När all anständighet har upphört

LB juli 16

Lennart Bengtsson

När vi nu har passerat halvtid till nästa val ökar oron markant bland de politiskt aktiva. SDs omfattande stöd hos allmänheten ger inte med sig och har om något ökat i omfattning trots att såväl regering som allians har anammat den migrations politik som SD länge förordat. Det är helt klart att alternativen till en hållbar regering 2018 förutsätter antingen en stor koalition mellan S och M eller en minoritetsregering med stöd av SD. Att fortsätta med en svag regering i fyra år till skulle vara en katastrof såväl med tanke på förväntade problem inom EU som inom världspolitiken där nästa amerikanska president knappast kommer att fortsätta Obamas politik. Speciellt problematiskt är växande spänningar mellan USA och Kina som har vissa likheter mellan de som växte fram mellan Tyskland och Storbritannien i början på 1900-talet.

I stället för att seriöst diskutera dylika strategiska frågor i svensk press vilket är fallet i de flesta utvecklade stater så ägnar man sig åt en debatt som nu har sänkt sig från rännstenen till avloppskanalen. Här går de sociala medierna i spetsen där man nöjer sig med de allra lägsta personliga förolämpningar. En provkarta på sådana uselheter kan läsas i Alice Teodorescus ledarkrönika från igår. Jag kan inte föreställa mig att en anständig människa kan läsa detta utan att känna både avsky och bedrövelse. Det är förskräckligt hur djupt förfallet har gått.

Emellertid inte ens ett sådant avträdesspråk är tillräckligt utan överträffas med råge av Expressens Cecilia Hagen. Precis som under nazitidens värste judehetsningar jämför hon det SD som hon så djupt avskyr med de bruna råttor vilka just nu hemsöker Östermalm och andra centrala delar av huvudstaden. Varför inte svarta råttor, eftersom SS i sina eleganta, Hugo Boss-designade svarta uniformer faktiskt var vida värre i sin nazistiska förfärlighet än det oborstade brunskjortiga SA.

“Hur ska man bli kvitt de mänskliga brunråttorna? Med gift?” frågar sig Cecilia Hagen.

Som de flesta vet så finns sådant gift som man använde i de nazistiska dödsfabrikerna. Det hette Zyklon B. Men om nu Cecilia Hagen räknar alla som stöder SD som mänskliga brunråttor som man skall bli kvitt så krävs det nog dödsfabriker i samma klass som de som byggdes upp under första hälften av 1940-talet i det ockuperande Polen. Eftersom SD sannolikt stöds av var femte svensk så får Cecilia Hagen och hennes kollegor planera att mörda två miljoner svenska medborgare. Detta kräver förvisso omfattande anläggningar vilka kräver avancerad upphandling, samhällsresurser och anläggningsexperter.

Att läsa vad Cecilia Hagen skriver är fullständigt outhärdligt och vad värre är att landets största tidning trycker något dylikt. Har man tänkt på hur omvärlden kommer att reagera. Vad tänker man till exempel i Israel när man läser detta?

När det mediala språket har nått ett sådant djupmärke är dessvärre allt tänkbart. Cecilia Hagen och Expressen har passerat den yttersta anständighetsspärren och det är en minut i tolv för att få ett slut på en allt mer förfärlig hetspropaganda som inte bara skämmer ut Cecilia Hagen och Expressen utan hela Sverige.