PK-ismen är en statsbärande ideologi

Patrik Engellau

För den som betvivlar att det finns en nära koppling mellan den offentliga sektorns omsorgs- och välfärdsavdelning och PK-ismen – alltså mellan en organisatorisk apparat och en ideologi – så publicerades den andra juli en vägledande helsidesannons i Dagens Nyheter. Annonsen var undertecknad av Akademikerförbundet SSR, en facklig organisation, och bestod av ett antal fraser plus en inbjudan till ett evenemang i Visby några dagar senare.

Jag tar de där tre grejorna i tur och ordning: förbundet, fraserna och evenemanget.

När man googlar på Akademikerförbundet SSR och hoppar lite hit och dit så känns det på lukten att förbundet är befolkat med offentliga omsorgs- och välfärdsanställda (även om också privatanställda akademiker erbjuds medlemskap). Lukter är emellertid inga bevis eller ens indicier så jag valde den enklaste metoden att pröva min hypotes, nämligen att undersöka förbundets styrelse. Styrelsen består av tolv personer varav jag med hygglig säkerhet kunde fastställa att nio stycken är – eller i ordförandens fall har varit – anställda inom välfärdssvängen, till exempel som frivårdsinspektör, utredare i landstinget, facklig sekreterare i kommun och socialsekreterare. Var de tre återstående ledamöterna jobbar kunde jag inte utröna på den begränsade tid jag ägnade saken, men jag misstänker att även dessa är välfärdsarbetare.

Fraserna består av 22 rader förtätade PK-istiska slagord, till exempel:

Vi lever i ett av världens allra bästa länder.

Vi har aldrig haft det så bra som nu.

Samtidigt har den mörka retoriken fått fotfäste.

Vi har trollfabriker som sprider lögner, hot och hat.

Vi har en högerpopulism som växer sig stark runt om i världen – också i Europa och Sverige.

Vi har nazister på Visbys gator.

Varningslamporna blinkar för demokratin.

Vi i Akademikerförbundet SSR är samhällsvetare. Vi menar att påståenden ska kunna bevisas. Att fakta är fakta och lögner är just lögner.

Det finns också värderingar.

Vi i Akademikerförbundet SSR är fast övertygade om alla människors lika värde.

Vi står upp för det öppna samhället. Det borde fler göra.

I en självdeklaration beskriver förbundet sitt credo:

Vi är partipolitiskt obundna, men absolut inte opolitiska – vi tvekar inte att ta ställning. Vi arbetar sedan länge för ökad förståelse för olikheter och ett inkluderande arbetsliv. Vi utbildar i likabehandlingsfrågor och arbetar fram konkreta, konstruktiva politiska förslag – till exempel för snabbare etablering i Sverige. Det kommer vi fortsätta göra.

Evenemanget avhålls på Kallbadhuset i Visby. Programledare är Özz Nûjen, känd från Uppdrag Granskning, samt SaraClaes Lund. SaraClaes är en flerkönad person som har jobbat med ”en [sic!] mångfaldskoncept” och då ”hade jättekul”.

Kan det bli tydligare än så här att PK-ismen är en statsbärande ideologi med särskilt fäste inom omsorg och välfärd? Tänk tanken att sverigedemokraterna fick något att säga till om. Då skulle det bli strid med Akademikerförbundet SSR. Här kan man tala om ”the deep state”.

78 reaktioner på ”PK-ismen är en statsbärande ideologi

 1. Elof H skriver:

  Sorgligt, skrämmande och patetiskt på samma gång. Vi har enorma skaror av denna typ av människor på ledande befattningar i hela samhället. De har verkligen skapat sig en hel samhällsklass med människor som fullständigt tappat kontakten med verkligheten. Allt detta i kraft av Sveriges välstånd skapat av helt andra människor än de själva. De har utvecklat den perfekta parasitkulturen. Problemet för alla parasiter är dock att de själva dör när de till alut sugit ut för mycket kraft ur sin värd. Troligen känner de instinktivt detta, det är därför de är så hysteriska.

  Gillad av 11 personer

  • Johan skriver:

   A…SSR påminner om USSR. Som bekant dog dom döden…Ingen vettig människa gjorde längre något vettigt. Verkar som ASSR går i väl trampade spår.

   Gilla

  • Björn G skriver:

   Ja, vad vore väl Sverige utan den klassiska Pampen?

   Som läsaren säkert vet är Sverige nu det mest KORRUPTA landet i Skandinavien, enligt Transparency Internationals bedömning år 2018.

   Så det är kanske dags för Patrik, att ge den Svenska Pampen en egen dagsberättelse.

   Den kan t.ex. handla om:
   Våra goda politiska och fackliga pampar
   som fixar lägenheter till sig och barnen,
   som reser dyrt och långt för skattebetalarnas pengar,
   som går på exklusiva lyxrestauranger,
   som fuskar med kvitton
   och smusslar med stora spritnotor?

   Eller varför inte beskriva historiska Pampar
   från Geijer och bordellaffären,
   via Björn Rosengren och porrklubben
   till Annelie Nordström med Kommunalskandalen.

   Men Patrik kan även sammanställa och berätta om kuriosa, som
   Pampen som art,
   Pampens anatomi eller
   Pampens geografiska spridning.

   Gilla

  • olle reimers skriver:

   Dessa personer är skrämda från vett och sans.

   Sällan ser man så tydliga uttryck för desperation som när människor tvingar sig själva att stapla floskler på varandra. Dessa har samma funktion som radbandet har för en katolik. Det gäller att säga tillräckligt många Jungfru Maria för att man varje dag ska veta att man skonas från hemska vedergällningar.

   Jag hade en gång i tiden en slags beundran för skickligheten i den katolska ritualen med radbanden och med bikten på söndagmorgnarna. När man ser denna ritual översatt till PK-svenska känner jag bara avsmak.

   Gillad av 1 person

 2. Vaknauppnu skriver:

  Mkt bra! gillar dina avslöjande tankar och undersökningar. Det blir mycket att ta tag i och reda ut så det nya folkhemmet med en sund agenda kan byggas. ”Sund” där varje frisk människa tar ansvar för sitt liv och sina beslut och bidrar med ett demokratiskt tryggt och människovänligt samhällsbygge. Sverige behöver arbetande människor som tänker längre än näsan räcker, inga lättingar! Varken vit eller färgad skall vara försörjda av de arbetsamma under ”någon” längre tid. De sociala skyddsnäten skall vara rimliga. Men kraven behöver nu skruvas upp betydligt. Räkmacke-Sverige måste vara slut nu! Svångremmen för ymmighetshornet ”bidrags-Sverige behöver näst intill stängas av för att se över vad kan vi överhuvudtaget ha råd med i ett längre perspektiv. Rädda Sverige välj rätt i september!

  Gillad av 9 personer

  • Björn G skriver:

   ”Det blir mycket att ta tag i och reda ut så det nya folkhemmet med en sund agenda kan byggas.”

   Här är listan på de gamla parasiterande organisationerna, att ta tag i det första året efter valet.
   En avvecklingslista för 2019:
   https://uvell.se/

   Gillad av 1 person

 3. Björn G skriver:

  Ja, PK-ismen är Sveriges statsbärande ideologi.

  Och
  Sveriges bärande samhällsklass består av en blandning mellan Politruker, Mediefolk och Kulturarbetare, allt i en ‘salig’ röra (den rödgrönblå röran).

  Men

  ”PK-ismen” är bara ett försåtligt och djävulskt maktinstrument. En metod för att hålla medborgarna i tukt och Herrans förmaning, i den tid då kristendomen spelat ut sin roll.
  ”PK-ismen” i Sverige är en världsunik blandning av amerikanisering och socialism (med det sämsta taget ur respektive ideologi). Det är därför den är extra vidrig här i landet.
  ”PK-ismen” strider mot hittills kända fakta om hur människor och samhällen faktiskt fungerar. Den bygger på grumliga ideologiska föreställningar hämtade från framförallt marxismen, men även från gamla idéer om att ‘naturfolken’ på något sätt skulle vara moraliskt bättre än vi i Västvärlden
  ”PK-ismen:s” tydliga kastrering av den svenska mannen är givetvis kopplad till att han inte (med hjälp av sina hormoner) skall kunna resa sig mot PK-isternas dåraktigheter.

  Säkerligen

  Kommer vi, under de kommande åren, att få uppleva ”välfärdsbyggets” kollaps, tydliga tecken visar redan på att apparaten inte levererar den service skattebetalarna betalar för.

  Så ”PK-isterna” kommer att få det ‘hett om öronen’!

  Gillad av 7 personer

  • Hovs_hällar skriver:

   Tack Björn, ser att du uppskattar det jag skrev härom dagen 🙂

   Ja egentligen har jag inget att tillägga just nu — förutom att vi har en chans att äntligen få slut på vanvettet den 9:e september.

   Men räkna med att det blir en hård och bitter strid innan PK-sekten äntligen skyfflats bort från makten.

   Gillad av 3 personer

 4. V for Vendetta skriver:

  Det är egentligen sorgligt att fackförbunden arbetar med politiska frågor på ett generellt plan istället för att bevakas sina medlemmars intressen gentemot arbetsgivarna. Det finns fackförbund som arbetar mer med fittmössor än vad de arbetar med löneuppgraderingar, det finns fackförbund som slänger ut medlemmar för att de organiserar sig i partier som förbundet av någon anledning inte gillar och nästan alla fackförbund berättar vad en god medlem skall tycka och tro. Allt detta ryms inom vårt ”nya” demokratibegrepp. Det ligger något stort i tanken att det bröd som skall mätta medlemmen är stämplat med ordet PK-ism. Underkastar du dig inte dessa tankar får du försöka knota dig fram bäst du kan mellan förhandlingarna men tycker du rätt, d v s du ställer inga krav på förbundets leverans vad gäller din anställningstrygghet, lönevillkor, arbetstider mm utan i stället kräver av ditt förbund är att de syr fittmössor och lägger fram propåer om allas lika rättigheter samt jagar högerpopulister då är du en god och fullvärdig medlem. Man arbetar helt enkelt efter devisen…”Om alla är med oss, vem kan då vara mot oss?”

  Gillad av 7 personer

 5. Lennart Bengtsson skriver:

  ”The deep state” finns i alla länder och även så i Sverige. Det är helt enkelt de som handhar den statsbärande kulturen eller religionen. I Saudi-arabien gäller wahhabismen, i Sverige gäller PK-ismen som är en summa av uppfattningar, regler och förordningar som inte finns lika tydligt nedskrivna som i Koranan men som lika fullt existerar. Varje god svensk håller reda på detta ungefär som varje god tysk gjorde i sitt förhållningssätt till Führerstaten och till DDR.

  En äkta PK-ist känner på sig precis vad som gäller och vad man kan säga offentligt. Att det hela fungerar beror på att de finns så många lydiga och väluppfostrade som tjänstgör som obetalda övervakare. Inte ens en så oförvägen person som Donald Trump kan göra något som inte till slut godkänns av the deep state.

  Det är som att göra tankeexperimentet att SD skulle få mer än hälften av rösterna i det kommande valet. Det skulle omedelbart saboteras och sannolikt förklaras ogiltigt. Det är precis därför som man måsta angripa the deep state från grunden. Det kommer att ta sin tid med till slut kan man ändra på allt. Ibland krävs strid men ibland kollapsar ett absurt system inifrån som hände med Sovjetunionen och DDR. Även Sverige kommer till slut att få stopp på sina PK-ister även om det krävs minst en generation till. Risken är förstås att de tydliga totalitära tendenser som finns till slut kommer att petrifieras och man lämnar upplysningstiden och det öppna samhället.

  Gillad av 11 personer

  • Linden skriver:

   ”Risken är förstås att de tydliga totalitära tendenser som finns till slut kommer att petrifieras och man lämnar upplysningstiden och det öppna samhället.”

   Risken är uppenbar, 7klöverns vägran att ens samtala med det största oppositionspartiet är ett skrämmande exempel. Samtidigt som M och S lite i smyg kopierar SD gamla förslag.

   Morgan Johansson planer på att förbjuda ”rasistiska organisationer” är ett exempel.

   Kent Ekerohts gamla förslag om slutna asylcentra har kommit till heder på högsta EU nivå.
   Vi får se hur urvattnat det blir när Löfven & co är färdiga.

   Löfven verkar vara den största förespråkaren för invandring av alla EUs ledare samtidigt som han på hemmaplan låtsas om motsatsen.

   Falskhet brukar få sitt straff.

   Gillad av 5 personer

   • Jan Bengtsson skriver:

    BORDE FÅ!
    Men Löfvén är en Marionett,
    en nyttig idiot…

    Vem blir förvånad,
    om han blir tillsatt som Kommissionsordförande i EU nästa år…

    Där sätter Bilderbergs ledare från småstater, som är lättstyrda!
    Än värre vore väl om han blir Generalsekreterare i FN)

    Fast den posten är väl vikt för Reinfeldt,
    Globalisternas nyttiga idiot?

    Det hoppas man få slippa att uppleva!

    Gillad av 1 person

  • Jan Bengtsson skriver:

   Skilj på SHADOW GOVERNMENT, som typ USA,
   där självgående hemliga underrättelsetjänster mer eller mindre styr,
   använder hemligstäplar hej vilt för politiker inte skall ges insyn,
   tillsammans med M-I Komplexet och de superrika, i bakgrunden…

   Ett typexempel när Trump o Putin skall träffas nästa vecka,
   då träder ”the swamp creatures” fram på scenen,
   med råttorna Rosenstein och Mueller, längst fram i första ledet…

   ”ÅTALAR” Ryssar som inte längre finns kvar i landet,
   med påstädda hackningar, som vi ofta vet är interna läckor…

   Snowden är garanterat en underrättelseläcka, inte ensam,
   där kretsar i skuggvärlden fått nog av hemlighetsmakeriet!

   Deep State är ”CIVIL SERVICE TJÄNSTEMÄN”,
   som tidigare regimer placerat på strategiska positioner,
   med en Agenda för att styra politiken dit man vill,
   eller för att kunna OBSTRUERA vid ett senare Regimskifte!

   I Sverige handlar det då om Deep State/Sossifieringen!
   Utnämningsprivilegiet…

   Ett träsk vilket tar tiotals år att torrlägga?
   Alla hittepå myndigheter som behöver läggas ner/reformeras!

   DO, Diskrimineringsombudsmannen är en typisk sådan!
   Borde rätteligen kallas D-Ombudshennen)

   Gilla

  • olle reimers skriver:

   På något sätt är det svårare att ta itu med en ”Deep State” som är baserad på ett slags soiidariskt handlande som fallet är i Sverige än om, som fallet är i USA, att den så tydligt är direkt korrumperad av krigsindustrin. Det blir som en osynlig fiende som man inte kan sätta fingret på.

   Den enda möjligheten är att dra ner brallorna på dem de solidariserar sig med; de makthavare som visar sig bara ha utnyttjat dessa lydiga tjänstemän som nyttiga idioter på vägen till sin egen förmögenhetsuppbyggnad.

   Till en början vill ingen medge att man blivit lurad men det räcker med att någon modig själ stiger fram på scenen för att fördämningarna ska lossna. Fenomenet kunde iakttas i samband med murens fall. Det som hände i DDR var väl för oss svenskar det allra tydligaste exemplet.

   Gilla

 6. svenne skriver:

  ”Evenemanget avhålls på Kallbadhuset i Visby. Programledare är Özz Nûjen, känd från Uppdrag Granskning……”

  De politiker, organisationer och sammanslutningar som anlitar t.ex. Özz Nûjen, Fredrik Reinfeldt eller afgahnledaren Fatemeh Khavari som dragplåster i något evenemang har i mina ögon helt förlorat sin trovärdighet och bör i fortsättningen ignoreras.

  Gillad av 14 personer

  • Aha skriver:

   Detta gäller för mig även för kulturpersonligheter som Schyffert och Ernman. Jag bojkottar kändisar och kultupersonligheter regelmässigt om de är PK-ister. Förhoppningen är att detta blir en vana hos folk. I grund och botten är en majoritet av befolkningen mot PK-ismen så det skulle bli kännbart om det bojkottandet spred sig.

   Gillad av 7 personer

 7. Aurora skriver:

  Nepotismen och kompiskarriärerna inom politiken och facket är känt. Uppskattar också personer som Westerholm (Ledarsidorna), R Uvell (Uvells blogg) och även M Omar (DGS) som återkommande redovisar den ankdamm av inavel ur vilken framträdande maktpositioner i politik, fack och olika (till de båda nämna kopplade) organisationer hämtas.

  Gillad av 7 personer

  • Jan Bengtsson skriver:

   I (S)verige knyts kontakterna mellan blivande makthavare redan på dagis…
   Avser då givetvis lekskolan SSU…

   Vilket har skapat bittra livslånga fraktionsstrider…
   Vänster-höger är som hund och katt!

   Då får vi ofta hålla till godo med kompromisskandidater, som ej klarar jobbet…
   Som alla förstår syftar jag både på nuvarande o en fd partiledare!

   Som är (S)tyrbara av Feministerna bakom kulisserna…

   Gillad av 1 person

 8. Klas Eliasson skriver:

  Jag måste vara extremt PK, för jag fattar inte ett dugg vad du skriver. Att vi har fackföreningar som representerar olika yrkesgrupper, det har vi ju haft länge nu, är det PK? Att dessa grupper är representerade I styrelserna är väl helt naturligt. Att det är offentliganställda I SSR:s och metallarbetare I metalls styrelser.

  Det verkar som du är negativ till den offentliga omsorgen och välfärden, eftersom du skriver om att den luktar. Du har rätt att tycka så, men att tillskriva det till SD tycker jag verkar konstigt. SD vill ju återupprätta folkehemmet, förbättra den offentliga sjuk och åldringsvården, d.v.s återupprätta den sviktande omsorgen och välfärden.

  Så räknar du upp det du kallar PK-istiska slagord. Själv ser jag det som självklarheter, kanske lite platttyder, som t.ex. att vårt land är bland det bästa. Sverige ligger fortfarande I topp I de flesta sådana undersökningar. Alla människors lika värde, ett öppet samhälle, att vi bör värna om demokratin, att påståenden ska kunna bevisas. Är det PK? Att det finns ryska trollfabriker som sprider lögner, hot och hat. Det är väl en allmän kännendom om det. Nazisterna närvaro I Almedalen har fått näringslivet att ställa sig tveksamt till fortsatt deltagande, är de PK?

  Jag vore tacksam om du kunde utveckla vad som är PK I den text du angett och om jag missuppfattat SD:s syn på omsorg och välfärd.

  Gilla

  • Björn G skriver:

   Oj Klas, vad spännande.
   Du är nog inte ensam om att inte fatta ett dugg av det Patrik skriver.
   Många av oss Svenskar lever ju fortfarande i den bubbla som hålls vid liv av PK-media.

   Det är nog svårt att vidareutveckla den pedagogiskt övertydliga text som Patrik presenterat.
   Så kanske ett kommande besök i SDs valbod (då de satts upp) kan vara till hjälp.

   Gillad av 4 personer

   • Jvkkk skriver:

    Jo, ett häpnadsväckande inlägg men det är en milsvid skillnad mellan de som vaknat och tänkt och de som inte gjort det, metaforen med pillren från The Matrix är verkligen träffande, vi talar inte samma språk, det som är kväljande för mig är positiva plattityder för någon annan. Spelet står om ”de andra”, som min gamla mamma, med sin dagstidning hon alltid haft, med Aktuellt och Rapport och SR, hon fylls med pk-skit varenda dag, men ändå, ändå så har något hänt, hon och hennes bridgekompisar har börjat prata om annat än vädret, och många byter nu parti för första gången, inga pris för att gissa till vilket parti. Man skall inte möta så många av de nya gästerna för att förstå att detta inte går, vad Sydsvenskan och Heidi Avellan och Per T Ohlsson än skriver om Trump och SD.
    Fler och fler ser revan i deras verklighet.

    Gillad av 3 personer

   • Jan Bengtsson skriver:

    Tre Publicister/Journalister man inte gärna läser,
    är Peter Wolodarski Per T O o Heidi Avellan…

    Både Trump och SD-hatare!

    SDS o HD är numera närmast oläsbara!
    Samt Regeeringsmedia SVT/SR, plus TV4…

    Min allra bästa vän sen över 50+ år har dessa som huslektyr!
    Därför får man ständigt höra om SD:s Nazistiska rötter…

    Vår vänskap är cementerad, men det är en svår utmaning!
    Man hoppas, att ögonen skall öppnas!

    Vi hade skilda uppfattningar om både Brexit o Trump, naturligt nog!

    När jag gissar på runt 30 % på SD,
    då sparkar han vildsint bakut!

    Han röstar på M…

    Gillad av 1 person

  • Aha skriver:

   För mig är det SSR skriver kväljande PK-ism. Några exempel;

   – ”Vi har aldrig haft det så bra som nu”. Tacka fan för det med tanke på den tekniska utvecklingen. Frågan är hur mycket bättre vi kunde ha det.

   – ”Samtidigt har den mörka retoriken fått fotfäste.” Vilken mörk retorik? Den retorik som med stöd av fakta hävdar att mångkultur inte är en framgångsfaktor?

   -”Vi står upp för det öppna samhället. Det borde fler göra.” Hur är möjligheten att vara SD-medlem och samtidigt ha förtroendeuppdrag i SSR?

   SSR bör syssla med fackliga frågor och inte politik.

   Gillad av 3 personer

   • cmmk10 skriver:

    – ”Vi har aldrig haft det så bra som nu”

    Jag skulle tro att större delen av jordens befolkning har fått det relativt sett bättre under de senaste 100 åren. Många svenskar har inte förstått, att t ex övriga Europa också har haft en enastående välståndsutveckling, utan de tror att det är endast Sverige, med sin socialdemokratiska demokratur, som har givit medborgarna en bättre tillvaro. Detta gäller särskilt för många av våra äldsta.

    Gillad av 1 person

   • Jvkkk skriver:

    Vad är ”det öppna samhället”? Jag fattar inte vad de menar, precis som floskeln med ”allas lika värde”. Jag förstår mindre och mindre av det allmänna tankegodset, men jag gissar att det förhåller sig på samma vis med de som yttrar dessa mantran.

    Gilla

  • Kronblom skriver:

   Ja det var en riktig dikeskörning. Lägg i en högre växel för träden bortanför diket blir grövre allt eftersom.

   Gilla

  • olle reimers skriver:

   Du är nog snarast extremt omedveten om det röda piller du måste svälja för att kunna bedöma situationen.

   Det du inte vill se är att det finns en maffia som lagt beslag på Sverige. En maffia som kan dväljas och frodas därför att sådana som du inte vill se det.

   Invandringspolitiken borde vara en ögonöppnare för alla tänkande människor. När den allra första godhetseuforin lagt sig är det uppenbart för var och en att det inte fungerar. Mäste man inte då fråga sig varför våra ledande politiker ger sig ut på ett äventyr med sina medborgares pengar som de VET kommer att sluta i katastrof.

   Droppen var lagen om de 9 000 afghanerna. Bara desperata människor beslutar om en lag som inte KAN tillämpas.

   Jag hoppas att du tänker igenom situationen lite mer ordentligt. Du är lurad, kölhalad och bedragen in på bara skinnet. Ta det röda plllret och återkom sedan!

   Gilla

 9. Enough skriver:

  SSR är ett av många exempel på det stora PK-klustret. De känner sig säkert enomt komfortabla med kända PK-fraser och politiskt ställningstagande. En mycket typisk art av PK som simmar i den smala åsiktskorridoren med likasinnade.

  När korridorens avgränsning blir ifrågasatt, skyndar alla till och hjälps åt att hålla de snäva och verklighetsfrånvända gränserna. De som ifrågasätter, blir hårt åtgångna. Demokratibegreppet gäller bara inom korridorsgränsen.

  Gillad av 4 personer

 10. Hur tänker man? skriver:

  Läser rubriken ”PK-ISMEN ÄR EN STATSBÄRANDE IDEOLOGI” och tänker på forna Jugoslavien.

  Inom PK-ismen betraktas all multikultur som något eftersträvansvärt. Hur tänker man då?

  På Balkan försökte man förena ett antal regioner och nationaliteter till ett enhetligt land – det forna Jugoslavien. Landet kom att innehålla två religioner, flera etniska grupperingar, med olika socioekonomiska förhållanden och ideologiska skillnader. Alla med sin historia.

  Men religion, etnicitet och kulturell särart är svåra att förena. Alla söker, trots allt, trygghet i likhet. I det som förenar i intimitet.

  Vi vet hur det gick. Ett årtionde efter Titos död slets Jugoslavien isär i ett utdraget inbördeskrig. Den multikulturella samvaron fick ett uppsplittrande slut.

  Nu försöker man igen, men denna gång i Sverige. Med den skillnaden att i Sverige migrerar vi in olikhet. Bestående av kulturella, etniska och religiösa skillnader. Och även klanmässig sådan. Och det till ett land som hittills utmärkts av stor likhet, med endast en bärande religion.

  Det svenska samhället omformas nu snabbt till ett multikulturellt land. Där Jugoslavien misslyckades anser de Pk-trogna att Sverige skall lyckas. Vi skall visa världen att multikultur, på en begränsad yta, kan lyckas.

  Läser långsamt Akademikerförbundets text, för att bättre förstå. Allt medan jag tänker på forna Jugoslavien;

  ”…vi tvekar inte att ta ställning. Vi arbetar sedan länge för ökad förståelse för olikheter och ett inkluderande arbetsliv. Vi utbildar i likabehandlingsfrågor och arbetar fram konkreta, konstruktiva politiska förslag – till exempel för snabbare etablering i Sverige. Det kommer vi fortsätta göra”.

  Jugoslavien är borta – ett annorlunda Sverige byggs nu upp med hjälp av PK-ideologi, delvis representerat av Akademikerförbundet.

  Trots den hoppfulla tonen ser även Akademikerförbundet fiender. Ord som används är; ”den mörka retoriken”, ”trollfabriker”,
  ”sprider lögner, hot och hat”, ”högerpopulism”, ”nazister”, ”lögner är just lögner”.

  Så mitt i all idyll identifierar Akademikerförbundet även fiender. Och det var just fiendskap som fick forna Jugoslavien att falla samman i ett inbördeskrig.

  Hur tänker man?

  Gillad av 12 personer

  • Björn G skriver:

   ”Inom PK-ismen betraktas all multikultur som något eftersträvansvärt. Hur tänker man då?”

   Man eftersträvar multikultur för att splittra dem som eventuellt skulle hota sittande PK-makt. Genom splittringskriget kan de som har den nuvarande makten tryggt kan sitta kvar, klart som korvspa’t eller hur?

   Gilla

  • Björn G skriver:

   Machiavelli visar, att ett effektivt sätt att kontrollera ett folk är att grunda främmande kolonier i sitt eget land.

   De främmande bosättarna kommer nämligen att ha sin lojalitet mot överheten, och bistå med att slå ner folkliga uppror.
   Kort sagt: mångkultur är motsatsen till folkgemenskap, och det är dessutom ett vapen i överhetens hand mot folket.

   Det är fascinerande att den moderna vänstern insett att detta är fallet, att ett etniskt splittrat folk faktiskt är mycket svårare att samla till klasskamp,
   men att de trots denna insikt objektivt gör sitt yttersta för att hjälpa makthavarna att föra en invandringspolitik som skapar just ett sådant etniskt splittrat samhälle.

   Gillad av 2 personer

  • Gösta Walin skriver:

   Jag är inte riktigt nöjd med jämförelsen med Jugoslaviens upplösning. Uppenbarligen hade västmakterna ett finger med i spelet. Om Milosevic hyllats och stöttas av väst i stället för att demoniseras och saboteras hade kanske Jugoslavien kunnat konsolideras som god federation i stället för att brytas sönder. Politiken mot Jugoslavien och sedermera Serbien är bland det mest jävulska under efterkrigstiden.

   Gillad av 1 person

   • Björn G skriver:

    Jugoslavien bildades och hölls ihop av kommunistledaren Titos brutala styre. Alla Jugoslaver visste att det skulle bli inbördeskrig efter hans död. – Det är den bistra sanningen.

    Gillad av 2 personer

   • Gösta Walin skriver:

    Björn G
    Vill du påstå att västmakterna inte var inblandade i uppbrytandet av Jugoslavien? Varför gjorde man på detta sättet?

    Gilla

   • A skriver:

    Nja Björn G, det var nog inte riktigt så enkelt vad jag förstått av folk som kommer där ifrån.

    Mvh A

    Gilla

  • csaba43 skriver:

   Man skall nog inte rätta en så bra text, men de hade tre huvudreligioner; katoliker-kroater,muslimer-bosnier och ortodoxa- serber. Glömde albanerna men de såg sig inte som Jugoslaver.

   Vänligen csaba

   Gilla

 11. Sven skriver:

  Den väg som står öppen för Sverigedemokraterna i regeringsställning är tilldelningen av pengar till myndigheter och föreningar. Att tala PK-isterna till rätta är lönlöst.
  Det kommer att bli gnäll, protester och ett jäkla liv men om detta görs med obeveklig hand får det resultat.
  Migrationsverket till exempel kan få en fast budget att röra sig inom. Det blir deras ansvar att att använda tilldelade medel på ansvarsfullt sätt. Tag bort presstödet. Ge Sveriges Television en liten summa för att bedriva nödvändig samhällsinformation. Resten av programmproduktionen
  får tittarna finansiera i den mån de vill. Skär i kulturstödet, rejält! Listan kan göras oändligt lång.
  Rebecca Veidmo Uvell uvell.se har gjort en avvecklingslista för 2019. Den är en bra början!

  Gillad av 10 personer

 12. Leila skriver:

  Efter medlemskap sedan 1982 gick jag i våras ut ur Akademikerförbundet SSR. För mig blev det omöjligt att vara medlem i en fackförening som mer kämpade för sina politiska åsikter (som jag inte alls delar) än för sina medlemmar.

  Gillad av 7 personer

 13. Benjamin skriver:

  Bra skrivet!

  Ibland, men bara ibland, är man nästan sugen på att söka sig till ett icke-sossefack som Syndikalisterna. Turligt nog går även den känslan över snabbt.

  Gilla

  • Fredrik Östman skriver:

   Syndikalisterna är väl så sosse som man kan bli. Benito Mussolini bildade sitt fascist parti ur de syndikalistiska fackföreningarna, s.k. fasci, knippen. Det var fackklubbarna som hette så. Enade vi stå, söndrade vi falla är betydelsen av ordet fascism, eller syndikalism om man så vill. Samma sak.

   Gillad av 3 personer

 14. Pelle skriver:

  Visst är PK-ismen Sveriges statsbärande ideologi. Dessutom är det landets nationalreligion med ett uppburet prästinneskap och tillhörande liturgi. Frälsningen kommer genom den totala och oreflekterade underkastelsen i kombination med gränslös godhetssignalering med hjälp av den skatt som indrivits från pöbeln, oavsett om dessa är medlemmar i sekten eller inte.

  Den 9 september ser jag fram emot hur vi apostater kastar loss och tar med landet in i en ny tid. Låt prästinnorna och deras följare dricka Jim Jones spetsade läskeblask på egen hand där i skogsgläntan – för det är dit de oundvikligen är på väg. För oss övriga räcker det nu.

  Gillad av 3 personer

 15. Jvkkk skriver:

  Klart att Özz är där, ett kallbadhus say no more… Malmös badhus är ju numera inrättningar för organiserade sexuella trakasserier, liksom pooler och badland i hela norra Europa. I Spanien så är de muslimska manliga gängen inte närvarande än, och man får hoppas att det ekonomiska intresset gör att polisen kommer att sätta stopp för den trend vi har i norra Europa. Min dotter blev undanknuffad av ett gäng araber på ett badland i södra Sverige när hon var nio, och det var väl ändå det bästa hon kunde råka ut för, man kan inte släppa sina barn ut sikte, som jag hatar etablissemanget för detta.

  Vilka städare jobbar för Özz idag, några hemvändare kanske?

  Gillad av 4 personer

 16. Magnus Rosensparr skriver:

  Nej, om Sverigedemokraterna fick avgörande inflytande (51 % av riksdagsmandaten) skulle det inte bli tal om någon strid med Akademikerförbundet SSR. Större delen av deras medlemmar skulle bli utan anställning efter omfattande nedläggningar och driftinskränkningar inom all sorts statlig flumverksamhet. Tänka bara hur otroligt många anställd som fanns i den svenska krigsmakten fram tills sossarna och moderaterna började slakta den. Det löser sig kemiskt, bara man genomför åtgärderna med beslutsamhet, fasthet och kyla. I fallet med krigsmakten sögs alla friställda tacksamt upp av näringslivet och andra marknader. När det gäller de aktuella medlemmarna får staten ett stort och svårlöst problem. Jag tror inte ens att Arbetsförmedlingen kan komma på något som man skulle kunna använda dessa friställda till.

  Gillad av 4 personer

  • Jvkkk skriver:

   Precis, nu skall det bli omvänt, vi satsar på försvar och våldsmonopol så dugligt folk kan få jobb där, och alla hycklande parasiter kan försöka leva av sina obefintliga egna kvaliteér.

   Gillad av 1 person

 17. Gunnar Sandelin skriver:

  Som socionom så får jag deras facktidning Akademikern varje månad. Det är totalt genomsyrad av PK-texter utifrån ett ständigt omvårdnadsperspektiv. Detta i kombination med polemik mot de krafter som de anser främlingsfientliga och rasistiska. Inför förra valet gick det så långt att när de gick igenom riksdagspartiernas politik så hade de utelämnat SD! De hade också ersatt SD:s logga med F!

  Gillad av 2 personer

 18. Sven H skriver:

  Pk-ismen är i praktiken ett stort hot mot demokratin då den förhindrar ett öppen debatt. Det var dessa kretsar som såg till att vi agerade alldeles för sent mot flyktingströmmarna

  Gillad av 1 person

 19. Glen Lester skriver:

  Akademikerförbundet är nedlusat med socionomer, vilket blandannat visar på hyperinflation av akademikerbegreppet. Akademiker kan inte mer än andra och är helt beroende av det andra, i hierarkin högre stående av samma sort, förevisar dem. Någon undersökning visade också att 60 procent av socionomerna valde yrket för makten det gav. Stackarna. Att de generellt sett om samhällsfunktionerna okunniga kallar sig samhällsvetare visar att nuvarande samhällsvetenskap är ungefär i nivå med de såkallade genusvetenskapen. Bör alltså avskaffas snarast i sin nuvarande form. De är nämligen allt annat än vetenskapliga.

  Naturligtvis är pekåismen (eller vad den nu borde kallas) redan statsbärande. De har ju makten här och nu i vårt samhälle. Till och med den hemske ryssen har mer yttrandefrihet än vi. Vi lever redan i en pekåistdiktatur när allt som sägs om samhället är fel om det inte redan kommer från dem, alla andra tankar är ”haram” för dem.

  Gillad av 1 person

 20. Sixten Johansson skriver:

  Ja, PK-ismen är en statsbärande ideologi, vars axiom har påtvingats samhällsmedvetandet. Den har morbida psykologiska rötter och sociala konsekvenser, så vi får aldrig glömma nattsidan: PK-ismen är en samhällsdestruktiv psykologi.

  Stat = centralstyret, maktelitens kontroll över institutioner och våldsmonopol. Samhälle = civilsamhälle, kultur, teknik, vetenskap, sociala gemenskaper, allmänning, normer, som ger tillit och förutsägbarhet.

  PK-ismen är statsbärande = göder centralism och växande, parasitär byråkrati. Men som ideologi och psykologi skiljer den sig från tidigare politiska ideologier och socialt baserad psykologi genom att den under en förledande magisk ordkuliss är patologiskt verklighetsförnekande, förljugen, irrationell och samhällsnedbrytande. Den kallar sig själv human, men blir i sin förlängning mer omänsklig än självmordssekter, för dess innersta kärna är total egoism och totalitära krav. PK-isten kan axiomatiskt inte se människan som samhällsvarelse, bara sina egna spegelbilder. Om inte PK-ismen krossas blir den destruktivare än socialismen och nationalsocialismen, för PK-ister kan aldrig bygga något mänskligt samhälle, inte ens en stabil diktatur.

  Många i härskarskiktet är bara lögnare och kappvändare. Men inget biter på dogmatikerna, som i decennier vävt in PK-patologi och -ideologi i en grandios självbild och verklighetssyn, förstärkt av makt och egendom, massmedia och olika spegel- och mobbkollektiv (vår tids korporativism, som växer ihop med staten).

  Gillad av 7 personer

 21. Glen Lester skriver:

  Pekåismen är också ett sökande av en hedonistiskt patologisk njutning där man tycker det som förväntas för att bli accepterad av omgivningen. Inget ska få störa njutningen av att aldrig bli ifrågasatt, alltså vill man förbjuda allt som gör det, efter att ha stigmatiserat alla begrepp som är obehagliga.

  Demokrati förutsätter att samtalet är öppet, olika åskter ska frotteras mot varandra för att man ska kunna ta ställning för vilken lösning som är lämpligaast för att lösa vissa enskilda definierbara samhällsproblem. Om man då utestänger helt vissa delar av befolkningen, och deras representanter, så blir självklart hela debatten fel, Alternativt blir det ingen debatt alls, eftersom debatt innebär att olika idéer diskuteras, och, om de närvarande egentligen bara håller med varandra. Då uppstår vad som kallas skendebatt, som egentligen bara finns för att dramatisera tomheten.

  Ett samhälle består av alla sina beståndsdelar. Om en utesluten grupp, som inte kan göra sin talan hörd, växer utan att gehör tillåts, då närmar vi oss inbördeskrig. Därför är alla försök att olagligförklara åsikter en fara för demokratin som helhet, och för lång tid framöver.

  Ännu närmare inbördeskrig är vi om samma åsikter är olagliga om det kommer från en ideologisk grupp, men tillåtna om det kommer från en annan grupp. Om man därtill skyller på den första gruppen det som den andra gruppen i sammanhanget förorsakat, och det är allmänt känt i samhället, då får den första gruppen ny jordmån.

  Gilla

 22. Glen Lester skriver:

  forts.
  I Malmö flyttade judarna ut för att förföljelsen från muslimerna hotade deras existens, men pekåisterna påstår något helt annat.

  När sedan 200 muslimer stod på Möllevångstorget och sjöng judeslaktarsutror dagarna efter att Trump meddelade flytten av USA:s ambassad till Jerusalem, så knystade inte sjuklövern. Det vet malmöbor idag.

  Pekåismen, vilket håll den än kommer ifrån, SKA INTE vara statsbärande i en demokrati. De förbjudna åsikterna tar då mycket större proportioner än som hade varit fallet om de diskuterades i vanlig demokratisk ordning. Om pekåisterna tvingar på resten av samhället en livegenskap under dem som kolporterar och propagerar för pekåisternas maktställning, så kommer en revolt förr eller senare. Om den revolten inte går att genomföra med de verktyg som ett samhälle erbjuder befolkningen i gemén, så kommer en växande åsidosatt befolkning såsmåningom att ta till vapen, eller andra, trots allt olagliga, metoder om sådana finns.

  Det betyder att pekåisternas hegemoni gör att vi alla är i fara. De måste förstärka åsiktsförtrycket för att inte förlora makten över begreppen. Det är givetvis ett slag i luften eftersom begreppen inte står av sig själva, utan det är innehållet som är kärnan. Förbjuder man ett ord så uppstår ett annat ord som betyder samma sak, tills det blir förbjudet ochsåvidare.

  Människors upplevelser av verkligheten kan man inte förbjuda orden för. Upplevelsen föregår orden, vilka bara är vaga avbildningar av det som ligger bakom det.

  Gillad av 2 personer

 23. Klas Eliasson skriver:

  Som okunnig I dessa frågor har jag försökt tolka det som artikeförfattaren och kommentatorerna skrivit. Tydligen har nazism och kommunism nu ersatts av något ondskefullt som kallas PK. Det är det som makthavarna använder för att kontrollera och förtrycka oss. För att göra det så använder de sig av offentliganställda akademiker. Speciellt är det yrkesgruppen socionomer, som med sitt omvårdnadsperspektiv, är de aktiva förtryckarna.

  När SD kommer till makten, kommer dessa akademiker och socionomer att avskedas och omvårdnadsperspektivet att försvinna. Staten upphör och ersätts med ett samhälle utan byråkrati och allt blir mycket bättre.

  För att förstå hur SD ska genomföra detta så har jag läst igenom deras valplattform. Det står mycket där som jag tycker är bra. Man vill förbättra sjukvården och se till att den offentliganställda vårdpersonalen får bättre arbetsförhållanden. Migrationspolitiskt vill man ha som I de övriga nordiska länderna. Kriminalpolitik, med hårdare straff och, intressant, hyra fängelseplatser I utlandet samt mer poliser. Avskaffa arbetsförmedlingen, införa privata arbetsförmedlingar och ta bort oriktiga arbeten, vilket sannolikt kommer att leda till att den officiella arbetslöshetsstatistiken kommer att stiga en aning, framför allt på landsbygden. Förstatliga skolan och ge skolpersonalen bättre arbetsförhållanden. Förbättra funktionsrätten, så att funktionsvarierade ska få den hjälp de behöver för att leva ett bra liv (mycket bra förslag). Man vill ha en folkomröstning om EU.

  Kommer Sd I regeringsställning, så blir det sannolikt I samverkan med något eller några andra partier, alltså ungefär som I de andra nordiska länderna. Inga stora revolutionerande förändringar, som vissa av kommetatorerna hoppas på, utan ungefär som vi har nu, med vissa smärre förändringar. Jag uppfattar SD som ett helt politiskt korrekt parti. Eller finns det en dold agenda?

  Gilla

  • Hovs_hällar skriver:

   Klas E.: — Vad vi i kommentarsfälten tycker, och vad som står i SD:s program, är givetvis helt olika saker. Det blir lite fel om du tror att vi representerar SD som parti även om en del av oss troligen kommer att rösta på dem.

   För övrigt använder man här ofta en skarpare retorik än SD som parti någonsin skulle göra. Här talar man ju fritt ur hjärtat som privatperson.

   Gillad av 1 person

   • Jvkkk skriver:

    Ibland så är förkortningar bra, dumskalle är en, det är otroligt hur dumma vissa uppenbarligen relativt intelligenta människor kan vara, det är mycket lättare att tala med handfasta människor, de är inte fyllda med skit till brädden.

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.