1 – 0 till friheten i den senaste matchen mot PK-ismen

Patrik Engellau

Jens Ganmans och Magnus Carlssons satirfilm Så att det blir rätt är sällsynt profetisk. Den handlar om att den sökande Louise Epstein-varianten Ulla-Achmed ger sig ut på resa i Sverige för att hitta källan till allt fake news och hat. Ulla-Achmed får inte något riktigt svar även om hens högteknologiska fake news-detektor får utslag exempelvis vid Gjörwellsgatan (i Marieberg, där Dagens Nyheter och Expressen har sina lokaler). Filmen slutar med att dess egen psykiatriker förklarar att Ganman och Carlsson borde låsas in och tvångsmedicineras ”precis som på den gamla goda tiden i DDR” varpå Ulla-Achmed kör ned i sjön och drunknar.

Under resan träffar Ulla-Achmed ett stort antal framstående politiker och andra kända svenskar som uttalar sig – och åtminstone en del av uttalandena verkar genuina; och är de inte genuina så är de genialt imiterade – på ett sätt som antyder att hatet och de falska nyheterna kommer från just dem. Det är i alla fall min tolkning. Ulla-Achmed har en rumpnisses nyfikna men ständigt oförstående mentalitet.

Profetian slog in två timmar efter publiceringen när YouTube tog bort filmen med hänvisning till att innehållet ansetts ”olämpligt eller stötande för vissa tittare”. YouTube har rätt. Filmen är en pricksäker, rolig och rasande skickligt genomförd drift med vårt lands ledande PK-ister. Tacka sjutton för att dessa kan tänkas anse filmen som olämplig. Någon kan nog också bli stött av att Ulla-Achmed får utsättas för en gruppvåldtäkt av tio ”långa, mörka främlingar” och att det då och då kastas flickor från balkonger i höghus i vad som verkar vara utanförskapsområden.

Jag blev oerhört beklämd när jag upptäckte att YouTube avpublicerat filmen. Det kändes som ett flagrant brott mot yttrandefriheten. En del anser att yttrandefriheten inte borde gälla för skräp, till exempel Lars Vilks rondellhund. Personligen vet jag inte om rondellhunden rent konstnärligt är skräp eller inte, men för mig spelar det ingen roll. Yttrandefrihet betyder just rätten att publicera även skräp. Men om man ändå accepterar argumentet att yttrandefrihet inte bör gälla skräp så kan det inte riktas mot denna satirfilm ty den är konst och samhällsanalys på högsta nivå. Budskapet är skärpt och viktigt.

Det är sannolikt inte YouTube själv som ligger bakom sådan här censur. Att hålla på med censur är krångligt och kostar bara en massa pengar för bolaget. Det vill bolaget rimligtvis helst slippa. Skälen till att sådana här inlägg göms undan är att staten hotat IT-företag som YouTube med censurlagstiftning om en vad staten anser vara en lämplig grad av censur inte upprätthålls av bolagen på eget initiativ. Justitieminister Morgan Johansson och digitaliseringsminister Peter Eriksson har tydligt annonserat sina avsikter på den punkten. Och YouTube lyder. Bolaget har lärt sig lydnad i Kina.

För mig är regeringens censurlust – och det faktum att oppositionspartierna genom att traska patrullo visar medhåll – ett tecken på att politikerväldet förlorat de sista resterna av demokratiska instinkter.

Ibland funderar jag om det finns något som är heligt för mig. Förr i tiden fanns en massa heliga saker, till exempel Gud och Fosterlandet och människor kunde villigt utsätta sig för dödsfara för att försvara det heliga. Jag har kommit fram till att yttrandefriheten nog är det enda heliga som finns för mig (om vi bortser från vissa personliga relationer). Yttrandefriheten är kanske den enda högstämda princip för vars försvar jag skulle vara villig att utsätta mig för personliga risker.

Regeringens villighet att upphäva yttrandefriheten och därmed bryta inte bara mot uttryckliga stadganden både i FNs deklaration om de mänskliga rättigheterna och i den svenska regeringsformen utan också mot det västerländska samhällets djupaste, ädlaste och mest äkta värden. Jag tror inget kan kränka mig värre. Det borde anses för vår tids värsta majestätsbrott.

Såklart att media, om någon, borde rasa mot regeringen för detta. Media borde anse yttrandefriheten för sin livsluft. Men så är det inte. Framstående svenska tidningsmän deltog i regeringens påtryckningar på IT-bolagen. Det var ingen tillfällighet att Ulla-Achmeds fake news-detektor gjorde utslag vid Gjörwellsgatan.

Vilken oerhörd framgång att censuren inte verkar fungera! När jag googlade på Så att det blir rätt fick jag nästan sextio miljoner träffar. Tack, Vimeo, för att du finns. Till och med YouTube tycks ha gett med sig och låter mig se filmen igen sedan jag pulat lite med länkarna.  Kan det vara så att YouTube bara lät Ganman och Carlsson stå i skamvrån en stund för att låtsas lyda staten?

Jag tolkar detta som att friheten och ett västerländskt grundvärde – yttrandefriheten – tack vare människors entreprenörskap och den tekniska utvecklingen vunnit den senaste matchen mot statens medfödda och inneboende kontrollystnad.

PS Jag kanske har fel. Det kan hända att IT-jättarna är mycket mer skyldiga än jag fattar. Av Donald Trumps anklagelser om att sådana som Google och Facebook censurerar miljontals människor vars åsikter jättarna inte gillar så kan det vara så. Möjligen har de relativt unga människor som arbetar i dessa bolaget inte insupit västvärldens heligaste värderingar med modersmjölken.

90 reaktioner på ”1 – 0 till friheten i den senaste matchen mot PK-ismen

 1. ulsansblogg skriver:

  Reblogga detta på ulsansblogg och kommenterade:
  PK-ismens företrädare som de senaste decennierna haft ansvar för den förda politiken kanske borde rannsaka sig själva och inse sina fel och brister.
  Det finns ett gyllene tillfälle för dem att göra sorti efter den 9/9 istället för att i ytterligare fyra år bedriva samma skadliga politik.

  Gillad av 2 personer

  • Jan Bengtsson skriver:

   Sverige tycks inte vara ett SAMMANSVETSAT LAND längre…
   Men vi vet ju att svetsrök är giftigt att andas in…

   Ingen RÖK utan eld har vi lärt oss…

   Brinner gör det överallt!
   Bilar skolor skogar!

   Tom gräsrötterna brinner, av iver att få välja bort!
   Än har vi hoppet kvar, att det omöjliga blir möjligt…

   Gillad av 2 personer

 2. Eva Danielsson skriver:

  Jag hoppas att det här är tecken på att yttrandefriheten har en chans att segra. Den viktigaste grunden för ett fritt liv. Som alla tänkande människor vill ha, även de som inte fått chans att pröva på det.
  ”Så att det blir rätt ”filmen är kul och mitt i prick. Tyvärr, kan man säga. Att den görs och går att se igen, ger hopp.

  Skickliga skribenter och bildmakare kan pulvrisera den arroganta godheten och den destruktiva identitetspolitiken. Och de bakomliggande ambitionerna med ökad makt över folk genom att ta ifrån oss resurser och försöka sänka vårt självförtroende. Politikerväldet kan lägga beslag på våra materiella tillgångar, men även om de börjar mörda oliktänkande, så kan de inte styra våra tankar och känslor. Och vi måste utnyttja alla möjligheter vi har att använda vår yttrandefrihet.
  Låt inte maktmänniskor och mobbare komma undan.

  Gillad av 16 personer

 3. Lars skriver:

  Web publikationer av alla de slag, utländsk media, svenska myndigheter och verk (som SCB, Riksbanken mfl) och mindre svenska aktörer med begränsade ekonomiska resurser skapar en enorm press på de stora svenska media bolagen, men de svarar inte på ett konstruktivt sätt utan försöker slå vakt om sin gamla monopolställning. De kommer att förlora!

  Vad vi ser av dessa försök till censur, som syftar till att styra medborgarnas kunskap och förståelse visar hur politik och media har ansett att de har gemensamma intressen och det är förståeligt eftersom politiken genererar nyheter och media sköter kommunikationen med folket.

  Frågan är naturligtvis om man kan skapa en fungerande censur i de oerhörda mängder information som finns på weben, nu och i framtiden. Ska man börja styra wikipedia? Vad händer när företag och medborgare inser att informationen inte är relevant och korrekt (som kanske i Kina), blir det som i fd Öst Europa när ingen litade på media? Att informationsspridning om hur det såg ut utanför gränserna bidrog säkert till att Sovjetunionen föll. Perestrojkan släppte anden ur flaskan. Fungerar de marknadsekonomiska systemen bra i längden utan pålitlig information? Fungerar de utan decentraliserade maktcentra?

  På kort sikt kanske de gör det, då får vi en situation som i Sverige med en vanvettig migrations politik i trettio år utan att någon vågar ställa sig upp och säga att Kejsaren är naken,. Makten talar, försörjningen är hotad. Det var länge sedan mainstream media innehöll intressanta debatter av t.ex. kunniga ekonomer, jag tror det tog slut 1992 vid den ekonomiska krisen. Jag minns alla kritiska röster mot den förda valutapolitiken på DNs debattsidor. Så blev det tvärt tyst. Var det finansdepartementet med riksbanken som sagt ifrån?

  Gillad av 8 personer

 4. Göran Holmström skriver:

  Patrik Kan bara hålla med, filmen kom precis i rätt stund för att sätta fingret på frågan om yttrandefriheten i detta land. Regeringens alla utspel om att begränsa den behöver verkligen motarbetas, då just yttrandefrihet är grundbulten i ett fritt samhälle. Citatet jag gillar inte dina åsikter men är villig att dö för dom stämmer bra. Hur ord eller ironi alternativt en satir målning kan vara så skadlig är för mig en gåta? Att just reagera på det indikerar ju att den kränkta inte har så torrt på fötterna, En trygg människa med lite normalt sinne och en gnutta humor tänker ju bara vilken idiot och ruskar av sig.
  Gillade, Så att det blir rätt mycket, visst allt var inte toppen kvalitet på.
  Men dom har förhoppningsvis öppnat PK-buren på vid gavel och diskussionen kan börja.

  Gillad av 2 personer

 5. Östrahult skriver:

  Jo det är beklämmande att Youtube beter sig på detta vis, samtidigt som man inte har några problem med att tillhandahålla alla möjliga hemskheter. På något sätt måste sociala mediers makt begränsas, mest effektivt är bojkotter från kunder/användare.

  Filmen är genial, det som jag upplever som mest stötande är påminnelsen om att vi haft en moderat statsminister som:

  • Inte erkände privat äganderätt
  • Hånfullt påstod att svensk nationsgräns är ett löjligt påhitt
  • Påstod att svenskar inte har rätt till sitt land

  Detta finns knappt 9 minuter in i filmen. Alla som inte gillar detta borde gå förbi moderata valstugor, spela upp avsnittet och fråga om detta fortfarande är moderat politik

  Gillad av 16 personer

  • ii. Waging war skriver:

   Varför någonsin mer prata med moderater? Precis som jag slutat se på TV och läsa tidningar så finns det ju ingen som helst anledning att tala med moderater någonsin igen, möjligen om man får betalt och de är ens politiska motståndare.

   Gillad av 4 personer

   • ii. Waging war skriver:

    Jag går istället förbi dem utan att titta på dem eller svara på tilltal och ställer mig och språkar med SDs eller MEDs eller AFSs representanter.

    Gillad av 5 personer

   • Jan Bengtsson skriver:

    SD lär inte få ensam majoritet, rätt uppenbart!

    Då gäller det att samarbeta med det (M)inst onda alternativet…
    Om man vill få något inflytande alls?

    Även om partitoppen är högst fientlig,
    så ligger Moderaternas VÄLJARE närmast,
    utom några få procent (övervintrande) Reinfeldtare…

    Dessvärre styr dessa ännu i partiet!

    Gillad av 1 person

 6. brrr skriver:

  Även Samhällsnytts dokumentär från Gruvbadet, AfS:s videos från torgmöten, Samtidens film om Sossarnas rötter, och massor av filmer i andra länder som blivit nedtagna eller flaggade.
  Snaran dras åt.

  Gillad av 4 personer

  • Jan Bengtsson skriver:

   Överlever yttrandefriheten valdagen 9/9?
   Även vid en icke-socialistisk valseger…

   Varken Liberaler e Centerpartister bejakar den helhjärtat,
   inte ens Moderaterna talar klarspråk till dess försvar?

   Gilla

 7. S Eriksson skriver:

  Är inte värdegrunden helig? I varje fall för vissa.
  Vissa visa påstår att landet styrs av känslor i stället för förstånd.
  På SR P1 när gårdagens partiledardebatt mellan Jimmy och Annie
  utvärderades försvarade en reporter Jimmys asylpolitik efter att Annie Lööw hade sagt att han var emot allt eller ev inte hade någon politik. Jag tror han hette Dick Eriksson, men är inte säker.
  Det är väl ett litet steg i rätt riktning.
  Det sändes ca 06.45 -07.00 To 30e augusti 2018 P1

  Gilla

 8. R.Nilsson skriver:

  ”Justitieminister Morgan Johansson och digitaliseringsminister Peter Eriksson har tydligt annonserat sina avsikter på den punkten.”
  ———————–
  De har kraftigt överskridit sina befogenheter! De har inget mandat att införa censur via utländska bolag. Därmed borde de vara utsparkade ur Regeringen och ha åtal att vänta.

  Gillad av 5 personer

 9. Lennart Bengtsson skriver:

  Kanske går det även upp för de socialistiskt troende att det dag är från de socialistiska partierna som, V, MP, S och dit även C och L numera hör, som hotet mot individens frihet kommer. De lär sig som sagt ständigt från länder som Kina. Tack och lov saknar de ännu den tekniska förmågan att isolera oss helt från utanförvärlden. Om de kunde skulle de säkert helst vilja stoppa årets val med motiveringen att AI och hemska utlänningar i Ryssland och USA har tagit över valpropagandan och inte våra så uppriktiga, fina och ärliga egna media.

  Alla vet ju säger dessa, att det inte existerar några bil-eller skolbränder, att våldtäkterna har upphört och att det är tack vare migrationen som det går så bra för Sverige, speciellt när det gäller vården. Inga är nu så lyckliga som de gamla i dag. Av denna anledningen borde landets gränser öppnas helt och alla som vill skall naturligtvis få bli svenska medborgare. Och allt detta underbara skulle bli ännu underbarare om vi kunde få stopp på den idiotiska yttrandefriheten som alltid har missbrukats av oförskämda och odrägliga personer!

  Gillad av 3 personer

 10. Kjell Rehnström skriver:

  Har väldigt svårt att förstå varför filmen togs bort från YouTube. Tycker mig ha sett värre saker där som verkligen borde ha tagits bort. Man kan ha vilket samhällssystem som helst, bara medborgarna har yttrandefrihet så att de kan påtala det som är fel innan de styrande försöker sopa problemen under mattan.

  Gilla

 11. ii. Waging war skriver:

  Folk laddar upp filmen igen (Hazebuns när jag tittade 7300 views), det tyder ju på att det är en manuell censur, efter ett möte med lämpliga personer. Däremot kunde jag inte se filmen på Vimeo.

  Gilla

 12. 5ven55on skriver:

  ”Det är sannolikt inte YouTube själv som ligger bakom sådan här censur”

  Jag håller inte med. YouTube (liksom Google och Twitter m.fl.) ägs av samma oligarker som äger media och dessa verkar gärna driva PK-agendor (se bara på Bonnier). Men staten är en lika stor skurk som pressar på för censur, liksom aktivister som jobbar på dessa bolag. Så det finns flera fula fiskar här.

  ”Ibland funderar jag om det finns något som är heligt för mig… …Jag har kommit fram till att yttrandefriheten nog är det enda heliga som finns för mig…”

  Samma här!

  ”Regeringens villighet att upphäva yttrandefriheten… …Jag tror inget kan kränka mig värre. Det borde anses för vår tids värsta majestätsbrott.”

  Ja, dessa vidriga skurkar borde snarast fråntas makten och straffas för sina brott.

  Gillad av 2 personer

 13. ii. Waging war skriver:

  Vi debatterar ofta här på DGS de historiska rötterna till det stora förfallet, socialismen, Marx, postmodernismen, avsaknad av krig, vårt materiella (belånade) välstånd och liknande. Men visst har de senaste 12 åren varit osedvanligt dåliga? Jag tycker Reinfeldt-eran är den period som tydligast rubbade balansen, när de sista resterna av sans och reson togs bort och alla ställde sig på fel sida strecket istället för att vissa var en motkraft mot det vi nu ser manifestera sig. Yttrandefrihet och demokrati är för denna generations politiker bara rekvisita, de har ett annat som de ser det, större mål.

  Jag undrar om denna period, 12 år, någon skulle säga 16, någon 20, någon tillbaks till Salman Rushdie, kommer att få ett namn, för det är ju inte bara de historiska rötterna, utan det är ju också så att de politiker vi nu har, de verkschefer osv, är de mest omoraliska, hycklande och vidriga lögnare, och dessutom mest odugliga, vi har sett någonsin i Sverige, bara oduglighetsfaktorn gör att att vi når vägs ände snart, de är helt enkelt så usla att vad de än gör så går vi på grund. Jag tror denna period kommer att få ett namn, som den stora svälten under Mao, eller kulturrevolutionen i Ryssland, kanske Det Stora Förfallet? Det 12-åriga mörkret? Eller som Stormaktstiden, kanske Hyckleritiden, eller de 12 åren av landsförräderi? Det tog mig efter en 15-årig utlandsvistelse där jag fullständigt mist kontakten med det politiska Sverige endast ett par månader att inse att här var det något som var allvarligt fel, detta var 12 år sedan. Media ljög och dolde, varför? Det har, under de senaste 12 åren inte funnits någon ursäkt, de har vetat, och velat detta. De har känt till balkongflygningar och våldtäkterna, och velat ha mer. Nu går det åt helvete. Kanske kommer perioden internationellt att benämnas förkrigsperidoden, sedan kom civilisationernas krig.

  Gillad av 6 personer

  • Redaktionen skriver:

   Intressant fråga. Jag skrev en svensk historiebok i mitten av 80-talet där jag försökte dra slutsatser av 700 års svensk historia. Jag gissade att en ny epok skulle ersätta Politikerväldet år 1990. Den skulle heta Den nya frihetstiden eftersom epoken liksom den gamla frihetstiden skulle vara full av oreda, korruption, brottslighet och försvagad centralstat men samtidigt också av intellektuell nydaning och mental omställning. Då såg jag nästan bara positivt på förändringen, medan jag nu ser de mörka inslagen så mycket tydligare. Den gamla frihetstiden var inte så kul, den heller.
   Patrik

   Gillad av 2 personer

  • Björn skriver:

   Fler förslag; ”Motpolernas krig”, ”Antingen eller-tiden”, ”Det Stora Sveket”, ”Upplösningstiden”, ”Värdegrundskrisen”. Vi kan väl hoppas att de närmaste åren, i en framtid, kommer att kallas typ ”Det Stora Uppvaknandet” och/eller ”Massåtervändartiden”!

   Gilla

 14. ii. Waging war skriver:

  Jag delade länken till filmen som fanns här igår med flera vänner och släktingar. Min mamma såg filmen, hon förstår ju inte helt vad som händer och enligt gammal svensk tradition så berättar hon inte klart vad hon skall rösta på, men jag är rätt säker på att det blir SD för första gången. Vi får ju skoja sa hon, nej det får vi inte sa jag, de har tagit bort filmen från youtube, jo det får vi sa hon. Det ligger hopp i hennes tro och oförstående av hur det är, för så vill hon inte ha det, och så är det nog för många svenskar, de förstår fortfarande inte hur det är, men en indoktrinering kan inte vara för alltid, till sist vaknar man, och vi får skoja i Sverige, det är bara så att Sverige är tillfälligt kapat av dåliga människor. De som inte accepterar att vi skojar i Sverige kan dra åt helvete, och ta sina quislingar och Renfields med sig.

  Gillad av 6 personer

 15. Jaxel skriver:

  Jag undrar. Om jag förstått rätt så förbjuder grundlagen staten att begränsa.yttrandefriheten. Är det i så fall förenligt med grundlagen att staten genom lagstiftning eller hot om sådan tvingar eller tubbar privata aktörer att göra det som staten inte får göra? Regeringens, Johanssons, agerande i detta ämne tycks mig solklart vara i konflikt med, om inte lagens bokstav, så i alla fall dess andemeningen.

  Men det är förstås i den goda sakens syfte, i god PK-istisk anda, så hejar ledande PK-ist-media på. Det är smått absurt.

  Det finns även andra grundläggande demokratiska rättigheter som ifrågasätts, exempelvis demonstrstionsfriheten. En dam som intervjuades i något av SvTs nyhetsprogram angående nazistdemonstrationen häromdagen gav uttryck för vad som verkar vara en ganska spridd uppfattning. Ungefär som följer: Visst skall de ha rätt att demonstrera, men de kan väl få göra det ute i skogen någonstans.

  Eller med andra ord. De bör inte få demonstrera.

  Gillad av 2 personer

  • Eva Danielsson skriver:

   Nuvarande regering försökte inskränka yttrandefriheten genom ett grundlagsändringsförslag i våras, där bara ”seriösa journalister” skulle få ta del av information i Lexbase. Bara SD var emot tills en altion med ledarsidorna.se i spetsen lyckades stoppa det hela. Planen var nog att det skulle gå under radarn och däefter snabbt klubbas ogenom efter valet, enligt regler för grundlagsändringar.
   Och i höst har S tänkt sig, om de är kvar i Rosenbad, att föreslå en annan grundlagsändring där skribenter som beskriver något om vår nations förhållande till annat land, eller har tänkt sig skriva om något sådant, kan dömas för spioneri.

   Gillad av 4 personer

  • Jan Bengtsson skriver:

   Demonstrationsfrihet javisst!

   Men måste MOTDEMONSTRATIONER ske samma dag?
   Det finns ju 364 andra dagar för dem att lufta sin åsikt!

   Varför då tvunget STÖRA UT en annans åsikt?

   Fa(S)cismen breder ut sig!
   Den är som bekant en vänsterrörelse!

   Åsiktskorridoren krymper snabbt!

   Gilla

 16. Lars skriver:

  Filmen finns på den totalt anti pk sidan Liveleak.
  https://www.liveleak.com/view?t=aMncO_1535449037

  Angående Youtube så styrs företaget i totalitär Social Justice anda. Googla upp VDn och se vad hon tycker om saker och ting…
  Youtube har även AKTIV censur via sin algoritm som automatiskt plockar bort filmer som anses ”stötande”. Det finns t om Live srraming som avslutats mitt i sändningen!
  Youtube har även ett rapporteringssystem som via sk ”massflaggning” gör det relativt enkelt för gemene man att stoppa videos.

  Gillad av 1 person

 17. Hexes skriver:

  När regeringen efter flera skandaler kopplade till extremism i muslimska samhällen ville undersöka kriterierna för statens stöd till trossamfunden, så blev Ulf Bjereld, som har en historia av att försvara islamister i olika sammanhang, utnämnd till att leda utredningen. Bjereld är även ordförande för Socialdemokrater för tro och solidaritet. Denna organisation har blivit kritiserad flera gånger för att ha ursäktat och legitimerat antisemitism, och är en del av regeringspartiet Socialdemokraterna.

  Att utnämna någon som Bjereld för denna utredning visar att Sveriges nationella och lokala makthavare inte är förberedda att konfrontera arabisk och muslimsk antisemitism, och vill hellre ha en trevlig och lugn ”dialog” om detta.

  I Sverige så är importerad antisemitism från Mellanöstern finansierad av skattebetalarnas pengar. Så när skandaler sker, så är dessa skandaler ofta hanterade av samma människor som har möjliggjort spridandet av det antisemitiska budskapet.

  Inga effektiva åtgärder tas just nu för att motverka spridandet av antisemitism i Sverige.

  https://sv.gatestoneinstitute.org/12926/svenska-myndigheter-finansierar-antisemiti

  Gillad av 1 person

  • Jan Bengtsson skriver:

   Tro & Solidaritet borde kallas ”Brödraskapsrörelsen”,
   en lämplig parafras på det gamla namnet Broderskapsrörelsen,
   pga sitt/partiets intima samarbete med Islamismen i Sverige!

   Gilla

  • I. Laying plans skriver:

   Detta förstår jag inte, de vill ju ha det så här? Vad exakt är de inte förberedda på? De har planerat detta, genomfört det, och döljer det nu med tystnad och rökridåer, men ingen kan väl tro att de inte önskat detta? De driver ju inte Sverige med några tusenlappar från crowdfunding utan använder allas våra pengar och hela statens tyngd
   till att islamisera Sverige.

   Gillad av 4 personer

   • A skriver:

    Jo men Laying Plans, om man bestämt sig för alla människors lika värde och är beredd att köra den grejen till vägs ände. Då är väl islam hit eller dit underordnat. Det är ju detta som är problemet med denna typ av idèer. Man skiter i konsekvenserna då utopin är större än människan. Hela nittonhundratalet har ju varit fullproppat med denna skit, och det tar inte slut. De kör den slutgiltiga lösningen om och om igen. Det är bara olika varianter av samma tänkande, men lika omänskliga resultat varje gång. Jag tänker på det som: det mest primitiva tänkandet som ändå samtidigt kan generera känslan av att ha tänkt längre än näsan räcker. ”Det rätta”. Är inte det svaret LP?

    Mvh A

    Gilla

 18. Bo Svensson skriver:

  Fake news -MSM tror sig nu ha sådant säkert grepp om opinionen, att deras väpnade gren tror sig kunna gå i land med en fejkad gasattack mot civilbefolkning i Syrien som skall motivera flygangrepp mot Assad-regimen.

  Gilla

  • Jan Bengtsson skriver:

   NU?
   Har väl skett förut?

   När Trump talade om att dra hem USA:s styrkor från Syrien,
   då skulle Assad vara en komplett idiot om han använde gas…
   Så varför?
   Kriget fick väl inte ta slut?

   Nog fanns det andra med långt starkare motiv,
   garanterat Rebellerna själva!

   Britterna var redo att slå till direkt…
   MI5 MI6 har väl lite på sitt samvete…

   Folk finns det i överflöd…
   Några offras utan dåligt samvete för den goda sakens skull?

   Gilla

 19. Aurora skriver:

  Filmen borde val kvala in som satir. Och det är ju tillåtet. Det var i alla fall tillåtet av P3 att kalla ren kränkning av J Åkesson för satir. Jo, jo, det är skillnad när vänster hatar och när de själva blir kriiserade.

  Gillad av 1 person

 20. kvellulvblog skriver:

  Håller med om allt Du skriver om yttrandeftihet. Enligt min egen åsikt var det lilla Frankensteinmonstret varken roligt eller nödvändigt för att göra satiren fullständig,. Med så många andra exempel på vettlöshet. Men det är en personlig åsikt bland många andra, ingen uppmaning till censur. Vad det sedan gäller YouTube så har de groteska program, som vänder sig till 10-12 år gamla gossar (ex. Jocki Boy) där borde det finnas en avstängningsknapp som kunde användas av föräldrarna.

  Gilla

 21. MartinA skriver:

  Nej, youtube och googler är globalister och vänsterliberala aktivister. Många har varnat för detta de senaste åren. Till exempel gjorde PewDiPie några sarkastiska videos om det för något år sedan.

  Det tydligaste exemplet är när Facebook, Youtube och apple i en gemensam aktion stängde ner Alex Jones här i dagarna. Och naturligtvis kunde it-jättarna bara strunta i vad regeringen i sverige säger om de ville.

  Gillad av 3 personer

  • I. Laying plans skriver:

   Just därför censureras det. En mix av analyser alá DGS, grovkorniga nyheter som Friatider och Samhällsnytt och Nyheter Idag, och satir som Ganmans film, varvat med TV-reportage som det du referar hade ändrat Sveriges framtid, för att verkligheten nu strävar mot utopin, det går inte att stoppa, men nog kommer man att försöka.

   Gillad av 2 personer

 22. ii. Waging war skriver:

  Jag såg filmen igen.

  Jag hade gärna sett en uppföljare, en serie, det finns så mycket att ösa ur, varje person som dyker upp kunde fått ett avsnitt och varför fick man inte se mer av Soran? Kanske kan satiren bilda kärnan i ett nytt mediehus som har yttrandefriheten och rationell verklighetsbaserad analys som ledstjärna.

  Gillad av 4 personer

  • brrr skriver:

   Jag tänkte detsamma. Källan att ösa ur är fullständigt outsinlig. Vi skulle behöva ett par hundra vardera av sådana Ganmans och Carlssons och andra kreativa figurer.
   Men även många många fler sådana reportage som Ekeroths vid Gruvbadet.
   Folk behöver också lära sig att dokumentera ALLT vansinne som händer, minst ljudupptagningar, helst filma.

   Gilla

 23. I. Laying plans skriver:

  Blev just uppringd av några indier som påstod att de märkt att min dator körde långsamt, märkligt sammanträffande.

  Gilla

  • uppstigersolen skriver:

   I am Calling from Microsoft säger de på typisk indisk – engelska. Då vet man att samtalet absolut inte kommer från MS.

   Gilla

 24. Kristina von Heland skriver:

  Jag har duckduck go som sökmotor och då får de inte klick när jag kollar på saker. AB och Expressen ska inte ha klick tycker jag för då ökar underlaget för att företag ska köpa reklamplats.
  Ann Heberlein på ledarsidorna var inne på samma spår. Om humorn som vapen. Jag associerade till att politikerna från vänster till höger attackerade Jimmie Åkesson för han sa att han tyckte att P3 var en skitkanal. De kör med ett hot mot demokratin nu, variation på rasisttemat som är utslitet. De fräschar upp sig innan valet med nya slagord, plakatdebatt.
  I England har man censur och alla filmer ska granskas, som Sverige hade förut, granskningsnämnden. Därför har man en crowfunding dit man kan skicka bidrag. Det är ett gäng som filmar när våt färg torkar-roligare på engelska då det är ett begrepp. Granskarna ganska många till antalet får titta på detta, de hade fått ihop en vecka för ganska länge sedan.
  Min slutsats är att min tro på mänskligheten gör att ju mer de tramsar ju uppfinningsrikare blir människan att kringgå det hela och ju roligare blir det.
  Cleese sa att det är svårt att vara rolig då någon alltid blir kränkt. Då life of Brian skulle kritiseras var det riktigt roligt, ärkebiskopen. Kanske finns på youtube? hahaha

  Gillad av 1 person

 25. Willy Lindqvist skriver:

  Är övertygad om att allt innehåll som läggs upp på YouTube anses olämpligt eller stötande för vissa tittare. Med den motiveringen borde allt innehåll redigeras bort och därmed kunde YouTube läggas ner. Att bara ha innehåll som accepteras av alla är omöjligt. Yttrandefrihet innebär också rätten att ha fel i maktens ögon.

  Gillad av 1 person

 26. olle holmqvist skriver:

  har ingen lust att logga in på Vimeo eftersom dom avkräver lösenord till min mail.
  är nojig mot sådant. Vet ngn hur många visningar det varit via Vimeo ?

  Gilla

  • olle holmqvist skriver:

   Håller med
   det är en grov fantasilös plumphet mot en journalist som är OK. Dessutom är det kontraproduktivt. Nu minns tittaren bara den vanställda.
   Grosz och anhängare målade likadant: människor är fula:

   Be om ursäkt herrar upphovsmän !

   Gilla

 27. I. Laying plans skriver:

  Man kan förstå att det som verkligen engagerar Stockholmarna det är om det byggs fula hus i stan. För oss som fått hålla tillgodo med Malmö så är det ju ett faktum sen 60-talet att man rev vackra hus och byggde fula sossehus. Nu väntar vi bara på samma engagemang i Stockholm som för deras vackra vyer för de gängvåldtagna, de nerslagna barnen, de som mördas i terrordåd, yttrandefriheten och Lars Vilks, medias lögner och agenda, islamiseringen, stölden av våra skattemedel och nedläggningen av försvaret och feminiseringen av polisen. Det blir kanske nästa år.

  Gilla

 28. Sixten Johansson skriver:

  Viktigast är yttrandefrihetens samhälleliga sida. Att få tala fritt ingår i ett knippe sociala friheter, tanke- och åsiktsfrihet, tryck- och mötesfrihet osv, som möjliggör samhällsförbättringar. Varken individen eller ett tankeklonat kollektiv kan skapa samhälleligt sanningssökande, sunt förnuft och vetenskap. Heligast är sanningssökandet. I detta heligas tjänst behövs ett samhälle som bygger på tillit och mänskliga pyramider. Därför avskyr vi dem som storhetsvansinnigt försvär sig åt ljugandet och förstör samhället.

  Vid sidan av de få och långsamverkande politiska handlingar vi kan ägna oss åt vore ett samlande mediehus angelägnast. Vår hjärntrust kan då också ge publiken en funktionell Syndabock, Berättelse och Bot. Alla tre verkar terapeutiskt på PK-ismens psyksjuka kollektiva yttringar.

  Syndabocken är dels alla lögnare, dels själva den etablerade mediaretoriken och -praktiken. Min teori motsäger inte andra förklaringar av PK-ismens uppkomst, men medialogikens tunga roll har förbisetts. Den löpte amok under 2000-talet och självförstärkande mekanismer skapade en sorts virtuell verklighet. PK-ismen är det regelsystem som håller ”spelarna” fångade i denna virtuella värld.

  Ett alternativt mediehus kan både fungera som guide till mer rättvisande verklighetsbeskrivningar och hålla tummen i ögat på systemmedia genom kritiska analyser och satir. Följden blir att en ny, mer verklighetstrogen mediapraktik skulle kunna utvecklas av de journalister som vågar knapra på det röda pillret.

  Gillad av 1 person

 29. olle reimers skriver:

  Patrik skrev ovan att yttrandefriheten var den enda av de högstämda principerna som han kunde vara beredd att utsätta sig för en personlig risk.

  Jag rös till lite när jag läste det. Precis så tycker jag. Jobbar på saken!

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.