En svensk konspiration

Jan-Olof Sandgren

En liten storm i ett mycket litet vattenglas.

Så skulle man kunna sammanfatta det ”scoop” journalisten Andreas Henriksson trodde sig ha hittat, när han på nyhetssajten Ledarsidorna avslöjade hur en grupp svenskar på Södermalm brukade anordna middagsbjudningar och diskutera hur man kunde skapa en trygg tillvaro för sig själva och sina barn, någonstans i Sverige. Gruppen arbetade under namnet ”Ekerö”. Som särskilt komprometterande framhölls att man vill maximera sitt politiska inflytande i någon kommun och i möjligaste mån skydda sig mot kriminalitet – visserligen inom lagens råmärken, men i alla fall.

Eftersom Andreas Henriksson råkat swisha 250 kronor till gruppens matkonto, fruktade han att SÄPO snart skulle vara honom på spåren. Därför tog han kontakt med en advokat för att utröna ifall middagssamtalen på Södermalm möjligen kunde uppfattas som ”högmålsbrott”. Här beskrivet med hans egna ord.

Man kan förstås avfärda Andreas Henriksson som en idiot, eller ett pedagogiskt exempel på den bristande verklighetskontakt som ibland kan skönjas i mediavärlden, och i politiken. Att Ledarsidorna.se litar på Andreas Henriksson är väl inte mer uppseendeväckande än att statsministern litar på Henrik Arnstad.

Fast Ledarsidorna.se hade nog sluppit en del kritik (och behållit två av sina bästa skribenter) om man valt en annorlunda vinkel. För på sätt och vis har Andreas Henriksson ändå gjort ett viktigt avslöjande.

När politikerna införde mångkulturen 1975 verkar man ha förutsatt att svenskar alltid skulle utgöra majoritetskulturen. De nya kulturerna upplevdes inte som hot, utan spännande alternativ man kunde berikas av. Eftersom de alltid skulle förbli minoriteter, behövde de stöd och uppmuntran för att inte försvinna. Ungefär som samer eller tornedalsfinnar.

Masoud Kamali, en av Mona Sahlins närmast förtrogna och tillika professor på Mittuniversitet, avfärdade det här resonemanget som rasistiskt. Att tala om en ”majoritetskultur” som andra skulle rätta sig efter var i hans ögon diskriminerande. Istället borde mångkulturen vara en övergripande norm, och i den skulle även svenskar integreras. Samma tanke utvecklas av Said Irandoust i den här artikeln från 2002.

Idag är det få som tar Masoud Kamali på allvar, men just denna tanke verkar ha slagit rot. I den här relativt nyproducerade skattefinansierade videon från 2016 ser man inte skymten av någon majoritetskultur. Tvärtom, i det nya landet där vi befinner oss är vi alla lika nyfödda, somalier som svenskar. Alla tillsammans. Det påminner lite om när gamla tiders härskare ville inleda en ny tideräkning.

Ekeröprojektet kan ses som en bekräftelse på att den här polletten trillat ner. Plötsligt börjar grupper av svenskar känna ett behov av att skydda sig mot ”integration” (i den mångkulturella utopin) som vilken invandrargrupp som helst.

Man kan lätt föreställa sig en grupp nyanlända somalier som träffas regelbundet för att äta middag tillsammans. Kanske inte Andreas Henriksson blir inbjuden till just de här bordssamtalen, men antagligen handlar de om ungefär samma sak.

Hur ska vi skydda vår kultur? Vilken kommun är bäst att etablera sig i? Hur kan vi förhindra att barnen fördärvas i skolan (som kanske har för lite koranstudier eller för mycket av sexualkunskap)?

Hur kan vi försvara oss mot grupper som inte gillar somalier? Vilka trix kan man använda för att få så mycket politiskt inflytande som möjligt?

För Ekeröprojektet framstod Flen som en lämplig plattform. Många somalier valde Hammarkullen utanför Göteborg. Där fick man till och med en egen representant i riksdagen, som förde sin valkampanj på somaliska och kryssades in av sina landsmän. Ett förfarande som ifrågasatts, men lika lagligt som de ”manipulationer” Ekerögruppen hade tänkt sig.

Många från Mellanöstern har sökt sig till Rosengård i Malmö, och fått inflytande inom SSU Skåne. Judar har sökt sig till andra ställen. Assyrier är sedan länge etablerade i Södertälje.

Kulturella gemenskaper har även uppstått på mindre orter. Till exempel i Ljungby eller Strömsnäsbruk, vilket ibland kommit i konflikt med lokalbefolkningen.

Det unika med Ekeröprojektet är att det är svenskt. Man vill skapa en enklav för att så ostört som möjligt få leva med sina likar, och om möjligt kunna påverka resten av samhället. Hade man varit syrier, afghaner eller somalier hade ingen reagerat. Än mindre talat om konspiration.

Vad politikerna inte förutsåg 1975 var att ”mångkultur” visserligen kan vara möjlig att genomföra, men inte per automatik innebär mer gemenskap. Snarare måste mångkulturen upprätthållas av skarpa gränser, revirtänkande och misstänksamhet – ända tills någon tar kommandot och inrättar en majoritetskultur. Och vägen dit kan vara lång och smärtsam.

53 reaktioner på ”En svensk konspiration

 1. gmiksche skriver:

  Det jag har svårt att förstå är hur gruppen bakom Ekeröprojektet har tänkt. Tror de verkligen på att det under överskådlig framtid går att isolera sig från det kaos som breder ut sig genom att flytta till en kommun där de har chansen att med demokratiska medel ta över makten? Det verkar vara välutbildat folk. De borde ha insett för länge sen att det är lönlöst att försöka rädda sitt eget skinn.

  Gillad av 3 personer

 2. Aha skriver:

  Att betona majoritetskulturen är motsatsen till assimilering, ett ord som bekant ett av partierna haft på agendan sedan allra första början, ett parti som bl.a. därför utestängs och mobbas; komma här och föreslå inskränkningar i den mångkulturella visionen. Jäkla stämningsförstörare, tillika rasister som föreslår något dylikt i Sveriges strävan att framstå som det mångkulturella lyckoriket.

  Den inslagna vägen, apart mångkultur istället för assimilering, fyller nu våra tidningar med rubriker; gruppvåldtäkter, skjutningar, våld och hot inom skola och vård, korruption. Detta existerade inte i det gamla Sverige.
  Ingenstans är heller inte väsensskilda mångkulturer, där Islam utgör en vattendelare, lyckosamma. Ingenstans. Ändå fortsätter etablissemanget sin marsch framåt mot en vision som redan kraschat, som redan framstår som ett varnande exempel för andra länder.
  En av världens mest framgångsrika länder går mot splittring och sämre ekonomisk utveckling än för andra länder.

  Vilken ilska måste man ändå rikta mot folk som röstar för en sådan utveckling, som inte har förstånd och omdöme att se varthän det barkar, som inte ser igenom medias vinklingar.

  Gillad av 20 personer

  • Loke skriver:

   Att satsning mångkultur kommer att fortsätta ännu några år är nästan givet då projektet har kvalificerad majoritet i riksdagen. Att väljarna vid ett extraval i vår eller 2022 skulle rösta för ett mångkulturstopp förefaller osannolikt och splittringen kan därför fortsätta. Det verkar inte finnas någon gräns för vad svenskarna kan avstå och offra för att se mångkulturen ta död på det nuvarande samhällssystemet.

   I opinionsundersökningar så säger sig svenskar vilja ha mindre invandring, men så länge resultatet vid valurnan bekräftar rådande inriktning kommer färden mot mer mångkultur och splittring att fortsätta. Vi kan alla dagligen följa utvecklingen i medierna och många av oss kan föreställa hur samhället kommer att se ut om 5-10 år när utvecklingen tillåts fortsätta med full kraft. Vill du vara här då?

   Gillad av 8 personer

   • J skriver:

    tps://thoralfsblogg.wordpress.com/2019/01/09/sjalvbedrageri/comment-page-1/#comments

    Idag kan vi också läsa hur den politiska chefredaktören på ÖstraSmåland Peter Akinder skriver om invandringen till Sverige.

    ”Nya siffror som redovisas i Göteborgs-Posten visar att 21 502 personer sökte asyl i Sverige under förra året. Det är den lägsta siffran på över tio år och en minskning med hela 87 procent jämfört med år 2015.

    Vilket nog säger rätt mycket om flyktingströmmarna i vår del av världen just nu, liksom om de åtstramningar av politiken som Sverige har vidtagit.”

    Huvudet under armen eller fake news? Vi vet svaret.

    Gillad av 1 person

   • Lars*** skriver:

    Jag tror tidshorisonten du anger är rätt. En förändring sker först när armodet och våldet är än mer vardag och då menar jag att så många procent utsätts att det att det t o m faller på många politiker själva. Fallet för ‘de rådande’ kommer men då än mer även för oss undersåtar vare sig vi varit pro el ej ang skatte-invandringen. Måmga är redan drabbade av våldet och fattigdomen, bl a de äldre. Det märks dock numer en uttalad dubbelhet. Medborgaren vill ha mindre invandring då han ser att den skattefinasierade invandringen skadar och är utopisk, kontraproduktiv. Johan Westerholm ledarsidorna är så rätt i sin klarsynthet men dissar SD, trots att dessa är de som haft rätt och kommer få än mer rätt. Alltså väntar de som omvärderat sin samhällssyn, de som har klarseende, de väntar fortfarande på att de partier som är i stugvärmen ska ändra sig. Westerholm röstade på (s k ) Liberalerna nu sist. En helt bortkastad röst och helt kontraproduktivt. Skambeläggningen av SD har fungerat väldigt bra. Jag menar att man kan tycka att SD är si och så men faktum kvarstår att de insett att den sociala ingenjörskonst som heter det multikulturella samhället är en utopi. SD är det enda nuvarande parti som skulle motverka det Westerholm m fl nu klarseende personer varnar för. Men icke!..t o m de klarseende, bla Westerholm väntar på något bättre. Men tåget har nu gått. Spring efter och hoppa på!. Våga verka för förändring och inte bara beskriva eländet. Vi kan välja för förändring..Det vi väljer politiskt är inte fullkomligt men vi behöver inte välja smörja. Återkommande smörja. Det är destruktivt och otroligt omoget. Sverige tvekar. Sverige du måste välja det som skadar minst.

    Gillad av 4 personer

   • Christer Bengtsson skriver:

    J
    Varför jämföra med just år 2015?
    Med det allra största inflödet!

    Ohederlig journalistik, Fake News ett annat begrepp!

    Gilla

 3. svenne skriver:

  ”Idag är det få som tar Masoud Kamali på allvar, men just denna tanke verkar ha slagit rot”.

  Första gången som jag uppmärksammade den där figuren var då Mona Sahlin år 2006 avskedade en kunnig svensk integrationsutredare – som verkade utgå från att utredningen skulle hanteras på ett vetenskapligt sätt – och ersatte denne med Masoud Kamali. Han brydde sig inte om att arbeta fram ett neutralt material som underlag för slutsatser utan utgick redan från början att samhället genomsyrades av ”strukturell rasism” och det är väl detta som har ”slagit rot”.

  De ökande tendenserna till ”white flight” och ”gated communities” har givetvis en handfast bakomliggande orsak som grund till dessa fenomen, och även Ekeröprojektet kan väl hänföras till dessa typer av uttryck för självbevarelsedrift. I stället för att fördöma företeelserna så borde man väl erkänna att detta är resultatet av en oansvarig invandringspolitik och inget annat. Varför skall inte ”pursvenskarna” kunna skapa revir då invandrarna tillåts skapa sådana i form av ”utsatta förorter”?

  Gillad av 4 personer

 4. Aurora skriver:

  Vad som avslöjas är väl att när svenne känner sig i minoritet och vill försvara och bevara sin särart så är det brottsligt till skillnad från när alla våra nya grupper svenskar vill segregera sig för att absolut inte vara svenskar. Vad som avslöjats är väl också att skribenten Henriksson är en nyttig idiot åt pk-etablissemanget.

  Gillad av 4 personer

  • W skriver:

   Vi minns gruppvåldtäkten i Visby
   Vi minns våldtäkten i Deje, polisen visade minimalt intresse att hitta förövarna.

   Men när lokalbefolkningen reagerade och genomförde protestmarsch då vaknade polismyndigheten.

   Att hindra svenska folket från att protestera var viktigt, då fanns det polisiära resurser.

   Gillad av 9 personer

   • Norrlandsguld skriver:

    Precis, i deras handlingar så avlöjas de, det är logiskt, de är på samma sida som muslimerna och migranterna, hederliga svenskar är uppenbarligen statens fiender, migranterna kommer alltid att rösta pk (tills ett öppet sharia-alternativ finns) endast svenskar utsatta för mångkultur byter sida.

    Gillad av 4 personer

 5. Östrahult skriver:

  När det gäller det s.k. Ekeröprojektet så finns ingen tillförlitlig information annat än från en skrävlande journalist som lyfter sig själv till skyarna som ”grävare”.

  Det största frågetecknet är i mina ögon Westerholm på Ledarsidorna som gått på detta. Han som vill framstå som innehavare av känslig information om ditten och datten, är det lika illa med faktakollen i övrigt?

  Det andra frågetecknet gäller om landet nått ett stadium där man inte längre kan känna sig säker på att våga uttrycka felaktiga privata åsikter ens i privata sammanhang. Statsfinansierade angivarorganisationer kan vara ute efter att sätta fast Dig.

  Det tredje frågetecknet gäller vad det är för brist i svenska medborgares konstitution som gör att man inte reagerar eller förstår.

  Gillad av 8 personer

 6. Niklas R skriver:

  Så vad du är att sossarna var lika korkade 1975 som de är idag och har inget konsekvenstänkande. Det enda som gäller är att fylla på med röstboskap som håller dem vid makten. Glöm inte att somaliern som röstades in röstades in på sossemandat.

  Gillad av 2 personer

  • Efter sand i månget land, ända från samarkand, väljer port många ibland, Andong, Yingchun, Kaiyang, Danfeng, Xianxi, Qingpu, Gongchen eller tongtian så Grand, vilken öppnas för dansker mand med danstalang, och utan en tand skriver:

   Ännu ett exempel på att svenskar inte förstår att politiker inte har samma incitament som befolkningen. Varför är de korkade menar du? För att de inte ser konsekvenserna för dig?

   Gillad av 7 personer

 7. Jari Norvanto skriver:

  ”Många från Mellanöstern har sökt sig till Rosengård i Malmö, och fått inflytande inom SSU Skåne. Judar har sökt sig till andra ställen. Assyrier är sedan länge etablerade i Södertälje.”

  Någonstansare. Varsomhelstare. Någonstansare. Fattas bara omnämnandet av sossar av alla partibeteckningar: överalltare. Vid sina altare.

  Gillad av 1 person

 8. A skriver:

  Men Jan-Olof, är det inte konstigt att politikerna inte kunde förutse vad jag i tonåren hur lätt som helst kunde? Du menar att jag är smartare än hela etablissemanget samlat? Detta resonemang håller inte! Om man väger in allt, så vill de ha det så här. De bryr sig INTE! Det är så socialismerna fungerar, deras sjuka framrationaliserade mål är ALLTID viktigare än människor. De skiter totalt i konsekvenserna, det finns exempel överallt. Ska det vara så svårt att förstå??

  Mvh A

  Gillad av 8 personer

  • många ibland skriver:

   För att han själv är en socialist som nu försöker pussla om sin världsbild, det gör ont när knoppar brister. Jag tycker Victor David Hanson formulerar det bra:

   It is a hard thing for the poor to acknowledge benefits from their rich moral inferiors who never so intended it.

   Gilla

 9. Efter sand i månget land, ända från samarkand, väljer port många ibland, Andong, Yingchun, Kaiyang, Danfeng, Xianxi, Qingpu, Gongchen eller tongtian så Grand, vilken öppnas för dansker mand med danstalang, och utan en tand skriver:

  Ja, Henriksson verkar ha missat den där lilla middagsgruppen som brukar skära halsen av folk och säga det där som inte har något att göra med deras religion, de där som träffas inte över middag utan för att rulla tunnor med gödning, var det 15ton? Man man kan förstå det, han var upptagen med att skugga Heberlein som ju faktskt har en historia av att stödja politiskt våld i AFA efter vad jag läste häromdagen. Man måste prioritera.

  Man undrar hur många fler föreningar i Sverige idag som har inköp av gödning på ”att göra” listan på mån, ons och fredag, de har säkerligen statsbidrag och känner fint folk på Uppsala Universitet, och kända komiker. Det slog mig häromdagen när jag läste ledarsidorna om Gardell och Bjereld att detta är mycket gammalt och att jag inte fullt ut applicerat min egen slogan ”de vill ha det så här”. Jag läser nämligen en del Victor Davis Hanson nu och får historien serverad på ett för mig nytt sätt, jag menar denna kamp mellan islam och väst är mycket gammal, och redan Ottomanerna tog unga kristna slavar och indoktrinerade dem från barnsben och de duktigaste blev sultanens bästa administratörer, och de muslimska styrkorna bestod ju av slavar till största delen, många kristna, och legosoldater för resten, och många av dessa var förrädare från väst. Så är det väl idag också, det finns väl svenskar som helt enkelt är muslimer men som döljer det? Jag menar, vem tror på att ärkebiskopen tror på en kristen Gud? Inte jag. Skulle en som exempelvis Obama vara öppet muslim så skulle han ju aldrig blivit president, mycket bättre då att låtsas.

  Jag vill hur som helst också vara med i grannsamverkan, har de fräsiga jackor där på Ekerö?

  Gillad av 4 personer

  • danstalang skriver:

   Det behöver inte bli så tandlöst som många tycks tro, också det är indoktrinering, den europeiska traditionen har inte så lite med krigföring att göra.

   Gillad av 3 personer

 10. Folke Lidén skriver:

  Det mångkulturella samhället är redan ett faktum i vårt land. Det är knappast en djärv gissning att massinvandringen kommer att fortgå. År 2018 beviljades nästa 136 000 uppehållstillstånd.

  Den enda uthärdliga lösningen för olika grupper i ett dylikt samhälle stavas – segregation.
  Att tala om den ”etniskt svenska” gruppen är dock inte korrekt. Det handlar en grupp människor som tar avstånd från våldskulturer och kulturer som domineras av religiöst förtryck. Vi som tillhör den gruppen är många. Frågan är vad som händer när vi inte längre accepterar att finansiera allehanda projekt som utgår från att alla bär den inre svensken inom sig.
  Det kan knappast bli annat än en våldsam konfrontation.
  Min grundsyn är rätt dyster. Aktivismen för att radera ut gränser och för att fortsätta under den falska premissen att alla kulturer har lika värd har övertaget.
  Den har spridit sig ner till tjänstemannanivå.

  Gillad av 7 personer

 11. Håkan skriver:

  En läsvärd artikel Jan-Olof Sandgren, då den beskriver något komplext utan att förenkla till att välja några få pusselbitar som alla passar ihop, vilket man annars ofta ser.

  När jag läste de första artiklarna på ledarsidorna blev jag förskräckt och av liknande orsaker som du beskriver, och jag ser förlusten av två av sidans bästa medarbetare som en fara för dess framtid.

  Jag har följt det som skrivits och sagts om och av journalisten Henriksson inklusive den intervju som kvartal.se gjorde, och mitt intryck är inte ett fullt så tvärt sågande som många andra gör – det finns en del dokumenterade bitar i vad den där gruppen sysslat med under ganska lång tid och på ett strukturerat sätt som kan ifrågasättas ur ett samhällsmedborgarperspektiv.
  Uttryckliga avsikter att fejka boende i en liten kommun och en del annat.

  Som en vinkling på att de inte har begått något brott, vilket är en del av ursäktandet, så är det stor skillnad på brottsrubricering enligt juridik och i det som kallas folks rättsmedvetande – den som följer vad som händer finner nästan dagligen exempel.

  Gilla

  • många ibland skriver:

   Sila mygg och svälja kameler kommer i tankarna, endast en fullständigt indoktrinerad kan tänka så fel, hela den svenska politiska konstruktionen bygger på subversion och lögn och ”fejk”. Det är så ingrott att det inte går att hitta något som inte är fejk, men det är sanktionerat av ett ledarskikt som är valda ”demokratiskt”, men detta ord är ju passé i Sverige. De som styr Sveriga bara låtsas följa våra lagar och folkviljan. När för en enda gångs skull någon som inte skriver under på pk-ismens doktriner, som är Sveriges egentliga lag, och använder vänsterns principer som idag lära ut på alla högre lärosäten, så blir det ett jävla hallå. Bjälke i ögat.

   Gillad av 7 personer

   • Håkan skriver:

    Det är inte tydligt om signaturen Många Ibland syftar på mig med uttrycket ”fullständigt indoktrinerad” men då texten är ett steg indragen från vänstermarginalen utgår jag från det.

    Jag ber dig att förenkla din upprörda text till en förklaring om du ser gruppen bakom det så kallade Ekeröprojektet som ett exempel värt att följas av andra liknande grupper.

    Gilla

 12. Dandersan skriver:

  I min tidning finns det en ledarsida som berättar att Göteborg fått två fastighetsförmedlingar , detta efter det att kommunen tagit över den ena med villkor att de skall förmedla boende till alla efter kötid.
  Det passar inte alla fastighetsägare, som skapar egen kö!
  Inte Ekerö , möjligen Eckerö?

  Gilla

 13. motvallsblogg skriver:

  Det är meningen att mångkulturen ska tvångskvoteras ut över hela landet.
  Ingen del ska komma undan.
  Därför reagerar mångkulturförespråkare hårt när några vill försvara svenskheten någonstans i landet.
  Ingenstans ska det vara möjligt att slippa mötas av afrikaner, araber och afghaner.
  De ska tvingas in i vår vardag vare sig vi vill eller ej.
  Och uppenbarligen är det meningen att vi ska anpassa oss och inte de.

  Gillad av 7 personer

 14. Att vakna upp ur rosa drömmar skriver:

  1976 är början på den tysta olyckans år. Jag ser i mitt inre hur 70-talets politiker sitter i sin tids sandlåda och leker. Med gravallvarlig min. De tar leken på allvar. De har hittat något sprängbart, som de inte förstår sig på. Det handlar om kultur och att via grundlagen införa en lagfäst mångkulturell politik. Men ännu har de inte förstått dess oerhörda sprängkraft – som explosiv samhällsomdanare och hot. Kultur bär alltid på sprängkraft – både inom sig själv och gentemot andra. Och är därför inget att leka med. Särskilt farligt om den behandlas slarvigt, naivt och troskyldigt. Det är först på senare år som etablissemanget börjat upptäcka kulturers stora avigsidor. Förstått dess genomgripande sociala sprängkraft. Men ännu möter vi förvånade miner, uppblandat med ett ihärdigt förnekande. Att exempelvis vissa kulturer bär på förmåga att överflygla andra. Även om man lite till mans upptäckt att kulturer kan växa till svårpenetrerade kompakta isolat. Som svällande kokosnötter. Det som en gång Povel Ramel sjöng om. Med sina konfrontatoriska ytor vända utåt, men med bibehållen enighet inåt. Sveriges migrationspolitik har vuxit ur ljusblå naiva drömmar. Man har saknat gedigen kunskap, och mer allvarsamma insikter, om vad som håller kulturer samman. Inklusive den egna. Förhoppningar, önskedrömmar och ideologier har fått ersätta ett mer kunskapsbaserat förhållningssätt. Man har allt för länge odlat det orealistiska, om en ytligt bättre värld, utan någon egentlig verklighetskontakt. Nu tränger verkligheten in i vår egen vardag. Den går inte längre att blunda för. En viss nymornad insikt börjar göra sig gällande. De allra intensivaste rosa drömmarna börjar tappa kraft. Det sker långsamt och under stor vånda. Sverige lever nu under ett utdraget skrik. Som stiger i styrka. Innan ropet på hjälp tar över. Hittills har de aningslösa fått styra moder Svea. Och vill så alltjämt. Frågorna om vem som kasta vilka ur sadeln, lurar i vassen. Om nu inte svensken tillåts se om sitt hus. Exempelvis på Ekerö. Och mer öppet får ta hand om försvaret av den egna kulturen och sitt eget levnadssätt. Bakom en vall av uppmurad trygghet, av nöden tvungen. Leken i sandlådan från 1976 har gått och blivit allvarlig. Några decennier senare. Den allvarsamma leken har förbytts till ett direkt hot. Ett hot om den egna kulturens suicidala utplåning.

  Gillad av 3 personer

 15. Janne skriver:

  I takt med att den svenska kulturen, tilliten och samhällskontraktet eroderar behöver staten bli allt mer auktoritär och kontrollerande i stället. Detta leder till att makt förskjuts från folket till makthavare, fler poliser, minskande personlig integritet och individuell frihet.

  Gillad av 1 person

 16. Göran Holmström skriver:

  Att Henriksson skrev om det var ju inget stort i sig. Det intressanta var ordvalen Högmålsbrott och oron i att legala vapenägare faktiskt erkände att deras jaktvapen kunde ha ett syfte till utöver att jaga.
  Där lobbade han för det dom kära Ceciliorna i EU kämpat för i många år.
  Nämligen att avväpna legala vapenägare, jag vet inte hur många kreativa förslag dom levererat för att just lyckas med det, däremot så vet jag att dom som försökte klubbas igenom fick så många protester av EU medborgare att dom drogs snabbt tillbaka och tystades ner.
  Om det är konspirationer som ligger bakom, eller bara det faktum att EU representanter är oroliga för att gemene man/kvinna ska avsätta dom med vapen är endast något dom själva kan svara på.
  Personligen så finner jag det mycket tryggt att cirka 600000 individer i detta land har legala vapen, ägs för att idka ett stort intresse jakt i olika former.
  Att samma individer kan utgöra ett skydd om yttre fiende får för sig att ockupera landet är ju en bonus bara.
  Den som tror att en brigad soldater och till det 30000 hemvärnsmän och cirka 20000 usla skyttar i from av poliser är ett tillräckligt skydd .
  Den som tror det är mer än lovligt blåst i hela sitt vänstervridna lilla huvud.
  Vi behöver öppna debatten om landets försvar och fråga oss om inte Schweiz
  sätt är vägen att gå. Nämligen beväpna dom laglydiga av befolkningen och införa ett starkt civilförsvar. Detta garanterar även ett skydd mot inhemska krafter som vill förstöra ett land.
  Att jägarna skulle vara en del av det scenariot ser jag bara som tryggt då i stort sett alla är goda skyttar och med ett gott ansvar.

  Gillad av 2 personer

 17. Hovs_klipphällar skriver:

  Dagens råflabb:

  ”Att Ledarsidorna.se litar på Andreas Henriksson är väl inte mer uppseendeväckande än att statsministern litar på Henrik Arnstad.”

  Ja, att statsministern verkar ha en viss otur när han tänker är ju en sak, men mera överraskande var det att man på Ledarsidorna visade ett egentligen lika dåligt omdöme.

  Tydligen var det för vissa personer oerhört skrämmande att vi flata svenskar till sist mobiliserade åtminstone en yrvaken avsikt att göra exakt det som andra etniska grupper här i landet har sysslat med länge — nämligen att se till sina egna intressen.

  Vi svenskar förväntas ju annars vara helt nöjda med att trängas ut ur det som brukade vara vårt land, och slicka skosulorna på våra kulturberikande ”nya svenskar”.

  Här ett smakprov på vad vi har emot oss:

  https://www.ingridochmaria.se/2019/01/03/underrattelsekalla-sapo-har-inte-alls-koll-pa-terrorister-i-sverige/

  ”Min källa talar en lång stund om begreppet muruna som ytterst få västerlänningar känner till…Terrorgrupperna har kommit fram till att det är mer ”kostnadseffektivt” att begå flera små handlingar än en stor…”

  Gillad av 4 personer

  • Hovs_klipphällar skriver:

   (forts.) … Källan i artikeln på IngridochMaria.se har förslag på åtgärder mot terrorister:

   ”…Först och främst måste all invandring och anhöriginvandring stoppas. Alla invandrare som begår brott som renderar fängelse ska utvisas med ”Persona non grata” på livstid stämplat i alla datasystem och eventuella pass. Asylrätt och medborgarskap ska återkallas och personerna ifråga repatrieras….
   Därefter måste alla pass och id-kort sökas om och hämtas ut personligen. Alla gamla id-handlingar måste förklaras ogiltiga, och vi måste införa nya som inte kan förfalskas som dagens kan. De nya ska innehålla DNA-information och biometriska data i krypterad form….”

   Sådana åtgärder anser jag borde ha varit självklara att införa för länge sedan. Men försök övertyga dagens tongivande politiker, som förgiftats av PK-sektens tänkande, om detta…

   Någon kan ju känna sig kräääänkt

   Gillad av 5 personer

  • Många ibland skriver:

   Det som beskrivs på Ingrid och Konrad passar väl ganska väl med min bild, det är lågintensiv terror med bomber, bilbränder, våldtäkter och rån då de uppenbarligen, eftersom våra ledare är förrädare, får oss att känna oss otrygga i våra egna samhällen. Hade Sveriges ledning slagit ned på all invandrad brottslighet stenhårt, med vattenkanoner, gummikulor och skjuta skarpt för att sedan raskt utvisa alla så hade det ju haft motsatt effekt, vi hade lojalt kunnat ställa upp bakom staten, som det är nu, är det ens fel att råna en åldring om man är migrant? Svensken vet inte längre. Begreppet ”muruna” hade jag inte hört, men det är exakt vad jag tänker när vältaliga muslimer placerar sig för att försvara islam, men kritiserar terror, som Maajid Nawaz:

   ”Born in Southend-on-Sea, Essex to a British Pakistani family, Nawaz is a former member of the Islamist group Hizb ut-Tahrir. This association led to his arrest in Egypt in December 2001, where he remained imprisoned until 2006. Reading books on human rights and interacting with Amnesty International, which adopted him as a prisoner of conscience, resulted in a change of heart. This led Nawaz to leave Hizb-ut-Tahrir in 2007, renounce his Islamist past and call for a ”secular Islam”.[4]”

   Trot den som vill. Han debatterar ofta med Douglas Murray, huvudtesen är den som etablissemanget också vill få oss att tro: IS har inget med vanliga terrorister att göra, Hamas inget med palestinier, terrorister är våldsamma islamister och inget har med islam och ”vanliga” muslimer att göra. Det finns flera som honom.

   Till sist hoppas jag innerligt att Ingrid inte gör en ”Der Spiegel”. Gapskrattande SÄPO-agenter, verkligen?

   Gillad av 3 personer

   • brrr skriver:

    Min bedömning är att Maajid Nawaz är typen som kommer att ansluta sig till ”den vinnande sidan” och att Murray ibland kan vara väldigt västerländskt vänlig och VILL tro många om gott.
    Ayaan Hirsi Ali är betydligt mycket mer trovärdig än Nawaz, hon tror inte på reformation av islam, däremot tycks hon tro på att muslimer ska kunna fås att lämna islam, vilket nog hade varit möjligt ifall det rörde sig om några hundra individer utspridda, men inte när det finns många tiotals miljoner, som i västeuropa.

    Gilla

  • Fredrik Östman skriver:

   Därför förbjöd Google ”Einzelfall-Map”, där de små enskilda muselmanska illdåden i Tyskland fick en tydlig grafisk representation. Hela landet och grannländerna var helt och hållet översållade av kartnålar som visade de ”enskilda” fallen.

   Skärsår i halsen. Och de tvåtusen som dog i 9/11 hade lite skrap- och skrubbsår.

   Gillad av 3 personer

 18. Göran Holmström skriver:

  Efter funderat en stund och läst alla kloka kommentarer så infann sig en tanke.
  Det kanske är en konspiration på hyggligt hög nivå ändå. Innan jag blir avfärdad som Foliehatt
  och retad på. Så hör min tanke är ni snälla.
  Världen är en konflikthärd, krigen har ju kommit och gått i vågor. Skälen har varierat även sätten att kriga på. Men efter det sista stora så har en ovanligt lugn stund funnits i Europa.
  Slump? Eller är det avsaknaden av starka och dugliga ledare som lett till detta?
  Man kanske kan kalla det en dumskallarnas sammansvärjning, genom svågerpolitik och ett evigt ryggdunkande. Så har dom sämsta ledarna myglat sig fram till toppen skaffat sig makt och inflytande.
  I denna miljö överlever ingen stark ledare som leder till krig och erövring, utan käbblet leder till stabilitet mellan länderna då alla är lika svaga. En sorts omvänd Darwinism, Survival of the dumbest
  så att säga. Där har ni min konspirationsteori Trilaterala O,S,V alla är dom ett nätverk av medelmåttor som älskar makt. Den stora frågan är ju gagnar det medborgarna?
  Mitt svar är nej inte ett dugg, vi ha fått en ytterst komplicerad verklighet där det mest absurda är normalitet! Skatt på skattade pengar in absurdum Koldioxidskatten är ju en sådan först dra skatten på lönen i två led arbetsgivaravgiften och löneskatt. Sedan när man köper el för pengarna eller bensin så vips igen.
  Vi betalar dyrt för service vi aldrig får tillbaka i samma mått, skitsnacket om att skydda dom svaga
  den bluffen synas bäst med 30 % av pensionärerna är undernärda, en hel del blir bostadslösa.
  Men kommer man hit som” Flykting från kriget och lämnat familjen vind för våg. Då väntas både bostad bidrag och bankomatkort. Vem tjänar på detta falskspel då?
  JO våra politiker, deras fringisar och förmåner granskas ju inte av media då dom är fullt upptagna med att fostra folket i” Rätt och Fel” Värdegrunden ja, den är ju viktig. Viktigare än 7000 sexualbrott per år eller några mördade medborgare offrade på den heliga Migrationens altare.
  Och ingen av oss sätter ner foten ens. DET är bedrövligt.
  Jag undrar vad historieböckerna kommer skriva om landet Sverige och 2010 talet o en bit framåt.
  Jag skäms att vara en del av den historian!

  Gillad av 2 personer

 19. lookslikeanangel skriver:

  På spåret

  Till Milano, Norditalien.
  Jag hade en tid en del kontakter där.
  Man kände sig väldigt lika som svensk.
  Konfidenta människor, som i alla fall inte var helt maktlösa.

  Så hade jag då kontakter med södra Italien.
  Där var det annat ljud i skällan!
  Det var som det var, det blev som det blev.
  Ingenting kunde man göra.
  Det var trevliga och välutbildade personer,
  men jag kände ändå en irritation över deras uppgivenhet
  och låt-gå attityd.

  Jag började faktiskt förstå dom som tyckte
  att man borde DELA landet!

  Nu verkar det dessutom som att vi fått en liknande
  attityd i Sverige. Man ska böja sig för ”maffian”,
  acceptera korruption och urdålig samhällsservice,
  som oundvikligt, av Gud (och politikerna) givet.*

  *Plus betala alla skatter plikttroget.

  Gillad av 3 personer

 20. p2185 skriver:

  Ett mycket viktigt inlägg av Jan-Erik Sandgren som utan åthävor beskriver exakt vad utvecklingen i Sverige idag driver mot. Den utan konkurrens viktigaste frågan att lyfta, belysa, debattera och konfrontera alla PK-kohorter med.

  Gilla

 21. rolfholmen skriver:

  Jamen snälla,
  Jag har levt i arabvärlden i 10 år. Inte blev jag arab för det. Jag behöll mina svenska värderingar om rättvisa, jämlikhet mm. Varför tror vi (svenskar) att folk från stam-kulturer skall ta till sig våra värderingar? Vi gör ju inte det när vi flyttar till andra länder. Det här pratet om ömsesidig integration är bara så dumt(infantilt). Skall vi svenskar anpassa oss till den förhärskande ideologin i Kina, eller Ryssland, varför inte buddism eller hinduism. Nä, det verkar som om vi bara skall anpassa (underkasta) oss till islam. Ha det så bra i ”LittleMogadishu” eller ”Stockholm-Bagdad”

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.