Gästskribent Steven Jörsäter: Om krisen kommer blir det kanske bättre 

I dagarna får alla svenska hushåll en broschyr med den allvarsamma titeln ”Om krisen eller kriget kommer”.  Jag började läsa i den och insåg snart att den innebar en förflyttning till en annan tid.

Rubriker som ”Din krisberedskap”, ”Totalförsvarsplikt” och ”Om Sverige angrips krävs motståndskraft” anger ett helt annat samhälle än det vi möter i våra media. Bara att ordet ”plikt” används. Och Sveriges Riksvapen!

Det finns osannolikt nog inte en enda politiskt korrekt mening eller floskel i hela skriften. Allt präglas av allvar, beslutsamhet, endräkt och saklig information. En fläkt av det gamla Sverige.

Tänk om det är så. Att det är avsaknad av en verklig kris som gör att politik och samhällsdebatt domineras av påhittade eller självförvållade problem? Att i en verklig kris så skulle diskussioner om jämställdhetsplaner, HBTQ-rättigheter och klimatångest spårlöst gå upp i rök saknade av ingen. Faktum är att det i listan av mat för hemberedskap i broschyren finns köttkonserver uppräknade, helt oblygt, utan att det ens ges några alternativ för veganer!

Detta tål att fundera på. Sjuttio år av vällevnad efter kriget har nog gjort att vi har tappat sinnet för väsentligheter. Nu oroar sig en del över om entrecoten till söndagmiddagen är klimatsmart och ruccolasalladen ekologisk. I ett krisläge kan vi istället behöva försöka se till att det finns någorlunda rent vatten, en morot, några grodlår och en bit kråkkött till alla, oberoende av certifieringar. Det är onekligen en perspektivförändring.

Och överflödet har fått oss att sluta ställa rimliga krav. Visst skulle vi ordna med soppkök till flyktingar i en kristid, ingen ska behöva svälta om det går att undvika. Men annars hade nog lite metspön, sågar och yxor och en snabblektion i timring i anvisad skog fått räcka och sedan hade migranterna själva fått försöka få tag i mat och få upp några hus till vintern. Vanliga människor skulle ha nog med sitt och bärga ved och mat till försörjningen. Brott skulle straffas strängt eftersom det skulle äventyra människors överlevnad.

Är det alltså bara materiellt välstånd som har förändrat oss, till synes i grunden? Och att detta skulle återställas i stort sett på ett ögonblick om de goda tiderna försvann? Poff – så är postmodernismen borta! Att det alltså inte är filosofiska insikter eller politiska teorier som har påverkat oss utan allt beror bara på något så enkelt som att varor inte längre skulle gå att hämta i butiken? Det är en svindlande tanke att återgången skulle vara så enkel och snabb.

Ingen önskar en verklig kris men ett krismedvetande i stil med det som broschyren försöker stimulera till är med all säkerhet av godo. Att dessutom tänka lite längre och fundera på hur det samhälle som berättas om verkligen skulle kunna fungera är ännu viktigare. Vilka frågor skulle politiker och makthavare brottas med och hur skulle vi se på lag och rätt? Att plikt kanske hamnar före krav.  Kan krismedvetande hjälpa oss att få perspektiv på vår samtid och förbättra våra liv och vårt land?

Steven Jörsäter har en bakgrund som astronom vilket möjliggör ett perspektiv bortom helikoptern. Han har ett brett intresse för natur, vetenskap och samhälle. Han är med och organiserar en tvärvetenskaplig föreläsningsserie som har pågått i tio år på Karolinska Institutet med titeln ”Vad är Liv”, något som också har resulterat i en bok. Han hyser en stor oro över att såväl vetenskap- som naturorganisationer har kidnappats av särintressen och av undergångsmentalitet. Han ser med förfäran på avsaknaden av ett fungerande offentligt samtal i vårt land. Han är verksam som egen företagare i Täby.

52 reaktioner på ”Gästskribent Steven Jörsäter: Om krisen kommer blir det kanske bättre 

 1. Bo Svensson skriver:

  Något jag saknade i broschyren var en uppmaning att beväpna sig. – Ingen poäng med att ordna matförråd om man är försvarslös mot en hungrig fiende och fienden är ju redan här.

  Gillad av 7 personer

 2. Leif Aronsson skriver:

  Tyvärr är det troligen så att vi måste nå den absoluta botten innan folk inser allvaret i situationen i Sverige…. som riksdag och regering utsätter befolkningen för…Stå upp för vårt fosterland!

  Gillad av 5 personer

 3. Lars-Olof Svensson skriver:

  Helt rätt, felet är för mycket pengar. Överallt och till fel ändamål. I akademin: vad gör landets 80 professorer i statskunskap? De var åtta 1980. Vad gör landets 120 professorer i pedagogik (hur mycket sämre hade skolan varit utan dem)? Vem behöver Nationella sekretariatet för genusforskning mer än de själva?
  Och civilsamhället som bl a SIDA och Folkbildningsförbundet gödslar pengar över? Typ Concord och Forum Syd? De verkar för en rättvisare och mer hållbar värld. Det gör de genom att ge gåvor till andra organisationer och projekt. Som aldrig redovisas ens till SIDA och givetvis inte till riksdag och regering, bara hur mycket som totalt getts bort men inte till vilka. (Ett litet men talande exempel: 2016 eller 2017 fick Lyssnare utan gränser i Malmö en omkring halv miljon. De anordnar reflektionsgrupper. Och så skulle världen bli rättvisare och mer hållbar – när den enda effekten är att ett antal rättviseprinsessor har fått leka kontor på skattebetalarnas bekostnad). – När jag ändå är inne på SIDA: SIDA ger 230 mkr i bistånd till Rwanda – som sponsrar Arsenal med 350 mkr. Vår strategi ligger fast, säger GD Carin Jämtin, och tillägger att ”valen får den rwandiska regeringen stå för”, dvs
  SIDA bryr sig inte, https://www.svt.se/nyheter/utrikes/sida-chefen-om-kritiserad-trojsponsring-far-den-rwandiska-regeringen-sta-for

  Gillad av 17 personer

  • patriotzz skriver:

   Hur kan det få fortsätta. Bra att veta att det finns mycket att tjäna på att dra in professorer, bidragsgivare och tjänster som bara producerar luft?
   Rwanda bestämmer??
   GD Carin Jämtin.
   S har stora hål utplacerade i förvaltningen!

   Gilla

 4. Jvk skriver:

  Men snälla nån, frågar du dig inte VARFÖR man skickar denna broschyr just nu? Varför inte under någon gång under alla de andra år du levt? Varför just nu, 3 månader innan valet? Rysslands atomubåtar har varit bestyckade med kärnvapen i hela mitt liv, i min ungdom så gick en ubåt med kärnvapen på grund i Sverige. Nu får vi en broschyr, hoppas de ser skylten på min brevlåda ”Reklam undanbedes” för det är vad det är. Reklam för etablissemanget i form av dold propaganda, vi skall fås att tänka på ryssen när fienden redan är i landet och är lierade med dess ledning. Våra flickor och kvinnor blir våldtagna, våra åldringar nerslagna (senast en 100-åring som bröt nacken) och vi skall nu, med en broschyr, försvara oss mot ryssen, eller är det mot nationalistiska polacker och ungrare? Vad skall vi göra med broschyren, vika en hjälm av den som skydd mot attacker av spetznas?

  Gillad av 15 personer

  • Fredrik Östman skriver:

   Avledande manöver för mottagaren, avledande terapi för dess författare. Några kloka gubbar sitter ännu i något ämbetsverk, uppenbarligen. Så avleddes deras uppmärksamhet i några månader medan de skrev detta. Så kunde de känna sig lite säkrare och betala lite mer skatt i stället för att informera sig om Alternativ för Sverige. Ett lite lagom gammaldags Låtsassverige målas upp före varje val och de partier som är ute efter att slutgiltigt utradera allt svenskt och våldtaga svenskarnas döttrar låtsas att de inte bara önskar sig detta Låtsassverige, denna Junibacke, utan att de har skapat det och är dess främsta försvarare. Likt Hitler i bunkern kommenderar de låtsasarméer omkring i Låtsassverige medan fienden drar fram med industriell effektivitet och krossar allt motstånd där uppe på marken, i verkligheten, i sinnevärlden, bortom alla sociala konstruktioner och rollspel i den pysmysiga bunkern.

   Gillad av 6 personer

   • Jvk skriver:

    Till Patriotzz, jag minns en tid när man kunde ogilla Ryssland OCH etablissemanget. Bara för att man anser att det nya rysshatet är en avledningsmanöver så betyder det inte att man är såta vänner. De sköter sitt och vi vårt, det funkade tills EU blev megalomaniskt.

    Gillad av 2 personer

   • olle reimers skriver:

    Man kan också vända på steken och ta uppmaningarna som en legitimation att bygga upp civilt motstånd mot det som är den verkliga krisen.

    De s.k. ”false flag” attackerna har ofta tillkommit i skydd av en förment övning. Låt oss tänka på samma sätt!

    Gilla

  • Elisabeth skriver:

   JVK, jag har tyvärr inte fått och läst broschyren ännu men visst, det verkar som att du har en poäng där. Varför kommer broschyren nu ? Jag är en stor försvars-vän och vill att vi ska ha ett starkt, svenskt försvar men just nu ser jag inga yttre fiender. Absolut inte Ryssland som snart ska vara värd för hela världens fotbollsfest. Men du har rätt, man vill nog få svenskarna att tänka i de banorna eftersom Stor-Husse ( neocons i amerikanska försvars-utrikesdepartementet / NATO ) vill det. Jag håller med dig, den verkliga fienden finns redan i landet. Islamismen är det stora hotet. En broschyr som hjälper oss att försvara oss mot detta hot vågar aldrig skrivas.

   Gillad av 10 personer

   • Jvk skriver:

    Precis, mera relevanta broschyrer kunde vara ”Hur agerar du när en stor grupp ”ungdomar” närmar sig”, eller ”Hur agerar du för att inte bli gängvåldtagen”, eller ”Nya riktlinjer runt att ge fulfingret i bilen”.

    Gillad av 2 personer

   • Björn skriver:

    Eller om hur du ska hantera krissituationen som uppstår, när du blir omringad av nya dygnetruntstörande grannar från MENA!

    Gilla

   • patriotzz skriver:

    Pinsamt!
    Rysland det fredliga Ryssland som sköt ner ett fredligt flygplan med 100-tals passagerare bara för att någon Ryss var berusad. Det fredliga Ryssland som dödar de som de inte tycker om över hela Europa. Rysslands vänner borde sättas på korrektionsundervisning!

    Gillad av 1 person

 5. Leif Nilsson skriver:

  Apropå ”En fläkt av det gamla Sverige”, så tar jag fram praktverket ”FRIHET och FÖRSAVAR”, som inleds med ett uttalande av konungen och följs av statsminister Per Albin Hanssons krav på försvarsmakten, där han skriver att den ska ”upprätthålla laglig ordning på den demokratiska författningens grund.”

  Sedan skriver Torvald T:son Höjer, under rubriken DET SVENSKA FRIHETSARVET, där slutorden är:
  ”Vårt samhälle är i rättsligt andligt och socialt hänseende byggt på svensk grund, av svenska män och enligt svenska tankar otaliga släktleds oavbrutna fria arbete. Det tillkommer den generation, som nu bär ansvaret, att icke spara några mödor för att i frihet resa bygget än högre.”

  Det är nu vår generations ansvar att beröva de landsförrädiska PK-isterna makten, om vi ska kunna upprätthålla laglig ordning och bygga vidare vårt samhälle på dess västerländska grund.

  Gillad av 4 personer

  • Leif Nilsson skriver:

   Ursäkta! Ett viktigt ord föll bort. ” … och att i FRIHET bygga vidare vårt samhälle på dess västerländska grund”, ska det vara. (Åsikts- och yttrandefriheten är grundfundamenten!)

   Gilla

 6. V for Vendetta skriver:

  Vi lever varje dag med den största fienden inbäddad i vår direkta närmiljö. Vi ger dessutom bort hela vår säkerhet, samt vårt grundskydd i form av våra sociala försäkringar och fienden tar landet utan att avlossa ett skott. Broschyren som Dan Eliasson tryckt upp är redan i sig själv en psykologiskt vapen fast vänt mot det egna folket som skall få uppfattningen att landet står inför ett externt hot vilket gör att man inte vänder blicken mot det inhemska reella hotet. En strategi som använts med framgång av många diktaturstater genom åren.

  Gillad av 17 personer

  • Åse skriver:

   Idag är det tio år sedan 15-åriga Jennifer gruppvåldtogs av ett invandrargäng på Sveriges nationaldag 2008. Straffet blev endast några månaders ungdomsvård för två av gärningsmännen.

   År 2010 tog Jennifer sitt liv efter två års plågor med ångest, sömnsvårigheter, dåliga skolresultat och andra besvär. Efter självmordet, år 2013, dömdes en somalier för övergreppet efter DNA-analys.
   Straffet blev sex månaders ungdomsvård och naturligtvis ingen utvisning.

   Hur många döttrar ska vi offra på mångkulturens altare?

   Gillad av 5 personer

   • Margareta skriver:

    Jag efterlyser siffror över hur många flickor/kvinnor i Sverige som tagit sitt liv efter gruppvåldtäkter, där invandrare varit förövare. Och en sammanställning över vilka straff de fick. Jag anar att det skulle bli en otäck läsning.

    Gilla

 7. Marckus E. skriver:

  Jag smakade kråka som barn i början av 60-talet hos en gammal tant som bodde i samma hus som jag i Stockholms centrala delar. Hur hon hade fått tag i den vet jag naturligtvis inte, men var jag däremot kommer ihåg var att köttet var så pass gott att jag tjuvåt på skrovet som låg i hennes stora skafferi. Jag minns inte om tanten blev arg eller om hon blev glad att jag tyckte om det hon tillagat. Hennes kråka var i alla fall ingen nödproviant för henne.

  Kommer kriget eller avspärrningen kommer så kan man säkerligen finna en hel del föda i naturen som dagens unga inte inte har en susning om.

  Gillad av 3 personer

 8. MartinA skriver:

  Definiera ditt ”vi”?
  Det som händer är att delar av etablissemanget med fasansfull målmedvetenhet och med extrem långsiktighet och med total hänsynslöshet under decennier agerat för att göra ett praktiskt ”vi” omöjligt. Så kom inte och använd det ordet slarvigt.

  Gillad av 4 personer

 9. Elisabeth skriver:

  Mycket intressant och tänkvärt, Steven Jörsäter. Jag har också funderat i de banorna. Mycket har blivit orimligt och groteskt i vårt samhälle bara för att man fått hållas. Staten har fortsatt ösa ut pengar efter orimliga krav, på orimliga projekt och nycker. Men med massinvandringen svepte krisen, ja, nästan ett lågfrekvent krig, in i landet. Om konjunkturnedgången också sätter in kommer krismedvetandet att bli mycket, mycket påtagligt. Kanske får nöden oss att reflektera över vilka vi är , vad som är väsentligt och vad som gett oss framgång. Vad som är svenskhet. Kanske resultatet blir att vi inser värdet i svenskhet, att vi blir stolta över vår historia och kultur och att vi rätar på ryggarna. Det kanske enar oss.

  Gillad av 3 personer

 10. Fredrik Östman skriver:

  En svensk patriot måste i hemlighet förbereda en svensk redutt för sig och sin omgivning. När krisen kommer gäller det att vara förberedd. Fienden är redan i landet och har etablerat sina redutter, sina no go-zoner. Fienden har allierat sig med den politiska, militära och polisiära ledningen. Läget är allvarligt. Ett pärlband genom landsbygden av svenska redutter! Rid i natt!

  Gillad av 9 personer

 11. Aningslöshetens gissel skriver:

  Alla människor lever inom sina mentala gränser, i hög grad som fångar inom egen erfarenheter.
  Den som läst mer brett och djupt om mänskligt elände och udda erfarenheter, upptäcker rätt omgående civilisationens fernissa. Och att det kan gå snabbt utför.

  Det tycks som människan naturligt inom sig har en slags evolutionärt betingad prioriteringsordning för överlevnad. All läsning om sådant visar att begrepp som hög moral snabbt hamnar på undantag. I egen överlevnad slängs det mest vackra snabbt över bord. Som sandsäckar från en heliumballong, som försöker behålla flyghöjden.

  Böckerna är många som beskriver denna människans moraliska relativitet, när hon utsätts för stark press, utöver det vanliga.

  En bok som fastnat är Tyskt Trauma av Gitta Sereny. Som handlar om ett Tyskland i ruiner efter krigslutet och den mentala värld tyskarna då famlade i.

  Det är bristen på insikt, rentav själva aningslösheten, som skrämmer mig allra mest i vår egen tid. Bristen på kunskap om vad människan ytterst är kapabel till, när kampen om egen överlevnad sätts på prov.

  Alla godhetsposörer tycks tämligen omedvetna om vad som gömmer sig i människans djup. Vad som kan ske när vardagens trygghetsgränser brister.

  Praktisk överlevnad är en sak. Vatten, eld och föda. Men det riktigt farliga är de krafter inom människor som kan släppas lösa. Det är aningslöshet över det som skrämmer mig allra mest. Att människan själv är sin största och värsta fiende.

  Gillad av 6 personer

  • Hyllan skriver:

   ”Praktisk överlevnad är en sak. Vatten, eld och föda. Men det riktigt farliga är de krafter inom människor som kan släppas lösa.”
   Tyvärr så läggs inte längre lager på lager av kulturell fernissa på vårt folk utan tvärtom så nöts tidigare lager bort. Det som gör oss till människor och inte djur verkar vara det som stör postmodernisterna allra mest. Det är illavarslande men kanske mest för dem själva. PK-trams överlever inte i verkligheten och absolut inte i kristider!

   Gillad av 2 personer

 12. plq017 skriver:

  Den organisation som spenderat mest pengar på värdegrundskonsulter (över 100 MSEK) är försvaret.
  Jag för min del vill inte ha något värdegrundsförsvar, utan ett som är baserat på general Pattons uppfattning: Det är inte ärofullt att dö för ditt land, men väl för att se till att Din motståndare dör för sitt.

  Gillad av 4 personer

 13. lingongatanblog skriver:

  Nu förstår jag plötsligt utnämningen av Dan Eliasson till chef för MSB. Det finns tydligen fortfarande några ämbetsmän kvar i MSB med sunt förnuft som inte är marinerade i postmodernism. Detta kommer käcke Dan att åtgärda.

  Gillad av 1 person

 14. Hovs_hällar skriver:

  I en kristid skulle till att börja med inga såkallade ”flyktingar” komma hit, eftersom de är här enbart för att snylta på vårt välstånd och makthavarnas generösa bidrag. Samt helst ta över hela samhället om vi inte sätter stopp för det.

  Men nu när många av den sorten redan är här, så har vi anledning att frukta vad de kan ta sig för om bidragen inte betalas ut punktligt.

  Gillad av 4 personer

 15. Axel Sjöstedt skriver:

  Bra och tänkvärda aspekter, men som jag konstaterar i min tidigare blogg, så är de grundläggande frågorna fortfarande obesvarade:
  Finns det ett verkligt behov av att informera Sveriges invånare om vad en kris betyder?
  Finns det ett verkligt behov av att informera Sveriges invånare om vad ett krig betyder?

  Gilla

 16. Gösta Johnsson skriver:

  Rösta rätt den 9/9 2018! Det är det enda säkra för att återställa det Sverige som vi är så stolta över men som vissa makthavare idag inte tycket är så mycket värt att försvara. Tyvärr är det många kvinnor som inte fattar vad det nu pågående skeendet i landet kommer att leda till…ett övervåld på våra unga flickor och för den delen även kvinnor i vuxen ålder genom den importerade mångkulturen. De gottar sig i olika grupperingar som värnar om vilt främmande unga pojkar från avlägsna länder med en helt annan syn på både kvinnor men även på lag och ordning i ett samhälle. Många av grupperna är nog en samling kärlekskranka äldre kvinnor med en eftersläpande missriktad modersinstinkt.
  Broschyren som MSB skickat ut är väl i och för sig bra. Tyvärr är det största hotet redan här i form av en invasion av främst islamister som börjat bilda parallella samhällen inne i vårt land. Detta är den just nu allra största faran…inte en uppdiktad invasionsfara av ryssar och andra stater österifrån.

  Gillad av 2 personer

 17. Aurora skriver:

  Krisen, och kriget också enligt en del, är redan här. Konserver duger inget till. De flesta har fortfarande ingen aning om vart de ska bege om Hesa Fredrik sätter igång. Och Moder Svea ligger kvar raklång på rygg med benen isär.

  Gillad av 1 person

  • Skymningsläge? skriver:

   Säg inte att konserver inte duger något till. En kastad, välriktad burk gör underverk…
   Fast nog får jag hålla med om att vi är tämligen försvarslösa på det stora hela.

   Gilla

 18. Jan Andersson skriver:

  Vi kommer inte att sakna mat och vatten (utom i början när förvirringen är total). Vattnet i de flesta av våra 90.000 insjöar är drickbart, och lätt att hämta. Om vi bara får halverade matransoner skall vi bara vara glada för det eftersom de flesta äter dubbelt så mycket som de behöver. Vi har aldrig i modern tid varit så friska som under andra världskriget.

  Vad vi däremot kommer att sakna desperat är elström. Gör som amerikanerna, köp ett rejält självstartande reservelverk i stället för robotgräsklipparen eller Thailandsresan. Tänk om ryssarna spränger en elstolpe mitt i Mello?

  Gillad av 1 person

  • En annan skriver:

   Som drivs av vadå? Bensin eller diesel som bekvämt hämtas på närliggande mack…
   Tankevurpa där du, eller ren dikeskörning hahaha

   Gilla

 19. wildwest63 skriver:

  Förra fredagen åt jag lunch med två tjejer i 40-årsåldern, ex-kollegor. På tal om broschyren berättade den ena att hon fått ångest över det allvarliga språket och antydan om att detta faktiskt skulle ske. Borde man inte haft ökad bemanning hos terapeuter och psykologer innan denna broschyr distribuerades? Jag föll givetvis under bordet och har inte rest mig än. Är det denna nivå gemene kvinna lever på så vet jag inte vad för slags obetydlig händelse som kan orsaka total panik i detta samhälle.

  Kontrasten var enorm till middagen på kvällen med ett gäng gamla vänner som kommit inflygande till Stockholm från hela Europa. Alla ca 15 år äldre än lunchgästerna. Här talades på fullt allvar om Sveriges kollaps, om möjligheten till andra medborgarskap, om köp av stugor utomlands, om vapenträning. Vågar jag skriva att de flesta av dessa var killar?

  Jag tror att samhället är så oerhört fredsskadat att det kollapsar i posttraumatisk stress i det som för 50 år sedan var rena vardagen.

  Gilla

 20. pettersonaxeagentlemansgentleman skriver:

  Mot Jörsäters tredje stycke ber undertecknad skrivbordskrigare att få anföra följande invändningar:

  1. Broschyrens omslagstext ”Om krisen eller kriget kommer” framstår som aningen försmädlig, då
  vi genom det oligarkstyrda etablissemangets försorg redan invaderats av stridslystna
  fotsoldater.
  2. Andra stycket på sidan tre erinrar om att ”fred, frihet, och demokrati är värden som vi måste
  skydda och stärka varje dag”, trots att regimen tillgriper alla till buds stående medel för att åkalla
  krigsguden Mars, strypa vår åsiktsfrihet och underminera reell demokrati.
  3. Sidan sex representerar tveklöst paradnumret i detta skrämselutskick, ty här generar man sig
  icke utan förmanar den enfaldige medborgaren att taga sig i akt för falsk information!
  Vi som sällar oss till de upplystas och politiskt initierades lilla skara, häpnar över den förbålda
  fräckhet MSB exponerar och där man oblygt alluderar på såväl de alternativa och icke
  censurerade nyhetsplattformarna som på den ryska björnens försåt.
  4. Efter diverse gravallvarliga anmaningar läser vi så på sidan tolv att det erfordras motståndskraft
  om Sverige angrips och där försök att påverka beslutsfattare och invånare via falsk information
  kan förekomma – något som vid betänkandet av den distinkta åsiktskontroll och
  angiverimentalitet som frodas företräder ett direkt hån mot gemene medborgares intelligens,
  då regering, riksdag, media, ordningsmakt och rättsväsen redan kapitulerat och förvandlat riket
  till en globalismens och internationalismens lydstat utan autonoma befogenheter.

  Allt är tydligen tillåtet då det gäller att sätta skräck befolkningen!
  Tack för ordet.
  Andreas 🙂

  Gillad av 1 person

 21. Bo Svensson skriver:

  Det är psykopatliberaler som satt agendan för utvecklingen. – Man är ute efter att atomisera mänskligheten.

  Accepterar man det faktum att vi är flockvarelser och kräver tillhörighet och samhörighet med något mindre än allt och alla, framstår folkblandningspolitiken som destruktiv och förfelad.

  Bland metoder för att återställa normalitet kommer man inte runt

  1: Skattebetalarens individuella makt över sina pengars fördelning över skattefinansierade ändamål, varvid man skall tillåtas gynna dem man känner samhörighet med och

  2: Krav på ekonomisk garant som villkor för rörelsefrihet utanför bevakade enklaver och utbetalningar på rätt nivå efter våldsbrott.

  Man ser då en framtid, där varje folkslag med skatten på sina arbetsinkomster betalar för sina likars sjukvård, undervisning, ledighetsförsörjning, tolkar, advokatarvoden m m och brottslighetes kostnader lastas på förbrytarna enligt samma logik som gäller för risker i arbetslivet, där verksamheters försäkringskostnader beror på risknivån.

  Detta är metoden för att initiera en spontan flykt söderut för dem som inte platsar i ett avancerat samhälle i ett kyligt klimat.

  Gilla

 22. Folke Lidén skriver:

  Mycket bra! Vi lever i en tid då astrologi sannolikt värderas högre än astronomi och när historiekunskap ersatts av ”berättelser”.

  Gilla

 23. Gilbert Andersson skriver:

  Fredrik Reinfeldts senaste galenskap är att han vill bekämpa den importerade kriminaliteten med mammor på stan.
  Den figuren har mycket på sitt samvete, framför allt ”öppna era hjärtan”.
  Dessutom avskaffade han det svenska försvaret! En moderat skrotade det svenska försvaret.
  Om eller när krisen/kriget kommer är vi hjälplösa.
  Danska och norska militära enheter kommer att besätta delar av landet. Dels för att förhindra att det svenska kaoset spiller över på det egna landet. Dels av medkänsla med sitt gamla broderfolk vars arma land då är fullständigt förstört.

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.