett sinnessjukt land,och uppvaknandet kommer bli plågsamt för de självgoda globalistposörerna en dag.
  Jag sörjer det svenska tillståndet idag, det är så destruktivt att hata sitt eget land och värderingar/kultur som många pk naiva godhetsknarkare gör, varför flyttar de inte om nu Sverige är så tråkigt och mossigt?
  Många av dem är svenska tjejer/kvinnor som älskar allt arabiskt/muslimskt/afrikanskt.
  Det finns 3 hörnstenar ett civiliserat samhälle ska bygga på,nämligen,kärnfamiljen,kristendomen,traditioner.
  Och den nuvarande regeringen kommer göra allt för att bryta ner dem.
  Amanda Lind som kulturminister är ett steg närmre upplösningen,
  vi kommer se mer av Eid al-fitr och andra muslimska högtider på Sveriges Vänster Television och det är baar en tidsfråga hur länge svt visar från svenska högtider som midsommar,valborg och lucia.Det har redan gjorts ändringar för att passa den rådande islamistiska agendan
  Sd må försöka var som andra partier och vilja bli insläppta i värmen men jag är osäker att det går med Jimmie Åkesson vid rodret,tycker att JÅ börjat bli lite bekväm och pk, försöker anpassa sig,kanske dags för ett nytt fräscht ansikte som styr sd mot 2022.
  AfS måste börja nånstans. och tror det kan ta tid ,men AfS är ett intressant parti och kan växa ju mer utför det går med Sverige och nu senast den sjuka regeringssammansättningen som bara förvärrar tillståndet. Gustav K är duktig och bra talare,
  en annan jag uppskattar är Lennart Matikainen,vältalig och sansad.
  På tal om Danmark så skräder inte AFR orden när det gäller Sverige,den naiva,löjlige Reinfeldt får höra sanningen av den kloke Anders FR

  Gillad av 1 person

 20. Göran Holmström skriver:

  Stackars hamster, log gott åt krönikan, men lider med hamstern rejält. Gud vet vad Stefan utsätter den för, morrhårsryckning (borde kanske särskrivit det, men lite rädd att bli retad på )
  Den blir förmodligen matad med billiga OK-pellets, till det så den psykiska tortyren att lyssna
  på alla ytterst dåliga tal som ältas för Ulla och hamstern. Undrar om den är döpt till Stalin eller Marx? Kanske så har Stefan blivit lite vild och crazy, och döpt hamstern till pol pot.
  Just hamstrar finns i 18 sorter och sju släkter, nej jag är ingen hamsterfetischist utan använde helt fräckt Wikipedia för att få lite koll på hamstern.
  Tänkt en hel del på lilla Greta idag, improviserade en sång sjöng den för gumman i bilen, hon uppskattade den inte värst mycket. ska inte plåga er här med den.
  Finner bara fenomenet ytterst intressant, 16 år skolkar från skolan för en miljö hon knappast kan veta värst mycket om, fast å andra sidan så hittade jag en bok om hur man byggde kokain på Åsö gymnasium i ungefär samma ålder ( nej byggde inte det) men fann kemin intressant.
  Åter till Greta, henne finner jag inte intressant utan en produkt av hennes mor.
  vars egna” karriär” är på fallrepet så dotterns skolkning och medias helgon förklaring kommer som en Harry Boy vinst kvart i tolv. Personligen så äcklas jag över att vara så KÅT på berömmelse och pengar att man kan sälja sin egen avkomma för 15 minuter i rampljuset,
  Andy Warhol den ytterst talanglöse konstnären yttrade det berömda uttalandet.
  Må muterade flatlöss angripa varenda PK-ist inom en snar framtid.
  Gärna stora som Hamstrar!

  Gilla

 21. Nils Dacke skriver:

  Jag har väldigt lågt förtroende för politiker från miljömuppepartiet och hoppas de åker ut från parlamentet så fort som möjligt. Ifall jag skulle nämna någon som jag uppfattar som seriös och någorlunda trovärdig så det Per Bolund trots tramset med Ernmans dotter.

  Gilla

 22. Södermalmsrealisten skriver:

  ”Dyskalkyli” > https://www.psykologiguiden.se/psykologilexikon/?Lookup=DSM-5
  Vågar prognosticera att många nya dys-ingar kommer att introduceras. Den normo-
  kalkylable (eller vad det heter) riskerar antagligen att diagnosticera som varande i
  Dys-kompassi, dvs sakna torgtalarpolitikerns (naturliga) medkänsla med dem som har det svårt (och därmed lider),även de – utanför – landets gränser.
  Dysauditi – den som inte hör på på vad man säger.

  Dys-lingauli, pratar taskig engelska, även kallat Nåbell-prajs-inglisjj (”plis stäpp fårvard en risiv..) eller Thö Talmannens Inglisj.
  Förledet ”Dys” kan flexifieras med förledet ”Pseudo” – som betyder att det bara ”verkar vara så”
  t ex
  Pseudo-.auditi, hön bara låtsas- inte – höra på
  Pseudo-fori – redan infört
  Pseudo-lexikal el Pseudo-verbal, > sv BludderGubbe, låter tjusigt vid exekveringen, men efteråt frågar sig lyssnaren:. ”Vad var det hön sa egentligen ?”

  Andra förslag ? Svänsta Sproknemdet äfterliser !

  Gilla

 23. Ulf skriver:

  Ola Wongs uppgörelse med alla nyttiga klimatidioter.
  https://www.svd.se/xis-sidenvagar-leder-till-en-katastrof

  Av artikeln framgår att Kinas export av kolkraft gör EU:s åtgärder helt meningslösa för att nå Parisöverenskommelsen.
  Den gör vår flygdiskussion extremt patetiskt även för den mest inbitne koldioxidfobikern.
  Även om hela EU skulle lägga sig mer och dö imorgon , vilket sannolikt är ett av Kinas mål, så skulle världen ändå inte nå klimatmålen.

  Ändå hyllar klimatidioterna Kinas miljöpolitik. Så antingen är dessa människor extremt korkade eller så är de kommunister eller både och. Det brukar gå hand i hand.

  Oavsett om man lider av koldioxidfobi så borde det stå klart att EU:s strävanden mot lägre koldioxidutsläpp är totalt meningslös eftersom det globalt rör sig om avrundningsdifferenser .
  Så vad vi gör är att med en idiotisk energipolitik avveckla vår välfärd helt utan anledning. Utsläppen av koldioxid kommer att fortsätta med hög hastighet. Så även Kinas ätande av demokratiska stater.

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.