Gästskribent Gunnar Sandelin: Radikaliseringen

Häromdagen fick jag ett mejl som skakade om mig. Det kom från en tidigare kollega inom socialtjänsten som jag jobbade tillsammans med på en socialbyrå i en stockholmsförort under några år på sjuttiotalet. Hela sitt yrkesverksamma liv har hon arbetat med utsatta människor. Man kan lugnt säga att hon alltid har haft en tilltro till det generösa omsorgssamhället och dess institutioner. Men nu har någonting brustit. Hon är själv inte längre trygg i sin vardag som pensionär och mormor i en närförort till Stockholm:

Liten episod: stod vid X station vid 23.30-tiden efter att varit hos barnbarnen. Ungefär tio minuters väntan på bussen hem. Där väller omkring 15 svarta unga trasiga killar fram. Drogade, haltande, en beslöjad ung kvinna fanns med i gänget besynnerligt nog. En box vin gick runt, de drack direkt ur boxen. Ingen aggressiv framtoning men kändes mycket obehagligt när de cirklade runt mig, som enda ”infödd” på hela stället. Inte skymten av vakt eller annat folk. Hur tänker och lever dessa trasor sina liv, de föreföll som en flock, som tagits ifrån sina normala livsbetingelser.

Hon avslutar sitt mejl med att hon numera gläds åt varje ny SD-väljare. I bekantskapskretsen och på Facebook, och bland vad man skulle kunna kalla ”vanligt folk” som brukar höra av sig för att prata, har jag märkt en förändring under senare tid: de upprörda kvinnorna. Tidigare var nästan alla ”alarmister” män. Kanske har detta genuint kvinnliga att ta hand om och vårda och vara empatisk, till och med när det gäller hela världen, nått en gräns. Många arbetar inom vård, skola och omsorg och märker hur sprickorna i välfärden har blivit påtagliga efter massinflödet av utomeuropeiska asylinvandrare (varav sju av tio av manligt kön) hösten/vintern 2015.

Personliga intryck kan ju avfärdas som ”anekdotisk bevisföring”, men stöd för missnöjet finns att hämta från Sveriges största opinionsinstitut Sifo, som ser en tydlig ökning av kvinnliga socialdemokratiska väljare som går från S till SD. ”I maj ser vi en ökad utströmning till Sverigedemokraterna bland kvinnor. Det innebär att sedan valet har nästan lika många kvinnor som män lämnat S för SD”, rapporterar Sifo på sin hemsida.

Enligt webbpanelen YouGov har andelen kvinnliga väljare som skulle rösta på SD ökat med 3,5 procentenheter från mätningen i april jämfört med den i maj.

En bidragande orsak är möjligen att Stefan Löfven i SVT:s partiledardebatt den 6 maj kan ha sänt en katastrofal känslomässig signal till kvinnliga väljare. Då avledde han Jimmie Åkessons fråga om varför utländska våldtäktsmän inte utvisas, genom att istället prata om Las.

Något avgörande händer när människor, som tidigare i grunden betraktat samhället med välvilja och tilltro, på kort tid upplever att livet omkring dem blir hotfullt och att ingen skyddar dem. Nordens största marknadsekonomiska tankesmedja Timbro visar i en färsk undersökning att mellan 75 till 80 procent av svenska folket, även de mest högutbildade som brukar ha framtidstro, är mycket pessimistiska och upplever en försämrad trygghet i tillvaron som det största problemet. Kvinnorna är nästan lika negativa som männen.

Gemensamt för många som hör av sig är just att de känner sig otrygga, att deras livsutrymme krymper, att framtidstron försvinner, såväl för dem själva som för deras barn och barnbarn. En länk som lagts ut offentligt på Facebook till min första artikel om Sveriges stora demografiska förändring, kommenterades av en äldre kvinna så här:

När jag läser detta känner jag en jätteklump i magen och jag känner bara en oerhörd ilska och kränkthet. Hur i glödheta helvete kunde svenska folket tillåta detta utan att kräva en folkomröstning? Hur kunde de lämna över sitt fädernesland till människor som inte är i behov av skydd, utan bara vill ha ett bättre liv och många gånger får de inte det utan vi svenskar får ett sämre liv istället. Vem gav makten till våra politiker att göra detta med Sverige?

Jag har inga problem att känna igen mig i detta, men den tilltagande polariseringen oroar mig; det lågintensiva mentala inbördeskrig som skär mellan vänner, arbetskamrater och familjemedlemmar och till och med leder till skilsmässor och andra brustna band. Exempelvis har en förtvivlad bekant under flera år inte fått träffa sina barnbarn därför att hennes dotter menar att moderns närmaste väninna är ”rasistisk”.

Jag tycker mig se osynliga psykologiska krigszoner i landet. I en av dem befinner sig de som med näbbar och klor försvarar och vill fortsätta på den inslagna vägen till Sveriges dramatiska omvandling till ett mångkulturellt samhälle i en gränslös värld, där rasismen likt smittkopporna är utrotad. I en annan zon samlas de som ser en orwellsk totalitär framtid, där Sveriges och Europas utvecklig under de senaste decennierna är resultatet av en globalistisk konspiration med agendan att utplåna folket, nationen och välfärdsstaten i överstatlighetens, finanselitens och politikerväldets namn.

Och så finns vi som lutar åt att det mer handlar om inkompetens och mänsklig dårskap. Vi ser fartblinda politiker med humanistisk hybris som lever i en bubbla där de bekräftar varandra utan att ha någon kontakt med medborgarnas vardag. För dem är det självklart att prioritera sina egna karriärer – de fortsätter på ren reflex. Makt och media växeldrar i den allt brantare utförsbacken.

Gunnar Sandelin är socionom och journalist och tillsammans med etnologiprofessorn Karl-Olov Arnstberg författare till böckerna Invandring och mörkläggning 1 & 2 samt Nötskalet.

58 reaktioner på ”Gästskribent Gunnar Sandelin: Radikaliseringen

 1. Jan Andersson skriver:

  I de två första styckena antyds den sida av migrationen som sällan tas upp i media; invandrarnas eget utanförskap. Efter att de kommit hit med 100 % utanförskap, tror vi att de med pengar och SFI kan minska den siffran på ett par år till 0 %.

  Det går naturligtvis inte alls, och deras egen eventuella drivkraft att ta sig ur utanförskapet är utsläckt på grund av trångboddheten och avskildheten från det svenska samhälle de på nolltid förväntas anpassa sig till. Den anpassning de istället tvingas till för att inte gå under är att bo och leva i ett ghetto.

  Ändå stannar de kvar i Sverige eftersom alternativet är värre, och att de svenska pengarna blir mångfaldigat stora när de skickas hem till deras kvarvarande familjer och är kanske de enda pengar som deras småsyskon, förändrar och farföräldrar överlever på. Den orealistiska förväntan som vi i Sverige har på invandrarna överskuggas troligen av den förväntan familjen i hemlandet hyser och uttrycker i varje kontakt. När får vi komma också? Snacka om rävsax!

  Det blir ännu tydligare att de flesta – av starka humanitära skäl – måste åka hem igen. Det är omänskligt att låta människor utan framtid i Sverige förtvina i de svenska utanförskapsområdena.

  Det är väldigt mycket bättre att under ordnade former repatriera dem nu medan det finns resurser kvar; fortsätter vi resan utan återvändo tar pengarna så småningom slut och då blir allt omöjligt att ställa till rätta.

  Själv är jag en väletablerad ursvensk men har alltid känt ett visst utanförskap till det svenska samhället. Som lägst i början på sjuttiotalet, men sedan har det ökat igen. Jag kan till exempel inte förstå eller anpassa mig till PK-människors tankemönster. Eller att vi tillåter den okontrollerade pengarullningen i stat och kommun med allt högre skatter, i ett land med världsledande teknik och ledarskap, när det är uppenbart mycket effektivare och humanare att låta folk behålla mer av sina egna pengar. Eller att vi låter skolan förfalla till en skugga av vad den var förr, där indoktrinering är viktig, men inte kunskap. Jag hade lärare som skulle löpa amok om de visste hur det är idag.

  Gillad av 27 personer

  • Alfredo skriver:

   ”… ett land med världsledande teknik och ledarskap”. Men inte så länge till. Dumheten breder ut sig allt snabbare bland svenskarna. Det fuskas med betyg. Går det att ta genvägar till framgång så tar man dem. Vänskapskorruptionen är utbredd. Rätt åsikter går före kompetens. Man skiter helt i andra – utom i de stackars ”flyktingarna” – för att det är ”rätt” och ger poäng i det kotteri man bekänner sig till. Man låter muhammedanska skrikhalsar styra politiska beslut. Denna uppräkning skulle lätt kunna bli till en liten bok. Allt sämre ledarskap och kunskap kommer snabbt att reducera Sverige till ett land i klass med Grekland.

   Gillad av 10 personer

   • Fredrik Östman skriver:

    Om Sverige har tur, är en framtid liknande Greklands eller Siciliens möjlig. Annars måste vi snarare använda Somalia som modell, ett helt statslöst klansamhälle styrt av rövare och banditer och islamisk makt-terrorister.

    Sicilien och Grekland lydde länge under muselmanskt styre. Det som ännu stod kvar när muselmanerna hade fördrivits, främst av prins Eugen och hans räfflade muskötpipor, en innovation på alla sätt omöjlig för muselmanerna, var ett klansamhälle som än i denna dag garanterar en fullkomligt okontrollerbar korruption. Islam skapade maffian och Greklandskrisen.

    Sverige hälsas välkommet i klubben! Inom kort har ”Skandinavien” liknande innebörd som ”Balkan”.

    Gillad av 9 personer

   • observatör skriver:

    Sverige på väg mot ett ”statslöst klan-samhälle” ? Men kommer omvärlden att acceptera detta?
    Den politiska ledningen i Moskva kan icke godkänna en sådan utveckling i ett mycket nära grannland, utan att handfast ingripa – kanske med USA:s tysta medgivande.

    Från Stockholm till ryska gränsen är det lika långt som sträckan Sthlm-Malmö.

    Gillad av 2 personer

   • educaremm skriver:

    Det man kanske gärna vill glömma bort är att det nog främst är handelsmän, ekonomer, uppfinnare, finansinstitut som tillsammans då med en kommunism, en socialism och en liberalism, har störst påverkanskrafter när det gäller att framföra argument för ett större Europa, för ett United States of Europe….?

    I dessa ekonomers och socialisters beräkningar och kalkyler ingår nog inte någon större vilja till hänsyn för ett nationstänkande, eller för behov av hemmakänslor för folken inom de olika europeiska och skandinaviska nationerna i några särskilt stora utsträckningar.

    Islam och muslimer i olika varianter och valörer, (där då kanske även kriminella element från muslimska länder som skulle riskera allvarliga straff kanske kan ibland kan ingå) vill då kanske av dessa starka och mäktiga påverkanskrafter ses ungefär som påfyllnadsverktyg för att just kunna försöka att mota bort de olika europeiska och skandinaviska folkens eventuella viljor att försöka bevara sina s.k. nationalstater?

    Då vill man kanske peka ut främst en islam som det största hotet mot möjligheterna att nedmontera sådana nationella känslor? (Vilket är känslor som kanske i och för sig kan antas vara en chimär? Detta pga det som von Rumpoy (?) uttalade, för länge sedan: Det finns inte längre några nationalstater….i Europa…?)…

    Att då tro, godtroget, (?), att ett Balkan, eller att greker eller att f.d. jugoslaver, dvs., serber, kroater, slovener och montenigriner osv., (?), eller andra folk från sydöstra Europa, t ex även Rumänien, Ungern, Polen osv., skulle vara särskilt utpräglat europeiska, eller nordiska i sina psykologiska strukturer och tänkanden, det är nog att kunna riskera att dra förhastade slutsatser…?.

    F.d. jugoslaviska folk, inklusive greker och övriga, har nog ganska så annorlunda både seder och livsstilar och tänkande. Framför allt kan de ofta vara ganska så rasistiska och fulla av ett relativt enkelspårigt tänkande, samt också inte sällan inneha ett förakt för och en aggressivitet och fördomsfulla åsikter (respektlöshet) mot framför allt vad gäller svenskar, men även inte sällan svenskor, och kanske också övriga skandinaver..

    En del av dessa människor är förmodligen kanske i och för sig krigsskadade, men där finns en slavisk och en östeuropeisk mentalitet som är betydligt råare och ocskå grövre, mer brutal, mer aggressiv, och också mer kvinnofientlig generellt sett, än vad den nordiska mentaliteten i allmänhet är.

    Balkans folkstammar är slaver och inte nordeuropéer, och heller inte skandinaver, och att tro att dessa folk skulle ha lättare för att kunna känna sig som hemma i Norden eller kunna respektera skandinaver eller nordeuorpéer i några större utsträckningar, är nog en felbedömning.

    Det var ju också en f.d. jugoslav som sköt Anna Lind, samt en f.d. jugoslav som brutalt och rått mördade Lisa Holm. Det har ju tydligen också funnits s.k. maffiamord bland dem.

    Att råka ut för t. ex f.d. jugoslaver kan alltså i en hel del fall medföra stora risker och mycket obehagliga upplevelser som då kanske aningslösa, naiva och obetänksamma, samt icke vaksamma och icke fördomsfulla skandinaver, eller svenskar och svenskor, inte alltid är eller vill vara uppmärksamma på.

    Gilla

   • educaremm skriver:

    Korr:

    …Då vill man kanske peka ut främst en islam som ett största hot? En islam som då vill ses som en hjälp till att kunna nedmontera sådana eventuella känslor? …

    Gilla

   • educaremm skriver:

    Och en s.k. jugoslavisk maffia var väl också inblandad i polismorden i Malexander?…

    Hur som helst….

    Så, nej, det går inte att peka ut ENBART en islam, eller ENBART muslimer, (där alla s.k. muslimer kanske i själva verket inte ens är (troende) muslimer, utan kanske en hel del av dem som just söker sig till en västvärld, i princip kan vara mer eller mindre mest s.k. sekulära muslimer, och kanske även kriminella, samt även då också kanske vara narkomaner eller alkoholister?… Vem vet…)

    En islam, som alltfler i en västvärld, (som det tycks?), inte har så särskilt stort förtroende för en demokrati (?), och som kanske anser att offentligt förtal, lögn, smädande, hån och hat, inte är så konstruktiva sociala aktiviteter för samhällets självbevarande förmågor?…
    En islam som förbjuder alkohol, vilken ses en nedbrytande och förödande drog, tillsammans kanske då med förbud mot ränteekonomiska transaktioner, samt en islam som har insikt nog att förstå att unga flickor och kvinnor behöver beskyddas i allmänna miljöer såsom gator och torg, affärer, bussar och övriga allmänna rum, är då ändå kanske på många sätt en islam som kan tillskrivas en hel del större psykologiska och sociala insikter när det kommer till både självförsvar och samhälleligt självbevarande?..
    Och detta genom att främst värna om moderskap för de unga kvinnor, samt däigenom ett främsta försvar av familjesammanhållningsförmågor…

    Kanske kan då dessa utpräglade självförsvarsbenägna sidor av en islam, då av många västerlänningar ses som ett sådant försvar som en västvärld önskar sig själv och de sina?
    Kanske ett sådant försvar som önskas för enga familjers sammanhållningsförmågor? Och för egna beskydd av sina unga familjemedlemmar, särskilt för de unga kvinnorna och flickorna?…

    När en västvärlds befolkningar alltmer verkar tycka sig vara lurade och duperade, och förd bakom ljuset, av både en rock-and roll-kultur, en narkotikakultur, av en massmedieindustri, en modeindustri, en kosmetikaindustri, en filmindustri, en bankindustri, som alla tillsammans med en (..alltmer misstrodd och föraktad?…) politikerkår, som i de flesta västländer då alltmer verkar vara vilsen, och tycks själv bli förd bakom ljuset av mäktiga internationella affärsintressen, samt i sin tur får verka som s.k. etablerade politiker i den mån som de har förmågor att kunna föra också större delen av befolkningarna bakom ljuset…?…

    Vem vet….

    Gilla

 2. Lennart Bengtsson skriver:

  Utomordentligt viktigt. Utan kamp och uppoffringar finns det ingen möjlighet att ställa saker och ting tillrätta! Det blir något obekvämt för en tid inte minst för de socialt aktiva men det finns för tillfället ingen annan lösning.

  Gillad av 11 personer

 3. Hosianna skriver:

  Stort tack, Gunnar, för din enastående gärning. Så länge det faktiskt finns kvar civiliserat liv och demokratiskt sinne i Moder Sveas sargade kropp finns det fortfarande hopp om återerövrad trygghet och värdighet för alla hennes döttrar och deras älskade anhöriga.

  Jag hoppas och tror, att vuxna, svenska, friborna kvinnor har förstånd och vilja att värna allas våra skyddslösa barn, äldre och djur med hjälp av sin dyrbara rösträtt i höstens stundande ödesval. Valet mellan fortsatt massimporterat barbari och Sverige är enkelt.

  Gillad av 15 personer

  • csaba43 skriver:

   Hosianna! Glöm inte bort alla oss assimilerade ”blattar” som av ren tacksamhet mot det underbara genuina Svedala är beredda att offra våra liv om det skulle behövas att få bort Reinfelts, Lövs och Lövens parasiter! Eller som en av våra bemärkta debattörer brukar säga; vad gör dem här!!!!!!!!!!!

   Gillad av 4 personer

   • Hosianna skriver:

    Men käre CSABA43, hur kunde du tro att jag för ett ögonblick skulle glömma bort alla fullt ut assimilerade invandrare, som går före och visar oss blåögda vägen mot räddningen? 😉

    Gilla

 4. UlfH skriver:

  Du skriver att kaoset i samhället handlar om inkompetens och mänsklig dårskap. Så är det säkert till en del. Det handlar också om ett flockbeteende bland politiker ( och många andra) som helt saknar integritet. Men ingen politisk handling saknar ett konkreta motiv. När det gäller synnerligen ogenomtänkta invandringen sett ur både ett ekonomiskt och sociologiskt perspektiv, så är det verkliga motivet dolt i ett medialt mörker. Men kan det vara så simpelt att politiska och ekonomiska krafter sett ett ypperligt (dock dåraktigt ) sätt att stimulera den svenska ekonomin? För nu tycks den vara mer en het het. Vad händer när den kallnar som den kommer att göra? Vad kommer etablissemanget säga till civilsamhällets folk kan man stillsamt undra.

  Gillad av 3 personer

  • olle reimers skriver:

   Oavsett vilket så är ett samhälle där inkompetensen, den mänskliga dårskapen, avsaknaden av moral och empati hos de styrande, gefundenes fressen för dem som har mer sinistra planer.

   Idén om världen som styrs av en global elit har funnits i alla tider. Den första gången idén framfördes offentligt var när globalisternas främste talesman, George H W Bush, dåvarande president i USA, framförde budskapet om en New World Order. Det var i ett tal som kan skådas på You Tube. Det är ingen skröna.

   Händelseutvecklingen därefter har gett honom rätt. Det viktigaste medlet har varit att dupera och köpa politiker i alla västländer. Ett annat har varit att skaffa sig en hållhake på dem. Det har visat sig vara relativt lätt eftersom de som söker sig till de högsta posterna ofta gillar smicker och att få synas. Priset för denna fåfänga har många betalat..

   Gillad av 1 person

   • Jan Bengtsson skriver:

    Kanske är ett av klassiska MEDLEN,
    för att få villiga och lydiga politiker SEX…

    Med åtföljande uppenbara utpressningsmöjligheter…

    ”Pedogate” skall nog ses i detta sammanhang,
    unga lockande tjejer, i en del fall alldeles FÖR UNGA,
    ett erbjudande MAN i vissa fall nog har svårt att tacka nej till…

    Lätt att tänka med fel huvud)

    Sen går det inte att hoppa av, priset blir alltför högt…
    MAN sprattlar hjälplöst på kroken!

    Gäller för övrigt inte bara män,
    det finns ju som bekant häxor också,
    som gillar fräscht Påskgodis!

    Epsteins berömda Lolita Express,
    hade ett (världs)berömt politikerpar som flitiga resenärer,
    till en Karibisk Paradisö…

    Med samma gemensamma intresse, unga tjejer!

    Där det garanterat fanns den yppersta ”övervakningsutrustningen”,
    i händerna på skumma underrättelseorgan…

    Obekant från vilka,
    CIA eller Mossad knappast uteslutna?

    Då blir man lydiga redskap i händerna på ”the Puppetmaster”…
    Den dagen, den ”Sorrows” skulle man nästan kunna säga!

    Men House of Cards börjar rämna…
    Dags att vi får se Trumpkortet lagt på bordet!

    Shadow Government och deras uppdragsgivare har gått ALL IN,
    i denna maktspelets bluffpoker!

    Gilla

 5. Jan Bengtsson skriver:

  Inte får väl Fredrik Reinfeldt sin belöning,
  mångmiljonarvoden från Wall Street pga inkompetens…

  Han får den för väl utfört uppdrag!

  En modernare variant av de klassiska TRETTIO SILVERPENNINGARNA!

  Gillad av 9 personer

 6. Eva Gidlund skriver:

  Tack för din analys!
  Stämmer perfekt med uppfattningar befolkning har i mitt geografiska område.
  Oron är stor.
  Besöker man stadens centrum tycks det finnas fler utomeuropeer än svensk infödd befolkning.
  Örnsköldsviksbo

  Gillad av 5 personer

 7. Folke Lidén skriver:

  Jag började, i mitten av 80-talet, ana att samhällsutvecklingen var på väg att spåra ur. Politiker som Bengt Westerberg gav mig ”the creeps”.
  När massinvandringen rullade igång på allvar under 90-talet förutspådde jag något som liknar inbördeskrig mellan svenskar och invandrare.

  Jag hade fel men inte angående (det kommande) inbördeskriget. Det var kontrahenterna jag misstog mig på.
  Det kommer att stå mellan svenskar/invandrare och svenskar/invandrare.

  Gillad av 8 personer

  • Jan Bengtsson skriver:

   Vet Bästerberg skadade nog Sverige lika mycket som Miljöpartiet…
   Mobbade Ny Demokrati, likt nuvarande agerande ”nyttiga idiot” åt Globalisterna!

   Behöver vi längre dessa ogräs,
   Blåklint och Maskrosor?

   BÅDA partierna vill ju avskaffa nationalstaten Sverige!

   Gillad av 3 personer

   • Björn skriver:

    Obehaglig typ, den där ”Vet Bästerberg”! Var det inte han som sen gjorde sig en förmögenhet genom att sno åt sig en ”fantasilön” av Röda Korsets insamlade medel, som var avsedda för nödställda och hjälpbehövande?!

    Gillad av 1 person

 8. Jvk skriver:

  En bra beskrivning med ett mentalt inbördeskrig, en del av oss har kämpat ganska högintensivt länge, nu tvingas fler och fler och ta ställning och det finns ju bara en riktning, alla som fortfarande pratar om integration drömmer, vi går mot ett sönderfall. Allt fler råkar ut för verkligheten och det blir mer och mer verklighet, media blir allt mer desperat, våldtäkter och mord är bara toppen på isberget, människor är bra på att bedöma när andra är hotfulla och det går helt enkelt inte att befinna sig i områden med många av de nya invandrarna utan att situationen blir hotfull. Så fort invandrarna känner att de har ett övertag så slår det över.
  Så för många invandrare så har det alltid varit ett mentalt inbördeskrig och de bara väntar på att få fysiskt uttrycka det, ta sexbrottslingen Moradi, hur är man funtad om man hotar värdlandet med terrordåd, och hur är värdlandet funtat om man låter en sådan man stanna? Det är djupt patologiskt och när detta normaliseras så finns det inget mer att prata om, när folk inser hur det står till och att politikerna medvetet skapat detta så kommer vi att få två grupper som hatar varandra, det kommer att bli svårare och svårare att gå över till SD eller AFS för det som sker är oförlåtligt, man stöder, eller stöder inte, fler våldtäkter.

  Min slutsats är att det inte sker någon intressant diskussion över gränsen, det har fram tills nu bara varit smutskastning eller tystnad från etablissemangets sida, de har haft 10-20 år att ta sitt förnuft till fånga och först nu, när vissa blir rädda så vänder en och annan ledarskribent eller chefredaktör kappan lite grand. Det är vidare helt meningslöst att se på svensk TV, lyssna på SR eller läsa svenska tidningar, det är slöseri med tid och mental energi, man kan leva ett friare liv utan denna tortyr, och göra som Trump, man hoppar över mediaträsket.

  Gillad av 7 personer

 9. Linden skriver:

  Läst på Fria Tider Fredagens stora samtalsämne i Sverige var SVT:s intervju med migrationsforskaren Joakim Ruist, och dennes episkt självförsjunkna svar på Lotta Bouvin-Sundbergs frågor.

  Ruist har kommit fram till att den genomsnittlige flyktingen i Sverige har en nettokostnad på 74.000 kronor per år. Totalt blir det en ofattbart stor kostnad för invandringen.

  Men på SVT verkade man inte så nöjd med rapporten. SVT ställde bara kritiska frågor till Ruist, som blev mållös av den politiska utfrågningen av en vetenskaplig rapport.

  SVT har förnekat att man hade någon politisk agenda bakom intervjun. Men i sociala medier har det bland annat undrats varför Ruist utsattes för en så hård intervju, medan till exempel kriminologen Jerzy Sarnecki ”aldrig” blir ifrågasatt i media.”

  Sarnecki en av de största sagoberättarna som beträtt en TV studio. Han vid sidan av Greider och andra rättroende har anlitats för att säkerställa att rätt budskap levererats.

  Och med Helin som programdirektör, som sett till att att omge sig med gamla medarbetare från Aftonbladet, lär det bara bli värre.

  Lägg ner public service. Nu ska dessutom finansiera skiten över skattsedeln.

  Gillad av 9 personer

  • Jvk skriver:

   Betänk också att Ruist är vänster, och fram till nyligen hade satt kostnaden till en faktor 10 lägre. Jag gissar att talet måste justeras upp med en faktor 3 till.

   Gillad av 8 personer

   • Anne-Hedvig skriver:

    I Norge regner man at en somalisk kvinne koster det offentlige 11 millioner kroner gjennom livsløpet.

    Gilla

  • Gert B. skriver:

   Mot slutet av intervjun, som handlade om den stora kostnaden för invandringen, slängde Bouvin fram en förtvivlad fråga i form av ett påstående : Men är det ändå inte en samhällsekonomisk vinst?
   Det var då Ruist var nära att smälla av. Han kippade efter andan och var på vippen att himla med ögonen.

   Gillad av 4 personer

   • Jeff skriver:

    Joakim Ruist kommenterar inslaget i aktuellt

    Problemet i den här intervjun var inte en dum fråga. Det var att den var den åttonde dumma frågan i rad. Och framför allt att det i sin tur var ett utslag av att syftet med intervjun var det som idag är den största bristen hos våra inflytelserika medier Aktuellt, Agenda och Studio Ett: Man väljer att framställa konflikt framför att försöka bidra till kunskap. Det har irriterat mig hundratals gånger som lyssnare. Jag har sett det flera gånger som intervjuperson, när jag blivit bakgrundsintervjuad till inslag.

    Som jag tror att man ser, växer min tveksamhet för varje dum fråga. Jag försöker å ena sidan ge samtalet ett värde, genom att säga någonting som ändå är informativt, trots att frågorna är dumma. Men halva hjärnan funderar på om jag ska konfrontera henne i direktsändning med detta oansvariga beteende som så länge irriterat mig hos dessa medier. För varje fråga börjar jag fundera mer och mer på det alternativet.

    När jag får den sista frågan är det till slut den konfrontationen jag står och försöker formulera i huvudet. Inte svaret på frågan hon ställer. Men jag får inte till hur jag ska göra det, så det blir inget.
    Så det kommer här istället. Snälla Public Service, i alla möjliga sammanhang, försök att bli bättre på att se att er uppgift är att sprida kunskap och inte konflikt

    Gillad av 3 personer

  • Jan Bengtsson skriver:

   Nu väntar vi väl bara på att Helin,
   anställer sin gode kompis Virtanen…

   Han behövs (S)å väl i valrörlsen!

   Samma andas barn leker som bekant alltid bäst ihop)
   Feministerna…

   Gilla

 10. Eva Danielsson skriver:

  Själv befinner jag mig i en förklaringszon som är en blandning av medvetna avsikter att styra utvecklingen mot en toppstyrd globalism och av inkompetenta, naiva försök till att tro på att det ordnar sig av sig självt och vi har det ju bra. (I alla fall vi, politikeradeln och överklassen.)

  Någon genomtänkt konspiration tilltror jag inga svenska politiker om tillräcklig intellektuell kapacitet för att ha pstadkommit, men det finns olika intressen i samhället som har sett lägen och sett chansen att pröva olika saker och flytta fram positioner. De har varit bra på att passa på. (Inte så olikt socialismens långa marsch genom institutionerna).

  Socialdemokraterna kunde inte ha varit säkra på att få regeringsmakten -14, men sedan dess har de passat på att fortsätta den inslagna vägen med öppna hjärtan-politik. S styrs troligen mest av en id-falang representerade i verkställande utskottet av Bjereld m Tro o solidaritet bakom sig plus tongivande sekreterare o andra sidoorganisationer. Och dessa odlar samarbetsavtalet med islamistföreningar och har inte genomfört några verkliga försök att hejda massinvandring eller försök att få bukt med ökningen av brottslighet och utanförskapsområden. Den borgerliga oppositionen som startade pratet om humanitär stormakt en gång och önskar globalism och utsuddandet av nationsgränsens betydelse, har valt att låta S hållas.

  En vanlig medelklassare har inte bara att stå ut med alla ekonomiska och sociala försämringar i samhället, vi är också berövade möjligheten att få känna oss engagerade för flyktingar och för den sociala misären runt omkring oss. Vi är berövade möjligheten att få vilja hjälpa till för vi har fullt upp att orka vara kritiska mot den oansvariga politiken. Och med att sörja det förlorade Sverige.

  Jag vill inte behöva sörja ett förlorat hopp om framtiden här också. Men då gäller det att även vi kvinnor orkar se vad som händer och inte röstar på något av de sju partier som har ställt till det för oss. De har redan haft många år på sig att visa vad de går för. Och det har de gjort.

  I höst kan man bara rösta på SD eller MED eller AfS om man vill försvara Sverige som en suverän stat och ett fritt och demokratiskt land.

  Gillad av 15 personer

  • Hovs_hällar skriver:

   Eva Danielsson: Håller helt med om det mesta — bara frågande inför formuleringen ”berövade möjligheten…” osv.

   Det är just sådana sentiment som cyniskt utnyttjas av PK-sektens politruker, alltså den typiskt kvinnliga driften att ”hjälpa stackars flyktingar”.
   För att skapa acceptans för vad som i realiteten är en invasion av ett främmande folkslag, med syftet att bryta ner våra samhällsfunktioner och skapa kaos, maskeras det som ”Hjälp till flyktingar”!

   Mycket fiffigt av PK-sekten. Och ett oerhört framgångsrikt koncept, får man säga.

   Det räcker att publicera en bild på ett drunknat barn, uppspolat på en strand, så går hela västvärlden i spinn av upprördhet, och går med på vilka vansinnesåtgärder som helst.

   Att barnet drunknade därför att barnets egen far kapsejsat med båten han framförde på grund av sin egen inkompetens, brydde man sig inte om. Om detta hänt i Sverige hade fadern normalt åtalats för grov vårdslöshet. (Men inget är ju ”normalt” längre).

   Gillad av 6 personer

   • Eva Danielsson skriver:

    Jag förstår ditt påpekande, men jag menar ungefär att med en vettig och ansvarsfull invandringspolitik, kunde jag ha fått en chans att tänka och känna kring invandrares/flyktingars situation och öden.
    Nu har i a f jag bara plats för cynism och misstro mot vad statsmedia presenterar i de här frågorna. Just för pk-ismens utnyttjande, med en icke redovisad agenda, av vår medkänsla och hjälpsamhet.
    Sidor som jag tror skulle vara kännetecknande för mig i vanliga fall. Men jag gillar inte att bli lurad och utnyttjad. Bilden av lille Alan på stranden t ex berörde, men samtidigt blev jag nog mest fruktansvärt arg på dem som inte stoppar dessa flyktingsmugglare, utan t o m lockar hit folk och uppmuntrar till lycksökeri på dessa farliga sätt.

    Gillad av 4 personer

   • Jan Bengtsson skriver:

    Inte i ETT ENDA SVENSKT RIKSMEDIA nämndes det,
    att det var Alans pappa själv som vållade olyckan,
    genom grov vårdslöshet,
    när han stod vid ratten som flyktingsmugglare!

    Hans EGNA TVÅ barn, ev även fru saknade flytvästar…

    Inte ens PE tordes då ta in denna kommentar…
    Kanske nu?

    Därmed orsande MÅNGA BARNS förtidiga DÖD…
    Där föräldrarna tiggde och bad honom,
    att sakta ner båtfärden i grov sjö!

    Han ville till Sverige,
    för att få gratis tandvård…

    Hans syster fanns redan i Canada!

    Detta faktum har beskrivits utförligt i utländsk MSM,
    där flera föräldrar som förlorat sina barn vittnat om saken…

    Men det ingick inte i våra ledande medias NARRAtiv,
    inte minst våra Publish Service företag, SR o SVT,
    TV4 inte att förglömma!

    Eftersom SD:s uppgång skulle brytas,
    med Allah till buds stående medel…

    Som frossade i glädjekommentarer,
    när SD:s opinionssiffror tappade fart…

    Gillad av 2 personer

 11. Sorgsen över Sveriges förfall skriver:

  Jag röstar AfS i höst.
  Jag vill ha en radikalisering av migrationsdebatten i Riksdagen och generellt i Svensk politik.

  Om SD får 25% kommer det att göra en viss liten skillnad på politiken, javisst.

  Om SD får 21% och AfS får 4% och kommer in..-kommer det att ta HUS I HELSIKE i den sömniga Svenska Riksdagen.

  Den politiska debatten behöver tydligt komma över på Svenskarnas planhalva med start i höst.

  Gillad av 6 personer

 12. Elisabeth skriver:

  Mycket bra, Gunnar Sandelin, tack ! Är så glad över att även ”blåögda” kvinnor börjar inse hur negativt samhället förändrats. Förändringen kommer ju att drabba kvinnorna först, ja, det har ju redan skett på många håll. Insikten infinner sig när förändringen kommer nära inpå, när man till och med märker av den i tidigare fredliga, lugna, förorter och stadsdelar. Med tanke på volymerna som invaderat och fortsätter invadera oss kommer insikten till slut att drabba alla. Det är precis som Mohamed Omar skrev häromdagen : Om du inte vill se din dotter bära hijab, om du inte vill fira Ramadan, om du inte vill tvingas hylla mångkulturalism, då ska du sluta tala väl om hijab, Ramadan och mångkulturalism. Ja, det måste bli slut på denna obegripliga,svenska, masoschistiska tolerans och förståelse. Jag mår illa av att se beslöjade kvinnor, jag ser det som en provokation mot mig personligen. Och jag vet att varje sådan slöja representerar en grupp människor med främmande attityder som vill ta över och förändra vårt land på ett sätt som jag inte ställer upp på.

  Gillad av 10 personer

 13. leif stern skriver:

  Det som sker i sverige är resultatet av regeringens strävan att genonföra agenda 2030 först i världen.
  Syftet med agenda 2030 är att göra världen jämlik till år 2030.
  Alla arkitekter vet att det är enklare att plana ut toppar än att fylla sänkor. PK eliten störs av att infödda svenskar har högre standard än standarden i nordafrika. De arbetar hårt för att göra fattigt på ett oåterkalligt sätt så att världen blir mera jämlik. Arbetet är framgångsrikt. Anhöriginvandringen kommer att knäcka Sverige.
  Ingen vågar diskutera den orimliga bostadssituationen för anhöriginvandrare. Den enda lösning som finns är att svenskars villor måste delas med nyanlända. Detta är praktisk integration som kommer att knäcka Sverige.
  För varje år sjunker sverige i välståndsligan.
  Detta innebär att resten av världen blir rikare statistiskt. Agenda 2030 har ett hållbart samhälle som huvudmål.
  Mellanöstern och Nordafrika är hållbara samhällen utan att utarma naturen som vår industri påstås göra. De är i stort sätt fosilenergy lösa. Deras fosilfria transporter sker med åsna och gräs. Transportsystem som gör ett samhälle hållbart. En befolkning med stor erfarenhet av detta kommer att underlätta övergången till det hållbara Sverige.
  Agende 2030 som regeringen så framgångsrikt följer gör dagens politik rimlig.
  Integration kräver att båda sidor anpassar sig. Statistik visar att länderna huvuddelen av våra nyanlända kommer från har mer än 20 trafikdöda per år per 100.000 invånare. Vi har 5.
  Integrationen blir intressant för sjukhusen.
  Den svenska industrin måste kunna nyanställa skolad personal med hög allmänkompetens.
  För att göra detta krävs lediga, attraktiva bostäder i närheten.
  Fylles alla bostäder med inflyttade utan kompetens försvinner företagens förmåga att utvecklas.
  De lägger ned eller flyttar utomlands. Samtidigt blir Sverige mera hållbart enligt regeringens snabbt framskridande plan.
  Leif Stern

  Gillad av 3 personer

  • Hyllan skriver:

   Du har rätt och vi har ej ännu till fullo begripit vad implementerandet av FNs Agenda 2030-projekt innebär i vetkligheten. Särskilt för oss i detta land. Denna FN-vision är, likt alla utopier, vacker och full av lockande honnörsord som sk rättvisa, sk lika villkor, sk religionsfrihet och kulturellt myspys. Kosmopolitiska bankirer och storföretagare samt likaså kosmopolitiska islamister är alla överens om nationalstaternas avveckling och Agenda 2030. Även kallat den Nya Världsordningen. De styr FN, de sk frihandelsavtalens framförhandlande, EU och NATO och äger media. De äger dessutom snart allt. De är fullkomligt ointresserade av det europeiska ytterkantsriket Sverige. Annat än som något att plundra. Alla imperier går dock under när de inte längre orkar expandera. Sverige blir inte fritt förrän EU imploderar men då gäller det att ha formulerat ett alternativ, där överstatlighet ersatts av mellanstatlighet och med lokal demokrati kanske av Schweizisk modell. Detta alternativ skapas just nu trots DÖ partiers motstånd ,som alltså betor på Agenda 2030, som i sin tur styrs av globalister med en postmodernistisk samhällssyn.

   Gillad av 3 personer

 14. Göran skriver:

  Tack för en bra text! Och modig; det var ju det här vi inte skulle prata om längre enligt Löfvens dekret nyligen, eftersom han och Partiet löst alla problem…

  Gillad av 1 person

 15. oppti skriver:

  Isabella Lövin intervjuas SR och uttrycker frustration när hon inte får ta in klimatfrågan i andra frågor i partiledardebatten. ”Vissa partier fick ta in migrationen när skolfråga och sjukvård diskuterades”
  Ja varför diskutera flyget när det handlar om klimatet?

  Gillad av 1 person

 16. Hovs_hällar skriver:

  ”Vem gav makten till våra politiker att göra detta med Sverige?”

  Mycket bra fråga — och tyvärr vet vi svaret; det var VÄLJARNA som i god demokratisk ordning röstade på dessa partier, som genomförde denna vansinniga politik.

  Men detta är samtidigt ett mycket ytligt svar.

  I realiteten var väljarna i vanligen okunniga om vad de egentligen röstade för.

  Det påminner om situationen i Tyskland på 1930-talet, där Hitler fick makten genom ett demokratiskt val.
  Här i Sverige gav väljarna makten åt en annan, men på sitt sätt lika ond och destruktiv kraft, nämligen ”PK-sekten”, som i praktiken härskade bakom kulisserna med politikerna som sina bulvaner.

  PK-sekten kunde dra nytta av att de hade (och har) de dominerande mediakanalerna på sin sida. Medelsvensson som sitter framför tv: n och dag ut och dag in matas med PK-sektens propaganda, röstar i princip så som de manipuleras att rösta av PK-propagandan.

  Medelsvensson tror att hans/hennes röst bygger på fri information, men så är det inte alls — vilket illustrerades häromdagen, när en forskningsrapport om invandringens kostnader efter förmåga saboterades av SVT.
  Att SVT är i händerna på PK-sekten, och tjänar som PK-sektens propagandacentral, kunde knappast avslöjats tydligare.

  Kort sagt: PK-sekten vill ha det såhär.
  De vill bryta ner och förstöra vårt land, under yviga bedyranden om motsatsen.

  Gillad av 6 personer

 17. Björn skriver:

  Det känns så otroligt skönt och befriande, att äntligen få se hur allt snömos nu blivit till en boll som kommit i rullning…..! Vi få, som tidigt insåg vartåt Sverige var på väg, har fått vänta länge på att detta skulle ske! Och det har stundtals varit en plågsam väntan, med trakasserier både fysiskt och verbalt, från den härskande och ljugande PK-eliten inom bl.a MSM, och deras hjärntvättade ”fotsoldater”. …

  Gillad av 4 personer

 18. plq017 skriver:

  Av en händelse blev jag indragen i uppdateringen av en femårsplan i ett snabbväxande företag i Stockholm. Mötet, som går över flera dagar, löpte på som planerat, när en av deltagarna ställer en fråga helt utanför dagordningen:

  Vad är det för dumheter vi sysslar med egentligen? Vår egen kompetens känner vi rätt väl, men vad är det som säger att vi kan bedriva verksamhet i Sverige under de nästa fem åren? Grannar i samma område har beväpnade vakter som följer anställda från kontoret till garaget så att de inte blir rånade, skolorna lär barnen inget, annat att flickorna skall vänja sig vid att antastas sexuellt. Vi kan inte längre attrahera utländska medarbetare, de vill inte bo i ett sådant skitland som Sverige helt oberoende av lön.

  Jag föreslår att vi gör en plan för att flytta företaget från Sverige. Sagt och gjort.
  Resultaten blev att företaget nu arbetar fram planer för att flytta ut från Sverige på 30 dagar, 90 dagar och ett år. Alla anställda har fått en reskassa (i Euro och dollar, och kontokort i utländsk bank) så de omedelbart skall kunna lämna landet.

  Företaget har 1200 anställda i Sverige.

  Bostäder till invandrare kommer inte att vara ett problem inom kort, och de kommer att finnas på bra adresser.

  Gillad av 2 personer

 19. Aurora skriver:

  O Hedengren (Samtiden) skrev redan för flera år sedan För fulla segel mot avgrunden. Han visste ju vad han skrev om. Nu är sossarna så desperata (för lögnerna biter ju inte längre) att Löfven nu bestämt att ’nu är det slutpratat om migration’. Det var ju så det började. Man skulle tiga ihjäl SD. Det har ju inte fungerat. Minns han inte? Nu ska han prata välfärd. Som att det inte hänger ihop. Det räddaste sossarna är för nu är en våldtäktssommar. Hur ska de då ljuga? Media, SVT, försöker tvinga en forskare till att ta ansvar för om hans rapport kan användas i valrörelsen (av ’fel’parti förståss). En rapport som visade på migration välsignelse hade säkert hyllats. Public service är knapparst opartiska. Men media, kan inte ljuga längre. Jag tror t.o.m att Afs kommer in i riksdagen i höst.

  Gillad av 1 person

 20. Jvk skriver:

  Varje sommar så skall vi lära oss om nya sedvänjor, överfallsvåldtäkter är redan en del av kulturlandskapet, tafs i gäng på konsert och taharrush kom de senaste åren. Bilbränder och stenkastning på ambulans är stapelvara. Denna sommar verkar bjuda på drunkningsolyckor där man istället för att assistera eller flytta på sig går ivägen för polis och räddningstjänst, lyfter upp sina barn så att de se bättre och filmar. Härligt med lite mångkultur!

  En annan upplevelse fick jag idag i affären, ett antal yngre män, eller ungdomar, någon såg utländsk ut men det var flera som såg mycket svenska ut, blonda, men alla pratade en märklig variant av svenska jag aldrig hört förr, även de uppenbart svenska. En b-svenska men med en twist jag aldrig hört, det var så uppenbart tillgjort, som när en skåning lägger sig till med Stockholmska. Det är väl svenskar som går på majoritets b-skolor och för att bli accepterade så kan de inte tala ren svenska. Arma land. Jag förutser om inte svensken vaknar inom de närmsta 4-5 åren en mycket stor emigrantvåg av svenskar likt den kulturella emigrationen med Mayflower och en kollaps av skatteintäkterna.

  Gillad av 2 personer

 21. Jvk skriver:

  Alla kommenterar om Ruist bekräftar också min metod, om något är viktigt nog så når det en utan att öppna en enda dagstidning eller se på statsmedia. Det behövs helt enkelt inte längre.

  Gillad av 1 person

 22. Johan skriver:

  Tribalismen, främlingsfientligheten, finns i våra gener. Alla primater lever i grupper. Våra närmaste släktingar chimpanserna för krig mot andra artfränder.
  Utan främlingsfientligheten i vårt DNA hade vi inte varit en art. Vi hade blivit uppätna.
  Godhetsknarkarnas vurm för mångkulturen är djupt ovetenskaplig.
  Rommariket varade i 1000 år. Världens starkaste armé gjorde detta möjligt. ”Limes”, gränserna, bevakades mot barbarernas invasioner. Rom var rikt. Anfallen många.
  Sverige idag…Vi blottar frivilligt stupen för att bli uppätna.

  Gillad av 2 personer

 23. Berit karlsson skriver:

  Min politiska grundsyn har alltid varit att det är de svaga som behöver extra hjälp, skydd och resurstilldelning. Barn, gamla, handikappade och även socialt utslagna. Och de som för tillfället hamnat i sociala svårigheter. De starka klarar sig ändå, har jag tänkt.

  Men ju mer samhället hårdnar tvingas jag själv att modifiera mitt perspektiv.
  När miljoner människor, från avlägsna länder, kommer rakt in i våra välfärdssystem, i en omfattning de inte alls är byggda för, ja då börjar min empati att både utmanas och tröttas.

  När jag även upptäcker hur våra egna kulturella värderingar, inkapslade i tillit, börjar bytas sönder, har en gräns passerats. En slags mental gräns. I mig håller något på att spricka sönder. När även det svenska majoritetssamhället börjar hotas i sina grundvalar har det helt enkelt gått för långt. Min egen känsla för svaghet fungerar inte riktigt som förr. Vem som är svag och stark mörkas även av media, och partierna själva. Vem och vilka befinner sig nu i den svages sitts? Vad behöver försvaras?

  Alla svenska hjälpinsatser bygger på nuvarande samhälles fortbestånd. När nu detta hotas känner jag mig nödgad att tänka om, för Sverige befinner sig i ett kritiskt och utsatt läge, som sammanhållen nation. Jag tvingas nu till omprioriteringar. Den tidigare grå skalan har mer och mer blivit svartvit. Jag tvingas nog till att rösta SD i höst. Inte så mycket för min egen skull, utan mer för att rädda barnens framtid.

  Så när politikerna nu vill stigmatisera mitt kommande val, riktar de udden mot en gammal trogen socialdemokrat. För varje fult påhopp på SD, ju längre bort från socialdemokratin kommer jag.

  När jag väl kommit över min smygande förvandling av min tidigare politiska hemvist, till min nya, kan jag även känna stor sorg. Jag känner mig sviken.
  Min egen moral har fått sig en törn. Som i en upptäckt otrohetsaffär, med ett parti, som gått mig förbi. Och innerst inne vet jag inte om jag någonsin kommer att förlåta detta svek. Samtidigt ser jag hur det interna motståndet inom socialdemokratin, mot en strängare migrationspolitik, bromsar en ändrad inriktning. Och det gör bara mitt eget val så mycket enklare.

  Så min vandring från att prioritera och skydda de allra svagaste, som jag fortsatt känner, har nu fått kliva ned på prioriteringstegen. Faktiskt med sorg i hjärtat, men nu handlar det om ren och skär överlevnad, att rädda det lilla hopp som ändå finns kvar, om en vändning i politiken.

  Gillad av 4 personer

 24. Mikael Steinwall skriver:

  Sveriges olycka börjar på G.
  Globalisterna (Reinfeldt, Bildt, Kristersson mfl, understödda av näringslivet)
  Godhetsapostlarna (7 riksdagspartier + hela etablissemanget, inklusive 99% av medierna)

  Gillad av 2 personer

 25. Folke Partibyter skriver:

  Jag ser två brister, dels resursbrist, ekonomi, personal(polis,sjukvård, lärare), bostäder/logistik.
  Den andra bristen är Logos. En polis berättade i SR att allmänheten ställde sig att filma vid en räddningsinsats av en ung pojke, trots tillsägelser att det var kränkande. Man till och med lyfte upp sina barn för att se offret bättre.
  Allt kan inte regleras i lag, vanligt folkvett och anständighet saknas idag. Istället handlar allt om juridik. Logos saknas, finns inte den dimentionen blir det pappskallarna som styr.

  Gillad av 1 person

 26. rudmark skriver:

  Varför tror man att alla som kommer hit vill integrera sig, skaffa jobb, betala skatt?
  Varför tror man att det blir bättre om familjen får komma hit? Vill de integrera sig, jobba och betala skatt?
  Med dagens bidragsnivåer går det utmärkt att leva ointegrerat, ojobbandes och oskattandes.

  Från Twitter : ”Saknar jag familjen får jag väl åka hem”

  Gillad av 1 person

  • Lena M skriver:

   Det går också att jobba betala skatt och försörja den familj man vill ta hit. Ganska rimligt krav kan tyckas.

   Gilla

 27. Rikard skriver:

  Hej.

  Vad är vi beredda att göra?

  Om din grannes dotter blir våldtagen, och kan peka ut vilken/vilka pensionsräddare som är skyldiga; är du beredd att med vapen i hand hjälpa din granne skipa rätt?

  Tills du, svensk, är beredd att faktiskt göra det är och förblir du ett offer.

  Välj.

  Kamratliga hälsningar,
  Rikard, fd lärare

  Gillad av 2 personer

 28. Lena M skriver:

  Jag hoppas att den heliga kon ”asylrätten” ska debatteras i valet. Hur den tolkas, brukas och missbrukas. Den som ”VI” så gärna och till varje pris vill ”stå upp för” . Och värna. Då är det okej att blunda för alla som kommer hit och utnyttjar oss. Varför då?

  Gilla

  • Björn skriver:

   Håller med! ”Asylrätten” ska bytas ut mot ”Ett möjligt ERBJUDANDE från Sveriges MEDBORGARE, beroende av omständigheterna”!

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.