Gästskribent Rebwar Hassan: Naiva svenska politiker föder politisk islamism

Jag tror att flesta av oss är naiva, det gör ju livet lite enklare och lättare att leva. Ett förnekande av verkligheten är dessvärre en farlig naivitet. Åtskilliga politiker har en tendens att inte vilja se problemen med politisk islamism, vilket till del beror på islamismens plötsliga inflytande över politiken. De flesta politiker och debattörer behöver skaffa sig mer kunskap i ämnet.

Till exempel är gängkriminaliteten i förorter är ett oönskat ämne att diskutera. Antagligen för att en sådan diskussion kommer att leda till kritik av rådande invandrings- och integrationspolitik. Lättare att vara ”naiv”. Många som jag träffar är upprörda över att Stockholms stad har tagit fram en handlingsplan för hur man ska göra när IS-jihadister eventuellt återvänder. Jag anser att de ska straffas för brott mot mänskligheten, och kanske till och med, som Australien, straffa dem för landsförräderi.

Stockholms stad är ingen dömande instans och stiftar inga lagar. Det gör vår riksdag. Men Stockholm måste ändå förhålla sig till dessa terrorister, som kan bli en fara för oss andra i samhället. Jag tycker att de slappaste är de ”naiva” politiker som inte lyckats stifta eller upprätthålla de lagar som finns eller behövs så dessa jihadister döms för folkmord vilket även är en varning till andra som går i sådana tankar!

Naiviteten bland politiker handlar också om inkompetens. De naiva kanske vaknar med tiden men de inkompetenta är allmänfarliga. Politisk islam vill ha IS-kalifat i Europa, och de är inte naiva utan högst målmedvetna! Säpo har en hel del att göra, men utan ordentligt politiskt stöd blir det svårare och som redan sagts så blir ju alla avslöjanden lätt till kritik mot invandrings- och integrationspolitiken.

Svensk naivitet och passivitet leder således till att fler oskyldiga människor blir dödade och massakrerade i Syrien och Irak.

Enligt Ayaan Hirsi Ali har IS även förklarat krig mot muslimer som i sitt sätt att leva i praktiken bortser från stora delar av profetens ord och gärningar. Dessa muslimer lever inte efter sharialagarna, de följer inte uppmaningen till jihad och de fördömer inte andra människors sätt att leva. Islam är idag inte en fredlig religion. Om man inte underkastar sig.

Ska islam reformeras krävs att de kritiska rösterna kommer fram. Media bör underlätta en inomislamsk religionsdialog! Naivitetens tid är snart bortspolad av utvecklingens obönhörliga gång. Dax att vakna! Hallå politiker!

Rebwar Hassan, landstingspolitiker för Miljöpartiet i Stockholm.

5 reaktioner på ”Gästskribent Rebwar Hassan: Naiva svenska politiker föder politisk islamism

 1. Tritonen skriver:

  Mycket positivt att höra dessa verba från en miljöpartist! Jag var själv under förra mandatperioden förtroendevald kommunpolitiker för MP. Jag kunde dock aldrig föreställa mig att alla partier utom ett skulle ”omfamna” MPs verklighetsfrämmande migrationspolitik. När det gäller islams inflytande i Sverige, tittar de flesta ansvariga åt ett annat håll, och hoppas väl att det ska gå över, när muslimernas ”inre svensk” trädet fram.
  Jag tycker t. ex. att det är häpnadsväckande svagt, att den islamkritiska f. d. muslimen Mona Walters hindras från att hålla föredrag för sina somaliska landsmän i Rinkebys folkets hus. Enligt den socialdemokratiska ordföranden skulle lokaluthyrningen strida mot Folkets hus uthyrningspolicy (!)

  Gilla

 2. Kardox skriver:

  Islam är idag inte en fredlig religion. Om man inte underkastar sig.Skriver Rebwar Hassan. Det är väldigt fel och naivt att hävda det. Fråga alla hundratals miljoner människor som lever i fred och harmoni, och som dessutom är muslimer. Det kunde du kanske ha tagit med, så hade det varit lättare att hålla med fullt ut. Med du gav Islamhatarna vatten på sin kvarn, som enbart kommer att länka din naivitet till sin.

  Gilla

  • Sixten Johansson skriver:

   Kardox missuppfattar nog andemeningen i näst sista stycket. Rebwar Hassan skriver ju: ”– har IS även förklarat krig mot muslimer som i sitt sätt att leva i praktiken bortser från stora delar av profetens ord och gärningar. Dessa muslimer lever inte efter sharialagarna, de följer inte uppmaningen till jihad och –”
   IS kan ju utifrån sin tolkning av islam hävda att alla dessa hundratals miljoner är avfällingar. Fundamentalistisk sunni-islam kan med kraft hävda att den befinner sig i islams hjärtpunkt. Det är detta som gör att islam i dag inte är en fredlig religion.

   Gilla

 3. Dennis Urban Slotteborn skriver:

  Bra av dej att ta bladet ur munnen och kalla spade för spade. Att dom endera är naiva eller bara rädda låter jag vara osagt..men det känns som en flirt med dessa människor när vissa uttrycker sej. Att inte förstå vad detta innebär med att kramas med dessa är imbecillt för mej

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.