Sossarna kan inte isolera sig från följderna av sin egen politik

Mohamed Omar

Det har visat sig att islamister fått stort inflytande i SSU Skåne. Partiet har låtit det fortsätta utan att göra något. Förutom de vanliga islamfundisarna kommer flera medlemmar i SSU Skåne och S-politiker från Ahmadiyya, ett slags indiskt mormonliknande samfund. Mormonerna har sin profet i Joseph Smith medan ahmadierna tror att indiern Ghulam Mirza Ahmad (1835-1908) är messias och en ny profet efter Muhammed.

Jag har i flera inlägg här på Det Goda Samhället uppmärksammat en av samfundets ledare i Sverige: Kashif Virk. Han har i kölvattnet efter olika islamistiska terrorattacker i svenska medier ofta fått inta rollen av ”den gode imamen” som bekräftar att islam visst betyder fred. Ahmadiyya är liksom mormonismen en missionerande rörelse och tar självklart varje tillfälle att få sprida sitt budskap till nya proselyter.

Virk hävdar att ahmadiyya företräder ”det sanna islam”, trots att det finns fler jihadister i världen än ahmadier. Den före detta kalifen för Islamiska Staten i Syrien och Irak, Abu Bakr al-Baghdadi, hade större inflytande än ahmadiernas ledare, som också kallas kalif. Jag är ateist och tror inte på någon version av islam, men om jag måste välja så väljer trots det ahmadismen framför jiahdismen, helt enkelt för att ahmadismen är en fredligare version. Dock har ahmadierna haft en tuff uppgift med att övertyga muslimer om att Ghulam Mirza Ahmad är en ny profet, då en av islams centrala trossatser är att Muhammed är den siste profeten.

Rizwan Elahi representerar Mahmoodmoskén, ahmadiernas moské i Malmö. Han var också ordförande för SSU Skåne och nr 11 på riksdagslistan. Efter avslöjandena i medier har han hoppat av. ”Islam”, sa han, ”är universalbotemedlet för mänsklighetens alla lidanden, sjukdomar och problem som existerar idag”. Med islam menar han sannolikt inte vilken islam som helst, utan ahmadismen. För ahmadiernas mission är också riktad till vanliga muslimer. Man menar att deras tro inte är fullkomlig förrän de erkänt Ghulam Mirza Ahmad.

Men jag tänkte inte ägna detta inlägg åt att skärskåda ahmadiyernas trosuppfattningar. Jag vill helt enkelt konstatera att vi har fått ännu ett bevis på att mångkulturförespråkarna inte menar vad de säger. Socialdemokraterna säger utåt att de älskar mångkultur. Men när SSU nu har blivit mångkulturellt, så blir ledningen förvånad och upprörd. Hur tänker man?

Tänker man att kultur bara är maträtter? Du äter kebab, jag äter köttbullar. Enligt Wikipedia så betyder kultur dock mycket mer än så:

”Ordet kultur kommer från latinets cultura som betyder ungefär ‘bearbetning’, ‘odling’ och ‘bildning’ och som i sin tur härstammar från colo ‘odla’. Begreppet har fått en väldigt vid betydelse och avser i vid bemärkelse all mänsklig aktivitet. Kultur har dock främst två betydelser: andlig (konstnärlig) odling eller socialt överförda levnadsmönster.”

”Kultur definieras även som livsmönster till exempel språk, konst, värderingar och institutioner hos en population som överförs socialt från generation till generation. Kultur har kallats ’levnadssättet hos ett helt samhälle’. Som sådant inkluderar det beteendemönster, seder, klädsel, religion, ritualer, lekar, normer för lagar och moraliska system, liksom trossystem och konstarterna.”

Mångkultur betyder alltså många olika normer och moraliska system. Trodde Socialdemokraterna att de skulle göra Sverige mångkulturellt, men inte partiet? Skulle man bygga en mur runt partiet för att skydda det från mångkulturaliseringen? Aha, jag tror jag förstår. Sossarna vill bara att invandrarna ska rösta på dem, men invandrarnas värderingar ska inte få påverka partiets politik.

Sossarna säger att de står för vissa saker och att de ska förändra Sverige på ett visst sätt. Men i praktiken leder deras mångkulturalism och invandringspolitik till en förändring av Sverige på ett helt annat sätt. Det vi får är islamisering. Och sossarna kommer inte kunna isolera sig från följderna av sin egen politik.

40 reaktioner på ”Sossarna kan inte isolera sig från följderna av sin egen politik

 1. Tritonen skriver:

  ”Sossarna vill bara att invandrarna ska rösta på dem, men invandrarnas värderingar ska inte få påverka partiets politik.”
  Ja, valboskapen är välkommen, men skall helst inte ha några egna idéer, som strider mot ”värdegrunden”.

  Gillad av 1 person

   • Beppe852 skriver:

    Minst 50% av dem som röstade på S är röster från orten. Massiv kampanj i dessa områden på arabiska bl a. Så jag vill inte hålla med om att vi svenskar är helt och hållet medskyldiga. Valsystemet måste göras om. Fundamentala krav som att kunna svenska, känna till samhällssystemet, medborgare 10 år osv. Röstningsförfarandet måste också göras om till ett modernt id baserat system, bort med vallokaler! Valet 2018 var en uppvisning i ett korrumperat system som var i nivå med valet i Tanzania.

    Gilla

 2. gmiksche skriver:

  Inget att tillägga eller dra ifrån, trots att det kliar i fingrarna. Eller dock. Idag, allhelgonadagen minns vi de döda. Och ger samtidigt vår egen dödlighet en tanke. Islam känner inte någon minnesdag av samma slag. Vilken kulturell skillnad bara det.

  Visserligen har det funnits strömningar inom islam där bemärkta religiösa ledare fått gravplatser som med tiden utvecklats till vallfärdsorter. Men dessa har av de rättrogna ansetts som en hädelse och många av dem har förstörts under de senaste decennierna av den anledningen.

  Gillad av 1 person

 3. Aurora skriver:

  Vill man ha mångkultur i Sverige så får man mångkultur. Vad är man förvånad över? Skriver Kenth Ekerot i Samhällsnytt. Med mångkultur följer för Sverige främmande och oönskade värderingar. Med alltför olika kulturer och värderinger utvecklas parallella samhällen. Hur ska nu svensk demokrati hantera nya gruppers krav som inte sällan är helt i strid med svenska traditionella samhällsmönster? Som skrivet; vill vi ha mellanöstern så får vi mellanöstern.

  Gillad av 5 personer

 4. Moab skriver:

  Det man kan hoppas på är att konflikterna inom islam i Sverige eskalerar snabbt och att S inte hinner ducka. Socialdemokraternas affärsidé idag är överspelad, S i hela Europa är på väg att utraderas, det är bara för att svenskarna är de mest indoktrinerade och mest korkade som det inte skett här ännu.

  Deras nya affärsidé är identitetspolitik och denna idé är så uppenbart instabil, läs gärna Tucker Carlsons fantastiska bok ”Ship of fools” on hur detta uppstått i USA mycket fort, det går fort att underblåsa etnisk konflikt, det är mycket svårt att förhindra det. Demokrater och Republikaner har gjort gemensam sak på allt fler områden precis som 7-klövern i Sverige, så kom Trump. Man kanske skall hoppas på Tucker som president?

  Våldsamma konflikter inom islam kommer att komma i takt med att de får makt, och antagligen så är redan idag de flesta moskebränder resultat av andra muslimer, eller så har man tänt på själv.

  Ett lustigt skådespel.

  Gillad av 5 personer

   • Hovs_klipphällar skriver:

    Exakt — Tucker påpekar att den nya vänstern resonerar religiöst, trots att de egentligen inte är religiösa. De ser sig själva som ”moraliskt överlägsna” oss andra — precis som deras hejdukar i PK-sekten här i Sverige! Och denna moraliska förträfflighet är viktigare än fakta. Därför går det inte att resonera sakligt med dem.

    Gilla

 5. MartinA skriver:

  Sossarna säger vad som helst som ger dem makt och pengar. Muslimer i SSU är för dem ett sätt att få stora delar av deras väljare innanför väggarna, med på tåget. Att de skulle kasta ut SSU Skåne har jag svårt att tro, det verkar ju helt livsfarligt för sossarna. Vips får de en konkurrent i Skåne som dels har goda kontakter i socialdemokratin och dels har starkare förankring i deras största väljargrupp i Skåne. Däremot spelar de väl upprörda inför galleriet.

  Gillad av 4 personer

  • MartinA skriver:

   Tack för spännande information om de olika muslimska faktionerna. Även om det är märkligt hur de olika inriktningarna kan stå ut med varandra i samma förbund. Vad nytta har sossarna av Ahmadiyya om de är så få? Och kommer att ha dem som höjdare inom S inte bara alienera riktiga muslimer?

   Gillad av 1 person

 6. Lenam skriver:

  Sossarna kommer inte kunna isolera sig från följderna av sin egen politik. Bra formulerat. Därför kan dom inte vägra prata med ett parti som blivit inröstat på grund av bristerna i deras egen politik. SD är bara början. Varsågod socialdemokrater.

  Gilla

 7. Rikard skriver:

  Hej.

  Maträtters sammansättning beror på tillgängliga råvaror och hållbarhetsfaktorer samt metoder för tillagning, transport och lagring – med modern teknologi uppfunnen av vita västerlänningar har alla folk som tagit del av de vita västerlänningarnas framsteg kunnat bredda och variera sina valmöjligheter och därmed preferenser ytterligare, medan västerlandet i sin tur kunnat göra sammalunda.

  Förstår man inte det, utan tror att maträtter är endemiska ödesbestämda eller genetiskt betingade kulturbärande element vilka uppstått genom partenogenes, bör man inte ges ansvar eller tillåtas ha makt över, någon.

  Hur skall vi tvinga socialdemokraterna och deras väljare att axla den skuld de har?

  Kamratliga hälsningar,
  Rikard, fd lärare

  Gillad av 2 personer

 8. Jonas skriver:

  Om man sätter sig och räknar ihop rösterna från de ”särskilt socialdemokratiska områdena” så inser man rätt snart att utan dessa röster så vore Socialdemokraterna bara ett 10% parti.

  Gillad av 4 personer

 9. Elisabeth skriver:

  I länkad artikel finns lite smått och gott. Det verkar som att den nya politiska unga adeln förbigår ungdomsförbunden. Istället har de politiska studentföreningarna blivit plantskolorna som gäller. Numera ska man tydligen ha sitt kontaktnät i Fria Moderata Studentförbundet istället för i MUF till exempel. Och det har förstås Gustaf Reinfelt, en PR-man med känd fader och som nu blir politiker. Man anar vilken typ av politiker vi får numera, välsmorda i käften, fickan full med PR-tricks. På andra sidan är det S-studenter som gäller, SSU börjar väl bli lite pinsamt, där får packet och valboskapen hållas. Och hur länge ska man behöva sjunga pinsamma gamla arbetarsånger ? Nej, den politiska unga adeln trivs nog inte i den multikultur som föräldrarna skapat, man håller för näsan och avancerar på andra sätt.
  https://www.fokus.se/2018/11/reinfeldt-gor-politiska-karriar-och-retar-orbananhangare/

  Gillad av 3 personer

 10. Östrahult skriver:

  Egentligen är det helt obegripligt att ett land som varit ett av de mest öppna och vidsynta och utbildade länderna blir totalt blåst av ett inflöde av folk från dysfunktionella länder. Och de som kommer är inga stackars offer utan en del av dysfunktionaliteten med sina eviga religiösa och klanrelaterade konflikter. Och allt detta tar de med sig hit. Idag kan man läsa att man i Göteborg tvingats utesluta två fotbollslag pga av ständiga slagsmål, det ena har somalisk bakgrund.

  Och fortfarande kör bidrags-Sverige på i samma hjulspår och skickar gladeligen bidragen till en utlandsadress till den som hyr ut sin från bidrags-Sverige mottagna bostad.

  Det officiella Sverige agerar hårdnackat vidare och använder alla tänkbara propagandaknep för att sopa under matten.

  Det är trist att se att det inte finns några ledande borgerliga företrädare som reagerar. Man håller tyst och ser till att inte bli berörd personligen. Ett intressant exempel på hur näringslivet agerar är ett uttalande från Timbros VD i DI, vars verksamhet helt bekostas av näringslivet. Hon ser inga som helst problem av det slag som ventileras på DGS utan den stora utmaningen nu är att arbeta för privatfinansierade försäkringssystem. Detta får väl tolkas som att:

  • Man utgår från att den offentliga sektorn går mot sammanbrott
  • De ekonomiska intressen som styr Svenskt Näringsliv ser en ny potentiell marknad

  Gillad av 3 personer

  • Lars skriver:

   Timbro, ja de vill privatisera försäkringssystemen dvs en nyliberal lösning och det kan väl tas som tecken på att globalism och nyliberalism är vad som driver den ”borgerliga” sidan allt sedan Bengt Westerberg och Bildt regimen på 1990-talet och med ”borgerlig” media som DN i spetsen.

   Slår man sönder solidaritet (allmän ömsesidighet och homogena värderingar) och överbelastar välfärden, så står de nyliberala där och säger: sänk skatten, privatisera välfärden, bort med bostadsbidrag, akassor, sjukförsäkring – privatisera.

   Jag har svårt se det annorlunda – möjligen är näringslivet och den borgerliga sidan korttänkta och förvirrade och okunniga, men de har ju hållit samman i detta under trettio år, så det borde ha funnits tid att tänka efter. Tror det är fel kalla C, M, L för vänsterliberala, de är snarare högerliberala, tillbaka till 1800-talets laissez fair, den osynliga handen löser alla problem i samhället. Till vänster om dem har vi dock vänsterliberaler som tror välfärd och öppna gränser kan kombineras.

   Den som lever får se. Socialdemokratin tycks hursomhelst allmänt sakna kompass, kunskap och kompetens. Ska vi få se en förnyelse, som man förgäves efterfrågat sedan 1980-talet, eller får vi se en fortsatt nedgång? Det senare är väl mest sannolikt gissar jag.

   Gilla

   • Lars skriver:

    (Personligen intar jag oftast en mitten position utifrån att ett litet nordiskt land är så beroende av förändringar och intressen i omvärlden så att landets rörelsefrihet är begränsad. Våra politiker tycks dock ha hybris från vänster till höger och genomför irreversibla förändringar).

    Gilla

 11. Underdog skriver:

  Under min mycket korta tid i SSU i mitten av 70-talet förekom infiltrationsförsök från det sk Europeiska Arbetar Partiet EAP. De hade anammat trotskistisk metodik och upprepade tidigare kommunistiska försök att få positioner inom demokratiska organisationer. SSU har historiskt varit mycket uppmärksamt på detta och det har förekommit vågor av uteslutningar av medlemmar med andra motiv än att arbeta för organisationen och dess värderingar.

  Muslimska Brödraskapets grundare och ledare har anammat trotskistisk metodik och uppmanat sina anhängare att infiltrera samhällets organisationer för att på det sättet få inflytande. Trots det verkar det inte längre finnas någon medvetenhet om denna risk inom organisationerna. Eftersom det är länge sedan jag lämnade deras inre liv bakom mig kan jag bara spekulera, men jag skulle tro att en kombination av förlust av riktiga medlemmar och rädsla för brunsmetning ligger bakom. Nu tror jag de är förlorade och lika bra det.

  Fundera förresten på hur och varför den gamle KPML(r):aren Ulf Bjereld blev religiös, ordförande i Tro och Solidaritet och medlem i VU i SAP…

  Gillad av 1 person

 12. Åse skriver:

  Det är naturligt att professionaliseringen av politikerklassen gör att våra folkrepresentanter får ett ökat intresse av att långsiktigt överleva i sin roll, även om det innebär, att de därvid inte rätt representerar sina väljare. Att politikeryrket blivit en yrkeskarriär, och överlevnad då blivit fundamentalt viktig, kan dock vara ett hot mot demokratin

  Så av många skäl är en tidsbegränsning av riksdagsmannaskapet, förtroendeuppdraget i landstinget etcetera önskvärt, så att det är möjligt för avsatta politiker att åter anknyta till en självständig civil karriär istället för att behöva snylta på skattebetalarna.

  Merparten av det svenska folket har konsekvent önskat en minskad invandring (och särskilt från de regioner varifrån invandring huvudsakligen sker). Men i denna fråga har en osedvanlig indoktrinering via media medfört, att den ännu inte lett till avgörande valförluster för förespråkarna av massinvandring

  Är inte själva syftet att importera utlänningar för att motverka, att svenska väljare alltmer röstar borgerligt, helt oacceptabelt? Man försöker ju ändra de politiska majoritetsförhållandena i landet genom import av icke-medborgare.
  Leder det inte till krav på, att alla invandringsbeslut i framtiden gällande ändrade volymer från någon överenskommen nivå fordrar folkomröstning ?

  Varför ska en vänsterregering kunna cementera sin ställning för kanske generationer framåt på ett sådant vis?
  https://nyadagbladet.se/kronikor/viktiga-hot-mot-svensk-demokrati/

  Gillad av 6 personer

  • Elisabeth skriver:

   Du har rätt, Åse, det sker en smygande professionalisering av politikerklassen. Dessa har förstås ett egenintresse av att hitta många välbetalda reträttplatser. Därför omhuldas organisationer som EU, SIDA etc. Glappet väljare/politiker växer. Det är faktiskt ett mirakel att britterna lyckades få till en Brexit.

   Gilla

 13. Berit skriver:

  När blev det ok att svenska myndigheter lägger sig i vad medierna får skriva och rapportera om? Är inte detta ett grundlagsbrott? Våra pk-politiker använder nu även våra skattepengar för att aktivt motarbeta alla som inte delar den officiellt sanktionerade värdegrunden.

  Finns det ingen brottsrubricering för myndigheters och politikers maktmissbruk? Finns det några kvar i ansvarig ställning som gör något vettigt för folket?
  Håkan Juholt visste nog vad som var på gång när han sa att demokratin håller på att avvecklas, att Sverige går mot en teknokrati eller ren diktatur.

  Grundlagen har ingen effekt, men kanske brottsbalken 19 kap. Om brott mot Sveriges säkerhet 2 §, kan vara av intresse?
  Den som med … utländskt bistånd [Fulmedia ägs av utländska intressen. Bilderberggruppen är utländsk och bistår svenska politiker] framkallar fara för att riket [den mångkulturella splittringen av samhället skapar fara för individer och
  dömes, om det ej är högförräderi, för krigsanstiftan till fängelse, lägst två och högst åtta år.

  Gillad av 5 personer

 14. Laggar skriver:

  Om kultur betyder så många olika saker så inte blir ”mångkultur” på något sätt klarare. Den som pratar positivt om mångkultur vet inte vad det betyder och vill inte säga vad det betyder. Man vill inte säga var man har konflikt och var man har samexistens. Man måste helt enkelt avstämma saker och ting och välja bort sådant som inte godtas. Man får annars ett ”allas krig mot alla” vilket på intet sätt står i samklang med kravet på samhällsfred, som kräver enstämmighet visavi gemensamma uppgifter.

  Gilla

 15. Sixten Johansson skriver:

  Om du är ny DGS-läsare, gå gärna till ett inlägg från 4 mars i år: ”Gästskribent Kashif Virk: Den korrekta bilden av islam”. De 97 reaktionerna var inte nådiga. Diskussionen fortsatte dagen efter med Patriks inlägg ”En redaktörs samvetsnöd”, 109 kommentarer.

  Kultur är så mångformigt och viktigt att jag vill föreslå en enkel definition, som skapar reda i ens tänkande. Kulturantropologiskt är kultur = allt som man tänker, säger och gör i egenskap av social varelse. Alltså tre nivåer + en social tillhörighet, identitet och dynamik. (Antropologer har traditionellt också studerat det man har, men särskilt i ett överflödssamhälle får tingen sin största betydelse via allt man tänker, säger och gör).

  Det som en individ tänker / säger / gör är alltså inte kultur, om inte individen medvetet eller omedvetet agerar som medlem av sin flock. Men även på en öde ö kan kulturen sitta hårdare än en tvångströja, den har växt in i individens psyke och kropp.

  Individen kan inte se och förkasta omedvetna delar av sin kultur, däremot det medvetna, kan t ex med en kosmopolitisk självbild uppfatta svensk kultur som töntig eller obefintlig. PK-ismen skapar också en kultur, som medvetet och omedvetet blir högst anti-svensk. Individen ingår i spegel- och mobbkollektiv och staten och övriga makteliter satsar ofantliga resurser på att styra och tvinga alla mottagliga och följsamma individer i väst att göra, säga och tänka det ”rätta” – i egenskap av globalsocial varelse under den högsta västelitens beskärm.

  Gilla

 16. Isabella skriver:

  Jag är innerligt trött på att ta del av vad imamer har för skäl att försvara islam.
  I Sverige är möjligen socialdemokraterna intresserade av mellanösterns invandrare i form av väljarboskap.
  Jag önskar människor från mellanöstern allt gott.
  I sitt eget språkområde. I det egna hemlandet

  Gillad av 2 personer

 17. Margareta skriver:

  Kashif Virk medverkade i radioprogrammet Människor och tro P1 i veckan. Programmet handlade om ateism och hur man lämnar sin tro. Övrig deltagare prästen Olle Carlsson.

  Gilla

 18. alvar1131 skriver:

  Är inte religioner (och politik) bara åsikter?
  Åsikter kan väl i och för sig inte åtnjuta rättslig status eller rättsligt skydd i sig? Men dess utövare skall fritt få torgföra sina åsikter, få tillgång till lokaler och samla sina åsiktsfränder så länge dessa verkar inom ramarna för rättssamhället.
  Medlemskap i en förening med ett antaget program och stadgar som återspeglar medlemmarnas åsikter bör givetvis accepteras av medlemmarna. Om någon agerar mot stadgarna riskerar denne givetvis att bli utesluten.
  Lätt som en plätt för mig som inte vill krångla till det. Men å andra sidan så begriper jag inte bättre. Det förenklar det hela allt som oftast.

  Gilla

 19. Jari Norvanto skriver:

  Det är inte allmänt känt om Abu Bakr al-Baghdadi är död eller levande, eller levande död. Kanske har hen givits uppehållstillstånd i Sverige – lever och har det bra, i gräddfilen för en styrelsepost i Expo.

  Gillad av 1 person

 20. Willy Lindqvist skriver:

  Mest märkligt är att sossarna är så förtjusta i islamiska demokratimotståndare att de sätter upp dem som riksdagskandidater och ser till att de bli invalda som lagstiftare. Vilket syfte har de med att införa antidemokrater i den lagstiftande församlingen, liksom i kommunstyrelser och fullmäktigeförsamlingar? Tror knappast de gör det för den svenska nationen och folkets bästa.

  Gilla

 21. phnordin skriver:

  SAP borde rätteligen delas itu. Den del av medlemmarna som har mod att tänka självständigt och på Sveriges väl och ve i första hand å ena sidan. Resten av medlemmarna får fortsätta odla de utopier som kluvit Sverige och orsakat nuvarande samhällskris.

  Gilla

 22. Folke Lidén skriver:

  Det har sannolikt att göra med vad Patrik brukar beskriva som fenomenet med ”den inre svensken”.
  Man tror helt enkelt att alla som kommer hit, innerst inne, vill ha det som vi haft det i alla avseenden.

  Vi ska alla leva efter den svenska kulturen som dock inte existerar enligt PK-prästerskapet.

  Alla ska ha samma chanser i livet (vilket är bra), men vi ska även tvinga utfallet att blir lika (vilket är galet).

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.