Gästskribent Jacob Modéer: “We don’t do this shit in Sweden!”

Jag studerade på universitetet i USA på slutet av 1980-talet. Jag läste statsvetenskap och spelade fotboll (inte den amerikanska varianten). Efter en derbyseger var vi flera som stannade länge på krogen. Speciellt Ole, min danske lagkamrat, och jag var ordentligt lyckliga när vi bullrigt vandrade hemåt i natten. Plötsligt fick vi för oss att glida på baken över parkerade bilar, som de gör i Hollywood. Ole gick steget vidare och hoppade från ett biltak ned på gatan a la Eddie the Eagle. 

Poliserna dök upp från ingenstans (tyckte vi i alla fall) och frågade vad f-n vi höll på dem och var vi kom ifrån. Vi svarade snabbt men sluddrigt något om Skandinavien. 150 kilo polisen, med sin Dirty Harry revolver kvar i hölstret (tack och lov), skakade på huvudet och sa: ”Boys, we don’t do this shit in America!”. Mina ben blev som spagetti. Ole såg helt plötsligt spiknykter ut.

Den amerikanska statens våldsmonopol satte ned foten. Signalen var omedelbar och glasklar. Det lokala samhällets representant klargjorde för oss ungdomar från vikingaland var gränsen går för dåligt beteende i USA. Lagstiftningen är en reflektion av befolkningens gemensamma värderingar. I USA, och i Sverige, tycker gemene man det är fel att kliva runt på andras biltak.

Det kändes otäckt, pinsamt och skamligt att bli tillrättavisad. Otäckt då vi hade respekt för polisen. Pinsamt då vi givetvis visste bättre än att springa rundor på andras privata egendom. Vi kände skuld till Amerika som bjudit in oss till sina läroverk, delvis betalat kalaset och vi tackade med att visa dåligt omdöme. Att skylla på vår svenska fredagskultur där en ordentlig fylla är ett populärt inslag tror jag inte skulle gå hem hos den amerikanske polisen.

Vår amerikanske polis kunde ha blundat för vårt bristande omdöme och tagit hänsyn till vår kulturella bakgrund (läs: fyllefredag). Han kunde ha ignorerat landets lagstiftning. Men det gjorde han alltså inte. Han sket i vem vi var och var vi kom ifrån. Han sket i nivån på vårt feltramp. Med tillsägelse och omedelbart straff i form av dagsböter gjorde den amerikanske polisen klart för oss pojkar vad som krävs av medborgare, och oss besökare, för att passa in och upprätthålla den amerikanska staten och civilsamhället. Raka puckar. Inga kompromisser.

Hade min amerikanske polis från Reagans USA hamnat i Sverige anno 2017, hade han haft bråda dagar och snart skrikit sig hes i halsen. I vissa situationer hade han säkert dragit sin revolver. På stadsbiblioteket och i simhallen hade han konfronterat de hotfulla ungdomsgängen, och slängt ut dem på gatan. I försvar av de kvinnliga poliserna som slogs ned av en nyanländ i april, hade vår fiktiva polis från Amerika förmodligen skjutit honom i benet. De sittstrejkande asylsökande i Stockholm, som fått avslag på sina ansökningar, och de som ljugit om sin ålder (80 procent av ensamkommande som undersökts bedöms vara äldre än 18 år gamla), hade vår polis hjälpt till närmsta flygplats. På vägen till flygplatsen hade vår polis även hämtat upp de asylsökande som under sin korta tid i Sverige hunnit med mord, våldtäkter och andra våldsamma brott. Och så vidare till sjukhuset, skolan, sommarkonserterna, till no-go zonerna, till dess att hans rösten brustit – “We don’t do this shit in Sweden!”

Men Sverige, svensken och våra institutioner agerar idag inte med samma klarhet och plikt som min amerikanske polis. Som folk och institutioner verkar vi istället oförmögna eller ovilliga att försvara svensk lagstiftning, regelverk och värderingar. Än värre. Vi verkar oförmögna att försvara oss själva. Vi har hellre medlidande för utländska kriminella än med deras offer, vilka kan vara våra egna barn (Ebba Åkerlund i april), din mamma (våldtäkt av småbarnsmamma i Strängnäs i augusti) eller skolkamrat (våldtäkt av 14-årig flicka på skoltoaletten i Lund i december). Att en stat och folk frivilligt sätter Dem (icke-medborgare) framför Oss (medborgare) måste vara unikt i världshistorien, och utom all logik. Sverige och svensken är i akut behov av psykologisk hjälp.

Genom att konsekvent undvika konflikter och aldrig sätta ned foten, genom att aldrig vara tydliga med vad som är rätt och fel, bra och dåligt enligt svensk lag och svenska värderingar undergräver vi oss själva och vår nationalstat. Till sist tappar vi den moraliska kompassen. Vi skickar ut signaler i världen om ett Sverige med hög tolerans, humanism och altruism. Vad vi inte kan förstå är att stora delar av världen tolkar dessa signaler helt annorlunda. Utifrån deras värderingar signalerar Sverige individuell och kollektiv svaghet. En svaghet som de med glädje står beredda att utnyttja i eget intresse. Och svaghet är inget bra byggmaterial. Redan kung Karl XV förstod detta och hade som valspråk att ”Land skall med lag byggas”.

Jakob Modéer är statsvetare utbildad i USA med Masters i Biståndsmanagement, f.d. affärsman och utländsk investerare i östra Europa, numera projektledare på näringslivsutvecklingsprojekt (SECO, USAID, DFID, EU) och hemmahörande på Balkan sedan 1993. Skriver om Balkan och Europa på egen blogg (jakobmodeer.com). Tror att vissa värderingar är bättre än andra om man vill upprätthålla ett demokratiskt politiskt system och skapa ett samhälle som prioriterar alla medborgares välmående.

46 reaktioner på ”Gästskribent Jacob Modéer: “We don’t do this shit in Sweden!”

 1. Kuckeliku skriver:

  Det där med värdegrunder är inte så dumt trots allt. Problemet med moderna svenska värdegrunder är att det rör sig om korkat socialliberalt skit. Jag och mitt proto-parti EkoSoLiD har en mer naturvetenskapligt baserad värdegrund som lyder: Hållbarhet, Framsteg, Frihet, Omsorg och Demokrati.

  Rent biologiskt är prioritet nummer ett alltid överlevnad, vilket motsvaras av ordet hållbarhet. Främsta medlet för överlevnad är evolution/utveckling/framsteg. Naturen är i grunden ett anarkiskt system = frihet. Men för däggdjur är social omsorg ett överlevnadsvillkor. I den moderna verkligheten regleras saker bäst med demokratins medel.

  Där har du EkoSoLiDs naturvetenskapligt grundade värdegrund, som är oändligt mycket bättre än de sladdriga och slippriga socialliberala värdegrunder som den korkade och ansvarslösa svenska tyckareliten försökt hjärntvätta oss med.

  Liked by 1 person

  • Kuckeliku skriver:

   Om man vill ha lite auktoritet som politiker, polis eller lärare så torde prat om vad som är ”hållbart” nog i stort sett vara det enda som duger. Man kan inte bete sig hur som helst, eftersom det inte är hållbart. Försök dra till med något om frihet, mänskliga rättigheter eller allas lika värde och buset bara garvar åt dig. Men när något inte är hållbart är det inte det. Punkt. Där tar diskussionen slut.

   Så vill vi återfå lite auktoritet i det här landet och inte bara vara extrema kärringar så måste vi börja påtala vad som är hållbart och vad som inte är det.

   Gilla

 2. Eva Danielsson skriver:

  Tack för din beskrivning av ett synsätt som jag känner igen mig i. Där en spade är en spade. Rätt och fel ska bedömas utifrån vad individer säger och gör, inte utifrån tilldelad grupptillhörighet eller relativiseras.

  Den försåtliga indoktrineringen av den postmoderna identitetspolitiken via ”den långa marschen genom institutionerna” gör att folk överlag inte genomskådar alla bakvända resonemang. SVT/SR är den främsta av dessa infiltrerade institutioner och har en stor del av skulden för detta. Och nu ska vi tvingas betala för desinformationen via skattsedeln dessutom.

  Alternativmedia når nog tyvärr bara redan väckta. Och det personliga priset är högt för visselblåsare.
  Makthavare kommer undan med vad som helst.

  Liked by 7 people

 3. Peter Lindström skriver:

  Det finns flera sätt att forma sin världsbild, jag gör det grundat på mina erfarenheter, anekdotisk empirisk erfarenhet, ej vetenskapliga forskningsresultat.
  Jag har otaliga gånger blivit stoppad av svensk polis och genomgående blivit illa behandlad.
  Så ej av Tysk, Engelsk, Australisk, Nya Nyzeeländsk eller Amerikansk, snarare tvärtom.
  Min erfarenhet av dessa är korrekthet, artighet och hjälpsamhet.
  Aldrig någonsin har jag upplevt det hotfullt att bli bemött av dessa, däremot har svensk polis och svensk tull, snarare alla svenska myndigheter jag varit i kontakt med behandlat mig på ett förnedrande och hotfullt sätt.
  Varifrån kommer denna översittarmentalitet jag upplever från svenska auktoriteter?
  Är det deras osäkerhet eller mina krav på att bli bemött som människa?
  Vi har nu, sedan ett flertal år, lämnat Sverige för att bygga vår framtid i relativ frihet.
  Naturligtvis saknar vi Sveriges årstider, natur, kultur kanske framförallt Jantementaliteten, att aldrig förhäva sig, att göra rätt för sig, att efter förmåga bidra till det allmänna.
  Varthän är Sverige på väg?
  Världen är nerlusad av Filipiner, Kineser, Italienare, Irländare, Skottar och snart också Svenskar, varför?
  Varför utvandrar fler svenskfödda Svenskar än utrikes födda?
  Hur kan vi, som svenskar, se Sverige som ett land att flytta till?
  Förtroendet finns inte längre, vem återupprättar vår kultur, vem ger oss tilliten åter?

  Liked by 4 people

  • Peter Lindström skriver:

   Korrekturläsning.
   Det är inte bara svensk polis jag blivit stoppad av utan snarare samtliga svenska myndigheter jag varit i kontakt med.
   Det är just skillnaden i bemötande mellan myndighetsrepresentanter och enskilda som är mest frapperande när man jämför Sverige med den civiliserade världen.
   Sveriges myndigheter påminner mest av allt om de Sovjetiska.
   Den absoluta makten, skillnaden mellan de som bestämmer och de som har att lyda, känslan av rättslöshet, rädslan för att avvika, att vara demokrat är att vara avvikande.
   Bekanta som påpekar vår värdegrund, de spända relationerna.
   Ett samhälle i upplösning.

   Liked by 4 people

   • Lennart Granqvist skriver:

    Jag minns när ”Palmemaffian” häktade Ingemar Bergman i januari 1976.
    Samma typer av myndigheter lever fortfarande kvar.

    Dock med det undantaget att den gudomliga rättvisan avslutade demonregisörens vandring i denna världen.
    Fortfarande anser svenska politiker och myndigheter att medborgarnas pengar deras och kan fritt förslösas.

    Gilla

   • uppstigersolen skriver:

    Jag håller med dig i det mesta, framförallt vad gäller poliser i Sverige och resten av världen. Men, jag har faktiskt träffat på trevliga och sympatiska människor på olika myndigheter i Sverige. Så alla är inte taskigt hopskruvade.

    Gilla

  • I.Leek skriver:

   Peter, hur bär man sej åt , i vilka miljöer befinner man sej om man otaliga gånger blir stoppad av svensk polis? Just stoppad blir man normalt i en trafikkontroll men sådant har ju polisen inte tid med; och hur skaffar man sej så stor erfarenhet av polisen i andra länder?

   Gilla

   • Peter Lindström skriver:

    Man kör av ekonomiska skäl begagnade bilar,
    man driver eget företag, man reser mycket i världen.
    Man jobbar mer eller mindre dygnet runt och stressar kopiöst.
    Men framförallt har man ett mindre fördelaktigt yttre.
    Det är inte alls svårt att bli uppmärksammad av myndigheter om man avviker från det -normala-.
    Skillnaden är hur man blir bemött i olika samhällen, i Sverige var/är jag kapitalistdjävel,
    i den anglosaxiska världen en hedervärd, driftig och uppskattad person.
    I Asien än mer respekterad och uppskattad.
    Numera blir jag inte stoppad längre, troligen lite för gammal och som du säger, svensk polis stoppar inte längre trafikanter.
    I mina yngre dar blev jag stoppad 1-2 ggr i veckan, aldrig böter men som sagt ett otrevligt bemötande.
    Detsamma gäller tullen, eftersom jag med mitt yttre ALLTID blev stoppad och fick mitt bagage genomsökt så är jag förmodligen den svensk som smugglat minst, dvs. aldrig.

    Gilla

 4. Baom! skriver:

  Sverige och liberalerna och pk-isterna står med sitt hyckleri till 100% på förtryckarnas sida, mobbarna, sexualtrakasserarana, mördarna, terroristerna. Senaste tidens #metoo är som vanligt ett publikt försök att dölja den egna skulden för de 19 våldtäkter som anmäls, varje dag. Mobbarna i skolorna har fritt utrymme att driva andra barn till självmord, vuxensamhället har ställt sig på de ondas sida och man undrar vad det blir för en generation som skall uppfostras efter Reinfeldska och Fridolinska och Sahlinska och Wallströmska och Löfvenska principer.

  Liked by 12 people

 5. Agneta Berglöw skriver:

  Utmärkt skrivet inlägg, där alla tillkortakommanden,all slapphet,all uppfostran under uppsikt har förvandlats till total våldsbenägen frihet utan uppsikt.
  Går inte en morgon som man inte slår upp dagstidningen,slår på radion,datorn utan att våldsbrott,biljakter,bränder inbrott med sönderslagna skyltfönster o inredning möter blicken med fet stil
  Idag 23/10 finns en utmärkt läsvärd krönika i Sydsvenskan;”Kriminella gäng mer sårbara än vi tror” författad av Sven-Åke Olofsson.
  Vi som är rädda om vårt fosterland måste gå ut på gator o torg med parollen #Förstör inte vårt Sverige innan klockan är slagen.

  Liked by 2 people

 6. Olle Reimers skriver:

  Det svenska samhället har under över en generation stått under inflytande av en kraftig indoktrinering. Paradoxalt nog härrör den från det gamla kommunistlandet Östtyskland som blev förebilden för vår svenska skola från 70-talet och framåt.

  Svenskar har fått lära sig att vi är progressiva, hjälpsamma, humanistiska och allt möjligt annat som saknar egentlig ryggrad och mening. När detta sedan späs på av våra politiska ledare som deklarerar att vi saknar kultur och egentligen är barbarer är loppet kört.

  Det enda vi kan vara stolta över är vår tolerans, generositet och medkänsla. Inte ett ord om stolthet över det land som våra förfäder har byggt upp. Nu ska vi i stället vara stolta över att vi är beredda att offra allt som tidigare generationer har slitit ihop; så att vi kan skryta med den högsta av alla dygder: dö fortast möjligt!

  Liked by 7 people

 7. JAN BENGTSSON skriver:

  AFTONBLADETS hyckleri har BÖRJAT hamna i fokus…
  Till att börja med avseende praktisk KVINNOSYN på aktivist/kolumnistnivå!

  MEN…

  Den som demonstrerades på ALLRA HÖGSTA NIVÅ,
  där råder fortfarande (S)törsta möjliga tystnad,
  om täckelset faller, när brallorna dras ner,
  ger det genljud LÅNGT UTANFÖR SVERIGE…

  Som Johan W på ledarsidorna.se upplyst om,
  FISK ruttnar ALLTID från huvudet…

  Arma land, nu har huvudet flyttats till SVT som Programdirektör!

  Utan SIN TYSTNAD(S)KULTUR,
  då borde den tidningen knappt duga till att slå in fiskrens i…

  Gilla

 8. Thomas Nilsson-Backe skriver:

  Själv upptäckte jag redan på 90-talet att mitt liv var mycket tryggare och säkrare i centrala Chicago, staden jag kallade mitt hem i ca 10 år, än vad det någonsin var i Stockholm, Uppsala och Västerås.
  Sedan fem år tillbaka känner jag mig också 100 procent trygg att ta hunden på nattpromenad genom parkerna och smågatorna i centrala Krakow. Något jag aldrig – för hundens skull – skulle våga mig på i Stockholm eller Västerås.
  Under samma tidshorisont, då jag besöker Stockholm, har jag också slutat att promenera kvälls-/nattetid med mitt resebagage mellan centralen och kontoret på Grev-Turegatan. Varför dra till sig bekymmer i onödan av den växande skara löst folk som hänger längs med hela Klarabergsgatan o Hamngatan 7/24?
  Andra citycentra som jag nattvandrat igenom under de senaste 5-10 åren inkluderar: Chicago, New York, Los Angeles, Frankfurt, Milan, Napoli, Rimini, Bologna, Paris, London, Oslo, Helsinki, Prag, Kraków, Warszawa, Gdańsk, Wrocław…
  Ingenstans har miljön varit lika rutten och otrygg som i Stockholm city.

  Nu är jag på gång att flytta tillbaka till Sverige, och jag är rädd.
  (Ovanpå det ät jag singel och nu vågar man ju inte öppna munnen att tilltala svenska kvinnor heller – jag blir nog inte långvarig.)

  Liked by 6 people

  • Jonas Nilsson skriver:

   Måste tillåta två(tre) solskenshistorier(?) från Sankt Petersburg.
   1) Svensken och den ryska hustrun ginar i korsningen. Trafikpolisen skäller ut kvinnan för att hon inte lärt invandraren hur de ska göra..
   2) Fuskade själv med yngre resesällskap och gick över en bit bort från övergångsstället (farligt läge). Patrullbilen stannade lagom tills vi kom över. När poliskollegan såg våra svenska pass ville vederbörande avbryta men chefen skulle ge en medföljande lärling exempel. Vi fick sätta oss i patrullbilens säkra bur och åka till polisstationen där papper skulle fyllas i. Och böterna betalas (symbolisk summa). Killen som var med hemifrån menade att denna historia skulle bräcka de flesta av stans värstingshistorier – hur många hade lyckats med rysk polistransport?
   3) Togs in i tunnelbanearresten då de såg ut som jag var onykter i närheten av kvinna med barn. Faktum är att du är helt oskyddad. Så annorlunda mjäkigt tror jag inte att svenska polisen hanterar oregerliga.

   Gilla

 9. Capt Nemo skriver:

  Det är, uppenbart att vi Svenskar är rädda för Muslimer och söker förklaringar istället för att
  tillrättavisning, lagar misstolkas och vänds mot offren .
  De t behövs ingen diktatur eller höger / vänster extrimism , bara följa de lagar vi har.
  Mvh
  Capt Nemo

  Liked by 1 person

 10. Jan Ahlström skriver:

  ”Sverige och svensken är i akut behov av psykologisk hjälp”, helt rätt!!

  Med politiker som Fredrik Reinfeldt, Stefan Löfven, Jonas Sjöstedt, Gustav Fridolin, Gudrun Schyman mfl så hjälper nog inte psykologi, lobotomi kanske är lösningen.

  Gilla

 11. Lilla fröken PK skriver:

  Svaret på de flesta samhällsproblem är från regeringen: Mera lagstiftning, nya myndigheter, fler nationella samordnare oxh uttalanden som ”det är inte okay”. Under tiden fortsätter utvecklingen att förvärras.

  Gilla

 12. Sten Lindgren den äldre skriver:

  Det som följer är kontroversiellt men så småningom landar vi nog i slutsatsen att en viktig ingrediens i soppan är att det manliga könet är om inte under avveckling så i alla fall under kraftigt nedstoppande i skorna. Kvar finns en kakafoni av ylande feminister och några alfahannar som i kraft av sina positioner inom media, kultur och politik kan fortsatt kontrollera sina revir och tillhörande harem.

  Gilla

 13. Hovs---hällar skriver:

  Ja… PK-sekten är i grunden fientlig mot vårt land och vårt folk. Och därför ser det ut som det gör i Sverige.

  Grundtesen är att vår västerländska civilisation är en dålig elak civilisation, medan alla främmande kulturer som inte är som vi, är bra kulturer befolkade av idel hederliga och renhjärtade människor. Den ”ädle vilden” liksom.

  Detta är nyvänsterns världsbild — den brukar bara inte uttryckas så cyniskt öppenhjärtligt.

  Dessutom brukar man likt Mona Sahlin och Fredrik Reinfeldt uttrycka sig föraktfullt om vår egna svenska variant av den västerländska kulturen — vilket är logiskt, om man nu hatar västerlandet så känner man troligen bara förakt för alla dess olika kulturyttringar och särskilt för alla som sätter speciellt värde på den egna lokala varianten.

  Senast ägnade sig en anställd vid Uppsala universitet åt historieförfalskning genom att manipulera ett arkeologiskt textilmaterial från 900-talet — individen försökte nämligen fabulera en historia om att vikingarna mer eller mindre var muslimer.

  http://enkoping.se/underwebbar/enkopings-museum/aktuellt/nyhetsarkiv/2017-09-21-viking-couture.html

  https://ledarsidorna.se/2017/10/slow-culture-vikingabedrageriet-i-birka-case-closed/

  Och troligen kommer hon undan med detta rent kriminella beteende, eftersom det ligger i den härskande PK-sektens politiska intresse att hitta på sådant. (Däremot är jag inte klar över hur ”VIK” passar in i detta.)

  Liked by 1 person

  • Anne-Hedvig skriver:

   En av de fem hersketeknikker nevnt av Berit Ås er ”påføring av skyld og skam”. Det handler selvfølgelig i siste instans om å skaffe seg makt og beholde den.

   Gilla

 14. slaszlos skriver:

  Det personliga grundvärdet på individ nivå är hur man värderar själv fördelarna att man lever i ett fritt land som fri medborgare med alla ingredienserna typ yttrandefrihet och rätten över sitt liv…George Orwell i sin roman ” Djurfarmen ” säger ” när grisarna beter sig som människor ” vid vilket Nobel Fredspris teologen och författaren Albert Schweitzer, Frankrike 1952 sa ” det är svårt att vara människa , att vara någon annan är värdelöst ”…Konungariket genom sin människohandeln och blandning av politiska flyktingar enligt Genève Konventionens bestämmelse 1951 med lyxsökare, kriminella, agenter och spioner med enorma skaror av angivare i främmande makters tjänster orsakar att landet är ett rasistiskt, antisemit och terrorland. Staten har förlorat sitt viktigaste uppdrag att skydda landets och medborgarnas säkerhet mot inre och yttre fiender.

  Liked by 2 people

 15. Valter skriver:

  Svenska polis har utbildats att samtala istället för att agera resolut,vilket har lett till en respektlöshet av kriminella element gentemot polisen. Att återfå respekten kräver en än hårdare agerande, vilket dagens polis ej är kapabel till. Kontentan är som många förstår, svensk polis kan inte återfå laglydighet i dessa områden. De är förlorade områden för normal lag efterlevnad.

  För övrig så har jag för mig att redan BirgerJarl, använde uttrycket, Land skall med lag byggas.
  I vart fall förkommer det i lag böcker från den tiden.Idag efterlevs det inte.

  Gilla

 16. Stig Rydmark skriver:

  Vi måste ha i minne att det är MSM som i stor utsträckning styr polisens arbete. MSM tycker inte om att polisen ingriper, hur befogat det än är, mot asylanter/flyktingar och romer. Automatiskt blir sådana ärenden lågprioriterade och polisen kan istället välja trafikkontroller, garanterat kritikerfritt.
  Vi har också Migrationsverket, Migrationsdomstolar och MSM. När en beslutad utvisning presenteras i SVT kommer en omedelbar rättelse; MSM visar sig vara högsta instans.

  Gilla

 17. MartinA skriver:

  Ja, ni i etablissemanget har tappat den moraliska kompassen och ni vägrar backa upp poliserna utan har tvärtom gjort ert yttersta för att de ej skall våga göra sitt jobb med era hetskampanjer i media och era politiskt tillsatta polischefer och era dubbla måttstockar.
  Ni i etablissemanget har huggit det svenska folket i ryggen. Helt korrekt.

  Du förstår, ni i den övre medelklassen har aldrig känt vi med folket. Med kreti och pleti ute i småstäderna. Ni var ju så mycket finare än oss andra. Var det inte därför du sökte dig ut i världen istället för ut i landet? Du var för fin och för smart och för upplyst för sverige? Men nu när era handlingar har orsakat denna enorma katastrof, DÅ plötsligt ska ni bli ”vi” med oss övriga. Jag slutar skriva här så att jag inte skriver någonting oartigt. Ord kan i vart fall ej uttrycka vad jag känner för etablissemanget i sverige.

  Liked by 2 people

 18. S skriver:

  En ny omfattande undersökning av fällande domar mellan 2012-2017 visar på en extrem överrepresentation av invandrare bland sexualbrott. Undersökningen uppges vara ett gensvar på regeringens vägran att ge BRÅ i uppdrag att ta fram officiell aktuell statistik över invandrares brottslighet.

  Det är Joakim P Jonasson som publicerat en så kallad medborgarstudie över sexualbrotten i Sverige mellan åren 2012-2017.

  januari 2017 meddelade dåvarande migrationsminister Morgan Johansson (S) att regeringen inte tänkte ge Brottsförebyggande Rådet (BRÅ) i uppdrag att ta fram färsk statistik över brottslingars härkomst. Detta trots att det gått över ett decennium sedan den senaste rapporten och Sveriges demografi ändrats kraftigt sedan dess.

  Regeringens ovilja att ta fram officiell statistik sådde inspiration till undersökningen jag nu genomfört”, skriver författaren i sitt förord.

  Sammanlagt handlar det om över fyra tusen domar som är detaljrikt redovisade på 80 sidor. Undersökningen genomfördes under maj-september i år och gäller nästan samtliga fällande domar för sexualbrott mellan 2012-2017.

  95,6 procent av överfallsvåldtäkter begås av män med utländsk härkomst. Svenska män med två inrikes födda föräldrar har bara begått 4,4 procent av överfallsvåldtäkter de senaste fem åren
  ”Det är ofattbara 541 gånger större risk att en algerisk man begår överfallsvåldtäkt än att en svensk man [gör det]”, hävdar rapporten.
  http://www.friatider.se/ny-unders-kning-om-sexbrott-956-procent-av-verfallsv-ldt-kter-beg-s-av-invandrare

  Gilla

  • En spännande framtid skriver:

   Denna egentligen helt omvälvande rapport kommer givetvis att tigas ihjäl av MSM. Alternativt avfärdas som värdegrundsvidrig rasistpropaganda, utan att nån på allvar kollar den vetenskapliga kvaliteten. För tänk om rapporten talar sanning?

   Gilla

  • Petter skriver:

   Den här pseudokampanjen skapad av det feministiska pk-/medieetablissemanget passar vännerna i den politiska eliten som hand i handsken.
   Inget är absurt nog för att politikerna inte ska gå all in på dessa föreställningar och slippa ta tag i de verkliga problem man själva skapat under decennier. Men frågan är hur länge dessa dimridåer kan fungera som alibi för en tilltagande verklighet som genom detta och andra låtsasprojekt frodas bättre än någonsin.

   Visst är det underligt säger jag,att tafs kampanjen kan få flera hundra kvinnor att gå ut på gator och torg och demonstrera mot detta. Men inte en enda demonstration har förekommit mot alla gruppvåldtäkter eller andra våldtäkter?
   Och där förövarnas fotografi pixlas.
   http://mobil.thoralf.bloggplatsen.se/2017/10/22/11487279-vilka-ar-avskummen/

   Liked by 4 people

  • En spännande framtid skriver:

   Dela denna rapport på FB med mera så mycket som möjligt! Skicka den till MSM, politiker…Det kanske går att få igång en snöbollseffekt så att MSM m fl till slut inte kan ignorera rapporten.

   Gilla

 19. Jonas Nilsson skriver:

  I mer än en bemärkelse är det väl orätt att tala om EN polisiär makt i USA eftersom resp delstat sätter sina ramar. Jag kan inte läsa ut i vilken (del)stat historien utspelar sig?
  Att öht jämföra svensk rättstanke med vilken amerikansk som helst tror jag i sig är okunnigt. Vi har ingen ”moralisk” tanke. Begreppet samvete finns inte i vår lagstiftning. Fram till i våra dagar har polismakten ändå fungerat traditionellt men i grunden ska de vara politiska eftersom all offentlig makt i Sverige sätts av majoriteten i riksdagen. Det är väl t.o.m. en bräckligare grund än Weimarrepublikens, den som Hitler tog över.
  Vore mer intressant med reflektion över hur vårt rättsväsende fungerar i jämförelse med andra länders än antydningar om att svensk polis skulle vara mindre tillrättavisande än någon annan svensk offentlig person i sin tjänst, t.e.x. advokat eller kronofogde.

  Gilla

 20. Thomas Ek skriver:

  Äntligen!
  Gråter nästan av välmående när jag läser det här inlägget av textförfattaren Jakob Modéer. Way to go Jakob!

  Tjyven i dramat är våra ohederliga medier som lurar medborgarna. Vi måste börja med att skrota vårt Public Service och ersätta det med något som fungerar som det är tänkt. Så länge detta inte verkställts kommer ingen kursändring att ske.

  Thomas Ek

  Gilla

 21. Lars skriver:

  We do other shit in Sweden, but here we have Konjuknturinstitutet….som kommit med en ny prognos för de närmsta åren. Som synes minskar BNP tillväxten och särskilt per capita och räntan stiger om några år, se statslåneräntans utveckling. Det tycks bli svårt få fram mer resurser för polis, bostäder mm.

  https://www.konj.se/publikationer/konjunkturlaget/konjunkturlaget/2017-10-10-expansiv-budget-driver-pa-hogkonjunkturen.html

  Ps. Budgetöverskottsmålet man jämför med är troligen helt utspelat till funktion och en balanserad budget mer eftersträvansvärd.
  Ds

  Gilla

 22. Lassekniven skriver:

  Vänta bara, vår tid kommer. Då skall vi sätta upp en sanningskommission. Själv skall jag be om att personligen få ställa Reinfeldt till ansvar för allt ont hans beslut, (med hjälp av andra) om ohämmad immigration och asylmottagning, ställt till med. Med 25 procent av dessa enorma pengar som kalaset kostar hade vi kunnat hjälpa 10 gånger fler människor med större behov än de otacksamma som kommer hit och dessutom innerst inne avskyr svenskar och framför allt då vita män. Resten av pengarna hade alldeles säkert kommit till pass, speciellt inom vård och omsorg.

  Liked by 1 person

 23. Jem skriver:

  Häromdagen kunde vi bevittna flera inslag av propagandamakarna på Rapport om skolan och de sparade verkligen inte på krutat. Vi blev serverade den ena solskens historien efter den andra. Det formligen vräktes ut flera inslag/reportage i en enda Rapportsändning(som är ovanligt) om lyckade skolsatsningar med integration, bussningar och tvångsblandningar, med fantastiska resultat. Vi fick se leende elever som på knagglig svenska berättade, hur bra detta är, med tvångsblandningar. Lika leende lärare kunde bara bekräfta hur lyckat det är.

  Skönmålningen som man fick beskåda var mer än pinsamt. SVT har haft svårt att hålla sig till verkligheten och nu är de MSM:s ekokammare. Alla som har barn som går i skolan känner inte igen sig, tvärtom vi har en skola i kaos!
  Det är ytterst märkbart hur man hos Public Service nu, kört igång valarbetet för fullt. Man började med skolan – vad kommer härnäst? SVT ger oss det intryck, att den svenska skolan är ett enda stort föredöme, när alla vet att det är precis tvärt om.
  http://foliehatteniteckomatorp.blogspot.se/

  Liked by 1 person

 24. Gert B. skriver:

  Tack för stärkande läsning! Stärkande därför att jag inser att det fortfarande finns hopp.
  Det finns fortfarande klokskap.
  Nyss besvarade jag en SIFO-undersökning. ( Detta kan av en del ses som utanför ämnet, men mitt exempel visar på hur ”sossesjukan” omfamnar hela samhället. Nu ska jag klistra in en av frågorna från enkäten, med därpå följande sju svarsalternativ.)
  ”Vilket av följande tror du skulle ha bäst möjlighet att förbättra din privatekonomiska situation?
  Mer samhällsinformation om vad som påverkar min privatekonomi.
  Personlig rådgivning/stöd för att kunna undvika impulsköp.
  Mer information om hur jag kan sänka löpande utgifter för räntor, försäkringar och abonnemang.
  En privatekonomisk rådgivare, t.ex. personlig bankman.
  Hjälp med att göra en månadsbudget.
  Inget av ovanstående, jag är nöjd med min ekonomi som den är idag.
  Vet ej. ”
  I fem av svarsalternativen görs man till offer!
  Jag svarade ”vet ej”.

  Gilla

  • Klimathotet skriver:

   Som egenföretagare får jag ibland blanketter från SIFO eller vad de heter nu där jag måste fylla i opinionsundersökningar med närmare 100 frågor. Om jag inte fyller i dem inom någon vecka så kommer ett nytt brev med samma frågor där de hotar med rättsliga åtgärder om jag inte svarar. Det brukar vara 6 alternativ, vet ej, dåligt, inte bra, varken eller, bra, mycket bra. Jag brukar fylla i ett zick-zack mönster, sida upp och sida ned.

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.