Den sexuella förklaringen till världens idag största problem

8-26-13_11971

Patrik Engellau

Den här texten är inspirerad av en artikel av en Kamel Daoud i New York Times. Här är en länk, men jag vet inte om artikeln är tillgänglig för icke-betalande. Daoud formulerar en observation av muslimskt tänkande som greppar min fantasi: ”Orgasms are acceptable only after marriage — and subject to religious diktats that extinguish desire — or after death”.

Jag avser nu att rada upp ett antal i samtidens ögon förskräckliga fördomar som dock tillsammans, vad jag kan fatta, förklarar ett av samtidens mest akuta problem, nämligen unga muslimska mäns vildsinthet.

Män är djur. De har svårt att tänka på något annat än att para sig med kvinnor. Detta gäller unga män, sedan går det i allmänhet över, men det hindrar inte att saken är stor och nästan alltid överhängande i unga mäns sinnen. Jag vet vad jag pratar om.

En av samhällets största utmaningar är att hantera unga mäns obändiga drifter. Mänskliga samhällen har utvecklat två huvudstrategier. Jag behandlar dem i omvänd historisk ordning.

Den moderna strategin är förmå unga kvinnor att tillmötesgå de unga männens åtrå. Man kan kalla detta kvinnlig frigörelse eller women´s lib eller vad man vill, men effekten är att de unga männen pacificeras när de erbjuds ett utlopp för sina djuriska lustar. De blir mer hanterliga och mindre farliga. Denna huvudstrategi är ganska ny och har utvecklats i det moderna västerlandet. P-pillret underlättade transformationen av sederna. Strategin har också lett till den öppna sexualiseringen av det västerländska samhället. Vårt samhälle har accepterat att lustarna offentligt kan manifesteras eftersom vi menar oss kunna hantera konsekvenserna.

Den andra huvudstrategin är den traditionella västerländska, tillika aktuella muslimska. Den går ut på att utöva maximal sexuell repression. Repressionen bygger på två fundament. Det första är att syndabefläcka all sexualitet, definitivt utanför äktenskapet, men för säkerhets skull även inom det. De unga männen ska lära sig att skämmas. Till och med så kallad självbefläckelse, observera ordet, motarbetas med alla medel. I katolska pojkskolor fanns inte sällan skyltar med texten ”Gud ser dig” på toaletterna.

Det andra fundamentet är undanhållandet av sexuell stimulans från de unga männen. Helst ska de inte ens vara medvetna om att grejen existerar. Fortfarande när jag var ung och full av engagerande safter för femtio år sedan fick unga flickor lära sig den alldeles korrekta läxan att killar bara vill en sak och att flickorna bör ta sig i akt och inte genom utmanande klädsel eller på annat sätt reta vilddjuret, en västerländskt civiliserad variant av burkakulturen kan man säga. De unga kvinnorna var nog mer medgörliga än de unga männen inför samhällets diktat, dels för att kvinnan kanske är medfött mer medgörlig (kul tillfälle för vissa feminister att anfalla och nedgöra mig), dels för att konsekvenserna i form av en oönskad graviditet var så mycket mer förödande för en drabbad ung kvinna.

Denna situation är så mycket mer otyglad och besvärande i muslimska sammanhang och detta av två skäl, ett traditionellt och ett, förvärrande, modernt.

Det traditionella skälet är polygamin. Att män kan ha flera hustrur betyder att alfahannar har flera fruar och betahannar blir utan. Men betahannar är lika sugna och därför alltmer desperata vilket innebär att kvinnorna måste skyddas desto mer noggrant, vilket jag tror är förklaringen till den traditionella muslimska burkakultur som är så mycket strängare än den ”håll på dig”-kultur som svenska unga kvinnor varit utsatta för.

Det förvärrande moderna skälet är internet. Som jag begriper finns det knappt en ung muslimsk man som inte med hjälp av sin mobiltelefon kan bekanta sig med den sexuella öppenheten i väst. Det finns hur många gratis porrsajter som helst att besöka. Gissa om testosteronstinna muslimska unga män gör det.

Hur ska dessa unga manliga djur, framför allt om de är betahannar, hantera situationen? De kan inte komma åt några honor i närområdet. Det finns bara två lösningar.

Den ena är att ge sig iväg till västerlandet och ta för sig bland dess mer eller mindre vänligt sinnade unga kvinnor.

Den andra utgår från vad Daoud skrev: ”Orgasms are acceptable only after marriage… or after death”. Äktenskapet är ofta som sagt inget alternativ. Återstår att spränga sig till tillfredsställelse i himlen.

Jag försöker säga att jihadister inte nödvändigtvis är tokiga, bara brunstiga unga män. Har man fattat detta begriper man också hur lite som kan åstadkommas av sociala myndigheter och med välmenande kurser i kulturellt vett och etikett för nyanlända. Det handlar inte om information, det handlar om repression. Händerna ovanpå täcket, slyngel!

54 reaktioner på ”Den sexuella förklaringen till världens idag största problem

 1. gbolcsfoldi skriver:

  Den repressiva hanteringen av sexualiteten i Islamiska länder börjar redan vid unga år då flickor skiljs från pojkar. Flickor får sin religiösa utbildning av sina mammor medan pojkarna får det av sina pappor eller i särskilda skolor. Denna särbehandlng av könen i tidiga år skapar bristande förståelse och ojämlikhet mellan könen i vuxen ålder.

  Gillad av 3 people

 2. Arne Weinz skriver:

  Patrik, du är till och med mer frispråkig än undertecknad! Man ska aldrig underskatta den sexuella drivkraften, se vilka förskräckliga saker som händer på förläggningarna. Gruppvåldtäkter är en ny företeelse i vår kultur, numera även gruppvåldtäkter av unga pojkar. Det sistnämnda framförallt afghaner.

  Gillad av 4 people

 3. arne f jaderfa skriver:

  Självklart sant. Vi kanske skulle pröva det i Sverige, då kanske vi äntligen kan bygga upp tillräckligt med aggression för att gå ut på gatorna och störta våra demokratiska diktatorer?

  Detta är en del av den häxbrygd som vi skapar, och den är mest potent i Sverige eftersom vi är bland de mest frigjorda och fokuserar på att fylla landet med folk från de mest bakåtsträvande muslimska regionerna. Hade vi fyllt landet med fattiga kineser så hade vi nog lugnt kunnat invänta pensionen.

  De är som att blanda natrium och vatten om ni kommer ihåg det experimentet från skolan? Sveriges politik har en analogi inom kärnteknologin, Bridreaktorer. Man kom tidigt på att man också kunde bygga reaktorer baserade på snabba neutroner, inte bara långsamma som i vanliga svenska vattenkokare. Det var genialt, för man då också kunda anrika uran till plutonium och vips så har man en bränslecykel som skulle kunna ge mänskligheten koldioxidfri energi i 3500 år. Plus att man kan bygga atomvapen som bonus. Heureka!

  Detta är samma geniala win-win som vi får med den nuvarande invadringspolitiken, vi räddar människor i nöd, samtidigt som de kommer hit och bidrar till vår tråkiga kultur och gör våra pensionkistor fulla av klirr igen med sin arbetsiver. Som bonus så blir Sverige en humanitär stormakt. Heureka!

  Nu är det tyvärr så att jag har jobbat och gjort experiment på en av de enda bridreaktorerna i världen som aldrig råkat ut för ett haveri. Vad är problemet? En detalj är att man måste kyla dessa reaktorer med flytande natrium, men radioaktivt natrium kan inte driva turbiner utan man måste ha ytterligare en krets med natrium som inte är radioaktivt som kan värma vatten som sen kan driva turbinerna. Ni ser, vatten tusentals ton, natrium samma sak, kilometer med rör, miljoner muttrar och skruvar, det pyser, det läcker, sen är det kört.. det är inte lätt att sanera radioaktivt natrium, man kan inte släcka en brand med vatten det är klart.

  På samma sätt så bygger hela den svenska invandringspolitiken på ett idealtillstånd som inte är möjllgt att uppnå, där allt måste fungera perfekt, senast idag i en ledare i DN så skriver Amanda B om att vi väl inte kan ha så låga förväntningar på de asylsökande så att vi inte kan blanda kristna och muslimer på asylboenden.. vatten och natrium. Eller vi kan väl inte ha så låga förväntningar på muslimska män att vi inte kan låte dem blanda sig med svenska kvinnor på konserter? Natrium och vatten.

  Så även om vissa stater fortsätte att försöka utveckla bridreaktorer för att det ger en ursäkt att ha en inhemsk plutoniumproduktion, likt Japan, så har andra insett att det är för farligt och det står ett antal gigantiska verk ur produktion som testamente till en misslyckad ide. De är radioaktiva och svåra att bli av med.

  Precis som det svenska invandringshaveriet. Natrium och vatten.

  Gillad av 13 people

 4. UH skriver:

  Är det inte så att auktoritära statsskick har hårda regler imom sexualitetens område. Normal sexuell frigörelse skulle ställa krav på jämställdhet mellan könen – och och därmed bli ett hot mot den autoritära statens etablisemang. Förövrigt en intressanta artikel av PE som säkert kan utvecklas mer. Till exempel, vad skulle hända i en diktatur om kvinnor och män skulle möta varandra som existentiell jämställda människor – även i vårt land?.

  Gillad av 3 people

 5. Lennart Bengtsson skriver:

  Vi alla som vuxit upp med Sigmund Freud känner till detta som dock i vår upplysta tid har försvunnit i samband med den kvinnliga frigörelsen. Nu är det snarare flera stackars män som inte orkar leva upp till alla förväntningar. Det kanske till och med finns kvinnor som inte bara ser inströmningen av unga raska och villiga män som något negativt. Vi får bara hoppas att de unga männen inte råkar lika illa ut som den stackars Assange som hamnade i den feministiska kniptången.

  Gillad av 7 people

  • JAN BENGTSSON skriver:

   Finns nog många karriärsugna Feminister,
   som bejakar kravlöst sex!

   Närhelst andan faller på,
   STÅR en ung villig hanne redo, att betäcka!

   HEN behöver inte dras med en man,
   unga kåta pojkar finns i överflöd,
   flera åt gången utan problem,
   vilket drömsamhälle)))

   Invandrarkvinnorna står vid spisen o föder villigt barnen!

   Då är Sverige snart ett minne blott!
   Borta är vita heterosexuella förtryckande män,
   ersatt med Sharialag…

   Sen vaknade HEN upp, alldeles för sent!!!

   Gillad av 1 person

 6. Elisabeth Henriksson skriver:

  Länge trodde jag att det var håret som måste täckas för att freda våra unga kvinnor, funderade därför på hur man skulle återinföra 60-talets sjalettmode. Men nu förstår jag att det inte alls handlar om kvinnorna eller deras klädsel.
  Tack Patrik för dina texter!

  Gillad av 2 people

 7. kim skriver:

  Tack, Patrik. Du är modig som vågar väcka frågan. Jag saknar emellertid en aspekt i resonemanget. Många av de övergrepp och våldtäkter som begås av unga asylsökande män utförs i grupp. Därför har jag svårt att tro att det enbart rör sig om desperata och frustrerade uttryck för hormonstinn brunstighet. Det kollektiva agerandet talar snarare för en gemensam acceptans av beteendet. Kvinnor som tar sig friheten att röra sig ute på gatorna utan heltäckande klädsel är helt enkelt lovligt villebråd och behöver inte visas någon som helst respekt. Det finns ingen moralisk eller kulturell tröskel mot att förgripa sig på dem.

  I stora delar av världen har kvinnor i århundraden betalat priset för en nedlåtande och repressiv kvinnosyn. När portarna nu slagits upp på vid gavel för manlig invandring från dessa länder får västerländska kvinnor betala samma pris.

  Gillad av 7 people

  • arne f jaderfa skriver:

   Det är så klart sant att det är ännu värre än vad Patrik skriver, den religiösa och kulturella repressionen är krutet, kvinnoföraktet inom islam är luntan och mötet med västliga värderingar och frigjorda kvinnor gnistan.

   Gillad av 1 person

  • Fredrik Östman skriver:

   Du misstolkar beteendet. Det handlar om att bestraffa och uppfostra de regelbrytande kvinnorna. Detta är övergreppens moraliska semantik. Förövarna ser sig som moraliska subjekt, inte objekt. De utövar, underbygger och sprider SIN moral. Precis som mördarna på Charlie Hebdo och Bataclan.

   Och vi underordnar och anpassar oss.

   Gillad av 1 person

 8. Fredrik Östman skriver:

  Motivet ‘vi skall ta deras kvinnor’ för att invadera en annan stams territorium är äldre än människan själv. Det nya är att vi efter att ha avhänt oss våra vapen inte längre känner igen en fientlig här på våra gränser när denna även den förefaller sakna vapen.

  Gilla

 9. Gunhild skriver:

  Att i en ”politiskt korrekt värld” navigera i ett landskap av vetenskaplighet är inte alltid lätt för ”ideologiskt troende”. När man från politiskt håll önskar sig vissa svar, men inte får dem genom vetenskapen, uppstår lätt spänningar och direkta kollisioner. Politisk målsättning och ideologi krockar gärna med fakta.

  I det gamla Sovjetunionen ville man utveckla och uppnå en socialistisk människa. Drömmen var att människan själv till slut skulle födas som en socialistisk människa. Den önskan hägrande i fjärran och blev även till en målsättning. Genetiken pekade dock på att människan, som nyfödd, i sin personliga utveckling, alltid fick börja om från början. Vetenskapen låg på sätt och vis i vägen för att skapa ett självgående socialistiskt samhällsbygge.

  Men ideologi hittar alltid medel att kringgå en seriös vetenskap. Därför fick agronomen och genetikern Lysenko en central plats inom den sovjetiska forskningen för området avel. Politiska ideologer såg stora fördelar med hans resonemang där miljöpåverkan fick stortutrymme inom avel. För han hävdade att förvärvade egenskaper kunde gå i arv ( utelämnar här medvetet ämnet epigenetik ).

  Från 30-talet och långt in på 60-talet kom denna ideologiska inställning till forskningen att i princip hämma all seriös forskning inom ämnet genetik och avel. Ideologi fick styra och bli överordnat en seriös forskning.

  Idag ser vi hur feminism, via en ideologistyrd genusforskning, på motsvarande sätt påverkar samhällsforskningen och kommer i konflikt med till exempel evolutionsbiologin. Det ämne Patrik tar upp idag kliver rakt ned i detta ideologiska getingbo – när unga mäns testosteronstinna sexuallitet lyfts upp för analys i en kulturell kontext. Det skall bli direkt underhållande se hur då kommentarerna kommer att gestalta sig.

  Att röra sig över fälten biologi, feminism, evolutionsteori, genetik och kultur, utgör knappast ämnen som dagens ”politiskt korrekta värld” är särskilt bekväma med att hantera. Ideologer skapar lätt sina alldeles egna minfält.

  I Sverige förvandlas också lätt det mesta till informationsproblem, när praktiker efterfrågas. För då kan man förföra sig själv med att upplysning och utbildning kan rå på alla underliggande problem – rentav gravitationen själv. Den illusionen bär många ideologiskt rätttroende på. Det skall därför bli intressant och underhållande att läsa alla olika kommentarer på Patriks text som ramlar in under dagen.

  Gillad av 6 people

  • Winette Söderkvist skriver:

   Bästa GUNHILD: Jag uppskattar din mycket klarsynta analys. Svårt att därför välja ut något speciellt, som en ”10-poängare” (eftersom resonemanget hänger ihop), men jag fastnar ändå för sista stycket i din kommentar:
   ”I Sverige förvandlas också lätt det mesta till informationsproblem, när praktiker efterfrågas…o.s.v.
   Jag utbrister bara: VILKET JÄVLA SJÄLVBEDRÄGERI!! – och DET är vad den s. k. eliten och ”etablissemanget” har ägnat sig åt i decennier!
   WinSo

   Gillad av 2 people

  • Lars-Erik Eriksson skriver:

   Ber att få hålla med i det mesta du skriver.
   Såklart att miljö bara kan bygga på det genetiken skapar.
   Ett exempel är Konrad Lorenz lilla fågelunge han matade på sitt kontor, hon fick aldrig träffa artfränder men började efter ett tag att identifierbart sjunga sin sång även om det var med ”brott” inlagda som om man lyfte på picken ur en grammofonskivas spår med jämna mellanrum.
   Utan de genetiska förutsättningarna kommer du nästan ingen vart med miljöpåverkan, d.v.s. utbildning och träning spelar en försumbar roll i sammanhanget.

   Gilla

 10. Christopher Lejeune skriver:

  Intressant tanke, att de jihadister som väljer att spränga sig själva i luften, gör det med värsta erektionen i brallan, med siktet inställt på att få betäcka ett stort antal jungfrur i nästa liv. Uppenbarligen är våra drivkrafter olika, mycket olika.

  Gillad av 1 person

  • Ådärkomdenja skriver:

   Om Allah, via Muhammed, har sagt att martyrskapet renderar denna himmelska massfröjd, så tror givetvis obildade islamynglingar på detta. Det är ju en obestridlig ‘sanning’, och detta utnyttjar IS m fl ortodox-hängivna islam-terror-grupper. Enda ‘religionen’ jag känner till, som enkelt attraherar självmördare – dessutom massmördare av oskyldiga bomboffer – utan ansträngning, Vidskepelse grundmurad, men ändå omhuldad att vara en integrerbar del av mångkulturillusionen, värd ‘förståelse’, i den förment ”humanitära stormakten” Sverige, av alla länder. Jag är själv inte grerbar, och framlever min tid utan någon som helst religiös tro.

   Sverige är f ö kännetecknat av icke-humanitet. Att internera asylsökare under lägerliknande former, kanske i åratal, i gistna baracker i obygdsområden, med 3 kvm yta pp, golvmadrasser, också i osalig etnisk misch-maschblandning, får mig att tänka på forna koncentrationsläger i ett till oss närbeläget land. Merkeligt.

   Gilla

   • JAN BENGTSSON skriver:

    MAN säger att skillnaden mellan GENI o GALENSKAP år hårfin!
    Precis som med reaktionära ideologier…
    Men vissa är godare än andra!

    Gilla

 11. Rikard skriver:

  Hej.

  Månggifte tilläts och uppmuntrades då det av naturliga skäl i tidig arabisk/muslimsk kultur producerades många änkor, både bland kulturberikade folk och de rätt-trogna.

  Då nordeuropeiska kvinnor haft en lång förkristen tradition av frihet, vilken nedtecknades av Birger Jarl (för så väldigt kristna’ hade folk inte hunnit bli…) fanns inte det behovet här. Även skillnader i arvsrätt spelar här roll. Dessutom skapas alltid repressiv moral uppifrån och ner, i samhällets hierarki. Bland bönder, skogsbrukare, och andra var moralen mer pragmatisk, men det är ju inte folket som skriver historien, utan härskarklassen.

  Kamratliga hälsningar,
  Rikard, lärare

  Gillad av 5 people

 12. Hovs--hallar skriver:

  Du har appselut en poäng där. Patrik. Men sedan finns det förstås fler faktorer som bidrar till att det ser ut som det gör när vi släpper in muslimer i Sverige.

  Fast det har redan diskuterats — nämligen att religionen islam gör anspråk på att vara den enda sanna religionen, och att den som inte är muslim ses som ”otrogen” och är mindre värd som människa än en muslim. Detdär med ”allas lika värde” gäller alltså INTE om man är muslim.

  Muslimerna bildar parallellsamhällen av just det skälet att de ser sig själva som ett herrefolk, som undviker att beblanda sig med oss lägre stående ”otrogna” svenskar. Och i dessa parallellsamhällen regerar som bekant muslimska ungdomsgäng, vars aggressivitet mot polis och räddningstjänst eldas på av en kombination av muslimsk rasism och sexuell frustration.

  Ansvaret för att ha skapat dessa enklaver av en mot oss fientlig främmande makt ligger hos Sveriges makthavare.

  Gillad av 2 people

  • Ådärkomdenja skriver:

   Thomas Gür:

   – Samtalar med makedonsk parlamentariker från center/höger-fältet. Ung, utåtriktad, engagerad och rättfram. Han är tämligen kunnig om svensk politik:

   ”Listen”, säger han, ”this is not rocket science. If you bring half of the young men from a town in Macedonia to Gothenburg, you will have Macedonia in Gothenburg. It is as simple as that.”

   Gillad av 2 people

 13. Susann Andersson skriver:

  Unga män besitter en oerhörd energi, som förmodligen bottnar i deras sexualitet, det tror jag också. Däremot är det ingen bra lösning att bara lägga locket på och hoppas på det bästa. Mycket av denna energin kan kanaliseras in på bra saker. Hårt fysiskt arbete, en karriär eller en idrottsutövning kan vara sådant som släpper ut den värsta ångan.

  Sedan håller jag inte riktigt med dig om kvinnans roll i västerlandet. Unga kvinnor behöver inte förmås att ligga med de unga männen för att vara snälla mot dem. Unga kvinnor är minst lika intresserade av det motsatta könet som männen, fast kanske på lite annat sätt. För att fortsätta generalisera så är unga kvinnor ute och letar efter en lämplig partner att bilda familj med. På den resan vill hon säkert prova sig fram lite grand, och kan därför vara intresserad av tillfälliga förbindelser också. På sina villkor.
  Det måste alltid vara på kvinnans villkor om det ska bli bra. Det är alltid kvinnan som väljer. Vad mannen kan göra är att uppvakta och försöka göra kvinnan uppmärksam på sin förträfflighet. På så sätt uppstår det ljuva spelet som försiggår mellan unga kvinnor och män. Där det faktiskt finns goda möjligheter för unga män att få utlopp för sin sexualitet också, om han spelar sina kort väl.

  Gillad av 4 people

  • arne f jaderfa skriver:

   Bra Susann, men du tänkte visst bort det Patrik skrev om muslimska män med rutten kvinnosyn och usel självkontroll. Har du missat massinvandringen? Skall vi motionera bort kungsträdgården och gängvåldtäkter? Jag är personligen trött att på vika mig bakåt, kapaciteten för våld i västlig disciplinerad form är oändligt mycket större än hos muslimerna. Mangs och Breivik är exempel på detta och nya som dem kommer att komma om inte islamiseringen reverseras. Dessutom så är det endast västerländska ideal, samt västlig disciplin och självbehärskning som gör att vi inte utplånar de stridande i mellanöstern. Hade araberna besuttit västs stridsmakt och organisationsförmåga så hade vi alla idag varit antingen döda eller muslimer. Naiviteten runt t.ex Irans kärnVAPENprogram är enorm.

   Gilla

  • Simon skriver:

   Susann –
   Det var väl liksom det som var grejen i Patriks analys, tyckte jag. För varje Alfahanne som i vår orättvisa värld ofta får mer än en tjej att uppmärksamma hans förträfflighet, går det ett antal beta- eller gammahannar som inte har tillnärmelsevis samma framgång hos damerna. Det är framför allt dessa mindre framgångsrika hannar som genom historien har visat sig svårhanterade när de förekommit i stora klasar.

   I Sverige importerar vi just nu beta- och gammahannar i så riklig mängd, att vi för närvarande har uppåt 1,3 gosse per jänta i de känsligaste åldrarna. Och kranen står fortfarande på… Blanda denna ingrediens med avsevärda kulturella skillnader, förväntningar som byggs upp genom resebyråernas (flyktingsmugglarnas) aggressiva marknadsföring samt avsaknaden av närvarande klaner och patriarker att hålla gossarna i Allahs tukt och förmaning. Jag hoppas att MSB jobbar på en krishanteringsplan, för den här cocktailen riskerar att smälla rejält.

   Gilla

   • Susann Andersson skriver:

    Absolut, jag ville bara förtydliga att vi har ett fungerande samspel mellan unga män och kvinnor här, eller hade åtminstone.
    Dessa unga män som kommer hit har inte fått lära sig umgås med flickor, och har förmodligen inte så stor framgång i sina närmanden, ifall de ändå skulle våga sig på det.

    Det gör dem naturligtvis till en krutdurk av otillfredställda lustar, och en potentiell fara för våra döttrar. Att sedan sätta dem i sysslolöshet i stora grupper förvärrar ju situationen ytterligare.
    Man måste sätta dem i arbete. man kunde göra två arbetslag på flyktingboendet. Det ena kunde gräva en grop och det andra skotta igen den. Eller vad som helst, bara de inte sitter overksamma.

    Gillad av 1 person

  • arne f jaderfa skriver:

   Det med groparna var intressant. Jag såg ”chain-gangs” en gång då jag besökte en afrikansk ö, det är jag för. De grävde diken. Men det är klart, vad skulle då de andra med förgymnasial utbildning syssla med om invandrarna i fängelse utförde låglönejobben?

   Gilla

 14. Christer Carlstedt skriver:

  Jag reagerade initialt litet avogt mot beskrivningen av män som djur. Det gick över litet när jag begrep att min avoghet mest berodde på att rabiata kvinnogrupper gjort det till något negativt. Om man tar sig samman litet så vet vi ju faktiskt att mänsklighetens fortlevnad faktiskt är starkt beroende av att män kan ”leverera” i stort sett när som helst bara man kommit tillräckligt högt i Maslovs behovstrappa. Kvinnor är som vi faktiskt vet mest parningsintresserade i samband med ovulationen ett par dagar i månaden. Tänk om mannen/maken fungerade på samma sätt, men helt i otakt? Då bleve det inte många barn gjorda.

  Inom islam (och inte att förglömma afrikanska kulturer) har man ställt till det för sig. Där har hövdingen (läs Muhammed) i kraft av sin position tagit för sig av den kvinnliga fägringen. Eftersom nu herr Muhammed enligt läran gjorde allt rätt och att man därför som troende borde följa i hans fotspår så gott man förmår, så följer månggifte som ett brev på posten om man har råd. Eftersom det föds ungefär lika många pojkar som flickor så är det ju ingen högre matematik att räkna ut att några män blir utan kvinnlig partner. Man har följaktligen skapat sig ett samhällssystem som fullständigt bortser från ett fundamentalt biologiskt behov.

  Hur löste man nu detta? Jo, genom att lova så mycket orgasmer man bara kan tänka sig i livet efter detta, förutsatt att man varit en god muslim, vilket bland annat innebär att med svärdet sprida den ”sanna” läran. Ja, man behöver kanske inte ens dö i strid, för man får även lov att våldta och förslava fiendens kvinnor på vägen till himlen. Så – Bingo! Dör du i strid så är du garanterad alla fröjder. Skulle du råka vinna din strid så kan du förse dig redan nu.

  Den svenska asyl-”politiken” lider av någon sorts tycka-synd-om-syndrom, som inte tar hänsyn till fakta. När det visar sig att en överväldigande majoritet av de som kommer är unga män och man samtidigt hävdar att de som råkar värst ut i konflikter är kvinnor och barn, så borde man kanske(?), eventuellt (?), dra öronen åt sig och fundera på hur det kommer sig att det inte är de som samstämmigt anses vara värst utsatta som kommer? I den mån man ändå funderar i de termerna lyckas man uppenbarligen inte kunna dra några slutsatser av det.

  Om man återvänder till det biologiska resonemanget ett ögonblick så tror jag faktiskt inte att det finns någon kvinna som väljer en Beta-hane före en Alfa-hane om de får möjlighet att välja av den enkla anledningen att Alfa-hanen sannolikt har större förutsättningar att klara hennes och avkommans försörjning och skydd än Beta-hanen.
  Nu kommer till landet en hel hop med Gamma-hanar, som med största sannolikhet under en väsentlig del av sina liv kommer att vara beroende av samhällets försörjningsstöd.
  Deras förutsättningar för att få en kvinnlig partner är följaktligen mindre än små. Lik förb…t har även dessa män sina biologiska behov. Att dessa män blir frustrerade på förläggningar där de skall tillbringa kanske flera år är inte ägnat att förvåna. Resultaten läser vi också om med jämna mellanrum. Jag vill inte på något vis antyda att det inte finns svenska knäppgökar som förgriper sig på kvinnor (och män för den delen). Bland asylsökarna sker det dock på grund av att man själv försatt sig i en situation som man inte förutsåg och som man inte kan hantera. Och detta med den svenska aningslösa asylpolitikens goda minne.
  Vi har ett antal områden i landet där det inte är speciellt trevligt och bekymmersfritt att bo, eftersom det även där finns yngre personer som konstaterar att deras tåg till medelsvenssonsamhället gick redan när de gav sjutton i att gå till skolan. D.v.s. om det inte var så att familjestrukturen var sådan att tåget inte ens kom dit. De flesta verkar inte ens inse att man kan ta bussen via komvux i stället.

  Tyvärr tror jag att det fagra talet om humanitär stormakt kommer att visa sig innebära en utökning av dessa redan förslummade områden där ingen vill vara bosatt, såvida inte våra folkvalda tar konsekvenserna av sina misslyckade ambitioner och för det första erkänner att de tänkte fel när de pratade om sin utomordentliga godhet och dess kommande välsignelser. För det andra får de lägga manken till och rätta till sina begångna misstag. Detta kommer att innebära både tuffa tag och mycket obehagliga beslut. Den som inte frivilligt vill låta sig avvisas till sitt hemland efter nekad asyl kan man inte bära ut på Öresundsbron och tvinga att promenera hem. Vissa vill inte ens ange för myndigheterna vem de är.
  Då finns som jag ser det bara alternativet att dra in samtliga förmåner och ersättningar. De som då begår brott för sin försörjning och stannar i landet trots avvisningsbeslut måste placeras i interneringsläger av sådan kvalitet (eller bristande sådan) att frivillig hemresa ter sig som ett positivt alternativ.

  Sorry svenska politiker! Det var ni som bäddade.

  Gillad av 3 people

  • Fredrik Östman skriver:

   Kvinnor är förstås i precis samma utsträckning som män djur. Kvinnor är däremot INTE kåtare just när de kan få barn. Naturen har dolt denna information från kvinnans medvetande av komplexa biologisk-sociologiska skäl som vi ännu inte riktigt känner till, men som skisserad t.ex. av Jared Diamond i Why Sex Is Fun eller något liknande.

   Människans sexualitet är för övrigt fullkomligt unik bland djuren, vilket gör liknelsen ‘som ett djur’ i detta sammanhang sakligt helt missvisande, även om den för den biologiskt oskolade är lätt att förstå. Egentligen borde vi säga: ‘Män är riktiga människor’ när vi menar att de ständigt är kåta eller beredda till sex. Andra primater lever ofta i celibat i åratal utan att klaga.

   Gilla

  • JAN BENGTSSON skriver:

   Finns nog ”tycka synd om” Apostlar som ställer upp!
   Vi har ju ett överflöd av sexuellt frustrerade kvinnor, med behov!

   Vi kan bli tvungna att införa kvinnliga bordeller,
   som skapar jobb och ömsesidig glädje!
   Det är ju så synd om dessa stackars pojkar,
   så köerna lär bli långa!
   Då kommer MAN till Paradiset, redan i detta livet)))
   Fast kanske inga oskulder som MAN får nöjet att betjäna…
   Med lite travesti på Kaplans terminologi,
   en Feministbordell i varje kommun)))
   Bara att välja hur många HEN vill ha!

   Gilla

  • JAN BENGTSSON skriver:

   ”Fruimport” löser förstås problemet på sikt)))
   Finns många ”villiga” kandidater,
   kusiner som är beredda att flytta hit!
   Som ökar våra geners slagkraft)))

   Gilla

 15. Sixten Johansson skriver:

  Härligt skrivet av Patrik! Både onani och föräktenskapligt sex är förbjudet för muslimer. Överallt i världen fungerar unga män i grupp annorlunda än i individuella situationer. De tävlar, kan hetsa varandra och beteendet kan lätt bli destruktivt. Ovanpå detta globala fenomen läggs sedan de sociala restriktioner som har utvecklats t ex via religionen, här så att lättklädda kvinnor kan betraktas som lovliga byten, som inte tillhör det egna folket. De kan liknas vid horor, slavar, krigsbyten. De egna auktoriteterna kan därför också se mellan fingrarna på övergrepp och andra otillåtna handlingar.

  Som Patrik så väl illustrerar kan vi lätt se både de biologiska behoven och de sociala och religiösa normerna hos Mena-migranterna. Vi känner helt enkelt igen dem genom egen erfarenhet eller från strängt religiösa grupper i Norden eller vi kan ana dem från vår vikingatid eller någon sorts urtida stamsamhälle. Vi kan alltså peka finger och fördöma det vi så klart ser. Men problemet är att vi inte ser hur sjukt vårt eget samhälle är – vilket däremot de flesta invandrare mer eller mindre klart ser!

  I Sverige verkar man leva i föreställningen att det mesta i samhället har utvecklats till det bättre och att t ex den sexuella frigörelse som kom i gång på 70-/80-talet fortsätter linjärt och gör oss allt lyckligare och friskare och att de idéer som präglar dagens samhälle därför kan föras ut till hela världen. Det är helt fel. Feminismen har både muterat och kapats av radikalfeminister, som tror att ett matriarkat skulle vara friskare och humanare än patriarkatet. De konflikträdda, solidariska, förstående, kärlekstörstande männen har backat steg för steg och de manliga opportunisterna och karriäristerna har döpt sig till feminister. Men ett feminiserat land är helt försvarslöst.

  Det värsta är att våra barn och unga mår sämre än någonsin, därför att så många av deras ”vuxna” närstående förblir barn. Redan barnen hjärntvättas och växer in i en bigott medial sexualisering och klassificering. Samma falskhet, självbedrägeri, hyckleri och utopism som har präglat invandrarfrågorna präglar dagens sexuella normer och beteenden och hela den påbjudna feminiseringen. De invandrare som med andra ögon avläser vårt samhälle ser stor anledning att förakta oss för detta. Det är i mötet och konfrontationen med dem som vi själva också kan komma till insikt och börja bygga ett friskare samhälle. I dag måste vi öppna ögonen även för feminismens destruktiva och farliga sidor och börja stödja den goda maskuliniteten hos män och pojkar, flickor och kvinnor – innan det är för sent.

  Gillad av 1 person

 16. Mats Jonsson skriver:

  Rikard! Det kan väl hända, att man kan kalla den gamla bondemoralen pragmatisk i någon bemärkelse. Men det är värt att lägga märke till, att man ville undvika utomäktenskapliga förbindelser, som kunde medföra olägenheter vid arvsskiften. DNA-tester i släktforskningen har blivit populära på senare tid och visar att otrohet höll sig på en förvånansvärt måttlig nivå.En gravid fästmö gifte man sig med. I en bofast jordbrukarbefolkning finns ett allmänt intresse av ordning och fason i familjesammanhangen. Det är inget som behöver beordras av någon eventuell härskarklass. Både små och stora markägare hade samma intresse och underkastades samma moral, som ytterst syftade till gruppens överlevnad. ”Property goes before people”, som Lord Peter Wimseys mamma sade.

  Gillad av 1 person

 17. Gunilla skriver:

  En lång och intressant analys. Men förklaringen till de otaliga våldtäkterna av svenska kvinnor och nu senast uppmärksammade (och av media och skolor försök att mörka) sexuella trakasserier (inkl våldtäkt) av svenska skolflickor är mycket enklare. Dessa mäns heliga skrift talar om den otrogne hunden och hans hynda. Det är vi alltså. Våra kvinnor är per definiton horor. Min fråga är om Sveriges alla kvinnor måste våldtas innan vära politiker tar tag i hatbrotten mot våra kvinnor istället för att agera som förrädare. Eller vill de kanske inrätta statliga bordeller där våra kvinnor och flickor ska göra ‘sexuell värnplikt’ åt dessa fina nya svenskar. I sammanhanget ska man också veta att kvinnorna i haremen var ‘otrogna’ slavar, inte av deras egna kvinnor.

  Gillad av 2 people

  • Fredrik Östman skriver:

   Den ras och kontinent som bidragit med det största antalet slavar sedan Västroms fall är vita från Europa och inte t.ex. svarta från Afrika.

   Gilla

 18. Hovs--hallar skriver:

  PS: Susann Andersson ovan skriver ett utmärkt svar på den passus jag inte alls höll med om i Patriks text., nämligen detta:

  ”…Den moderna strategin är förmå unga kvinnor att tillmötesgå de unga männens åtrå…”

  Rent nonsens anser jag. Den ‘moderna strategin’ är inget som uppfunnits uppifrån, utan har växt fram parallellt med sådant pionjärarbete som utfördes av personer som Elise Ottesen-Jensen ( https://sv.wikipedia.org/wiki/Elise_Ottesen-Jensen ) — med flera.

  Kalla det hellre en folkrörelse i protest mot en unken förlegad sexualmoral, som framförallt drabbade kvinnorna då deras sexualitet skambelades.

  Gillad av 1 person

  • Fredrik Östman skriver:

   Den sociala och tekniska utvecklingen gjorde den sexuella kontrollen obehövlig samtidigt som samhällets nytta av frigjorda människor ökade. Det var självklart ingen medveten design med avsikt att ‘kontrollera genom att inte kontrollera’, ett koncept man väl måste vara socialist för att inte avfärda som komplett nonsens utan vidare.

   Gilla

 19. Gunhild skriver:

  Här kommer lite olämplig läsning för övertygade feminister;

  Inom biologin utgör reproduktionen ett nav som det mesta kretsar kring. Att föra sina egna gener vidare är helt avgörande. Misslyckas det dör arten ut. Runt detta absoluta reproduktionskrav har det utvecklats en mångfald av olika sexuella strategier. Olika beroende på art och livsförutsättningar. De överlevande har med hjälp av framgångsrika strategier överlevt urvalsprocesserna. Inget liv på jorden klarar sig därför utan sexuella strategier.

  Överlag har däggdjur ”valt” en strategi där relativt få individer föds fram av en hona. Och att man då tar hand om avkomman under relativt lång tid. Den enskilda avkomman blir då till en tung investering, gällande över mycket lång tid. Det här gäller för djur som elefanter. Men är också utmärkande för de större primaterna, inbegripet människan.

  Andra djurarter har satsat på ett mycket stort antal avkommor, utan någon omvårdnad alls. Som många fiskar och groddjur. Investeringen i avkomman ser därför mycket olika ut för olika djur ,och växtarter också för den delen.

  För människan utgör avkomman en ytterst stor investering. Men den investeringen ser lite olika ut för respektive kön. Mannen kan sprida sin säd mycket självsvåldigt. Som vi i massmedia blivit varse. Den möjligheten har inte kvinnan. Hon kan inte fly från havandeskapets tunga börda, och de efterföljande åren av uppväxande barn, i början tätt invid sitt bröst.

  För mannen ser det annorlunda ut. Han kan tämligen lättvindigt bli far till massor av barn, utan att egentligen själv veta om det. När väl en mor fött ett barn brukar hon också kämpa väl för dess överlevnad och uppväxt.

  Det här leder till olika sexuella strategier hos de båda könen. För kvinnan gäller det att skapa en trygg och pålitlig och uthållig miljö för barnen. Den strategin finns naturligtvis också hos mannen, men inte på samma hårt kopplade sätt som hos kvinnan. Han kan ge trygghet på ett mer övergripande sätt.

  Dessa olika strategier är rätt så påtagliga när man läser gamla tiders äktenskapsannonser. Männen erbjuder resurser i form av materiella ting och status i sin annonsering. Kvinnorna signalerar mer med sina yttre personliga attribut och egenskaper. Hennes reproduktiva kvaliteer står mer direkt direkt utskrivna i annonsen.

  En kvinna vet också att hennes eget barn faktiskt också är hennes eget. Det kan inte en man vara säker på. För kvinnan är tryggheten för avkomman helt avgörande, kanske inte vem som är far till barnet. Då kan faktiskt vara mer sekundärt, men knappast för mannen. Lejon biter ofta ihjäl tidigare ungar, på så sätt säkerställer han att avkomman är hans egen. Varför kämpa för andras gener?

  Rent genetiskt är det också viktigt att undvika för stor genetisk likhet. Inavel är ingen bra strategi. Dolda ”snedsteg” kan till och med vara viktiga för en mer varierad genpool. Otrohet med bevarad trygghet är i så motto ett framgångskoncept.

  Det finns hos kvinnor i princip två olika strategier att välja män, en där hon väljer den trygge familjeförsörjaren, och en där hon mer väljer en man starkt påverkad i sitt utseende av testosteron. Men en pålitlig trygghet måste likväl säkras.

  Det här leder sammantaget till att kvinnlig och manlig sexualitet inte kan jämställas. Könen har olika sexuella strategier för sexuell reproduktion. Framgång mäts efter lite olika parametrar för de båda könen. I så motto ”verklig” jämställdhet en illusion.

  Gillad av 3 people

  • pllay skriver:

   Utomförträfflig redogörelse av våra skillnader!
   Du ligger väl därmed tämligen risigt till hos FI, men här har du en frände i en mer vetenskaplig och realistisk syn på våra könsliga egenheter.
   Naturligtvis onödigt att understryka att våra olikheter inte på något sätt gör oss mindre jämlika snarare tvärtom, de gör oss på ett positivt sätt beroende av varandra.
   Tänk att den progressiva kvinnorörelsen tillsammans med religiösa fundamentalister lyckats komplicera och skuldbelägga våra liv så till den milda grad!

   Gilla

   • pllay skriver:

    Det slår mig att det inte längre är någon skillnad mellan politik, olika frihetsrörelser, godhetsfolkets övertygelse,FI och religiösa åskådningar, vi har alla blivit fundamentalister.
    Alla andra har fel, endast min åsikt är sann och riktig!
    De är onda, jag är god, de är uslingar medan jag befinner mig i de moraliska sfärerna högst upp.
    Det som är utmärkande för vår tid är polariseringen i ståndpunkterna och avsaknaden av respekt för och vilja till samtal med meningsmotståndare.
    Vi har övergivit demokratins och det goda samhällets viktigaste förutsättningar, samtalet, respekten och ödmjukheten.

    Gilla

 20. Jan Andersson skriver:

  Unga män är lika överallt, eftersom det handlar om en biologiskt drift. Men i västvärlden får unga män lära sig att styra sin energi till andra verksamheter, det kallas sublimering. Det är utan tvekan detta som har skapat västvärldens överlägsenhet, eftersom motsatsen, att ge efter för sina drifter inte ger tak över huvudet, mat på bordet eller fred på jorden.

  Gilla

  • pllay skriver:

   Men många barn!
   Barn som med bägge händer tar vad de anser sig behöva från dem som ger.
   Livets kamp handlar inte om att ha mest pengar i fickan då vi dör utan om vems gener som sprids mest och bäst, helt oberoende av civilisation och moral.

   Gilla

 21. Stella Tormanoff skriver:

  Vad roligt att du tar upp naturens gång, Patrik.
  All vänster ideologi som försöker idag utbilda bort naturens krafter har sina grunder i Darwinismen. Problemet är de flesta flum-akademiker som förspråkar mass utbildning i ett samhälle de själva har först skapat obalans och konflikter, samma dessa har aldrig sett ett flock med djur och observerat hur får, hästar eller apor bete sig. Där någonstans saknar den moderna sociologiska eliten hjärnveket som kan koppla enkelheten i det faktum att människor är apor. Någonstans ligger det i oss, i så kallade civiliserade liberala världen den impregnerade från kristendomen uppfattningen att människan är någon form av avancerat varelse som står över alla andra. Om vi inte överskattade oss själva så ofantligt mycket, kunde våra samhällsproblem lite enklare att lösa.

  Gilla

 22. idiotsäkert - noomi berlinger-stahl skriver:

  Tyvärr tror jag inte tesen håller. Det finns massor med människor i världen, kristna nunnor, munkar, och många katolska präster, buddhistiska nunnor och munkar och andra grupper av troende som ortodoxa judar vars religion kraftigt reglerar deras sexliv, utan att de tar till våld mot andra eller spränger sig i luften. Inte heller tror jag att det är islam som sådan som gör de troende våldsbenägna. Muslimer i f.d. Yugoslavien eller i Indonesien är inte alls inblandade i blodiga konflikter i samma utsträckning som muslimer i mellanöstern. Förklaringen tror jag ligger i kulturen, inte i religion eller undertryckt könsdrift.

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.