Den svenska staten är svensk

Mohamed Omar

Det är alltid svensken som ska vika sig. På det svenska generalkonsulatet i Jerusalem firade man i år nationaldagen den 8 maj i stället för den 6 juni. Varför? För att firandet inte skulle krocka med ramadan. Om du inte tror mig kan du titta här på generalkonsulatets Facebooksida.

Hur tänkte de nu? Det svenska generalkonsulatet är svenskt, inte islamiskt. Man ska fira svenska högtider, inte islamiska, och på deras rätta dagar. Har du hört talas om någon moské i Sverige som flyttat på ramadan eller på någon annan högtid, till exempel fredagens gudstjänst, för att den inte ska krocka med svenska högtider? Nej, det har du inte. För det har aldrig hänt. Varför är det alltid svensken som kompromissa, som ska vika sig?

Ramadan är inte en svensk högtid. Sverige är ett europeiskt land med kristen kulturbakgrund. På svenska beskickningar utomlands är det svensk kultur vi ska visa upp. Det finns så klart svenska medborgare med islamisk tro, liksom det finns svenskar som följer buddhism och hinduism, men dessa trosuppfattningar är deras ensak. Svensk kultur däremot angår alla svenskar.

Nationaldagen kallas också Svenska flaggans dag. Det är då vi hyllar vår flagga. Vilken symbol har vi på flaggan? Korset. Jag är, liksom många svenskar idag, inte troende. Men vi kan inte blunda för att Sverige har en kristen tradition. Och det ska vi vara glada för. Jesus var en helt annan slags personlighet än Muhammed. Han hade ett helt annat budskap.

Jesus kom med moraliska lagar, Muhammed kom med lagar. Muhammed skilde inte på världslig och andlig makt. Därför har det svårare för islamiska länder att utveckla sekulär demokrati, ja, att göra framsteg i största allmänhet. Hur hade Sverige sett ut om vi hade blivit islamiserade i stället för kristnade? Förmodligen i lika dåligt skick som länderna i islamvärlden. Det kan vi, oavsett vad vi har för tro eller icke-tro, tänka på när vi betraktar korset i den svenska flaggan.

Men denna händelse är, trots sin ömklighet, nyttig så tillvida att den illustrerar en sanning, som jag i flera tidigare artiklar har försökt framföra, nämligen att mångkultur inte fungerar. Alla kulturer kan inte ha samma status i ett land.

I fallet högtider blir detta tydligt. Ramadan flyttar under året, muslimer har ju en månkalender, så fastan kommer oundvikligen att krocka med midsommar, jul, nationaldagen och andra svenska högtider. Vilken ska man fira? Frågan är aktuell både för den enskilda medborgaren och för staten.

En stat kan inte fira alla världens högtider, utan måste välja. Man väljer de högtider som utmärker statens identitet. För det finns ingen stat utan identitet, på samma sätt som det inte finnas en människa utan namn och personlighet.

Idén om en mångkulturell stat är en praktisk omöjlighet. En kultur måste ges företräde över de andra. Den svenska staten är inte bara en stat, utan en svensk stat. I vår tid av massinvandring och medföljande konflikter bör detta göras tydligt. Vi har inte behövt vara lika tydliga tidigare: det var en självklarhet att svensk kultur var norm i Sverige.

På samma sätt var det svenska språkets ställning tidigare en självklarhet i Sverige. Men när man upplevde att svenskans ställning försvagades införde man år 2009 en språklag som fastställde att svenskan är landets ”huvudspråk”.

I paragraf 4 står det att svenska är huvudspråk i Sverige, i paragraf 5 att svenskan är samhällets gemensamma språk som alla som är bosatta i Sverige ska ha tillgång till och som ska kunna användas inom alla områden och i paragraf 6 att det allmänna har ett ”särskilt ansvar för att svenskan används och utvecklas”. Denna lag kunde tjäna som underlag och inspiration för hur en lag som gör svensk kultur till ”huvudkultur” skulle kunna se ut.

När man säger att svenskar ska anpassa sig till invandrarnas kulturer i lika hög grad som de ska anpassa sig till den svenska kulturen, vilken kultur menar man då? Den somaliska? Den kurdiska? Den irakiska? Det går förstås inte. Svensk kultur utgör den minsta gemensamma nämnaren för alla som lever här och den svenska staten har ett särskilt ansvar att bevara och främja svenska kultur.

63 reaktioner på ”Den svenska staten är svensk

 1. JAN BENGTSSON skriver:

  Klart vi måste börja könsstympa våra döttrar…
  Det är ju en kulturell sedvänja)
  Fruktansvärt kränkande att vi inte omskär pojkarna heller!
  Vi måste ju börja bli integrerade!

  Denna Konsul skulle ha en spark i baken,
  HELA personalen bytas ut!

  Sluta knäböja för Islam!

  Liked by 3 people

  • cmmk10 skriver:

   Kan bara tillägga att thailändska konsulatet i Göteborg håller stängt på thailändska helgdagar. Antar att det är det normala för de flesta länders konsulat.

   But Sweden is lost …

   Liked by 5 people

 2. Fredrik Östman skriver:

  Fast det där med den minsta gemensamma nämnare är ett farligt argument. Det blir lätt som i Tyskland, där försök att etablera en Leitkultur urvattnats till att bli minsta gemensamma nänmaren för alla tyskar, inklusive invandrarna, angående tysk kultur. Det är inte mycket det, inte ens korv och öl och skrän och nakenbad, för i många fall måste man fråga sig: Vad gör de här?

  Minsta gemensamma nämnaren är alltså helt fel väg att gå, I stället måste man helt enkelt förbjuda scharia och alla dess yttringar, utvisa så många det bara går av dem som inte assimilerar sig i svensk kultur och riva de flesta moskéer under det att nya endast får uppföras i samma takt som nya kyrkor byggs i den muslimska världen. Men tills Svenska Generalkonsulatet i Jerusalem och andra liknande potentater har kommit till denna insikt kommer det redan att vara för sent.

  Svenskarna måste alltså själva upprätthålla sin kultur i en inre diaspora i sitt eget land så gott det går och invänta rätt tidpunkt att återerövra landet. Wir schaffen das!

  Liked by 3 people

 3. Gunilla skriver:

  Ja, det svenska vansinnet överstiger snart all föreställmingsförmåga. Dessutom bekräftade generalkonsulatet Sveriges antisemitiska profil med att inte bjuda in några judiska eller israeliska representanter till vårt ‘nationaldagsfirande’. Var ska det sluta?

  Liked by 3 people

 4. Ulla L skriver:

  Snart närmar sig den tid då vi kan se så kallade studentflak med glada ungdomar viftande med flaggor åkande runt våra gator och torg. En härlig tid! Men sedan några decennier har jag kunnat se allt fler på flaken vifta med främmande flaggor som visar att man mentalt, kulturellt och socialt befinner sig i ett annat land än Sverige. Man hyllar sitt hemland när det är Sverige, som tagit emot och finansierat det ”bättre liv” de kommit hit för, som jag tycker borde hedras. Och det med den svenska flaggan! Men jag kanske är överkänslig.

  Liked by 3 people

 5. uppstigersolen skriver:

  Jag håller helt med och firar svenska högtider när de ska firas. Vi som håller med Mohamed Omar måste se till att alla vi känner gör sammaledes. Skäms inte, ta diskussionen med dem du känner. Blir de oförskämda så lämna dem, de är inte värda din vänskap.

  Liked by 1 person

  • JAN BENGTSSON skriver:

   Tänk om vi fick Mohamed Omar till Kulturminister)
   Finns det ett bättre val?
   Då kunde det bli en förändring!
   Gärna i en SD ledd Regering…

   Liked by 1 person

   • Hanna skriver:

    Instämmer! Saknas verkligen personer med intellektuell skärpa som uttalar sig i politiken, universitetsvärlden, media. Skillnaden blir så tydlig när man ser intervjuer från andra länder.

    Gilla

 6. Mats R skriver:

  Amen till detta inlägg! Tänk att det har gått så långt att man gläds och förvånas över att någon, äntligen, framhåller det egentligen självklara: I Sverige har vi svensk kultur och det är den som ska vara normerande. Sedan kan man ju undra hur motståndarna till detta har tänkt sig att man ska lyckas med att integrera invandrare i ett land som inte har en egen kultur och inga egna normer…

  Liked by 3 people

 7. Johan Löfgren skriver:

  Ett sunt land värnar om sin kultur och sitt språk. Nu ser vi delvis följder i Sverige av det motsatta fallet. Många jämte mig upplever nog att den svenska staten motarbetar svenskheten på flera olika plan. Den nuvarande regeringen är rent av svenskfientlig och skulle ha bytts ut för länge sedan.

  Agendan är klar för socialdemokraterna – Sverige ska omvandlas till något diffust och kletigt (vad?). Utrikespolitiken är också åt det sluttande planet. Miljoner pumpas in i terrornästen som Palestina och diktaturer besöks med en oförståelig undfallenhet. Regeringen är alltså en skam för Sverige såväl inåt som utåt.

  Det mest logiska är väl att svensk kultur ska råda i Sverige och att andra kulturer får råda i andra länder. Om det inte är så uppstår kulturförvirring och oordning. Jag tänker inte vika mig för en vilsen osvensk stat.

  Liked by 7 people

  • Göran skriver:

   Socialdemokration behöver en kader bidragstagare för att få röster. När folk börjar tänka och skaffar sig kunskaper utanför tidigare indiotrinering, då lämnar de socialism för gott.

   Liked by 1 person

 8. MOAB skriver:

  Det blir allt mer en fråga om de som inte viker sig. Dessa mot alla de andra, det finns en liten las ideologer, onda människor som avhandlas ovan, men den slaget står om den stora massan, vindflöjlarna. Många svenskar är inte ens medvetna om att de viker sig, för de söker ingen information själva. Man kan inte frånta dessa människor deras ansvar men det är nog de helt speciella omständigheterna i Sverige som gjort att vi helt avhändat oss ansvaret för vår framtid och som tillåtit en liten klick vänsterideologer inta alla viktiga positioner och infektera hela samhället. Varför spottar inte folk på de som säger sig vara vänster, kommunismen mördade 100 miljoner människor, sina egna.

  Jag fick insikt i en av faktorerna i samtal med min frisörska, hon har starka åsikter och är anti-invandring, men när jag undrade om hon försökte övertyga folk, tala med sina vänner, så sade hon nej. Istället så skälle hon ut sin man om han tar upp ämnet på en middag, man vill ju inte förstöra stämningen, måste man tala politik? Ja men, sade jag, hur skall någon någonsin ändra åsikt. Hon sade, jag vet vad jag ser och hör, jag behöver inte diskutera. Så tror jag många, i synnerhet kvinnor tänker, de gräver där de står. Problemet med dettaär den svenska tilliten, för många, i synnerhet kvinnor, gräver då endast i TV, radio, och sin dagstidning och i sitt facebookflöde. Just nu så leder pk-sidan facebook, de har rätten att göra defriend. Jag gissar att paradigmskiftet kommer när tillräckligt många kvinnor blir personligen rädda, då kommer facebook att slå över, i rädsla.

  De svenska medierna har utnyttjat dessa svenskar som inte samtalar och som litar på medierna, det är ett fruktansvärt svek och skjuter demokratin i sank för vi blir fler och fler som inte viker oss, jag tror vi står inför detta, feminismen första test, jämställdhetens test och svaret är attvi inte är jämställda, kvinnorna väntar sig att männen skall ordna detta, de vill inte ens diskutera det. När något nytt uppstår så är det alltid männen som är där, ny fysik, IT, eller politik. Kvinnorna vill ha ett nytt ställa att gräva där de står.

  Liked by 7 people

  • Göran skriver:

   Talar man om saker och ting kan man bygga broar till likatänkande. Personligen har jag ingen lust att vara vän eller gå på middag där personerna vill se Sveriges undergång.

   Man behöver aldrig predika. Man kan ställa frågor i stället. Man behöver inte säga att Sverige kommer att bli en islamistisk stat eftersom muslimer kommer att bli i majoritet i Sverige. Man kan i stället fråga folk vad de tro händer i Sverige när muslimer är i majoritet vilket Statistiska Centralbyrån förutspår ska ske runt år 2050. Predika stänger dörrarna direkt och kommer aldrig att öppnas. Att ställa en fråga tvingar den som ska svara att öppna dörrar och börja leta efter svaret.

   Liked by 3 people

   • Fredrik Östman skriver:

    Rätt metod är pace and lead. Man måste deltaga i konversationen utan att flippa ur, men vid varje möjlighet dela ut små nålsting som visar på det absurda i deras positioner. Helst med frågetecken, som om man själv inte visste hur man skulle tolka de ”motstridiga” impulserna. Pace and lead. Verkligheten är socialismens fiende.

    Gilla

  • Varva skriver:

   Du är helt rätt ute MOAB! Det är kvinnorna fram för allt som måste reagera och AGERA mot det moras som pågår. Det är kvinnor som har mest att förlora på islams framfart. KOM IGEN KVINNOR OCH TJEJER!!!! Feminismen är bara TRAMS för både män och kvinnor – har förstört mycket i debatten…

   Liked by 2 people

  • Linden skriver:

   MOAB du är en klok jävel, alltid lika givande att läsa dina inlägg. Klokskap en bristvara i politikerleden.

   Dock finns undantag, Åkesson är ett, har roat mig med att titta på gamla klipp på you tube,
   bl.a. ett där Jimmie debatterar med ståupparna Batra och Betnér, två riktiga fläskläppar, som inte drog sig för att använda grova tarvligheter.
   Att hålla sig kall och leverera intelligenta svar i det sällskapet är statsmannamässigt.

   Liked by 1 person

 9. Jan Ahlström skriver:

  När man trodde att det inte kunde bli värre så inträffar detta, hela j-a otroligt!

  Jag tror det inte är så långt borta innan förslag dyker upp på att ta bort korset på flaggan, finns säkert några virrhjärnor i något politiskt ungdomsförbund som anser att det är psykiskt påfrestande för muslimer att behöva riskera att få ett kors i ansiktet så fort de kommer i närheten av en flaggstång.

  Ikväll spelar Tre Kronor semifinal i hockeyvm, vid vinst blir det nationalsång, härligt, och svensk flagga med ett kors, härligt.

  Liked by 2 people

 10. Jorund och Lars Nordin skriver:

  Ett varmt tack för ett utmärkt och välskrivet inlägg om det svenska samhälle vi har gjort allt för litet för att värna. Med vänlig hälsning Lars Nordin

  Gilla

 11. rudmark skriver:

  Om det stämmer…… Konsulatet arbetar med den “palestinska” sidan. På konsulatets yttervägg, i Jerusalem, finns texten “Svenska Konsulatet” på svenska, arabiska och engelska, men inte på hebreiska!

  Liked by 2 people

 12. gmiksche skriver:

  Ur ”Vem styr över svenska språket?” av: Bo Löfvendahl
  http://spraktidningen.se/artiklar/2015/05/vem-styr-over-svenska-spraket:

  Ingrid Johansson Lind, generaldirektör på Institutets för språk och folkminnen:

  ”Ibland hörs förslag om att göra något av de nyare invandrarspråken till officiella minoritetsspråk, men det kommer att dröja länge, tror Inger Johansson Lind:
  – Det är inte omöjligt att persiska eller arabiska får en sådan ställning i framtiden, men vi får räkna med att det tar 100 år.”

  Språklagen ger de minoritetsspråk som använts här i landet under lång tid en särställning. Det gäller att se till att inga nya minoritetsspråk tillkommer. Det kan bara ske genom en skärpning av språklagen.

  Avgörande för svenskans ställning som nationellt språk var Magnus Erikssons landslag i mitten av 1300-talet. Där fastslogs att svenskan skulle vara rättsspråk i Sverige. Genom detta säkrades svenska språket som riksspråk i hela landet mot alternativen latin och tyska. Jfr utvecklingen under samma epok i de baltiska länderna.

  Liked by 1 person

  • JAN BENGTSSON skriver:

   Lär väl snarare bli svenskan,
   som får ställning som minoritetsspråk?

   Snart skall vi Allah lära oss Arabiska,
   för att inte kränka gästerna…

   Gilla

 13. Göran skriver:

  Jag undrar hur en invandrare som kommer till Sverige tänker? Om svenskarna säger till invandraren från X-land att denne inte behöver fira svenska högtider utan kan fira sina i stället, kan det då hända att invandraren tänker att svenskarna inte vill att invandraren deltar i svenska högtider utan gör bäst i att hålla sig på sin egen kant.

  Gilla

 14. Avmaskad skriver:

  Någon svenska skola slutade flagga med svenska flaggan. Den bör kanske bytas ut så den ser ut som ett betalkort.

  Gilla

 15. Janne skriver:

  Mohamed Omar har givetvis helt rätt.

  I Sverige gäller svensk kultur.

  Märkligt att man ska behöva redogöra för en sån självklarhet.

  Islamiseringen fortsätter och den politiska ledningen av landet underkastar sig frivilligt islam.

  Vad är det för jävla idioter som styr landet?

  Liked by 3 people

 16. T Bertilsson skriver:

  Jerusalem är staten Israels huvudstad, enligt lag antagen av det folkvalda och fullt legitima israeliska parlamentet den 30 juni 1980, och således en judisk stad om än med en viss andel muslimsk befolkning. Generalkonsulatets tilltag synes därför sakna minsta logik varför det förefaller totalt huvudlöst.

  Skymtar man måhända bakom detta vår höginkompetenta utrikesministers pekpinne? En utrikesminister, som framför allt annat, synes ha satt sig för att på varje upptänkligt sätt rasera relationen med den hedervärda staten Israel och det judiska folk.

  Liked by 3 people

 17. Rolf Ahlzén skriver:

  Omar skriver som vanligt lugnt, smidigt, sakligt – och hans argumentation är oerhört effektiv. Det är onekligen avgörande att söka förstå hur det gick till när dessa helt grundläggande utgångspunkter gick förlorade, eller nästan förlorade. En liten pusselbit kan man få genom att läsa SvD idag (20/5), där Per Gudmundsson intervjuar Grete Brochmann, som nu två gånger lett den stora norska utredningen om invandringens effekter på välfärdssystemen. Ack, som att komma till frisk fjälluft efter den litet instängda försiktigheten i vårt land…..

  Liked by 2 people

 18. Willy Lindqvist skriver:

  Islam kan ändra sig när det blir nödvändigt. Känner några muslimer som i Kiruna fick problem när ramadan inträffade under sommarsolståndet och solen lyste dygnet runt. De höll på att svälta ihjäl. Numera har islam anpassat sig till sådana situationer, så att muslimer får äta efter tidpunkten för solnedgången på en annan breddgrad. Trots att solen skiner.

  Liked by 1 person

 19. Kristina von Heland skriver:

  Jag citerar en sak jag läste nyligen på engelska-fritt översatt.
  Ett land är en nation byggt på ett folkslag.
  Ett territorium är ett landområde byggt på olika folkslag.
  Alltså ska Sverige gå från att vara ett land till att bli ett territorium

  Liked by 1 person

 20. Strix skriver:

  ”Varför är det alltid svensken som kompromissa, som ska vika sig?”
  Undrar varför folk har blivit sådana, det var vi inte före 1932.
  85 år med förödande, fördummande och totalt hänsynslösa socialister, det mest representativa tjuvarna för egendomsstölder som just nu håller på att göra Sverige utfattigt, är det mest troliga svaret!

  Liked by 1 person

  • Lars skriver:

   Inte nog med det.Om väl 15-20 år får Du leva som ”dhimmi” i ett skuggliv- kanske i bästa fall i någon utsliten förort där Du får betala muslimskatt för att inte få halsen avsliten.Är Du doktorerad blir Du med automatik utestängd från yrkeslivet och får leva på att sälja skosnören.Ser Du svensk ut i ansiktet får Du väl skaffa en papperspåse och klippa ut tittgluggar så att Du inte dråsar omkull.Varje vecka några offentliga steningar av otrogna kvinnor,några piskningar,några halshuggningar med svärd,några Gardell- och Bardtyper som blir hängda med lyftkran.Den ljusnande framtid är Din.Rösta på integrationspartiet.

   Gilla

 21. Lars skriver:

  ”Varför är det alltid svensken som skall kompromissa?”Det beror nog på vilken svensk som avses uppriktigt sagt.Svensken eller ”svensken”?I den svenska regeringen vägleds man sedan länge av ”svenska” värderingar.I den svenska regeringen sitter det mest ”svenskar”.Alltså är den svenska regeringen egentligen en ”svensk” regering.Om det till äventyrs i denna ”svenska” regering skulle slinka in någon svensk med svenska värderingar är chansen nästan 100%-ig att han eller hon omedelbart efter upptäckten skulle bli avpolletterad med omedelbar verkan.Nichts wahr?

  Gilla

 22. Lars skriver:

  Korrekturet meddelar:Skall vara:”Nicht wahr?Men å andra sidan lever vi ju alla i en ”fantomvärld” där egentligen inget är sant.Alltså:”Nichts wahr”.I alla fall om man lever i media-verkligheten.

  Gilla

 23. Svensk av födsel och ohejdad vana skriver:

  Tack Mohamed för att du engagerar dig så mycket för vår svenska kultur!
  Det är så sorgligt att detta över huvud taget ska behöva vara ett ämne för diskussion, Det här är landet SVERIGE, här är det SVENSK kultur som gäller, och har man problem med att acceptera det, så kan man packa sig tillbaka dit man kom ifrån, för då har man definitivt inte här att göra. Svårare än så är det inte. Har man kommit hit som verklig flykting undan krig, så bör man verkligen vara oerhört tacksam, och visa respekt för värdlandets kultur, våra seder och traditioner! Och vi svenskar har DEFINITIVT ingen anledning att anpassa oss efter några andra för oss främmande kulturer!!! Det finns tydligen ingen hejd för flatheten hos svenska politiker, man mår verkligen illa åt eländet…

  Liked by 1 person

 24. Lars skriver:

  Reflektioner.En svensk stat.Jämför:En israelisk stat.Vad är en äkta israel?Svar:En äkta israel är en israel som i vederbörlig ordning gentestats ev blivit skallmätt etc samt innehar israeliskt pass.Den israeliska staten styrs enbart av sådana godkända israeler.Fråga:Vad är en äkta svensk?Självklart en individ som gentestats och blivit skallmätt av Rasbiologiska Institutet i Uppsala.Den-dvs denne/denna helt äkte/äkta svenska individ är självfallet även under förutsättning att den israeliska förebilden följs den ende/enda som tillåts inneha statstjänst etc i den pursvenska svenska staten – under förutsättning självfallet att denne/denna är tillräknelig och innehar svenskt pass.Självklart.Finns sådana exemplar?Ja.De finns.Exempel:Mattias Karlsson (SD) och Kristina Winberg (SD).Jaha.Vad skall man göra med alla dem som inte uppfyller dessa strikta svenska rasrenhetskrav som är en direkt kopia av förebilden Israels rasrenhetskrav?Ingen aning – det får väl lämnas åt sitt öde.Finns det sådana ”oäkta” svenskar?Svar:Ja.De finns.Vilka då till exempel?Ja.Kungen till exempel.Drottningen till exempel.Och alla deras avkomlingar.Finns det flera?Ja.Vilka då?Svar:Till exempel den där Patrik Engellau.Och den där Omar-till exempel.Vad skall man göra med dom då?Tja.Inte vet jag.Men det får man väl folkomrösta om.Eller lämna dem åt sitt öde.

  Gilla

  • Egon skriver:

   Hmmpf.
   ”Statens Institut för rasbiologi” bildades efter att en socialdemokrat lämnat en motion till riksdagen 1920.
   !922 var det i full gång.
   Skallmätning och allt.
   Inget som Löven vill prata om idag precis…….

   Gilla

  • JAN BENGTSSON skriver:

   Väl magstarkt,
   ens om det var ett plumt FÖRSÖK till ironi…

   Inte särskilt lyckat oavsett!

   Men allah skämt på SD:s bekostnad applåderas högljutt…

   SD har inget mot planerad invandring, som respekterar o anammar våra seder,
   och som kan bidra med ett kunnande som vi behöver,
   speciellt i trånga sektorer!

   Med ordnade bostadsförhållanden!

   Men någon socialbyrå är vi väl inte,
   för Allah som vill åtnjuta vår generositet?

   Skallmätarpartiet, par preferance, börjar också på S…

   Centern bejakade från 1933 ett geografiskt närliggande lands rasrenhetsteorier)
   Tills att detta lagts i ruiner, först då ändrade MAN sitt partiprogram…

   Inget av dessa, i praktisk handling, bruna partier har gjort upp med sina rötter,
   men kastar gärna brun skit på motståndare…

   Gilla

  • gmiksche skriver:

   Märkligt nog finns det en mängd människor med garanterat osvenska namn och gener med i SD utan att det stör Mattias Karlsson och Kristina Winberg. Snarare tvärtom. Det är du som sätter upp ett fiktivt rasrenhetskrav för att svärta ner svärta ner SD på känt manér. Sådana ”argument” biter inte längre.

   Liked by 1 person

 25. Ina Höst skriver:

  Det här handlar om språkbruket. Det heter inte minsta gemensamma nämnare utan STÖRSTA!
  2/15 och 7/36 år två nämnare vars STÖRSTA gemensamma nämnare är 3!
  Sedan säger alla att vi följa svensk LAGSTIFTNING. Lagstiftning är något som Riksdagen sysslar med, LAGEN som är resultatet är vad vi ska följa!

  Det här ingen kritik mot dig Mohamed! Utan ALLA har förvrängt språket på det här viset!

  Liked by 1 person

  • gmiksche skriver:

   Tyvärr har minsta gemensamma nämnaren slagit så pass djupa rötter att den knappast går att utrota. Jag har åtskilliga gånger funderat på om jag inte skulle använda Största Gemensamma Nämnaren, men låtit bli för att inte förvirra folk. Istället jag låtit bli att använda orden Gemensam Nämnare överhuvudtaget.

   Gilla

 26. Ina Höst skriver:

  Det här skrev jag på Avpixlat apropå att Kulturdepartementet ville att Östasiatiska-, Medelhavs- och Etnografiska museet ska slås ihop. Eventuellt ska delar av samlingarna säljas! http://avpixlat.info/2017/05/16/svidande-kritik-mot-regeringens-kulturarvsproposition/

  ”Förskräckligt! Det är katastrof! Alice Bah Kunke är bara halvt svenska och mamman var kanske inte heller så intresserad av svensk kultur. Kunke förstår inte vad svensk kultur är (eller andra kulturer) och har ingen känsla för svensk kultur. Därför drar hon till sig värstingarna i det svenska kulturlivet och är ett lätt byte för dom.
  Hon begick också pga kunskapsbrist grundlagsbrott (det gjorde Löfven också!) när hon uttalade sig om Granskning Sverige och betecknade dem som antidemokrater för att de påpekat felaktigheter i nyhetsrapporteringen. Journalister och medierna stod som garanter för demokratin och fick inte ifrågasättas så att deras arbete försvårades, menade hon.
  Yttrandefrihetsgrundlagen förbjuder staten att lägga sig i medborgares åsikter!

  ”Riksantivarieämbetet (RAÄ) har exempelvis bestämt att det ska anses som utestängande och fel att tala om kulturarv i termer som “ditt och mitt”. Allt kulturarv är allas. All historia tillhör alla. Man får inte avgränsa något ”vi” när man talar om kultur – det riskerar leda till att man “glömmer att se och engagera sig för den andre”
  RAÄ har en generaldirektör tillsatt av Kunke! Kunke måste bort från ministerposten innan hon förstör vårt kulturarv!

  ”Allt kulturarv är allas”. Ytterst är det ju så! Men för att förstå kultur måste man ha genuina exempel. Då är det desto viktigare att varje land tar tillvara det som är deras annars blir alla UTAN kulturarv!
  Olika nationella kulturer har uppstått ur geografiska livsbetingelser och historiska händelser i landet och maktkamper. Detta är inte lika överallt och därför skiljer sig också språket och semantiken. Det intressanta är att genom att ta reda på geografiska och klimatologiska förhållanden i ett land samt dess historia, vilket fostrat invånarna, kan man lätt förstå olika etniska kulturer och få en djupare förståelse för konsekvenserna av förhållandena och tvärtom.
  Att förstöra ett lands kulturarv och historia är en form av folkmord enligt FN.

  Jag är mycket intresserad svensk och nordisk kultur och historia. Besöker gärna friluftsmuseer som visar hur människor levt här en gång i tiden till skillnad från industrialismens tidevarv. Vår kultur känner jag bäst och på djupet genom att leva och uppfostrats här. Men nordisk kultur bygger ytterst på ”Jordbruksrevolutionen” med bofastheten, för några tusen år sedan. Den härstammar från Främre Orienten. Därför blev jag mycket upprörd när Bagdads Nationalmuseum plundrades under Irakkriget som innehöll kilskrifter bl.a. (Men museiintendenter lyckades gömma undan det mesta, lyckligtvis!) Det var Iraks historia, men även vår. Samma när IS förstörde Palmyra – en antik grekisk stad. Antiken har påverkat vår kultur, så Palmyra är även vårt. Eller när kosovoalbansk pöbel förstörde ortodoxa kyrkor och kloster från bysantinsk tid eller stil. Jag hade velat se dem och prata med nunnorna och prästerna. Detta är en del av kristendomens kulturarv och kristendomen är vårt kulturarv. Så om man intresserar sig för sitt lands historia innebär det inte alls att man glömmer andra kulturer – tvärtom man får större förståelse! Man kan även lära sig av gammaldags kulturer som eskimåernas eller olika nordamerikanska indianska kulturer när man t.ex. försöker förstå stenålderns jägar- och samlarkultur.

  Jag var i Oslo 17 mai. Barntåget är dagens höjdpunkt. I Oslo defilerar de framför slottet där kungafamiljen hälsar dem från balkongen. 121 grundskolor hade anmält sig i år och startade från olika ställen, och gick hela Karl Johan, svängde från slottsplatsen till rådhusplatsen. Alla finklädda. Varje skola hade sitt musikkorps. Det började kl 10 och var slut kl 14 +. Korv och glass fick barnen äta så mycket de ville. Sedan lekar (säcklopp t.ex.) 17 mai ska vara barnens dag. Men det är även viktigt att hedra minnet av de som stupade under WW2. På eftermiddagen var centrum fullt med folk, många i vackra bunader (folkdräkter). Alla hälsade varandra och gratulerade med dagen. Sedan fästade vuxna för sig. ”Upplevelsen är att EN dag i året är ALLA norrmän – hög som låg, dum som klok, bildad som obildad.
  NRK sände från firandet hela dagen. NRK är ganska PK, de hyllar mångkulturen, men för integrationens skull är det viktigt att norrmännen är/blir medvetna om sin egen kultur och historia. I Oslo finns ett folkets museum, det har som policy: ” Fra Norsk Folkemuseum ble etablert i 1894 har museet hatt som mål å gi et bredt bilde av dagliglivet i Norge, og å vise samspill mellom samfunn, kultur og natur. En sentral oppgave for museet er å belyse spørsmål knyttet til hva det vil si å være norsk og til hva som konstituerer det norske i takt med endringer i samfunnet. Ikke minst er dette blitt aktualisert gjennom de siste tiårenes endringer i befolkningssammensetning.”
  Lär av detta, Kunke!

  Liked by 1 person

 27. malmoperspektiv skriver:

  Tack återigen Omar för din utmärkta krönika, även om rubriken tyvärr, i sanningens namn, hellre skulle vara ”Svenska staten BORDE vara svensk”.
  Vi skåningar fick uppleva en brutal och våldsam försvenskning under främst Karl XI. Även om försvenskningen lyckades till stor del, främst beroende på att de nordiska kulturerna vilar på samma grund, så lyckades vi genom den skånska kampviljan bevara mycket av den skånska karaktären och kulturen.

  Inför de nu uppenbara hoten mot vår gemensamma skandinaviska kultur, är det nu nödvändigt att göra gemensam sak med det svenska parti som vill förhindra vår kulturella utplåning. Det är ingen slump att Sverigedemokraterna har sitt starkaste stöd i Skåne.

  Långt innan SD var påtänkt, fanns det ett regionalt motstånd i Skåneland mot vår kulturella utplåning och bl.a. Skånepartiet uppmärksammade tidigt islamiseringshotet. Partiet var liberalt allmänborgerligt, men framställdes i media som rasistiskt, precis som Sven-Olle Olsson i Sjöbo gavs epitet Svin-Olle och framställdes som rasist när han föreslog att medborgarna skulle få uttrycka sin mening i en lokal folkomröstning.

  Nu är det dock nödvändigt att i riksdagsvalet stödja det enda partiet (SD), som i nuläget har realistiska möjligheter att stoppa den värsta galenskapen och det fria fallet mot avgrunden, även om partiet till stor del har en traditionell socialdemokratisk agenda (tiden innan Olof Palme). SD får ses som ett Folkfrontsparti där medborgare av olika politiska schatteringar får samlas; konservativa, liberaler och socialister. Partiet är i valet 2018 vårt enda hopp, om att bryta PK-ismens förödande härjningar.

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.