Hur mycket man än försöker så kommer man aldrig ifrån verkligheten

Lennart Bengtsson

Svenska politiker och myndigheter har det inte lätt dessa dagar. Det är förvisso inte lika illa som för den 18-årige Karl XII när Sverige anfölls av sina grannländer. I motsats till en enväldig kung har landet nu en, som de anser, framgångsrik feministisk regering som tillsammans med sina föregångare har löst problemen med krig genom att resolut lägga ned huvuddelen av såväl det yttre som det inre svenska försvaret. Nu mer än 300 år senare är det inte bara vapen och soldater som räknas utan snarare ett krig med informationsvapen. Detta förs på alla plan med den bärande huvudtanken att allt skall göras för att framställa landet i bästa möjliga dager. Men hur duktig man än är att kriga med ord så räcker det inte.

Informationskriget är inte bara viktigt för landets goda rykte utan även för dess affärsverksamhet. Som de flesta länder har Sverige kraftfulla mediala resurser som ibland nästan lyckas komma upp i samma klass som Pravda och Völkischer Beobachter när det gäller att undanhålla oförmånlig information. Oron har varit särskilt stor under den allra senaste tiden när inte bara amerikanska och ryska tidningar uttalat sig oförmånligt om tillståndet Sverige utan även tidningar i grannländerna. Det som bekymrar är den kraftigt tilltagande kriminaliteten och sociala oron i landet. Visserligen, som alla twittrande politiker framhäver, sker detta från en låg nivå varför det är långt från vad som händer i Chicago eller i Johannesburg. Men ibland går det galet som när landets arbetsmarknadsminister försökte övertyga BBCs lyssnare att det faktiskt hade blivit mindre våld i Sverige. Någon dag därpå fick hon i svenska media ta tillbaka sina positiva ord därför att hennes ministerium hade försett henne med gamla uppgifter som inte längre var aktuella. Huruvida BBC är informerat om rättelsen är obekant.

Tillståndet i den svenska skolan är inte heller något som attraherar utländsk expertis att komma till landet. Många som kan sätter sina barn i den välfungerande och privata Internationella Engelska Skolan. Denna har enligt finanstidningarna utvecklats till en lysande affär och rekommenderas som en toppinvestering av aktieexperterna. En sådan märklig utveckling kunde verkligen ingen förutse vid svenska skolans 100-års jubileum 1942.

Samma sak gäller för alla säkerhetsföretag som förslår att de delvis kan överta den hårt ansträngda polisens uppgifter. Med tanke på den tilltagande sociala oron med bilbränder, skjutningar och personöverfall är det troligt att Sverige snabbt förvandlas till en ”gated community”. Vem vill i längden riskera att få sin bil eller kanske sin bostad uppeldad av våldsverkare som polisen inte rår på eller vill rå på? Kan inte den offentliga sektorn lösa detta så kommer civilsamhället att göra det. Och kan inte den med skattemedel finansierade offentliga sektorn klara sina uppgifter så kommer till slut medborgarna att dra åt skattefinansieringen när politiken alltmer fjärmar sig från verkligheten.

Så även om Sverige i dag inte är det land som Karl XII drog ut för att försvara, krävs det även idag handling istället för ord av dagens feministregering. Än värre är det att ta till falska och förskönande uppgifter som i Ylva Johanssons uttalande. Det håller inte så länge Internet och statistiska centralbyrån finns samt kunniga och hederliga skribenter som Tino Sanandaji som till skillnad från regering och subordinerade media gett en trovärdig bild av den massutmaning som landet står inför.

30 reaktioner på ”Hur mycket man än försöker så kommer man aldrig ifrån verkligheten

 1. Johan Löfgren skriver:

  Ja, verkligheten kommer alltid ikapp. Just nu lever många i Sverige i olika verkligheter, en del i förljugenhet och andra i en mer realistisk uppfattning. Så länge regeringsfolket till stor del förnekar haveriet i landet förvärras situationen. En polischef i Rinkeby meddelar idag på SVT nyheter att de kriminella i området skrattar åt polisen. Exemplet visar en verklighet för polisen och många som bor i Rinkeby. Politikernas verklighet å andra sidan är att Rinkeby inte är någon no go zone alls. Det är tryggare än någonsin och så vidare. Kanske de anar lite socioekonomisk oro, men det går att fixa med mer bidrag. Jag undrar om ledande politiker skulle våga ta en promenad i Rinkeby (eller i Sverige) utan skydd. Förmodligen gör de inte det – de är rädda för verkligheten.

  Liked by 4 people

 2. Varm korv boogie skriver:

  En uppföljade tanke, jag hoppas att den inte blir censurerad, men jag tror det är viktigt. Jag tror, givet att vi inte pratar med varandra mer, att man kan se Breivik som en kanariefågel i gruvan, där har vi en man som gett upp hoppet om dialog, den demokratiska vägen som måste vara mer än att bara lägga en röst, hade inte nog kraft för honom. Kan vi inte återskapa dialogen så står vi inför stora risker.

  Liked by 2 people

 3. Varm korv boogie skriver:

  Ylva sade om sexualnrottsligheten att den gick down, down, down, hon har uppnått sitt syfte. Att en dementi publiceras i svenska medier gör inte så mycket, den ser de som som ser BBC inte. Down, down down, samtidigt som barn blir våldtagna på skolor och förövare går kvar, detta sker förstås hela tiden, vad gör en skola om några migranter bara omringar en flicka och tar henne på brösten?

  Liked by 3 people

 4. Peter skriver:

  Och oppositionen sover, framför allt flumliberalerna i C och L.

  Under de senaste månaderna har Centerpartister gått till angrepp mot de Rödgröna för att de styrande inte kunnat stävja det ökande våldet. Här kommer ett exempel: http://www.sydsvenskan.se/2017-03-07/vi-kan-inte-acceptera-att-helsingborg-blir-en-stad-som-styrs-av-radsla

  Problemet är bara att flumliberalerna vill ha ännu mer invandring (för några år sedan verkade Annie Lööf vilja ha minst ytterligare 20 miljoner invånare i Sverige), vilket till stor del kommer att innebära invandring från MENA-länderna. Flumliberalerna har nämligen inte insett att Sverige inte är paradiset på jorden för välutbildade människor från demokratiska länder, mycket beroende på höga skatter, klimatet och språket.

  Man kan nog addera den alltmer politiskt styrda utbildningen och forskningen till de negativa faktorerna samt den enorma bostadsbristen (utländska forskare som skulle vilja flytta till Stockholm har inte lust att hosta upp ett antal miljoner för en bostadsrätt när de inte vet hur länge de kommer att stanna i Sverige). En bostadsbrist som vi fått tack vare massinvandringen och den socialistiska bostadspolitiken.

  I dag finns det knappast ett enda riksdagsparti som insett dessa problem. Sd ser jag mest som ett vänsterparti; ett sorts mellanting mellan S och M (med tonvikt mot S) som dessa partier såg ut för cirka 25 år sedan.

  Liked by 4 people

  • Olof B skriver:

   Visst kan vi ha mer invandring men då får vi också införa en stenhård polisstat. Direkt utvisning vid alla brott som ger fängelse, internering tills utvisning kan verkställas oavsett hur länge, skärpta straff med betydligt fler brott som ger fängelse, inga ”straffrabatter” eller ”mängdrabatter”, tre brott och du får sitta resten av livet i fängelse. För att hålla nere kostnaderna köper vi fängelseplatser i billigare länder. Inför detta och ta bort alla möjligheter till bidrag för invandrare så kan vi ha i princip fri invandring. Problemet är att politikerna inte inser eller vägrar inse att de måste välja. Men vad de inte inser är också att väljer inte de så väljer verkligheten åt dem. Om tio år är jag säker på att Sverige är Europas hårdaste polisstat oavsett hur invandringen ser ut. Detta eftersom det är enda sättet att stävja den situation som vi redan satt oss i.

   Liked by 1 person

  • cmmk10 skriver:

   Man blir alltid imponerad över hur slukklöverns politiker undgår att se elefanten i rummet. Ett sådant här debattinlägg kan endast ha som syfte att försöka locka till sig några otrygga väljare, som fåfängt hoppas på att Centerpartiet skall bestå av några handlingskraftiga män som har en lösning.

   Beklämmande!

   Liked by 1 person

  • JAN BENGTSSON skriver:

   Men det enda partiet som vågat påtala konsekvenserna av asylmottagningen!
   Bidragstagande röstboskap för att hålla S kvar vid köttgrytorna…

   Reglerad invandring av kompetens o högutbildade är inget problem,
   bara bra för landet!
   Absolut inget som SD motsätter sig!

   Men då måste vi ha tillgängliga bostäder o bra skolor,
   för att kunna locka hit dessa…

   Reinfeldt hade en annan (dold) Agenda, krossa facket o välfärden!
   Några nya röster hade han ju ej fått…

   Gilla

  • Hovs-svartaste-hallar skriver:

   Håller med om det mesta — förutom att SD snarare påminner om sossarnas högerflygel på Tage Erlanders tid, alltså för ungefär 50 år sedan!

   Då rådde helt andra värderingar i samhällsdebattens huvudfåra; t.ex. ansåg Erlander att man INTE borde släppa in muslimska invandrare i Sverige — då han helt korrekt förutsåg att sådan invandring skulle leda till motsättningar och problem i vårt land!

   Det var Olof Palme, Erlanders efterträdare från 1969, som totalt bröt med hittills rådande värderingar i Sverige och med stöd av 68-vänsterns överallt förekommande politruker började glorifiera invandring från främmande kulturer. Plötsligt talades det om ”mångkultur”, och att sådan mångkultur skulle ”berika” vårt land!

   1975 beslöts det att Sverige SKULLE bli ”mångkulturellt”, dvs. vanvettet började redan då.

   Gilla

 5. MartinA skriver:

  Frågan är om politikerna överhuvudtaget har förmåga att agera, ens om de ville.
  ”Regeringen” är löjeväckande. Makten kan aldrig vara ett skämt, då upphör den att vara makt.
  ”Oppositionen” är patetisk som aktivt väljer att inte regera. Varför skulle någon ta dem på allvar?

  Och både ”regering” och ”opposition” har svalt medias besinningslösa världsbild med hull och hår.

  Liked by 7 people

 6. Gunilla skriver:

  Man talar om fake News; Ylva Johansson i brittisk media är senaste exempel. Egentligen räcker det att istället för Fake News säga det rätta ordet Lögn. Man ljuger ju; så enkelt är det. I kölvattnet av ljugandet för att förhindra att den obehagliga sanningen kommer ut så kallas de som ändå envisas med att tala sanning nu för (Sverige)Fiender. Lars Ohly i tv-soffa nyligen menade helt enkelt att dessa skulle förhindras att få tala (uppenbarligen en sann representant för dagens sned-tolkning av ordet demokrati). Det är oftast Sverigevänner (de som verkligen vill ha ett fungerande Sverige) som nu kallas Fiender (av de som nu vill kalla sig Sverigevänner (genom att ‘för Sveriges RYKTES bästa’ förhindra att den SANNA BILDEN kommer ut)). Demokratin sätts under press; av de som anser sig mest demokratiska. Öststats-politruck-politiken känns nära. S-röster vill t.o.m att den av MSB beställda förstudien om Brödraskapskopplingar inom islamska organisationer skall tas bort (oklart hur).. Ledarsidorna skriver om Bokbålens Tid. Till råga på allt ska en utredning om skattefinansierade Bidrag till Religiösa organisationer ledas av en direkt intressent i frågan Ulf Bjereld. Långt ifrån Demokrati och Fria Ordet; eller hur. Vart är Sverige på väg? Vem trodde att det skulle gå så galet i ett land som vill kalla sig upplyst.

  Liked by 4 people

  • JAN BENGTSSON skriver:

   Denna Regering är förödande destruktiv för landet!

   Bjerelds UPPDRAG är att säkra de Muslimska rösterna!

   Dessutom sitter han som ordförande,
   i en kommitté som leder o fördelar for(S)kningsanslagen!

   Agerar/agerade även expert i Publish Service,
   kommenterande sina politiska motståndare,
   trots att han sitter i de inner(S)ta cirklarna i PARTIET!!!

   Liked by 2 people

  • Hovs-svartaste-hallar skriver:

   Just så. Ulf Bjereld utreda bidragen till religiösa (muslimska) organisationer — är som om gangstern Al Capone skulle utrett förekomsten av maffia-relaterad brottslighet i USA på 30-talet…

   Gilla

 7. JL skriver:

  Jag bor i Uppsala, läser nu om senaste tecknet på en havererad stat:
  http://24uppsala.se/2017/03/07/avslojar-ett-stort-antal-personer-rustar-ska-rensa-upp-kring-resecentrum/

  Har själv bott i gated communities i olika länder. Bara en tidsfråga innan det blir stort här.

  Krävs bara att Malmö, Rinkeby etc börjar spilla över mer på Svensson vardag. Nät närstående känner otrygghet i vardagen blir det verkligt även för de goda.

  Lär väl inte dröja alltför många år innan våra nya kriminella (precis som i andra länder) ser t.ex. kidnappningar mot lösensumma som en kompleterande verksamhet till droghandel, rån och beskyddarverksamhet. Kanske tar man det sen så långt som i Latinamerika och dödar ofta den kidnappade även när man får lösen.

  Snacka om boost för privata vaktbolag och all annan verksamhet som fyller i där staten failar.

  Skulle jag ha för avsikt att bo kvar här skulle jag försöka dra igång en skytteklubb (försök få en plats på de klubbar som finns folk), high end livvaktsfirma, en ”customize your car with Safety featured”-firma, bli expert på ”avskärmade bostadsområden”, inbrottssäkra fönster och dörrar etc etc.

  Säkerhetsbranschen går mot gyllene tider.
  Tack för detta Palme och alla multikulturälskande efterföljare.
  Vår vardag blir allt mer berikad.

  Liked by 4 people

  • Gunilla skriver:

   Problemet är att det faktum att säkerhetsbranschen går mot gyllne tider har även de kriminella begripit. Så frågan är; vill du bli ‘skyddad’ av ett ‘säkerhetsbolag’ som driva av samma kriminella som begår brotten du ska skyddas från? Ja, du har rätt; det är grundläggande maffia-kunskap. Men våra makthavare är långsamma; de har ju ännu inte fattat att kolla bakgrund på personer som får starta skolor, dagis, vårdbolag och asylboenden.

   Liked by 2 people

 8. BjörnS skriver:

  När staten, eller rättare sagt den offentliga sektorn, inte förmår upprätthålla sina kärnfunktioner i form av försvar, skola, vård, rättsväsende och grundläggande skyddsnät blir det som det brukar bli: det är de svaga och sjuka som drabbas värst. Om detta vill inte den framgångsrika feministiska regeringen tala. Istället blir den politiska debatten allt ber obegriplig och världsfrånvänd.

  Liked by 3 people

 9. Fredrik Östman skriver:

  Vi skall inte tro postmodernister som talar om lögn och fake news. Enligt deras egen teori existerar ingen lögn och inga fake news. De använder dessa uttryck bara i sin postmoderna foxtrot, i oscillationen mellan Bailey och Motte, mellan trevlig borggård och obekvämt slott.

  Den skada som postmodernismen har åsamkat vårt land, vårt samhälle och vår hela civilisation kan inte mätas och inte överskattas. Postmodernismen är ett farligt gift som dödar långsamt och med fotlöpande belöningar i stället för plågor. Som en designerdrog. Det är en designerdrog, ett verktyg för subversion som har drabbat nästan alla tänkande varelser i hela Västvärlden. Att det går så relativt bra för de forna kommunistländerna beror till stor del på att de är ympade mot detta virus. Deras cynicism leder dem ut ur samma fängelse som vår cynicism leder oss in i.

  Läs och förstå denna exposé över postmodernismens intellektuella brott, om ni kan:

  https://philpapers.org/archive/SHATVO-2.pdf

  Liked by 1 person

 10. uppstigersolen skriver:

  Men än har inte alla svenskar begripit detta. Igår hade vi några grannar på middag och givetvis kom diskussionen upp om allt som händer. Nästan alla förfasade sig över den stackars flickan i Lind som blivit våldtagen och där förövarna gick kvar på skolan medan flickan fick undervisning någon annanstans. Men, när vi som drabbats personligen av våldskulturen föreslog att man kan göra något åt detta, tex att rösta för en annan regering, då tog det hus i h—e. Nej jag har inte drabbats personligen så allt är bra sa en kvinna, folk från Syrien är ju välutbildade, läkare tex, sa en man. Uppenbarligen måste vissa drabbas själva innan verkligheten tränger in.

  Liked by 4 people

 11. cmmk10 skriver:

  Feminism verkar ha som viktigaste fråga hur man skall byta ut c:a 80 män i börsbolagsstyrelserna mot kvinnor – det är vår tids viktigaste jämställdhetsfråga.

  Den är överordnad äganderätten!

  Liked by 2 people

 12. Hexe skriver:

  Islamism är inte bara en religiös utan också en politisk doktrin som säger att islamiska normer ska bestämma individers liv men också hela samhällens lagar. Den avvisar att tro endast är en privat angelägenhet. Alla islamister är muslimer, men alla muslimer är inte islamister.
  Politiska eftergifter till islamism är inte harmlösa. Islamismen rymmer ett förakt för dem som inte delar tron. Därför blir anpassningen ofta ensidig och följs av nya krav.
  Den svenska politiska undfallenheten mot islamism har sin bakgrund i folkhemstanken, där rättvisa uppfattas som liktydigt med jämlikhet. I multikulturalismen utsträcktes tanken till jämlikhet även mellan etniska och religiösa minoriteter. Jämlikhet mellan kulturer blev viktigare än jämlikhet inom kulturer.
  Multikulturalismens offerperspektiv skapade en offentlig ovilja både mot att utmana islamism men även mot att göra något som kan uppfattas som kritik av islam. Valhäntheten märks exempelvis i hur man har reagerat på de jihadistiska hoten mot yttrandefrihet.
  http://kvartal.se/artiklar/islamism-multikulturalism-och-folkhemsanpassning

  Liked by 3 people

  • Vimsan skriver:

   De muslimer som säger sig ej vara islamister, går ofta till samma moskeer, lyssnar ofta på samma imamer och kritiserar sällan de som tolkar koranen mer bokstavligt.

   Om det stämmer att ”fredliga” muslimer är så många fler än islamister, kan man fråga sig varför de låter islamister föra deras talan?

   Liked by 3 people

 13. Olof B skriver:

  Problemet är att när anden väl kommit ur flaskan är det extremt svårt att få tillbaka den. Att kuva de kriminella gängen skulle troligen kräva dödspatruller a la Filippinerna.

  Liked by 1 person

 14. Viktor Montelius skriver:

  Som utlandssvensk och betraktare av situationen i Sverige fraan maanga synvinklar fraan
  andra laender kan man utan tvekan konstatera att de svenska regeringarna har grovt misslyckats
  och har genom att doelja information om verkligheten grundlurat stora delar av den svenska
  befolkningen. Jag tror att det enda vettiga foer stunden vore att utlysa nuval och tillsaetta
  en ny regering utan att diskriminera t.ex. SD.

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.