Har islam någon positiv effekt på svensk kultur?

Mohamed Omar

Rahaf Mohammed al-Qunun är en ung saudisk kvinna (18 år gammal) som flytt sitt land. Hon var på väg till Australien via Bangkok då hon greps av thailändska myndigheter den 5 januari. Avsikten var att söka asyl i Australien eftersom hennes familj misshandlade och hotade att döda henne eftersom hon lämnat islam.

De thailändska myndigheterna avsåg först återsända henne till Saudiarabien, men efter att hennes fall fått stor uppmärksamhet på sociala medier, fick hon flyktingstatus av FN. Den 11 januari fick hon asyl i Kanada och anlände i Toronto nästa dag.

Medan Rahaf befann sig på flygplatsen i Bangkok så öppnade hon ett Twitterkonto där hon berättade för världen att hon lämnat islam och var rädd för att bli mördad av sin familj och hon tvingades återvända till Saudiarabien. Hon väckte sympatier och mer än en halv miljon tweets använde hashtaggen #SaveRahaf.

Men nu befinner sig alltså Rahaf i Kanada där hon kan börja ett nytt liv. Det är ett exempel på när ett land självt bestämmer vilken flykting man ska ta emot. Hon var handplockad. Det är helt klart bättre än att bara släppa in vem som än visar sig vid gränsen och uttalar ordet ”asyl”. Med ett sådant ansvarslös system får vi in just den typ av människor som Rahaf flydde ifrån, det vill säga islamiska fundamentalister. Med en fortsatt ansvarslös asylpolitik i väst kommer kvinnor som Rahaf inte att vara trygga här heller.

Om vi hade haft en invandring som innebar att vi själva bestämde vilka som skulle komma hit, så hade vi inte haft islamiska fundamentalister, jihadister och kriminella här. Vi hade också kunnat anpassa volymerna till vad vi faktiskt klarar av.

Rahaf har uppenbarligen förstått varför hennes hemland är efterblivet och bestämt sig för att sluta tro på den islamiska fundamentalismens världsbild. Men många av dem som kommer hit förstår inte varför väst är så mycket bättre än islamvärlden. De tror att vi har haft tur eller något. Och de vill förändra våra länder, så att de blir mer islamiska. De begriper inte att om de skulle lyckas, så kommer våra länder också att sluta fungera och allt som vi hade som var bra, och som gjorde att ville komma hit, kommer att försvinna. Kaputt.

I går den 16 januari fick jag se något på USA-kännaren och den konservative poddaren Ronie Berggrens Facebooksida. På kanadensiska CBC den 14 januari berättade Rahaf sin historia. Men när SVT spelar upp klippet dagen därpå ser det inte likadant ut.

På arabiska säger Rahaf att hon klippte sitt hår och detta är ”muharram fil-islam”, det vill säga förbjudet i islam, eftersom det är att efterlikna män. I SVT:s version saknas ordet ”islam”. Titta själv på bilderna!

Det här ingår i ett mönster där SVT tycks se som sitt uppdrag att ”skydda” islam från kritik. Och det kanske det gör.

Mångkulturprojektet lanserades sedan riksdagen antagit regeringens proposition 1975:26 som skulle göra om Sverige för all framtid. En anmärkningsvärd sak i propositionen är att staten tar på sig uppgiften att påverka ”den egna befolkningen” till att acceptera den nya ordningen. Detta fram kommer i ett stycke om det så kallade ”samverkansmålet” om relationerna mellan invandrar- och minoritetsgrupperna och majoritetsbefolkningen.

”Samverkansmålet syftar även till att genom utbildning och information till den egna befolkningen öka förståelsen för människor av annat ursprung och klarlägga intressegemenskapen mellan invandrar- och minoritetsgrupperna och befolkningen i allmänhet… Särskilt bör invandringens positiva kulturella effekter uppmärksammas.”

Här står det alltså svart på vitt, helt ogenerat, att staten genom ”utbildning och information” ska påverka svenskarnas attityd till mångkulturalismen och invandringen. Islam i Sverige är en följd av invandringen. Att tala negativt om islam är underförstått att tala negativt om en av invandringens kulturella effekter, och det ska man helst inte göra. Man ska uppmärksamma det positiva. Finns det någon positivt effekt som islam kan ha på Sverige? Något som kan berika vår kultur? Jag kommer inte på något.

Klicka här för att gilla min sida på Facebook. Du kan stödja mitt arbete genom att swisha till 0760078008 (Eddie).