En fot i varje parti: Vi börjar i Stockholm den 12 september

2014-08-03 14.40.30

Henric Ankarcrona

För någon månad sedan föreslog Patrik Engellau att man kanske skulle bjuda in några intresserade medborgare till ett möte för att lägga upp en plan för politiskt engagemang. Flera intresserade har hört av sig och jag har åtagit mig att vara sammankallande.

Nu är det dags. Först kommer sommaren men redan nu kallar jag till en lunch för 20 personer måndagen 12 september klockan 12 för 260 kronor per person i Konstnärsbarens övre matsal på Smålandsgatan 7 i Stockholm.

Om du vill vara med så skicka ett email till mig – henric.ankarcrona@icloud.com – och förklara varför du intresserar dig för detta initiativ. Du kommer att höra av mig i god tid.

Tills vidare har Patrik Engellau och jag gått med i moderaternas Engelbrektsavdelning i Stockholm för att känna efter som det är mödan värt att försöka påverka något.

Det här är kanske ett utsiktslöst initiativ med tanke på tillståndet i svensk politik, men det känns fel att döma ut demokratin innan man har prövat den.

Hjärtliga hälsningar

Henric Ankarcrona

70 reaktioner på ”En fot i varje parti: Vi börjar i Stockholm den 12 september

 1. stenwase skriver:

  om initiativet avser att bilda ett nytt parti så saknar jag intresse men om tanken är att skapa en påtryckargrupp som får riksdag och regering att vakna och inse att man är vald för att göra det bästa tänkbara för svenska samhället då blir det genast intresant

  Gillad av 3 personer

 2. Gösta Svensson skriver:

  Huset brinner och en del funderar fortfarande över om man skall fortsätta att spruta bensin på lågorna, eller om man skall byta till den lite mindre eldfängda dieseln.

  Det behövs egentligen tvärbroms och radikala åtgärder. Jag tror inte mycket på att försöka ändra de organisationer inifrån, som har varit och fortfarande är delaktiga i förstörelsen. Samtidigt vet jag att polarisering låser hela problemkomplexet, så jag har egentligen inget bättre alternativ att komma med. Jo kanske ett: Var och en bör kanske ägna sig åt damage control och försöka fundera ut hur man som individ skall manövrera sig och sin familj fram i den nya ”spännande” och ”utmanande” framtid som väntar om man stannar i Sverige.

  Gillad av 2 personer

 3. Lars Hässler skriver:

  Jag gick med i Moderaterna och även i Engelbrektsmoderaterna efter valet 2014 för att se hur de tänkte efter Öppna era hjärtan. Tyvärr blev jag besviken. Hatet mot SD var genomgående och så även den politiska korrektheten. När jag försökte argumentera för att kanske 1/3 av SD väljare är f d moderater och att vi borde få tillbaka dem blev svaret att de ändå inte är våra kärnväljare. Jag känner mig dock som kärnväljare och anser att ” ungdomarna” i Nya Moderaterna kidnappat partiet. På min fråga om ålderstestning av ensamkommande barn lev svaret att visst, MEN inte om de blev krängta, dvs bara om de gick med på att testas. Jag har nu gått ur M. Suck.

  Gillad av 7 personer

  • JAN BENGTSSON skriver:

   (M)an tröttnar nog rätt snabbt…

   Som Du skriver har partiet kidnappats av vänsterinspirerade krafter!

   Man hade en kvinnlig vice ordförande i MUF,
   som tidigare var med i SSU…

   Hon avgick i protest, när MUF ville fälla Regeringen,
   med ett passivt SD stöd.

   En Trojan?

   Hon var fångad på bild tillsammans med bl.a. AB:s Anders Lindberg,
   i samband med utbildning på Bommersvik?…

   Finns i arkivet hos Johan Westerholm/ledarsidorna.se

   Gillad av 1 person

  • JAN BENGTSSON skriver:

   L H.

   Så länge Fredriks egenhändigt (ut)valda efterträdare sitter kvar,
   då är hoppet litet om Moderaterna.

   När sen Hanif Bali brutalt bestraffades,
   jag såg honom som en given karismatisk efterträdare till AKB om något år,
   då kastade nog många återvändande Moderater definitivt in handduken!

   Det var mest retorik,
   inte praktisk politik!

   Därför växer SD som väntat igen!

   Tillväxtpotentialen är nog ytterligare TIO procent,
   nästa stora fråga är att sätta stopp för Islamiseringen av Sverige…

   Här kopierar S o M kanske inte lika lätt…

   När skall Feministerna vakna upp ur sin Törnrosasömn?

   Feminism/HBTQ är oförenligt med Islamism, dags att inse det!

   När Islam får stort inflytande, en dag MAJORITET,
   då är Feminismens saga all, liksom sexuell frihet, heterosexuell e HBTQ.

   Gillad av 3 personer

  • Gunilla skriver:

   Du gjorde rätt som gick ur M. Din input visar på att det är en för Parrik och Henric omöjligt uppgift att försöka ändra något. Tjurskalligheten är cementeraf inom hela 7-klöver-etablissemanget. Enbart en nationell katastrof kan få dem att vakna. Och då skyller de väl en sådan på SD oavsett vem eller vilka de verkliga krafterna bakom kan vara. Under tiden får vi andra planera för exit från Sverige.

   Gilla

 4. Hortensia skriver:

  Utmärkt initiativ, Henric Ankarcrona. Ser fram emot rapporter om tillståndet för demokratin inom Moderaterna i Stockholm, men glöm för all del inte att ta med så många medlemmar som möjligt till ert nästa ”provparti”, om varken du eller Patrik lyckas påverka politiken i tillräcklig utsträckning – tillräckligt snabbt!

  Personligen kommer jag aldrig att rösta på Moderaterna i riksdagsvalet så länge någon med minsta koppling till – – – Reinfeldt, är partiledare. Kinderna blossar fortfarande vid minnet av förnedringen vid den chockartade upptäckten, att ha blivit så totalt grundlurad av en förment kompetent och pålitlig statsminister.

  Gillad av 2 personer

 5. Magnus skriver:

  Jag förstår inte hur detta initiativ skulle kunna leda till att politikerna vaknar och inser vad dom ställt till med (vilket jag är övertygad om att dom i själva verket är mycket medvetna om) för Sverige och svenskarna. Och enligt mig är Moderaterna ett av de värsta landsförrädarpartier som någonsin existerat i Sverige. T.o.m. värre än de extrema vänsterpersonerna inom V och MP. Varför? Jo för att M (d.v.s. Reinfeldt för sitt eget egos skull) i maktposition inledde ett samarbete med MP för en fullkomligt oansvarig invandringspolitik. Nu var vi t.o.m. lyxkryssare som inhyrs för att användas som bostad för ekonomiska invandrare medan svenska pensionärer och sjuka får uppleva hur det spara pengar på deras bekostnad.

  Men Henric.om ni lyckas är jag den första att gratulera och att erkänna att jag hade fel för jag har själv ingen bättre ide.

  Gillad av 4 personer

  • Boris skriver:

   Borgerlig framtid är för mig ett parti för de som insett att SD haft rätt hela tiden men som samtidigt är för stolta för att erkänna det

   Gilla

   • Mormor skriver:

    Nja, inte riktigt. Jag är själv medlem i BF, efter att ha tittat mycket på SD men inte kunnat känna att det var mitt parti. SD:s invandringspolitik har jag inga invändningar mot, men det finns annat. T ex att de inte verkar markera ssk mycket mot Ryssland. Och BF hyllar den personliga friheten mycket mer än SD.

    Gilla

  • Gunilla skriver:

   Jag är rädd att BF snabbt kommer att anpassa sig till huvudfåran när de inser att det är villkoret för att få vara med och leka i sandlådan. Tyvärr.

   Gilla

   • Fredric Morenius skriver:

    För att tala klarspråk Gunilla: det kan du glömma att vi kommer att göra. Hela anledningen till att BF finns är att inte göra det.

    Däremot skall vi skapa en ny och sund huvudfåra.

    Gilla

 6. Aha skriver:

  Lovvärt initiativ, inte minst därför att det är ett exempel på ett försök från alternativmedia att gå från ord till handling. Mycket av den varan behövs, vilket då och då framförs av de som kommenterar på denna blogg. Vill minnas att vi i detta sammanhang diskuterat möjligheten att etablera en alternativ elektronisk tidning.

  Önskar nu ”en fot i varje parti” lycka till.

  Gillad av 2 personer

 7. larslindblog skriver:

  Även jag har varit med i (M) men jag upplever att moderaterna numera är (S) light.
  Under hela Reinfelds tid gjordes inget för att stärka äganderätten. Strandskyddsbestämmelser som stoppar allt byggande nära vatten , överallt är det ”friluftslivets” intressen som sätts före äganderätten. ” Riksintresse” är en annan floskel som används mot oss fastighetsägare i skärgården. Sedan har vi den huvudlösa immigrationen !! Och att man tolererar att utlänningar posterar sig vid varenda affär och tigger är ju för att normalisera eländet. Snart är det svenska pensionärer som står och tigger. Vi skall vänja oss !!
  Jag vill ha totalt avvecklande av SIDA – migrationsverket skall enbart syssla med repatriering de närmaste tio åren. Och alla politikerpensioner skall ” ses över” . SR/SVT skall omorganiseras och samtliga tjänster utlysas . På detta forum finns många bra chefsämnen som skulle kunna göra nytta på SR/SVT. Om GB lämnar EU ,lämnar fler länder , så då kanske vi kan få ett EU som enbart sysslar med handelsfrågor,—jag röstade JA men ångar det nu….bara den löjliga flyttningen mellan Bryssel och Strasbourg visar hur barnsliga och omogna EU byråkraterna är,

  Jag röstade JA för att jag trodde resten av EU skulle tvinga Sverige att upphöra med det slappa asylmissbruket. (och slippa tullarnas snokande i mina väskor efter cigg & alkohol)

  Gillad av 2 personer

 8. Lorentz Brydolf skriver:

  På tal om engelbrektsmoderaterna. Mitt inlägg på fb 3 maj:

  (MODERAT)POLITIKERNAS YNKEDOM I STOCKHOLMS STAD

  Och det utgick en kallelse från moderaterna i Engelbrekts församling – eller, hur politikerna för egen maskin spär på politikerföraktet så det räcker och blir över. Så här såg inbjudan ut:

  Varmt välkomna på After Work med Joakim och Sten hos Engelbrektsmoderaterna kl. 17.30 den 3 maj på restaurang d’Angolo vid Engelbrektsplan i Stockholm!
  Temat på tisdag är stadsbyggnadsfrågor och vi gästas av inga mindre än både vårt oppositionsråd för stadsbyggnadsfrågor Joakim Larsson och vårt tidigare finansborgarråd Sten Nordin. Joakim och Sten kommer att tala om Nobelcentrum på Blasieholmen, ombyggnationen av Sturegallerian och Apple i Kungsträdgården.

  Det kom ca 40-50 personer varav en del aktiva i motståndet mot nobelcentret och mot övrig skövling av historiskt värdefull bebyggelse i huvudstaden. En ung moderattjej lät meddela att Sten Nordin och Joakim Larsson hade tackat nej i sista sekund under förevändning att dom trodde att det skulle bli för många deltagare, den italienska restaurangens övre däck där evenemanget skulle hållas var för litet. Vidare angavs som skäl att demonstranter(60- till 80-åriga stockholmare som är emot nobelbygget) skulle komma och störa(!) utanför krogen. Istället hade man plockat in moderaternas informationschef i Stockholm vars namn jag inte vet, för att tala om M:s nypåkomna förträfflighet vad gäller invandringspolitiken.
  Tjugo personer lämnade omedelbart lokalen när de fick klart för sig omständigheterna och vi, ca 25 tappra satt kvar och lyssnade förundrade och ställde lite frågor.

  Emellertid, vad som framgick är att moderaterna ger blanka fan i sina väljare; Larssons och Nordins pinsamma feghet illustrerar detta med all önskvärd tydlighet. Nobelhusfrågan är en fråga som stockholmsmoderaterna inte törs ta i med tång utom när de i skydd av plenisalen i Stockholms stadshus ska trycka på knapparna. Ynkligt, buu för Nordin och Larsson!

  Gillad av 1 person

 9. Anders Svensson skriver:

  Moderaterna är körda. Deras inriktning de senaste 6-7 åren har inte varit bra anser jag. Det är mycket svårt att ändra Stockholmspolitiken och partierna ryggdunkar gentemot varandra. Antingen går ni in i SD eller skapar ett eget parti. Att skapa en påverkansgrupp gentemot ”etablerade partier” är både utsiktslöst och i praktiken meningslöst då ni inte är MED i partiet och inte kan dra fördel av maktspelet och ryggdunkarna. FD Moderat

  Gillad av 5 personer

  • Gunilla skriver:

   Helt rätt. Och de som är MED skiter snabbt blankt i de som röstar på dem utan allt handlar om den egna positioneringen och vad som finns att hämts.

   Gilla

 10. arne skriver:

  Ja, det är väl bra att engagera sig men att inte rösta på SD är som att inte stöda Churchill för att man är emot rökning under andra världskriget. Ett initiativ för att döva sitt samvete. Ingenstans ser jag argument för att inte rösta SD som väger lika tungt som alla de problem som dryftas på denna blogg. De som vrider och vänder på vänstern eller Reinfeldts argument och argumenterar för att de styrs av känslor, inte förnuft, är precis lika irrationella då det kommer till att inte stödja SD.

  Det kokar ner till detta lackmustest för utvecklingen:

  Antingen är man för fler våldtäkter, eller så röstar man SD.

  Gillad av 6 personer

  • Johanna skriver:

   Jag håller faktiskt med.
   Att SD aldrig behandlats som ett normalt parti i svensk politik har ju tyvärr påverkat många annars kloka och insiktsfulla människor att inte ens överväga att stödja dem.
   Detta är mycket sorgligt.
   Personligen kommer jag att ge Sd min röst, trots att de är lite för ”sossiga” för min smak, men jag kommer att försöka påverka andra som är lite mer ”fina i kanten” att rösta på Borgerlig Framtid, då jag inte tycker att något av de gamla partierna förtjänar fortsatt förtroende.

   Gillad av 1 person

 11. Lennart Jonasson skriver:

  Att tro sig kunna påverka de statsfinansierade svenska partierna förefaller mig mer än lovligt naivt. Partitopparna förfogar över pengarna och är oberoende av sina medlemmar.
  Den svenska modellen behöver omskapas i grunden. Det som behövs är ytterligare ett oppositionsparti förutom det enda. Potentialen är förmodligen enorm då etablissemangströttheten är vida utbredd i vårt sargade rike.

  Denna ”gubbsajt” skulle kunna vara utgångspunkt för ett helt nytt parti.
  Gubbar kan! Se på Trump, Sanders, Corbyn. Alla oldtimers som lockat, tilltalat människor ur alla generationer genom att vara just anti-etablissemang.

  Gillad av 2 personer

 12. Ådärkomdenja skriver:

  Den demokrati som skribenten referrerar till är stenDÖd och sjuklöverdemokratur råder, med (m) på självvald läktarplats, helt offside inom rikspolitiken, skamligt. Reinfeldt tog ensam kål på Sveriges f d (enda) konservativa parti, och nu har hans egenutnämnda (klonade) kronprinsessa AKB placerats vid rodret, en omöjlig person som partiledare. Utrensningar och hot därom var hennes signum som ordf i riksdagsgruppen under FR, hon fortsätter i samma stil, ränderna går aldrig ur. Min hållning till det ”Moderata (s)amlingspartiet” är totalt avvisande, ”hellre död än moderöd”.

  Ser fram emot ett rakryggat meddelande, när nämnda ”försök” har misslyckats.

  Gillad av 3 personer

 13. Hovs--hallar skriver:

  Tja — lycka till med att försöka påverka AKB:s ”nya” (M) i någon vettig riktning. Av andra kommentarer ovan framgår att utsikterna är dystra.

  Kan bara upprepa Arnes inlägg: ”Antingen är man för fler våldtäkter, eller så röstar man SD.”

  Något tredje finns inte enligt min ringa mening.

  Gillad av 1 person

  • elfyma+ skriver:

   Så länge asylförläggningarna hamnar någonananstans så röstar folk på 7-klövern.

   När det egna bostadsområdet och de egna skolorna berikas så blir det annat ljud i skällan.

   Då kanske det duger att rösta på SD- men då är det för sent att reagera.

   Som man bäddar får man ligga.

   Vad värre är att även vi som röstat för en förändring drabbas.

   Gillad av 1 person

   • larslindblog skriver:

    Asylanterna är precis överallt numera. Man kan inte undkomma någonstans. T.o.m. i små orter som Bromölla , tidigare varit relativt förskonat är asylanter numera vanliga.

    Gilla

 14. Tahmas Nuri skriver:

  Lite Don Quijote varning på att gå med i M för stt försöka påverka partiet.
  Som någon skrev så vet vi hur det gick med Hanif Bali och jag tror samma öde kommer att drabba samtliga som försöker förändra det så tidigare konservativa och pragmatiska partiet som M var för många år sedan.
  Jag tror också, som någon påpekade, att SD hade varit det bästa alternativet. SD är ett ungt parti, medelålders räknat, och behöver dragkraft från intelligenta och erfarna kvinnor och män. Krönikörerna på den här sajten hade varit ett mycket bra underlag för SD och som jag trotr hade lyckats att svänga den brunsmetande pendeln som sju klöver och media har stämplat SD med.
  Men lycka till ändå.

  Gillad av 2 personer

  • larslindblog skriver:

   Ja,, Hanif Bali var en av få vettiga i M. ABK tålde inte andra åsikter och förödmjukade Hanif med att frånta H. B . uppdrag. ABK påminner alltmer om Margot Honecker.

   Gilla

 15. JL skriver:

  Har svårt att se hur befintliga partier ska kunna påverkas tillräckligt. Förruttnelsen sitter för djupt. Har gått med som passiv medlem i borgerlig framtid efter inrådan här. Mitt första ”politiska engagemang” någonsin.

  Finns det intresse för är en massiv koordinerad insats för att lyfta borgerlig framtid tills nästa val? Känns som missnöjet med övriga är tillräckligt utbrett för att det ska finnas lätta röster att plocka. I dagsläget tror jag knappt folk känner till partiets existens. Skulle behövas en bra galjonsfigur dock.

  Gilla

   • arne skriver:

    Jag håller inte alls med om H Bali. Jag tycker mig tyvärr märka hos honom spår av den odisciplinerade aggression som är roten till mellamösterns och afrikas problem. Om det är genetiskt kan jag inte säga, det är ointressant för utfallet. Det är lite som Omar på denna blogg som tidigare sympatiserade med islamister men nu distenserar sig från densamma, hur skall man någonsin kunna lita på en sådan man? Om lösningen på Sveriges problem skall sökas hos en invandrare från MENA så tror jag att vi bäddar för eviga konflikter. Detta måste vi lösa själva eller inte alls, inte gömma oss bakom någon med rötterna där problemet är störst.

    Gilla

 16. Fredric Morenius skriver:

  Bästa Alla,

  Jag är ordförande för Borgerlig Framtid i Stockholm och skulle vilja framföra att Borgerlig Framtid definitivt är intresserat av alla initiativ och människor som är beredda att agera för att få ett slut på Sveriges sedan länge undermåliga politiska styrning och att ersätta ansvarigt etablissemang.

  Borgerlig Framtid är här för att stanna och arbetar hårt för att bli Sveriges nästa riksdagsparti. Som illustration av vår seriositet har vi just sjösatt ett projekt för ytterligare utveckling av vår politiska plattform. Antalet deltagare i det projektet överstiger 100 personer och omfattar samhällets alla delar.

  Är ni intresserade av att delta i detta arbete för Sveriges framtid går det fortfarande att ansluta sig.

  Mvh,
  Fredric Morenius

  Gilla

  • Utlandssvensk skriver:

   @ FREDRIC MORENIUS,

   Att starta nya partier förefaller vara ett utmärkt initiativ.

   Nu har jag inte läst på om BF, men ska ta en titt.

   En fråga:

   Hur hanterar ni folk som har varit aktiva i sjuklövern? Tillåter ni t.ex gamla knapptryckare från Alliansen? Kräver ni i så fall att de först avger någon form av ursäkt för sina nidingsdåd?

   Gillad av 1 person

  • Tahmas Nuri skriver:

   @fredric
   Jag tror också att BF är här för att stanna och det glädjer mig,men vi måste agera nu. Vi kan inte rösta på ett parti som precis har sett dagens ljus utan vi måste rösta på ett parti som verkligen kan göra skillnad 2018. BF kommer att bli ett etablerat parti 2022 alt 2026 men kommer att kannibalisera på SD i viss mån.
   Jag har läst ert partiprogram och det är mycket bra, men inte tillräckligt aggressivt. Det jag menar menar med det är att kalla en spade en spade. Till och med SD är veliga i debatterna om svenska värdegrunder, kristenheten i Sverige och den muslimska invasionen.
   2018 är ett ödesår för Sverige och det måste vi ta på allvar, vilket jag vet att BF också gör.
   Vi kan inte låta sjuklövern hålla Sverige som gisslan igen. Det måste vara vår prioritet.
   Sverige står inför gigantiska problem som många medborgare inte har insett. Det är miljarder kronor som den oansvariga flyktingpolitiken kommer att kosta oss medborgare. Då är inte ens anhöriginvandringen medräknad.
   Det finns medborgare som anser att detta resonemanget är högerextremistisk propaganda och jag säger, låt dom tro det, men när notan kommer så kommer det att önska att de aldrig röstade på partier som enbart har sitt eget välbefinnande i sikte.
   Sverige behöver en ett starkt regeringsalternativ med ett starkt ledarskap, detta måste vi göra tillsammans.
   För Sveriges skull, låt oss inte splittra rörelsen som kan föra oss hela vägen fram 2018.

   Gilla

   • Fredric Morenius skriver:

    Hej Thamas,

    jag anser att man inte behöver vara orolig för att BF är för nytt 2018, vi har redan nu en väldigt stor andel kompetenta personer och många med politisk erfarenhet sedan tidigare.

    Vad gäller splittring är målet att ersätta de borgerliga partier som varit i regeringsställning sedan 90-talet, dvs. C, L, M och KD. Vissa utav dessa har vi stora möjligheter att ta väldigt många väljare ifrån.

    Vidare, jämför man SD och BF ser man att det finns många områden där vi skiljer oss åt, så någon större kannibalism skall inte vara någon risk.

    Gilla

  • Gunilla skriver:

   En principiell fråga; Kommer BF att vägra tala med SD som övriga 7-klövern eller kommer BF att respektera demokratin?

   Gilla

  • Christian Möllenhoff skriver:

   @ Fredric Morenius Jag ser Borgerlig Framtid som ett lovande parti. Men jag håller med andra som kommenterat under den här artikeln om att ni måste bli tydligare och mer aggressiva i er kommunikation. Våga sätta agendan helt enkelt. Sverigedemokraterna har dessvärre fallit till föga för trycket och nervöst anammat en del av övriga svenska partiers mesighet. Om man jämför med Danmark så är till och med deras socialdemokrater tuffare i retoriken än SD.

   Gilla

   • Fredric Morenius skriver:

    Hej Christian,

    BF är aktiva i debatten, vi har haft flera debattartiklar i SvD, Expressen, Dagens Samhälle etc. Jag lanserade t.ex. i debattartikel för några veckor sedan att vi kommer att driva reella livstidsstraff, dvs fängelse livet ut för vissa brott. Det är skulle jag säga att sätta agendan.

    Ni kommer att få betydligt mer skarpa förslag framöver, vilka kommer att leda in Sverige i den nya era som inte heller SD riktigt lyckats göra.

    Jag rekommenderar er vidare att följa partiets företrädare på Twitter, Facebook och bloggar. Jag är t.ex. aktiv på Twitter och blogg samt lite FB. Jag tror inte innehållet kommer att göra er besvikna.

    Mvh Fredric

    Gilla

 17. Utlandssvensk skriver:

  ”Tills vidare har Patrik Engellau och jag gått med i moderaternas Engelbrektsavdelning i Stockholm”

  Det lär ju kunna bli spännande samtal med barnbarnen!

  ”Farfar, du såg ju faran med islamiseringen och massinvandringen, Vad gjorde du åt saken?”

  ”Ja, lille Kalle, jag valde att gå med i det parti som bar det absoluta huvudansvaret för problemen!”

  Att kalla detta för absurt är väl som att säga att Stalin var lite elak. Det stämmer väl. men fångar inte riktigt hela saken.

  Gillad av 5 personer

 18. Samuel af Ugglas skriver:

  Sorry Henric Ankarcrona,
  Varför skulle medborgarna satsa på något så otroligt, när ”moderaterna” stödjer en oblodig socialistisk statskupp. Det är nämligen vad DÖ avtalet handlar om, inget annat.
  Medborgarna börjar inse att politikerna lurat skjortan av dem.

  Gillad av 1 person

 19. Johan skriver:

  Under förutsättning att det demokratiska parlamentariska systemet i Sverige fortfarande är intakt och kan litas på skulle jag vilja ge Borgerlig Framtid en rejäl knuff framåt och har också gått med som medlem.Genom detta arbete kan man förhoppningsvis på traditionellt vis på lite sikt kunna påverka Sveriges kompass och framtid och stuva om lite i riksdagen.
  Men jag är inte helt övertygad om hälsotillståndet i regering och riksdag och hur pass intakt det parlamentariska systemet f.n. är och av det skälet skulle kanske Patriks förslag med påtryckargrupper kunna ge intressant information om hur det står till i riksdagen egentligen.
  Så det ena behöver inte utesluta det andra.
  Båda vägarna tar dock sin tid och jag är samtidigt inte säker på om vi har den tiden till förfogande, innan det börjar bli rejält guppigt, men det är utanför vår kontroll och ska inte påverka de här eventuella planerna.

  Gilla

 20. Fredric Morenius skriver:

  @Utlandssvensk,

  Borgerlig Framtid har flertalet aktiva medlemmar (inklusive förtroendevalda) som tidigare varit aktiva inom övriga etablerade partier. Dock kommer så gott som samtliga från kommunal- eller landstingspolitiken snarare än rikspolitiken. Detta är inte oväntat, då nivåerna under riksdagen är de som varit mest sunda och haft engagerade, kloka personer som insett när det är nödvändigt att visa misstroende med praktisk handling, dvs lämna.

  Riksdagspolitiker är också yrkespolitiker och lever på och i det existerande systemet. Många har för mycket att förlora på att hoppa av, och många inser nog inte heller att de är del av ett i många stycken misslyckat system.

  Hanif Bali kommer ofta upp som undantag, och han känner till oss. Han gör ett bra jobb som aktivist, men man måste fråga sig varför han så länge fortsatt inom och i handling stödjer ett parti som inte mår bra och inte agerar bra.

  @Johan,

  Jag kan intyga att kunskap om och intresse för Borgerlig Framtid sprider sig fort, och som nämnts finns en jättepotential iom att de allra flesta inser och anser att de etablerade partierna under lång tid misslyckats. Med fortsatt gemensam ansträngning är jag helt övertygad om att de nästan 2,5 åren fram till nästa val kommer att vara mer än tillräckligt för att skapa en smärre jordbävning opinionsmässigt för Borgerlig Framtid och att vi utan problem kommer att nå riksdagen.

  Mvh Fredric

  Gilla

  • Utlandssvensk skriver:

   Mycket bra att ni är misstänksamma mot Hanif Bali!

   1. Hanif var en av de absolut mest utpräglade yrkessnyftarna vad gäller ”ensamkommande” under många år. Han bidrog högst påtagligt till att antalet fick växa till de extrema nivåerna som vi såg under 2014-2015, trots att alla problem (ljug om ålder, kostnader, etc) var helt uppenbara redan 2006.

   Från 2009:

   ”Ingen kan vara så ensam, så ledsen och så utlämnad som det ensamkommande flyktingbarnet. Därför är jag stolt över Sverige varje dag, inte för att vi är perfekta, utan därför att vi orkar bry oss”

   http://www.aftonbladet.se/debatt/debattamnen/politik/article12112392.ab

   2. Hanif var den som mest aggressivt drev linjen att ”flyktingar” skulle tvångsplaceras i alla kommuner. Här kan ni lyssna på hur det lät 2012:

   3. Hanif ältade länge det reinfeldtska mantrat att det inte spelade någon roll vilka som kom eller hur många, det enda som spelade roll var ”integrationen” och om man bara tillämpade arbetslinjen fullt ut skulle allt ordna sig.

   Sen bytte den gode Hanif totalt åsikt efter valet 2014! Vilken märklig slump, eller hur!

   Inse att Hanif Bali är en till 100% typisk nymoderat, dvs, han tycker det han tror kommer att gynna honom mest vid varje given tidpunkt, inget annat. Att han hamnar i problem nu beror med all sannolikhet bara på att han hade felbedömt hur AKB skulle reagera, vilket i och för sig är förståeligt eftersom ingen nykter person rimligen kan begripa vad den tanten vill.

   De nya moderaterna är en helt renodlad styggelse och ingen rörelse har någonsin orsakat större skada för Sverige. ALLA som satt i det partiet under Reinfeldts styre måste bort permanent och de ledande företrädarna hör hemma inför domstol.

   Gillad av 2 personer

  • Tahmas Nuri skriver:

   @fredric
   Vad tycker du är det viktigaste inför valet 2018? Är det en förändring eller en stagnering av nuvarande katastrof?
   Jag ser absolut er som ett alternativ,men inte 2018. Som jag jag skrev innan så är det inte i Sveriges väl att två lika parti alternativ kannibaliserar på varandra. Bygg upp ert parti och gör det väl, spetsa till er gå till attack i media och i bloggar så kommer ni att nå framgång.
   Min uppfattning är dock att både SD och BF är för tafatta. Ni måste sätta agendan! Alla vet att att vi har en 500 000 människor som kommer att kosta oss skjortan i välfärden, säg då det det i skrift och i tal. Säg även att medeltida värderingar inte hör hemma i västerländska kulturer.
   Var raka och ärliga, bygg statistiken på siffror inte på antagande, men framför allt mesa inte till er som SD gör. Jimmie Åkesson är Sveriges bästa politiker men är för jävla mesig i sin retoriki många avseende. Han har all chans i världen att sätta ditt mähän men tar inte den.
   Låt er i BF inte gå i samma fälla. Säg som det är och säg det med kraft.
   Lycka til till!

   Gilla

   • Fredric Morenius skriver:

    Thamas,

    vi arbetar för verklig förändring. Det kommer du att se om inte annat när vi presenterar vårt politiska arbete som nu pågår. Vi kommer att vara mer än redo 2018.

    Och, vi har på många områden en annan politik än SD, så det finns plats för oss båda. Dock kommer Alliansen att få problem.

    Gilla

  • Boris skriver:

   ni kommer aldrig att få min röst för ni har medverkat till den mardröm som Sverige hamnat i. Ni borde kollektivt be Svenska folket om ursäkt.Det vore en lämplig början.

   Gilla

  • MartinA skriver:

   Jag mejlades en del med borglig framtid om deras ideologi. Jag var inte imponerad alls. Mer av samma. Mer identitetspolitik. Mer socialliberalism. Ogenomtänkt ideologi. Var det jag fick ur den mejlkonversationen.

   Min ideologi är anticentralistisk och mycket fientlig till en stor stat. Detta fann inget gehör alls hos borglig framtid.

   Gilla

   • MartinA skriver:

    Ja, jag kan ju publicera mejlet? Borglig framtid verkade ha en mist sagt ytlig och ickegenomtänkt ideologi?

    I mejlkonversationen talade borglig framtid om att göra undantag i lagstiftningen för att visa hänsyn till religiösa samfund. Ergo, identitetspolitik. och då dessutom identitetspolitik som ej gäller lika för alla eftersom det bara är de som lyckats få sin ideologi accepterad som religion som skulle få undantag.

    Vidare verkar det som att borglig framtid vill ha till exempel tvångsfinansierad sjukvård. Detta är antingen socialism eller socialliberalism. Eller hur motiverar ni det annars? Jag kan gärna publicera mejlkonversationen om personen jag talade med ger ok till det, mejlledes, från samma mejladdress.

    Gilla

   • Fredric Morenius skriver:

    BF genomför nu ett större arbete med vidareutveckling av vår politiska plattform, och jag vågar påstå att det inte kommer att bli någon identitetspolitik, iallafall inte i termens etablerade betydelse. Vad gäller att värna traditionella västerländska, nordiska och svenska förhållningssätt kan det ev. bli något sådant ja.

    Att det kommer finnas sjukvård som är offentligt finansierad är ingen högoddsare, det har t.o.m. USA.

    För din del handlar det nog i Sverige om att hitta det parti som är minst dåligt, och där ligger BF nog bra till.

    Mvh Fredric

    Gilla

 21. B skriver:

  Bra! Det behövs verkligen vettigt folk i politiken! Jag tror att man kan göra mycket för att påverka. Anledningen till att extremfeminismen och vänster med sin galna identitetspolitik till exempel har blivit så stora är väl att ”alla” har trott att det är så de flesta tänker och att det är genom deras politik man vinner röster, men det går säkert lika bra att dra i en annan riktning, om inte bättre eftersom de flesta ändå har ganska värderingar liknande dem som förs fram på denna sida när det gäller en reglerad invandring, att stå upp för västerländska värderingar, jämställdhet och respekt för kvinnor men inte löjliga saker som könsneutrala toaletter osv.

  Gilla

 22. Mormor skriver:

  Måste önska lycka till, heder åt er som gör något. Fast jag inte tror på att det blir nåt resultat annat än en liten irriterande spik i skon.

  Gilla

 23. Stefan Sewall skriver:

  En moderat politiker i Vallentuna blev utesluten ur partiet efter kritik av invandringspolitiken och kritik av muselman-religionen och uttalanden om att den inte är förenlig med demokrati. När jag läste det förstod jag att M inte har särskilt högt i tak och att ett annat parti behövs och att jag inte kan rösta M.
  Då SD är så stigmatiserat av de ursprungliga grundarnas och tidiga ledande medlemmarnas ev. bruna bakgrund, har jag tänkt att ett nytt värdekonservativt sekulärt parti skulle kunna ha en plats och kanske kunna få många röster från M och S och SD om partiet framträder som balanserat, intelligent, rumsrent och sansat, med program om bevarande av det goda svenska samhället med lag och ordning och med frihet från religionsförtryck och åsiktsförtryck och övergång till ambition om assimilering och försvenskning av invandrare och förebyggande och bekämpande av parallellsamhällen och återgång till ett mer sammanhållet samhälle, utan kontroversiella, icke rumsrena, representanter eller ledande medlemmar med i vänsterns ögon tveksam bakgrund. Vänstermedia och v-mp-politrucker skulle inte ha något substantiellt att angripa och nazist-stämpla.
  Jag skulle önska att ett Västerländskt Sekulärt Parti funnits, för bevarande av våra västerländska värderingar och västliga identitet och sekulära frihet och frihet från religionsförtryck.

  Gilla

 24. Gösta Johnsson skriver:

  Att gå med i M är ingen bra ide’. Jag tror inte att det går att påverka i någon radikal omfattning därför att alltför många finns kvar som har stått för den destruktiva politiken och knappast erkänner detta eller är benägna att göra en pudel.
  SD är det enda alternativet för att få ordning på politiken och vrida den i för Sverige på rätt köl.
  När man lyssnade på debatten i riksdagen idag onsdag 15 juni inser man detta.
  Om SD kan nyansera sig lite mer och driva fram bättre villkor för pensionärer med låg pension ( höjda bostadstillägg är ett måste men skattebefrielse upp till en inkomst per år på150 000 är ju ett utmärkt förslag), tala till landsbygdens folk och dess förutsättning, fortsätta med att stoppa upp massinvandringen, hårdare straff för brottslingar inklusive förortsgängens stenkastarbrigader mm då lyfter SD snabbt tror jag. Lättnader för småföretagare är också viktigt.
  Starta ett nytt parti ger bara splittringar av valmanskåren och är ett dåligt förslag tycker jag. Vad skulle ett sådant parti driva för frågor som inte redan finns i andra partier och som skulle attrahera en tillräcklig stor kader för att vara en påverkande och inte bara en splittrande kraft???

  Gilla

 25. arne skriver:

  Det borde vara uppenbart men det verkar som en poäng går många förbi. Att påverka i politiken handlar endast delvis om att rösta på rätt åsiktspaket, man måste också kunna omsätta ord till handling. Att rösta på BF nu är som att rösta på Fi om man har den läggningen, det ger feelgood och moralisk status, men man lägger sin röst på ett ytterligare antal våldtäkter eftersom risken är mycket stor att BF inte kommer in i riksdagen.

  Antingen är man för fler våldtäkter, eller så röstar man SD.

  Gilla

 26. Sune Malmström skriver:

  Hej Henric
  Tack för att jag har hamnat på listan. Jag tvivlar emellertid på att jag passar där. Har nog alldeles för udda åsikter. Bl.a.:
  1.Har aldrig röstat på moderaterna. Röstade på Bertil Ohlin fram till slutet p å 30-årsålder.
  2. Därefter på Centern p.g.a. deras då nya miljöpolitik.
  3. Röstade emot EMU
  4.Röstade på Ian
  5. Röstade på Sverigedemokraterna när de dök upp på valsedlarna och har gjort det sedan dess.

  Tycker
  att Brexit är bra och tror inte på att det ska få någon förödande inverkan på Europas ekonomi. Tvärtom på sikt.
  att antalet riksdagsledamöter bör minskas med 50 % mot dubbling av lönen inkluderande kostnader för expertutredare.
  att all asylmottagning får en paus
  att vi samverkar med våra nordiska grannar framför allt Norge betr. krav på inflyttade
  att inflyttade inte bara skall integreras utan assimileras
  att antalet poliser ökas till att motsvara den relativa storleken för Nordeuropa
  att försvaret omedelbart förstärks med det belopp som den militära försvarsutredningen i vintras föreslog och därefter läggs på en nivå motsvande 1,5 á 2% av BNP
  att vi ökar utbildningen av antalet läkarstuderande och då inte går bara efter betyg.
  att vi ökar lönen för lärare och sjuksköterskor.

  Som sagt. Udda och omöjliga förslag i dagens Sverige.
  Hjärtliga hälsningar
  Vännen
  Sune

  Gilla

 27. Claes Hansson skriver:

  Jodå, så här ser lösningen ut. Henric Ankarcronas 20 kloka, kompetenta, betydelsefulla och vältaliga blir 200 som blir 2.000 som blir 20.000 som blir ……….. När gruppen är tillräckligt stor så ansluter den sig till SD. Nu finns över en natt en stor respekterad resurs i hela landet som gör att det svenska folket har stort förtroende för ”SD generation 2” och vågar rösta på en bra svensk framtid.

  Gilla

 28. Sixten Johansson skriver:

  Alla konkreta initiativ är lovvärda och jag hoppas och tror att det här kan ge värdefull information till oss som av olika skäl bara kan vara aktiva vid tangentbordet. Jag tackar också alla andra kommentatorer här som bidrar med sina erfarenheter och bedömningar. Själv önskar jag fortfarande att Patrik och Henric samlar partipolitisk och personkemisk erfarenhet och snart bildar ett eget internetstött parti med sikte på att öka kunskaperna, det politiska medvetandet och framtidstron hos allmänheten. Det vore bästa sättet att påverka och rikta opinionen, men visst är det ett herkulesarbete – och makalöst otacksamt.

  Strategiskt tänker och känner jag ungefär som Tahmas Nuri och förespråkar en hård linje mot 7-klöverpartierna. För mig är det helt otänkbart att gå med i eller rösta på något av dem framöver. Jag tänker hjälpa till att verbalt hudflänga de skyldigaste och hutlösaste politikerna, journalisterna och tjänstemännen i alla offentliga sammanhang. Jag vill sparka ut varenda riksdagsman i de partierna eller åtminstone låta deras ryggradslöshet och inkompetens sticka i allas ögon. Må deras namn stötas och blötas i folkdjupet, tills allt som återstår av deras eftermäle är skam- och hederlösheten.

  Jag kan ta ut svängarna mer och vara fulare i mun offentligt om jag inte är medlem i något parti, men jag kommer att följa både SD och BF noga och läsa vad insatta kritiker skriver. Av strategiska skäl och för sin egen utveckling behöver SD någon sorts systerparti att samarbeta och konkurrera med. Båda behöver ärliga och tillräckligt opartiska granskare och obundna presentatörer. Om BF inte hinner växa sig tillräckligt starkt i opinionen för att säkert komma över 4-procentsspärren kommer jag att rösta på SD och rekommendera andra att göra detsamma. Men det är långt kvar till hösten 2018 och det är inte helt uteslutet att vi före valåret även får se partisprängningar eller enskilda utbrytare ur mp, s, m eller KD. Chanserna till ett extraval i höst har nog minskat, men både Brexit och en händelserik sommar kan förändra läget.

  Gilla

 29. Henrik Bolander skriver:

  Spontana reflektioner:1.”JL” nämner i sin kommentar ”förruttnelsen”.Egendomligt nog är det detta som J L Almqvist nämner i ”Det europeiska missnöjets grunder” (1847) som ett av de fenomen som inträder i en statskropp när ”den förklädda pöbeln” styr.Almqvist talar-vill jag minnas – om ett ”kadaveröst tillstånd”.Vilket nog kan anses stämma även vid en beskrivning av dagens politiska svenska situation.2.Mot bakgrund av den mer än halvsekellånga Tavistock Institute-programmering som kommit alla svenskar till del utöver den Ivan Pavlovska basprogrammeringen så vore det ärligt naturligtvis ,men kanske ej så klokt att i lanceringen använda ordet ”socialkonservativ”.Varför ej en Reinfeldtsk saltomortal?Där man beskriver sig som ett revolutionärt svenskt arbetarparti?De sanna – och enda!-arvtagarna till den Per Albinska visionen?Rött måste naturligtvis ingå i marknadsföringen.Kanske ej blodrött,men mera i färgskalan stötande mot violett/vinrött.Påminnande om liturgins ”den heliga Anden”?Man måste på ett produktivt sätt arbeta med utgångspunkt från en empiriskt välgrundad modell av det svenska folkkynnet som visserligen orienterar sig mot mittenspektrat men ändå vill ha lite fart och fläkt.i det hela.Lite ”stormningen av Vinterpalatset”?

  Gilla

 30. Henrik Bolander skriver:

  Om färgspektra vid lanceringar.Djupblått,”royal blue” kunde eventuellt även tänkas.Gammelmoderatiskt.Dock ej enbart för då kan man somna vid anblicken.Måste kontrasteras mot det liturgiskt vinröda/violetta.Då blir det bra.

  Gilla

 31. Henrik Bolander skriver:

  Mycket av det som för många är psykologiska realiteter finns egentligen inte.”Stormningen av Vinterpalatset” ägde aldrig rum annat än som propagandafilm.Men händelsen är ett kraftfullt och suggestivt ”meme” som kan verka mobiliserande.Kalle Anka har heller aldrig funnits.Enhörningar heller aldrig.Men det innebär inte att de är oviktiga.Ibland är det som inte finns viktigare än det som verkligen finns.

  Gilla

 32. MartinA skriver:

  Antingen har ni ingen framgång och då är detta meningslöst.
  Eller så har ni framgång och då förvandlas ni till en subversiv grupp som bara gynnar sina egna intressen och som säljer allt och alla för att gynna sig själva.

  Bespara dig en massa besvär och gå med i frimurarna på direkten istället.

  Gilla

 33. Stefan Sewall skriver:

  Det vore önskvärt med ett parti som kunde locka desillusionerade typiska S-väljare också, för att nå någorlunda storlek. -Man borde även försöka appellera till människor som traditionellt röstat på S, och som liksom vi önskar återfå det stabila goda Sverige vi hade en gång, med förnuftig ekonomisk kompromisspolitik, blandekonomi, någonstans i mitten, med sunda värderingar och lag och ordning. Klokt vore det att inte utesluta s-väljare för att endast sikta på borgerliga väljare. Om ordet borgerlig ingår i namnet kan det inte locka gammeldags socialdemokrater, som kanske annars egentligen till stor del har ungefär samma syn som vi och kanske nu kan rösta på SD, men inte på ett rent borgerligt parti eller ett parti med ordet ”borgerlig” i namnet.

  Gilla

 34. Henrik Bolander skriver:

  När man tröttnar på att spela ”Monopol” kan det vara stimulerande att spela ”Divide et Impera”.Inte endast ”insiders” lär mena att Fredrik Reinfeldt fortfarande är den som styr Moderaterna.Låt vara genom bulvan.Den förändring som synes ha skett på ytan handlar då mest om kosmetik.Man kan ställa sig frågan:På vilket sätt skulle ett ”nytt”,”fräscht” och s a s outspoken ”Sverigeparti” med trogna M-partigängare i ledningen kunna främja M:s agenda?Svar:På många avgörande sätt bl a genom att beröva ”de vämjeliga” det politiska initiativet samt genom att dränera ”de vämjeligas” väljarstöd.På det sättet skulle Fredriks våta dröm kunna gå i uppfyllelse:Marginaliserandet och slutligen ”the bleeding to death” av ”de vämjeliga”.När det väl är avklarat genom ”Sverigepartiet” är en ”farlig” folkopinion tystad och moderpartiet M kan tillsammans med ”Sverigepartiet” hyfsa ekvationen och leda folkopinionen i en systemunderstödjande riktning.Champagnekorkarna smäller och jublet känner inga gränser i bankdirektionsrummen.Där fick vi dom!Och handen på hjärtat:Det VAR våra röda fanor som vände nederlag till seger.

  Gilla

 35. Henrik Bolander skriver:

  Mer harmlöst.Moderaterna=Mode-råttorna.Även råttorna som är a la mode.Preposterous!Moderaterna är kanske inte ett riktigt bra namn på ett ”frihetligt” parti?

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.