Hur tänker de? (del två)

8-26-13_11971

Patrik Engellau

För ett tag sedan frågade jag mig hur det politiskt korrekta etablissemanget egentligen tänker i migrationsfrågan om man inte ska tillskriva dessa människor uppenbart egennyttiga motiv (som Anne Ramberg) eller bara infantilitet (centerpartiet, kanske?).

Jag föreslog tre möjliga attityder (vilka sedermera kompletterades av den alltid lika alerta läsekretsen), nämligen 1) att de olägenheter, till exempel bilbränder, som påstås inträffa i utanförskapsområden och no go-zoner i verkligheten inte inträffar, 2) att de inträffar i dessa områden men inte kommer att sprida sig samt 3) att olägenheterna kommer att sprida sig till medelklassområdena och att det är bra eftersom den svenska medelklassen har förtjänat varje snyting den kan få.

Jag exemplifierade attityd 3) med den statsanställde rasforskaren Thomas Hübinette, men jag måste erkänna att jag tyckte underlaget för min teori var lite svagt. Att konstruera en social kategori och till och med ge den ett så förnämt namn som ”3)” på basis av ett enda exempel kändes ovetenskapligt.

Några dagar efter mitt inlägg fick jag emellertid en nog så övertygande bekräftelse på att attityd 3) verkligen har en självständig existens utanför rasforskaren Hübinettes hjärna och detta i form av en krönika av kulturskribenten Malin Ullgren i Dagens Nyheter; tyvärr verkar man behöva betala för att läsa.

Ullgrens börjar med att beskriva den vanliga medelklassen:

… den auktoritära, fascistiska, nazistiska, högerpopulistiska, isolationistiska, kvinnohatande, antidemokratiska rörelse som just nu tycks ha världen i ett iskallt famntag…

Är det medelklassen? Vem annars kan det vara? Det kan inte vara några små sekter Ullgren avser eftersom den grupp hon beskriver har världen i ett famntag och det har inga sekter. Hon menar nog allmänna moderater, gråsossar, sverigedemokrater, kristdemokrater, kanske rentav någon liberal, kort sagt normala skattebetalare som tycker att det gått för långt med landets förfall. Att detta är en korrekt tolkning av Ullgrens mening antyds av följande beskrivning av de onda krafterna:

… [ett] liv av oinskränkt makt baserad på manlighet, vithet, kristenhet och kapital…

Det är ju jag, det! Jag kanske inte har så mycket oinskränkt makt som jag borde ha, men jag är definitivt man, vit, kristen i bemärkelsen att jag betalar kyrkoavgift samt i besittning av ett litet pensionskapital. Denna grupp är emellertid, förklarar Ullgren, undergångsdömd hur mycket den än sprattlar emot:

… [famntaget] kommer inte att kunna hålla i hur länge som helst. Den [sic; ska nog vara ”Det” och syfta på famntaget] är en sorts  dödsryckning. En kamp för att behålla alla privilegier i en föränderlig värld.

Vad den vita medelklassen i Väst oroar sig för är att ”en sorts företräde i världen ska försvinna när nationerna förändras”. Den ropar ”Låt mig få behålla mina privilegier, nu och för alltid”.

Men ”det kommer inte att förbli så” ty:

… feminismen [växer sig] allt starkare, svartas rättigheter stärks, gayrörelsen tar form… Det kommer att komma nya europeiska och amerikanska generationer som uppfattar en ny sorts maktdelning som mer naturlig.

Medelklassen och alla andra som värnar om de samhällen de genom generationers slit lyckats bygga kan slänga sig i väggen. ”Och det är i detta jag finner tröst”, förklarar Malin Ullgren. Hübinette-syndromet är representerat på Dagens Nyheters kulturredaktion.

När jag läser detta fattar jag plötsligt en sak som för mig alltid varit obegriplig, nämligen varför svenska feminister ofta inte stödjer muslimska kvinnor som vill ta av sig slöjorna. Det beror naturligtvis på att den muslimska kvinna som vill lämna burkan och bli västerländsk kanske inte alls hatar feministernas huvudfiende, således den vite medelklassmannen. (Lyssna gärna på Feministiskt Initiativs kampsång ”Jag hatar dig din jävla man”). För feministerna är det bättre om de muslimska kvinnorna behåller burkan och tar avstånd från västerlandet inklusive dess högerpopulistiska, kvinnohatande män som just nu har världen i ett iskallt famntag. Feministerna har nog inget emot att få bokstavstrogna muslimers hjälp att krossa det västerländska samhället, framför allt dess köttätande och bilkörande män.

53 thoughts on “Hur tänker de? (del två)

 1. vem var det där? skriver:

  Jag skriver detta undercover men för de som reser i andra delar av världen så finns det en mycket lätt förklaring till Malins och andras ilska. Den vite mannen ses som ett ideal, den ultimata äktenskapspartnern. Man kan ofta se i mindre politiskt korrekta delar av världen många som explicit undanber sig kontakter från araber och svarta. No arab or black man sorry, no offence. Detta retar dessa svenska kvinnor till vansinne.

  Liked by 3 people

 2. Lennart Bengtsson skriver:

  Om nu den radikala feminismen och gay-rörelsen eftersträvar makt ( vilket tycks vara dess huvudmål) och inte vad de skall använda makten till, förutom att göra livet surt för landets övriga innevånare, skulle de givetvis ta till en något intelligentare taktik.

  Feministiskt Initiativ(FI) har idag ett stöd på ca 2% och inget tyder på att landets övriga 48% kvinnor kommer att ställa upp på hatparollerna då det faktiskt finns kvinnor som tycker om män och inte bara motsatsen.

  Istället för att få ett ökat stöd genom att göra sig litet mer inbjudande hotar de i stället resten av befolkningen och inte minst de som råkar ha faktisk makt och inflytande. Det är ju inte särskilt smart! De är ju ändå ytterst få människor som vill stödja en rörelse på sådana premisser även om det finne en liten minoritet med inneboende självmordstendenser.

  Hur har FI och dess journalistiska kampgrupper tänkt sig gå tillväga? Även om de flesta ser FI som flugan i soppan och knappast bryr sig, så kommer snart ett allt större antal medborgare att börja ilskna till på allvar. De kommer i stället att ge sitt stöd till partier som med full rätt anser att galenskaperna redan har börjat urarta och där landet måste börja använda sina begränsade resurser till sådant som är nödvändigt och sluta skattefinansiera trams och nonsens.

  Liked by 9 people

 3. Stefan Eriksson skriver:

  Den stackars kvinnan Ullgren behöver hjälp med att få ”ro” i sitt sinne.
  Jag föreslår ett par års isolering på ett kloster, där hon kanske kunde komma till rätta med sina ”demoner”.
  På kulturredaktionen blir hon omöjligt bättre, snarare ett vårdfall för all framtid.

  Liked by 1 person

 4. mittja skriver:

  Ingen inom den regressiva vänstern gillar egentligen individerna i de grupper som de påstår sig kämpa för. För dem är dessa bara kanonmat i kampen om det man verkligen vill ha: makt att tvinga andra människor att lyda vänsterns irrationella ideologi.

  Liked by 3 people

  • Tobbe skriver:

   Stämmer säkert. Det är bara att de själva kommer bli kanonmat när de blir överkörda av dem som de idag ömmar för.

   Gilla

 5. Lasse W skriver:

  Malin Ullgren har ett högt tonläge. Kanske är hon stressad av det stora motstånd som hennes medelklassvänsterliberalgobalistiska projekt nu möter från nya mer konservativa strömningar hos medelklass och arbetarklass både i Sverige och utomlands. DN har skickat fram henne som en fotsoldat i mediakriget. Det höga tonläget skvallrar om den höga stressnivån.

  Liked by 6 people

 6. Christer Carlstedt skriver:

  Det är litet lustigt/olustigt (välj själv) när man som herr Hübinette är rasforskare.
  Det verkar vara ”allmänt vedertaget” att mänskliga raser inte finns i pluralform. Skälet, har jag läst mig till, skulle vara att det kan bli avkomma i möten mellan olika folkslag.
  Det känns då som att vi med skattemedel finansierar ”forskning” på något som inte finns???
  Var det inte sådan forskning som Rasbiologiska Institutet fått så mycket f..n för i efterhand?

  Alldeles oberoende av sanningshalten i diverse utsagor, som tycks vara beroende av vad framföraren vill hävda, så skulle jag tycka det vore intressant att höra Kennelklubbens syn på definitionen. Det blir i alla fall ett jädrans liv om rastiken blivit påsatt i lönndom av någon för tiken attraktiv gatukorsning.

  Malin Ullgren skall alltså vara kulturskribent.
  Här uppstår då första frågan. Vad är kultur?

  Som jag har förstått det, så handlar det, i vart fall oftast, om bild-, musik-, eller textframställning.
  I fråga om bildframställningen så är väl de flesta tämligen ense om att måleriet i Sixtinska Kapellet ät kultur. Fotografi kan också vara kultur.
  Hur är det då med bilderna i ett porrmagasin?
  Nä, fy för den fule!
  Fast det förstås – Synnerligen intima avbildningar i ostasiatisk konst är ju kultur.

  Serietidningar var skräp!
  I dag lär det finnas något som heter serietidningskultur. Då talar vi sannolikt om magasin av viss ålder.
  Så om det är åldern som är kriteriet, så har väl veckotidningsporträttet på Oscar II på dassdörren blivit kultur vid detta laget?

  Om någon hade kommit med ”Guernica” till Svenssons i Långamåla och försökt sätta upp den på salsväggen hade vederbörande sannolikt åkt på dörren.

  Den gemensamma nämnaren tycks snarast vara att någon bredkäftad individ, som anser sig vara förståsipåare, definierar något som kultur.
  Värdet i det som sägs blir genast devalverat då det bara kan betraktas som en personlig reflexion.

  För mig är Malin Ullgrens funderingar fullständigt irrelevanta.
  Det har förstås flera skäl.
  Till att börja med så staplar hon upp en massa invektiv, som hon har den dåliga smaken att tillskriva en så kallad medelklass.
  Redan här gör hon ett oförlåtligt misstag.
  Eftersom jag tar för givet att hon inte anser sig vara en obildad strunt, så vill hon alltså hävda sig vara en intellektuellt högre stående person än de som hon beskriver som till exempel kvinnohatande.
  Jösses, vilket utgångsläge för ett meningsfullt utbyte!
  Hej bondtölpar! Nu skall jag, som begriper något, berätta för er hur saker och ting hänger ihop!

  Om man alls vill kalla sig skribent borde man nog lära sig själv ett och annat först.
  Klarar man inte av distinktionen mellan ”tycka illa om, ”avsky” eller ”hata” så skall man kanske undvika de orden.

  Jag är man och vit och dessutom sannolikt medelklass. Inte faderuttsingen gör det mig till kvinnohatare! Jag tycker däremot att de generellt är en väldigt trevlig företeelse. Inte så att jag vill ta alla till mitt hjärta. Vissa har jag givetvis litet svårare att förlika mig med. Därmed hatar jag dem inte. Inte ens Malin Ullgren, som tillskriver mig uppfattningar jag inte har.

  När skall sådana klåpare som Malin lära sig att älska eller dess motsats är en fråga om en personlig relation?

  Däremot tycker jag hjärtligt illa om att bli tillskriven egenskaper av någon som inte vet ett smack om mig.
  Det är möjligt att de som beskriver sig som feminister kan ha träffat ett tusental män av de ungefär fyra miljoner som finns i landet. Om de då har funnit att dessa är kvinnohatare så är det kanske rimligt att extrapolera samma attityd på resten.
  Men, snälla Malin Ullgren – problemet är då snarast ditt. Du tycks i så fall ha en högst säregen förmåga att dras till folk du avskyr, precis som malen envisas med att dra sig till ljuslågan.
  Sök Dig nytt sällskap!

  Liked by 3 people

  • Hovs-Hallar skriver:

   Skälet att förekomsten av ”raser” förnekas i Sverige är att själva ordet öppnar en Pandoras ask av obehagliga associationer.

   Däremot kan man relativt riskfritt säga ”etniciteter”, vilket i praktiken blir samma sak.

   Att alla människor på jorden kan skaffa livsduglig och fertil avkomma tillsammans är inget argument mot ”raser” — det kan nämligen även alla hundraser vad jag vet.

   När jag bodde i USA på 1980-talet fanns det åtminstone raser (races) där. Vet inte om de ännu anses finnas idag eller officiellt avskaffats…

   Liked by 1 person

   • Walfrid skriver:

    Raser är en underordning av en art.
    Olika arter kan inte få avkomma, men olika raser kan.
    Jag förstår inte riktigt skräcken för ordet, att förneka förekomsten av raser är ungefär lika intelligent som att förneka de två könen.

    Liked by 1 person

  • Fredrik Östman skriver:

   Roland Huntford hittade svaret — för sosseriets bekommande — på din fråga redan på sjuttiotalet: ”‘The purpose of culture,’ in the words of a Swedish bureaucrat, ‘is to give a meaning to life in a technological society.'”

   För SAP är kultur lika med hjärntvätt och psykologisk anpassning av individerna till den Sköna nya världen. Inget annat.

   Liked by 1 person

  • MartinA skriver:

   Alla medlemmar i samma art kan vanligen få avkomma med varandra. Medan olika raser, eller som man säger nuförtiden, subarter, normalt kan få avkomma. Det är inte helt konsekvent, isbjörnar och grizzlybjörnar räknas till exempel till olika arter men kan få avkomma.

   Klassificering av människor skiljer sig dock ifrån klassificering av andra djurarter. Upplevda skillnader mellan olika grupper människor beror alltid endast på sociala konstruktioner. När sådana skillnader, (som bara beror på sociala konstruktioner), blir särskilt viktiga, som till exempel inom medicin där vissa mediciner inte fungerar på vissa sociala konstruktioner och vissa andra mediciner är livsfarliga för somliga sociala konstruktioner, så upprättar man etnicitetslistor eftersom det är litet mer rumsrent än att ta in begrepp som subarter och raser i mänskliga sammanhang.

   Gilla

 7. Anna skriver:

  Tack, jag har också undrat och varit rejält förbannad inför det faktum att feministerna ej stödjer de kvinnor som vill frigöra sig från slöja och hedersvåld. Dina reflektioner öppnade gav en ehlt ny förklaring som jag inte alls tänkt på.

  Liked by 4 people

 8. Sture skriver:

  Patrik,
  feminismen är en mental sjukdom, ett slags tvångssyndrom som feministerna inte på egen hand kan ta sig ur. Det är en fobi som inte har rationell grund. Det är den vite, kristne mannen i det kristna Europa som skapat allt vår teknologi som är basen för hela vårt välstånd. [Nicolaus Kopernikus (astronomi), Galileo Galilei (fysiker), Johannes Kepler (astronom och fysiker), Sir Isaac Newton (den moderna fysikens grundare), Sir Francis Bacon (filosof), René Descartes (matematiker och vetenskapsmani), Robert Boyle (den moderna kemins grundare), Michael Faraday (uppfinnare av den elektriska generatorn och transformatorn) , Matthew Maury (oceanografins grundare), James Prescott Joule (termodynamikens första lag), Louis Pasteur, James Clerk Maxwell (termodynamik och elektro-magnetismen), lord William Kelvin (fysiker och absoluta temperaturskalan), Werner Karl Heisenberg (kvantum-mekanik och Osäkerhetsprincipen), Werner von Braun (utforskningen av rymden), Max Planck, Albert Einstein (relativitetsteorin) och Gregor Mendel icke att förglömma. ] Och detta vill feministerna inte erkänna eftersom de är manipulerade så till den milda grad att den får ångest (=fobi) bara genom att tänka på detta. Bättre då att förneka detta faktum.

  Liked by 2 people

 9. sten lindgren dem ungre skriver:

  Jag tycker att den senaste tidens mediedebatt allt tydligare avslöjar att de inte tänker så mycket alls. Det är därur den största ilskan kommer, deras egna argument framstår i öppen debatt som rabiata, det är därför Peter W får breda it sig oemotsagd. Jag vet inte hur många gånger jag har hört olika ämnen ”debatteras” på P1 mellan två kombattanter som båda två står långt till vänster, och i huvudfrågan om invandring är till 99% eniga. Ulf Bjereld mot Mattias Gardell eller liknande. Det är av samma anledning som man är rasande på Hanif Bali, han klär av de infantila argumenten och understår sig dessutom att skämta om dem, det är därför det delas ut frikort att kalla honom brun råtta. Tänk er att Mattias Karlsson sagt samma om Mehmet Kaplan?

  Så det är alldeles uppenbart vad en allt större del av det svenska etablissemanget vill, de vill villkora yttrandefriheten på att det som yttras följer doktrinen om allas lika värde som de ser det (dvs är man rasifierad eller extremvämster så skall få lov att ha hur illa underbyggda åsikter som helst, är man vit man skall man buga och hålla med eller hålla käften). Det är en dragkamp om att kunna fortsätta indoktrineringen vi ser och etablissemanget kan endast vinna om kampen är riggad, vid varje öppet utbyte med exempelvis Janne Josefsson (som liknar en ensam riddare) så står det allt tydligare att kejsaren är naken. Man hoppas att fler och fler i svenska folket börjar inse det som läsare av alternativmedier insett för länge sedan. Vi är förda bakom ljuset och etablissemanget har ingen aning om hur vi skall komma ur detta.

  Liked by 6 people

 10. Exe skriver:

  En aha krönika som som får en att sätta kaffet i vrångstrupen. Naturligtvis är det så. Hela etablissemanget är inställda på att förgöra oss själva. Inte konstigt att nattsömnen har blivit orololigare.
  Det undermedvetna har redan fattat galoppen.

  Liked by 3 people

 11. B skriver:

  Det är obegripligt att man, om man verkligen menar allvar med att stödja t.ex. kvinnors och homosexuellas rättigheter, omhuldar sådant som skilda badtider för kvinnor och män, försöker låtsas som att det är ett sätt att visa respekt att inte ta kvinnor i hand m.m. Jag förstår verkligen inte. Och jag förstår inte hatet mot vita kristna män. Varför dela in människor på grund av kön och hudfärg? Hur många fantastiska kristna, vita, heterosexuella medelålders män finns det inte där ute? De finns i alla möjliga positioner (liksom även andra förstås), t.ex. som läkare som står på akuten på natten och försöker rädda livet på folk som har fått hjärtinfarkt, som poliser som skyddar människor från hemska brott, som hemmapappor som tvättar kläder och steker köttbullar, som farfar som tar med barnbarnen på fisketur och hämtar tidigt på dagis. Jag förstår inte var feministerna (jag är själv kvinna och tycker det är självklart med lika rättigheter för kvinnor och män) hittar alla dessa hemska kristna, vita män som de ständigt babblar om? Jag har faktiskt aldrig träffat på någon som är som deras avskyvärda stereotyp. Och har feministerna inga söner? Hur känner pojkar som vet att mamma hatar västerländska, helt vanliga män?

  Liked by 3 people

 12. Ami skriver:

  Läste lite av hennes tidigare krönikor och det bekräftar en rabiat feministiskt antidemokrat.
  Detta skrev hon tex den 30/8 i år.
  ”Att bidra till vanföreställningar om åsiktskorridorer eller ”elitens förtigande av sanningen” är att aktivt undergräva demokratin. En stabil demokrati är så mycket viktigare än att vinna ett debattjafs med hjälp av falska argument”
  Uppenbarligen läser hon enbart sina egna nedplottrade texter om hon tror på ovan själv. Detta är dock tidstypiskt av det man bara kan förvänta sig av rabiatfeministerns. Deras kamp och hat mot den vite mannen förblindar dem så till den graden att de väljer att göra gemensam sak med islamister och övriga antidemokrater.

  Liked by 4 people

  • Tage Sundin skriver:

   Även med mitt perspektiv är det uppenbart att den svenska dårfeminismen agerar enligt principen ”min fiendes fiende är min vän”. För den goda sakens skull offrar man därför de muslimska kvinnorna.

   Den taktiken har prövats förr. I Iran mot slutet av 1970-talet när den iranska vänstern slöt upp under de islamistiska fanorna.

   Men det gick inte så värst bra, tyvärr.

   Vänsteranhängarna i Iran blev bland de första att dingla i de islamska galgarna….

   Man får hoppas att det går bättre för de svenska!

   Liked by 2 people

   • MartinA skriver:

    Jag tror att Irans blandning av teokrati och rådgivande demokrati är mycket bättre för iranierna än vad kommunism hade varit.

    Gilla

 13. John Nilsson skriver:

  Men hur var det nu, Malin Ullgren, det här med ”allas lika värde”, att vi inte ska ”ställa grupp mot grupp”, eller fastna i ett svartvitt ”vi och dom”-tänkande? Är det inte sådana värderingar som du omfattar, eller är det bara retoriska figurer för utvalda kontextberoende situationer?

  Som vit kristen, heterosexuell man, känner jag mig inte inkluderad i dina omsorger och din strävan efter ett gott samhälle. Det är som om jag inte ens finns för dig och dina gelikar, som en mänsklig varelse. Har jag ens en plats i din normkritiskt mångkulturella framida värld, även om jag inte tycker som du, eller ämnar bekänna min skuld för att jag har ljus hy, att jag känner mig svårförklarligt dragen till somliga kvinnor, och identifierar mig som en som tror på den som korsfästes, som en bland många syndabockar? Vad är min roll och min plats, i din vision om det goda samhället, Malin Ullgren? Det känns som du vill ta ifrån mig mycket mera, än det som du betraktar som mina privilegier.

  Liked by 2 people

 14. oppti skriver:

  De som gärna ser ökad migration har kanske ett behov av att vara hjälpande, men är förhindrade att se att hjälpen de erbjuder inte är effektiv.
  De ser gärna medmänniskan som sin like och tror då att det med nödvändighet innebär att vi bör upplåta våra hem till dem så de kan bli våra grannar så de kan få samma liv som vi.

  Kanske förstår de inte att det liv migranterna lämnar också är det de kommer att försöka leva i Sverige. Vilket är svårt eftersom omvärlden förändrats för dem.
  Vi är dåliga på integration sägs det. Kanske är vi bra på annat som skapat det samhälle vi lever i . Kanske just det som förhindrar bra integration!

  Gilla

 15. Christoffer Nyström skriver:

  Anledningen till att feministerna älskar islamisterna och inte bryr sig om deras förtryck av kvinnor är deras gemensamma hat mot väst och allt relaterat till kristenhet. För jag tycker att de verkligen borde vara varandras motpoler men de verkar gå hand i hand.

  Liked by 2 people

  • JAN BENGTSSON skriver:

   Min fiendes fiende är alltid min vän!
   Men vad händer sen, när slaget är vunnet?

   Då visar det sig att alliansen var helt förödande,
   för både Feminister o de HBTQ aktiva…
   Detta beteende accepteras ej när de NYA herrarna styr!

   För då visar det sig, att fienden dolt sitt rätta ansikte…
   Friheten som hade vunnits, tar abrupt slut!

   Liked by 1 person

 16. Ami skriver:

  … feminismen [växer sig] allt starkare, svartas rättigheter stärks, gayrörelsen tar form… Det kommer att komma nya europeiska och amerikanska generationer som uppfattar en ny sorts maktdelning som mer naturlig.

  Det här är en helt felaktig omvärldsanalys. Svarta i USA har exakt samma rättigheter som vita och samma förutsättningar, om något än bättre med tanke på möjligheten att i högre grad få stipendier om hushållet består av en förälder, företrädesvis mamman. Om man sedan väljer kriminalitet före utbildning så är det inte statens fel, lika lite som att det är samhällets fel i Sverige att det brännas bilar.
  Gayrörelsen i väst, dvs samma väst som hon avskyr så mycket, har snart nått sin peak av rättigheter. Man får gifta sig, skaffa barn både via adoption och på andra sätt. I länder som hon verkar högakta dvs företrädesvis muslimska länder så finns det inte något som visar att någon gayrörelsen tar form. Även i den självutnämnda och av Sverige så älskade Palestina så förföljs och dödas homosexuella. Likaså är det med feminismen i de länderna. Jag tror faktiskt att kamelerna högaktas mer än kvinnorna i vissa av dessa länderna.

  När man läser sådana infantila texter så börjar man att se ett mönster. Det finns en avundsjuka i att den vite mannen tillsammans med vita sansade kvinnan har lyckats med de som stora delar av världen har totalt misslyckats med. De skyller på slaveriet, på kolonisationen och på allat annat de kan komma på närvdet i själva verket är de själva som är stor skuld till att framgången dröjer för vissa grupper.

  Liked by 2 people

 17. lensof skriver:

  Man pratar om näthat. Men vad är detta som skrivs i en av landets största tidningar? Fast egentligen är det bra med tydligheten. Det gör att jag och fler med mig kan förstå varför vi inte tar i tidningen ens när den är gratis och undviker montern på t.ex. Bokmässan.
  Hat oavsett form ska man hålla ifrån sig. Det är aldrig konstruktivt. Fast nu vill nog inte Ullgren vara konstruktiv, det hon vill är tarvligare än så.
  Oavsett hennes mål så får hon mig att helt överge min tidigare tro på feminismen. Hon får mig att allt starkare inse att jag gillar män i allmänhet även de vita. Jag inte bara gillar män utan även den goda manligheten, den som tar ansvar och är drivande. Finner det också attraktivt med könens skillnader.
  Så med mig har Ullgren misslyckats helt. Frågan är om det inte än med fler….

  Liked by 1 person

 18. JL skriver:

  Allt är underordnat hatet mot den vita priviligierade mannen. Gissar att även Kim Jung Un skulle få vänsterfeministernas stöd om intressekonflikt uppstod.

  Det som vore intressant att veta i sammanhanget är hur många av vänsterfeministernas som har sin försörjning tryggad indirekt via den hatade vita priviligierade mannens inbetalda skattepengar? En vild gissning är att en majoritet av FI inte arbetar i det näringsliv som utgör skattebasen för vår välfärd….

  Liked by 3 people

 19. Hovs-Hallar skriver:

  Precis som jag sagt hela tiden, ja. Man behöver inte direkt anstränga sig för att hitta den här sortens individer, de förekommer ymnigt på opinionsbildande platser i samhället.

  Vi vanliga svenskar ska utplånas —
  sådana som Malin Ullgren anser sig däremot tillhöra framtiden!

  Tycker mig känna igen tongångarna från 1930-talet.
  Hederliga människor som riksdagsmannen Hanif Bali (M) beskrivs som ”bruna råttor” av Anne Ramberg, och Jimmie Åkesson karikerades för ett par år sedan som en stor kackerlacka i en landsortstidning.

  Hur var det nu judarna i Tyskland beskrevs i nazitidningen ”Der Stürmer”? — jo exempelvis som råttor och kackerlackor.

  Och självaste statsminister Reinfeldt ansåg för ett par år sedan att den som hade fel åsikter fick skylla sig själv om den blev attackerad och misshandlad.
  Ja, i Tyskland på 1930-talet hade man tom. speciella ”Sturm-abteilungen” (SA) för att sköta den saken. Här i Sverige har vi än så länge bara vålds- och skrikvänstern, understödd av publikationer som Aftonbladet.

  Märkligt egentligen, att ett parti som torgför ungefär samma åsikter som en tidigare statsminister — Tage Erlander — uttryckte på sin tid, nu utsätts för ett besinningslöst hat av mäktiga grupperingar i Sverige.
  Grupperingar som även använder ett totalitärt maktspråk som direkt hämtat från Orwells ”1984” för att tvinga på oss den av dem uppfunna ”mångkulturen” (se artikeln ”Det nya landet” här på DGS).
  Någon egen kultur får vi inte längre ha.

  Liked by 2 people

 20. Sixten Johansson skriver:

  Nu vågar Patrik nudda vid det största tabuet, det farliga som t o m Arnstberg har ryggat inför, men till sist själv och med flera bloggläsare har försökt analysera. Feminiseringen är lika samhällsfarlig som islamiseringen och den växer inne i samhällskroppens celler och strukturer. Den är en pågående inre revolution som likt andra revolutioner kommer att äta sina barn – och både män och kvinnor. De rabiataste av Malin Ullgrens typ är en sorts parallell till ISIS, men precis som i islams fall utgörs den verkliga faran av de mindre extrema massorna och av vår maktlöshet inför ett fundamentalistiskt tänkande och handlande, som nu genomsyrar hela samhällsmaskineriet, partierna, massmedia, myndigheterna, vardagslivet.

  När kvinnornas sexuella frigörelse och jämställdhetssträvandena började ta fart kring 1970-talet jublade även vi progressiva unga män, som fick leva i ett så underbart flower power-tidevarv. Vi försökte förstå det kvinnliga tänkandet och kvinnornas och barnens behov, vi hyllade de mjuka värdena, vi curlade barnen och gick beredvilligt mer än halva vägen till mötes i alla riktningar. Men det goda och sant rättvisa rymde frön till så mycket ont som vi aldrig hade kunnat ana och som än i dag de allra flesta vägrar att se. Familjestrukturerna löstes upp och kvar blev atomiserade individer. Nu några decennier senare har ”lika värde” kommit att innebära att barn berövas sin barndom och erfarenheten av ett riktigt hem och moget föräldraskap. Ettåringar och ännu yngre har i dag längre, tyngre och mer skadeutsatta arbetsdagar i larmande kollektiv än deras självbespeglande, självupptagna ”föräldrar”, som oavlåtligt regredierar till pubertets- och småbarnsstadierna i fasa inför ett obekvämt vuxenskap och åldrande. Barnens djungelliv fortsätter i dagisskolorna, på gatorna och i skärmens bleka ljus dygnet runt, även i de rum som av gammal vana kallas ”hem”.

  Förr var vi lika naiva och okunniga som professor Ulf Bjereld är i dag (fast han förmodligen bara ljuger): vi trodde att kvinnorna var bättre människor. Det är de inte. Män tänker linjärt, kvinnor i spiraler med emotiva hack. Pojkar / män mäter, tävlar, sätter mål, buffas, slår. Flickor / kvinnor är biosocialt inriktade, ser varje blotta, manipulerar, sticker i ryggen, är narcissistiska och självdestruktiva. I sin iver att vara kvinnorna till lags har männen kastrerat sig, feminiserats och låtit de mest hatiska och makthungriga fundamentalisterna styra hela samhällets tänkande och mål. Malin Ullgrens framtidsprognos kan mycket väl slå in. Ett samhälles utveckling bestäms av dess kärna. Studera den kärna som styr Sveriges framtid: familjen, de regressiva vuxnas absurditeter, sveket mot barnen, dagis, skolan, djungellivet i apskockarna!

  Liked by 1 person

 21. Yvonne Rosenthal skriver:

  Malin Ullgren är dessvärre allt annat en ensam . Kan inte komma på en enda kvinnlig skribent DN kultur som inte delar Malin Ullgrens åsikter. Redaktionellt finns exempelvis näringslivsskribenten (!!)Birgitta Forsberg som i likhet med Malin Ullgren omfamnar vår tids varianter på Maoism och stalinism. Man hatar och föraktar de man har utnämnt till överordnade och som man därför behandla hur som helst som exempelvis ” vita hetreosexuella män” . Man ogillar barn och i synnerhet små pojkar . Underordnade är kvinnor som inte vet sitt eget bästa och som därför inte kan anförtros att fatta egna beslut. Demokrat och marknadsekonomi bygger på fria val. Feminister vill inte ha fria val. De är emot demokrati och emot företagande. Det riktigt jäkliga sveket är att politiker som borde försvara marknadsekonomi jamsar med feministerna. Predikar feminism. Folkpartiet/ Liberalernas Birgitta Ohlsson skiljer sig från V enligt Jonas Sjöstedt vad beträffar synen på EU, Nato och euro. De skiljer sig nog också vad beträffar synen på allsköns diktatorer och terrororganisationer. Moderaterna- Anders Borg och Per Schlingmann är några av de som ” kom ut ” som feminister inom moderaterna och talade om könsmaktsordning och hotade med lag om inkvotering av kvinnor i bolagsstyrelser där Fp skulle ge draghjälp. Det finns C- feminister och även inom KD finns någon enstaka ” stolt feminist” som borde skämmas . Jag känner mig grundligt besviken och sviken av de partier som borde stå på vad jag trodde var min sida. Fp/ Liberalerna struntar i väljare, moderaterna vill byta ut sina gamla väljare mot nya väljare och gamla moderata käpphästar mot nya som ” lösa livspusslet” och kd förökar sig på egen hand . Vart skall man ta vägen?

  Liked by 1 person

  • MartinA skriver:

   @Yvonne
   Man kan faktiskt låta bli att rösta. Det är viktigt inför en själv, ett kvitto på att man inte förväntar sig någonting gott från det politiska systemet. Att stat och kommun är ett problem som man får försöka hantera så gott det går med eftertänksamma livsval.

   På sätt och vis är det fel, på något sätt är att rösta att utöva makt. Men kan som sagt hjälpa en själv att hantera ett samhälle i förfall. Och så brukar politiker bli väldigt upprörda om man berättar att man inte tänker rösta, och det är ju ett värde i sig.

   Gilla

 22. Tobbe skriver:

  Feministisk politik i all ära, vi kan jämföra svensk politik med tysk, som har det gemensamt att feminismen har gjort framsteg inrikes. Gott så.
  Men hur ska våra feminister bedriva en utrikespolitik gemtemot majoriteten av världen som styrs av patriarkala maktstrukturer?

  Gilla

 23. Ami skriver:

  Nu börjar även Per T Ohlsson i Sydsvenska Dagbladet darra på manschetten och han tror att han har ett recept för att stoppa SD.
  Per T Ohlsson är urtypen av en självutnämnd godhetsapostel som med hjälp av Google hittar artiklar som han kan använda i sitt arbete.
  I samma tidning för cirka två veckor sedan skrivs det om att 4000 barn och ungdomar lever under hedersrelaterat våld, vilket även Marcus Birro har skrivit om.
  Det Per T och andra i etablissemanget inte har förstått eller vill inte förstå är stt utmärkande för hedersrelaterat våld är islam.
  Det han inte heller förstår är att cirka 25% av väljarkåren är uttrötta på honom, Stefan Lövfen, Åsa Linderborg, Anders Lindeborg, Virtanen, Annie Lööf, Batra, Wolodarski, Wallström, Sjöstedt, hela MP mfl mfl.
  Etablissemanget griper efter minsta halmstrå för att svärta ner SD och de senaste vapnet är Putilov.
  Inget kan stoppa 1.6 miljoner människor september 2018 det måste brölet inse.

  Liked by 2 people

 24. Apg17 skriver:

  Till kännedom: DN och SvD har s.k mjuka betalväggar. Efter ett visst antal klickade länkar möts man av uppmaning att betala. Enklaste vägen runt detta är att via webbläsaren Google chrome öppna länken inkognito.

  Windows – Högerklicka på länken – välj ”öppna i inkognitofönster”.
  Android – Långklicka (Håll fingret mot plattan) – välj ”öppna i inkognitoflik”.

  Liked by 1 person

 25. Margareta Ridderström skriver:

  Tycker nog att det är dags för DNs ansvarige Utgivare och Chefredaktör att svara på den kritik som anförts, och anförs, mot Malin Ullgren, s.k. kulturskribent i DN. Det är även kritik mot DN, som den ansvarige utgivaren och Chefredaktören borde ha, och borde haft, synpunker på och ansvar för.

  Gilla

 26. Per-Olof Persson skriver:

  En studie från RAND Corporation

  https://anthropocene.live/2016/10/02/usas-nykolonialism-ar-det-storsta-hotet-mot-varldsfreden-del-5/#comments

  ”Tanken att frammana ett inbördeskrig mellan sunni och shia i regionen för att försvaga de syriska och iranska regimerna för att kunna behålla USA:s kontroll över regionens olje- och gastillgångar, var på intet sätt ny för Pentagon. En avgörande studie från RAND Corporation (där Carl Bildt sitter i styrelsen) år 2008 föreslog en exakt blåkopia på vad som nu skulle hända. Rapporten konstaterar att kontrollen över olje- och gastillgångarna i Gulfen kommer att fortsatt vara en strategisk prioritet som kommer att interagera starkt med genomförandet av det långa kriget. RAND rekommenderade att använda dolda operationer, propaganda och okonventionell krigföring för att framtvinga en härska och söndra strategi. Man konstaterade att USA och dess lokala allierade kunde använda nationalistiska jihadister för att sjösätta ett proxyfälttåg och USA:s ledare kan även välja att kapitalisera på upprätthållandet av shia-sunni konflikten genom att ta de konservativa sunniregimernas sida mot förstärkning av shiiternas rörelse i den muslimska världen … om möjligt genom att stödja de auktoritära sunniregeringarna mot ett kontinuerligt fientligt Iran.”

  ”De sunnitiska kungadömena i Gulfen med stora petrodollarintressen i gasledningen krävde ett aktivt engagemang från USA. Långt senare den 4 sept 2013 informerade utrikesminister Kerry ett kongressutskott att kungadömena faktiskt hade erbjudit sig att betala USA för en invasion av Syrien och ett störtande av Assad med orden de facto en del av dem har sagt att om USA är berett att gå hela vägen på samma sätt som vi gjort tidigare på andra platser (Irak), kommer de att betala kostnaden.”

  ”Saudidokument som publicerats av WikiLeaks, visar att 2012 hade Turkiet, Qatar och Saudi börjat beväpna, träna och finansiera radikala sunnitiska jihadister för att sätta igång att störta Syriens legitima shiitiska regim. Qatar som hade de största ekonomiska intressena investerade 3 miljarder USD i att ladda för upproret och bjöd in Pentagon att träna upprorsmännen på USA:s baser i Qatar.”

  Liked by 1 person

 27. Thomas Pettersson skriver:

  Från en annan artikel om ett annat land som tyvärr passar in även på det Sverige Patrick Engellau beskriver:

  ‘ what must strike an unbiased external observer as strange is that at no point was there ever any attempt to form a mass movement of citizens who actually said, “Wait, this is not how to do things; no one else governs their country in this fashion.”’

  Liked by 1 person

 28. Affe skriver:

  Vill starkt rekommendera ett kapitel ur boken ”Familjen – hur man klarar sig helskinnad ur dess famntag” av John Cleese och terapeuten Robin Skynner. Kapitlet heter Paranoia och politik. Klokt och underhållande om politiska fanatiker och deras drivkrafter.

  Problemet i Sverige är att de som Cleese och Skynner analyserar är alldeles för många, och de har tillskansat sig positioner de inte borde vara på. De borde istället gå i terapi.

  https://affes.files.wordpress.com/2016/10/cleese_skynner_paranoia_politik.pdf

  Liked by 1 person

 29. Maria skriver:

  Käre Patrik,

  kan du vara snäll och sluta att bunta ihop alla feminister i en enda grupp där den enda gemensamma nämnaren är manshat. Vi andra finns faktiskt också. Vi feminister som faktiskt är gifta och älskar våra män, har söner och älskar dem högt och rent, har syskonbarn av manligt kön som vi älskar djupt och innerligt, har arbetskollegor som råkar vara män som verkligen gillar och trivs ihop med. Och dessutom inte alls gillar ofoget att sätta på små flickor en slöja, även om vuxna människor faktiskt måste få ha rätten att klä sig som de vill. Vi lever ju faktiskt i ett fritt samhälle. Vi som tillhör den grupp av feminister är faktiskt de stora flertalet, och det är därför FI har så få som röstar på dem. SDare vill inte bli kallade nazister, vi feminister vill inte bli kallade för manshatare. Därför att vi inte är det!

  Gilla

 30. Ulf45 skriver:

  Efter alla dessa goda kommentarer tänkte jag det skulle vara på sin plats att berätta en ”story” eller fabel, om ni vill.

  En man var ute och cyklade. Längre fram på vägen såg ha en groda som försökte ta sig över cykelstigen.

  Han tänkte; jag försöker att gira åt sidan så att jag inte kör över grodan och gör den illa eller dödar den.

  Sagt och gjort; Han svängde åt sida och lyckades rädda grodans liv, men istället tappade han samtidigt balansen och körde rakt in i ett rosensnår.

  Efter mycket om och men lyckades han resa på sig, men med åtskilliga rosentaggar i sin kropp.

  Han vände sig om för att se om grodan var vid liv?

  Grodan såg det hela och sa: ”Jag är en till groda förtrollad fe och jag uppskattar ditt uppsåt och handling att rädda mitt liv och därför vill jag belöna dig med en önskan som kommer att gå i uppfyllelse”.

  Cyklisten tittade förvånat på grodan, men bestämde sig för att ta chansen och sa till grodan:

  ”Jag har alltid velat besöka Australien, men eftersom jag blir sjösjuk av att åka båt, och jag också är flygrädd, så vill jag önska att du bygger en motorväg till Australien, så att jag kan ta mig dit med bil”.

  Grodan såg lite bekymrat på cyklisten och sa:

  ”Nja, det var en underlig önskan du har och också kanske lite´ svår satt uppfylla, men har du inte en annan önskan”?

  Cyklisten tänkte och sa till slut:

  ”Jag har allt oftare på senare tid undrat vad som verkligen rör sig i huvudet på dom här nya superfeministerna och de tankar dom för fram. Jag skulle verkligen vilja vet hur dom egentligen tänker”?

  Grodan tittade bekymrat på cyklisten, varefter den efter långt funderande sa:

  ”Vill du ha en 4-filig eller 6-filig motorväg”?

  Liked by 3 people

 31. MartinA skriver:

  Svensk medelklass malde glatt ner svensk arbetarklass i den mångkulturella köttkvarnen. Så varför ska någon bry sig om vad som händer med de skenheliga hycklande lymmlarna? Dags för dem att få smaka på den ”godhet” de bara velat utsätta andra svenskar för.

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.