Gästskribent Mona Walter: Hur islam straffar islamkritik och homosexualitet i ett demokratiskt land.

logo­DGSMerete Hodne blev nyligen straffad i Norge för att hon vägrade färga håret på Malika Bayan, en hijab-bärande muslimsk kvinna som önskade få detta gjort i Meretes salong. Det brott Merete fälldes för var diskriminering enligt paragraf 186 i norska straffeloven. Hon fick 10 000 nkr i böter samt dömdes att betala 5 000 nkr i rättegångskostnader.

Är detta hela sanningen bakom denna händelse, är det så enkelt? Faktiskt inte. Jag har lite mer information. Jag känner Merete. Hon lever som öppet lesbisk. Inom islam anses homosexualitet vara en stor synd och bestraffas med döden i flera islamska länder. På grund av sin homosexualitet är Merete mycket kritisk mot islam på socialmedier och i andra sammanhang som inte vill tillåta henne leva sitt liv som det passar henne bäst. Kritik mot islam är också ett brott inom islam i islamska länder.

Malika Bayan som kom in i Meretes salong är en etnisk norsk kvinna med en brokig bakgrund som konverterat till islam och började bära hijab 2014. Att Malika verkligen ville färga sitt hår i Meretes salong är inte troligt då både män och kvinnor anlitar Meretes tjänster. Som muslimsk kvinna kan Malika omöjligt visa sitt hår för okända män.

Varför gick då Malika Bayan dit? Var det för att Merete har rykte om sig att betjäna muslimska kvinnor enligt deras önskan om avskildhet från män? Nej naturligtvis inte. Merete har tvärtom gjort sig känd i Norge som islamkritiker och dessutom en lesbisk sådan. Hon arbetar aktivt för att stoppa islamiseringen av Norge.

Malika Bayan gick till Merete för att provocera fram ett brott. Troligen med stöd från organisationen SOS rasisme i Norge där hon är medlem, en organisation som fungerar som nyttig idiot åt islam. Syftet är att hjälpa troende muslimer att få sina “rättigheter” till religiös segregation och därmed att göra segregationen till en del av det normala i ett land där religionsfrihet och demokrati hittills råder.

Malika måste ha varit medveten om att Merete inte ville utföra den tjänst hon bad om. Malika var bara ute efter att sätta dit Merete.

Återigen har islam lyckats med konststycket att slå två flugor i en smäll i ett demokratiskt land, dels genom straffa en homosexuell person i ett land där homosexualitet inte är ett brott och även att kväva Meretes rätt till att vara kritisk mot islam. Varken kritik mot islam eller homosexualitet är tillåtet inom islam och i islamska länder där sharialagar råder. Nu kan ju inte en norsk domstol döma Merete för detta islamska brott. Genom att muslimer som Malika istället använder diskriminering som skäl blir Merete dömd ändå som om hon levat i ett islamskt land.

Mona Walter har ursprung i Somalia och växte upp som muslim. År 2006 blev hon troende kristen. Idag är hon islamkritisk debattör.

41 thoughts on “Gästskribent Mona Walter: Hur islam straffar islamkritik och homosexualitet i ett demokratiskt land.

 1. Gösta Svensson skriver:

  Ok, kommer vi att läsa om HELA sanningen bakom hårfärgningsfallet i svensk MSM? Troligtvis inte eftersom det skulle kunna skapa en debatt som de som är ledande inom MSM absolut inte vill ha. Man skulle bli tvungen att ställa ”svaga” grupper mot varandra (homosexuella vs muslimer) och faktiskt välja sida. Man skulle tvingas att erkänna islam som den onda politiska kraft den verkligen är. Det skulle bli jobbigt och en del skulle kanske tom behöva säga att de nog varit naiva…

  Liked by 2 people

 2. Lars a skriver:

  Jag är ledsen men jag vill inte ha integration. Det enda jag hoppas på är att så många muslimer som möjligt lämnar Sverige och att jag slipper att ha något att göra med de som är kvar. Varför? Grundläggande för att ju mer jag ser av muslimsk kultur desto mindre gillar jag det, men också för att ju mer jag lär mig om islam ju mer ogillar jag denna religion och sen till sist för att islams närvaro i Europa oundvikligen medför högerextremism. Därför landar även jag i att segregering är önskvärt, först av rent egoistiska skäl, jag vill inte att mina barn skall ha något med dennna kultur att göra, men sedan för att det blir lättare att reducera islams inflytande om det är enkelt identifierbart och inte en del av våra samhällen. Jag vill inte se slöjor i svenska skolor och önskar förbud omedelbart på offentlig plats.

  Liked by 7 people

  • Anders skriver:

   Instämmer till fullo. När jag någon gång diskuterat invandrarrelaterade problem med lokalpolitiker kommer alltid som avslutning: ”Vi måste alla hjälpas åt att göra så att mottagandet av de nyanlända blir bättre. Kom med goda förslag”. Mitt svar är att jag inte bjudit in dem, och inte vill ha dem här.

   Liked by 3 people

 3. Anne-Hedvig skriver:

  Saken vil bli anket til lagmannsretten. Se link fra TV2:
  http://www.tv2.no/a/8595615

  Merete Hodne har vært tidligere, før sitt utbrudd mot konvertittjenta med hijab, vært trakassert og fått knust vindusruter. Om dette er gjort av etnisk norske ‘antirasister’, eller av muslimer, vet jeg ikke.

  Liked by 2 people

  • Anne-Hedvig skriver:

   La meg føye til at SOS Rasisme er en kommunististisk organisasjon som har drevet med provokasjoner før. De er dømt for kjempejuks med medlemslister, samt for skattesnyteri. En lite troverdig organisasjon!

   Liked by 1 person

 4. Avon Barksdale skriver:

  Ja, vilken skön triumf det är för en muslim att få förnedra och bli betjänad av dhimmi. Jag tror vi kommer få se mer utav provokationer av det här slaget. De förekommer egentligen hela tiden men uppmärksammas sällan. Det positiva, när sådana här händelser blir omskrivna, är att det kan öppna ögonen på en del av oss som fortfarande sover. Sverige i synnerhet, men även Norge kan sägas befinna sig i stadiet Dar-al-Amn, det lokala styret (våra myndigheter) agerar i detta stadium stödsystem för Islam och proklamerar att du som Kafir måste respektera och underkasta dig dess överordning i kulturkonflikter, tex i rätten till att bära islams antidemokratiska symboler eller att bli serverad den oetiskt framställda halalmaten.

  Liked by 3 people

 5. Two Different Shoes On skriver:

  Precis som Röda korsets volentären i Dalarna som blev lurad i ett samtal som spelades in,
  så hon blev utsparkad och begick självmord.

  Gilla

 6. Hortensia skriver:

  Det är rent förfärligt, att västerländska, sekulära, förmenta rättsstater även i lilla Norden så beredvilligt dansar efter illvilliga, illmariga, intoleranta islamisters vattenpipa.

  Jag förmodar, att Sverige är värst i klassen, men befarar nu att Norge ligger hack i häl inte ”bara” vad gäller oförmågan/oviljan att hantera religiöst motiverad homofobi, utan även angående den fasansfullt utbredda muslimska antisemitismen…

  … och att utsatta judar i framtiden tvingas söka sig betydligt längre bort:

  ”Somaliske gärningsmannens vänner började trakassera och misshandla 13-åriga Ida efter den fällande domen
  Trots dokumenterade skador lägger åklagaren Jens Göransson konsekvent ned alla anmälningar mot männen
  Nu hotar socialen att tvångsomhänderta 13-åringen eftersom hon befinner sig i en muslimsk ‘riskmiljö’
  Idag flyr familjen till Norge för att kunna behålla flickan”

  http://www.friatider.se/hora-hora-v-ldtagen-13-ring-tvingas-fly-till-norge-n-r-klagare-v-grar-stoppa-trakasserier-fr-n-d-mde

  Liked by 3 people

 7. Gunilla skriver:

  Det finns en anledning till varför många idag i Sverige läser Avpixlat, Fria tider, Samtiden och Dispatch Intl t.ex; samt även Ledarsidorna, Uvell och denna blogg DGS; för att få veta sanningen; den som makt-etablissemanget med sin folk-fientliga agenda förvägrar medborgarna. Tack för ännu ett klargörande av vad vi står inför.

  Liked by 3 people

 8. Ami skriver:

  Om islamiska utövare och deras anförare vill verka med hjälp av brottsprovokationer så kan svenska kvinnor göra det också genom att invadera alla klippstugor där uteslutande muslimska män klipper och rakar sina kunder och kräva att bli klippt för den obligatoriska femtiolappen. Vid nekande av service så skall det skrikas rasism, kristofobi och allat annat som kan behövas. Dessutom kan man koppla in Skatteverket som går igenom deras bokföring.
  Quid pro quo.

  Liked by 1 person

 9. filanpuman skriver:

  Vad jag undrar är: vägrade frisören att färga kvinnans hår, eller erbjöd frisören att färga kvinnans hår på samma sätt som alla andra kvinnor får sitt hår färgat på salongen?

  Liked by 2 people

  • Hortensia skriver:

   Bra fråga, Monica, men jag undrar faktiskt ännu mer hur det kommer sig att beslöjade kvinnor överhuvudtaget funderar på att slösa tid och pengar samt miljö- och hälsovådliga kemikalier på en, i mina ögon, fullkomligt meningslös utseendeförändring?

   Liked by 1 person

  • ma skriver:

   Vill minnas hon i detta klipp säger hon sa typ ”Nej, det blir svårt om du måste ha slöjan på” samt att konvertiten och dennes kompis då log och sa typ ”Tack och hej” innan de lämnade salongen:

   Gilla

 10. Peter Wennersten skriver:

  Tack för detta förtydligande, misstänkte att det var något lurt. Nu blev det bekräftat.
  Vi kommer allt närmare videon ”Det nya Landet”, där ursprungsetniska sekulära demokratiskt sinnade individer skall ”integreras” så att musslingarna känner sig hemma. Välkommen till Absurdistan.

  Liked by 1 person

 11. gmiksche skriver:

  Det verkar ganska meningslöst med en kommentar. En detaljerad sådan skulle kräva utrymmet av en bok Jag nöjer mig med en observation.
  Vilken andes barn Anne Appelbaum är framför av bl a följande som hon skriver på
  https://infacts.org/its-the-geopolitics-stupid/

  America itself may also be changing. Donald Trump, Republican party presidential front-runner, advocates torture, mass deportation and religious discrimination. He cares nothing for Nato, the Special Relationship, or security guarantees. Of Europe, he has written that “their conflicts are not worth American lives. Pulling back from Europe would save this country millions of dollars annually.” But even if Trump loses, the rise of isolationism in the US cannot be discounted – he clearly has a constituency – and the possibility that the US military presence in Europe will weaken cannot be ignored.

  Not that Nato even matters as much as it once did in any case, for the greatest challenges to Western democracies right now are not strictly military. On the Eastern borders of the continent, a revanchist Russia seeks to undo the liberal order and undermine Nato by exporting corruption, buying politicians, funding radical parties and manipulating social media. To the south, an explosion of fanaticism, violence and poverty have completely transformed Europe’s hinterland. Across the European continent and beyond, populist advocates of protectionism, xenophobia and authoritarianism are growing loud and powerful.

  Det är således Putin som exporterat korruptionen till Ukraina. Ridå.

  ”Trump advocates torture”. Det får mig att skratta. Under Bush blev waterboarding en officiellt accepterad förhörsmetod. Den jurist som skapade underlaget är idag professor vid University of California i Berkeley.

  Gilla

 12. Bo Cedergren skriver:

  Jag håller med om att det med största säkerhet handlade om en brottsprovokation men varför färgade hon inte bara håret på henne? Vad hade hon för anledning att vägra? Hade hon färgat håret trots att hon tycker illa om personen och hennes åsikter så hade ju provokationen fallit platt till golvet och Malika Bayan hade tvingats förklara för sina muslimvänner varför hon visade sitt hår för okända män.

  Gilla

 13. Fredrik Östman skriver:

  Alla vägar bär till Rom och alla problem i samhället orsakas av socialismen. Här är det det överdrivna konsumentskyddet kombinerat med en idiotisk lag om tvångstjänster, av samma slag som den som gör att man inte får välja bort kunder i affärer och på restauranter och klubbar. Sossarna har konsekvent avskaffat alla mänskliga rättigheter för den som råkar driva ett företag. Detta kallas funktionssocialism och är SAP:s paradnummer.

  Vi borde ha stoppat funktionssocialismen för länge sedan. Det har i sig inte med islam att göra. Men alla dessa dumheter som sosseriet infört utnyttjas som beskrivs i artikeln förutsebart av bl.a. muslimerna och vänsterextremisterna för att ändra samhället.

  Men också av homosexualitetsprivilegieaktivisterna.

  Liked by 2 people

  • Anne-Hedvig skriver:

   Nei, du kan så si… Det var dumt og overilet av Merete Hodne, og derfor blir hun også dømt etter diskrimineringsloven.

   Jeg har ikke lest selve dommen, men det burde være formildende omstendighet at hun har fått knust ruter (fönstre) i salongen sin med stein. Noen er absolutt ute etter henne, så hun er nok redd og da kan man ‘miste hodet’.

   Såvidt jeg forstår, vil man ved ankesaken legge vekt på at hijaben primært er et politisk symbol, mer enn et religiøst.
   Politikk går ikke inn under den norske diskrimineringsloven, og i så fall skal Merete Hodne ikke dømmes!

   Les gjerne Walid al-Kubaisis redegjørelse – lagt inn av meg ovenfor. Han skriver at hijaben i sin nåværende form er promovert av Muslimbrødrene og andre islamister. Islamisme er politikk, og hijab blir da et symbol på denne politikken.

   Gilla

 14. janne skriver:

  Jag läste den norska artikeln. Enligt den har frisörskan vägrat att färga konvertitens hår. Hon borde ändå ha erbjudit hennes tjänsten så länge hon inte krävde någon specialbehandling i avskildhet eller dylikt. Så även kunden var ute för att provocera, borde frisörskan inte ha låtit sig provoceras.

  Gilla

   • U.P.A. skriver:

    Fast färga håret är ju mer intimt än andra tjänster. Har t.ex. inte en massör heller rätt att tacka nej till kunder för att man anser att de är hotfulla p.g.a. islamistiska symboler.

    Gilla

  • janne skriver:

   Men om du vägrar att t.ex servera visa kunder kan de anmäla dig för diskriminering. Inte första gången det händer. Man kan inte välja sina kunder på det viset.

   Gilla

 15. HovsHallar skriver:

  En frisör avgör väl själv vilka kunder hon vill acceptera. Om hon helt enkelt inte kan fördra en viss person har hon all rätt att vägra — på motsvarande sätt som jag i egenskap av frilansöversättare vid tillfälle har vägrat arbeta med uppdragsgivare jag inte gillat!

  Domen är uppenbart en rasistisk dom — alltså rasistisk MOT frisören. Den utgår från att icke-muslimer är en slags slavar som ska lyda det muslimska Herrefolket.

  Liked by 1 person

 16. Hovs-Hallar skriver:

  Domen är rasistisk — mot frisören. Hon har ingen skyldighet att arbeta med vem som helst, utan har som fri företagare rätt att välja sina kunder. Domen utgår från att hon i egenskap av ”otrogen” ska lyda det nya herrefolket — muslimerna.

  Liked by 2 people

  • janne skriver:

   Där har du fel. Frisörskan har sagt att hon inte tar emot ”såna som hon”. Mycket osmart.
   Hon får inte diskriminera. Men hon kunde skylt på nåt annat istället för att säga det.
   Att hon var fullbokat t.ex

   Gilla

 17. malmobon skriver:

  Mona Walter är bra och det är Ingrid Carlqvist också, som denna blogg borde få skriva om islam. Är journalist och mycket kunnig inom islam. Ni som vill lyssna kan göra detta genom gå in på http://www.skanepartiet.org/ och knappa på webbradio. Sänder kl. 13.45 i repris från morgonen. Kommer även i repris kl. 08.15 i morgon bitti.
  Pratar varje tisdag framöver i denna radio med börja kl. 08.15.
  Islam måste stoppas och enda sättet är att lära sig mer om islam och stödja det enda parti som kan denna fråga. Sverigedemokraterna.

  Liked by 2 people

 18. U.P.A. skriver:

  Det finns ju också en facklig aspekt på detta ärende. Ju fler hijab och slöjbärande kvinnor det blir i samhället, ju färre damfrisörer behövs, ty de som inte får visa sitt hår offentligt satsar förmodligen mindre på hårvård. Alltså ligger det i damfrisörernas fackliga intresse att islam och andra hedersreligioner minskar.

  Liked by 1 person

 19. Ami skriver:

  Hortensia
  Jag läste om det här fallet också. Det här kommer inte att gå obemärkt förbi. Det är tur( eller inte) att somalierna inte utförde det här bestialiska dådet i Israel.
  Inte nog med att judarna i Malmö flyr från det islamiska hatet nu ger de sig på barn också.
  Fredens och toleransens religion är inget annat än barbari.

  Liked by 1 person

 20. Anne-Hedvig skriver:

  NB – Les denne! Er det ikke typisk… Religiøse muslimer kan diskriminere i vei, ingen rettssak her, enda diskriminering av homofile også går inn under samme lov som Merete Hodne ble dømt for.

  (For øvrig all respekt til Kaltham Lie som er svært modig ved å stå frem som homofil muslim. Jeg har lest kronikker av ham i norske aviser, og han har et demokratisk sinnelag.)

  http://www.document.no/2016/09/20/fikk-kjope-mat-muslimske-butikker

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.