Gästskribent Zulmay Afzali: Min vän dog i IS-attack mot ett sjukhus i Kabul. Hans mördare kommer kanske att integreras i Sverige.

Jag kom hem från jobbet den åttonde mars och knäppte på datorn för att se vad som hänt under dagen i Sverige och världen. Det första som fångade min uppmärksamhet var nyheten om att IS-anhängare hade attackerat militärsjukhuset i Kabul. Bland dem som dog i attacken fanns min ovärderlige vän, doktor Behroz Haidari, en enastående människa med ett stort hjärta.

Några dagar senare hörde jag kulturminister Alice Bah Kuhnke på TV säga att Sverige måste ta emot och integrera de IS-terrorister som kommer hit. Jag trodde inte mina öron, jag trodde att det var ett skämt. Men den svenska ministern var allvarlig och menade vad hon sa. Jag blev chockad och tänkte: Kan det vara möjligt att Sverige faktiskt har en så aningslös minister i sin regering?

Jag undrar om kulturministern vet vad IS är. Vet hon att det är en terrororganisation av den värsta sorten? Att de som anslutit sig till den brutalt mördar och våldtar kvinnor och barn och bränner människor levande? Vet hon att IS utför etnisk och religiös rensning, begår brott mot mänskligheten? Det verkar inte så.

När Alice Bah Kuhnke säger att IS-återvändare ska integreras i samhället visar hon att vi inte bryr oss om att de skurit huvudena av människor, skjutit ihjäl män inför sina hustrur, långsamt sänkt burar med oskyldiga män i vattentankar för att dö en plågsam död, sålt kvinnor på sexslavmarknader och våldtagit barn. Här i Sverige tar vi emot dem nästan som om allt detta inte hade hänt. Vi vårdar dem, ger dem bostäder och socialbidrag och försöker ordna jobb åt dem. Inte ett ord om att de skulle ställas inför rätta för sina ohyggliga brott.

Jag skulle vilja veta vad ministern har att säga till offren för dessa bestialiska IS-terrorister? Vad vill hon säga till änkan efter den jordanske piloten som brändes levande? Till barnen som bevittnat hur deras mödrar blev våldtagna och deras fäder dödade? Till alla offer för IS illgärningar i Syrien, Irak, Afghanistan? De efterlevande. Vill hon berätta för dem att ”i Sverige tar vi emot era torterare och mördare, dem som har våldtagit er och skjutit era fäder”? Vad hon och den svenska regeringen tydligt visar, är att i Sverige finns medkänsla för förövarna, inte för offren. Här används skattebetalarnas pengar till att ge IS-terrorister en fristad. Och när de har vilat upp sig kan de som så önskar återvända till dödandet.

Det är ytterst olyckligt att en minister yttrar sig som kulturministern gör. Det visar hur orealistiskt och skruvat det svenska integrationstänkandet är. Den naiva, aningslösa regeringen åsamkar sitt land irreparabel skada. Inte enbart vad gäller tilliten hos det egna folket utan också respekten för Sverige i världen.

Att den nonchalanta ministern nu, efter förhör i KU, blir av med dessa viktiga frågor är givetvis det enda rätta. Förhoppningsvis tas de över av någon med kunskap och förmåga att hantera dem på ett ansvarsfullt sätt.

Vi är hundratusentals som är personligt berörda av IS härjningar. Många av oss bor i Sverige och tvingas maktlösa se på när de som mördat våra nära och kära tas emot här utan minsta straff, utan att man ens låtsas om deras brott. Det är inte rätt.

Doktor Beroz Haidari dog i IS attack mot sjukhuset i Kabul där han arbetade. Han var min vän. En energisk, kunnig, varmhjärtad läkare som räddade mig till livet efter att jag blivit förgiftad. Hans fru blev änka, hans tre barn faderlösa. Hans mördare kommer kanske att integreras i Sverige.

Zulmay Afzali var anställd i Afghanistans regeringskansli och fick en unik inblick i landets toppolitik. När han blev tvungen att fly kom han till Sverige och beviljades flyktingstatus år 2011. Han är idag lärare, bland annat åt ensamkommande minderåriga asylsökande. Han har också startat företag och genom det föreläst i olika sammanhang, bland annat två år i rad på Svenskt Näringslivs säkerhetsseminarium. Han har skrivit debattexter i Göteborgs-Posten, Folkbladet, Dagens Samhälle, Det Goda Samhället, OP ED-artiklar på Svenska Dagbladets ledarsida och medverkat i Sveriges Radio Studio Ett. Han har skrivit två böcker: En flykting korsar ditt spår och Hederlighetens pris.

62 reaktioner på ”Gästskribent Zulmay Afzali: Min vän dog i IS-attack mot ett sjukhus i Kabul. Hans mördare kommer kanske att integreras i Sverige.

 1. Kim skriver:

  Tack, Zulmay Afzali. Det du skriver borde vara självklarheter, men i vårt skruvade politiska klimat har all verklighetsförankring försvunnit. Sverige månar mer om jihadister än om deras offer. Jag kan inte annat än skämmas.

  Liked by 3 people

 2. B skriver:

  Sanningen är den att eftersom folkmordet sker i islams namn så ska det daltas och daddas med mördarna. Om det hade varit exempelvis nazister som hade begått de vidriga morden m.m. så hade de, med full rätt förstås, fördömts. Nu är det islamister som begår utrotningen och då används en annan måttstock. Offren bryr man sig inte om. Ett offer räknas inte riktigt som offer när bödeln är muslim (därmed förstås inte sagt att alla muslimer är mördare, så läs inte in det). Av någon väldigt konstig anledning vänder man på allting så fort islam är inblandat.

  Det är extremt allvarligt att dessa mördare inte bara slipper åtal och straff, utan att de också ska integreras bland oss andra. Den som halshögg någons bror eller korsfäste någons lille pojke, kanske är den som månaden efter får en praktikplats på dina barns förskola för att integreras i vårt gemensamma samhälle.

  Jag anser att svenska politiker och, inte minst, journalister i mainstreammedia är lika medskyldiga till haveriet: Det är ju de som ständigt ursäktar islamismen och folkrättsbrott som begås i islams namn och som dessutom ständigt propagerar för att alla är lika mycket värda (en som mördar i islams namn är lika mycket värd som dina och mina älskade familjemedlemmar) och dessutom misstänkliggör alla dem som kräver att identitet ska styrkas när man söker asyl. Tänk vad många riktiga svin som har slunkit in i Sverige genom den slappa asylhanteringen och som nu utgör en enorm säkerhetsrisk för alla oss som bor i landet. Och detta har kunnat ske eftersom de som protesterar, i konstiga landet Tvärtom (Sverige alltså), är de som anses vara onda rasister när det istället är de som protesterar som borde anses vara de som står upp för det goda.

  Liked by 7 people

  • camiry skriver:

   Håller med om daltandet med muslimer/islam, de har en unik plats i vårt samhälle.

   Men jag får inte ihop detta. Majoriteten av offren till IS, och liknande terrorgrupper, är ju muslimer själva, inte kristna västerlänningar. Så när svenska myndigheter skyddar och värnar dessa terrorister, en liten grupp som utgör ett rejält hot mot en större muslimsk grupp, är väl de i viss mån att betrakta som islamofober? De bryr sig inte om hur många muslimer som riskerar utrotas.

   Eftersom de curlar dem när de kommit tillbaka, istället för att fängsla dem (dyrt iofs) så att de kan återhämta sig inför en ev retur, så möjliggör de ju för dessa att åka ner till regionen och mörda ännu fler, av olika religion och etnicitet. Lite som att man inte anser att de människor som bor i regionen är värda att skyddas. Alltså, i alla fall lite mindre värda. Dvs som medhjälpare och IS-assistent är man islamofob och rasist, doppad i bjärt hycklarskrud. Tillhör man dessutom vänstermedia, med oinskränkt makt att hänga ut och svinga lien mot oliktänkande, i synnerhet det stora antal nykläckta rasister och islamofober som röstar på SD, kan man även lägga bödel till sitt CV.
   Sen har man inträdesbiljett till den exklusiva klick vi alla ser upp till och som effektivt som få sprider vårt namn över världen: De goda.

   Gilla

  • tobbewallin skriver:

   B: Läs in Dig på hur Sverige såg på Tyska krigsförbrytare 1946-1956. Du hade blivit lika upprörd om Du levt då. Det handlar om den svenska grundinställningen till folkrätten, motstånd mot allt som inte redan är Jus commune…
   Ett tips: Googla Mats Deland.

   Gilla

   • B skriver:

    Ja, det är ju förstås dagens nazister som (med rätta) hade fördömts. Inte gårdagens, för på den tiden var det ju politiskt korrekt att vara för rasbiologi, tvångssteriliseringar osv.

    Gilla

 3. Frieda skriver:

  Är du förvånad?? A.B är ingen att lita på!! Vad är hennes utbildning?? Hur kom hon in på en sådan hög post????

  Gilla

 4. Anders skriver:

  Ibland känns det som om vi lever i landet Absurdistan där vi lägger stora delar av vårt bistånd på ekonomiska flyktingar i form av unga män som låtsas vara barn, vi daltar med terrorister, vi lägger ner polisen, lägger ner försvaret, låter förorterna utvecklas till islamska parallell samhällen, undviker att ta fram brottsstatistik, om man är kritisk blir man av med försörjning, statliga anslag till muslimska brödraskapets organisationer, Alla som ifrågasätter är rasister, vi undviker pensionsfrågan och om hur invandringen långsiktigt ska finansieras etc etc.

  var gick det fel?

  Politiker har tävlat i godhet i decennier. Det har gått alldeles för långt. Går det att vrida rätt?

  Liked by 2 people

 5. Vimsan skriver:

  Väljer man att döda, tortera och våldta, väljer man även konsekvenserna.
  Konsekvenserna innebär att man inte längre har rätt att vara svensk medborgare,
  Skulle detta innebära ett liv med samvetskval, ett liv där man riskerar att skickas tillbaka till ett land där eventuellt tortyr och dödsstraff är allt man har att vänta, så är det valet man har gjort!
  Kulturminister Alice Bah Kuhnke gör också hon ett val, konsekvensen blir inte samma som ovan, men normalt funtade svenskar kan ju hoppas att hon förlorar alla uppdrag och tvingas försörja sig som ”barnprogramledare” igen.

  Liked by 2 people

 6. JAN BENGTSSON skriver:

  Hur fort kan vi byta ut Disney Alice, så snart som möjligt!
  Ett gott skäl att rösta bort (S)tefan, enbart bara det!
  Aningslöshetens ansikte!

  Liked by 1 person

 7. Mickan skriver:

  Det är ju inte Alice B-K som bär huvudansvaret i detta, det är de som har släppt fram henne. Löfven och andra inom socialdemokratin, alla i Alliansen och alla de som inte röstat SD. Alla i media, osv. Alice B-K går ondskans ärenden, liksom resten av Miljöpartiet men de har burits fram dit av större delen av befolkningen.

  Jag hoppas dock att Zulmay inser att vad jag och andra förespråkar hade inneburit att han inte heller befunnit sig i Sverige nu, det är nämligen omöjligt att skilja IS-anhängare och talibaner från andra från denna region. Zulmay är lärare åt minderåriga, säger vem? Hur mycket av mina skattepengar har Zulmay kostat till dags dato? Hade jag fått råda så hade alla från Afghanistan blivit utvisade imorgon, alla.

  Stäng gränsen, det väller fortfarande in folk och börja ett nära samarbete med Ungern.

  Liked by 1 person

  • Hedvig skriver:

   @ Mickan 30 mars, 2017 kl 08:28

   Du har gått vilse i dina ideologiska ambitioner! Zulmay Afzali tillhör den grupp av välutbildade, demokratiska och ekonomiskt lönsamma flyktingar som Sverige tagit emot. Och som tidigt upptäcktes av den både kunniga och modiga förläggaren och skribenten Merit Wager. Läs hennes blogg, vetja!

   http://meritwager.nu/

   För övrigt skriver Merit Wager en angelägen gästledare om asylinvandring ”Myndigheterna motarbetar varandra i asylärendena” i dagens SvD. Läs den du och reagera!

   https://www.svd.se/myndigheterna-motarbetar-varandra-i-asylarendena/om/ledare

   Gilla

  • askenyggdrasil skriver:

   MICKAN, jag försöker igen, eftersom mitt senaste svar till dig blev refuserat (censurerat). Menar du att vi inte skall låta några som helst invandrare komma till Sverige? Ibland är det bättre att skilja på utbildade invandrare och analfabeter, då utbildning ofta gör att man har en vidare syn på sin omvärld och vad som försiggår i den samma. Att Ungern skulle vara något som helst bra exempel på invandring är rent ut sagt groteskt.

   Gilla

  • Magnus skriver:

   Efter att ha läst Mickans kommentar och sedan svaren från Hedvig och Askenyggdrasil så ställer jag frågor till Hedvig och askenyggdrasil:

   – Hedvig vad hade författaren till artikeln haft för jobb om vi inte låtit de så kallade ensamkommande ”barnen” komma? Är de barn? Har de skäl att få vara här? Enligt Wager kostar dessa grovt räknat 63 miljarder per år och är en del av det såkallade skadligt växande välfärdskomplexet/migrationsindustrin.

   – Askenyggdrasil vad tror du svenska folket hade velat se för migrationspolitik om Sverige haft samma geografiskaområde som Ungern?

   För att stoppa den negativa utvecklingen måste vi få ett totalstopp på all asyl- och anhörighetsinvandring. Ändra våra grundlagar för att säkra vårt land ifrån negativ påverkan så vårt land fortsätter vara en svensk kristen/sekulär demokrati och göra detsamma som Storbritannien, alltså en Swexit! Vår hjälp till behövande ska riktas till närområden och vi ska finnas till hjälp för att återbygga.

   Gilla

 8. oppti skriver:

  Zulumay-välkommen till Sverige!
  Det som sker i Rom stannar i Rom-är ett uttryck som kan tillämpas men med viss reservation.
  Är det brottslig verksamhet så bör det finnas straff även för det som sker utomlands.
  Men vi är toleranta och ser gärna att människor kan få flera chanser.
  Att evigt fördöma brottslingar lämnar vi åt högre rätt!

  Gilla

 9. Ulla L skriver:

  MP:s politik är en fara för befolkningen och en katastrof för Sverige!

  IS-krigare och andra mördare och våldtäktsmän som reser till Sverige, antingen för att man redan har uppehållsrätt här eller vill använda sig av rätten att ansöka om det, har en mängd rättigheter som våra folkvalda gldeligen har gett dem. Uppehälle, bostad, sjuk- och tandvård, utbildning och gullande från social- och kulturtanter m.m. utan den minsta kostnad, är vad svenska skattebetalare erbjuder dem, men att någon av dem skulle bli integrerad i vårt samhälle tror jag inte ett dugg på.

  Liked by 2 people

 10. BjörnS skriver:

  Det finns mycket att säga om detta. För det första vet naturligtvis ABK vad IS är och vad de gör: folkmord, mord, slavhandel, tortyr, … För det andra menar hon säkert vad hon säger: hon vill integrera dem. För det tredje vore det att förminska henne att anta att hon är naiv. Vi måste utgå från att hon faktiskt menar vad hon säger och förstår vad det innebär. Det är skrämmande och moraliskt motbjudande. Det är också skrämmande att hon är långt ifrån ensam. Hela asylpolitiken och samhällsapparaten bygger på just det här synsättet. ABK och Eliasson är bara toppar på isberget.

  Liked by 4 people

 11. Fredrik Östman skriver:

  ISIS-bödlarna kommer naturligtvis inte bli ”integrerade” i Sverige i någon meningsfull bemärkelse. Det blir ju nästan inga utländska lyckosökare. No go-zonerna är som bekant inte Sverige.

  Det är där de kommer att ”integreras”. I Bödelland. I Nidingsland. I sosseriets undergångskuvöser.

  Liked by 1 person

 12. Lennart Bengtsson skriver:

  Det som brukar kallas ”det politiskt korrekta Sverige” bekymrar sig inte om den verklighet som Zulmay Afzali och det stora flertalet av läsarna av denna blogg befinner sig i, de har nämligen sin egen inbillade ”verklighet”. I den ”verkligheten” löses allt med vård och omsorg. Brott finns inte och därför skall inte heller straff finnas.
  Hade det i dag varit 1945 så hade dagens politiskt korrekta ansett att Himmler och SS var lika oskyldiga som alla de som råkade avlida i koncentrationslägren. Koncentrationslägrens personal hade lika stor rätt till vård och omsorg som gamla svenska pensionärer och med tanke på vad de hade behövt vara med om också skulle de självklart ha rätt till företräde! Se där hur dagens svenska godhet fungerar!
  Är det inte eftersträvansvärt att man gör sig av med brott genom att helt enkelt bestämma sig för att de inte finns. Det är naturligtvis därför som svenska politiker i utländska media med emfas hävdar att brottsligheten i Sverige bara minskar och minskar!

  I dårarnas paradis är allt möjligt.

  Liked by 6 people

  • Hedvig skriver:

   @ Lennart Bengtsson 30 mars, 2017 kl 09:43

   Apropå ”det politiskt korrekta Sverige”: har du sett att Clara Sandelind, doktor i statsvetenskap i dagens SvD Understreckare fullständigt massakrerar Tino Sanandajis bok ”Massutmaning”? Hon passar på att samtidigt mosa den internationellt mycket välrenommerade Harvardekonomen George J Borjas bok ”WE wanted workers: Unraveling the immigration narrative”.

   SvD Understreckare (som jag älskat att läsa) tycks ha bytt skepnad och förvandlats till en helsida för militant kulturdebatt.

   https://www.svd.se/vem-talar-sanning-om-invandring/om/svenskt-flyktingmottagande (Sidan är tyvärr en sk premiumartikel, som man måste vara nätprenumerant för att kunna läsa. Finns också i papperstidningen).

   Jag googlade på Clara Sandelind och hittade tidningsartiklar som visade hennes politiskt/ ideologiska hemvist: Exempelvis ”Öppna gränser för en rättvisare värld”.

   http://www.vk.se/1527724/clara-sandelind-oppna-granser-for-en-rattvisare-varld

   Gilla

 13. Melmac skriver:

  Alice Bah Okunnig är lika inkompetent som Diesel Åsa! Vad som är ännu mer graverande är att hon verkar ha liknande kontakter som Kaplan!
  Hon bör avgå/sparkas innan hon ställer till med ännu mer!

  Liked by 3 people

 14. Jan Ahlström skriver:

  Helt otroligt hur frågan om dessa terrorister ska hanteras när de, tyvärr, återvänder till vårt land inte debatteras livligare och oftare.
  Dags att ge upp strutsmentaliteten och titta upp ur sanden, eller är det betong som nu brunnit som miljöpartister mfl kört huvudet i?

  Gilla

 15. Erik skriver:

  Ensamkommande återvändarbarn.

  Kom ihåg var ni läste det först. Termen kommer garanterat att användas med helt allvarlig min.

  Gilla

 16. rudmark skriver:

  In Sweden we have a system….Terrorism och terrorister, säkerhetsfrågor och brottshantering är en kulturfråga och behandlas därför på Kultursidorna i Media. Politiker har inget med detta att göra alltså. Eller som ABK uttryckte det (med hjälp av Morgan Johansson ett par dagar senare):
  Våra lagar ser ut så här och till detta är jag nödd o tvungen (Brahe kom visst in där…)

  Gilla

 17. Marita Andersson skriver:

  Det som skrämmer mig mest är att vi i Sverige ens har dessa frågor på dagordningen!!! Vadå IS krigare från långtbortistan, vadå hedersvåld, månggifte, slöjor, gruppvåldtäkter mm mm. Har man inte problem så kan man ju skaffa sig. Utan invandrare stannar Sverige, jojo. Måste gå och titta på ”vi på Saltkråkan” en stund, hjärtinfarkten är nära.

  Liked by 1 person

 18. Hovs-svartaste-hallar skriver:

  Som man redan varit inne på ovan:

  Det vi från vår synvinkel ser som okunnighet och naivitet är egentligen något långt värre: en medveten politik där samvetslösa folkmördare ses som ”offer”, ungefär som om de vore viljelösa fån styrda utifrån av en obetvinglig kraft.

  Med det synsättet finns det plötsligt inget behov av straff, då straff förutsätter att den felande parten är rättskapabel. Dessa människor från främmande kulturer anses helt enkelt inte fullt tillräkneliga.

  I alla andra sammanhang skulle ett sådant synsätt anses ”rasistiskt”, men när det gäller att ursäkta brottslighet hos folk från främmande kulturer är det plötsligt helt korrekt att tänka så.

  Exakt samma inställning tillämpas av överheten och deras hantlangare överallt i Sverige: asylinvandrares brott ursäktas, man gullar med förövarna medan offren är ointressanta — de hade bara ”otur”!

  Sverige = dårarnas paradis.

  Liked by 2 people

 19. uppstigersolen skriver:

  Än så länge sitter ju MP i regeringen. Dock verkar entusiasmen för partiet svalnat något. Då seglar ännu ett stolleparti upp, FI. Tillsammans bildar de FIMP vilket jag tycker vi ska göra med dem.

  Liked by 1 person

 20. frihetligvanster skriver:

  jag har full förståelse för skribentens upprördhet, även jag blir upprörd över vad som sker i dagens värld. När en person kommer tillbaka till Sverige och som är svensk medborgare så ska den personen ses som svensk medborgare och har han (oftast en han) gjort sig skyldig till brott så ska personen straffas. Många som åker ner till krigszoner är oftast unga och vilseledda för många blir det ett brutalt uppvaknande och de inser att de har blivit lurade av propagandan. Detta är en balansgång som en rättstat måste förhålla sig till. Många vill förbjuda dessa IS-krigare från att komma hem vilket vore enklast för samhället men hur gör vi med de som har valt andra sidan och som slåss mot IS även där har det förekommit våld. Vi har även de svenskar som har valt att strida med ultranationalister i Ukraina hur ska vi hantera dem.
  Jag personligen anser att de som har åkt till andra länder för att strida och som inte har svenskt medborgarskap inte ska få återvända oavsett vem de strider för. Det som vi bör lägga mer kraft på är att motverka salafisterna/islamisterna som Omar skriver om på ett förtjänstfullt sätt.
  De som propagerar för IS och kalifatet ska tas bort och om de inte är svenska medborgare utvisas. Vi ska inte heller tillåta att utländska trosförbund på ett lättvindigt sätt ska få pumpa in pengar i byggen av religiösa byggnader eller stödja ekonomiskt antidemokratiska rörelser.

  Gilla

  • Vimsan skriver:

   ”Många som åker ner till krigszoner är oftast unga och vilseledda för många blir det ett brutalt uppvaknande och de inser att de har blivit lurade av propagandan.”

   ”unga och vilseledda” får även de ta konsekvenserna av sitt handlande…
   För mig duger det gott att det brutala uppvaknandet även innebär att de förlorar sitt medborgarskap…

   ”Det som vi bör lägga mer kraft på är att motverka salafisterna/islamisterna”

   Kan vi inte bara motverka islam helt och hållet? Om du inte kan få ”de vanliga” muslimerna att sålla ut de ruttna äpplena på egen hand…

   Gilla

  • Kim skriver:

   Frihetligvanster, jag förstår inte vad du menar med att de som propagerar för IS och kalifatet ska ”tas bort”. Kan du utveckla?

   Gilla

   • frihetligvanster skriver:

    hej Kim försöker svara så kort som möjligt.
    Jag menar att de ska tas bort från samhället med lagens stöd då de propagerar för terror direkt och indirekt. Först så ska de föreningar som inte ställer upp på våra grundläggande demokratiska principerna inte ha ekonomiskt stöd. Sen ska de personer som uppmanar till brott lagföras och om de inte är svenska medborgare utvisas. brott i dessa fall är att samla in pengar till terrororganisationer, hjälpa ungdomar och yngre vuxna att åka till krigsområden, att trakassera kvinnor som inte är rätt klädda. I grunden så måste vi slå fast att Sverige är ett sekulärt land där lagstiftningen styrs av en riksdag som i sin tur styrs av fria val samt grundlagen.

    Gilla

   • frihetligvanster skriver:

    det vore enkelt att bara motverka islam men jag tror inte att det går, utan tror mer på att motverka de fundamentalistiska krafterna inom islam genom att få med de moderata muslimerna som accepterar att vi är ett sekulärt land där vår lagstiftning som riksdagen har tagit fram under hundratals år ska var den enda lag som gäller. Totalitära regimer där religionen eller en ideologi styr leder bara till olycka.

    Gilla

 21. askenyggdrasil skriver:

  Stolthet, heder och ära är tre ord vi kan stryka ur Svenska Akademiens ordlista, då dessa ord tydligen har blivit totalt meningslösa och värdelösa, ord som det svenska garnityret (politiker o journalister) inte ens kan stava till.

  Gilla

 22. Janne skriver:

  ZULMAY AFZALI kan resa tillbaka till Afghanistan och deltaga i kampen mot IS,istället för att locka hit ännu fler så kallade ensamkommande barn,genom att undervisa de så kallade barnen i Sverige.

  Hans gode vän doktor Behroz Haidari kämpade åtminstone och ska ha all heder av sin insats.

  Att fly till Sverige löser inte Afghanistans problem.

  Varför inte undervisa barn i Afghanistan och hjälpa till med att bygga upp landet igen?

  Liked by 1 person

  • Paul skriver:

   Du har helt rätt. Zulmay Afzali borde åka tillbaka till Afghanistan och kämpa mot IS istället för att bidra till massinvandringen av ensamkommande skäggbarn. Varför fick han uppehållstillstånd i Sverige? Han borde söka asyl i något närliggande grannland som ligger långtifrån Sverige.

   Gilla

  • Tanten_2 skriver:

   Det var märkligt för mig att se några ytterst ovänliga kommentarer här, där jag förutsätter att ni inte har en aning om bakgrunden. Zulmay Afzali
   har skrivit en bok ”En flykting korsar ditt spår” där han redogjort varför han flydde Afghanistan. Han arbetade i regeringen och upptäckte att dåvarande presidentens bror var med i ”knark-maffian”. Den upptäckten gjorde att han förgiftades och när han överlevde förgiftningen blev han dödshotad. I den boken har han också berättad hur han upptäckte att många på asylboendena ljög för att få stanna.

   För mig är han en flykting helt enligt flyktingkonventionen och är välkommen hit.
   Att han sedan undervisar i arabiska ska väl inte han lastas för, det är ju ett politiskt beslut om undervisningen. Dessutom försörjer han sig själv.

   Det här har han skrivit i SvD.

   https://www.svd.se/zulmay-afzali-det-som-hande-mamma-hander-nu-ocksa-har
   https://www.svd.se/zulmay-afzali-stort-sloseri-bakom-vackra-ord
   https://www.svd.se/nej-svenskarna-ar-inte-rasister

   Gilla

   • Frank Zane skriver:

    Jag erkänner inte FNs flyktingkonvention. Den missbrukas för islamisering av väst. zulmay är ett möjligen lysnade undantag från odiglingar, islamister och terrorister men han jobbar ändå med att förbättra villkoren för migranter vilket jag ser som bidragande att ännu fler kommer, för mina skattepengar dessutom.

    Gilla

   • Janne skriver:

    Jag kan meddela att jag blivit nedslagen 2 gånger av kringströvande gäng och dessutom mordhotats via telefon.

    Vart ska jag fly?

    Nej,kampen måste tagas på plats.

    Och inte låta andra offra sina liv för att man känner sig hotad.

    Ska svenska soldater riskera sina,så måste afghaner också kunna göra detsamma.

    Det är ju deras land,inte svenskarnas.

    För övrigt är Sverige överfullt av migranter,som saknar asylskäl enligt gängse konventioner.

    Så stäng gränsen för asylfuskande migranter och hela klaner av anhöriginvandrare.

    Jag har fått nog av asylbedrägerierna.

    Gilla

  • I Leek skriver:

   Janne, försök få tag på hans böcker och sätt dej in i hans bakgrund innan du dömer, dessa böcker gillas inte av de politiskt korrekta och läggs inte fram i skyltfönstren hos bokhandlarna, har du en modig bibliotekarie på orten kan de finnas där. ”Hederlighetens pris” borde vara en storsäljare men har väl knappt kommenterats i SVT, SR eller av media-etablissemanget i övrigt. Läs och du blir garanterat både illamående och ursinnig!!

   Gilla

 23. Pekka Rousu skriver:

  Jag har funderat på om detta gullande med IS-krigare är mot internationell rätt. Jag kan inte internationell rätt, men det kanske finns något man skulle kunna använda för att anmäla regeringen. Om inte annat så måste det ju säkert strida mot tandlösa FN-fördrag av någon sort. Det känns så oerhört märkligt, till och med för landet absurdistan, att aktivt hjälpa människor som är terrorister eller i lindrigaste fall sådana som aktivt hjälper terrorister. Jag vet dock att exakt vartenda land på jordklotet kliar sig i huvudet och undrar vad vi håller på med. När jag berättat detta för amerikaner skrattar de och tror att jag skämtar för såå jäkla konstigt kan väl inte svenskar ha blivit. När jag sedan upplyser om den famösa terroristtelefonen så vägrar de tro på mig. Vi lever verkligen i en Kafka-roman eller i ett 1984. Det känns bisarrt.

  Liked by 1 person

 24. Lennart Bengtsson skriver:

  @Hedvig

  Tack för tipset. Är helt enig med Dig. Det blir allt svårare att hitta något läsvärt i DN och SvD med det kompenseras till dels av högkvalitativ information på Internet. Det är sorgligt att inte de stora tidningarna inser att de måste ändra sig och bli objektiva och tillförlitliga. Kanske är det för sent och Sverige är kanske också för litet för att bibehålla en högklassig tidning? Behovet är inte heller längre så stort då allt fler läser utländska tidningar och vi blir alltmer del av en global värld?

  Gilla

  • I Leek skriver:

   Paul, läs hans böcker , sedan kanske du undrar precis som jag varför han inte är rådgivare till regeringen i asylfrågor! Bli inte förvånad om du inte hittar böckerna hos politiskt korrekta bokhandlare eller dito bibliotek, de är väl närmast svartlistade hos etablissemanget….

   Gilla

 25. modernghost skriver:

  Massor av européer misshandlas, våldtas, svältdödas, psykas, kränks och förminskas i deras hem.
  Varför reagerar ingen på det?!

  Gilla

 26. educaremm skriver:

  Man behöver försöka att koppla ihop en mängd olika trådar, inte minst kanske politiska trådar, för att få syn på is och dess bevekelsgrunder…

  Redan på 15-, 16- , 17- och 1800-talen, i Europa, började det florera en påverkan av den orentaliska världen, av orienten, och också av islamsk kultur, på Europa …..

  Skulle tro att självaste Karl Marx, m. fl. kommunister och socialister var mycket påverkade av en muslimsk kultur och tänkesätt; den kultur där alla män var bröder, samt där de själva valde en ur gruppen män, i mosken, som ansågs vara mest lärd, mest kunnig, mest pålitlig och förtroendegivande, till att bli deras imam, till att bli deras böneledare …

  Så, eftersom en kommunsitisk socialistisk ideologi tillsammans med en västerländsk kapitalistisk ideologi var de allierade, som tillsammans besegrade Tyskland, (som var etniskt och nationellt folkligt begränande i sin socialistiska orentering och ambition), så har ju alltsedan denna seger givit en kommunistisk ideolgisk påverkan på Europa, tillsammans då med en amerikaniserad kapitalistisk påverkan….

  Dessa har då tillsammans, alltsedan krigsslutet då öst och väst skakade hand med varandra, som ideal varit internationalister, kommunister och kamrater med alla?
  Alla, oavsett nationalitet, som då vill menas och anses, i en standardformulering, ha absolut vill menas ha, för alla, ett Lika Värde, fastän det i en verklighet är tvärtom, där alla människor just för alla människor har ett Olika Värde,(fastän dock alla människor på ett outplånligt, obönhörligt, likvärdigt och oförändringsbart sätt, naturligtvis tillhör arten människa)….

  Islam har då, enligt teorin, sedan århundraden tillbaka, och inte minst under 1800-talet, faktiskt både inspirerat samt påverkat, en framväxande kommunistisk ideologi, där många likheter både i utförande, i brutalitet, i maktfullkomlighet samt även i råhet, stränghet och kallblodig kyla vad gäller bestraffning av avvikande, eller bestraffning av öppna kritiker till kommunism, alltsammans kanske delvis tillika internationalistiskt aspirerande, har påverkats av islam?….

  Både kommunism och islam föredrar att alla nationalstater i princip avskaffas.

  En idenfifiering av nationer som vill ha gränser vill bekrivas på likartat vis, nämligen såsom att ha tendenser till fascism, nationalism, och därmed också ha tendenser till s.k. rasism.

  Därför vill alla nationalistiska nationer gärna ses som automatiskt onda, och detta vare sig de verkligen är onda eller ej….(det som vill beskrivas som rasism är ofta istället mänskliga svagheter som handlar om behov av att identifiera sig till dem som uppvisar likartade drag till dem själva…)..

  Däremot ses då en nationslös och världsvid kommunism, samt en nationslös och världsvid islam, tillsammans då med en lika världsvid och nationslös kapitalism, som varande de acceptabla och också som automatiskt goda ideologier….

  En kapitalism som sedan länge har ett gränsöverskridande näringsliv inom alla former av industri och produktion, och inom alla länder, i mycket, mycket stora företag, som är rikare än många länder…..

  Alltså produktion inom industrier som inte minst musik, läkemedel, droger, kosmetika, mode, spelindustri, livsmedel, tv- och filmproduktion osv.,

  Alla som i hastig takt strömlinjeformar varje europeisk nationalstatskaraktär, liksom även andra länders folk, tills alla blir lika, med likartade frisyrer, likartade språk, likartade ideal och livsstilar, som äter likartad mat och lyssnar på likartad musik et cetera….

  Syrien verkar vilja bekämpas av s.k. IS-krigare, som väl skulle kunna liknas vid kommunistiska revolutionärer?
  Eller internationalistiska kapitalistiska revolutionärer?

  Revolutionärer som vill bryta ned en självständig nationalstatsbildning, i kommunistisk och internationalistisk kalifatets, och en internationalistisk kapitalisms, namn?….

  Sådana internatinalistiska revolutionärer kämpar sitt värv, i tron att de kämpar för just ett gott mål, och en god sak?

  Ett världsvida och kommunistikt, samt islamiskt världskalifat, tillsammans med ett multinationalistiskt kapitalistiskt näringsliv?…

  Revolutionärer som är beredda att offra sina liv och också andras liv, för denna revolutions seger?

  Så som också kommunister och kapitalister stred och kämpade i både första och andra världskriget i Europa, för just en världsvid regering?

  Med fruktansvärt brutala metoder till sin hjälp, i en fanatisk tro och övertygelse om att de hjältemodigt och självuppoffrande stred och kämpade för den rätta, och den goda, sakens skull….

  Fanatism kan aldrig vara av godo…

  Gilla

 27. EliniHagen skriver:

  Det är statsfeministerna som styr Absurdistan, innehar de flesta poster av betydelse i statsapparaten. De ger sig själva löner som de inte skulle komma i närheten av med den risiga kunskap de inhämtat under sin flummiga utbildningstid. De ser ingen skillnad på offer eller mördare med blod i skägget. Det är dom egalt, bara de får sin inkomst varje månad. Girighet är en dygd i landet.
  Blomsterhattarna är hårt nerdragna över öron och ögon på de utstyrda tanterna. Empati är en kvinnlig egenskap men här döljer de röda offerkoftorna att empatin är förbytt til sympati med våldsverkare och kall likgiltighet inför gamla, utsatta, våldsoffer, barnbrudar.
  Har någon enda statsfeminist ur finaste tjejgänget hörts yttra ett enda ord till eller om alla våldtäktsoffer i landet? Ett ord till tröst för vettskrämda ångestridna tjejer ? Kunskapsresistens istället för äkta empati.

  Gilla

 28. Ophelia skriver:

  Vänta nu.. sa verkligen Alice Bah Kuhnke: ”..att Sverige måste ta emot och integrera de IS-terrorister som kommer hit.”?
  Vi måste vara MYCKET försiktiga med vad som är tyckande och vad som är fakta. Vill man få fram sin åsikt så gäller att ha på fötterna. Även om man själv vet att något är sant så MÅSTE man kunna visa på trovärdig källa till det man påstår. Nu vill jag ha en källa på det här (inte för att jag inte tror det, utan för att veta att det ÄR sant).
  Kan du Zulmay Afzali (eller någon annan) ge mig källan till ditt påstående om att Alice Bah Kuhnke sagt detta i ett TV-inslag, tack.

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.