Gästskribent Rebwar Hassan: Mot juletid

Nu går vi mot juletider med glögg och gotter. Då passar jag på att göra en kort men allvarligt menad fundering om religion och politik.

Först lite om religion:

Advent betyder ankomst. Av ett nytt kyrkoår, som alltså börjar idag, men också Jesu ankomst, han som de kristna anser vara den Messias judarna väntat på i tusen år. De är därvidlag fortfarande oeniga. Muhammed ansåg att bägge grupperna hade fått saken om bakfoten och att de hade förvanskat Guds ord. Muhammed tyckte att han visste bättre och lyckades få människor i stort antal att också tycka att det är roligare att vara en rik erövrare med guld, fyra fruar och slavar än att vara en skattskyldig otrogen. Att hålla med Muhammed idag kräver förstås också att dennes medeltida världsbild konserveras för all tid. Det är därför kritik mot Muhammed måste straffas så andra varnas. Det är därför hederskulturer och klaner är våldsamma.

Dessvärre finns de numera även i vårt land och deras domäner växer dag för dag. Att de kristna i väst inte gör motstånd beror, som jag ser det, på att de plockat ut det vackra kristna kärleksbudskapet ur en mycket mer komplex kontext och suddat ut Bibelns berättelser om människans ofullkomlighet och var och ens inneboende kamp mellan gott och ont. Detta gäller också den gamla kurdiska och persiska religionen, zoroastrismen.

Kommunisterna ansåg på sin tid att så snart borgarklassen var utrotad skulle arbetarnas paradis infinna sig. De ansåg sig ha funnit en social teori för att skapa ett paradis på jorden, här och nu, och inte i en möjlig eftervärld. Det funkade inte trots slaktandet av miljoner människor. Vissa ideologier bekänner sig till ”sanningar” med dogmatisk fanatism. Som kommunism, socialism men även den liberalism som vi numera och dagligdags ser leka med Sveriges självständighet, välfärd och sammanhållning. Inte minst i samband med regeringsbildandet.

Därmed till politiken:

Det svenska etablissemangets ointresse av välfärden för landets medborgare är numera påfallande. Massmedia orkar eller vill inte längre upprätthålla bilden av ett progressivt och väl styrt land. Stuprören från de styrande via deras propagandakanaler till folket har genom de sociala medierna brutits rätt av. Det kommer sakta men säkert fram obehagliga fakta om ”det svenska tillståndet”. Och också om orsaken till varför flera regeringar efter varandra traskat vidare i samma globalistiska spår.

Det odemokratiska regeringstrixandet efter både förra och det senaste valet är också illavarslande inför framtiden. De center-liberala partierna går av allt att döma helt in för globalisternas agenda. Värre än vänstern, verkar det som. Som liberala globalister bryr de sig mest om FN och EU, Nato, Parisavtalet, fritt missbruk av asylrätt, vuxna ”barn” och frihandel för big business. Det senaste, men inte sista steget, är Global Compact for Safe, Orderly and Regular Migration. Som ska öppna alla gränser och olagligförklara eller motverka allt legalt motstånd. Som regeringen med ”alliansens” stöd avser att underteckna.

Svenskheten som jag tidigare uppskattat så mycket med lokaldemokrati, jämställdhet och kvinnofrid blir tydligen oviktigt i jämförelse med möjligheten att få hit miljoner av migranter i ett socialistiskt eller liberalt experiment. Att det inte kommer att fungera spelar ingen roll och med tiden är välfärdssamhället ett minne blott. Åtminstone för oss arbetande svenskar och invandrare.

Tyvärr ser de som dagarna i ända är upptagna av jobb, ungar, pensionsångest, hus och hem samt åldrande föräldrar och som på kvällen trötta sätter sig framför SVT och därifrån matas med desinformation inte vidden av den annalkande faran. Att bygga upp en hållbar civilisation under århundraden av slit är något annat än att ta sig illegalt till detta samlande välstånd och bara kräva ”social rättvisa”! Välgörenhet är något helt annat. Utan fri media hade det redan varit rökt.

Kommunister i postmodern form, socialister och liberaler är de som med sina globala ideal eroderar vår värld medan de påstår sig vara godhjärtade och idealister som ska rädda världen från klimatkatastrof, sociala orättvisor och strukturellt vitt förtryck.

Stäng av tv-apparaten och tänk till. Kräv ett extraval!

Rebwar Hassan är före detta riksdagsledamot och utesluten ur Miljöpartiet på grund av kritik mot partiledningen, idag politisk vilde .

35 reaktioner på ”Gästskribent Rebwar Hassan: Mot juletid

 1. Aurora skriver:

  Och vad ska vi göra? Ta på oss gula västarna ser inte troligt ut. Visserligen kom många till Mynttorget för att protestera mot FN migrationsavtal. Men makten lyssnar inte. Protester rinner av som vatten på en fet gås. Rösta på SD? De behöver 50% för att inte de andra ska kunna isolera dem. Och protester och kritik ska ju bli olagliga också. Man känner sig mer och mer maktlös som människor i diktaturer.

  Gillad av 8 personer

  • If you spell Chuck Norris in Scrabble, you win. Forever skriver:

   Idag skrev Sonesson GPs alibi-artikel, ett par dagar före undertecknandet. En perfekt del av indoktrineringen, Teoroderscus ledarsida är en perfekt byggsten i det indoktrinerande bygget, lite kritik här, som inte går någon vart, lite pekande på något fel där, och lite lagom meningslösa förslag och urvattnad indignation, men där hela grundtesen, massinvandring, och att samexistens med koherent minoriteter är omöjligt, aldrig ifrågasätts på allvar.

   Gillad av 5 personer

   • Christer L skriver:

    Jag tycker artikeln är bra, tack för tipset! Sonesson har förstås en mer konkret koppling i själva den politiska processen än du och jag, och detta är nog ett problem. Men intuitionen är att hon faktiskt talar för oss som säger: nog nu för dj-vu-len och mer än nog. Jag tror att det inte är försent ännu för en lösning annan än katastrofal, och uppskattar en viss försiktighet hos dem som engagerar sig. Nu har sossarna fått tillbaka 2.2 procent att lägga till valresultatet. Det är nog inte ovanligt att den som byter parti plötsligt sedan överfalls av tvekan och ånger. Allt de ser är kanske att fördömelsen från de renläriga hos det nya partiet är lika hotande som fördömelsen från de renläriga i det gamla.

    Gillad av 1 person

  • Hawwa skriver:

   Det där med att ikläda sig gula västar och patrullera på Mynttorget kanske inte är en så dum idé. Den här årstiden kanske det kan ha en tillnyktrande effekt på sömniga medborgare som har råkat glömma att välfärdsstaten inte är av Gud given. Kanske lyckas man påminna el el annan politker om det oxå.

   Gillad av 2 personer

 2. Eva Danielsson skriver:

  En bra beskrivning av läget.
  Sju riksdagspartier är beredda att skänka bort Sveriges ekonomiska tillgångar och radera svensk kultur med historia, språk och sammanhållning. Skänka bort Sveriges suveränitet och självbestämmande till potentater i EU och ännu värre, till FN.
  Vänstersinnade vill fortfarande inneha makten över multikultiregionen som just nu är nationen Sverige och ser sin globalisering som att ta hit världen (den fattiga dysfunktionella delen av världen) via massinvandring och flytta själva makten i andra hand. De föredrar nog FN direkt.
  Man övar ju inom FN med klimatpanelen och migrant-och flyktingramverk.
  De s k ”borgerligt” sinnade vill i första hand skapa EUs förenta stater med all makt samlad i Bryssel där mångkulturella skatteupptagningsregioner ska ersätta de fria nationerna. Importen av män från Mellanöstern och Afrika står på dagordningen för att blanda upp de nationella kulturerna och underlätta raserandet av nationell suveränitet. Man är alltså överens från vänster till höger om de övergripande målen om globalisering och om att mota allt som liknar nationalism. Bland politikerna alltså. SD undantaget.
  Svenska folket inser inte ännu att de är utsatta för detta landsförräderi av de egna ”folkvalda”.
  Rebwar Hassan har rätt i att folk behöver bli upplysta och tänka till. Däremot tror jag inte att ett nyval i dagsläget skulle ändra så mycket. Det krävs både riktig information och mod att ta till sig att de egna makthavarna i en ”demokrati” inte vill sitt folk väl. De som borde stå för informationen och de skarpa analyserna, press och public service, är både politiskt och ekonomiskt korrupta och fungerar i stället som makthavarnas främsta soldater. I kriget mot oss.

  För övrigt anser jag att EU och FN behöver förstöras.

  Gillad av 20 personer

  • Fredrik Östman skriver:

   Du är för tidigt ute. Cato sade det där efter de första två krigen mot Karthago i opposition mot den letargi som bredde ut sig efter det att Karthago redan hade besegrats, men alltså inte förstörts. En liknande situation som efter Första världskriget, när man missade chansen att förstöra den tyska militarismen i grunden och där man stillatigande åsåg hur revolutionärer i stället förstörde de friska delarna av det tyska samhället. Detta kan ha varit det tillfälle där Europas öde beseglades.

   Vi kan bara hoppas av vi kommer till en situation där vi har besegrat ideologierna och diskuterar om hur och när vi skall förstöra dem i grunden!

   Efter talet återvände Cato till sin åker, som han själv plöjde iklädd endast sin Adamskostym, stolt över ärren efter hugg och slag från många slagfält. Han var inte feminiserad, som Hans Jensevik säger.

   Gillad av 3 personer

   • Bo Svensson skriver:

    Tysk militarism är en värdefull tillgång för Europa. – Den kan komma att behövas igen. – GB är kraftlöst och ointresserat och USA har inte våra intressen i fokus.

    Gilla

  • If you spell Chuck Norris in Scrabble, you win. Forever skriver:

   Inte så mycket, men så klart vi skall ha nyval, de hycklare som röstade C och L måste nu ta ställning igen om hur de kan optimera sin hycklande falska godhet.

   Gillad av 3 personer

  • Aurora skriver:

   Nej. Och det här är till Rebwar också. Vi ska inte stänga av teven. ’Håll dina vänner nära men dina fiender ännu närmare’ heter ett ordspråk. Så, se på teve. Kritiskt. För att vara medveten om de lögner man indoktrinerar folket med.

   Gillad av 5 personer

   • gmiksche skriver:

    Dygnet har bara 24 timmar. De som sitter framför TVn har minskat sin för annan slags informationsinhämtning tillgängliga tid. När folk i arbetsför ålder kommer hem från jobbet och ätit kvällsmaten, lagt barnen o s v sjunker de ner i soffan för att slappna av får de sin dos av PK-medicinen. Även om det genomskådar att en del är fake så fastnar ändå den del av informationen som till synes är neutral men oftast inte är det. Genom sitt urval. Den största lögnen hos media ligger i selektiviteten.

    Gillad av 10 personer

   • If you spell Chuck Norris in Scrabble, you win. Forever skriver:

    Nej, det medför djup depression, de vill ha det så här, de är mina fiender, klart. Jag satte på radion i 10 sekunder i bilen idag, ämnet: problem på HVB-hem, man nämnde inte med ett ord varför det är så mycket våld där, varför just nu. 10 sekunder om dagen är för mycket. Det brukar räcka med 0.3-0.5 sekunder av MSM för att konstatera att allt är sig likt. Det räcker gott, de kan ta mina pengar men min tid får de inte.

    Gillad av 8 personer

   • cmmk10 skriver:

    @Chuck Norris

    Tur du stängde av efter 10 sekunder. Sändningarna dominerades annars om hur synd det är om afghanerna som tvingas sälja knark, när de bara vill hem till mamma.

    Kanske någon ser, att ondskan ligger hos Annie, som röstade för att de skulle stanna här?

    Gillad av 2 personer

 3. Lenam skriver:

  Jag hörde på bästa sändningstid hur en liberal riksdagsman talade om hur dåligt och fult det skulle bli om nationalisterna fick inflytande i riksdagen. Han spottade ur sig fulordet nationalist. Om vi inte bryr oss om vår nation vilka ska då göra det, undrar jag? Inga följdfrågor från våra reportrar som vanligt. Nationalisterna behövs mer nu än tidigare. Liberalerna har gjort sitt. Liberalerna har skapat
  ett eget fulord kring att värna sin nation. Jag hoppas av hela mitt hjärta att ni åker ut.

  Gillad av 9 personer

 4. Christer Hanefalk skriver:

  Liberalerna har i praktiken redan åkt ur riksdagen. Blir det extraval går det snabbt – blir det samarbete mellan S, MP, L och C så tar det bara lite längre tid. Varje procent i senaste valet motsvarade cirka 65.350 väljare och L – som nådde 5,5 procent – fick således omkring 360.000 röster. Minst (!) hälften av dessa borde – tror jag – vara genuint borgerliga väljare. Men, det räcker med att totalt 98.000 L-väljare går åt SD-hållet, M-hållet eller KD-hållet i nästa val så är L borta ur riksdagen. Förmodligen för många år framåt.
  Många borgerliga väljare upplever säkert dagens situation som närmast ‘absurd’. I Sverige finns en solid majoritet för en icke-socialistisk regering, men ändå så är såväl L som C beredda att stödja en sådan. Självklart kommer detta att bestraffas.
  Många inom L begriper självklart detta, men nu går det inte att ‘backa filmen’. Nu gäller det att se framåt och försöka rädda vad som räddas kan.
  Undrar om inte L-strategerna ser ett scenario i stil med detta: L + C släpper fram Löfvén. Opinionssiffrorna djupdyker – särskilt för L. SD ökar, KD ökar och M tappar. V ökar förmodligen. MP fortsätter kräfgången. S stabiliseras kring 30 procent. Lågkonjukturen kommer under innevarande mandatperiod – arbetslösheten ökar starkt (särskilt inom handeln men också inom tjänstesektorn – bank&finans, försäkringsbolag, mäklare, m fl). Motsättningarna mellan grupper ökar och politikerförakter förstärks (politiker är aldrig populära i lågkonjunktur). Migrationen blir ett långt större problem än den är idag.
  Vad gör då L i denna situation? Svar: *Simsalabim’! Man byter partiledare – troligtvis till en kvinnlig dito. En som man hoppas har tillräcklig personlig ‘karisma’ för att få upp partiet över 4-procentspärren igen. Vilket naturligtvis inte kommer att fungera.
  Eftersom ingenting kan fungera som inte är i ‘takt med tiden’.
  Och den nya partiledare kommer att tvingas citera Marcellus som i pjäsen Hamlet säger de klassiska orden: ‘Ur led är tiden. Ve att jag blev den som föddes att vrida den rätt igen.’ Men, det kommer inte att gå, efter som nutiden är totalvriden vilket – minst sagt – känns oroande inför framtiden.

  Gillad av 1 person

 5. Bo Svensson skriver:

  En intelligent globalism är inget hot. – Den handlar om att komma överens om regler för handel och samvaro som resulterar i framlängesutveckling.

  Det är globalisternas psykopatliberalism som leder mot avgrunden. – Man menar sig hata nationalism men vet inte vad man vill ha istället. – Nu försöker man hävda att det är patriotism man vill ha men det skulle innebära att man underkänner den etniska sammanhållningen mellan dom som har mycket gemensamt till förmån för den påtvingade innanför med våld skapade gränser. – Eller den konstlade solidaritet man skall tvinga fram mellan olika folkslag man samlar på utan annan avsikt än att sabotera den etniska sammanhållningen.

  Gilla

  • Bo Svensson skriver:

   Jag hoppades en tid, att eu-tanken handlade om folkens Europa där de med våld skapade gränserna skulle minska i betydelse till förmån för folkens självbestämmande. – Där basker, katalaner, waelsare och skottar skulle tillåtas och uppmuntras att odla sin kultur och inre sammanhållning, där ungrare i Slovakien, Vojvodina och Rumänien skulle kunna vara lika goda ungrare som dem i Ungern och österrikarna söder om gränsen slapp leka italienare.

   Gillad av 2 personer

  • Eva Danielsson skriver:

   En naturlig globalisering med handelsutbyte, utbildningsutbyte, företagande och turism m m är ju inte vad jag är rädd för. Om det får ske utifrån intressenterna själva. Med rimliga regleringar.
   Det är den tänkta politiska globalismen som är förödande. Den blir totalitär och dödar frihet och demokrati, den här iden om EUfederation och FNstyre. Ihop med massmigration med befolkningsutbyte och islamiseringen av hela västvärlden.
   Vi är alltså på väg att bli fattighjon i en våldsam värld utan beskydd och utan möjlighet att få yttra oss eller tycka något och utan rätt att få försöka förändra våra liv eller samhället.
   Om vi inte kan stoppa globalisterna och islamiseringen.
   Livet och samhället måste utgå från individen innerst i kärnan som med samarbete i allt vidare sociala ringar utåt kan skapa en gemensam kultur och ordning tillsammans. Familjen och civilsamhället och nationen blir det sammanhållande som när det fungerar bra också vill ha samarbete med likasinnade i omvärlden.
   Skurkstater i FN kan vi strunta i. Lämna FN och gör en hårdbantad omstart av europeiskt samarbete.

   Gillad av 4 personer

 6. Björn skriver:

  Jag är avundsjuk! Önskar såå, att ”hjärn-tvätten” funkat lika bra på mej, som på 7-klöverns anhängare! Tänk bara, att varje dag kunna gå runt och vara stolt, glad och nöjd över hur samhällsutvecklingen blivit här i Sverige…..

  Gillad av 1 person

  • If you spell Chuck Norris in Scrabble, you win. Forever skriver:

   Ja, stolt och glad samtidigt som man på något subtilt sätt vet att undvika varenda växande ghetto så man inte blir rånad eller nerslagen. Stolt och glad runt köksbordet på söder!

   Gilla

   • Chuck Norris originally appeared in the "Street Fighter II" video game, but was removed by Beta Testers because every button caused him to do a roundhouse kick. When asked about this glitch, Norris replied "That's no glitch." skriver:

    Fel av mig. De skall byta ut alla vägskyltar på söder till #

    Gilla

 7. Chuck Norris originally appeared in the "Street Fighter II" video game, but was removed by Beta Testers because every button caused him to do a roundhouse kick. When asked about this glitch, Norris replied "That's no glitch." skriver:

  Ett slag för kristendomen.

  Gillad av 1 person

  • Fredrik Östman skriver:

   Tja, jag har svårt för alla dessa videor som påstås visa hur den ene eller andra gör mos av sin motståndare, det verkar mest vara confirmation bias och projektion, man är så lycklig att någon verbalt begåvad person alls står på ens sida. Det går aldrig så långt att vänstern blir krossad, för högern är artig och vänlig och allmänt ute efter konversation och inte dominans. Vilket i och för sig, teoretiskt, är vår styrka.

   I detta fall är det ju rent plågsamt hur svagt och hovsamt Jordan Petersen reagerar på det så uppenbart rent löjeväckande påståendet att religion ligger bakom allt elände, för titta! Just nu pågår inte så mycket socialistisk massutrotning. Det var flera år sedan senast och det tager kanske ett par år innan nästa sätter igång på allvar. Nordkorea, Venezuela, Kuba, än sedan? Syns inte, finns inte, sade vildvittran.

   Särskilt svårsmält är denna Gaiahypotes när den framförs i England av en engelsman. I England pågår sedan årtionden en helt ohejdad industriell massvåldtäkt på vita småflickor och den har helt och hållet skapats av ateistisk ideologi och inte av kristen fromhet. Det är förstås god smak och artighet som gör att man inte konfronterar trevliga människor i mysiga radiostudior med sådana fakta. Men det är också det som gör att de ständigt lyckas. De tillåts att exploatera finrummets dekorum och etikett för att släpa in tortyrkammarens alla bödlar och instrument och till råga på allt få oss att kväva offrens skrik åt dem så att de ostörda kan fortsätta sitt hatverk.

   Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.