OM MIGRATION OCH BROTTSLIGHET

Stefan Hedlund

Den allt grövre brottslighet, som breder ut sig till allt fler områden i vårt land, seglar nu, tämligen förutsebart, upp som en central fråga också i den kommande valrörelsen. Socialdemokraternas nyligen presenterade valplattform visar att man avser att möta utmaningen. Då det finns andra partier som av tradition har större trovärdighet i frågor rörande brott och straff, kan vi räkna med att socialdemokratins försök till omvändelse under galgen kommer att leda till överbudspolitik, både i skärpta straff och i antal nya poliser.

Ett tydligt tecken på att man från regeringens sida inser situationens (politiska) allvar är att Rikspolischef Dan Eliasson slutligen faktiskt tvangs att lämna sin post. Varken partibok eller obrottslig lojalitet mot partilinjen kunde längre skydda honom. Det blev alltför uppenbart att man med Eliasson som högsta polischef inte skulle kunna vinna någon som helst trovärdighet i ett program för lag och ordning. Det skulle bli alltför mycket skämt om korvgrillning med bilbrännare, om bekämpning av sexualbrott med armband som säger ”tafsa inte”, och om att eftertänksamt begrunda förövarnas svåra uppväxt.

De s-märkta valstrategernas uppenbara förhoppning är nu att väljarna skall låta sig luras att tro att det efter många år av förnekelse av problemet plötsligt finns en genomtänkt politik, som har förutsättningar att leda till verkliga förbättringar, i form av ökad trygghet. Deras uppenbara oro är att medborgarna skall se igenom denna rökridå, att man skall minnas det gamla talesätt som säger att det är de tomma tunnorna som bullrar mest. Allt handlar om trovärdighet, och det är en vara statsminister Stefan Löfven inte har i överflöd.

Han har under sin tid vid makten utvecklats till en svårslagen mästare i att producera politiska klyschor, med föga förankring i verkligheten. Vårt
land bygger inga murar, men vi har lagt oss på europeisk miniminivå för flyktingmottagning. Vi skall ha ordning i migrationspolitiken, och ett nej är ett nej, fast det gäller förstås inte för ensamkommande barn, åtminstone inte för alla. Vi skall ha nolltolerans mot gängkriminalitet, och polisens insatser duger inte, men Rikspolischefen kunde lugnt sitta kvar, ända till valet nalkades och så vidare.

Det i sammanhanget i särklass viktigaste budskap Löfven har förmedlat rör sambandet mellan migration och kriminalitet. Effektiva åtgärder måste grundas i en insikt om att det inte är Nisse i Hökarängen som blivit kriminell för att kommunen stängde ungdomsgården. Den som vägrar acceptera att gängkriminaliteten har kulturella bestämningsfaktorer kommer inte heller att ha några förutsättningar att komma till rätta med problemen.

De unga män som ligger bakom våldet i våra förorter har sina rötter i samhällen vars sociala relationer präglas av lojalitet och rättskipning inom den egna gruppen, av ett utpräglat förakt för svaghet, och av en total brist på tilltro till staten och offentliga myndigheter. Allt handlar om status och heder, om vedergällning och krav på respekt. Det dystra utfallet av vår postmoderna migrationspolitik kan definieras som att vi har importerat delar av Mellanöstern och Nordafrika, och med öppna ögon låtit denna import slå rot i våra förorter.

Statsminister Löfven har gått i bräschen dem som förnekar att det finns ett samband mellan brottslighet och migration. Han gjorde stort nummer av detta vid sitt besök i Davos 2016, och han har på hemmaplan ansvarat för en politik där det inte ens är tillåtet att samla in statistik om sambandet mellan etnicitet och kriminalitet. Liksom i många andra delar av vår havererade migrationspolitik har utfallet varit helt förutsebart.

Det är förvisso inte ”de nyanlända” som ensamma har skapat brottsvågen. Deras roll kan bäst liknas vid att spruta fotogen på en redan brinnande brasa. De glada parollerna om ”flyktingar välkomna” var en svensk draksådd, såtillvida att majoritet av de unga män som lockades hit, i förväntan om guld och gröna skogar, saknade förutsättningar att integreras.

Då de snabbt fick klart för sig att de saknade asylskäl, och därmed inte skulle få laglig rätt att stanna, var det givet att de skulle söka sig till etniska fränder i utanförskapsområden där man i stället integrerades som fotsoldater i grovt kriminella miljöer.

Justitieminister Morgan Johansson gör nu stort nummer av hur regeringen skärper straffen, hur man förstärker polisen och hur man inför nolltolerans mot gängkriminalitet: ”Om man går hemifrån på morgonen med ett skarpladdat vapen får man vara beredd på att det kanske dröjer två år innan man kommer hem igen.” Det må låta bra, men det påminner mest om att låsa stallet när hästarna redan har rymt.

Polisen i Köpenhamn har länge skakat på huvudet över hur kriminella i Malmö kunnat arresteras med skarpladdade vapen och bli direkt släppta för att kunna fortsätta att begå brott. Attacker mot blåljuspersonal har kunnat eskalera utan kraftfulla motåtgärder. Ingen kan begripa att det inte ens varit olagligt att bära skarpa handgranater, och ingen skall förundras över att de skyldiga har hånflinat åt polisen, vars ledning varit upptagen med korvgrillning.

Det som gör att framtidsutsikterna inte kan ses som annat än extremt dystra är att det under alla dessa år av total undfallenhet från våra postmoderna politiker och myndighet har skapats kriminella strukturer som blivit normbildande för sociala nätverk i ett antal allt mer omfattande parallella samhällen som de facto står utanför det svenska rättssamhället.
Det är fullständigt förödande, i synnerhet då det även skapar grogrund för rekrytering till radikala islamistiska miljöer.

61 reaktioner på ”OM MIGRATION OCH BROTTSLIGHET

 1. Bo Svensson skriver:

  Media har grovt missuppfattat sin uppgift. – Den är inte att bekämpa fördomar utan att uppdatera dem kontinuerligt så att vår bild av läget och skeendet överensstämmer så nära som möjligt med verkligheten.

  Gillad av 3 personer

 2. LJ skriver:

  Indtämmer med allt men förundras över hur Löfven fortfarande kan åtnjuta stort förtroende i de attitydundersökningar som görs. Tycker mig lagom blygsamt förstå mycket av det som sker men att såpass många FORTFARANDE har förtroende för denna lagom smarta (årets underdrift) och totalt malplacerade man förstår jag inte alls. Är det så många som inte alls förstår, eller utför de medvetet åtgärder för att undgå att förstå? Aldrig har ett val kännts mer avgörande försveriges framtid.

  Tror absolut Löfven är en trevlig herre men när man som konservativ saknar Göran Persson vet man att något är allvarligt fel.

  Gillad av 5 personer

  • richardlindlind5 skriver:

   Ja Löfvens siffror är obegripliga tills man sett TV program som Ullared , Böda Camping ,m.fl.
   Det finns miljoner av människor som inte vet någonting om förnuftig politik. 100 000 tals överviktiga människor som är mest intresserade av att stappla runt i köplador och köpa billiga plagg i grälla färger tillverkat av svettdrivande polyester.
   Däremellan grillas och dricks öl.
   Förr i tiden ansågs bildning viktigt. Arbetarna hade ABF .Förkovrade sig och läste litteratur.
   Jag minns TV på svart/vita tiden…Sven Stolpe , Sten Broman m.fl.
   Nu orkar jag inte se TV , mest kändisar som skall stärka sitt varumärke…Parneviks , Sofia Wistam, Skavlan , Pernilla ,osv..( jag vägrar att se något som är uppkallat efter programledaren eller kändis )

   Gillad av 7 personer

   • Språknörd skriver:

    Så sant så om bildningsnivån i landet.
    Genomsnittssvensken är lite småkorkad. Tyvärr säger då matematiken att hälften av folket är ännu dummare…

    Gilla

 3. Lars-Gunnar Remstrand skriver:

  Bra översikt över det naiva myndighetssverige och dess oförmåga att ta itu med problem som är så uppenbara. Och hur kan man förbjuda forskning om eventuella samband mellan etnicitet och kriminalitet? Helt absurt? Men redan detta förbud ger en antydan om vad man tror kommer att komma fram vid en sådan vetenskaplig granskning. Som tur är så har vi modiga personer som Ann Heberlein som vågar ta egna initiativ.

  Min gissning är att de inskränkta fördämningarna snart rämnar. Och då måste åsiktskorridorerna breddas för att flodmassorna ska få plats. Hoppas kan man ju alltid.

  Gillad av 1 person

 4. Eva Danielsson skriver:

  Fullständigt förödande för vår existens i detta land.
  Brottslighet, människofientliga värderingar och förtryck genom islam, klanvälde, hederskultur.

  Vänsterpolitiker med neomarxistisk identitetspolitik och totalitär makt på agendan samt borgerliga landsförrädare har saboterat vårt vackra land.

  Det var en gång ett kungarike i Norden med arbetssamma och uppfinningsrika medborgare som hade turen att få leva i fred under lång tid. De blev så vana vid tryggheten att de glömde vara på sin vakt mot ondskan. Så när makthungriga och giriga politiker började importera brottslingar och människor som ogillade landets kultur, så gick folket på att detta skulle vara rätt att göra, att det rentav var en plikt som god människa att gilla detta.
  Så gick det som det gick.
  Snälla människor förlorar alltid mot dem som inte har några skrupler. Vare sig de är politiker eller andra som tar sig friheter och sätter sig över lagen.

  Inte förrän det snälla folket vågade tänka elakt kunde de stoppa plundringen av sitt land och ställa bovarna till svars. Politiker och andra sorts bovar.
  Men det hände förstås bara i sagan.

  Gillad av 14 personer

 5. Palle skriver:

  Stefan: Du beskriver situationen väl. Mot bakgrund av att sju av riksdagspartierna tidigare ägnade sig åt en kapplöpning mot vem som kunde vara mest släpphänt i invandrings- och kriminalpolitiken, finns det kanske ett behov av någon form av kapplöpning i motsatt riktning nu (V, Mp och C deltar dock ej i det sistnämnda racet). I gårdagens (7/2) studio ett (radions P1) presenterades regeringens senaste förslag till åtgärder mot stöldligor av justitieminister Morgan Johansson. Då ett erfaret polisbefäl intervjuades framhävde han att exakt så som nu presenteras som något nytt, hade polisen i Stockholm arbetat fram till 2015 när den nya polisorganisationen hade splittrat upp den väl fungerande enheten … Det bör erinras om att förre justitieministern Beatrice Ask hårt kämpade för den nya organisationen, som antogs med bred majoritet i riksdagen.
  Man kan befara att brottsligheten kommer att sprida sig allt mer även till mindre orter framöver – problemen där kommer att eskalera i takt med att kommunerna ska överta ansvaret och hela kostnaderna för de nyanlända. Speciellt gäller detta de kommuner där tillströmningen varit större t.ex. pga tillgång till bostäder. Se exemplen Ronneby, Skara och Hörby:
  https://www.di.se/ledare/staden-som-lagen-har-overgivit/
  https://samtiden.nu/2018/02/ronneby-skara-horby-revirkrig-om-svenska-smastader-pagar/
  Problemen förvärras av att polisen lyser med sin frånvaro, till en del pga kommenderingar till gränskontrollverksamhet. Arma land.

  Gillad av 5 personer

  • richardlindlind5 skriver:

   Beatrice Ask försökte införa skamstraff . Män som misstänktes ha köpt tjänster av skökor skulle få kallelse till förhör i lila kuvert. – Förslaget stoppades.
   Något vettigt däremot lyckades B.A: inte åstadkomma.

   Gillad av 1 person

 6. K. Ulvert skriver:

  Om moderaterna vill bli trovärdiga i sin omvändelse så får de först ta avstånd fråm Mp och deras politik, som nummer två får man ta upp diskussioner med SD.
  Utan dessa åtgärder framstår Kristersson bara som ytterligare en babblare som helst inte vill göra något alls åt situationen.

  Gillad av 9 personer

  • Moab skriver:

   Precis, alla ord av Ann Heberlein summerar till,välformulerat hyckleri. Blablablblabla men vad är hennes åsikt om samarbete med SD? Det är nog fint at tala om våldtäkter men att göra något åt saken? Nej, hellre fortsätter Dr Frankenstein Moderaterna samarbetet med Igor, MP.
   Det blir väl som i romanen av Mary Shelley, folket måste väl ordna problemet, det är deras döttrar som blir dödade.

   Gillad av 1 person

  • Jan Molin skriver:

   Moderaterna, liksom de övriga ”invandringspartierna”, kan aldrig bli trobara inom migrationspolitiken. De har ända sedan 1975 års partigemensamma beslut att Sverige ska bli och vara mångkulturellt drivit denna fråga utan någonsomhelst tvekan. Och mycket viktigt att veta: mångkulturbesluten stadgar också att invandrarna skall EJ sträva efter att ingå i vår svenska kultur! De skall behålla sina egna kulturer och vidareutveckla(!) dessa här i landet.

   Moderaterna ljuger om en omvärderad migrationsinställning. De har ej satt som partimål att avsluta och avskaffa Reinfeldts grundlagsstadgade mångkulturbeslut. Att ljuga är deras enda sätt att undvika mer eller mindre partikollaps.
   Följande partier är i invandringsfrågan landsförrädare: V, S, M, C och L.
   Tyvärr är svenskarna tämligen mesiga och genomdränkta med den propaganda som SR, SVT, TV4 liksom mer eller mindre alla tidningar driver, vare sig vi stödbetalar för dem via våra skatter eller inte.
   Sverige bedriver i invandringsfrågan en diktaturpolitik utan att vara en helt igenom diktaturstat. Dock följde vi i mycket den stat som innan kommunismens undergång 1989 var Socialdemokraternas drömsamhälle, dvs Östtyskland. Utbyten med detta kommunistiska land varomfattande, framför allt inom skolpolitiken och inom kulturen. Det vore intressant att gräva i nuvarande svenska kulturskikts föräldrageneration, jag tror att ”denna kommunism/socialism-vurm varit ”i säck innan den kom i påse”!
   Bevisen för detta är väl gömt och förborgat för oss svenskar med hemligstämplar och hjälp av SÄPO! Borde inte SÄPO stå på det svenska demokratiska folkets sida?

   Gillad av 5 personer

   • K. Ulvert skriver:

    Du glömde Mp, de som gav den vettlösa invandringspolitiken ett motbjudande ansikte.
    Hur förbättrar en invandring helt utan kontroll miljön?
    Varför lägger sig ett miljöparti i invandringspolitiken över huvud taget?
    Det är nog mycket som sker i det fördolda.

    Gilla

 7. Erling skriver:

  Ja, det är totalt obegripligt. Och man talar om kontroll vid gränserna. Samtidigt lär vi enl uppgift ha en medveten strategi med aktiviteter för att öka den invasiva invasionen. Som information om Sveriges frikostiga bidragssystem på ambassadernas hemsidor! Nu dessutom kompletterat med försäkringskassans telefonlinje på arabiska!

  Att S ligger strax under 30 % i opinionen är utifrån bl a ovanstående fullständigt makabert.
  Logisk nivå skulle utifrån min aspekt vara långt under 4 %. Och MP fullkomligt utraderat, ngn enstaka ströröst som minne från en galen tid!

  Nej, jag tror det är en mardröm! Det kan bara inte vara så här!!!

  Gillad av 15 personer

 8. richardlindlind5 skriver:

  Hur kunde ” Refugees Welcome ” dyka upp så samordnat över landet .? Logon fanns klar , flaggor ,tryck , folk blixtsnabbt på plats.. Inga tillstånd krävdes för att ställa upp bord inne på offentliga platser .
  Vem låg bakom ? Vem finansierade flaggor och tryck ? Vem skapade en enhetlig logo ?
  Finns det en ” hemlig arme ” i Sverige ?
  Sedan undrar jag hur det är möjligt att hela Sverige låtsas att män som har hår på bröstet ,röker cigaretter , skäggväxt och stort sexintresse är barn ?

  Gillad av 11 personer

  • Richard skriver:

   Det är samme Soros som gav ”flyktingarna” boken om hur man tar sig till Europa och får bidrag som bekostade ”Refugees Welcome”. Agendan har drivits hårt från väldigt mäktiga personer.

   Gillad av 1 person

  • PerH skriver:

   Hur är det möjligt ….?
   Vi inom media visade bilder på gosiga pyjamas, nallebjörnar och någon enstaka baby , till och med liten flicka i kjol för att bildsätta narrativet (berättelsen) ensamkommande barn ut mot mediekonsumenterna, det är först nyligen bubblan spruckit.
   Uppriktigt så kände jag inte till det verkligs åldersspannet på de ”barn” vi utåt berättade om, möjligtvis kände den inre kretsen på redaktionerna till vad som pågick, men höll tyst för att inte fiska ……

   Gillad av 1 person

   • rudmark skriver:

    Erinrar mig nallebjörnsinsamlingen till de ensamkommande ”barnen” av företagsam empatikännande kvinna, totalt missledd av media. 3 veckor senare var den död.

    Gillad av 1 person

  • Elisabeth skriver:

   Ja Richard, hösten 2015 var en surrealistisk tid. Och den pågår än. Men – att se dessa kolonner trava in i landet och på vissa ställen ta över orten utan att någon lyfte ett finger. Och att bevittna hur stor del av det officiella Sverige jämte media-och kulturetablissemanget mer än gärna ställde upp på alltihop. För oss som kände oro, vrede och avsmak inför detta var det nog stunden när tilliten till det svenska samhället rubbades i grunden. Och ja, vem/vilka var arkitekten/arkitekterna bakom detta övergrepp ? Som du skriver verkade allt besynnerligt samordnat.

   Gillad av 3 personer

  • Anna Lindén skriver:

   Det är väl en internationell organisation, vad jag förstått finns den inte bara i Sverige. Dock tycks den ha haft försänkningar i Myndighetssverige, eftersom den fick ett slags semiofficiell status. Kort sagt, ett ämne för en grävande journalist med integritet.

   Gillad av 1 person

   • Jan Molin skriver:

    Eftersom vi i 48 år nu utsatts för en statsanbefalld massinvandring och dessa i förhållandevis liten del får jobb i privata företag, så väller man in dem i den offentliga sektorn, dvs stat och kommuner. Många av dessa stiger i graderna och lär känna systemet inifrån. Dessa tillsammans med villiga svenska quislingar utför tjänsterna att vid behov styra och ställa så att massinvandringen fortgår tillfredsställande. Jag tro att staten hade förberett detta i minst ett halvår efter en redan tidigare gjord plan. Det som hände 2015 var önskat. Som MOAB skriver: man vill ha det så här!
    Den än mer fullständiga mångkulturen i Sverige är målet för de svenska politikerna. Efter ett antal decennier kommar vi att bli i minoritet i vårt eget land. Därefter tar den mest våldsamma kulturen över styret av landet, men denna kultur måste då ha landsbyggande förmåga. Annars bryter helvetet ut.
    Jamen gör vi inte motstånd? Nej det tror jag inte, det är ju rasistiskt och främlingsfientligt! Detta har vi inympats med i många deccennier av makten och dess härliga och trogna press och media. Och särskilt den svenska ungdomen har fallit för pressens mångkulturvurm.
    Med vad ska vi göra motstånd? Vilka har vapnen i landet?
    Invandrarna som struntar i licenskravet och de har ju bron, mister man ett skaffar man ett nytt. Vi har ju inte råd med gränsskydd och vad skulle då EU säga?
    Bland svenskarna är det civilt jägarna som har vapen. Dessa är noggrannt ”efterhållna”, då staten har vapenregister, så dessa dras in när en jägare går bort. Och när det blir vapenamnesti lämnar vi gladeligen vapnen till polisen!
    Vår polis då! Jag tror de enskilda polismännen är lika kluvna som svenskarna. Detta har man nog planerat för, redan blir invandrare poliser och det lär bli en prioriterad åtgärd från maktens sida mot dess folk. Kanske detta är orsaken till att man ogärna höjer deras löner till ”normal svensk” nivå. Med låga löner får man troligen fler invandrare till tjänsterna. Tro inte att staten är dum.

    Gillad av 4 personer

   • CTABKA skriver:

    JM – är det dock särskilt troligt att den politiska ledningen i Moskva skulle acceptera ett maktövertagande i Sverige av de grupper, som Du avser i Ditt inlägg ? Sverige ligger ju alldeles för nära Ryssland och från ex.vis Stockholm är det lika långt till ryska gränsen som till Malmö.
    Några bataljoner ryska Spetsnaz skulle mycket snabbt förändra situationen Du förutser, och i så fall stödjas av många etniska svenskar.
    Svenska och ryska militärer samövade f.ö. 2006 på svenskt territorium i syfte att slå ned terrorister (i Norrbotten i operation ”Snöflinga”).

    Gilla

  • Östanskog skriver:

   Nej, nej, det finns ingen hemlig armé, inga miljardärfinansierade och internationellt fjärrstyrda Facebook-gardister och Twitter-prickskyttar. Det finns bara halvtidsvikarierande socialsekreterare i lovikkavantar. (Siså, så mycket kan man lära sig här på DGS!)

   Gilla

 9. Moab skriver:

  Jag slås av att så många verkar tro att något är kvalitativt annorlunda nu än, för låt säga, tio eller tjugo år sedan. Invandrarna stod redan då för en majoritet av alla våldsbrott och alla våldtäkter, man skall nog tillbaks till 1975 eller något för att inte se en mycket tydlig effekt. Jag tycker heller inte att det alls är självklart att man nu talar om brottsligheten, märk väl, än så länge är det också bara snack, främst från Moderaterna som i närtid bär det tyngsta ansvaret för våld och våldtäkter och som man bör ha störst misstro mot, i mitt fall förakt.

  Nej, jag tycker ”vändningen” i diskussionen nu låter lite som när Peter Malmkvist eller någon annan börs”analytiker” analyserar börsens uppgång eller nedgång: Börsen gick kraftigt upp idag pga förväntningar om stigande räntor och en dämpad överhettning, eller, börsen fick kraftigt ner idag pga förväntningar om stigande räntor och dämpad tillväxt. Man kan alltid hitta en förklaring som låter bra, men börsen faller och stiger främst för att börsen faller och stiger. ”Vändningen” vi ser nu skulle lika gärna kunnat ske för tio år sedan, eller tjugo om man bara ser till de problem och kostnader invandrarna skapar, eller om tio år för den delen.

  Jag ser heller ingen, utom möjligen SD, som har den nödvändiga hårdheten för att göra vad som krävs. Det enda som hjälper är minskat antal stolar för 7-klövern i riksdagen.

  Gillad av 8 personer

  • Fredrik Östman skriver:

   När jag var liten på landet importerade gurkfabriken jugoslaviska gästarbetare. Om deras barn, Dragan och Duschan, visste vi två saker: de slogs jämt och gick inte i skolan. Senare kom chilenska barn. De gick i skolan, och fast han var en så spetig liten skit att till och med jag kunde värja mig gjorde Alexei inget annat än att slåss. Tänk att alla dessa frihetskämpar i Chile gav sina barn namn efter ryska massmördare! Så fortsatte clowncirkusen. Man lärde sig att undvika s-ordet-skallarna. På gymnasiet hade jag en jänkare i klassen som fick ”hemspråksundervisning” i engelska. Men under hela den här tiden var de andra socialistiska excesserna värre än just invandringsexcesserna. Hade vi bara lyckats stoppa socialismen hade detta aldrig inträffat.

   Gilla

 10. ulsansblogg skriver:

  Reblogga detta på ulsansblogg och kommenterade:
  Hade nuvarande politiker tagit till sig av kritiken de senaste decennierna hade vi inte hamnat i den här situationen. Kunskap ger makt heter det men också flertalets okunskap i en demokrati ger också makt med ett förfärligt resultat.

  Gillad av 2 personer

 11. Aha skriver:

  Stora delar av vänstern tycker att det gäller att ändra de socioekonomiska faktorerna till det bättre för att få ner invandrarnas överrepresentation i brott och att klutarna ska sättas in på detta.
  De vill alltså (bevisligen) ha ner antalet invandrare som har dåliga socioekonomiska förutsättningar samtidigt som de utan större betänkligheter fyller på med nya invandrare som automatiskt hamnar i dåliga socioekonomiska förutsättningar.
  Det blir obegripligt eller snarare oansvarigt att göra så då asylskälen är svaga för att inte säga obefintliga då migranterna passerat länder med fred, dvs det har i decennier varit möjligt att inte ta emot fler än att de hade gått att integrera. Resten hade man istället kunna hjälpa på plats och då avsevärt fler till samma peng.
  Detta är den stora lögnen, den förstörelse som skett av Sverige och som resulterat i många utanförskapsområden och no go-zoner. Den banala godheten på makronivå.

  Och ändå är folk beredda att rösta på dem som ansvarat för detta.

  Gillad av 2 personer

 12. MartinA skriver:

  Vad artikeln menar med ”vårt” i uttrycket ”vårt land” och ”våra förorter” är oklart. Jag antar att den uttrycker någon teoretisk föreställning hos härskarklassen? Eller att den försöker dupera oss läsare att det finns en vi känsla i sverige? Hursomhelst finns det ingen möjlighet till vi och vårt i sverige. Artikeln borde ta sitt eget konstaterande, att effektiva åtgärder kan bara grunda sig i en korrekt verklighetsbeskrivning, på större allvar. Att glida runt med ett ”vår” och ”vårt” som inte finns duger ej.

  För övrigt, borgarna styrde i åtta år och producerade bara floskler, samhällsupplösning(medborgarrättigheter till illegala), massinvasion och mer kriminalitet. Vidare, för att staten skall ta kontroll över territoriet igen krävs att politikerna uppmuntrar polisövergrepp och polisövervåld och ser mellan fingrarna på polisens lagbrott. Hundratals om inte tusentals människor skulle skjutas ihjäl i en sådan kampanj. Vilket ingen politiker klarar av. Därför kan vi lungt ignorera vadhelst politikerna säger och se om vårt eget hus i vårt eget liv. I dagens situation behöver vi svenskar våra egna nätverk, våra egna klaner, vår egen våldskapacitet.

  Gillad av 3 personer

 13. Sten Lindgren den äldre skriver:

  (s) framstår idag som innehavare av ett enda intresse, att till varje pris behålla makten med vidhängande privilegier. Detta har hittills varit möjligt tack vare en regimtrogen press inkl. Public Service, samt kontroll över en underklass som hittills framgångsrikt kunnat manipuleras.

  Agerandet mot brottsligheten har hittills präglats av en blandning av extrem oförmåga att inse att det finns kulturella skillnader samt att man för mångfaldens skull sopar så mycket som möjligt under matten. Oförmågan att inse kulturella skillnader är ungefär lika monumental som USAs oförmåga att förstå förutsättningarna för demokrati i Egypten, Libyen, Irak etc. En utomordentligt insiktsfull analys av kulturella aspekter på brottslighet finns i en intervju med Peter Springare, se https://samtiden.nu/2018/02/peter-springare-svensk-polis-ar-korrumperad/

  Det är uppenbart att politiken, som normalt borde befinna sig i samhällsdebattens framkant, nu blir omsprungen både av verkligheten och av diskussioner utanför den etablerade komfortzonen. Typiskt nog agerar politiken med en ryggmärgsreflex när man nu försöker begränsa yttrandefriheten.

  Tyvärr gäller detta påstående alla partier, även SD och (m), de senare leds av en person som mest träffande beskrivits av Ann-Charlotte Marteus i Expressen: ”Ulf Kristersson satte på sig herrhatten så fort han upphöjts till partiledare”. Tyvärr räcker det inte med en hatt för att bli trovärdig, allra minst när man samtidigt hyllar den avsatte rikspolischefen, efter att han avsatts.

  Gillad av 2 personer

 14. Magnus Rosensparr skriver:

  Justitieminister Morgan Johansson: ”Om man går hemifrån på morgonen med ett skarpladdat vapen får man vara beredd på att det kanske dröjer två år innan man kommer hem igen.”

  Ett löjeväckande meningslöst och odugligt uttalande. Ett uttalande som möjligen skulle kunna ha haft någon återhållande effekt är detta; Om man går hemifrån på morgonen med ett skarpladdat vapen, får man vara beredd på att det dröjer fem år i ensamcell med restriktioner, innan man av Kriminalvårdens transporttjänst ledsagas till flygplanet för verkställandet av utvisningen. Hade man beviljats svenskt medborarskap före fängelsevistelsen har detta återkallats under fängelsetiden.

  Gillad av 3 personer

  • Johan skriver:

   Det räcker inte att ha svart bälte i lagstiftande om det inte finns någon verkstad bakom. Den kriminella affärsideen är just att inte bry sig om lagen. Om risken att åka fast är minimal, rättsväsendet underminerat och påföljden låg är lagstiftande en sving i luften.

   Gilla

   • Fredrik Östman skriver:

    En viktig åtgärd blir att avskaffa rättspositivismen, användningen av sofism som om det vore sund filosofi. Men först måste man utnyttja den för att klämma åt illgärningsmännen. De skall få smaka sin egen medicin. Rättspositivismen säger att sen politiska viljan skall avgöra enskilda kriminalfall. Det är åklagarämbetet som är nyckeln, och den vrids med exekutiva beslut, inte genom lagstiftning.

    Gilla

 15. Armageddon skriver:

  Att situationen i Sverige gått överstyr var kristallklart för många redan innan Rheinfeldt svingade sitt migrationsdrakoniska svärd över svenska folket och därutöver förpassade vårt kulturarv till barbarstadiet. Påhejat av en infantil vänsterliberal presspöbel kunde 7-klövern vältra sig i det öppna samhällets uppenbara förfall. Resultatet är ett tvådelat Sverige. Ett slutet, klanstyrt, huvudsakligen islamorienterat förortssamhälle, som inte längre tillhör det svenska territoriet, präglat av kvinnoförtryck, svenskhetshat, ekonomisk bidragssvindleri, kriminalitet och eget våldsmonopol. Ett förvirrat, av fega myndigheter och fåkunnigt statsmannskap dominerat, folkflertal, som nu ser endast spillrorna kvar av sitt mödosamt, under flera gångna generationer upparbetade kultur- och välfärdskapital. Skola, sjukvård, pensioner, försvar, polisväsende är på snabbt förfall. Ingen tar ansvar. Styrande ser inte elefanten i samhällsrummet, utan sticker huvudet ännu längre ner i sanden ju fler misshälligheter som uppdagas. De påstådda migrationsåtstramningarna är bara pratbubblor. Åtgärden som inte kostar något och som skulle kunna markera en tänkbar vändpunkt-totalt asylstopp, utöver kvotandel av flyktingar enl. FN:s definition- diskuteras inte.

  Gillad av 2 personer

 16. Underdog skriver:

  Av en ren slump råkade jag titta på halva UR-programmet ”Det goda landet” igår. För den som vill se skillnaden mellan politisk retorik och verklighet var det mycket upplysande (möjligen ofrivilligt). I programmet växlades bilder från AF, Fk m fl myndigheter där anställda med mycket bristfälliga svenskkunskaper försökte guida nyanlända utan ens bristfälliga svenskakunskaper genom svensk byråkrati, med bilder från debatter i den svenska riksdagen där Ylva Jiohansson (S fd V) och Elisabeth Svantesson (M) debatterar integrationsfrågor. Kontrasten mellan verklighet och teori blev helt bisarr. Ingen som ser det kan ha kvar något förtroende för våra politikers förmåga att hantera de problem som de skapat genom sin släpphänta politik.

  Gilla

 17. Johan skriver:

  Det är valår. Om S hade menat allvar hade de redan vidtagit åtgärder, inte fem i tolv. Får de förnyat fötroende kan vi nog räkna med att de somnar om igen efter valet.

  Gillad av 1 person

 18. Sune Mangs skriver:

  Amöbapartiet SAP har en osviklig förmåga att med ett fuktat finger i luften politiskt anpassa retoriken efter vad som ses som taktiskt nödvändigt för att permanenta maktinnehavet, så till den grad att partiet numera inte sällan för oppositionspolitik till sin egna bara tills nyligen förda politik, ofta med samma självgoda moraliserande tonfall. SAP har politiska principer får man förmoda – om inte de passar har man helt andra, konträra principer. Inte sällan för man i praktiken en politik, men retoriskt en helt annan; minns Ygeman som helt plötsligt skulle utvisa 80000 asylanter. Lägg till detta statsministerns förmåga att skamlöst anpassa budskapet till åhörarskaran; i en synagoga inför judisk publik kan statsministern tala klartext om antisemitism inom invandrargruppper och extremvänstern, i riksmedia och i riksdagen blir budskapet naturligtvis ett annat mer taktiskt urvattnat fördömmande av antisemitismens ansikte. Att detta är monumentalt hållningslöst är bara förnamnet.

  Gillad av 3 personer

 19. Hovs_hällar skriver:

  Eliasson ”sparkades” snett uppåt, till MSB. Där kommer han att fortsätta sitt förstörelseverk.

  https://nwt.se/asikter/ledare/2018/01/31/katastrofen-drar-till-msb

  ”…Som högsta polischef var han en veritabel katastrof. Under hans fögderi har missnöjet i kåren brett ut sig, tusentals poliser har slutat då de inte varit belåtna med sin arbetssituation och sina löner. Utbildningsplatserna har inte kunnat fyllas och därför är det fler som slutar än som tillkommer….”

  Gilla

  • Moab skriver:

   Till Patrik, var det inte för att MSB skulle studera muslimska brödraskapet som det projektet inte blev något i DSG-regi? Nå, nu ligger det på Eliassons bord i så fall..

   Gillad av 1 person

  • Palle skriver:

   Hovs Hällar: Stämmer. Kan dessutom tillägga att jag råkar ha insyn i Försäkringskassan, en myndighet som haft det tveksamma nöjet att ha haft Eliasson som högste chef (därtill utsedd av Ulf Kristersson). Resultatet blev destruktivt – erfarna handläggare söker sig därifrån, många tar ut förtidspension trots den ekonomiska förlusten. Läste att Jimmie Åkesson betecknade Eliasson som en vandrande katastrof, som tillåts förflytta sig från myndighet till myndighet, vilket är på pricken.
   Angående hans nya jobb, har twitterkontot Steget Efter illustrerat det hela på sitt sedvanligt klarsynta sätt:
   https://pbs.twimg.com/media/DU3tBwJX0AA8ONt.jpg:large
   Slutligen: notera att anledningen till att regeringen till slut flyttade bort Eliasson från polismyndigheten var inte grundat på någon omsorg om organisationen eller allmänheten utan därför att han skulle kunna ha blivit en belastning för (S) i den förestående valrörelsen – först då blev situationen allvarlig, när det skulle ha kunnat resultera i egna mandatförluster.

   Gillad av 3 personer

 20. Sven skriver:

  Finns det något hopp om att politiker kommer att göra något åt den skenande katastrofen? Om inte måste befolkningen skälva ta tillbaka sitt land. Helt enkelt genom att alla sk flyktingar blir flyktingar på riktigt och inget hellre önskar än att fly från Sverige.

  Gillad av 1 person

 21. Åse skriver:

  Plötsligt och i elfte timmen vaknade Socialdemokraterna ur vinterdvalan och registrerade att Moderaterna och Sverigedemokraterna tänkte gå till val med budskapet .. Hårdare tag mot den ökande brottsligheten.

  Den självklara lösningen var naturligtvis att sparka Dan Eliasson som lojalt och utan att ifrågasätta genomfört och friserat det som hittills presenterats som ett framgångskoncept för ökad trygghet.

  Väljarna kanske inte är så imponerade av vad regeringen har åstadkommit hittills den här mandatperioden, men NÄSTA mandatperiod kommer alla problem att lösas. För vad kan gå fel, nu när Anders Thornberg kliver in som räddaren i nöden?
  http://anybodys-place.blogspot.se/2018/02/brott-och-straff-lag-och-ordning-gissa.html

  Nu blir minsann hårdare tag sossarnas budskap också. De tänker leverera minst lika hårda tag som Moderaterna och ännu hårdare tag än vad Sverigedemokraterna än har att bjuda på när det gäller jättejättehårda tag.

  Gilla

 22. Lassekniven skriver:

  Ta en titt på Inizios väljarbarometer för februari 2018.
  Nästan alla vuxna människor ser problemen i samhället. 85 procent kommer ändå att rösta som de i stort sett gjort tidigare vilket innebär enligt denna poll att de rödgröna ersättes av alliansen men det blir ingen radikal skillnad i politiken som blir tämligen lika.
  Väljarunderlaget vill ha ändring men det vill inte politikerna och då blir det ingen ändring eftersom de har all makt och inte vill folket väl. Förstår inte väljarna detta, vilken är den bakomliggande psykologin härtill. Vill folk verkligen ha en tilltagande islamisering i Sverige? Är de så dumma?
  Jag funderar om det inte även i Sverige finns någon form av Deep State. Mörka krafter som vill ha fullt öppna gränser mot omvärlden och fri invandring och som finansieras av Soros. Här finns utrymme för grävande journalister som inte är PK-anstrukna. Vänsterkrafter är oftast mycket välorganiserade.

  Gillad av 2 personer

  • Erling skriver:

   Enl denna mätning får S+MP+V = 38,5 %. Adderas det parti vars ledare är beredd på 30 miljoner hit blir det 47,8%. Ej osannolikt eftersom personen ifråga tycks villig, att med ett
   undantag när, regera med vem som helst bara att även hon får frottera sig i rampljuset vid grytorna och frikostig ekonomisk försörjning livet ut!

   SCB prognosticerar ett väljarantal på 7.268.000 medborgare. Valdeltagandet 2014 var 85,8 %.

   Dessa siffror indikerar att 2.980.781 medborgare gillar och vill behålla status quo i vår
   politik.
   De gillar alltså gängvåldtäkter, bilbränder, otrygghet, kaos i skola etc, etc, etc, etc!

   Och status quo är knappast vederhäftigt. Eftersom det utan tvekan kommer att bli ännu sämre.

   Vilket 2.980.781 medborgare måste tycka att det är kanonbra!!! Nästan 3 miljoner svenskar!
   Vilken fröjd att som tillhörande denna stora skara dagligen ta del av nyhetsrapporteringen!

   Om jag ändå kunde förstå detta!!

   Gillad av 1 person

  • Armageddon skriver:

   Själv tror jag att den bakomliggande psykologin är att ordinärt folk i Sverige endast tar del av vänsterliberal pöbelmedia inkl SVT, vilken de tror speglar sanningen. Islamisering vill folk inte ha, när de väl förstått den teokratiska, människofientliga och kvinnoförtryckande, fascistiska ideologin. Flertalet förstår inte dess diaboliska natur, eftersom de inte studerat Islams grunder. F.n. går det endast att bli upplyst genom alternativkällor, som i pöbelmedia framställs som ‘hat-siter’, ett uttryck som anammats av den vänsterfeministiska skränflocken, ledd av trollfabrikör Löfven, påhejad av V, Mp, C, Fi m.fl.
   Deep State leder Sverige. EU är NWO:s pilotprojekt. Sverige är lydland. Statens överhuvud och potentiella sådana möter upp i Bilderberg-möten, där den framtida politiken bestäms. EU:s ledande företrädare dikterar ökad immigration, som enligt Barcelona-avtalet skall implementeras genom ökad immigration från MENA-länder och möjliggörandet av kulturell översköljning från islam. Grävande självständiga journalister är bra men folkligt uppror efter det att allmän upplysning skett är nödvändigt. Till dess skett fortsätter förfallet i Sverige, vilket är avsikten. När väl ett oåterkalleligt kaos uppstått, kan den eftersträvade ekonomiska överhögheten, den militära interventionen och omorganiseringen av Sverige till en polis- och militärstat ske, styrd av EU/FN.

   Gilla

  • Moab skriver:

   Allt är moderaternas fel, de sitter på nyckeln till Sveriges räddning eller fortsatt ökning av antalet gängvåldtäkter. Antingen svänger de och styr med SD eller så kommer Sverige att gå från demokrati till våldtäktokrati. Varje ny våldtäkt är Ms fel.

   Gillad av 4 personer

 23. Christer Hanefalk skriver:

  Tack Stefan Hedlund för en utmärkt text som beskriver vår såväl märkliga (= vi borde ha fattat direkt vartåt det barkade) som tragiska (= det blir oerhört svårt att backa filmen) situation. Tyvärr lär vi fortsätta att rösta som vi gör. En alltför stor del av väljarna i Sverige utgör så kallade ”hästväljare” (…med vilket menas att man skulle rösta på partiet även om partiledaren var en häst…). Ungefär 19 % av svenskarna är S-hästväljare och cirka 12 % är M-hästväljare. Totalt handlar det om cirka 40 % av väljarna (= övriga partier har inte längre så många hästväljare som förr!) som röstar på ”hästen” utan att reflektera. Juholt var under sin tid på väg mot ”häst-nivån” och detsamma gäller för M-ledaren AKB.
  Ett stort problem är att vi saknar såväl kraft som mod att ta i med ”hårdhandskarna”. Vår lagstiftning är inte anpassad för terror och gängkriminalitet och vi kan inte ge skydd till människor som skulle kunna vittna. Vi är förmodligen det enda landet på jorden där media och politiker tror att en socialsekreterare kan tala en IS-krigare tillrätta eller att förturer till lägenheter och utbildningar plus lite bidrag kan få in en gängkriminell på det rätta spåret.
  Paradoxen är att samhället måste bli avsevärt hårdare för att livet ska bli ”mjukare” för ”vanliga” människor.

  Gillad av 1 person

 24. Fredrik Siarsson skriver:

  Den enda chansen att bromsa utvecklingen är att börja titta på åtgärder som verkligen fungerar. Börja med att officiellt kasta normativ genusteori och identitetspolitik på historiens skräphög där de kan vila tillsammans med alkemi och marxism en gång för alla.

  Kristider kräver ledare som är tillsatta utifrån riktig kompetens och inte floskelspridare. Man har under lång tid låtit myndigheterna ruttna från huvudet och röran har spridit sig ut i organisationerna. Rätt värdegrund har vägt tyngre än att prioritera kärnverksamheten och sitt uppdrag mot svenska folket.

  C, V och MP har tydligt visat att de inget lärt under de sista åren. Övriga gör föga trovärdig avbön under galgen. Använd er röst 2018 genom att sprida sanningen vidare. När medelklassen drabbas i full kraft i sina trygga områden är det för sent.

  Gillad av 1 person

 25. oppti skriver:

  Etnicitet får inte undersökas eller rapporteras.
  Varför?
  Såg att de flesta dödsskjutningarna drabbar en bestämd grupp, de borde väl i alla fall vara angelägna om att detta upphör.
  Omvänd rasism är också rasism.

  Gillad av 1 person

 26. Prille skriver:

  Utländska grupperingar slåss om knark, svart ekonomi och territorium. Tidigare sömniga och välmående småorter befinner sig i ett grepp där utländska kriminella gör upp, utanför rättsamhällets skydd.

  Ronneby har stuckit ut i nyhetsflödet i flera år. En småstad i Blekinge som regelbundet skakas av upploppsliknande storbråk med 30-40 inblandade. Journalisten PM Nilsson har skrivit om den historiskt driftiga småstaden som enligt honom har blivit ett utanförskapsområde

  https://samtiden.nu/2018/02

  Och som grädde på moset skenar skattebördan, är snart uppe i 40 %, kommun och landstingsskatt sammantaget.
  SD fick över 20 % i förra valet, med denna fasansfulla utveckling kommer vi kanske få egen majoritet

  Gilla

 27. Lassekniven skriver:

  Vad fasen är det Jimmie Åkesson håller på med nu? Han vill inte kategoriskt ta avstånd från hijab och burka (eller jihab och gurka som man brukar säga). Har han blivit PK?
  I mitt land bär inte kvinnor hijab och burka, skall vara streng verboten,
  En lätt slöja går att ha eftersom många katolska bär sådana.

  Gilla

 28. Lars Bernhoff skriver:

  Stefan Hedlund har gjort en utmärkt sammanfattning, som komplement till allt fler med liknande insikter om konsekvenser av flera dåliga politiska beslut och våra myndigheters otillräckliga förberedelser för dess konsekvenser. Det finns nu gott om vittnesbörd om hur illa det står till kring vår i stora stycken misslyckade migrationspolitik. Det mesta som en följd av naiva ställningstaganden om vår invandrarvänlighet men utan
  hänsyn till vår förmåga att leva upp till det som krävs för en lyckad
  integration när antalet asylsökande flerfaldigas på kort tid utan tillräckliga samhälleliga förberedelser.
  Att Dan Eliasson fick vara kvar så länge beror säkert på att han gav
  sken av att den nya polisorganisationen, som politikerna låst sig vid,
  skulle kunna förverkligas. Det blev för lite verklighetsanpassning av polisens åtgärder och regeringen var åter senfärdig med ett avgångsbeslut. Det hade redan under lång tid kostat mycket pengar och förlorad auktoritet inom ett samhällskritiskt område. Att poliser förlorar motivation och slutar under sådana förutsättningar kan inte vara en överraskning.

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.