Vad förväntas jag älska?

Helena Edlund

Två veckor efter terrordådet är ingången till Åhléns parfymavdelning fortfarande täckt med en gigantisk plywoodplatta. De flesta skyndar förbi, precis som de alltid gjort, men vi är några som står där i hörnet Drottninggatan – Mäster Samuelsgatan. Vi står där framför mängderna av färgglada post-it-lappar som fästs på väggen och försöker läsa medan lapparna viftar lite trotsigt i vinden.

Rosa, gula, gröna post-its. I hundratals. De flesta skrivna med samma sorts medeltjocka, svarta filtpenna. En snabb tanke: Går folk omkring med post-its och svart filtpenna på sig till vardags?

Det känns märkligt välregisserat. Men väggen är ändå vacker på ett sorgligt och dämpat sätt, de grälla neonfärgerna till trots. Här och där bryter ett vitt A4 mönstret. Längst upp, så långt över de vanliga lapparna att risken för nedrivning är minimal, har någon tejpat fast ett klassiskt budskap: ”Jesus lever!”

Där står vi. Läser, tittar, funderar. Går sakta något steg för att läsa nya lappar. Rösterna är dämpade. Några fotograferar.

Men något stör. Något är annorlunda än vid andra minnesplatser jag sett.

Det slår mig att få hälsningar är riktade till dem som faktiskt mördades här, några minuter före tre på eftermiddagen den 7 april. Istället återkommer något annat: Hjärtan. Hjärtan i mängder. Och orden ”kärlek” och ”öppenhet” och ”tolerans” (i olika former) och uppmaningar om att ”inte vara rädda”. Det ilsknaste inlägget jag hittar är det där någon uppmanar potentiella terrorister att prata istället för att mörda.

Är detta reaktionen på terror? Fyra människor, därav en elvaårig flicka och två småbarnsföräldrar, massakreras. Deras familjer kastas in i livslånga trauman. Föräldrar förlorar sitt barn, barn förlorar en förälder. Ytterligare andra får fysiska och psykiska men för livet. Allt detta lidande på grund av att Sverige inte förmått förpassa en person med kända terroristsympatier och avvisningsbeslut ur landet.

Rakhmat Akilov är långt ifrån ensam. Tiotusentals, kanske hundratusentals, människor går just nu omkring på våra gator trots att de befinner sig illegalt i landet. Hundratals IS-terrorister har kommit till Sverige efter att ha mördat, våldtagit och torterat i Syrien och Irak. När IS försvagas där, uppmanas anhängarna istället att angripa de otrogna i Väst – det vill säga dig, mig, våra barn, våra vänner. Våra liv, våra värderingar och vår livsstil.

Stockholmarnas reaktion är uppmaningar till kärlek, öppenhet, tolerans. Och hjärtan. På neonfärgade post-its.

Men vad är det jag förväntas att älska? Ska jag älska öppenheten som lett till att vi inte vet vilka som befinner sig i landet – men där ett okänt antal av dessa faktiskt vill döda oss? Ska jag älska toleransen som leder till att extremistiska grupper kan använda Sverige som rekryteringsbas och återhämtningsplats – inte sällan med statsbidrag? Ska jag älska en politik som innebär att vi välkomnar terrorister samtidigt som vi sviker deras offer? Ska jag älska terroristen som vill döda oss?

Ni säger att jag inte ska vara rädd. Men vet ni vad? Jag är rädd. Jag är rädd när jag tänker på hur vi normaliserat terrorn. Jag är rädd för att det nästa gång – och det kommer en nästa gång – är mitt barn som inte kommer hem. Jag är rädd eftersom jag vet att terror inte stoppas med hjälp av hjärtan på post-its.

Mot väggsockeln längs Mäster Samuelsgatan har någon lutat en inramad tavla. Motivet består av ett rött hjärta (naturligtvis!) mot svart bakgrund och texten ”Vi har öppnat våra hjärtan!” i snirklig skrivstil. Jag har för ett ögonblick svårt att bestämma mig för om texten ska tolkas seriöst eller som en ironisk protest.

Kanske är det fler än jag som frågar sig: Vad är det vi förväntas älska?

148 reaktioner på ”Vad förväntas jag älska?

 1. Handlag skriver:

  ” De flesta skrivna med samma sorts medeltjocka, svarta filtpenna. En snabb tanke: Går folk omkring med post-its och svart filtpenna på sig till vardags?

  Det känns märkligt välregisserat.”

  Prime låg ju bakom ”tafsa inte” armbandet, kanske dom kände att det hade varit lite uppenbart att dela ut ett ”terrorista inte” armband så dom hitta på en annan kampanj.

  Finns det bilder på pekoralet?

  Gilla

 2. P I Persson skriver:

  @anna lindén, visst märks det med stor tydlighet att de flesta här uppfattar ”kärleksmanifestationen” på ett annat sätt. Men jag kan inte förstå det. Hur kan ni inte se manifestationen för vad den är ? I stället får ni det till att ”vi” älskar terrorism … Fråga dem som satt upp dessa, här så förhånande, post it-lappar eller lagt ut blommor om de gjort det för att de älskar mördare ! Självklart är det ingen som gjort det. Vilken befängd idé. De som önskar ett regeringsskifte borde kunna använda värdigare sätt att argumentera än att ge sig på förtvivlade medmänniskor.

  Tack, jag härdar ut ! Och fast jag inte alls förstår din ståndpunkt har jag respekt för dig som människa. Så … Vi ses på barrikaderna ! Med ärliga argument som vapen !!

  Gilla

  • Fredrik Östman skriver:

   Pi, ”kärlek” är orsaken till att vi begick misstaget att släppa in kriminalitet, terrorism, jihad, klanvälde, maffior, rasism mot oss vita och inte minst dawa och på längre sikt muslimskt politiskt välde och förtryck och utrotning av urbefiolkningen och dess kultur och identitet i landet. Hur kan ”kärlek” vara ett sätt att kasta ut allt detta igen?

   Förklara skillnaden mellan ”kärlek” och ”kärlek”!

   Och hur kan rent allmänt ”kärkek” existera utan bekant och utvalt enskilt objekt?

   Gillad av 1 person

   • P I Persson skriver:

    När människor i nöd knackar på, då öppnar man. Det kan kallas kärlek, det kan också kallas solidaritet, rättvisa e dyl, om det gör det lättare att förstå. Alla är inte flyktingar i den mening du inlägger i ordet (även om den som riskerar sitt liv på undermåliga och överbelastade flottar / båtar naturligtvis är på flykt från bedrövliga förhållanden.) Men vem kan ta på sig att så att säga sålla agnarna från vetet ? Det går inte att göra vid gränsen, det syns inte utanpå.

    Av de som kommer har många, kanske de flesta, religiösa, kulturella och politiska värderingar som väsentligt skiljer sig de flesta inföddas. Men det mycket stora flertalet ”gillar läget”, de behåller sina värderingar för sig själva eller bland sina likar. Ibland konverterar de också till ”vår” ideologi. Emellertid finns en numerärt liten grupp ”radikaliserade” som är beredd att faktiskt tillämpa sin ideologi i praktisk gärning, dvs terrordåd. Samma sak där. Hur skilja ut den ene från den andre ? Det går ju inte att göra i förväg.

    Någon sade, angående brottslighet överlag, att det enda säkra sättet att bestraffa alla brottslingar, det är att döma hela befolkningen. Visserligen blir en stor mängd oskyldiga människor felaktigt dömda för något de aldrig har gjort, MEN alla verkliga brottslingar åker definitivt också dit … Lite så resonerar ni som vill stänga gränserna. Det spelar liksom ingen roll för er att ni utestänger en stor mängd helt oskyldiga, nödlidande, människor, eftersom minoriteten verkligt farliga också blir utestängda …

    Gilla

   • gmiksche skriver:

    Det är klart, när du menar att vi inte ska stänga ut nödlidande människor, då har vi snart 100 miljoner här. För det finns gott om nödlidande människor, i synnerhet i Afrika. Det enda som hindrar dem att komma hit är kommunikationerna. Men det finns gott om välmenande människor som ordnar detta. Och EUs gränsbevakning, som plockar upp dem utanför den libyska territorialvattengränsen. Det är fritt fram att argumentera för nationellt självmord. Det är bara så att en växande skara inte håller med om detta.

    Gilla

  • Realism skriver:

   P I Persson, det är nog ingen här som tror att postit-lapparna och blommorna representerar någon som helst kärlek till terrorism, jag har svårt att förstå varför du tolkar det så konstigt. De allra flesta som satt upp dessa lappar och lagt blommor, har ju såklart varit förtvivlade, och gjort det i syftet att på något sätt hedra offren för terrorn, och även säkert för att stärka sammanhållningen hos svenska folket. Ingen vid sina sinnens fulla bruk sätter väl upp en hyllning till gärningen eller gärningsmannen! (Utom möjligen IS-anhängare och jihadister, som ju säkert gläder sig åt att oskyldiga svenskar har fått sätta livet till, men de ÄR ju inte vid sina sinnens fulla bruk…). Vad jag tror, så är problemet att budskapet lätt blir otydligt när man gör det på det här sättet, samt att det faktiskt känns som helt fel reaktion på det här barbariet. Visst behöver man få uttrycka sin sorg, men för att verkligen göra något för att dessa stackars människors död inte ska ha varit helt förgäves, måste man bli arg och kräva att våra makthavare slutar göra det möjligt att sådant här kan få inträffa över huvud taget!!!!
   Ett ärligt argument om något för regeringsskifte, tycker jag!!!

   Gilla

   • Det röda pillret skriver:

    REALISM:
    ”Utom möjligen IS-anhängare och jihadister, som ju säkert gläder sig åt att oskyldiga svenskar har fått sätta livet till, men de ÄR ju inte vid sina sinnens fulla bruk…”

    Vet inte om du menar allvar här eller om det bara var något du skrev lite så där i hastigheten.

    För man gör fel om man i slentrian betecknar muslimska terrorister som sinnessjuka, vilket medlöparmedia (SVT, DN m fl) ständigt gör, istället för att sanningsenligt beskriva dessa terroristers ideologiskt drivna bevekelsegrunder, motiv och agenda som den svenska allmänheten i högsta grad borde varnas för.

    Dessa terrorister som vi numera drabbas allt mer av, har ju bara helt andra värderingar och en annan agenda än oss ”otrogna” svenskar som bor här, vi som enligt Koranen 98:6 är ”de mest vedervärdiga av alla varelser” och som, enligt de heliga skrifterna, förtjänar att inkräktas på, förnedras, plundras och halshuggas — och vars kultur förtjänar att utplånas,
    https://www.thereligionofpeace.com/pages/quran/violence.aspx

    Vi måste börja se våra fiender som just fiender, inget annat. De är inte sinnessjuka i egentlig mening, lika lite som Gestapo eller SS-styrkor, eller andra spjutspetsar för den nationalsocialistiska ideologin, var under Andra världskriget. De gör bara vad de är övertygade om är det rätta. Om de har värderingar som är helt på tvärs mot våra, kan vi inte förvänta oss att de, när det ges — för dem — gynnsamt tillfälle, ska göra något annat.

    Det är därför vi inte ska släppa in dem som bär på mot oss och vår demokrati fientliga värderingar i vårt land. Av hänsyn till allt som skett, inte minst vid Drottninggatan, borde nu — utifrån svensk självbevarelsedrift — rimligen bara det faktum att man är muslim, därför vara skäl nog till att man har åtskilligt att motivera och bevisa till varför man ska tillåtas över svenska gränsen.

    Gilla

 3. Svensk av födsel och ohejdad vana skriver:

  P I Persson, det är så mycket i ditt senaste svar till Fredrik Östman som man baxnar över.
  Om jag tolkar dig rätt , så ser du alltså inga som helst problem med att det här lilla landet långt upp i Europa, ska ta emot hundratusentals människor med helt främmande kultur och värderingar??? Om det slinker med en och annan terrorist med de som påstår sig fly från krig och elände, så gör det inger, det är smällar man får ta för den ”goda sakens skull ”?? Ja, säg det till offrens anhöriga.
  Larmrapporter från alla möjliga håll om att det här är helt ohållbart lyssnar du inte på.
  Ja, man kanske måste vara så hård att man måste neka framför allt muslimer att få tillträde till vårt land , även om det drabbar även ”oskyldiga ”sådana, därför att islam är en så våldsbejakande och förtryckande religion, som är så väsensskild från våra värderingar här. En enda potentiell terrorist bland dessa ”nödlidande” är faktiskt en för mycket. Att riskera svenska människoliv för att man vill vara godhetsivrare, är inte ok. Och det är bara EN av många aspekter på det orimliga i allt detta

  Gillad av 1 person

 4. P I Persson skriver:

  Det jag har störst problem med är debattörer som fullständigt nonchalerar allt vad rättssäkerhet heter.

  Gilla

  • Det röda pillret skriver:

   ”Rättssäkerhet” för vem? För oss svenskar eller våra fiender?

   Vad du fortfarande inte insett efter alla terrordåd är att VI BEFINNER OSS I KRIG mot företrädare för en våldsideologi som utnyttjar våra fredstida regler för att kringgå alla hinder mot att komma hit och fördärva vårt samhälle och ta över vårt land.

   Om finländarna skulle ha försökt arrestera varje ryss som kom med fientliga avsikter över gränsen till Finland under finska vinterkriget och ställa dessa inför domstol under fredstida regler och — mitt under brinnande krig — i minsta detalj ta hänsyn till de sovjetiska soldaternas ”rättssäkerhet”, hade försvaret av landet givetvis inom kort kollapsat fullständigt och hela landet fallit under Stalin och kommunismen.

   Till Sverige väller det fortfarande in hundratusentals individer som inte identifierar sig och som vi inget vet om deras avsikter, men vi släpper ändå in dem att färdas fritt i vårt land, trots att polisen bevisligen inte har kapacitet att hålla ögonen på dem.

   Men vi har samtidigt anledning att anta att många av dem kommer från länder med motsatt, för att inte säga direkt fientlig inställning till våra grundläggande svenska värderingar. Många av dem bär uttalat på en totalitär ideologi med underkastelse av alla otrogna och utplåning av vår kultur på programmet — de är med andra ord fiender.

   Förutom otaliga våldtäkter, rån, plundring, inbrott, mord och terrordåd har dessa nu tagit över och skapat minst 55 egna territorier i vårt land som polisen knappt vågar sätta näsan i. Det är alltså fientliga separatistzoner där svenskar inte kan röra sig fritt, just för att vi är svenskar — i vårt eget land!

   Men en sådan som P I Persson ser inget av detta, utan lever fortfarande i sin utopiska multikulturella drömvärld, där han vägrar se skillnad på oss svenskar och dem som vi alltför generöst släppt in som inte har här att göra. Han är allt att döma för fredsskadad för att kunna göra basal avvägning mellan vem som är vän eller fiende och att, i den kris som råder, anpassa reglerna efter VERKLIGHETEN — ATT VI BEFINNER OSS I KRIG.

   P I Persson, var finns din EMPATI med bara de oskyldiga nödlidande svenska flickor som blir misshandlade och våldtagna?

   Gilla

   • P I Persson skriver:

    Och du skäms verkligen inte ???

    Rättssäkerhet för alla, givetvis. När vi tummar på den är vi ju lika usla som våra fiender. Att döma folk utan bevis, det är ju vederstyggligt.

    Gilla

   • Det röda pillret skriver:

    P I Persson är uppenbarligen en för fanatisk multikulturanhängare för att ha förmågan att föreställa sig att fienden existerar och går därför inte att nå fram till oavsett argument.

    Till ev övriga läsare:
    Vi befinner oss i krig. Fienden kringgår våra liberala fredstida lagar som inte är anpassade för denna nya asymmetriska krigföring som drivs mot oss.

    Bl.a. Ungerske fd underrättelsechefen Laszlo Földi beskriver detta: https://www.youtube.com/watch?v=Rcy0WNvdvO4
    (Tryck på knappen för engelsk undertext och bokmärk för övrigt gärna denna sida, Google har — efter påtryckningar från EU — nyligen ändrat sina söklogaritmer för att kraftigt försvåra sådana upplysningar från att hittas om man inte vet exakt vad man ska söka på.)

    Det finns dem som kommer hit och missbrukar vårt asylsystem, vårt välfärdssystem, vår rättsordning och ordningsmakt, vilken är helt anpassade till laglydigare svenskar, inte sten- och granatkastande separatiströrelser från det eviga våldets Afrika och Mellanöstern.

    Vi kommer inte, om vi inte anpassar vår rättstillämpning till verkligheten, att kunna göra något åt vad som händer förrän vi är omringade och fienden har tagit över.

    Tyvärr — och detta är möjligen svårsmält, men icke desto mindre sant — har våra oansvariga makthavare helt uppenbart inte folkets bästa för ögonen längre. Innerst inne vet nog de flesta i politikerskrået att de genom att tillåta massinvandringen gjort ett för vårt lands framtid fatalt misstag, men eftersom de är för prestigebundna för att medge detta och för måna som sina positioner som yrkespolitiker framför folkets väl, ljuger de och förskönar sanningen för medborgarna och med hjälp av etablissemangsmedia försöker de sopa problemen under mattan. De har fullständigt målat sig in i ett hörn både ideologiskt och praktiskt.

    Vi måste därför anstränga oss och ligga på de av våra politiker som fortfarande är mottagliga för signaler från sitt eget folk och baxa dem framför oss och få dem för att rädda vad som räddas kan.

    Vi löser inte problemet med att samtala med fienden. Det enda språk de förstår är våld. De måste snarast, tillsammans med övriga som inte har rätt att vara här och som försvårar möjligheterna att upprätthålla ordningen, snarast möjligt tillbaka i en omfattande, rimligtvis militärförstärkt repatrieringsmanöver. Om sedvanliga fredstidsregler måste ändras för detta, måste så ske. Vi har inte annat val.

    Om vi inte reagerar nu, löper vårt folk och vår kultur sinom tid hög risk att drabbas av förtryck, diktatur, inbördeskrig, etnisk rensning och kulturell utplåning, precis som skett i alla länder där islam har tagit över.

    Gilla

   • Det röda pillret skriver:

    Till P I Persson: Det är sådana som du som med fanatisk övertro på multikulturutopier släppt in fienden och våldtäktsvågen i vårt land och som ska skämmas. Jag instämmer med tidigare kommentators ord: Vet hut!

    Till övriga läsare:
    Vi befinner oss i krig och fienden kringgår våra liberala fredstida lagar som inte är anpassade för denna nya asymmetriska krigföring som drivs mot oss.
    Bl.a. Ungerske fd underrättelsechefen Laszlo Földi beskriver detta: https://www.youtube.com/watch?v=Rcy0WNvdvO4
    (Tryck på knappen för engelsk undertext och bokmärk för övrigt gärna denna sida, Google har, efter politiska påtryckningar, nyligen ändrat sina söklogaritmer för att kraftigt försvåra sådana upplysningar från att hittas om man inte vet exakt vad man ska söka på.)

    Det finns dem som kommer hit och missbrukar vårt asylsystem, vårt välfärdssystem, vår rättsordning och ordningsmakt, vilken är helt anpassade till laglydigare svenskar, inte organiserade nätverk av sten- och granatkastande separatiströrelser från det eviga våldets Afrika och Mellanöstern.

    Vi kommer inte, OM vi inte anpassar vår rättstillämpning till verkligheten, att kunna göra något åt vad som händer förrän det är försent, och det brådskar.

    Gilla

   • P I Persson skriver:

    Jag kan bara beklaga att du inte väljer / alternativt inte har förmåga att se mina inlägg som de är avsedda att vara.

    På den här sidan är jag lite av katten bland hermelinerna, men i relation till folk i allmänhet är min inställning vanlig och din är udda.

    Självklart, SJÄLVKLART är jag helhjärtad motståndare till allt vad terrorism heter. Och vi ska INTE härbärgera terrorister. Men jag tar fullständigt avstånd från idén att alla eller de flesta som kommer till vårt land under flyktingstatus skulle vara redan radikaliserade eller potentiellt terrorister, det är helt enkelt inte sant.

    Gilla

   • Svensk av födsel och ohejdad vana skriver:

    P I Persson: Nej, jag skulle inte säga att du är ”katten bland hermelinerna”, snarast en av de vilseledda fårskallarna i skocken dumma, naiva svenskar. Herregud, människa, läs på åtminstone LITE om vad islam faktiskt går ut på, innan du kommer med några fler dumma uttalanden!
    ”Den paranoida verkligheten” du tycker att tidigare kommentatorer målar upp, är i allra högsta grad en realitet i alla växande no go-zoner,och den kommer snart ikapp dig och dina kompisar i fårskocken också.
    Men fortsätt du att leka moder Teresa, och klappa dig själv på axeln för din godhet gentemot alla som ropar asyl och Syria, kommande generationer kommer inte att tacka dig.

    Gillad av 1 person

   • Det röda pillret skriver:

    P I PERSSON
    ”Jag kan bara beklaga att du inte väljer / alternativt inte har förmåga att se mina inlägg som de är avsedda att vara.”
    — Vi är tydligen många på detta forum som inte har ”förmåga” att begripa vad du skriver. Istället för att skylla på mottagarna, bör du därför försöka bättre förmedla dina tankar som avsett.

    ”På den här sidan är jag lite av katten bland hermelinerna, men i relation till folk i allmänhet är min inställning vanlig och din är udda.”
    — Så argument ska inte bedömas på sina egna meriter, utan är avhängigt vad som är konformt bland dem som inget vet? Du bekräftar här var du hör hemma i intellektuellt hänseende.

    ”Självklart, SJÄLVKLART är jag helhjärtad motståndare till allt vad terrorism heter. Och vi ska INTE härbärgera terrorister. Men jag tar fullständigt avstånd från idén att alla eller de flesta som kommer till vårt land under flyktingstatus skulle vara redan radikaliserade eller potentiellt terrorister, det är helt enkelt inte sant.”
    — Du får till att börja med definiera ”flyktingstatus”. De allra flesta det är tal om är inte flyktingar — man ”flyr” inte från demokratier som Danmark eller Tyskland, varifrån de flesta kommit. De allra flesta har således kommit hit illegalt, efter att ha nonchalerat Dublinförordningen. De ska söka asyl i första landet i EU som de anlänt till, inte asylshoppa dit det passar och där välfärden är som mest dåraktigt generös, dvs i Sverige.

    Sedan är de enligt FN:s definitioner normalt inte heller flyktingar i förstalandet — en ytterst liten bråkdel, 5 -10%, får sådan flyktingstatus när väl förstaländerna, Italien och Grekland m fl, processat deras asylskäl. Den alldeles övervägande delen är istället konstaterade fripassagerare på Europas dyrt skattefinansierade, och bara alltför lockande, välfärd.

    Du och dina gelikar har med andra ord släppt in en tsunami på många hundratusen asylmissbrukare till Sverige på helt felaktiga grunder, ett massbedrägeri som Sveriges folk och skattebetalare nu kommer att ha som en gigantisk växande och välfärdssystemhotande kvarnsten om halsen för överskådlig framtid.

    Enligt riksdagens utredningstjänst kan över två tredjedelar av dem som kommit sedan år 2000 fortfarande inte försörja sig själva och de 17% utlandsfödda i Sverige använder t ex upp över 2/3 av socialbidragen. Nettokostnaderna för den här överflödiga massinvandringen ligger enligt fristående bedömare (se t ex Tullberg) på flera hundra miljarder årligen. Detta medan allt fler av våra gamla och sjuka, som ärvt detta land och betalat skatt hela sitt liv, hamnar efter i kön.

    Sett till kalla fakta, är alltså ditt känslosamma tal om att ”hjälpa flyktingar i nöd” helt malplacerat.

    Men istället för att erkänna att du blivit lurad/lurat andra om detta i rådande masspsykos, tar du på dig din tårdrypande täckmantel för att dölja ditt misstag. Vi blir allt fler som genomskådar detta.

    Så till tanken att ”alla eller de flesta som kommer till vårt land under flyktingstatus skulle vara redan radikaliserade eller potentiellt terrorister, det är helt enkelt inte sant”.
    — För det första är ingen av oss tankeläsare, så vare sig du eller någon annan kan veta i vilken grad detta faktiskt är fallet. Många undersökningar, bland annat World values survey, https://sv.wikipedia.org/wiki/World_Values_Survey pekar dock på att har mindre anledning att tro vad som pådyvlas oss i etablissemangets vilseledande multikulturutopiska propaganda om att alla människor på jorden, allra minst folk från jordens värsta våldskulturer, tänker på samma sätt som Sveriges fredsskadade svenskar.

    Om du följt och faktiskt lärt dig något av det som skrivs var och varannan dag på bl.a. på Det goda samhället, borde du förstått att det pågår en islamisering av Sverige.

    Ett flertal undersökningar, det är bara att googla, visar att en stor andel, ofta majoriteten, av muslimer i Väst föredrar sharialagar. Det är alltså inte någon liten minoritet som är shariaförespråkare, utan de är tämligen representativa bland muslimer.

    Summan av plötsligt hitkomna hundratusentals individer med bakgrund i en tusenårig aggressivt förtryckande våldslära, blir därför självklart större än varje individ för sig. Den ökande terrorismen är således bara symptom på något mycket större och mörkare underliggande, demografiskt hot.

    Ju mer man sätter sig in i vad islam är, och bättre förmår att se skogen för alla träden, ju mer inser man att om det plötsligt kommer så många med så bristande åsiktsgemenskap med svenska seder, svensk rättstradition, svensk kultur, rättsordning och demokrati, så hotar det vårt samhälle i sina grundvalar.

    Det blir inte längre svenskar som bestämmer sitt eget öde i vårt eget land. Det blir andra med helt andra värderingar som bestämmer och formar samhället.

    Och i alla länder där muslimer tagit över, har det slutat i förtryck, inbördeskrig, etniska rensningar och utplåning av offrens kultur.

    Multikulturförespråkare har inte rätt att spela hasard med Sveriges framtid på det här sättet.

    Gilla

  • gmiksche skriver:

   Det jag har störst problem med är en regering som fullständigt nonchalerar allt vad rättssäkerhet heter. Det är ett faktum att polisen och åklagarmyndigheten avskriver skönsmässigt. Och att detta sker är regeringens ansvar.

   Gilla

 5. Realism skriver:

  Röda pillret – nej, med den kommentaren menade jag INTE att det skulle tolkas bokstavligen som att de skulle vara sinnessjuka i ordets egentliga bemärkelse. Jag är fullt medveten om att de, desto värre, agerar efter sina övertygelser, och att de tror att det vidriga de gör är det rätta, enligt deras primitiva och hänsynslösa ideologi, Vad jag menade var bara att det här naturligtvis inte är handlingar som finns i en normalt funtad människas sinnesvärld att begå, men deras ideologi påbjuder ju just sådana här handlingar. Det är ideologin som är sjuk!
  Jag ber om ursäkt om jag uttryckte mig slarvigt.Total hänsynslöshet och brist på empati i kombination med fanatiska övertygelser, och hat mot alla som inte delar dessa är ju vad det handlar om.
  Håller i övrigt med dig i allt det du skriver!.

  Gilla

 6. Realism skriver:

  Skulle bara vilja ställa en relevant fråga till P I Persson (och alla som tänker som du):
  Säkerligen så har du någon som du håller kär, barn och barnbarn kanske??
  Är du villig att riskera deras framtid, deras trygghet och säkerhet i din iver att ”vara god” och urskiljningslöst släppa in alla som påstår sig vara i nöd??
  Många av dessa främlingar som du vill värna om, vill dig inte väl, vill inte dina barn och barnbarn väl. De hatar dig, vill elda upp din bil, kasta sten på ambulansen som kommer för att hämta dig när du behöver akut hjälp, våldta din dotter, om de bara får en chans. De vill missbruka och utnyttja vår välvilja så mycket de bara kan. Sådan ser faktiskt verkligheten ut, om du av någon obegriplig anledning inte har uppmärksammat det. Och det kommer bara att bli värre, ju fler av dessa fiender vi släpper in här.
  Sverige så som vi känner vårt fosterland och älskar det kommer att bli oigenkännligt på så många sätt, och det går fort.
  Ställ dig den frågan – är du villig att offra allt detta???
  Eller är det kanske dags att vakna upp och tänka om innan det är alldeles försent??
  Hur godhjärtad man än är, så måste man anpassa sig till verkligheten, och den ser inte längre ut som den gjorde för x antal decennier sedan.

  Gilla

  • P I Persson skriver:

   Du utmålar en paranoid bild av verkligheten.

   Jag är inte villig att offra något av detta du frågar om och jag gör det inte heller.

   Jag värnar om dem som är i nöd, inte för att de är främlingar.

   De allra flesta av ”främlingarna” skulle aldrig drömma om att begå de dåd du räknar upp. Men några av dem skulle det, liksom även ett fåtal infödda. DEM behöver vi skydda oss för. Oavsett etnicitet.

   Gilla

   • Det röda pillret skriver:

    Så de som rånats, våldtagits eller blivit utsatta för terrordåd är ”paranoida”?

    I vilken bubbla befinner du dig, egentligen? Var bor du? Är du ute på stan om kvällarna någon gång? Vad säger du till alla oskyldiga kvinnor i Sverige som knappt vågar gå utanför huset längre? Är de ”paranoida”?

    Du säger att du inte villig att offra någon, men det är just det du gör. Stora delar av befolkningen tappar numera helt all framtidstro och fruktar på allvar att det förr eller senare blir inbördeskrig i vårt land för att du — helt egoistiskt och samvetslöst — envisas med ett påtvinga oss andra ett destruktivt samhällsexperiment, bara för att du inte kan hålla dina tycka-synd-om-känslor i styr.

    Åk själv till Afrika eller Mellanöstern om du vill ”värna om dem som är i nöd” för dina egna pengar — och sluta upp med att tvinga oss andra till ditt utopiska helvete här i Sverige!

    Gilla

   • gmiksche skriver:

    Vi är nog många som är trötta på att höra om och om igen ”jag vill värna om…”. Värna om allt mellan himmel och jord för att bli världsbäst i värnandet. Men inte värna om de som vederbörande kommer att vända sig till ifall han behöver han råkar i nöd.

    Gilla

 7. Realism skriver:

  ”En paranoid bild av verkligheten”??? Menar du verkligen allvar??? Är du både blind och döv???
  Det är uppenbart att det inte går att nå dig i din lilla bubbla du lever i, och man kan bara beklaga detta.
  Jag är själv småbarnsförälder, och det finns ingenting – INGENTING! – som är viktigare för mig än mina barns framtida trygghet och säkerhet i ett samhälle som styrs av SVENSKA värderingar. Jag förstår inte hur du kan påstå att du ”INTE offrar detta”!!! Jag blir LIVRÄDD när jag ser vad som håller på att hända med det här landet på grund av naiva och godtrogna människor som dig,

  Gilla

  • P I Persson skriver:

   Bara en kort kommentar till dig och andra som ger sig på mig.

   Mitt resonemang kring ”paranoid” verklighetsuppfattning betyder givetvis inte en förnekelse av att hemska dåd har förekommit och förekommer i alltför hög grad. Sådant måste vi försöka skydda oss emot och de skyldiga ska lagföras och om möjligt utvisas. Men det är inte det vanliga att random flykting / utlänning brukar våldta, döda och förstöra.

   Och ja, jag har, mer eller mindre i studiesyfte, tillbringat nätter på gatorna i flera av våra storstäder.

   Dessutom, jag är ingen expert, men känner nog mer till islam än vad de flesta här tror.

   Gilla

 8. Realism skriver:

  Vill också säga TACK till RÖDA PILLRET och er andra för era verklighetsbaserade, insiktsfulla och mycket välformulerade kommentarer – jag instämmer verkligen till 100 % !!!!
  P I Perssons uppfattning om verkligheten i Sverige skulle möjligen kunna vara trovärdig om man lever som isolerad eremit i en koja långt inne i djupaste skogen i Lappland utan tillgång till vare sig TV, radio eller internet, men så är knappast fallet, och det gör ju det hela ännu mer skrämmande och obegripligt!
  P I Persson och dennes gelikar har ännu inte förstått att en överväldigande majoritet av de migranter som väller in i landet INTE är mer nödlidande än varken P i Persson själv eller någon annan här, utan endast har svarat på regeringens inbjudningskort till alla i hela världen att komma hit och kalasa gratis på vår välfärd.
  Röda pillret, du har redan uttryckt så bra precis det man skulle vilja säga angående den enorma hotbilden mot västvärlden som islam utgör, men jag använder din suveräna kommentar som ett sammanfattande slutcitat även i min kommentar, riktat till sådana som P I Persson:
  ”Åk själv till Afrika eller Mellanöstern om du vill ”värna om dem som är i nöd” för dina egna pengar — och sluta upp med att tvinga oss andra till ditt utopiska helvete här i Sverige!”

  Gilla

  • P I Persson skriver:

   Det här får bli mitt sista inlägg i den här tråden. Jag upplever att jag förgäves får stånga mig blodig mot en ignorant vägg som inte kan eller vill förstå.

   I bästa fall anklagas jag för att stå för en naivitet som banar väg för ondskefulla illdåd och islamisering. I övriga fall ses jag själv som ondskefull.

   Ni känner inte mig det minsta.

   Jag är inte omedveten om de risker som möter med ett antal av inflyttande med annan grundsyn i ryggen. Men det jag reagerar emot är att ni vill kasta hela vårt rättssystem och rättsmedvetande överända och ersätta det med något slags pöbelvälde där man inte behöver ta hänsyn varken till faktakontroll eller bevisföring. Alla från exempelvis Afghanistan m fl länder ska kastas ut eftersom de tänker utrota svenskheten … Bevis behövs inte, det räcker med etnicitet.

   Kort efter Palmemordet samtalade jag med en man som var uppgiven över att man kunde mörda landets statsminister på öppen gata och inför vittnen. ”Men”, tillade han, ”det är ju ändå bra att man fått fatt i förövaren”. Det var när Holmérs huvudspår var den s k 33-åringen, vilken då var anhållen och satt i förhör. Jag vågade mig på ett genmäle : ”Men det är ju inte säkert att 33-åringen verkligen är den skyldige, det har ju inte varit rättegång och än mindre är han dömd”. Mannen bara stirrade på mig och svarade : ”Du förstår ingenting. Det har väl ingen betydelse om han är skyldig, det viktiga är att vi får honom dömd”. PRECIS så resonerar ni, fast gällande flyktingar.

   Men … är det inte just rättssamhällets principer som vi ska försvara från inre och yttre hot ??? Det är väl bland det svenskaste som finns. Man stämplar inte personer och grupper som skyldiga innan det blivit rättsligt bevisat. Vad det förhållningssättet är, inte är det svenskt.

   Vad ska man då göra ? För det första måste polisen och säkerhetspolisen upprustas betydligt. Det duger inte att man av tidsskäl eller bristande kunskap inte hinner eller kan ta itu med kriminalitet, varav våldsdåd måste prioriteras. Vi lär aldrig kunna utrota brottsligheten men den lär minska märkbart om det är känt att riskerna att åka dit är mycket stora. Oavsett förövarens etnicitet. Den där upprustningen kan inte ske över en natt men den kan påbörjas nu och successivt, så snabbt som möjligt, bli bättre. Det ska inte råda någon som helst tvekan om att i Sverige ska demokratiskt stiftad lag gälla och ingenting annat.

   För det andra måste integrationen förbättras. Människor med annat ursprung får gärna behålla seder, traditioner, religion – så länge de inte strider mot svensk lag. Att integrationen i stora delar inte lever upp till detta torde i hög grad bero på vår okunskap och vår naivitet. Exempelvis trodde alltför många ”ansvariga” att företeelsen hedersmord inte existerade. T o m efter Pelas och Fadimes död. Det beror inte på ond vilja utan just på naivitet. Man k-u-n-d-e inte tro att något sådant existerade, man bedömde det som vilket mord som helst (och alla mord, oavsett orsak, är förstås hemska). Man har ibland också varit för godtrogen med bidrag till muslimska grupper ty man har fått försäkran om att de motverkar islamism. Bara det att orden ibland definieras olika. Läste om en predikant som sade att han var emot tyranni, och det låter ju betryggande. Fast kanske inte, om man sätter sig in i att han definierar tyranni som ”frånvaro av sharialagar” … Ingen som man bör stödja alltså. Infödda svenskar är i hög grad väldigt sekulariserade. I deras värld är religion ett slags ”hobby” som man kan engagera sig i på fritiden om man vill. Då tror de att alla ”naturligtvis” tänker så, vilket alla inte gör … För många i flyktingländerna, kristna eller muslimer, gäller att deras religion är det enda verkligt betydelsefulla i tillvaron. Det är något som ”vi” måste sätta oss in i. Utbildning, information i mängd och kvalitet behövs för att minska naiviteten och därigenom förbättra integrationen. Än en gång, integration måste inte betyda assimilering MEN laglydighet inför även bestämmelser som man inte delar.

   Det är vägen. Och det är den som jag står för.

   Gilla

   • Realism skriver:

    P I Persson: Nej, jag känner dig inte, och det är inte dig personligen jag ”ger mig på”, utan dig som representant för den alltför stora skaran människor som totalt vägrar inse obekväma fakta som inte passar era ”godhetsideal”,
    Du säger det bäst själv: ”I bästa fall anklagas jag för att stå för en naivitet som banar väg för ondskefulla illdåd och islamisering.”
    Det känns ungefär som att skrika ”VARG!!!!” för full hals, men ingen i fårskocken vill lyssna, för ni väljer att ignorera faran, och fortsätta gå där och beta, precis som om inga vargar alls fanns i hela världen…Och finns de, så är de nog ganska snälla ändå, inte alls intresserade av att äta upp er…
    Detta är FRUKTANSVÄRT FRUSTRERANDE för alla som tycker att det är den svenska identiteten och den svenska ursprungsbefolkningens säkerhet som ska ha högsta prioritet, det är det som våra politiker är satta för att värna om, vilket de bevisligen INTE gör, och sådana som ni gör det möjligt för dem att driva sin förödande agenda!!!
    Jag hoppas att du läser övriga inlägg på detta forum, och läs gärna dagens inlägg av Patrik Engellau, som väl illustrerar ert naiva resonemang.
    Vi vill INTE ha något ”pöbelvälde” utan bara få dig att förstå att ALLA som definierar sig som rättrogna muslimer, vilket är en fruktansvärt massa av alla de som redan finns i, och som fortsätter att invadera vårt land, delar en ideologi som bygger på en i grunden fientlig inställning till alla som inte delar deras tro. Varför tycker du att dessa människor hör hemma här?? Vore det inte bättre om de sökte sig till länder som delar deras värderingar, där de inte behövde assimileras och integreras för att passa in?
    Jag tänker inte ge mig in på att bemöta mer av det du säger att du står för, även om det finns mycket mer man skulle vilja säga. Jag tror inte det är mödan värt.
    Jag respekterar att du åtminstone har försökt förklara hur du tänker, även om jag är kritisk till mycket av det du säger.
    Hoppas du förstår min ståndpunkt och mina farhågor.

    Gillad av 1 person

 9. Det röda pillret skriver:

  En sak till:

  ”Att integrationen i stora delar inte lever upp till detta torde i hög grad bero på vår okunskap och vår naivitet. Exempelvis trodde alltför många ”ansvariga” att företeelsen hedersmord inte existerade. T o m efter Pelas och Fadimes död. Det beror inte på ond vilja utan just på naivitet.”
  ”Man k-u-n-d-e inte tro att något sådant existerade, man bedömde det som vilket mord som helst (och alla mord, oavsett orsak, är förstås hemska).”

  Jo, det kunde man visst tro, bara man inte hade varit så förbaskat ideologiskt förblindad som vissa är. Alla med ett uns kulturkännedom om det eviga våldets Afrika och Mellanöstern – det räcker i princip att slå på nyheterna – fattar att de i så stora mängder inte passar in i vår kultur.

  Varför är det överhuvudtaget sådana med sådan okunnighet och totalt världsfrånvänd naivitet som ska bestämma hur vi ska bete oss och som till och med sitter i Sveriges regering? De har ju alla nu länge och väl bevisat ända in i kaklet hur totalt odugliga de är att uppfatta verkligheten som den är och ta konsekvenserna av detta.

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.