Det finns gott om otäcka saker i Margot Wallströms eget parti

Mohamed Omar

Under stenar kan man hitta olika sorters slemmiga och otäcka kryp. Man vill helst att de ska stanna där under sin sten där inget solljus lyser på dem.

När Expressens ljus lyste på socialdemokraternas ungdomsförbund hittade man otäcka saker. Där fanns värderingar som svårligen går att förena med ett progressivt partis program. Där fanns bland annat medlemmar i en obskyr, pseudoislamisk sekt, en Saddam Hussein-anhängare, och en ordförande som förstörde möten genom att stå och skrika.

Men när vår progressiva och feministiska utrikesminister talade om en man som borde krypa tillbaka under den sten varifrån han kommit, så var det inte den skrikande SSU-mannen Mansour Ahmed hon tyckte skulle krypa tillbaka in i någon mörk moské. Inte heller syftade hon på Saddam-anhängaren. Och inte heller medlemmarna i den obskyra sekten Ahmadiyya med sin ledare som de kallar ”kalif”.

Nej, Margot Wallström avsåg den kanadensiske psykologen Jordan B. Peterson, som nyligen besökt vårt land. Med darrande stämma manade hon honom att krypa tillbaka till den sten varifrån han kommit. Menar hon månne Torontouniversitet där Peterson är professor? Innanför dess vägg gömmer sig många slemmiga och otäcka kryp, eller?

Nej, Margot, det är till ditt eget ungdomsförbund du ska vända dig med din maning. Hur kommer det sig att vi aldrig hört dig använda lika starka ord om de otäcka kryp som rest från Sverige för att strida med Islamiska Staten? Hur kommer det sig att du inte sagt åt dem att de inte hör hemma i ett civiliserat samhälle och inte är välkomna hos oss? I vissa fall gäller tydligen din princip om ”god ton”.

En vit, manlig akademiker som – stödd av bevis – hävdar att lönegapet är en bluff, är ett kryp som ska krypa tillbaka under sin sten, men när fanatiska islamister gör kvinnor till sexslavar tiger man eller uttrycker sig försiktigt.

Förra året bjöd SSU Malmö in den salafistiske aktivisten Hussein Hamad som föredragshållare. Terrorforskaren Magnus Ranstorp har beskrivit honom som ”en framträdande föreläsare i den salafistiska miljön”.

I ett inlägg här på Det Goda Samhället den 10 december 2016 kunde jag avslöja att Hamad samarbetat med IS-imamen Abo Raad i Gävle. Det finns ett videoklipp på YouTube från den 9 augusti 2011 som visar dem tillsammans i Uppsalamoskén. Expressen har i sin granskning av SSU hämtat information från mina inlägg om Hamad, dock utan att kredda.

Jag kallar Abo Raad IS-imamen eftersom han på Facebook hyllade Islamiska Statens offensiv sommaren 2014.

I artikeln ”Extremism sprids av SSU – bjöd in radikal predikant” (8/11 2018) nämner Expressen-journalisten Federico Moreno ett av Hamads tal i vilket han klandrar den socialdemokratiske politikern Nalin Pekgul för att inte vara en riktig muslim. Jag var den förste som uppmärksammade detta tal i ett inlägg här på Det God Samhället den 25/1 2017: ”Göran Greider har fel om moskén i Borlänge”. Nu slapp Morena lyssna på Hamads 55 minuter långa föredrag på YouTube om kalifen Uthmans liv! Han kunde plocka uppgiften direkt från mig.

 

I början av december 2015 avslöjade Gefle Dagblad att Abo Raads moské, Al-Rashideen-moskén i Gävle, finansierats av en stiftelse i Qatar som också finansierat Al-Qaida i Irak, det som sedan blev Islamiska Staten (IS).

Hamad framträder ibland tillsammans med sin far imamen för att tala om islam, vilket tyder på att de har en likartad syn på islam. I en artikel i Dalarnas Tidning av den 1 december 2011, ”Religionsdag i S:t Mikaelsskolan”, beskrivs hur den då 23-årige Hussein och hans far besöker eleverna i trean på S:t Mikaelsskolan för att informera om islam.

”Min fru bär burka, men hon har valt det frivilligt”, förklarade Hamad. En av eleverna frågade om det finns stöd i Koranen för terrorism. Hamad svarade att terrorister ”rycker ur vissa verser ur sitt sammanhang”. Krigsverserna i Koranen handlar om att försvara sig, menar han. Det låter bra, men det är också så många jihadister ser på sin terror, som ett försvarskrig. De menar att väst för krig mot islam och därför har de rätt att bomba London, Paris och New York.

Men inget av detta har fått Margot att bli så arg att hon brutit mot sin princip om ”god ton”. I stället vill hennes parti fortsätta föra en invandringspolitik som islamiserar Sverige. Kommer vår islam att bli bättre än i Somalia, Afghanistan och Irak? Vad får oss att tro det?

Ett nytt islamiskt center planerades att byggas i Borlänge. Det skulle att ligga mitt i centrum och bli granne med stadshuset. Islamiska förbundet som skulle driva moskén hade en presstalesman som hette Hussein Hamad. Hans far är imam vid den nuvarande moskén, inhyst i en gammal skola i Bullermyren.

Om jag inte trodde på vikten av god ton, skulle jag kunna kalla den tänkta moskén för en sten som gömmer otäcka kryp. Men det gör jag inte. Men jag kan säga att jag är glad att den inte blev verklighet.

Klicka här för att gilla min sida på Facebook. Du kan stödja mitt arbete genom att swisha till 0760078008 (Eddie).