Gästskribent Mona Walter: Hur islam straffar islamkritik och homosexualitet i ett demokratiskt land.

logo­DGSMerete Hodne blev nyligen straffad i Norge för att hon vägrade färga håret på Malika Bayan, en hijab-bärande muslimsk kvinna som önskade få detta gjort i Meretes salong. Det brott Merete fälldes för var diskriminering enligt paragraf 186 i norska straffeloven. Hon fick 10 000 nkr i böter samt dömdes att betala 5 000 nkr i rättegångskostnader.

Är detta hela sanningen bakom denna händelse, är det så enkelt? Faktiskt inte. Jag har lite mer information. Jag känner Merete. Hon lever som öppet lesbisk. Inom islam anses homosexualitet vara en stor synd och bestraffas med döden i flera islamska länder. På grund av sin homosexualitet är Merete mycket kritisk mot islam på socialmedier och i andra sammanhang som inte vill tillåta henne leva sitt liv som det passar henne bäst. Kritik mot islam är också ett brott inom islam i islamska länder.

Malika Bayan som kom in i Meretes salong är en etnisk norsk kvinna med en brokig bakgrund som konverterat till islam och började bära hijab 2014. Att Malika verkligen ville färga sitt hår i Meretes salong är inte troligt då både män och kvinnor anlitar Meretes tjänster. Som muslimsk kvinna kan Malika omöjligt visa sitt hår för okända män.

Varför gick då Malika Bayan dit? Var det för att Merete har rykte om sig att betjäna muslimska kvinnor enligt deras önskan om avskildhet från män? Nej naturligtvis inte. Merete har tvärtom gjort sig känd i Norge som islamkritiker och dessutom en lesbisk sådan. Hon arbetar aktivt för att stoppa islamiseringen av Norge.

Malika Bayan gick till Merete för att provocera fram ett brott. Troligen med stöd från organisationen SOS rasisme i Norge där hon är medlem, en organisation som fungerar som nyttig idiot åt islam. Syftet är att hjälpa troende muslimer att få sina “rättigheter” till religiös segregation och därmed att göra segregationen till en del av det normala i ett land där religionsfrihet och demokrati hittills råder.

Malika måste ha varit medveten om att Merete inte ville utföra den tjänst hon bad om. Malika var bara ute efter att sätta dit Merete.

Återigen har islam lyckats med konststycket att slå två flugor i en smäll i ett demokratiskt land, dels genom straffa en homosexuell person i ett land där homosexualitet inte är ett brott och även att kväva Meretes rätt till att vara kritisk mot islam. Varken kritik mot islam eller homosexualitet är tillåtet inom islam och i islamska länder där sharialagar råder. Nu kan ju inte en norsk domstol döma Merete för detta islamska brott. Genom att muslimer som Malika istället använder diskriminering som skäl blir Merete dömd ändå som om hon levat i ett islamskt land.

Mona Walter har ursprung i Somalia och växte upp som muslim. År 2006 blev hon troende kristen. Idag är hon islamkritisk debattör.