Hur tänker de?

8-26-13_11971

Patrik Engellau

Häromdagen satt jag i samtal med några likasinnade. Vi talade om hur våra ideologiska motståndare, de politiskt korrekta, tänker. Det är faktiskt ett värdigt ämne. Många av motståndarna är begåvade, bildade och skrivkunniga människor. Man kan inte skriva av deras föreställningar med att de har blivit förförda av George Soros eller någon annan konspiratör. Ej heller kan man alltid skylla på att de skulle vara lejda språkrör för det välfärdsindustriella komplexet. De har, tror jag, ett slags grundföreställning om tillvarons beskaffenhet som skiljer sig från min.

Låt mig vara konkret. Vi antar att jag och en vedersakare, som vi kan kalla PK, båda läser Mohamed Omars text Jag såg allt från mitt fönster som handlar om det totala, invandrardrivna, sociala förfallet och om den endemiska kriminaliteten i Gottsunda, där Mohamed bor.

När jag läser detta blir jag rädd. Jag är rädd att sönderfallet ska sprida sig och komma i närheten av mig. Jag får ångest över att min gamla svenska kultur, som jag tidigare unnat mig lyxen att förakta men som nu börjar fylla mig med respekt och kärlek, är hotad dels av främmande migrantkulturer, dels av sådana som PK själv, etnisk svensk, men marinerad i multikulturella idéer.

Eftersom jag blir rädd vill jag se en politik som minskar risken att jag ska drabbas. ”Bättre stämma i bäcken än i ån”, tänker jag. När det gäller PK själv, som kanske jobbar vid televisionen, tänker jag att ”jag har närt en orm vid min barm” genom att betala tevelicensen. Eller om PK är ett folkpartistiskt kommunalråd som jag varit oförsiktig nog att rösta på tänker jag bittert att ”många år får sona vad stunden brutit”. Ett helt bibliotek av folklig livsvisdom förtätad i ordspråk och talesätt mobiliseras i min hjärna och intalar mig att jag tänker rätt.

Så uppenbarligen ej hos PK. Hur ser det ut i hans skalle? Varför bekymrar han sig inte på samma vis som jag? Jag kan tänka mig tre olika grundföreställningar: PK1, PK2, samt PK3.

PK1 förnekar de fakta som jag tror existerar. Han förklarar för mig att det där som Mohamed säger helt enkelt inte är sant. Han håller för troligt att Mohamed och alla andra som säger ungefär samma sak ”gör en höna av en fjäder”, även PK1 har nämligen tillgång till viss hävdvunnen vishet. I migranternas led finns långt fler syriska läkare än potentiellt kriminella. Mohamed är troligen rasist, någon annan förklaring har PK1 svårt att hitta.

Min bedömning är att PK1 under det senaste året blivit rätt stukad. Fram till för jag vet inte hur många år sedan gick det faktiskt att med viss självrespekt tänka som PK1. Samhället ville inte veta (inte jag heller). Jojomänsan, nyfascisterna ”har minsann ropat varg ganska länge”, men i verkligheten har ingenting skett. ”Sverige har inte knäckts av asylkaoset”, sa PK1 Anders Danielsson. ”Hur många av er har fått det sämre? Hand upp!” Men det där håller inte längre. PK1 är inte trovärdig längre ens inför sig själv.

PK2 resonerar annorlunda. Han erkänner problemen, men är fullt och fast övertygad om att det svenska samhället är så starkt och överlägset att det inte kan drabbas annat än marginellt. Han menar att det bara är vissa förorter och fattigområden som kan falla. Det riktiga Sverige, där han själv bor, är urstarkt. Det finns ett element av rasism i PK2s världsbild. Svenskarna har väl klarat av värre problem än det här. Vi klarar det här, eller, med Angela Merkels ord, ”wir schaffen das”. Uppriktigt sagt, säger PK2 i förtroende, hur skulle folk från de där underlägsna MENA-kulturerna kunna hota det svenska samhället? Du fattar, va?

Själv tycker jag att PK2 är häpnadsväckande kortsiktig och naiv. Har han aldrig läst något lite historia? Vet han inte hur brutalt historien kan kullkasta kulturer och nationer som inte vill föreställa sig det värsta och därför värnar sig? Se vis pacem, para bellum – om du vill ha fred, så rusta dig för strid – sa romarna.

PK3 är en helt annat slags människa. Han tror på Mohamed och han inser, som jag, att stöket mycket väl kan sprida sig. Men han tycker det är bra. Så kan den gamla förtryckarkulturen i västerlandet ”få sina fiskar varma”! Äntligen kommer domens dag när alla rasifierade ska få upprättelse. ”Låt den vita rasens västerland gå under i blod och lidande. Leve det mångkulturella, rasblandade och klasslösa ekologiska samhället!” säger den statsanställde rasforskaren Tobias Hübinette enligt Wikiquote. Han påstås också ha sagt att ”alla vita människor är rasister” (själv är han adopterad korean). Det är lite Hitler i bunkern över det där: det tyska folket har svikit mig, nu ska det få vad det tål.

Det som förenar de tre ovan redovisade PK-typerna är att de inte nödvändigt tror som de tror för att de tjänar något på det (Anders Danielsson undantagen). Annat är det med Anne Ramberg, generalsekreterare i Advokatsamfundet, som tycker att det är rätt att svenska folket ”gör avkall på sin välfärd” för att finansiera migrationen. Lätt att förstå med tanke på att migrationen är rena guldrushen för Sveriges advokater.

47 thoughts on “Hur tänker de?

 1. MartinA skriver:

  För övrigt har jag också tidigare ägnat mig åt att förakta svenskarna. För mig var allt som var mindre än stockholm ett steg neråt. Lågt. Inte fiint nog för mig. Min blick sökte sig utomlands, för att jag ej skulle smutsa min finhet med svenskarnas låghet.
  Livet har lärt mig bättre, än det jag var. Istälet för utåt, inåt. Istället för centralism, lokalism. Istället för arrogans, ödmjukhet. Istället för hela världen, en liten täppa.

  Liked by 2 people

 2. Johan utan land skriver:

  Det finns (minst) en fjärde PK-typ också. Den som är fast övertygad att svensken har en latent nationalsocialism som är oerhört lätt att väcka. De är rädda att minsta medgivande att det råder problem med viss invandring omedelbart skulle leda till att svenskens rasism aktiveras och portarna till underjorden öppnas och Adolf och gänget reinkarneras och vi kastas ut i en repris på trettiotalet. Detta, menar PK4, måste till varje pris undvikas och därför så måste varje yttring som kan tolkas som en begynnande nationalsocialism slås ner så fort det går. Att medge att det kan finnas nysvenskar med annat än de allra bästa avsikter är för PK4 helt enkelt inte möjligt. De är helt fokuserade på den större kampen att stoppa Adolf och de andras återkomst. Lite spill är de beredda att räkna med för den goda sakens skull.

  Liked by 9 people

  • Alfons skriver:

   Att dett är sanning vet alla vi som är öppet SD anhängare. Jag inbillar mig att de har mer överseende med IKEA mördaren än med en Sverigevän. Kusligt är bara förnamnet.

   Gilla

  • Lars Åhlin skriver:

   Mycket väl formulerat. Denna fjärde tankefigur tror jag är den viktigaste förklaringen till PK-inställningen. Antagligen bottnar den mycket i vad som hände på 80- och 90-talet, där det faktiskt fanns en våldsam svensk rasism, med sådant som mordet på Johnny Hron och ett antal mordbränder på (bebodda till skillnad från nu) asylförläggningar.

   Hur skall man få folk att förstå att någon våldsaktiv fascism inte längre finns? Enda sättet är att alla vi som är förfärade över utvecklingen i Gottsunda och andra ställen träder fram mer och tydligare än hittills.

   Gilla

  • Hovs_Hallar skriver:

   Jo, den sorten finns men är nog en delmängd av PK1-3. Här återfinns de mest rabiata vänsteraktivisterna, de som är drivande när det gäller att trakassera och förfölja oliktänkande.

   Självaste Löfven är tydligen av den sorten — han håller sig med en ”rådgivare” vid namn Henrik Arnstad, en förvirrad person som är närmast besatt av sina fantasier om nazism och fascism.
   Firandet av Norges nationaldag väcker tex. hans paranoida rädslor. Den mannen borde gå i terapi för att bli av med sina tvångstankar — men i verkligheten är han alltså ”rådgivare” åt självaste Statsministern.

   Gilla

   • Anne-Hedvig skriver:

    Ad Arnstads hat mot 17. mai-feiringen: det er jo galskap! Han burde lese litt norgeshistorie, men er nok ikke mottakelig mot fornuft… Innvandrerne elsker feiringen – t.o.m. afrikanere skaffer seg norsk bunad og synes det er topp! Liv og røre i by og på land – den dagen er det faktisk et fargerikt fellesskap i god mening, og vi feirer Friheten sammen. 1814 var et storverk.

    Liked by 1 person

 3. Lennart Bengtsson skriver:

  Antag att man nu gör antagandet att vi omöjligen kan förutse hur framtiden kommer att gestalta sig. Vi väljer därför att låta Europa genomgå ett socialt experiment låt oss säga på en tidsperiod av 30 år. De som är övertygade att den bästa lösningen för Sverige är att lämna landet fritt öppet för global inmigration utan några som helst restriktioner gör så. Resten av Europa väljer en annan väg av det slag som vi ser i Östeuropa eller som växer fram i de övriga nordiska länderna och Storbritannien. De som tvivlar på den svenska lösningen flyttar till länder som valt en mera restriktiv politik och de utanför Sverige som anser den ohämmade invandringen vara bäst kan flytta hit.
  Eftersom vi ändå lever i en demokrati vore det ju rimligt att låta detta bli huvudfrågan vid nästa val. Om detta däremot förvägras och människorna inte accepterar en folkomförflyttning finns det ingen annan lösning än införandet av en totalitär stat alternativt ett fullständigt segregerat och gradvis sönderfallande samhälle med murar och privata poliskårer.

  Liked by 2 people

 4. lensof skriver:

  Snygg och mycket berättigad sågning av den fina damen som vill vara del av de fina kretsarna. Vad som är fint kan man därför ifrågasätta.

  Gilla

 5. Ami skriver:

  Det var en bra uppvisning i svensk PK-ism. Från och med igår så anser jag att alla som är PK är av samma skrot och korn som förintelseförnekarna. Man vet att det har hänt men man vägrar att tro på det och man vägrar givet att tro att det kan hända igen.

  När folk på fullt vuxet allvar tycker att de svartas situation skall tas på största allvar med hänsyn till slaveriet samtidigt som samma personer anser att förintelsen av judar inte behöver dryftas varje gång islam eller antisemitism kommer på tal är det nya PK.
  Mina öron sitter fast på skallen men jag var tvärsäker på att de föll av när jag hörde argumentet igår.
  Många inom etablissemanget lyftet gärna fram judarna som ett exempel i flyktingdebatten, till och med Jesus är numera världens mest berömda flykting eftersom den fyra mil långa strapatsen han fick uppleva mellan Betlehem och Nasaret tillsammans med sin moder och tänkt fader, är att likställa med att undkomma förintelselägren. Judarnas flykt likställs med de ekonomiska turisternas resa från medeltiden till Sverige.
  PK isterna drar i alla tänkbara trådar de kan komma åt utan att tänka på orsak och verkan eller göra en konsekvensanalys av sina handlingar eller sitt tänk.
  Det finns många knepiga människor i vårt land som verkligen inte ser skogen för alla träd, många av dessa människor lever i ett ständigt och kollektivt dis.
  Skall vi tycka synd om dessa människor som lever med en PK-hinna över sin hjärna eller skall vi anse att det är förtappade själar bortom all hjälp? Kan man omvända en PK-ist och hur går man i så fall tillväga? Finns det omskolningsläger?
  Jag blir mer och mer övertygad om att PK-isterna går på någon form av psykofarmaka som gör att deras omdöme haltar i all väsentlighet. Det är någon form av kollektiv drog eller gift som vi andra dödliga inte är utsatta för som gör dem mindre vetande.

  Om den världsberömde zoologen David Attenborough skulle ge PK-isten ett kännetecken som påvisar egenheten så hade han nog sagt följande:
  PK-isten är ett flockdjur som gärna breder ut sig i samhället. Den är snabb på att dömma ut andra individer i sin omgivning och måste ha likasinnade i sitt samhälle för att kunna verka
  Man känner igen PK-isten på sitt sätt att alltid kräva av andra vad man själv anser vara till gagn för sin egen del. PK- isten är den mest egotrippade varelsen inom zoologin och den fortplantar sig genom att sprida ut ett toxin som drabbar hela samhällen.

  Liked by 1 person

 6. Henric Ankarcrona skriver:

  Att förstå människors motiv är svårt. Antalet förklaringar är stort. Att kunna bedöma någons beteende är lättare. I Patriks utmärkta krönika med PK 1-3 blir dessvärre resultatet av deras beteende lika illa för oss andra. I Sverige ägnas stor uppmärksamhet åt motiven som ursäktar beteende. Gottsunda borde få oss att inse att det är beteendet vi måste hantera..

  Liked by 4 people

  • Hedvig skriver:

   @ Henric Ankarcrona 24 september, 2016 kl 07:27

   Efter Mohamed Omars skildring av Gottsunda, borde det inte råda något tvivel om vad vi måste göra: Lobba för SD och proteströsta på SD.
   Varför?
   Därför att det inte finns något annat kraftfullt politiskt alternativ.
   Ogillar man dagens SD, finns möjligheten att gå med i partiet och försöka förändra det i positiv riktning inifrån.

   Gilla

 7. Jonas Nilsson skriver:

  Vilka är ”PK” som grupp? Är det inte alla de som genomgår svensk grundskola sedan 90-talet + deras lärare? Och den, de som styr mediaflödet. Är det föebudet om den afrikanska våren?
  EN grundtanke är just tanken det goda samhället, det samhälle som klarar av att inkludera allt och det som ändå inte ryms definieras som ont.
  ”PK” fenomenet är mycket svårfångat i ett land som vårt där rättstanken beror av riksdagens majoritet som i sin tur beror av mediatrenderna. Det ”gamla” Sverige – vart tar det vägen?
  En retorisk nyckel till PKs (och andras?) goda Sverige är motbilden i det gamla obegripliga/oförsvarliga Sverige.
  Innan PK definieras bort kanske alternativet behöver bli lite tydligare? Eller är detta ännu ett försök att med skrämselpropaganda driva fram något slags Sverige som man egentligen inte kan eller vill verbalisera och beskriva i skrift?

  Gilla

  • Hovs_Hallar skriver:

   Alla som var med för säg, 30 år sedan minns hur det var då. Hur såg Sverige ut på den tiden? — (bortsett från sådana rent tekniska innovationer som Internet).

   Antingen tycker vi att den tidens Sverige i stort är betydligt bättre än dagens Sverige — vad gäller sådant som våldsbrottslighet, kvinnors trygghet i det offentliga rummet med mera — ELLER vill vi ha mera av det Sverige som Mohamed Omar beskriver i sin krönika igår, från invandrarghettot Gottsunda.

   Vad tycker DU?

   Gilla

 8. BjörnS skriver:

  Det finns en PK4, som kanske är en muterad PK2, som tror att alla egentligen vill bli svenskar i termer av att ta till sig svenska värderingar. Eftersom det är så kommer integrationen att lösa sig. Det kommer bara att ta lite tid sedan blir allt bra. Följaktligen beror stöket i vissa förorter endast på sociala faktorer. PK4 inser inte, eller vill inte inse, att Islam och klankultur motbevisar att alla vill bli svenskar. Det vill de inte.

  Hur klassificerar vi sedan de som vurmar för identitetspolitik, rasifiering och som anser att all kritik är rasism eller åtminstone främlingsfientlighet. Anne Ramberg är ett exempel på en sådan person. Läs gärna Fredrik Johanssons ledarkrönika i SVD om bristen på stringens i språket som bl.a handlar om Rambergs språkbruk. Andra bra exempel finns i texterna av Helene Bergman och Ann Heberlein på ledarsidorna.se. Är de muterade PK1? Stukade och skygga tycks de inte vara? Är det en variant på PK3? De tycks dock inte vara undergångsromantiker av det slag som Hübinette.

  Liked by 1 person

  • Sternococktail skriver:

   ”Shyster /ˈʃaɪstər/ is a slang word for someone who acts in a disreputable, unethical, or unscrupulous way, especially in the practice of law, sometimes also politics or business.” https://en.wikipedia.org/wiki/Shyster
   ”Shyster is derived from the German term scheisser, meaning literally “one who defecates,” from the verb scheissen, “to defecate,” with the English suffix -ster, “one who does,” substituted for the German suffix -er, meaning the same thing.

   Generally used to describe someone who is untrustworthy, money grabbing and full of crap, particularly in the field of legal work for some reason. ” http://sv.urbandictionary.com/define.php?term=shyster
   Simple Definition of shyster : a dishonest person; especially : a dishonest lawyer or politician http://www.merriam-webster.com/dictionary/shyster
   shy·ster (shī′stər)
   n. Slang
   An unethical, unscrupulous practitioner, especially of law.
   [Probably alteration of German Scheisser, son of a bitch, bastard, from scheissen, to defecate, from Middle High German schīzen, from Old High German skīzzan; see skei- in Indo-European roots.]
   shy′ster·ism n.
   American Heritage® Dictionary of the English Language, Fifth Edition. Copyright © 2011 by Houghton Mifflin Harcourt Publishing Company. Published by Houghton Mifflin Harcourt Publishing Company. All rights reserved.
   shyster (ˈʃaɪstə)
   n
   informal chiefly US a person, esp a lawyer or politician, who uses discreditable or unethical methods
   [C19: probably based on Scheuster, name of a disreputable 19th-century New York lawyer]
   Collins English Dictionary – Complete and Unabridged, 12th Edition 2014 © HarperCollins Publishers 1991, 1994, 1998, 2000, 2003, 2006, 2007, 2009, 2011, 2014
   http://www.thefreedictionary.com/shyster

   Gilla

 9. underhunden skriver:

  Det finns ytterligare en bakomliggande förklaring till skillnaden mellan oss och pk-folket. Den kräver egentligen en längre utläggning men jag ska försöka beskriva den kort och överförenklat.

  Svenskar är fredsskadade och utsatta för långvarig propaganda från kulturmarxister, kommunister och sossar.

  Hjärntvätten går djupt i lager på lager. Vi som inte drabbats lika hårt av detta har olika erfarenheter som skyddat oss.

  Skillnaden mellan oss och dem är alltså att de är hjärntvättade. En del av dem är intelligenta men det räcker inte alltid som skydd mot hjärntvättad.

  Liked by 7 people

 10. Anders skriver:

  Tror att den vanligaste uppfattningen är en variant på PK2. Man ser problemen, men anser att vi har en moralisk skyldighet att ta hand om dem som söker sig hit. Och man menar att med rätt insatser, dvs mera av det välfärdsindustriella komplexet, så kommer allt att ordna sig. Så småningom kommer invandrarna att bli som vi, även om det kommer att ta några generationer. De som hävdar dessa uppfattningar är fr.a. människor som ännu inte inpå det egna skinnet känt av invandringens konsekvenser, dvs en stor del av den svenska medelklassen (samt förstås överklassen, som Anne Ramberg).

  Liked by 5 people

 11. Jaxel skriver:

  Personligen tror jag att PK3 är ovanliga, men det kanske är naivt. Jag skulle i alla fall vilja lägga till en dimension, nämligen vad som driver PK-isterna och vad som är kärnan i PK-ismen.

  Alla människor vill vara goda, kanske är det en önskan som är större än man för det mesta är medveten om. Godhet, att hjälpa och stödja andra som har det svårt, kräver dock i normalfallet någon form av uppoffring, att man sätter själviska intressen åt sidan.

  I Sverige av idag har godheten utvecklats till religion, låt oss kalla det PK-ism. Det mest grundläggande budet är att du får inte sätta dina egna intressen i första rummet. Dina intressen måste vägas mot varje annan människas behov och intressen. Fast religiositet går inte sällan hand i hand med skrymteri, mer om det nedan.

  Om man inte bekänner sig till läran blir man stämplad som kättare, med tillmälen som rasist och fascist. I allvarliga fall av kätteri kan man bli bannlyst. Tydlig bekännelse till en irrlära kan rendera problem på jobbet och uteslutning ur facket. Man blir inte längre inbjuden till de fina sällskapen. Exempelvis berättade GW Persson för en liten tid sedan i en krönika med stolthet att ett par bekanta som uppgivit att de stött en kättersk sekt inte längre var välkomna på hans egendom.

  Man behöver dock inte bekänna sig till någon irrlära för att bli bannlyst. Det räcker med att bekänna att man läst någon kättersk skrift. Lena Adelsson-Liljeroth gjorde så, varpå Kinberg-Batra prompt deklarerade att Lena A-L inte kunde bli aktuell i en framtida borgerlig regering.

  Hur demonstrerar man då att man omfattar läran? En sorts normalt förhållningssätt till godhet innebär att viljan att utöva sådan stor i proportion till hur nära man står i förhållande till den som behöver stöd och hjälp. För nära och kära är man beredd att offra allt. Viljan till uppoffringar avtar sedan med avtagande närhet, typ nära vänner, mer avlägsna vänner och arbetskamrater andra medlemmar i det samhälle där man lever o s v.

  Riktig, exceptionell, godhet visar man genom att sträcka ut denna så långt det bara går, till människor som mer eller mindre befinner sig så långt bort som det bara är möjligt, till människor som bildligt talat befinner sig på andra sidan jordklotet. När det gäller hjälp och stöd till dessa får inga begränsningar finnas.

  När det gäller människor i extrem nöd i vår närhet, exempelvis psykiskt sjuka och missbrukare, gäller dock samma gränslösa medkänsla av någon anledning inte. Men det är väl som oftast med religiösa påbud man skall inte diskutera dem utifrån logiska utgångspunkter. Ett påbud är till för att följas – inte ett ämne för diskussion.

  Nu är det dessutom så vist ordnat att i normalfallet av PK-istisk godhet krävs det inte någon större uppoffring än att man betalar sin avlat i form av skatt till det välfärdsindustriella komplexet. Några egna insatser i form av konkret handling krävs inte. Frånvaro av sådan kompenseras genom avlaten, vilket dock inte hindrar att man efter bästa förmåga undandrar sig densamma.

  Fromleriet blir inte tydligare än när Anne Ramberg säger att vi alla av humanitära skäl måste vara beredda att göra avkall på välfärden, inklusive tillgång till sjukvård (1). Vilken välfärd gör hon avkall på? Hon kommer inte att behöva fundera om hon har råd att bjuda på hummer till supen och knappast inte på vad vinet till densamma kostar.

  Och vilka andra kanske ännu viktigare konsekvenser, än ekonomiska, får den påbjudna PK-ismen eller humanismen?

  Rambergs uttalande är upprörande att höra. Det enda försonande är att hon i alla fall är hederlig och tillstår att påbudet får konsekvenser. I det fallet är Anders Danielsson och Schyffert med flera värre. Dessa PK-ister är givetvis inte heller de första som drabbas av PK-ismens inflytande på det svenska samhället.

  Tyvärr är mitt intryck att en betydande del av folket fortfarande tror på utsagorna från dagens predikstolar. Predikningar som säger att asylinvandringen är bra för landet. Ett skäl till detta tror jag också är man är så invaggad i det välfärdsindustriella komplexets omsorger att man tänker att detta tar hand om alla eventuella problem. Förstår dagens fattigpensionärer som röstar på socialdemokraterna konsekvenserna av en röst på det partiet?

  Inom parentes sagt är detta även ett mer generellt problem med komplexets framväxt. Människor vänjer (har vant) sig av med att ta personligt ansvar för andra som är i behov av hjälp och stöd – till och med när det gäller nära och kära. Man betalar sin skatt och sen är det bra med det. Komplexet löser problemen.

  1. https://detgodasamhallet.com/2016/09/24/vart-nya-sverige-en-turne-i-tiden/#more-5162

  Gilla

 12. Bjarne Däcker skriver:

  Jag tror att det finns en massa PK-ister som egentligen inte är PK-ister, dvs de tror inte på vad de själva säger. I stället ser de sig oroligt omkring för att kolla att de fortfarande är med i gänget. Därför är det upplagt för ”kejsarens nya kläder”-fenomenet. När väl regeringen vågade ändra reglerna i november så gick det förbluffande oemotsagt. Likaså när Uppdrag Granskning tog upp frågan om ålderskontroll så ändrades principerna över en natt. För att få vara med i PK-maffian så är det säkrast att föreslå så extrema förslag som möjligt, typ att mångfaldscertifiera Tekniska museets ångmaskiner, men i själva verket hoppas man att ingen skall få för sig att sätta eld på just ens egen bil.

  Liked by 1 person

  • Anna skriver:

   Ja , jag tror också att många ängsligt håller fingret i luften för att se vart vinden blåser, annars kan det bli problem med jobb o umgänge. Men nog kan det ske en reva i pk-ismen när någon på jobbet eller familjemiddagen är modig nog att verkligen säga sitt hjärtas mening om vad som sker i landet, då kan dammluckorna öppnas o åsikterna äntligen flöda fritt!

   Liked by 1 person

 13. Stig Melin skriver:

  Mångkultur, lika med ofrihet

  Vårt samhälle är utsatt för överhetens idé att ett mångkulturellt samhälle har framtiden för sig. Det finns inga positiva exempel på någon fungerande mångkulturalism utan att en övergripande diktatorisk system håller samman det, i ofrihet. Om många kulturer skall samsas på en mindre yta uppstår lätt konflikter som ett demokratiskt samhälle har svårt att hantera. Framförallt om man inte har någon förståelse för den egna kulturens historiska fördelar.

  Det visar sig gång på gång hur radikala muslimer använder moskéer som ingång i den muslimska gemenskapen. Alla muslimer är inte av samma radikalitet men använder samma grunddokument i sin verksamhet, Koranen. Ett dokument som har mer än ett budskap. Det är många svenska beslutsfattare som inte förstår problemet med det. Och, sorgligt nog inte alla kristna heller. Det är nog ganska fåfängt att tro sig kunna påverka stenhård islamism i någon riktning om inte alternativet är radikalt.

  I äldre tider, GT, hade Gud en ”konkurrent” i Baal och även andra avgudar. Det stod den dåvarande israeliska befolkningen mycket dyrt. I dag riskerar vi att få ett liknande problem och jag tycker vi har nog av våra egna avgudar i form av materialism, omoral, högfärd mm. Svenska kyrkan har också blivit ett slags departement under regeringen och intresserar sig mer för jordens hälsa än dem som bor på den. Guds uppdrag ligger väl förborgat, åtminstone för toppskiktet i den kyrkan.

  Skall vi då ställa oss avvisande till dem som söker sin tillflykt till vårt land? Nej, det skall vi inte. Gud betonar vikten av att visa barmhärtighet och vänlighet mot främlingar. Men han säger också att främlingen ska anpassa sig till de lagar som råder i landet. ”En och samma lag skall gälla för den infödde som för främlingen som bor mitt ibland er.” Vi skall inte särbehandla främlingen, yttrande- religions och andra ramlagar för frihet måste gälla lika för alla. Om främlingar/flyktingar tar sig oacceptabla friheter gentemot andra invandrare eller vår egen befolkning skall det få konsekvenser. Vi skall inte acceptera att muslimska eller andra maktfaktorer får agera på egen hand. Då får vi kaos.

  Tänk att media och en del av byråkraterna som borde vara vår intelligentia inte förmår se skillnad på kristen och muslimsk tro med vidhängande konsekvenser. Om den kristna tron framhåller att samkönade äktenskap är emot bibelns budskap och säger det, går vissa beslutsfattare i taket och hotar med indragna bidrag och allt möjligt. Den kristna tron är för dem helt ute, man fattar ingenting av dess totala frivilligheten och frihet för både individen och samhället.

  Om en muslim säger samma sak, vad händer då, ingenting, trots att muslimen hojtar om dödsstraff, även om det inte gäller Sverige – än. Han får dessutom inte något hot om indragna bidrag. Vilken enastående naivitet. Visst silas det mygg och sväljs kameler. Vi behöver en fungerande integrationspolitik, som sätter ramar men vilka skall bestå med den? Att tro att Sverigedemokraterna har någon lösning är en grov underskattning av problemen och en övertro på partiets egentliga vilja till lösning.
  stigmelin.com

  Lösningen ligger kanske i att vi närmar oss Gud igen. Det var i alla fall han som började, och han kommer också att avsluta dramat. Med rättfärdighet.

  Gilla

 14. olle reimers skriver:

  Den viktigaste och riktigaste förklaringen tror jag är att det finns alla sorterna. Härutöver finns det en sort som redan vet att deras framtid är säkrad. De kan i sin överlägsna cynism låta Sverige gå under och övertyga PK1-3 om att detta är oundvikligt eller i vart fall oomkullrunkeligt och ve den som sätter sig däremot.

  Gilla

 15. Ami skriver:

  PK ismen har blivit en folksjukdom, en mycket svårbotad sådan.
  Många människor lever med sjukdomen men förnekar att de lider av det. Många talar öppet om sjukdomen och är nästan stolta över att ha den.
  PK ismen kännetecknas av en osund lust till allt som är mainstream, alla avvikelser distraherar deras vardag. Ett annat utmärkande drag hos PK isten de plötsliga vredesutbrotten som sker när PK istens argument tryter. PK istens tics i form av namnkallande och svordomar visar hur allvarlig sjukdomen är. Det finns ett par unika fall där PK isten har blivit frisk men det är sällsynt. PK isten kan leva ett lång liv trots sin sjukdom och på äldre dra så avtar sjukdomen gradvis.

  Gilla

 16. JL skriver:

  Tror på pk5 som ”vill väl”, men saknar personliga erfarenheter från det han/hon har åsikter kring.

  Pk 5 har ett homogent umgänge bestående av andra vita likatänkande/erfarenhetshandikappade.

  Hens erfarenheter från kulturkrockar begränsar sig till den där fransmannen i Paris som blev stött när hen inte beställde på franska, eller amerikanen som började prata i hissen utan anledning.

  Det mest dramatiska pk5 upplevt är den där gången en kvick ficktjuv på Las Ramblas fick med sig plånboken. Krig och våld är sådant man läser om i tidningarna, och alla människor har en liten svensk inom sig som bara väntar på möjligheten att komma ut när det strukturella förtrycket raderats ut.

  Att arv och miljö formar människor på olika sätt på olika platser är ett otroligt rasistiskt och polariserande synsätt som aldrig får yttras! (Men det är helt ok att hänvisa till Darwin när det handlar om djurriket dock)

  Liked by 1 person

 17. Claes skriver:

  Vad bra, nu kan man fråga PK:arna om dom är PK1:a, 2:a, 3:a ellar 4:a. Då får dom själva placera in sig i förklaringsmoddellen. Smidigt!

  Gilla

 18. Folke Lidén skriver:

  Många politiker har gått från PK1 till PK2. Däremot tror jag att ytterst få av samtliga som finns i grupperna PKn kommer att ändra sig. Det är massinvandring och mångkultur som gäller. Lockelsen att visa sin oändliga godhet och att framhäva hur dåligt man mår över sakernas tillstånd är oemotståndlig.
  Vi som har begripit att de galenskaper som drabbat landet leder oss i fördärvet ska inte inbilla oss att vi någonsin kan få gehör för våra åsikter. Vi ska inte efterlysa ”saklig debatt” med grupper av människor som vill oss ont. Vi får aldrig någon respekt.
  För icke-PK folk under 40 kan rådet enbart vara att flytta härifrån.

  Gilla

 19. bittergubben skriver:

  PK5 bryr sig inte om empirisk korrekthet, om överensstämmelse med verkligheten, eller konsekvenser för samhället; utan om politisk korrekthet, den roll man själv har i den sociala interaktionen, vilken sida man själv driver på för, att vara en av de goda. PK5 bryr sig inte om huruvida Mohamed Omars text ”Jag såg allt från mitt fönster” är korrekt eller inte, eller vilka konsekvenser det skulle ha om den är det. Istället för sådan konsekvensbaserad moral har PK5 en situationsbaserad moral.

  Jämför med tankeexperimentet där man genom att knuffa ner en fet man på ett järnvägsspår kan stoppa en skenande vagn från att döda fem personer; eller doktorn som skulle kunna rädda livet på fem personer som behöver transplantationer, genom att döda en frisk patient och ta dennes organ – i dessa exempel är det normalt att avstå, utifrån en situations/handlingsbaserad moral. Hos PK5 har sådan moral löpt amok.

  PK5 är ofta så privilegierad att hon inte behöver bry sig om konsekvenser, utan kan, åtminstone på kort sikt, leva ett gott liv ändå.

  Gilla

 20. Sixten Johansson skriver:

  På nätet framträder olika varianter mellan PK1 och PK2. De kan vara självmotsägande eller strida t ex mot tidigare partiideologi. För att förstå tidsandan och PK-tänkandet bättre måste nog Patrik och vi som läser DGS skruva ner förväntningarna på logik, rationalitet och mottaglighet för sakliga argument. Den sociala verklighetsbilden skapas och vidmakthålls genom ständig filtrering, tolkning och viktning på samma sätt som en religiös tro eller en vanlig personlig livslögn.

  Vi PK-kritiker har också i regel ett annat tidsperspektiv, mer handfast erfarenhet, ser dagens verklighet och extrapolerar den, förlänger dess linjer på marknivå in i framtiden och försöker slå larm. Många PK-are däremot tillämpar ett slags regnbågstänkande även i så måtto att brospannet bakåt är fotat i en vag historisk ideologi och framåt ser ut att sluta i en god och rättvis värld. På en regnbågsbro kan man glida över dagens verklighet och bron flyttar sig hela tiden med sina vandrare.

  Västländerna har de senaste seklerna efter reformationen präglats av ett övervägande icke-emotionellt, kyligt, logiskt, ”manligt” tänkande, som har möjliggjort snabba tekniska och vetenskapliga framsteg. Nu svänger pendeln över till ett mycket mer emotionellt, ”kvinnligt” tänkande, där subjektivitet, relativisering, personliga, nya och föränderliga kategorier, hierarkier och känslosträngar övertrumfar det fasta kategori- och regeltänkande som kunskap och argumentering tidigare byggde på. En stark emotionalism, t o m en sorts käringaktighet, finns också invävd i de machistiska abrahamitiska religionerna och Mena-kulturerna, så de könlösa radikalfeministerna har i sin riskfria kamp mot den vita medelålders motpolen valt att famna en mindre lätthanterlig medpol.

  Gilla

 21. JAN BENGTSSON skriver:

  I det Feministiska Sverige har PK 3 uppnått en DOMINerAnde ställning…

  Den vite mannen är dess Ärkefiende,
  som skall nedkämpas,
  tom med Allah till buds stående medel.

  Slaget är snart vunnet,
  kortsiktigt med hjälp av fiendens fiende, Islamismen.

  En kvinna behöver ej längre ens en man för att skaffa sig barn…
  OM hon vill roa sig i sängen,
  står massor av villiga hannar i kö)
  Vilket utopiskt lyckorike…

  Men vad sker på lång sikt?
  Den uppnådda friheten lär då vara ett minne blott!
  När NYA krafter börjar styra i Sverige…
  Klokt att tänka efter FÖRE!

  Liked by 1 person

 22. gmiksche skriver:

  Beskrivningen är tyvärr riktig. Men jag kan i alla fall inte begripa att folk tänker på det sättet, rättare sagt på något av de sätten. Flertalet har egna barn eller yngre släktingar. Tänker de inte på den värld de håller på att skapa och på att deras barn och släktingar, ja hela nästa generation får leva i den skapelsen? Förmår de inte extrapolera den accelererade ökningen av ”utanförskapsområden” och förstå att den kommer att leda till att kommande generationer får leva i ett enda hav av utanförskap eller i undantagsfall, förutsatt att ekonomin tillåter det, i av vakter, murar och taggtråd säkrade områden i detta hav? Känner folk inte ansvar för sina efterlevande?

  Liked by 5 people

 23. Ami skriver:

  Läser för närvarande en mycket högaktuell bok som heter Landsplågan Islam som är skriven av Hege Storhaug. Boken har blivit en succé i Norge.
  Boken handlar om den allt starkare pressen från politisk islam som genomsyrar både Norge och Sverige men framförallt Frankrike. I Frankrikes andra största stad, Marseille, så är var tredje invånare muslim och Marseille,inte olikt Malmö, där en tredjedel av invånarna också är muslimer har stora bekymmer med enklaver där polisen inte vågar sig in.
  Som jag nämnt i tidigare inlägg så blir det bäst för samhället att stänga inne enklaverna för att få bukt med kriminaliteten som via enklaverna sprider sig till övriga samhället.
  Någon annan lösning finns inte och dessa motborgare i enklaverna får då sätta upp sina egna regler och lagar utan intervenering av kommun och stat.

  Liked by 2 people

 24. Madelaine Fusfield skriver:

  En artikel publicerad av Gatestone Institute beskriver hur Islam sprids i Frankrike. Det där med burkini bråken och slöja i skolorna är bara början. Den ledande imam i Frankrike har deklarerat att kampen för att sprida Islam måste ske med alla medel och att insister apå särställning är bara början. Det skulle kanske hjälpa om Sverige tittade på vad som händer i Frankrike.
  https://www.gatestoneinstitute.org/8971/france-islam-burkini

  Liked by 2 people

  • Ulrika skriver:

   Madelaine
   Det finns lag i Frankrike sen flera år mot hijab i skolorna (dock inte privata) och mot niqab (dvs heltäckande). Burkinin gick inte att förbjuda.
   Håller med om att Sverige borde ta sig en rejäl titt på vad som försigår hos fransoserna och inte bara hos dem.

   Gilla

 25. Lars skriver:

  En person som är hjärntvättad märker inte detta själv.Omvälvande händelser i hjärntvättade personers liv och nära livsmiljö kan-men måste inte-leda till spontan avprogrammering.Sk ”deprogramming”.F-sjukan,den sk funktionärssjukan som bl a ibland uppstår bland Chekans avlivningsenheter och agitprop-personal visar det.Det man ser och upplever stämmer ej med vad man hjärntvättats till att se och uppleva.I allmänhet dock sitter hjärntvätten där den sitter.Livsvarigt.Det är dystert.

  Gilla

 26. 77711n skriver:

  Enligt min mening och livserfarenheter finns det många människor som förnekar det som inte är bra i deras liv, det kan gälla ett dåligt äktenskap eller situationen på arbetsplatsen. Skälet antar jag är att man ser sig ingen möjlighet att göra något för att förändra sin situation. En upplevelse jag aldrig glömmer var en kollega på en forskningssituation som jag en eftermiddag pratade med om ett ganska dåligt arbetsklimat med egoistiska,subjektiva chefer med stor benägenhet att underminera medarbetarnas projekt för att för högsta chefen framställa sitt eget i desto bättre ljus till innehåll och rapporterad volym. Mannen förnekade bestämt vad jag påpekade. Döm om min häpnad när mannen en mycket kort tid efteråt hade fått ett annat arbete och hur fruktansvärd han ansåg allt på vår nuvarande och gemensamma arbetsplats var. En metamorfos hade inträffat på en vecka i åsikter och synpunkter.

  Gilla

 27. Lasse Forss skriver:

  PK är de personer som inte ”besväras” av verkligheten. Man har bestämt sig för hur det ska vara. Evidens är det inte tal om.
  Ta socialismen. Där frodas väl PK om någonstans. Men hur fungerar det för folket som utsätts? Finns det någonting positivt att berätta? Den som har något räcker upp en hand. Jag ser ingen. Ändå fortsätter propagandan som om ingenting hänt.
  Jag besökte Vietnam för ungefär tio år sedan. Vår guide berättade då att när han gick i skolan hade man inte ens lite ris till frukost varje morgon. ”Under socialisttiden svalt vi. Sedan det blev marknadsekonomi har vi inte behövt svälta längre. Och nu har 2 procent av befolkningen så stora inkomster att de kan kosta på sig vad som helst, privat helikopter till exempel. 30 procent har en mycket hög standard och ingen behöver svälta”.

  Hugo Shávez införde ”21:a århundradets socialismen” i Venezuela. Efterträdaren har fullföljt ”visionen”. Venezuela, ett land med oerhörda oljereserver, saknar så gott som allt som behövs i ett samhälle. Folk svälter. Jag frågar mig, och jag hoppa många med mig, ”Hur kan det komma sig att det finns en ideologi som kan skapa svält i ett så rikt land som Venezuela? Jag vet svaret. Endast PK klarar av den bedriften.

  Gilla

 28. phnordin skriver:

  Det stämmer tyvärr att många medborgare är hjärntvättade, därav PK-ismen. Somllga anser också att vad som helst är bättre än nu rådande förhållanden t.o.m. att rasera alla existerande traditionella kulturyttringar i samhället.

  Gilla

 29. Nils Dacke skriver:

  Huvuddelen av godhetsknarkarna tillhör otvivelaktigt PK2 och inser nog innerst inne vilka problem vi står inför men de beter sig fortfarande som en samling fjortisar som vägrar lyssnar på råd från äldre. Är man riktigt pessimistisk så kommer dessa PK2 inte att förstå något förrän kraschen kommer, är man lite optimistisk så kan man i alla fall ana ett litet uppvaknande från den stora PK2 massan. De riktigt troende PK2 kommer att stå på däck och sjunga vid Sveriges förfall på samma sätt som när Titanic gick under.

  Gilla

 30. Norse1 skriver:

  Är PK en ståndpunkt som i varierande grader skall ursäkta/mjuka upp motstånd mot islamisering, dvs införandet av Sharia?
  Det är 5 över tolv och dags för det sovande folket att vakna upp…

  Gilla

 31. Sternococktail skriver:

  Räknas de som har kognitiva funktionshinder förlåt – kognitiv funktionsvariation? Enklast är låg IQ – vi ligger väl (ännu!) strax under 100 i snitt – men vissa aktuella regioner ligger på 68 – 85. Eftersom 70 räknas som funktionshinder i vårt land, kan det ju förklara ”misslyckande i skolan” och ”svårigheter i arbetslivet”. Sedan har vi de som på pappret har normal IQ men som helt enkelt inte kan tänka logiskt. Vad gäller Hübinette så har han åtskilliga skärmsidor polisprotokoll mm. och det tar en hel sida att sammanfatta.Mest alarmerande är att han arbetade som utredare och expert åt regeringen Reinfeldt och åt nuvarande med Afrosvenskarnas förbund som täckmantel. Han propagerar för ”rasblandning” men fördömer ”vita män” som gifter sig med asiater – så han menar alltså att hela rasblandningen ska ske genom att det nya kulärta herrefolket gör ”vita kvinnor” gravida?

  Gilla

 32. Svensk med självbevarelsedrift skriver:

  Patrik, du behöver se fler filmer från Black Pigeon, https://www.youtube.com/watch?v=ODZ-RUufHgI&t=0s

  ”Hur tänker de?” frågar du.

  Vad det i grunden handlar om, oavsett om det rör sig om varianten PK1, 2, 3, eller 4 eller 5, är — kvinnlig konformism.

  Man hyser PK-åsikter innerst inne av psykologiska skäl, helt enkelt för att de just är — politiskt korrekta. Oavsett vilken åsikt man eventuellt har för sig själv, är man mer mån om att behålla sin sociala status i kollektivet, än att som individ stå på sig och offentligt yttra sin egna åsikt (se 14 min in i filmen).

  Man bryr sig alltså i själva verket inte särskilt mycket om vad som är rätt är fel, vilka argument som än yttras är ändå bara svepskäl för att smälta in.

  Händelsevis sammanfaller detta med genetiska kännetecken för typiskt kvinnligt (kollektiv konformism) och typiskt manligt (individualism).

  Det bör påpekas att det finns kvinnor som är manligare än många män, och män som är kvinnligare än många kvinnor. Men, hör och häpna, i en normal population är det mestadels kvinnor som är kvinnliga och män som är manliga. Även om feministisk indoktrinering idag tycks förvandla män till kvinnor i häpnadsväckande omfattning, ska det trots allt till mer tid än de senaste decennierna för att utplåna vad som i generationer präglat oss och ackumulerats i våra ryggmärgar under miljoner av år.

  Att sakernas tillstånd är som de är i Sverige idag, kan därför, till en andel som inte bör underskattas, ses som en naturlig effekt av att kvinnligt tänkande — oavsett om ”kvinnan” bär på en penis eller ej — här fått unikt mycket mer att säga till om än troligtvis någonsin tidigare i människans historia.

  Det är således inte så komplicerat — ju fler kvinnor och kvinnligt tänkande i politiken och på samhällets viktiga positioner, desto mer ängslig politisk korrekthet kan förväntas breda ut sig.

  Ett frapperande exempel på detta är hur snart sagt hela det politiskt korrekta Västerlandet avskyr Donald Trump. Man chockeras, högst förutsägbart, av att han är någon som vågar sätta ut hakan och säga sin ofta icke politiskt korrekta mening — oavsett hur många ängsliga etikettfröknar som fejkar att de får dåndimpen av det.

  Man tyckte detsamma om Winston Churchill, han ansågs innan sitt tillträde på premiärministerposten vara en ointelligent och rå buffel. Läser just nu sista delen i biografin ”The Last Lion” om denne man. Det är givet att om Europa hade haft en mindre självständigt och maskulint tänkande ledare för de brittiska öarna när det begav sig, hade dessa vid första bästa tillfälle slutit separatfred med Hitler. Hade britterna omvänt haft en mer kvinnligt socialt inkännande premiärminister, istället för en man med Churchills tidvis bångstyriga järnvilja och mod, hade Europa troligtvis sett mycket annorlunda ut idag.

  En given slutsats av detta är att det är hög tid för den västerländske mannens återkomst, om inte Västerlandet snart ska gå under efter ett antal decennier av feministiskt förfall.

  Om den manliga befolkningen börjar tänka och bete sig manligt igen, och det blir tillräckligt opportunt för kvinnliga konformister att haka på detta för att behålla sin eftertraktade sociala status, finns det hopp om att kunna vända skutan.

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.