Är Akilov en människa?

Jan-Olof Sandgren

Med en biologutbildning i bagaget kan jag ge ett vetenskapligt svar. Akilov är ingen get. Precis som andra terrorister tillhör han arten Homo Sapiens. Inget annat däggdjur skulle komma på idén att hoppa in i en lastbil och köra rakt genom en folkmassa. Även hans känslor är mänskliga, precis som känslorna var hos Hitler eller Josef Fritzl. Arif Mo har alltså helt rätt när han i ett Facebookinlägg skriver:

”Den mördare som gjorde den här på Drottninggatan var också en människa som riskerade att bli utvisad, som mådde inte bra och som själv var rädd”. Läs hela inlägget här.

Vad som gör Arifs uttalande problematiskt är att han antyder att det skulle finnas ett orsakssamband mellan att bli nekad uppehållstillstånd och mörda oskyldiga på gatan. Det är som att han vill förklara för oss att om man har haft en dålig dag och dessutom får negativt besked från Migrationsverket, är det kanske inte så konstigt om man begår ett terrorbrott. Man är väl inte mer än människa. Vad som gör det ännu mer problematiskt är att han gör sig till tolk för 9 000 afghaner, som alla riskerar utvisning enligt svensk lag.

Det är lätt att tolka inlägget som ett utslag av naiv idioti. Att strax efter årsdagen av terrorattacken uttrycka förståelse för att mördaren kanske ”inte mådde så bra” känns både plumpt och lite korkat. Brist på fingertoppskänsla helt enkelt.

Men kanske är han smartare än så. Kanske räknar han med att budskapet når fram till politikerna. Bara två veckor senare bestämde sig Annie Lööf för att stödja regeringens förslag till amnesti, trots att hon egentligen tyckte det var fel. Jag vet inte vad som fick hennes vågskål att väga över, kanske ställde hon sig den obekväma frågan: Hur många attacker av typ Drottninggatan har vi råd med under kommande mandatperiod? Är det kanske säkrast att inte utmana ödet?

Sverige har många gånger tillämpat undantagsregler för att kunna ge minderåriga afghaner flyktingstatus, även när säkerhetsläget inte bedömts vara akut. Under manifestationen på Medborgarplatsen restes krav att dessa undantag också skulle gälla personer som inte var minderåriga och inte kom från Afghanistan (till exempel Iran). Nu ser det ut som att kraven blir verklighet, liksom amnesti för människor som sökt asyl på falska grunder och lurat staten på miljardbelopp. Ändå säger talespersonen för Ung i Sverige Fatemeh Khavari att hon inte är nöjd. Att det finns mycket kvar att göra.

Annie Lööfs och andra politikers kompromissvilja verkar inte kunna lösa problemet. Istället trissas kraven upp. Arif Mos FB-inlägg, där han uttrycker viss förståelse för mördaren Akilov känns i det här sammanhanget särskilt olustigt. Men även om man inte tror på afghanska terrordåd i framtiden, visar det ändå att politikernas strategi varit kontraproduktiv.

Antagligen hade det varit bättre att tillämpa svensk lag redan från början, strikt efter bokstaven. Varför har vi inte gjort det? Ett skäl kan vara att vi inte har kapacitet att utvisa mer än en bråkdel av de 9 000 som saknar rätt att befinna sig i landet. Genom att hela tiden göra undantag döljer regeringen det faktum att Sverige blivit ”laglöst”, i den meningen att myndigheter inte längre förmår genomföra sina beslut. Delar av lagen finns bara på pappret. Afghaner – som kommer från ett land där laglösheten gått mycket längre och pågått under längre tid – har sannolikt större förmåga att läsa av sådana signaler. Det placerar dem i en unik maktposition där de kan ställa nästan vilka krav som helst och komma undan med nästan vilka övertramp som helst. Regeringen känner sig pressad att ge efter, eftersom man inte vill
förlora ansiktet inför väljarna. De flesta av oss vill ju fortfarande tro att vi har kontroll över rättsordningen.

Det mest osmakliga med hela affären är att den lindas in i en retorik av ”kärlek”, ”humanism” och ”medmänsklighet”, ivrigt påhejad av det feministiska etablissemanget. En klan håller på att etableras i Sverige – den kanske inte omfattar alla afghaner, men en stor och särskilt högljudd del. Och man följer samma instinkt som klaner alltid har gjort. Att med alla till buds stående medel gynna sig själva på andras bekostnad.

Någon kanske invänder att det ändå handlar om människor. Men finns det något i den här världen som inte handlar om människor? Det kan knappast vara ett rimligt skäl att sätta lagar och regler ur spel så fort man utsätts för påtryckningar. Även Akilov var som sagt en människa.

39 reaktioner på ”Är Akilov en människa?

 1. Palle2 skriver:

  Jan-Olof: Mycket välskrivet. Laglöst land är en korrekt beskrivning.
  Ett par reflektioner: I Finland lär det gå till så att när en asylsökare ska få sitt besked om godkännande eller avslag, sker det på polisstation. I fall av avslag, är det enkelt att ta hand om personen i fråga inför avvisningen. Hur svårt kan det vara? Visst krävs resurser för detta, men nog krävs det ännu mera om man ska eftersöka en avviken person senare.
  Det hela bottnar förstås i den av (S) och (M) sent påkomna insikten, att mottagandet måste stå i någon rimlig relation till vad samhället klarar av att a) ta emot och hantera och b) kunna integrera/assimilera i samhället (jobb, utbildning, bostad, sjukvårdsresurser mm).
  Den av (M) framförda idén att ingå en blocköverskridande överenskommelse om en långsiktigt hållbar migrationspolitik, liksom den av (S) aviserade migrationspolitiken (presenterad 4/5) – i bägge fallen i stället för de av respektive parti ingångna överenskommelserna med extrempartiet Mp – bottnar givetvis i konstaterandet att respektive parti riskerar röstförluster i höstens val. Väljarna tilldelar ju frågan hög prioritet, och SD:s politik hög trovärdighet.
  Det budskap, som Löfven och Fritzon meddelade igår, skulle för inte så länge sedan ha fördömts i starkast möjliga ordalag såsom t.ex. ”fascism”, ”rasism” eller ”fel värdegrund”.
  När nu de partier, som bär huvudansvaret för haveriet gör en volte face, förväntar de sig att väljarna ska ha högt förtroende för deras förmåga … Det om något borde vara ”naivt”.

  Gillad av 12 personer

 2. Bo Svensson skriver:

  Två problem måste skyndsamt lösas: Att det för många utvisningshotade är trivsammare i svenskt fängelse än där de hör hemma och att det är för dyrt och besvärligt att repatriera.

  Lösningen på det först nämnda är att överge vård- och återanpassnings-aspekten när det handlar om dem som skall utvisas efter avtjänat straff, så att man för dem kan nöja sig med bulgarisk standard på förvaringen och billig repatriering består i förpassning till bevakad enklav intill flygplats varifrån de utvisade är fria att ta sig vidare hemåt.

  Gillad av 1 person

 3. Lilla fröken PK skriver:

  – Öppna era hjärtan!
  – Mitt Europa bygger inga murar!
  – En liten ansträngning nu, ja. Men på sikt en vinst för samhället.
  – Ett kompetensregn.
  – Det handlar om BAAARN..!

  Gillad av 3 personer

 4. Anders skriver:

  Det är klart att politikerna är rädda. Dessa 9000 afghaner av oklar ålder och identitet motsvarar ju i stort antalet poliser i yttre tjänst. Dags att kalla in Blackwater?

  Gillad av 2 personer

  • MartinA skriver:

   Det är inte våldsproduktionen som är det stora problemet. Naturligtvis skulle staten klara av att tvinga 9000 afgahner om staten tålde något tusental dödade under själva razziorna.
   Det som brister är rättfärdigandet av våldsanvändning.

   För övrigt tycker jag att du är en sanslöst otäck person som föreslår att släppa in CIA närstående legosoldater i Sverige.

   Gillad av 1 person

 5. Lennart Bengtsson skriver:

  När man som regering och C åtsidosätter lagen ( även om S lovar att göra ”lagarna” ännu strängare bara om de vinner valet) och ersätter lagen med värdegrunden så får man nog vänta sig att grupper/klaner/aktivister flyttar fram sina positioner. Värdegrunden har ju fördelen att den inte finns nedskriven vilket gör det svårt för juristerna som helst vill ha lite text att falla tillbaka på. Postmodernismen behöver ingen text och inte heller alla de som följer postmodernismen som exempelvis dagens feminister – de följer den i deras mening mer tillförlitliga ”magkänslan”.
  Resultatet ser vi dagligen och snart kanske vi kan glömma den tråkiga lagen- det är bara att använda symbolen # på mobilen så ställer alla systrarna upp för de utsatta!

  Varför inte i dessa dagar starta uppropen #Sankskatten eller #Gratisatalla

  Gillad av 7 personer

 6. R.Nilsson skriver:

  Skall det vara så jäkla svårt att samla in dessa 9000 afghaner och återsända dem till hemlandet. En sådan operation borde inte vara svår att organisera?

  Gillad av 7 personer

   • Elisabeth skriver:

    Fredrik, ja, de vill tyvärr ha det så här. Vi har förrädare vid rodret. Chris Forsne skrev att enligt Löfvens vision får fattigpensionärerna ( 300 000) dela på 4 miljarder medan 9000 afghaner får dela på 3 miljarder. Talande siffror. De borde vara skarp ammunition i valdebatterna.

    Gillad av 15 personer

  • MartinA skriver:

   Du saknar föreställningsförmåga. 9000 är ungefär antalet poliser i yttre tjänst. Regeringen skulle behöva bygga läger med taggtråd och vakttorn och beväpnade vakter. Och skjuta skarpt mot ett antal flyktförsök. Och sedan bygga om ett antal större flygplan till fångtransporter. Och göra massiva diplomatiska ansträngningar för att få Afgahnistan att ta emot dem. Ja, om regeringen och den patetiska polismakten mot förmodan klarade av att samla ihop dem.

   Gillad av 1 person

   • Dan AT Eriksson skriver:

    Alltså läge att hyra in Blackwater. Vi kanske kunde hyra Guantanamo av jänkarna också, samt flygkapacitet. De som sedan frivilligt återvänder dit de kom ifrån släpps direkt och får gratis flygresa hem. Problemet löst!

    Gilla

   • MartinA skriver:

    Ingen kommer hjälpa den som inte hjälper sig själv. Och det är inte våldsförmågan som brister, det är den politiska viljan och förmågan att stå emot media. För att verkligen kunna göra de åtgärder som krävs för att utvisa 9000 unga Afgahnska män med tvång krävs att regeringen i sverige sätter större delen av media i fängelse eller liknande. Därför att samhällsparadigmet går tvärs emot den sortens åtgärder och media kommer att undergräva alla sådana försök.

    Att du tar detta till intäkt för att bjuda in CIA trogna våldsmän i sverige är inte ok. Det är ändå Pax Americana som orsakar den här katastrofen i sverige. Det är USA trogna regeringar som genomfört massinvandringen. Det är USA baserade oligarker som propagerat för den. Ideologierna som etablissemanget använder för att rättfärdiga den och för att slå ner på oss som vill att det skall finnas svenskar i framtiden har utvecklats på USAs universitet. Media såsom Schiebstedt kontrolleras av USAs stora banker. Massinanvdringspolitiker såsom Reinfeldt får belöningsjobb på Bank of America ett år efter uträttat värv. Och DÅ, i den här situationen, så vill du bjuda in USAs våldsmän hit till sverige?!?!?! Och använder en i förlängningen USA skapad situation som ursäkt?

    Regeringen i sverige kan inte utvisa 9000 Afgahner, oavsett vilka som sitter i regeringen. Det är därför metapolitik är viktigare än politik.

    Gilla

 7. Magnus Rosensparr skriver:

  Nej, Akilov är ingen get. Getter är normalt inte särskilt farliga. Akilov är en människa, en allt igenom ond och extremt livsfarlig människa. Precis som Adolf Hitler, Josef Stalin, Mao Tse-tung, Pol Pot och Usama bin Laden. De har samma egenskaper som cancerceller. Har man självbevarelsedrift ser man till att utplåna dem.

  Gillad av 10 personer

 8. Fredrik Östman skriver:

  Ständigt detta socialistiska, postmoderna fokus på brottslingar och på det uppenbart synliga! Var kanske Ebba Stefansdotter-Åkerlund ingen människa?! Var de andra offren och deras anhöriga inga människor!? Man häpnar över den öppna och oförblommerade ondska som Annie Lööf och hennes hejdukar uppvisar. Vet de inte sju sorters hut!

  https://www.svt.se/nyheter/inrikes/ebba-stefansdotter-akerlund-11-dodades-i-terrordadet-pa-drottninggatan

  Gillad av 13 personer

 9. Jvk skriver:

  Jag bodde London när muslimer mördade massor av människor i tunnelbanan och på bussar i en koordinerad attack. Det var inte lustigt att åka till jobbet när en muslim kom in i ens vagn med en stor väska efter detta, skulle man gå ut? När man är ute och flyger så är nu säkerhetskontrollerna mer strikta, men man kan samtidigt läsa att bagagehanteringen på Arlanda kanske är en säkerhetsrisk, vem jobbar där? Jag var nyligen i Nice, längs hela strandpromenaden finns nu enormt tjocka pollare, men visst tänker man över vilka folksamlingar man står i. Kan ett samhälle där man inte kan samlas och vara trygg bestå? Så klart inte.

  Jag tror att sedan 9/11 så har det västliga etablissemanget försökt att få oss att inte se verkligheten, vi skall inte se, och vi skall inte tänka, och jag tycker de har lyckats ganska bra, blomfester efter terrodådet i Stockholm och firande i kyrkan med inbjudna muslimer. Vi skall inte se vad som sker. Arif Mo är sen till festen, alla politiker har sedan 9/11 varit livrädda för ett nytt terrordåd då de har vakten. Det verkliga startskottet, Salman Rushdie, rörde dem inte i ryggen, som med Vilks, han får skylla sig själv, men efter 9/11 så är de rädda, för oss, för att vi pekar ut de skyldiga till att vår kultur och vår trygghet nu är hotad, nämligen politikerna. Efter dådet i Stockholm så tror jag politikerna höll andan, skulle folk vakna, men de kunde pusta ut efter blomfester och kyrkofirande, puuuuh, svenskarna sover än.

  Arif Mo och alla andra som honom sover inte, de inser sin makt, i en stat utan våldskapital, och en befolkning som har fåtts att tro att man kan leva utan avskräckning och försvar, så bestämmer Arif. Politikerna har inget medel att stoppa mer terror och våld mot svenskar, inget. Om vi skulle se antalet anti-svenska mord eller terrordåd stiga som våldtäkterna gjort, med en faktor 20, skulle de gjort något? Svar nej, inte förrän svensken vaknar, politikernas fokus är på att vi fortsätter sova och drömmer om en möjlig samexistens kulturer som har våld i följe var de än kommer. Bevisen för att det inte går är solklara, för att upprätthålla den lögn så krävs att vi fortsätter sova.

  Gillad av 18 personer

 10. Jvk skriver:

  En fråga Man kan ställa sig är, tror man på samexistens mellan ett väst med kristna rötter och islam i Europa och om man gör det, hur kommer detta att te sig?

  Hur många terrordåd är acceptabelt? Hur många mördade tecknare, filmskapare och politiker, hur många mördade judar, hur mycket sharia-poliser, hur många balkongflygningar, hur många pollare, hur många lejon, hur mycket säkerhetskontroller vid konserter, hur många borttagna papperskorgar, hur många försenade och fördyrade flygningar, hur många kontroller när folk hyr skåpbilar, hur många borttagna knivar på IKEA och hur många lemlästade 11-åringar är acceptabelt, eller lagom? Detta är också en del av politikernas framtidsvision, de är skyldiga oss ett svar.

  Vad blir nästa sak vi skall lägga till listan och börja räkna? Tydligen så hade polisen rullat ut stora tunnor från de terrormisstänktas hus, var hör man analysen om det? Var det lögn? Innehöll de husmanskost, eller kanske gödningsmedel? Är säkerhetskontroller hos Lantmännen nästa sak på listan?

  Gillad av 11 personer

  • cmmk10 skriver:

   Bakom betalväggen:

   ”…
   – Risken ökar alltid under de längre skolloven, särskilt sommarlovet. Därav gör vi en mobilisering nu, säger Katarina Idegård.

   Katarina Idegård, samordnare mot hedersrelaterat våld och förtryck i Göteborg..

   Uppmaningen: Stoppa sked i trosan
   Bland annat uppmanas unga tjejer som riskerar att föras ut ur landet mot sin vilja, via till exempel en flygplats, att stoppa en sked i trosan.

   – Det ger utslag när man passerar säkerhetskontrollen. Då förs man till ett separat rum för kontroll och har möjlighet att, enskilt, berätta för personal om något håller på att ske. Det är en sista möjlighet att kunna larma, säger Katarina Idegård.

   Idén lanserades i England för några år sedan – nu tittar Göteborgs stad på om det är något man ska gå ut med bredare.

   – Vi har funderat på om och i så fall hur vi ska göra det, men vi är inte där ännu, säger Katarina Idegård.

   Kommunen har inlett ett samarbete med Swedavia, som äger Landvetter flygplats, och gränspolisen för att stävja den här typen av resor. Swedavias säkerhetschef på Landvetter, Ann Jacobson, säger att all personal i säkerhetskontrollerna är medvetna om vad en sked i trosan betyder.

   – Det här är ett sätt att göra någon uppmärksam på att man förs ut ur landet mot sin vilja. Vårt uppdrag är att vara uppmärksamma på allt som sker i en säkerhetskontroll, säger hon.
   …”

   Gillad av 3 personer

   • Håkan skriver:

    När jag i morse läste detta i papperstidningen CMMK10 och JVK så var min impuls att det är första april igen, för detta kan bara inte vara sant. Men Sverige av i dag har givit naiviteten ett globalt ansikte.

    Gillad av 1 person

  • MartinA skriver:

   Vad rör det mig? Möjligen känner jag viss avundsjuka. ”Tvångsgifte”, alltså att barn får hjälp av sina föräldrar att välja partner av sina betydligt mer erfarna föräldrar framstår snarast som en god sed. Att lämna ungdomar helt ensamma med livets viktigaste val framstår som den mer korkade seden här.

   Gillad av 1 person

 11. Maria Schubert skriver:

  Att Akilov är en människa?Ja!Den värsta sorten.Att han skulle ha varit rädd för utvisningen?Nej!Han har blivit utvisad flera år sedan men har gått under jord,,,han struntade i svenska lagar,,han jobbade svart,,,snyfta gärna …”han behövde sicka pengar till sin familj”,,,,NEJ!
  Han behövde pengar till terrorverksamheten …..ingen synd om den här människan,,,

  Gillad av 2 personer

 12. Bo Adolfsson skriver:

  Problemet är att det redan har gått för långt! Med fler än 100 000 unga män är invasionen ett faktum. Vi har inte 9 000 poliser i yttre tjänst och antalet verklig soldater i försvarsmakten är inte fler än dessa poliser. Totalt alltså färre än 20 000 som skall verkställa att ett nej är ett nej. Jag rekommenderar er att googla på Ellvangen, Deutschland och vad som hände där i veckan när EN asylsökande från Togo skulle avvisas (läs Die Welt!).
  Mot dessa står minst lika många quislingar och tysketöser, som hitills har haft stort stöd i MSM. Detta framgick klart under de s k afghandemonstrationerna. Kammen växte så mycket på inkräktarna, så att de t o m trodde att de var Sveriges nästa statsminister. (Jonas Sjöstedt tog in henne i studion på partiledardebatten!)
  Detta är en draksådd som kommer att sluta i ett mer än bildligt blodbad.

  Gillad av 6 personer

 13. Aurora skriver:

  Utomeuropeiska mord, gängkriminalitet och våldtäkter skylls ständigt på socioekonomiska faktorer ich strukturell rasism. T.o.m förre RPC hade ’förståelse’..Nej, Akilovs dåd var ingen hämnd för nekad asyl. Men det har hänt. Ikeamördaren stack inte under stol med att han tog ut sin hämnd på två svenskar för att han inte fick uppehållstillstånd och livstids försörjming i Sverige.

  Gilla

 14. Hovs_hällar skriver:

  Världens farligaste djur — MÄNNISKAN!

  PK-sektens brist på verklighetskontakt yttrar sig bland annat i att dess politruker håller sig med en motsägelsefull definition på vad en människa är.

  När det passar sektens syften, så är ”alla lika mycket värda”, men samtidigt kan sektmedlemmar offentligt skriva att sektens motståndare är ”brunråttor” som borde avlivas…

  När det jiddras om att även terrorister är människor, så förstår man syftet: att framställa terrorister som ömkansvärda ”offer”.

  Förre rikspolischefen Eliasson hade det här beteendet i ryggmärgen tydligen. Hans första kommentar till att en asylant hade knivmördat en anställd på asylboendet var en vämjelig tirad om vilka traumatiska upplevelser asylanten måste ha haft!

  PK-sektens hela ideologi kretsar runt konsten att göra svart till vitt, och vitt till svart. Allt detta med målet att undergräva samhället och skapa kaos. En ideologi av ondska.

  Gillad av 1 person

  • KristinaF. skriver:

   Ja, den intervjun var mycket intressant. Jag ser fram emot nästa veckas fredagsintervju då det komma en iman och ska försvara islam. Hoppas han får lika ifrågasättande frågor av Huitfeldt. Många verkar rädda för islam och backar undan.

   Gilla

 15. Jaxel skriver:

  Är det inte alldeles uppenbart att själva systemet för asylmottagning måste ändras. Människor bör inte kunna komma från hela världen och bara säga ”asyl” för att bli mottagna. Människor som flyr direkt från grannländer skall givetvis ha den möjligheten, men för övriga måste eventuellt beslut om asyl ha fattats redan innan de kommer hit.

  Dagens system är katastrofalt inte bara för Sverige, utan även för väldigt många av dem som på annat sätt är berörda av det.

  Gillad av 2 personer

 16. olle reimers skriver:

  Det cirkulerar just nu på Facebook en video där två poliser, en man och en kvinna, totalt misslyckas med att hålla nere en man ellr få handfängsel på honom. Runt omkring hör man hur hans kompisar skrattar ut och hånar poliserna.

  Själv rodnar jag av skam när jag ser videon och förstår att detta är nog den bild som blir förhärskande av vad det svenska samhället står för. Svaghet, handfallenhet. Undfallenhet,

  Någon gång måste det ta stopp.

  Gillad av 1 person

 17. Hosianna skriver:

  ”Antagligen hade det varit bättre att tillämpa svensk lag redan från början, strikt efter bokstaven. Varför har vi inte gjort det? Ett skäl kan vara att vi inte har kapacitet att utvisa mer än en bråkdel av de 9 000 som saknar rätt att befinna sig i landet.”

  Tack, Jan-Olof, naturligtvis hade det varit bättre – och det enda rimliga förfaringssättet – att tillämpa svensk lag i Sverige, även på hitresta utomeuropéer… och att aldrig ha släppt in alla dessa krävande och svårhanterliga långresenärer.

  Det är avsevärt många fler än 9000 utlänningar, som nu saknar rätt att befinna sig här i vårt tidigare närmast paradisiskt trygga, svenska samhälle. De 80 000 – av 2015 års nära 163 000 asylsökande – Ygeman påstod inte skulle få stanna…

  … lär vara kvar här tillsammans med ett för mig okänt antal tidigare hitkomna med klara papper på att de inte får stanna eller som uppges ha vällt in utan att ens söka asyl samt en avsevärd mängd av migranterna, som anslutit efter 2015.

  Hundratusentals illegala invandrare torde det röra sig om. Alla är givetvis människor, men flertalet av dem kan mycket väl – liksom Akilov – vara troende muslimer och därmed – liksom Akilov – vilja behandla oss ”otrogna” oerhört inhumant.

  Gillad av 2 personer

 18. p2185 skriver:

  ”Antagligen hade det varit bättre att tillämpa svensk lag redan från början, strikt efter bokstaven. Varför har vi inte gjort det? Ett skäl kan vara att vi inte har kapacitet att utvisa mer än en bråkdel av de 9 000 som saknar rätt att befinna sig i landet. Genom att hela tiden göra undantag döljer regeringen det faktum att Sverige blivit ”laglöst”, i den meningen att myndigheter inte längre förmår genomföra sina beslut. Delar av lagen finns bara på pappret.”

  Detta är ett utmärkt enskilt exempel på lag som inte följs. Någon som kan ge exempel på fler?? Jag erkänner lätt att det finns sådana jag själv inte alltid följer. Den för tidigt bortgångne förträfflige Olle Rossander hävdade med stor rätt att en lag som inte följs upp och som dessutom inte har någon sanktion är helt meningslös.

  Det är lätt att hela tiden konstatera att lagar ständigt bryts. Någon ”lagens representant” (polis) finns sällan. Hur ofta ser man ingripande mot de mest uppenbara ”lagbrott”? Var går gränsen till den brottsnivå som kräver ingripande? Är det olagligt att kasta papper på gatan? (http://www.hsr.se/fakta-om-skrap/samlade-fakta-om-skrap/vad-sager-lagen) Att åka cykel på gångbanor när det finns cykelbanor? Att låta bli att ha ljuset tänt på bilen? Börja där det är enkelt. och med det alla ser hela tiden. Att jobba med omedelbara insatser mot småbrott hindrar utveckling mot fortsatt förfall. Kan det, liksom i New York leda till respekt och utveckling mot ett bättre och tryggare samhälle? Läs Olle Wästbergs artikel i SvD 10 januari 2013. Otroligt aktuell!

  Gilla

 19. Lars* skriver:

  BYGG UPP POLIS, FÖRSVAR OCH KANSKE STÖDJA PRIVATA SÄKERHETSFIRMOR. BÖRJA REDAN NU SAKTA MEN SÄKERT STÄNGA AV PENGAKRANEN. ERBJUD ÅTERVÄNDARPENGAR SOM ÄR SVÅRA ATT MOTSTÅ. FINGERAVTRYCK OCH AVSÄGANDE AV MEDBORGARSKAP (SVENSKA). RIGORÖSA GRÄNSKONTROLLER. DET BEHÖVS OCKSÅ ETT FLERTAL NYA FÄNGELSER, HÄKTESPLATSER. INGA BIDRAG TILL LÄNDER SOM INTE SAMARBETAR (TYP SOMALIA M FL LIKNANDE LÄNDER). INGET KONSTIGT MED DER BESKRIVNA. VI LIGGER AKUT EFTER MED RÄTTSAMHÄLLET. JÄVLA S, JÄVLA NYA M.

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.