När all anständighet har upphört

LB juli 16

Lennart Bengtsson

När vi nu har passerat halvtid till nästa val ökar oron markant bland de politiskt aktiva. SDs omfattande stöd hos allmänheten ger inte med sig och har om något ökat i omfattning trots att såväl regering som allians har anammat den migrations politik som SD länge förordat. Det är helt klart att alternativen till en hållbar regering 2018 förutsätter antingen en stor koalition mellan S och M eller en minoritetsregering med stöd av SD. Att fortsätta med en svag regering i fyra år till skulle vara en katastrof såväl med tanke på förväntade problem inom EU som inom världspolitiken där nästa amerikanska president knappast kommer att fortsätta Obamas politik. Speciellt problematiskt är växande spänningar mellan USA och Kina som har vissa likheter mellan de som växte fram mellan Tyskland och Storbritannien i början på 1900-talet.

I stället för att seriöst diskutera dylika strategiska frågor i svensk press vilket är fallet i de flesta utvecklade stater så ägnar man sig åt en debatt som nu har sänkt sig från rännstenen till avloppskanalen. Här går de sociala medierna i spetsen där man nöjer sig med de allra lägsta personliga förolämpningar. En provkarta på sådana uselheter kan läsas i Alice Teodorescus ledarkrönika från igår. Jag kan inte föreställa mig att en anständig människa kan läsa detta utan att känna både avsky och bedrövelse. Det är förskräckligt hur djupt förfallet har gått.

Emellertid inte ens ett sådant avträdesspråk är tillräckligt utan överträffas med råge av Expressens Cecilia Hagen. Precis som under nazitidens värste judehetsningar jämför hon det SD som hon så djupt avskyr med de bruna råttor vilka just nu hemsöker Östermalm och andra centrala delar av huvudstaden. Varför inte svarta råttor, eftersom SS i sina eleganta, Hugo Boss-designade svarta uniformer faktiskt var vida värre i sin nazistiska förfärlighet än det oborstade brunskjortiga SA.

“Hur ska man bli kvitt de mänskliga brunråttorna? Med gift?” frågar sig Cecilia Hagen.

Som de flesta vet så finns sådant gift som man använde i de nazistiska dödsfabrikerna. Det hette Zyklon B. Men om nu Cecilia Hagen räknar alla som stöder SD som mänskliga brunråttor som man skall bli kvitt så krävs det nog dödsfabriker i samma klass som de som byggdes upp under första hälften av 1940-talet i det ockuperande Polen. Eftersom SD sannolikt stöds av var femte svensk så får Cecilia Hagen och hennes kollegor planera att mörda två miljoner svenska medborgare. Detta kräver förvisso omfattande anläggningar vilka kräver avancerad upphandling, samhällsresurser och anläggningsexperter.

Att läsa vad Cecilia Hagen skriver är fullständigt outhärdligt och vad värre är att landets största tidning trycker något dylikt. Har man tänkt på hur omvärlden kommer att reagera. Vad tänker man till exempel i Israel när man läser detta?

När det mediala språket har nått ett sådant djupmärke är dessvärre allt tänkbart. Cecilia Hagen och Expressen har passerat den yttersta anständighetsspärren och det är en minut i tolv för att få ett slut på en allt mer förfärlig hetspropaganda som inte bara skämmer ut Cecilia Hagen och Expressen utan hela Sverige.

50 thoughts on “När all anständighet har upphört

 1. sten lindgren den yngre skriver:

  Jag tackar för att detta når bloggen och jag hoppas att det vi nu ser, Ramberg, Nya Tider och kulturskribenten markerar botten eller nära nog men säker kan man inte vara. Det kan bli värre innan det blir bättre då den nuvarande eliten inser att tolkningsföreträdet glider dem ut händerna, och därmed en tryggad framtid av ryggdunk på någon av alla skattefinansierade projekt och institutioner vi tvingas stödja. Tänk när den dag kommer när man skall kunna måla och ha fantasi och inte bara förstöra en tunnelbanevagn att få konstnärligt stöd. Eller än värre, man måste klara sig själv! Som alla andra!

  När man läser Hagen och Ramberg så undrar man hur diskussionerna och tankarna går när dörrarna är stängda och gardinerna fördragna på Öster och Södermalm?

  Tystnaden är dock öronbedövande, Alice T är ett undantag men hon har själv varit en drivande kraft bakom detta i många år genom att naivt stödja massinvandring och islamisering. Det vi nu ser har stått i eldskrift på väggen i många år, Alice är självklarheternas profet.

  Liked by 5 people

 2. Jasa skriver:

  Jag säger bara Egor Putilov och Kent ”Järnrör” Ekeroth. Nej ni, det är fortfarande för mycket Donald Trump över SD för att man ska lita på dem., även om igen bryr sig om Cecilia Hagen.

  Gilla

  • Hedvig skriver:

   @ Jasa 3 oktober, 2016 kl 07:13

   Instämmer i att SD:s Kent Ekeroth helst borde petas som rättspolitisk talesperson för SD. Och den gapiga och nyckfulle politiske novisen Trump vore naturligtvis en olycka för USA och världen.

   Men om man inser vart den svenska politiken i rask takt är på väg med de sju andra riksdagspartierna, finns bara ett parti kvar. Nämligen SD. Proteströsta på SD i nästa val och avvakta sedan vad som sker. Så tänker jag göra.

   Liked by 2 people

  • Hovs-Hallar skriver:

   Du anser alltså att en gammal ungdomssynd i fyllan av en (1) person väger tyngre än hela Sveriges framtid. Underliga prioriteringar.

   Sålänge människor är så hjärntvättade att de låter sig påverkas mera av den vänstermedia som dunkar våldsvänstern i ryggen (”det goda hatet”), än av den påträngande verkligheten i form av gängvåldtäkter med mera, finns det inte mycket hopp för det här landet.

   Liked by 3 people

  • Boris skriver:

   Jag förstår inte vad ditt inlägg har med krönikan att göra. Krönikan handlade om debattklimatet och de smutsiga metoder som etablissemanget tar till för att försvara sina positioner. Jag anser att Sverige i demokratihänseende är på väg käpprätt åt helsike. En sak vet jag och det är att S och M inte är att lita på. Så kommer så snart det är politiskt möjligt att öppna invandringskranen igen. Oss svenskar och våra önskemål är de totalt likgiltiga inför.

   Liked by 3 people

 3. tomas skriver:

  Förra året var jag i Auschwitz och Breslau. De låg inte i ”södra Tyskland” I år skall jag åka till Theresienstadt i Tjeckien… Jag skall försöka sätta mig in i vad som hände där när jag runt och tittar. Och så skall jag tänka på skjutjärnsjounalisten Cecilia Hagen.

  Liked by 1 person

 4. Stefan Eriksson skriver:

  Ja, vad finns att finna bortom gränsen för ett anständigt beteende? Isolation, krig, och allmän ödeläggelse. I bristen på något ”vettigt” att tillföra oss åhörare, vore det en förtjänstfull hållning att hålla tyst, åtminstone tills dess att hon har följderna av sitt resonemang klart för sig.
  Jag dristar mig till följande kategorisering;
  ”arga katter får rivet skinn”.

  Gilla

 5. Birgitta C skriver:

  Återigen ser vi att fascismen kommer från vänstern, åsiktsförtrycket kommer från vänstern , antidemokratiska krafter kommer från vänstern. Allt vad de beskyller SD och sk högerpopulistiska krafter i Europa för, står de allra mest för själva.

  Liked by 10 people

  • Hedvig skriver:

   @ Birgitta C 3 oktober, 2016 kl 07:52

   ”Återigen ser vi att fascismen kommer från vänstern, åsiktsförtrycket kommer från vänstern , antidemokratiska krafter kommer från vänstern.”

   Det är en förenkling av de politiska skeendena som skapar mer förvirring än klarhet.
   Alla politiska och religiösa fundamentalistiska rörelser utgör en fara för en sekulär demokratisk stat som den svenska.
   Enligt Säpo är/var för några år sedan de tre största hoten mot Sverige:

   – Våldsbenägna nazistiska och högerextrema rörelser som är farliga på individnivå.
   – Våldsbenägna vänsterextrema autonoma rörelser, som också är direkt samhällshotande.
   – Islamistiska terrorrörelser (som nu växer starkt).

   Liked by 2 people

   • Hovs-Hallar skriver:

    Enligt SÄPO var extremhögern det MINST allvarliga av dessa hot, och extremVÄNSTERN det allvarligaste. (Våldsvänstern har dessutom stora delar av journalistkåren bakom sig!)

    Liked by 3 people

   • Hedvig skriver:

    @ Hovs-Hallar 3 oktober, 2016 kl 15:32

    Det stämmer. Men eftersom uppgifterna från Säpo är några år gamla, har det politiska landskapet hunnit förändra sig en del.
    Det vi alla har kunnat se, är att IS-terrorister under senare tid, seglat upp som det allra värsta hotet mot oss svenskar och europeer.

    Gilla

 6. B skriver:

  Ja, det är riktigt, riktigt obehagligt detta att en författare och journalist i Expressen (som ju gör anspråk på att stå för allas lika värde, vilket i och för sig är en floskel utan innehåll) kallar medmänniskor för ”bruna råttor” och frågar sig om de kan tas bort ”med gift”.

  Fruktansvärda folkmord som förintelsen har känts långt borta, men helt plötsligt förstår man att något sådant kan ske igen och säkert inte har skett för sista gången trots att vi idag tror att vi är så civiliserade.

  Liked by 3 people

  • pettersonaxeagentlemansgentleman skriver:

   Alltid trevligt att besöka denna blogg av klass och rang, för att ta del av städat folks välproportionerade åsikter. Enligt mitt förmenande är Expressen ett ledande populistiskt organ, vilket främst riktas till den lågutbildade grå massan som äger bristande politiska och källkritiska insikter. Vi övriga skulle förmodligen inte ens komma på tanken att konsumera denna undermåliga avisa, och noterar med löje hur en låtsasskribent som Hagen tillåts härja fritt. Förhoppningsvis har den lika smak- som omdömeslösa noblessfeministen nu erhållit en antydan om att hennes makabra utspel fallit i ond jord. Emellertid skall vi icke dra några förhastade slutsatser och bespetsa oss på att vederbörande fruntimmer umgås med några planer på att retirera från den offentliga arena hon så länge klamrat sig fast vid. Som bekant är har det sunda förnuftets lagar sedan många decennier upphört att gälla, och tidens anda synes vara att vältra sig i våldsvänsterns makabra ideologi och vokabulär. Ju värre, desto bättre…
   Andreas 😉

   Liked by 1 person

 7. larslindblog skriver:

  Man hoppas ju att det finns någon förklaring till C.Hagens hat och hets……kanske sippat för mycket vin , kanske en tidig demens som påverkar omdömet ?
  Det är lite kusligt att bo så pass nära varandra…CH på Djurgårdsslätten och jag på Ö-malm …Om C.H. faktiskt blivit spritt språngande galen kan hon ju ta sig för vad som helst !
  Man får hoppas att ingen i C.H. närhet har tillgång till skjutvapen som Cecilia kan komma över.
  Ännu värre är att chefredaktör Mattsson inte reder ut saken. Skall vi vara vaksamma om vi ser Cecilia stryka omkring ? Skall ansvarskännande medborgare försöka göra ett s.k. ” envarsgripande” om C.H. anträffas ? Många frågor…..

  Liked by 4 people

 8. JAN BENGTSSON skriver:

  Skulle säkert höja BNP…
  Många sköna inbesparade pensionsmiljarder också!
  Bostadsbristen vore löst i ett trollslag!
  Måste finnas ett förtjänt Kulturpris e Kunglig medalj att vänta…

  Gilla

 9. JAN BENGTSSON skriver:

  Dags att lägga ner tidningen,
  som förbrukat allt förtroende nu!

  En nystart då man kunde rekrytera nya Journalister,
  om det hade funnits några sådana i Sverige…

  Kritisk Granskning av makthavare,
  tycks ej vara ett ämne längre i utbildningen…

  Man spelar obligatoriskt på Megafon istället!

  Liked by 1 person

 10. Hortensia skriver:

  Precis, Lennart! Jag hade inte läst detta innan jag tidigare kommenterade Patriks text och inser nu att mina synpunkter var alldeles överflödiga. Du hade redan sagt allt, så mycket bättre.

  Gilla

 11. gmiksche skriver:

  Jag håller med Lennart Bengtsson å ena sidan, men å andra sidan är det ju bra att Cecilia Hagen och andra avslöjar sig på det sättet. Det öppnar ögonen för folk. Jag tror att de flesta som läser hennes utläggningar blir illa berörda, oavsett politiska sympatier. I det flesta EU-länderna torde det hon skriver vara åtalbart.

  Liked by 1 person

  • Fredrik Östman skriver:

   Det viktigaste är, som Frédéric Bastiat en gång konstaterade, ofta det som inte syns. Det viktigaste med HD:s lagvrängning i utslaget om lagen om hets mot folkgrupp 1996 var egentligen inte det jag brukar rya om: införandet av rasistiska kategorier i svensk lag. Så uppseendeväckande, irrationellt, faktaresistent och osmakligt det nu än är.

   Nej, än skadligare var kanske att all möjlighet att lagföra faktisk hets mot folkgrupp, t.ex. den fr Hagen bedriver, avskaffades. Ett hålrum i lagen skapades, och där kryper vänsterns osmakligheter nu ständigt fram. Möjligtvis kan kanske något lagrum om uppvigling användas i stället? Kan fr Ramberg tipsa oss?

   Liked by 2 people

 12. Gunilla skriver:

  Det mediala och politiska debatt-klimatet är på ‘all-time-low’ nivå. Med invektiv, epitet, smutskastning och lögner. Det är noterbart att de som skriker högst om fria ordet är de som aktivast och smutsigast vill förvägra sina åsiktsmotståndare samma rätt till åsikt och fritt ord. Vissa krönikörer och mediaprofiler talar om kloak,-eller pissrännor när de avser sina meningsmotståndare (främst riktat mot SD med ‘svans’). Att de själva, med (vålds)vänstersvans, hör hemma i samma ränna inser de tydligen inte. Men, som vi vet, är det skillnad när det handlar om ‘det goda hatet’ eller ‘den goda (anti)rasismen’. Och Cecilia Hagen har nu också sällat sig till kloaknivån. Men, som sagt, inga fanor är så bruna som de röda fanorna.

  Liked by 3 people

 13. Höga kusten skriver:

  Blev ytterst illa berörd av Cecilia Hagens skriverier och jämförelse med råttor och utrotning. Kom själv genast att tänka på råttscenerna i Goebbels propagandafilm ”Den evige juden”, där scener med krälande och krypande råttor förekommer – allt för att frammana och förstärka antisemitiska känslor hos den egna befolkningen.

  Redan före kriget byggdes i Tyskland också speciella eutanasianstalter upp, där patienter på olika mentalsjukhus, som sågs som mindervärdiga, dödades med hjälp av olika utvecklade metoder.

  Läs gärna denna länk;

  http://www.katoliknu.se/html/km_eutan.htm

  För övrigt kan man påminna sig om att propagandaminister Joseph Gobbels även uttalat;

  ”Det spelar ingen roll om propagandan är rå och vulgär eller om det som sägs är sant. Det viktiga är att den har avsedd effekt”.

  Liked by 5 people

 14. Tage Sundin skriver:

  Som framgår har hatet spritt sig även till de fina salongerna. Valrörelsen 2018 kan förmodas ske på gödselnivå!

  Gilla

 15. Johan skriver:

  Undrar om detta var Cecilia Hagens sista krönika?
  Jag skulle inte bli förvånad om hon aldrig mer korsar Djurgårdsbron av ren skam. Ramberg får korsa för att trösta…Har dessa kvinnor några normala mänskliga kontakter med svenskar utanför Stockholms tullar? Känner dom dagens Sverige? Vad kan folk i Nässjö tänkas oroa sig för? Inte är det Hanif Bali i allafall…

  Liked by 1 person

 16. Nils Dacke skriver:

  Det pågår redan en debatt om regeringsbildning efter valet 2018, kanske lite tidigt med tanke på vad som hinner hända på knappt två år samt att det kan blir så att 1-2 partier kan hamna utanför riksdagen och detta bör väl påverka olika alternativ att bilda regering. Min analys
  är att händer inget oförutsett så kommer förfallet inom polis, säkerhet, välfärd fortsätta öka och kommande kostnadsexplosion hos kommuner/landsting att blir på den nivå att SD kanske till och med blir största parti. Det kommer isåfall blir en mycket intressant regeringsbildning.
  När det gäller det ”goda” hatet som får framföras av de ”goda ”människorna inom åsiktskorridoren så ser vi nu att ordval och attacker blir starkare och starkare mot dissidenter och samhällskritiker. Det mest bedrövliga i detta är att ”det goda” hatet har stöd inom etablissemanget hos media och partier men är sannolikt ett säkert tecken på att de ”goda” håller på att få panik och att åsiktskorridoren håller på att rämna och man kan snart se himlen och andas frisk luft. Ett annat tecken är att ett antal journalister och skribenter nu inser detta och nu vågar skriva om verkligheten och sanningen i landet, exempel är Alice Teodorescu, Anna Dahlberg, Vidar Andersson.

  Liked by 4 people

  • Boris skriver:

   Vidar Andersson skulle jag nog inte räkna in i den skaran. Alice Teodorescu är en kappvändare som åtminstone tidigare varit för i princip fri invandring. Anna Dahlbergs bakgrund vet jag inte så mycket. De som har störst trovärdighet är de människor som varit principfasta och konsekventa Inte en massa kappvändare

   Liked by 1 person

   • Lennart Göranson skriver:

    @Boris
    Jag tycker faktiskt tvärtom. Jag har störst förtroende för människor som har förmåga att lära sig av utvecklingen och när det finns skäl till det ändra uppfattning. Att tycka samma sak oavsett hur världen förändras är som en stillastående klocka: väntar man tillräckligt länge så går kockan rätt en stund, problemet är att man inte vet när det sker.

    Gilla

 17. Christer Carlstedt skriver:

  När man nu anser att att språkbruket som används på vissa fora är förkastligt, fult och vidrigt, så kan det ju inte annat än förvåna när man upptäcker att precis samma argumentationsteknik (eller snarare brist på) används av de som anser sig stå för intelligensen samt det enda sanna och riktiga.
  Hur kan det komma sig att de som utsätt sig själva till de som skall mästra andra sänker sig till samma eller lägre nivå?
  Jag kan ibland tro att vissa påhopp, som de mot Teodorescu, sker i affekt och rentav på fyllan.
  Men i en rikstidning får man väl ändå anta att det finns någon på nykter kaluv som kunde ifrågasätta skrifter som skall gå i tryck och representera publikationen?

  Jag har fått lära mig att det kan vara lämpligt att hålla rent framför egen dörr innan man kritiserar andras renlighet.
  Gäller inte den devisen för de som känner sig politiskt kallade?

  För de som är litet trögfattade så kan jag informera om att om man kastar skit i fläkten så får man räkna med att det stänker på en själv också.

  Damerna Ramberg och Hagen får nog räkna med att deras framtida eventuella alster kommer att nagelfaras än mer än tidigare, då alla nu vet att deras trovärdighet fått sig ett rejält grundskott genom deras egna infantila agerande.
  Den naturliga frågan blir då: ”Vad ljuger kärringarna om nu då?”.

  Liked by 2 people

 18. Birgitta C skriver:

  Det finns ju de som vill i dagens främlingsfientlighet se likheterna med nazitiden och det som föregick de slutliga förföljelserna av judar och oliktänkande. Just hetsen mot den sista gruppen ser jag stora likhetstecken med i de Politiskt korrekta hets- och förnedringsuttalanden som tillåts i MSM. Och det är alltså den andra sidan som står för det.

  Gilla

 19. Lennart Göranson skriver:

  Välformulerat och välmotiverat. Det är hög tid att säga ifrån mot alla oacceptabel utfall.

  Den kritik mot en rad samhällsproblem och politiska misslyckanden som förs fram här på DGS och många andra s.k. alternativa media – och numera även på ledarplats i MSM – är det viktigaste och mest hoppingivande som är på gång just nu. Just därför är det viktigt att den kritiken på alla sätt präglas av seriositet och respektabilitet.

  Angreppen på den systemkritiska opinionen, exempelvis av det slag som Hagen står för, använder sig av tekniken ”guilt by association”. Med andra ord, den som säger att en obegränsad invandring är oförenlig med ett bibehållet välfärdssystem kopplas samman med de personer som hoppas att Anne Ramberg ska dö en plågsam död – allt under beteckningen ”bruna råttor”. Därför räcker det inte med Lennart Bengtssons helt riktiga kritik mot oacceptabel ”vänsterhuliganism”. För vår egen skull måste vi vara lika tydliga i kritiken mot ”högerhuliganism”, och inte bara gnugga händerna när ”vänstern får vad den förtjänar”. Fienden mot ett gott samhälle finns på båda sidor om oss och vi måste markera lika tydligt åt alla håll.

  Gilla

  • Hedvig skriver:

   @ Lennart Göranson 3 oktober, 2016 kl 13:10

   Fienden mot ett gott samhälle kan komma från alla möjliga håll. Alltså inte bara från två håll, dvs vänster och höger.

   Alla fundamentalistiska politiska, religiösa eller ideella (t ex djurrättsaktivister) rörelser kan utgöra ett reellt hot mot ett öppet och demokratiskt samhälle som det svenska.

   Liked by 3 people

  • Fredrik Östman skriver:

   Varför skall vi acceptera att vänstern använder guilt by association?

   Det ligger i det demokratiska samhällets natur att det från alla håll och kanter gapas och skriks otidigheter. Vad skulle bli bättre av att alla dessa skrik var skrik från vänsterkanten? Det skulle ju bara gynna vänstern.

   Om vi vill ställa oss över rännstenen med alla dess Hagenar och Ohlsonar och Rambergar och Hübinettar och Wolodarskiar och allt vad de heter, och det hoppas jag att vi vill, så måste vi också verkligen göra det och inte börja be om ursäkt för förbrytelser vi inte begått.

   Liked by 1 person

   • Lennart Göranson skriver:

    @Fredrik Östman
    Försöker förstå vad du vill ha sagt, men misslyckas. Att konstatera att någon använder guilt by association betyder verkligen inte att man accepterar det. Däremot att man måste förhålla sig till det. Att gapa och skrika otidigheter av grövre slag hör inte till det demokratiska samhället, i varje fall inte till ett civiliserat sådant. Vem har påstått att vänsterkanten och ingen annan ska bära sig illa åt? Ingen kant ska göra det. Vem skulle ha bett oss be om ursäkt för något vi inte gjort? Inte jag i varje fall. Ja, självklart ska vi ta avstånd från brun-rätte-argumentationen. Och det gör vi bäst genom att också ta avstånd från hoppas-du-dör-argumentationen.

    Gilla

   • Fredrik Östman skriver:

    Lennart, jag tycker inte att vi behöver skälla på människor som enligt uppgift har sagt otidigheter till fr Hagen eller fr Ramberg. Det får de allt klara av på egen hand. Att de i detta värv, eller helt oberoende därav, begagnar precis de metoder och former som de förment kritiserar borde inte heller det röra oss i ryggen.

    Låt damerna simma i med sina råttor i sin rännsten. Den som sig i leken ger får leken tåla.

    Liked by 1 person

 20. bomarkusson skriver:

  Det är totalt outhärdligt att se hur långt det gått utför med Sverige.
  Hur desperat försvararna för den katastrofala ”flyktingsituationen” tillgriper allt mera avskyvärda medel för att krampaktigt försvara sin ståndpunkt. Har vi hamnat i Sovjetunionen eller Nazi-Tyskland?

  Sverige kan inte längre räknas som en demokrati. Alltmer ”mörkas” för att inte sanningen ska tillåtas komma fram. Det måste finnas de i etablissemanget, som inser vart vi är på väg. Är prestigen så stor att man låter landet få oreparabla skador, istället för att erkänna att man haft fel?

  Det har ändå visat sig att det är just ”brunråttorna”, som haft mer än rätt. De politiskt korrekta har haft FEL! De kanske börjar inse katastrofen är oundviklig till följd av deras agerande. Detta med tanke på deras desperation.

  Har Sverige blivit fullständigt galet?

  Liked by 2 people

 21. MartinA skriver:

  SDare? Jaha, jag trodde Cecilia Hagen pratade om EU migranter. Jag tyckte det var litet överdrivet men tänkte att den gamla tossiga östermalmstanten överreagerade litet när hon såg mångkultur i hennes egna kvarter.

  Liked by 1 person

 22. Evan skriver:

  Fars eller tragedi. Debattklimatet hårdnar. Det mesta som etablissemanget bjudit på vad gäller invandringen är lögner och floskler. Vem minns inte Sverige tillsammans. Halleluliakören visste inga gränser. En vecka senare stängdes den. Vår statsminister verkar trivas bäst i New York där han kan tala oemotsagd.
  Visegrad-länderna och UK visar vägen, PK bygget har börjat att svaja.

  Liked by 3 people

 23. Hortensia skriver:

  På tal om anständighet, eller snarare den utstuderade bristen av densamma inom svensk politik:

  ”Riksdagsledamöterna får sina arvoden höjda med 1 400 kronor i månaden, till 63 800 kronor.
  Arvodena höjs den 1 november, enligt ett pressmeddelande från riksdagen och den nämnd, riksdagens arvodesnämnd, som beslutar om arvodena. Enligt nämnden har höjningen bestämts utifrån vad som hänt med lönerna på arbetsmarknaden.”

  http://www.aftonbladet.se/senastenytt/ttnyheter/inrikes/article23643631.ab

  Tänk vilka enorma summor skattekronor en individuell, prestationsbaserad lönesättning i Riksdagiset helt säkert hade kunnat bespara svenska folkets gemensamma pengapung.

  Det är helt orimligt, att schablonartat premiera politikerna när deras provocerande vanstyre av landet har resulterat i att befolkningen, som har byggt upp välfärden inte längre kan garanteras att få ta del av den. Skamligt!

  Liked by 3 people

  • gmiksche skriver:

   Jag kan inte riktigt hålla med. År det inte rimligt att de höjer sina arvoden? Det är ju sista chansen för självbetjäning för flertalet som nu sitter i riksdagen. Man få ta sin chans när den bjuds.

   Liked by 1 person

   • Hortensia skriver:

    Jomenvisst, Gerhard, det är såklart bäst att proffspolitikerna passar på att lägga vantarna på de sista slantarna i botten på skattkistan innan luftskeppet Moder Svea har fått så kraftig slagsida av äntrande immigranter, att de kloka, uppmärksamma och kompetenta överlevnadsexperterna; de flitiga, fredliga, solidariska och skötsamma, alldagligt gråbruna svenska skeppsråttorna finner för gott att hoppa strömhopp (utan fallskärm) rakt ner i en välbyggd och sjöduglig blekingeeka med kapten Åkesson vid rodret… 😀

    Gilla

 24. Alfons skriver:

  Våra ministrar med statsministern i täten vill i överlägsen självgodhet, undervisa andra ledare på sina utlandsresor om vikten av solidaritet och humanitet, men lyssnarna är nu få till dessa vackra tal.

  Det är bara den snart avgående generalsekreteraren Ban Ki Moon, som klappar statsministern på ryggen och ler mot utrikesministern när hon stolt deklarerar Sveriges feministiska politik.
  Att hederskultur frodas, att Stockholm är ”The rape capital of the world” är inget som passar i säkerhetsrådet, för där kindpussas och ryggdunkas det i sann bäste broder stil.
  Att mörkläggning råder om mångkulturens baksida, tack vare tjänstvillig media, som svartlistar alla som kommer med protester, är heller inget som nämns av våra

  Liked by 1 person

 25. Kim skriver:

  Jag kan bara hoppas att Expressens läsekrets inte tycker det är okej att likna en grupp människor vid skadedjur och väljer att läsa annat i fortsättningen.

  Gilla

 26. ztoompa skriver:

  Det som gör mig mer irriterad än nåt annat är att folket inte bryr sig. Det har skrivits en del om det Hagen och Ramberg skrivit men jag har inte sett nåt uppror bland massorna kring detta.
  Har jag missat det eller är folk så jävla less på den politiska och mediala sandlådan att dom helt enkelt inte bryr sig längre? För det vore jävligt illa.

  Liked by 1 person

  • pettersonaxeagentlemansgentleman skriver:

   Förmodligen förhåller det sig så att de politiskt oinitierade läsarna av kvällspressen inte intresserar sig för exempelvis Hagens självgoda kåserier. Därmed har den alltjämt i dvala försänkta medborgaren inte uppmärksammat dylika provokativa utspel. Den medvetna delen av befolkningen står att finna härstädes, samt på andra alternativa nyhets- och diskussionsfora. Varnad är väpnad, under det att mången vandrar i infantil okunskap om tidens faktiska skeenden.
   Andreas 😉

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.