Dags att förklara krig nu

Patrik Engellau

När stater förlorar kontrollen över delar av sitt territorium krävs det stor beslutsamhet för att återupprätta det statliga våldsmonopolet. Maffian på Sicilien är ett intressant exempel. I början av 1900-talet var det maffian snarare än den italienska staten som bestämde. Ungefär 1925 beslöt fascisten Mussolini att staten skulle ta över kommandot över Sicilien. Mussolini startade ett krig mot maffian som nästan lyckades. Men bara nästan, för efter andra världskriget återtog maffian kommandet tills staten gjorde ett nytt erövringsförsök på 1980-talet. Detta tycks inte ha blivit någon total framgång, för maffian finns fortfarande kvar, möjligen försvagad.

Antimaffiaåklagaren Giovanni Falcone, som hade blivit en symbol för statens kamp mot den organiserade brottsligheten, blev bombmördad för 25 år sedan.

Snällare stater än Mussolinis fasciststyre brukar dra sig för obehaget att slåss för att återta makten i områden där den en gång gått förlorad och något slags alternativ maktapparat tagit över. Brasilien är ett exempel. Min portugisiskalärarinna i Rio de Janeiro säger att Brasilien är inne i den tredje eller fjärde fasen i kampen mellan staten och våldsligorna.

Rio de Janeiro är särskilt drabbat. Det beror på skillnaden mellan den låglänta staden och de höga bergen som ligger insprängda mitt i staden. På slaveritiden – före 1888, när slaveriet avskaffades – brukade slavar fly upp i bergen och etablera alternativa samhällen. På den vägen är det. Utanförskapsområdena ligger kvar på bergen och började för några årtionden sedan härjas av rivaliserande gäng och ligor.

Det var fas ett, säger portugisiskalärarinnan. Den brasilianska staten brydde sig inte utan tyckte att ligorna lika gärna kunde slå ihjäl varandra. Men gradvis utvecklades en annan maktfaktor, nämligen de så kallade miliserna som jag skrev om här

Så här skrev jag bland annat:

Miliserna var ursprungligen till medborgarnas skydd mot de kriminella ligornas kaos, ett slags reservstat. Miliserna var medborgargarden förstärkta med riktiga poliser, brandmän och andra som hade medverkan i miliserna som extraknäck. De knäckte knarkligornas våldsmonopol. Miliserna åtnjöt stöd från de skötsamma boende i utanförskapsområdena. Det förekom till och med att politiker rekryterades ur miliserna. Miliserna kallade sig för saker som ”Rättvisefronten”, skaffade militärliknande emblem till sina uniformer och fick ledare med namn som ”Batman”.

Men gradvis ändrade miliserna karaktär. När de skaffat sig kontroll över ett område kunde de exempelvis med våld förbjuda andra politiska kandidater än sina egna. De övertog en del offentlig service, till exempel vatten-, el-, gas- och internetförsörjning (vilket troligtvis i själva verket betydde att de tog betalt för att inte stänga av leveranserna). Gradvis övergick de från att skydda medborgarna till att suga ut dem. Så började de ta betalt för det beskydd de gav medborgarna och att märka de betalande medborgarnas hus (och troligen själva göra inbrott i de omärkta). De kunde till och med döda en och annan medborgare som vägrade betala för att statuera exempel.

Denna nya sociologiska formation kallar portugisiskafröken för fas två. Nu är vi i slutet av förra århundradet. Vad det var som därefter i den tredje fasen förmådde staten Rio de Janeiro att förklara krig mot brottsligheten och att försöka återskapa sitt våldsmonopol i no go-zonerna är inte alldeles tydligt, kanske var det något så osannolikt som en beställning från väljarna som politikerna tog på allvar. Det ledde till regelrätta krigsinsatser. Polisen, armén och flyget gick in i no go-zon efter no go-zon, arresterade buset och ockuperade områdena genom att låta dem besättas av ”Fredsskapande enheter” som bestod av särskilt utbildade poliser och militärer ungefär som FNs fredsbevarande styrkor.

Det har inte fungerat så bra, delvis på grund av delstaten Rio de Janeiros ekonomiska problem som har gjort att de fredsskapande enheterna tidvis inte fått betalt och därför i några uppmärksammade fall sålt sina vapen till återstående kriminella ligor för att kunna köpa mjölk till sina barn. Tidigare i våras utfärdade den federala regeringen ett slags undantagstillstånd och gjorde en armégeneral till chef för alla statliga våldsinsatser i Rio de Janeiro. Det är den fjärde fasen. Nu är inte bara delstatens, utan hela landets våldsapparat engagerad i kriget mot brottsligheten.

Det har inte heller fungerat så bra, inte minst för att andra problem kommit emellan, exempelvis en nationell lastbilsstrejk som i maj hotade att lamslå landet (ett tag fanns ingen bensin att tillgå och maten tröt i São Paulo).

Jag tror att man kan dra några rätt säkra slutsatser (som man kanske kunde ha dragit även utan de avskräckande utländska exemplen). Den första slutsatsen är att problemen aldrig löser sig av sig själva. Den andra slutsatsen är att staten måste engagera sig så tidigt som möjligt för att ha en chans att återerövra våldsmonopolen. Stämmer man inte i bäcken och tvingas försöka stämma i ån så blir det nästan ogörligt. Den tredje slutsatsen är att staten måste gå in med bedövande kraft när den väl bestämt sig. Korvgrillningens tid är förbi.

Sverige befinner sig, vad jag kan begripa, i fas ett. Buset har kontrollen i no go-zonerna. Svenska makthavare gör inte så mycket åt saken i hopp om att buset ska ta kål på sig själv och inte besvära den övriga befolkningen. När några ovanligt brutala gängmord inträffar blir ledande politiker chockerade och vrider bekymrat sina händer, men den svenska våldsapparaten håller sig lugn.

Fortfarande har Sverige kanske en chans att förebygga olösliga problem. Men om vi låter bli att ingripa övergår förhållandena med automatik till fas två där alternativmakten rotar sig allt fastare. Därför bör Sverige snarast gå direkt till fas tre och med väldig kraft och beslutsamhet förklara krig mot brottsligheten. Tyvärr är detta på allvar.

108 reaktioner på ”Dags att förklara krig nu

 1. Snaphanen skriver:

  ”Den andra slutsatsen är att staten måste engagera sig så tidigt som möjligt ” Ja, så må man jo sige, at den svenske stat er 45 år for sent ude. Det bliver svært, og næppe for genus-poliser.

  Gillad av 14 personer

  • Jvk skriver:

   Precis, den danska polisen är långt hårdare och smartare framförallt och fick träning när bullshits krigade mot Hells Angels och Makrellen härjade.

   Gillad av 4 personer

 2. Petrus skriver:

  Jag tror det är en vettigare lösning att de människor som vill rösta på partier som moderaterna, sossarna, miljöpartiet, centern o s v får ta nuvarande och framtida krig med utanförskapsområdena medan andra ges rätten att avskärma sig från detta i separata enheter. Något typ FN:s delningsplan för Palestina år 1947 fast med fler zoner än två.

  PK:iterna som gillar eller accepterar den nuvarande ordningen genom att rösta på partier som skapar problemen kan få den största zonen. Kanske 75 % av landet eller knappt det. Denna del av landet kommer att ha det väl förspänt genom att slippa bojkotter och sanktioner. Flertalet huvudkontor för de stora exportbolagen kommer sannolikt också att hamna här. Sedan kan de som tror på assimilation få en landplätt. Här kan kanske en del exportbolag tänka sig att lägga huvudkontoret, men inte så många kanske. Sedan skulle jag vilja ha en landplätt för sådana som mig själv, alltså svenskar med litet finskt påbrå, ute i finnskogarna. Denna del av landet skulle få leva på att sälja virke till andra delar av världen. Frågan är dock vilka som inte skulle bojkotta. Kina? Mja, men fraktkostnaderna från Ryssland blir nog mindre. Sedan har vi avdelningen för de riktiga fantasterna i gruppen pursvenskar. De skulle kunna få en plätt på Skånes landsbygd och västgötaslätten och leva på lantbruk. De skulle kallt kunna räkna med att inte få sälja en enda skruv på export. Har de tur slipper de bli sönderbombade à la Dresden.

  Gillad av 1 person

  • Aha skriver:

   När jag misströstar tänker jag som du fast tvärtom. Pk-iterna flyttar ihop med förorterna och lever sina liv där. Övriga, ca 2/3 av befolkningen, bor för sig. 2/3 samhället kännetecknas av individer som vill göra rätt för sig, dvs även merparten av invandrarna.

   Gillad av 6 personer

   • Petrus skriver:

    Svar till AHA:

    Man kan ju ha en avdelning för de som tror att problemet är att folk inte vill göra rätt för sig, så får vi se hur det går där. Kanske skulle assimilationsdelen jag föreslår kunna bli något sådant, jag vet inte. Jag vill dock helst slippa pröva på din variant. För jag tror inte på den.

    I USA tvingas folk i högre grad än i Sverige ”göra rätt för sig”. Du har mindre bidrag o dyl. Resultatet av detta blir dock inte att folk bara lägger sig ner och dör frivilligt om de inte får något jobb och inte är berättigade till ”food stamps”. De stjäl och rånar i stället. Mördar ibland också. Du har mångdubbelt fler fångar i USA än Europa. I Latinamerika är tendensen än tydligare.

    Jag måste också säga att om du plockar med en så stor andel av befolkningen som 2/3 så får du med människor som frivilligt röstar på partier som (m) och (s) trots att de inte tjänar något på det jämfört med att rösta på SD [möjligen kan en del moderata höginkomsttagare få litet lägre skatt genom att rösta på (m) men du har många som tjänar mindre men som ändå röstar på (m)]. Och då har du ungefär samma problem som nu, om än kanske i lindrigare form. Man måste bli av med de lättlurade väljarna. Man måste få slippa dem. I alla fall om man vill ha ett demokratiskt system. Och jag föredrar nog demokrati framför ett större land med mer folk och bättre skalfördelar men som får bli en diktatur för att hindra människor som inte tycker som mig att förstöra samhället. Det är bättre om de får sitt eget land.

    Gilla

  • Jvk skriver:

   Jag kan hålla med men det är inte realistiskt, problemet är utspritt över hela landet och kräver koordination, kan man genomföra det du skriver så skulle man kunna genomföra vad som helst. Ta Skåne, SD får majoritet i många kommuner men så har vi Malmö, Landskrona och Helsingborg, som bäst skulle kunna skäras av och puttas ut i Öresund eller fått murar runt sig som i Flykten från New York. Det blir istället som homelands i Sydafrika. Du är klok, tycker att det hade varit bättre om du funderat över alla detaljer runt repatriering.

   Segregeringstrycket är massivt, den ort jag bor på har vuxit med en faktor 15 och kommer att bli en framtida stad då Malmö avfolkas på svenskar, varje dag går flyttlassen, och M kommer att få sin största pungspark någonsin i år. Sötebrödsdagarna med kompiskorruption är över.

   Gillad av 6 personer

   • Petrus skriver:

    Svar till JVK:

    Repatriering (etnisk rensning) blir inte en bättre idé än på gamla BSS tid eller under SD:s barndom bara för att nationalist-Jesus Kasselstrand dammat av den här typen av idéer. Håller man sig till någon slags rättsstatsprinciper så vet man vad man gör. En annan fördel är att om man förlorar (vilket med 99,9 % sannolikhet blir fallet, speciellt när man som Kasselstrand inte vill komplettera upp SD med mer realistiska partier ekonomiskt strax till höger resp vänster om SD som kan generera fler riksdagsmandat) så blir risken för en otrevlig hämnd mindre. Det räcker nog med det subtila hat som medier, skolor, politiker och andra opinionsledare ändå successivt bygger upp mot svennarna enligt framlidne Bechir Rabani.

    Så jag tror väl mer på att man delar upp landet proportionellt mot hur stora de olika politiska grupperingarna är.

    Men visst hade det varit lättare att dela upp landet om man inte tillämpat den s k hela-Sverige-strategin. Och tanken med den strategin var väl antagligen just att förebygga separatistiska tendenser när folk i vissa delar av landet ser att det är en helt annan befolkning som bor i och kring de litet större städerna. Den finnskogs-del jag efterlyser åt sådana som mig själv skulle i och för sig gå hyfsat lätt att avgränsa eftersom befolkningstätheten är så pass låg. Men att få till ett område på t ex Skånes landsbygd blir väl svårare idag än på Sven-Olles tid. Men begränsar man sig bara till var man har rösträtt så kan det väl gå.

    Gilla

   • Fredrik Östman skriver:

    Petrus, vilka rättsstatliga principer ligger bakom den illegala massinvandringen, menar du? Tittar man efter ordentligt, så skall man finna att nästan alla av de två miljoner invandrarna i landet har kommit på ett mer eller mindre olagligt sätt. Slängda pass accepterades redan på åttiotalet. I den mån man inte agerar på alla dessa brott mot rättsstatligheten, så ligger inte rättsstatliga principer, utan nåd, praktiska överväganden och snällhet bakom.

    Försök att hålla dig till en adekvat vokabulär!

    Gilla

 3. Björn G skriver:

  Ja läget i Sverige börjar alltmer likna det i Rumänien den 21:a december 1989.
  Lite mindre dramatiskt kanske, men med samma känsla av att folket har fått nog. En känsla av att nu sprängs tryckkokaren.
  Likt läget i Rumänien – Ett varsel om Paradigmskifte.

  Så när Stefan Löfven helt nyligen avfärdade Jimmie Åkessons fråga om våldtäkterna med att börja tala om LAS, fick vi den där hisnande känslan av att återuppleva ett historiskt avgörande ögonblick.
  Då vi sedan hörde att Löfven blev utskrattad, minns vi kanske hur Ceausescu blev utbuad av sitt folk.

  Rasistkortet fungerar inte längre, hundra år av Socialdemokratisk politisk inavel garanterar inte längre maktinnehav (lika lite som 40-år av Rumänskt politisk inavel gjorde).

  Inte heller total kontroll av statsmedia verkar hjälpa.

  MSM:s nazisthot bleknar bort, då det jämförs med islamiseringens skadeverkningar.

  Inte ens vänsterns trumfkort ‘klimathotet’ skrämmer väljarna till lydnad. Miljöpartiet har ju förlorat all trovärdighet, efter att ha försatt landet i kaostillstånd.

  Allt detta påminner om när Rumäniens diktator Nicolae Ceausescu, försökte hålla sitt tal till folkmassan utanför centralkommitténs palats i Bukarest julen 1989.

  Gillad av 14 personer

 4. Lilla fröken PK skriver:

  Jag kan riktigt se för mitt inre öga hur inrikes- och justitieminister Morgan Johansson med bister min i full stridsmundering…Nej, förresten… Det kan jag inte. Tyvärr!

  Gillad av 9 personer

 5. finnjävel skriver:

  Självklart! Du har helt rätt Patrik!
  Men …
  Jag vet inte vilka mått skulle bäst beskriva avståndet mellan ditt resonemang till det att politikerna kommer att ta tag i saken. Att de skulle lösa problem som de själv har åstadkommit med sitt naiva godhetspolitik, handfallenhet och rent dumhet.
  Ljusår och Eoner är de första två måttenhet som jag kommer på …
  Lycka till!

  Gillad av 7 personer

 6. Eva Danielsson skriver:

  Att vänta sig kraft o beslutsamhet från regeringen för att stävja den klankriminalitet som de själva aktivt har importerat, känns inte realistiskt. De har i fyra år vänt bort blicken, bortförklarat och fortsatt importen.
  Slutsatsen är att de vill ha brottsligheten och den sociala oron. De har höjt skatterna under den här mandatperioden med högkonjunktur och inte rört ett finger för att förstärka polis, rättsväsende eller försvar. Eller någon annan kärnverksamhet.

  I decennier har man haft vänskapsavtal med islamister inom landet (och utomlands). Och stöttat med bidrag och löften om nyckelpositioner inom politik- och myndighetssfären. För att i utbyte få säkra väljare.
  Målet vid horisonten tycks vara socialistisk globalism. Raserande av nationsgränser och demokrati och ett slags FNregering som styr och fördelar resurser. Kallas NewWorldOrder och borde bara vara en roman av Dan Brown. Men tyvärr ser det påhittade klimathotet ut att vara en pilotstudie för en sådan strävan. En testballong för hur man kan få länder att gå med på kostsamma inskränkningar utifrån skrämselpropaganda.
  Det här är nog inte uträknat från början, så smarta är inte människor, men man har passat på. När datorsimuleringsmodellerna, som började konstrueras på sjuttiotalet, inte bekräftades av verkliga mätningar, så hittade man på nya liknande hypoteser och ångade på och sjösatte IPCC. I stället för att skrota idéerna som man gör inom riktig forskning när hypoteser inte bekräftas. Skälet är målet med en världsregering. Och under tiden växer alla verksamheter upp som tjänar stora pengar på det. Osv.

  Regeringens ovilja att ta itu med no go-zoner och brottsligheten eller stänga av invandringskranen går inte att förstå på något annat sätt. Man har ju inte ens försökt.
  Vad de s k borgarna vill egentligen är svårt att säga eftersom de också gillar öppna gränser. Kanske av mer blåögd idealistisk sort. Och deras dröm om globalism är kanske inte socialistisk utan mer elitistisk. Illa hur som helst.

  Gillad av 22 personer

  • MartinA skriver:

   Borgarna vill ha samma sak som alla andra politiker. Money for nothing and the chicks for free. Det är ju hela poängen med att engagera sig i partipolitik?

   Gillad av 4 personer

   • Åse skriver:

    Förra valet röstade jag på ett alliansparti och upptäckte till min stora förvåning att den rösten skänktes bort till det alternativ som jag minst av allt ville ha i regeringsställning?

    Så på sätt och vis är jag också delvis ansvarig för att sossarna och Stefan Löfven ostört fått famla och fumla sig fram under den senaste mandatperioden med MITT block som möjliggörare?

    Det vet f*n hur det gick till egentligen? Det saknas möjlighet att reklamera icke-levererad vara och ångerrätten kan vi ju bara glömma, även om det vi fick hade mycket lite gemensamt med det som utlovades.
    http://anybodys-place.blogspot.com/
    Vi är många som känner igen känslan. Det var den händelsen som fick mig att vakna politiskt
    Igen. Känslan av att blivit förrådd är lika stark idag, och de fyra får aldrig min röst mer.

    Gillad av 3 personer

   • MartinA skriver:

    Ingen fara på taket. Den politiska reklamationsnämnden kommer öppnas i Finspång i god tid före 2022..

    Gilla

   • MartinA skriver:

    Skämt åsido. Tyvärr är SD redan tämjda. Det är ett problem i vårt politiska system. De etablerade påverkansintressena korrumperar nya politiska alternativ innan de kan få genomslag. Det är därför den enda relevanta politiska scenen är den lokala. Att bygga starkare relationer lokalt. I förhoppningen att den lojalitet du bygger kan stå emot statens vidunderlighet när staten försvagas. I utanförsområdena har våra nya landsmän readn sådana lojalitetsband på plats. Polisen vågar knappast besöka dem längre. Men våra nya landsmän är beväpnade med fantastiska, starka, stridbara kulturer.

    Gillad av 2 personer

   • uppstigersolen skriver:

    Alltså ungefär lika länge som SD funnits. Som dubblat sina siffror i varje val. Blir det bara en dubbling nu till 26,4 % och de blir utan inflytande så blir det alltså 52,8 % i valet därpå, 2022 eller tidigare.

    Gillad av 4 personer

  • Björn skriver:

   Regeringen har viktigare och mer akuta ”utmaningar” än no go-zonerna att ”ta i tu med”; de pubertetsfinniga ”nazisterna” i NMR! DÄR har vi det VERKLIGA hotet mot landet och demokratin! Och inte nog med det, de verkar dessutom helt ovilliga att låta sig ”kärleksbombas” till bot och bättring! Nåt som ju tidigare så framgångsrikt har funkat med förorternas klan-gangsters, IS-anhängare och andra muslimska terrorister, genom uppmuntrande ord, grillkorv och läsk!

   Gillad av 3 personer

 7. Elof H skriver:

  Om någon ”utsatt grupp” skulle riskera bli lite ledsen eller upprörd backar politikerna direkt. Det är helt uteslutet att dagens politiska garnityr ens skulle komma på tanken att göra något som ens är i närheten av vad som krävs för att återta makten över territoriet.

  Gillad av 11 personer

  • Lev Barkland skriver:

   Så är det @ELOF. I ett nötskal.
   Därför kommer det inte att stämmas i någon bäck. Det skulle innnebära att ta en proaktiv ekonomisk kostnad. Det skulle också innebära en enorm propagandakostnad.
   Inte förrän ett regimskifte där 7k förlorar regeringsinflytande, skulle kriget kunna påbörjas. Och räkna med att det i så fall kommer att motarbetas frenetiskt av traditionell media som kommer att lyfta fram alla som ‘kommer i kläm’. Hela vänstern lierad med islamlobbyn och alla VIK-affilierade grupper kommer unisont att beskylla och svartmåla de som försöker föra det här kriget. Det är det jag tror är så prekärt med Sveriges situation. Nämligen att ‘kriget’, eller återtagandet, också är dömt att misslyckas om det inleds för tidigt (även om timmen sannerligen är sen) man kommer bli tvungen att backa. Det måste bli riktigt riktigt illa innan opinionsläget håller för detta.

   Gillad av 4 personer

 8. Lars-Erik Eriksson skriver:

  Vi kan fastslå att stora delar av vår lagstiftande församling är till brädden fylld av två kategorier i sanning antidemokrater; de med beredskap att göra indignerade utfall o fördömanden om och när staten tar till våld samt de som hukar inför den första klagande kadern.
  Förmodligen kan vi beskriva våra traditionella medier likadant.
  Hätska invektivfräsande krönikörer samt de som hukar, håller tyst, tittar år ett annat håll och hoppas att skitstormen blåser över utan att de träffas.

  Gillad av 7 personer

 9. Lennart Bengtsson skriver:

  Mina tankar går till det klassiska Teodicèproblemet eller ondskans problem. Så här går tankarna:

  Gud är allsmäktig
  Gud är fullkomligt god
  Det onda finns

  Antingen vill Gud utplåna det onda, men kan det inte. Eller så kan han det, men vill inte. Eller så varken kan eller vill han. Om han vill men inte kan är han maktlös, vilket går emot hans natur. Om han kan men inte vill är han ond, vilket också går emot hans natur. Om han varken vill eller kan är han både ond och svag och är alltså inte Gud. Men om han vill och kan, vilket är det enda som stämmer överens med vad han är, varifrån kommer då det onda och varför gör han inte slut på det?

  Vad är dagens kristnas svar på detta klassiska dilemma?

  Gillad av 3 personer

  • Fredrik Östman skriver:

   Det där är ju inte den riktiga guden, utan den dissocierade guden som används som undervisningsmaterial. Ingen vettig människa har någonsin trott på slikt. Problement du beskriver är bara ett retoriskt problem som handlar om hur man skall kunna fortsätta undervisa med denna förenklade gudsbild utan att korkskallarna börjar få konstiga idéer med utgångspunkt i sagan. Tyvärr lyckades man inte lösa det problemet, utan korkskallarna tog kommandot. Det kallades ”upplysningen”.

   Gillad av 5 personer

   • Jvk skriver:

    Precis, vår utbildning på detta område är skrämmande usel, de flesta har inte ens kommit till Lennarts problemformulering som just bara är barnslig och kunde förklarats vara så om vi hade haft en kyrka och skola värdiga sitt uppdrag.

    Gillad av 3 personer

   • Mangan skriver:


    Den ”riktiga” guden minsann. Det har man ju aldrig hört förut, förutom i alla religiöst grundade konflikter och från kultledare sedan tidernas begynnelse. Upplysningen valde att separera religion och stat. Personer som tror sig företräda den ”riktiga” guden eller andra vidskepelser ska inte på den grundvalen ha något politiskt inflytande. Vilka korkskallar ja…

    Gilla

  • Bo Svensson skriver:

   Själv har jag inga problem med det. – Gud, – som är ett begrepp jag försöker klara mig utan, – ser jag som en personifiering av att allt i grunden är matematik och att allt går jämnt upp. – Det finns alltså inget att bekymra sig från det perspektivet.

   Att vi är bekymrade, är för att vi bryr oss om saker på grund av begränsade perspektiv.

   Gillad av 1 person

  • Stig Olsson skriver:

   Denna kommentar är så bra så jag undrar om jag får kopiera den och lägga som ett eget inlägg på min facebooksida?
   Givetvis med länk till dig, eller hur du nu väljer 🙂

   Gilla

  • Lars-Erik Eriksson skriver:

   Eller så hade Nietzsche rätt:
   ”Gott o ont är bara tillfälliga glidskyar.”
   Min egen förklaring till filosofens konklusion:
   Han menade också att människan är en hudsjukdom på jordens yta men om vi bara kan bortse från den mänskliga individen och dennes trånga bås av dilemman så upphör just moral som bedömningsskala och naturen träder in med sin gamla entropi.

   Gillad av 1 person

  • Kronblom skriver:

   Så är det. ”Fals­ka frälsa­re och fals­ka pro­fe­ter kom­mer att upp­träda med sto­ra tec­ken och un­der för att om möjligt be­dra också de ut­val­da.”

   Gilla

  • olle reimers skriver:

   Jordan Peterson: människor måste lära sig att ta itu med sina egna problem. De kan inte lta på någon allsmäktig Gud.

   Det är inte godhet att frånta människor förmågan och viljan att hantera livets svårigheter. Godhet är att förhindra personer från att gå till kylskåpet och ta en glass eller en öl när de egentligen borde stå upp och ge tillbaka på snytingen han just fick.

   Gillad av 1 person

 10. Lennart Bengtsson skriver:

  Mitt senaste inlägg blev tyvärr ofullständigt. Så här skall det vara

  Ont skall med ont förgöras

  Mina tankar går till det klassiska Teodicéproblemet eller ondskans problem. Så här går tankarna:

  Gud är allsmäktig
  Gud är fullkomligt god
  Det onda finns

  Antingen vill Gud utplåna det onda, men kan det inte. Eller så kan han det, men vill inte. Eller så varken kan eller vill han. Om han vill men inte kan är han maktlös, vilket går emot hans natur. Om han kan men inte vill är han ond, vilket också går emot hans natur. Om han varken vill eller kan är han både ond och svag och är alltså inte Gud. Men om han vill och kan, vilket är det enda som stämmer överens med vad han är, varifrån kommer då det onda och varför gör han inte slut på det?

  Mitt svar är att ondskan behövs eftersom det är det enda som kan göra slut på ondskan. Det är precis därför som vi behöver en stat med våldsmonpol som kan återställa ordning när kaos råder. För de som läst och kan sin bibel kan säkert finna många ställen där såväl Gud som Jesus ställer sig bakom våldsmonopolet.

  Gillad av 2 personer

  • Hyllan skriver:

   Allt som lever på jorden lever på livets bräckliga och ändliga villkor, detta är en grundförutsättning som inte har något med gott eller ont att göra. Alla religioner lär ut ”som man sår får man skörda”. Det är moralens grund. Den moral som lär ut om gott och ont. Den som behandlar sin medmänniska som han själv vill bli behandlad lever mer än bara i enlighet med kristendomens gyllene regel. Gud vill att vi ska göra gott och i kristendomen finns både bud från Mose tid och ”dödssynder ” för oss att begrunda . Att göra det onda är att skada liv och den friheten liv innebär. Att upphäva det onda är att agera i enlighet med Guds vilja. Att inte agera för att upphäva ondska kan således utgöra ondska . Frågan som återstår är således hur Guds vilja ska genomföras i en värld av orättvisor men där Gud själv har givit människan en fri vilja. . Att oskadliggöra de som skadar andra är att göra gott och är inte att med ondska bekämpa ondska. Resonemanget kan förstås utvecklas men ungefär så här kan en kristen resonera. Det är långt, långt bortom postmodernismens irrläror . I vart fall tänker jag själv så här och jag räknar mig som en kristen människa. För den skull vet jag inte hur klaner och gäng ska oskadliggöras, -bara att de ska oskadliggöras !

   Gillad av 1 person

  • Borjön skriver:

   Finns ondskan? I princip alla svarar naturligtvis ja på den frågan. Det finns dock undantag. En dansk mystiker uttryckte det en gång i tiden som så att det endast finns det ”behagliga goda” och det ”obehagliga goda”. Skillnaden ligger i vilket tidsperspektiv man använder sig av och undermeningen är att allting leder mot något gott.

   Om vi ser på sossarnas långa maktinnehav och sedermera även sjuklöverns misskötsel av landet så verkar det inte finnas någon annan utväg än att ”ont ska med ont fördrivas”. Hur ska annars den dårskapen som fått fäste i detta land fördrivas så att landet får en chans att friskna till? Att det är de själva som grävt den grop som de nu är på väg att falla ned i lär de dock inte se.

   Är den utveckling vi ser idag inte något annat än ett nödvändigt ont (det obehagliga goda)? Efter ont kommer gott och efter gott kommer ont, men i en uppåtgående spiral, mot det goda och det sanna – ad infinitum.

   Gilla

   • olle reimers skriver:

    Ondskan uppstår när man glömmer bort den andre och bara verkar för att förverkliga sina egna intressen; oavsett.

    Ondska är att slänga all hänsyn över bord.

    Gilla

 11. Östrahult skriver:

  Någon gång i framtiden kan artiklar som denna få beröm, om landet som vi känner det finns kvar. Men idag är det fullständigt uteslutet att något skulle göras och det finns många anledningar till detta.

  Vi har för det första en allmänhet eller opinion som inte förstår vad som händer, det finns inte på kartan att det kan bli jobbigt.
  För det andra har vi en media- och kulturelit som inte vill se sanningen utan som fortfarande lever på visioner. En elit som sätter sitt hopp till personer som den ekonomiska brottsling som arrangerar politikerveckan i Järva.
  För det tredje har vi ett rättssystem som är mera intresserat av att skydda förövare än brottslingar, exempel: gripna tonårstjejer som mördat i Göteborg. Åklagaren: ”Vi har bett domstolen så långt möjligt skydda de här personernas identitet…”

  Gillad av 9 personer

  • Jvk skriver:

   Kanske det, men detta handlar inte om förståelse, utan om rädsla, och kvinnorna har börjat bli rädda. När de är tillräckligt rädda så säger de till sina män: gör något åt det, och vänder bort blicken.

   Gillad av 6 personer

   • Fredrik Östman skriver:

    Inget annat än rädsla kan motivera politisk handling. Värst är rädslan för att bli rädd. En god människa vågar acceptera sin rädsla och agera efter den. En modig människa saknar inte rädsla, utan kan umgås rationellt med den. Som Churchill i gänget av appeasment-are.

    Gillad av 3 personer

   • olle reimers skriver:

    Alla vet att det som gör mest intryck på en ilsken hund är att gå rakt emot den. Då viker den undan.

    Vi är alla rädda då och då. Frågan är bara om vi försöker göra något åt situationen -om vi kan – eller inte.

    Gilla

 12. Christer L skriver:

  Kriget mot brottsligheten är en enkel sak, bara man tar itu med det på hela fronten. Det visar New York-exemplet. Problemet är politikerna.

  Med namngivandet av fienden följer kriget. Därför stiftade politiker lagar som förbjuder mycket av detta nämnande. På vilken nivå befinner sig kriget mot samhällets fiender för närvarande, vilka nämns öppet i media? Vissa enskilda mördare, blir svaret, det är allt – och därigenom är detta krig en fråga som politiker tills nu kunnat smita undan. Men den svenska fas två inträder när de blir tvungna att träffa beslut.

  Vilka fiender återstår att namnge? Den diskussionen har nu blygt och försagt ändå kommit igång: Vilka vill oss illa? Vilka är vi? Situationen väger från ett fredligt civilt samhälle till ett tillstånd där staten har skyldighet att agera mot samhällets fiender.

  Många som kommit hit tycks vara djupt frustrerade över hur svenska idealister dominerar deras liv. De provoceras av humanitära attityder att bli våldsamma och bedrägliga och känner av det underliggande, förnekade i det svenska bemötandet. De liksom söker gränsen där vi inte längre tål dem. En del av detta kunde hjälpas just genom hårdare tag. Annat är det med jihadister, klaner och maffior. Därutöver finns en återvandringsproblematik.

  Krig, blod, vapnens gny. Ingen vet i förväg hur han uppträder i striden. Detta gäller inte bara soldaters mod utan även folkets stöd. Därför tvekar svenska folket. Vi minns inte ens några anhöriga som varit med. (Dock var vikingarna våra förfäder och även karolinerna, så jävlar anamma.)

  Gillad av 4 personer

  • olle reimers skriver:

   De onda i USA idag är medierna som sedan länge varit lierade med globalisterna. Det Trump gör är att peka ut dem. Det är precis det han ska göra.

   Gilla

 13. Ikaros och det smälta vaxet skriver:

  Sverige har satt sig i sämsta möjliga position.
  Det finns ingen politisk acceptans för ett statligt våldsmonopolet – brukat inrikes. Inte när vi utropat oss till en humanitär stormakt. Vårt traditionella försvar vänder taggarna utåt.

  Så fort minsta ansatts tas inrikes så blir det ett ramaskri i pressen, och politiker backar. Dessutom har den politiska aktivismens motstånd blivit till en naturlig del i myndighetsutövning. Även höga ministrar går ut i ungdomliga manifestationer för att markera sin aktivistiska livsstil. Trots att de sitter som högst ansvariga inom olika politikerområden. De sitter på två stolar – samtidigt.

  Projektet REVA sköt aktivister och pressen i sank. Registret på romer likaså. Och problemet med tiggeri törs ingen röra. Det mesta politiker gör är att förhala och kringgå. Vi ser det i den juridiska hanteringen som rör 9000 afghaner.

  Det tycks saknas mer djup förståelse över vart samhällsutvecklingen är på väg. Vi tuffar på i vårt multikulturella spår, och slår övriga norden i migration, med hästlängder.

  Sverige backar ständigt på område efter område. Backar in i en allt större och osäker framtid. Att börja verkställa och utöva ett slags samhälleligt våldsmonopolet i no-go-zoner kan vi se oss i stjärnorna efter. Sverige har utvecklat en tradition att till varje pris gå runt vartenda allvarligt samhällsproblem. Att inte ta dem på allvar.

  Jag ser inte minsta tecken på krisinsikt. Man bygger snarare upp ett samhällsklimat som omöjliggör en verkstad. Jag misstänker att enbart någon typ av ytterst dramatisk samhällsutveckling, kan få Sverige att börja agera. Att ta sig an den underliggande problematiken. Men om inte detta sker i närtid är förmodligen redan för sent.

  Vi bäddar mer och mer in oss i etniska, religiösa och socioekonomiska motsättningar, motsättningar som tidigare aldrig funnits med i svensk historia. En situation som närmar sig randen till ett inbördeskrig kan redan börja anas.

  I dag bygger vi ut vårt yttre försvar, när de riktigt stora och allvarliga hoten byggs upp internt. Det är I Sveriges inre söndring de riktigt allvarliga hoten ligger.

  Kan inte se minsta tecken på att press, radion, TV och politiken tar dessa hot på allvar. Man fortsätter mest att floskelbomba allmänheten. PK-Ikaros flyga bara högre upp i skyn. Allt närmare solen.

  Men en dag lär vaxet smälta. Och då störtar vi alla till marken. Skyldig likväl som oskyldig. Sverige befinner sig i dag i en ytterst farlig uppbyggnadsfas, till den ”perfekta stormen”. I en tragikens och eländets förrum. Som den vanlige politikern, media och den förförde medborgaren ägnar föga uppmärksamhet.

  Gillad av 12 personer

  • Jvk skriver:

   Jo men även systemmedia börjar omedvetet positionera sig, att planerat förlöjliga MP i TV som man gjorde i opinion med Löfvins leksaksbil är ett tecken i tiden, för svenskar är inget viktigare än att höra till massan, så media kommer antagligen snart försvara SD med samma självklarhet som man tidigare attackerat dem. De verkliga extremister som Lindberg and Gang mister sina jobb.

   Gillad av 4 personer

   • olle reimers skriver:

    De som förnekar problemen till sista man är de som sitter i bunkern. Löfven, Lööf & Co.

    De kommer inte att att äta cyanidkapslar. Det är de för fega för. I stället kommer de ut, lite smutsiga och yrvakna och säger: ” vi har varit naiva”.

    Gilla

 14. Jonas Bohman skriver:

  Bra skrivit. Jag är själv väldigt bekymrad över den utveckling vi ser i vissa områden runt om i landet, och undrar hur det kommer att se ut om 5-10 år, om makthavarna och myndigheterna inget gör. Varför då betala en av världens högsta skattesatser, ställa upp på samhällskontraktet, att staten, läs; polisen, skall ha våldsmonopolet, och att nedåtspiralen bara fortsätter? När tröttnar hyggliga skötsamme Svenson på riktigt? Ja, tiden och historien får utvisa…..

  Gillad av 3 personer

 15. Aha skriver:

  Engellau slutar med ”Tyvärr är detta på allvar.” Så är det inte för PK-politikerna. De är sedan decennier tillbaka i förnekelsefasen och har full sjå att extrembelägga alla som vill eliminera problemen i no go zonerna, exempelvis genom att inkapacitera de livsstilskriminella för de brott som de regelmässigt ändå begår.
  Min intuition säger mig att så kommer det vara i decennier framåt såvida inte public service reformeras, såvida inte 2/3 folket, de förnuftiga, även blir förnuftiga vid valurnorna och kastar ut Jan Björklund et consortes. Jan Björklund får ståta som första namn, kunde ha varit vilken sjuklöverpolitiker som helst, men han, gamle majoren, borde väl ha haft lite krut i sig.

  Så länge känslofolket, 1/3 folket, har så framträdande roller inom media, kultur och politik kommer problemen att bestå. Likt sjömän kommer de att gjuta olja på vågorna; större skolpengar och mer fritidsgårdar. Förortens folk och kultur får fortsatt företräde i media.

  Det värsta som kan hända för etablissemanget, som backat upp den här utvecklingen, är storskaliga upplopp. Skulle det inträffa innan valet kan Åkesson ta semester.

  Gillad av 7 personer

 16. Hans Högqvist skriver:

  Jag minns barndomens -50 tal och ungdomens -60 tal med framtidstro och en lugn pragmatisk politik ( sett i efterhand).
  På -70 talet blev de internationella skeendena satta i focus och revolutionsromantiken tog över tack vare O. Palme. På -80 talet började massinvandringen av ”asylsökande” och avslutningen förstörelsen av Svenskarnas land inleddes därmed.
  Än så länge tycks en majoritet av medborgarna gilla detta – att levnadsstandarden sjunker jämfört med andra europeiska länder, att vara fånge i banklån, att skolorna är urusla, att pensionärer svälter ihjäl, att sjukvården går på knäna, att invandrade gangsters tagit över hela storstadsstadsområden och nu invaderar även mindre samhällen……
  ”Det går bra för Sverige”.

  Gillad av 10 personer

 17. brrr skriver:

  Jag har gång på gång under hela mitt liv konstaterat att det från makthavares sida finns en låt-gåattityd som innebär att man viftar bort alla problem medan de ännu är möjliga att åtgärda. När de till sist gått överstyr fullständigt, blir lösningen alltid en halvmesyr eftersom man inte förmår sätta in de enorma krafter som krävs för att lösa problemen slutgiltigt. Detta tycks gälla alla områden och på alla nivåer.

  Apropå gårdagens tema om invasiva arter, kan man nämna kajor & kråkor, spansk skogssnigel och vildsvin som exempel på sådant som gått överstyr, samt naturligtvis de onämnbara…
  Men det verkar somsagt gälla det mesta. Makthavare har fullt upp med ”spelet” och kampen om en ännu bättre position och förmår därför inte ta itu med det de borde ta itu med.

  Gillad av 5 personer

 18. Jvk skriver:

  Även i Brasilien så kunde de satsat mer, vad jag minns så försöker de utveckla atomubåtar själva vilket verkar vara megalomani, pengarna hade nog kunnat användas bättre på automatvapen.

  Gillad av 4 personer

 19. Pelle skriver:

  Att det ser ut som det gör med laglöshet på många håll i landet beror naturligtvis på att ”smartaste tjejgänget”, d.v.s. regeringen och övriga sjuklöverister, vill ha det så. Antagligen tycker de att det t.o.m. är lite spännande, förvissade som de tror sig vara om att våldet aldrig kommer att nå dem i deras trygga enklaver. Skulle någon dessutom framföra att vi är på god väg mot brasiliansk utveckling skulle Morgan Johansson, Annie Lööf, Beatrice Ask, Birgitta Ohlsson, m.fl. tycka att det låter ännu mer spännande. Ja ni vet – samba, mångkultur, karneval, dans, strålande sol och allt det där. Sådan är nämligen deras världsbild, naiv så det förslår. I kombination med det gränslösa förakt för vanligt folk som de uppvisar är detta naturligtvis ödesdigert för Sverige. Det är dock ännu inte försent att vända situationen men det kräver att vi går man ur huse och röstar bort ”smartaste tjejgänget” i höst. Som del av uppstädningen behöver sedan en mängd ny lagstiftning komma på plats. Låt oss se till så att personer som Morgan Olofsson, Beatrice Ask och Annie Lööf aldrig någonsin kan försätta oss i en liknande situation igen i framtiden – åtminstone inte utan att bli personligt betalningsansvariga och inlåsta på mycket, mycket lång tid.

  Gillad av 10 personer

 20. Jvk skriver:

  Det finns två faktorer som saknades i Brasilien och Italien som ingen (utom möjligen AFS) tagit fasta på än så länge som gör att detta är långt värre, islam är den ena, och att problemet är importerat är den andra. Maffian bestod av italienare, inte afrikaner, och gängen i favelan, liksom i USA, har och hade en lång historia i landet. Men den viktigaste faktorn är islam, för denna faktor kan samla motståndet så att gängen kommer under gemensam flagg, därför är tidsfaktorn än viktigare i Sverige, för när det sker så är det verkligen krig vi talar om, inte olika gäng mot statsmakten. Denna faktor gör att konflikten blir mycket svårare också för att man kan gömma sig bakom religionsfrihet och rasism och alla dessa pk-försvar som gör det svårt att mobilisera.

  Jag är därför övertygad om att för att lyckas med detta så har AFS lösningen, repatriering, endast denna faktorn kan svänga maktbalansen för som Patrik noterar detta tar tid, och i tangentens riktning så kommer allt bli värre, och vi kommer också att se mer islamisering och muslimerna föder fler barn än värdlandet förmår, så för varje år så blir problemet värre, absolut och relativt, så den enda lösningen är att få ner antalet som befinner sig i Sverige, för vi kommer inte att införa dödsstraff, inte låsa in folk på verklig livstid, inte tortera folk för att få information. I Italien och Brasilien så fanns en hårdhet kvar i samhället för att bekämpa detta, vi har tappat detta, därför så är den mest realistiska metoden, och den mjukaste, att utvisa, utvisa, utvisa, så att antalet går ner. Så problemet kan vändas till en fördel, men tiden är knapp och lagar måste ändras, det är detta som är det viktigaste politiska projektet i Sverige nu, repatriering och utvisningar, annars går Sverige sönder och alla som har råd och möjlighet kommer att flytta. Jag vet inte om SD har insett detta, de försöker trycka på att alla som sköter sig får stanna för att få bred acceptans, men tar man inte tag i detta och gör utvisningar till sitt viktigaste projekt så kan man glömma att bli det nya statsbärande partiet utan vi går ner med man och allt vem som än står vid rodret. Vi behöver ett nytt miljonprogram.

  Gillad av 14 personer

  • Anders skriver:

   Jag hoppas tillräckligt många SD – sympatisörer förstår detta och lägger sin röst på AfS. Det är oerhört viktigt att det finns en press på SD så att de inte blir för mjuka. AfS i riksdagen skulle tvinga SD att hålla en hårdare linje och driva fram de omfattande repatrieringar som är helt nödvändiga för att Sverige ska kunna överleva som svenskarnas land.

   Gillad av 5 personer

   • Anders skriver:

    @Listan: Jag beundrar mycket vad judarna åstadkommit i Israel och jag känner självklart större samhörighet med dem än med araberna, men, likväl, Israels sak är knappast vår, och många judiska företrädare har ju vara starkt drivande i att införa ”mångkulturen”. Så deras sak är heller knappast vår. Om jag förstått det rätt är AfS:s ståndpunkt att vi ska koncentrera oss på våra egna problem och inte engagera oss i andras konflikter, vilket vi inte har något för. Jag tycker det är en högst rimlig ståndpunkt.

    Gillad av 2 personer

   • 5ven55on skriver:

    @ANDERS

    Ja, jag håller med. AfS:s förhållningssätt till Israel är vettigt. Varför skull en sådan skitfråga som har väldigt lite med Sveriges väl och ve att göra hindra någon att rösta på ett parti som ärdet närmaste en räddning vi kan komma?

    Gilla

   • Jvk skriver:

    Jag tolkar det snarare som att man försöker dölja en antipati mot judar med hyckleri. Konflikten i Israel är väst mot islam, vi kommer inte undan den, gott mot ont, frihet mot slaveri. En stor del av vårt kulturarv kommer därifrån. Islam kommer inte att kunna samexistera med oss i längden och Israel är bara udden på detta, vi kommer inte undan.

    Gillad av 2 personer

 21. Jari Norvanto skriver:

  Hur många är beredda att ta en kula för den mångkulturella staten? Kanske är det inte en valsituation, utan frågan mäler sig mer eller mindre utan pardon iallafall – förr eller senare. Kalla det självförsvar, totalförsvarsplikt eller något annat.

  Gillad av 2 personer

 22. S Eriksson skriver:

  En tanke kan vara att alla riksdagsmän ska vara tvungna att bo i ett lämpligt utsatt område i veckorna så att de med egna ögon kan se och bilda sig en uppfattning om de rådande förhållandena. Om politikerna dessutom påstår sig värna de nya är väl idén dubbelt så bra och behövd.

  Gillad av 2 personer

 23. Vax skriver:

  Magnus Ranstorp, terrorforskare, säger att han inte är förvånad över att en IS-återvändare häktats.
  – Jag kan inte uttala mig om skuldfrågan men definitivt. De som har rest ned till konfliktområdet har tränats i att döda och sett mycket grovt våld. För IS handlar det om att förnedra fienden så mycket som möjligt genom att stympa armar och ben och halshugga i avskräckande syfte, säger han.
  https://samtiden.nu/2018/07/is-atervandare-haktad-misstankt-for-mord-det-talas-om-mycket-grovt-vald/

  Mannen vårdades på sjukhuset i Örebro efter hemkomsten med vad som antas vara krigsskador.
  Vårdad?  
  Ygeman uttalade ju med emfas att IS terroristerna skulle ställas inför skranket,
  när Åkesson ville stänga gränsen.

  Gillad av 2 personer

 24. Jan Bengtsson skriver:

  Då lär det krävas ett regimskifte?

  Man är inte benägna att bråka,
  med de som kontrollerar/styr i områdena…

  Moskéernas makt är stor,
  där Örebro är ett avskräckande exempel!

  Partisekreteraren/lokala Röstmagneten Baastad hämtade Sossarna där…

  För många röster står på (S)pel?

  Gillad av 2 personer

 25. Bo Svensson skriver:

  Med krav på ekonomisk garant som villkor för rörelsefrihet har man den legala grundan för att hänvisa det oförsäkringsbara problemklientelet till bevakade enklaver.

  Det bör sedan stå skattebetalarna fritt att hjälpa dem man känner gemenskap med med deras försäkringskostnader, – vilket alltså skulle fungera bra under den ordning jag rekommenderar med direkt makt för skattebetalaren över sina pengars förselning över skattefinansierade ändamål.

  Då behövs det ju också konsekvenser på rätt nivå på att påträffas oförsäkrad där man inte får vara.

  Och detta är normal marknadsekonomi, där det redan är regel att riskbeteende leder till högre försäkringskostnader för företagare, villaägare, trafikanter m fl. – Varför skall vi bjuda på just de enorma förluster som brottsligheten förorsakar?

  Gillad av 2 personer

  • Bo Svensson skriver:

   Alltså: När någon kör ihjäl folk utan avsikt, betalas det ut en massa pengar som kommer från den vållandes garant = trafikantens försäkringsbolag. – (Inte tillräckligt mycket men det är en annan fråga). – När någon kör ihjäl en massa människor med avsikt med ett stulet fordon, är det ingen trafikolycka och det betalas inte ut ett dugg.

   De goda incitamenten för minimering av skador och bedrövelse består i det första fallet av differentierade försäkringskostnader beroende på risknivån, vilket får folk att försöka platsa i kategorin lågriskklientel. – Det är dessa goda incitament som ännu saknas beträffande våldsbrottsligheten.

   Gilla

 26. Glen Lester skriver:

  För att finansiera den növändiga beväpningen av ordningsmakten (inklusive militären naturligtvis), så vore det på sin plats att konfiskera den såkallade svenska kyrkans egendomar. Svenska kyrkans lutheranislamistiska biskopar har också ett stort ansvar. De enorma summor de disponerar är våra förfäders verk, det är tionden sedan tusen år. Att fru Jackélen och andra, vars förfäder inte har givit frukten av sitt arbete till kyrkan, ska få disponera dessa rikedomar är oanständigt.

  Angående att militären borde få någon slags certifiering för att få utöva polisiär makt i samhället kommer vi inte undan. De klanmuslimska våldtäkts- och mördargängen är långt mer välbeväpnade än polisen, i synner het med tyngre vapen. Den lilla klick som nationella instasstyrkan disponerar är i klart numerärt underläge.

  Fråga: hur ska en underbemannad polis, med ett numera bara på pappret existerande våldsmonopol, kunna ge sig in i våra förorter för att extrahera de kriminella våldsverkarna ur sina enklaver utan att det står militärtanks på gatorna i nämnda förorter för att täcka polisen när de genom moskeerna och bönelokalerna koordinerade klanmuslimska trupperna sätter sig till värn mot en försvagad ordningsmakt?

  Svaret är: Det kan den inte. Vi måste certifiera militären att få polisiära befogenheter inom landets gränser. Vi behöver i första hand militärens elitstyrkor, så dessa ska cerifieras först.

  Det är inte heller osannolikt att vi måste tåla något års undantagstillstånd. Realistiskt sett.

  Gillad av 5 personer

 27. Mikael Steinwall skriver:

  Det gick an så länge problemen var isolerade till förorterna, det som nu kallas ”utsatta områden”. Då kunde politikerna med jämna mellanrum skjuta till resurser, det vill säga skattemiljoner och miljarder till hopplösa projekt. Som Ullenhag gjorde i ”satsningen” på Järvafältet, eller som Regeringen nyligen, när alla ”utsatta områden” skulle få en slant.
  Men nu när överfallsvåldtäkterna och bilbränderna har spritt sig över hela landet är det inte lika lätt att peka på socioekonomiska orsaker och trångboddhet. Illusionen om små avgränsade problemområden i landet har rämnat. Där finns huvudanledningen till att SD ökar.

  Gillad av 4 personer

 28. Gunnar Sandelin skriver:

  Mycket viktig text, björnen har redan sovit för länge. Vad som också sker är att ligorna expanderar mot närliggande områden. På så vis kommer inte ens mina egna hipsterkvarter på Södermalm att vara säkra. Det inflyttade våldet på gatorna har redan ökat här, om jag ser till vad som har hänt i min bekantskapskrets.

  Gillad av 5 personer

 29. Svenne skriver:

  Polisen och SÄPO har ju identifierat några hundratal särskilt brottsbenägna personer, och en bra början vore väl i så fall att i en så kallad ”gryningsräd” eliminera hotet från dessa genom någon form av internering. Detta kräver en kraftsamling men måste ske om ledarskiktet skall vingklippas, och detta är nödvändigt för att skapa oreda bland dem som är beroende av starka ledare.

  Sannolikt är de mest våldsbenägna av ledarskiktets svans ”kända sedan tidigare” och bör specialbevakas och ges ett ultimatum som är så pass avskräckande att de känner sig tvingande att avsvära sig solidariteten gentemot dem som de betraktar som sina förebilder, annars väntar en fängelsedom bakom hörnet.

  För de klaner och släkter som fortfarande stödjer sina avkommor, i den kamp som de bedriver gentemot det svenska samhället, bör det klargöras att de kan fråntas alla förmåner beträffande de faciliteter som samhället erbjuder om de inte accepterar svenska lagar.

  Detta innebär tre steg som jag anser vara framkomliga, men de två första måste ske snabbt för att i viss mån eliminera blodiga konfrontationer. Blir hanteringen en utdragen historia så hinner ett fanatiskt motstånd byggas upp och detta bådar inte gott. Under alla omständigheter kommer det att bli en blodig konfrontation, men om steget skulle tas så är beslutsfattarna givetvis medvetna om detta.

  Jag undrar om politikerna är beredda att ta dessa steg därför att det skapar en situation som påminner om ett krigstillstånd, men alternativet är ju att vi får leva under förhållanden som – på grund av missriktad godhet – liknar en ockupation.

  Gillad av 6 personer

  • S Eriksson skriver:

   Jag vet ärligt inte men jag befarar att om staten vidtar de befogade åtgärderna som du föreslår så skulle det resultera i Husbykravallerna ggr 10.
   Det skulle bli stora rubriker i tidningen, ev över stora delar av världen, och Trump skulle än en gång förnedra Stefan. En teori bara, är jag knäpp?

   Gillad av 2 personer

   • Svenne skriver:

    S Eriksson
    Ja, dessa kravaller har ju hittills – av myndigheterna och av journalistkåren – mer eller mindre betraktats som ”stök”. Men det är insatser av starka grupper som fullständigt struntar i svensk lagstiftning och som successivt flyttar fram sina positioner. De som styr landet har inte kurage att erkänna detta, men de måste ju trots allt inse att det inte är några korgossar som de har att göra med. De måste inse att korvgrillning, fikastunder och förstående samtal inte fungerar utan att det krävs andra metoder.

    Det vore välgörande om de bestämmer sig för att göra något kraftfullt åt denna ”utmaning”, och samtidigt förklarar att detta kortsiktigt kan ha mycket negativa konsekvenser för hederliga medborgare, men på lång sikt förbättrar hela samhällsklimatet.

    Mitt förakt är bottenlöst för de politiker som är orsaken till den nuvarande situationen – och som nu påstår sig ha varit ”naiva” – liksom för de journalister som bidragit till förfallet.
    Frågan är om haveriet går att reparera?

    Gillad av 4 personer

 30. Bo Svensson skriver:

  Våldsmonopol begriper jag inte varför man tjatar om. – Man måste ju få lov att försvara sig.

  Om alla med fläckfri vandel tilläts bära vapen, skulle det bli väldigt riskfyllt att begå våldsbrott. – Det kan ju bli läge för det, när tekniken förbättrats för personliga vapen som bara husse kan avlossa.

  Gillad av 3 personer

  • cmmk10 skriver:

   Visst, Vilda Västern kanske inte var så farlig som vi har inbillat oss – man blir rätt försiktig med att reta upp sina medmänniskor om man misstänker att de bär vapen.

   Men, den som skaffar en pistol måste också vara beredd att använda den – och hur många pursvenskar är det?

   Gilla

 31. W skriver:

  Inser inte politikerna att de är valda av folket och varför lyssnar de inte på folket? Det blev mer än övertydligt, efter flosklerna från Almedalen.
  SIFO visar att 56 procent av svenska folket inte vill ha högre pensionsålder.
  Novus visar att 62 procent av svenska folket vill se ett tiggeriförbud.
  Novus visar att 61 procent av svenska folket vill ha ett förbud mot böneutrop.
  Ipsos visar att 60 procent av svenska folket vill se färre asylinvandrare i Sverige.
  Demoskop visar att 54 procent av svenska folket är emot flyktingamnestin för de 9000 afghanerna.
  Som-institutet visar att 57 procent av svenska folket inte att Euro införs.
  Har vi någonsin hört något om att dessa frågor överhuvudtaget adresserades av 7-klövern, mer än att L vill införa Euro(mot folkets vilja)? Demokratin i Sverige är mycket tydligt satt ur spel till förmån för den verklighetsutopi sju av riksdagens åtta partier pladdrar kring.
  http://foliehatteniteckomatorp.blogspot.com/

  Det är så uppenbart att politikerna inte respekterar de demokratiska spelreglerna.

  Gillad av 4 personer

 32. lan skriver:

  Ledsen, men jag orkar inte läsa igenom alla kommentarer här på DGS. Samma traggel var gång. Var finns förespråkarna för AKTIVITET, dvs handgripligen ta sig an Sveriges problem? När ska svensken vakna (på riktigt)? Volvo, villa, voffe är snart passé, men det är tydlingen inte uppenbart för ”svensson” ännu. ”Upp till kamp!”
  72-åringen

  Gillad av 1 person

 33. Lars Bernhoff skriver:

  Det är stor skillnad att vara bland de 61 % som inte vill höra på böneutrop en gång i veckan via en högtalare. Det finns ingen kostnad att gå en sådan folklig vilja till mötes.
  När 56% inte önskar höjd pensionsålder är det något helt annat. Vi vet alla att vi kommer att leva längre och längre. Den första som blir 150 är redan född enligt vetenskapen. Vem tror att man kan tjäna in sin egen pension under ca 40 år som ska täcka mer än 80 år efter pension dvs upp till 150 år. Att fråga om sådant utan att ge alternativ om konsekvenser är att vara sant populistisk dvs ett önskemål utan hänsyn till konsekvenser för sina efterlevande?

  Gilla

 34. Glen Lester skriver:

  Man får faktiskt riktigt bra länkar här.,-)
  Jo,
  När Ulf Kristerson i praktiken säger att gamla och sjuka ska klamra sig fast vid jobben de har tills de blir 70, för att försörja en armé av människor som aldrig kommer att få jobb här, så menar han att den svenska välfärden ändå är dödsdömd. Och det vet han att det blir resultatet. Men det talar han inte om, och kommer att förneka om man påpekar följderna av det han säger.
  Politikerna i de politiska partierna i sjuklövern är fullständigt radiostyrda av den globalistiska internationella företagsvärlden. De har blivit så indoktrinerade av dem, sedan fuddade (FUD=fear-uncertainty-and-doubt), så att de antagligen inte längre klarar att läsa en längre text utan att bli distraherade av rädlsan. Alltså nivån på våra politiker verkar vara farligt för att nationalstaten Sverige överhuvudtaget ska kunna bestå.
  Det är osannolikt att vi har tjänat något överhuvudtaget på EU. Hade vi inte gått med så hade vi naturligtvis haft handelsavtal, som vissa länder i vår omvärld, med EU, utan att det hade kostat sådana miljardsummor. Bara för att den svenska politikeradeln vill vara med de stora. Vintern 92-93 såg vi hur bra bedömningsförmåga den svenska riksdagen hade. 30 procent devalvering, själv förlorade jag 14000 på ett bräde. Och hela riksdagen, både vänstern och borgarna hade röstat enhälligt för att bli kvar i den förödande valutaormen.

  Sjuklövern kommer att anstränga sig för att sabotera alla försök till att skapa ordning i landet.

  Gillad av 1 person

 35. Glen Lester skriver:

  Bo’s ultralibertarianska påståenden om att alla skulle ha vapen för att försvara sig själva är fullständigt orealistiskt även om vi har en polismakt med effektivt våldsmonopol. Vilda västern var just vild, och ett människoliv var inte mycket värt. En effektiv polis med ett lagstadgat (också angående utövandet av detta) våldsmonopol har vi egentligen valt att ha för att slippa vara beväpnde när vi går till affärn.

  Om alla i Sveige, inklusive alla nyinförlivade stridstränade asylturister, skulle få rätt att bära vapen så skulle islamisterna lätt utrota resten av befolkningen, alternativt förslava den. De har redan så mycket vapen så att den vapenovana svenska befolkningen varken har tillgång till sådana mängder som behövs för att beväpna alla, eller den motsvarande vapenkännedomen för att behärska nämnda vapen. Vi har redan blivit blåsta på den konfekten av politikeradeln som ärvt sitt tänkesätt från en adel som helst skulle velat ha gjort svenska bönder till livegna.

  Men numera är vi redan blåsta på konfekten. Det finns vägar, men ingen vågar ännu ta dem. Multikultipolitikeradeln har ännu för mycket makt för att tillåta att de inte får bestämma själva mer för att göra lagstiftningsmässiga dispositioner som skulle göra någon skillnad.

  Gillad av 1 person

  • olle reimers skriver:

   För sådär 25 år sedan fick jag följa med en kvinna hem efter en Halloweenfest i Miami, Florida.. När jag la huvudet på kudden kände jag något hårt. Hon hade en revolver där; en självklarhet sa hon.

   Gillad av 1 person

 36. kaphorn57 skriver:

  Hej

  När man ”förklarar krig” inom landets gränser så är det per definition ett ”inbördeskrig”.
  Tyvärr så är min uppfattning att det som sker i Sverige kan, eller snarare måste, leda ditt.

  Desto längre man väntar med ”krigsförklaringen” med ett militärt ingrepp (för det är militär som man sätter in i ett krig) desto större blodspillan blir det.

  Enligt min uppfattning så står Sverige och väg(r)ar…men dagen där det gäller svenskarnas överlevnad som folk närmar sig med stormsteg.

  Håller själv ”samhällen”…bisamhällen för att var tydlig…och bisamhällen som inte värna sina gränser (i deras fall flustret) mot inkräktarna blir utplundrade och går helt enkelt under…om inte! de som vill få skydd (flugit fel, blivit ”hemlösa”) har med sig nektar eller pollen i sitt bagage, dvs bidrar med att samhället kan blomstra.
  Då är de välkomna och assimileras av samhället.

  Vad jag kan se så står flustret på vid gavel, helt utan skydd…och kupan ”Sverige” blir plundrat!
  Så går det för ett samhälle som inte har vett eller kraft att skydda sig.

  Sä är det i alla fall i biets samhällsbyggande värld!

  Gilla

 37. lookslikeanangel skriver:

  Plötsligt så händer det

  Det KAN faktiskt gå bra. I alla fall måste ju
  överraskningsmomentet vara betydande!
  (Med tanke på tidigare bleka insatser.)

  Sedan KAN man ju vara lite proffsig också….

  Gillad av 1 person

 38. Morgan´s tankar... skriver:

  Reblogga detta på morganstankar och kommenterade:
  Dags att sätta punkt för kriminellas gärningar nu. Som andra länder fått oanade problem med pga mer fika än handling. Eftersom vi referens till – Fortfarande har Sverige kanske en chans att förebygga olösliga problem. Men om vi låter bli att ingripa övergår förhållandena med automatik till fas två där alternativmakten rotar sig allt fastare. Därför bör Sverige snarast gå direkt till fas tre och med väldig kraft och beslutsamhet förklara krig mot brottsligheten. Tyvärr är detta på allvar.

  Gillad av 1 person

 39. Glen Lester skriver:

  Titta där kommer en som trollar med proffsen.

  Nä, DET KAN INTE BLI BRA OM SJUKLÖVERN LYCKAS BEHÅLLA MAKTEN!

  Det är fem i tolv med att åtgärda de galenskaper de direkt oproffsiga och odemokratiska politikernani sjuklövern ställt till med. Åtgärderna kommer inte att vara behagliga, i synnerhet för dem som vill att världen ska ha sverigebilden cirkus Lövfen vill att den ska ha.

  Fem över tolv är skadan obotlig. Då vi blir alla tvångsmuslimer.

  Gillad av 3 personer

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.