Den olidliga lätthet med vilken Birgitta Ohlsson lägger livet till rätta

Thomasgur1

Thomas Gür

Efter att ha sett debatten i SVT Aktuellt (4/6) mellan Birgitta Ohlsson (FP) och Paula Bieler (SD), om föräldraförsäkringen och utvidgningen av de så kallade pappamånaderna från två till tre, kan jag inte annat än djupt imponeras över Birgitta Ohlssons insyn, insikter, förmåga, och kunskaper i att veta vad som är bäst för varje familj, vad som är bäst för det enskilda barnet, den enskilda modern och den enskilda fadern, och hennes lika stora insyn, insikter, förmåga och kunskaper i att veta hur dessa individer och hur familjen, så som den frivilliga gemenskap som de vuxna ingått, bör bäst hantera sin vardag, sina gemensamma göromål och åtaganden och inrätta sitt liv.

Denna insyn och förmåga, dessa insikter och kunskaper i att lägga livet till rätta, som Birgitta Ohlsson synes besitta, är onekligen oerhörda tillgångar för vårt land och vårt folkhushåll.6 reaktioner på ”Den olidliga lätthet med vilken Birgitta Ohlsson lägger livet till rätta

 1. Jan Suhr skriver:

  Ja jag tänkte samma sak när jag såg det. Innan intervjun undrade jag varför Birgitta Ohlsson och en SD-politiker skulle debatera detta. En folkpartist förväntas ju vara liberal och stå för individers frihet och egna val. Birgitta Ohlsson hör ju hemma hos vänstern.

  Liked by 1 person

 2. Stefan Hill skriver:

  Sådan förmåga tillskrivs normalt bara Gud eller de som talar på Guds vägnar. Här talat vi inte om den kristne Guden utan någon annan form av gudomlighet.

  Vad detta är för Gud har jag inte listat ut men Hen har ett prästerskap och en helig lära som inte får ifrågasättas:
  – Det högsta målet i livet är jämlikhet
  Detta definieras som lika utfall mellan olika kategorier av människor
  – Uppdelningen av människor i olika kategorier får endast göras av prästerskapet.
  – Den som ifrågasätter prästerskapets kategorisering är rasist. Rasister är en kategori människor som int får finnas.
  – Kategorisering kan ske med vilka kriterier som helst/. Den som blivit kategoriserad kallas för rasifierad

  Liked by 2 people

 3. rickarddahlin skriver:

  Personligen avskyr jag att tänka och besluta själv så jag är oerhört tacksam över att den svenska staten och svenska politiker ämnar göra detta åt mig i nästan samtliga av livets beslut.
  Tack för att ni finns utan er så… hade jag nog klarar mig ännu bättre, växt mer som människa, haft mer pengar, bott större, mått bättre och med all säkerhet också känt större lust till att förkovra mig ännu mer.

  Liked by 2 people

 4. Yvonne Rosenthal skriver:

  Tjejstalinism , rosa maoism – svensk feminism är stalinism och maoism för tjejer . Birgitta & Co är i praktiken antidemokrater och anti marknadsekonomi och anti företagsamhet. Demokrati och marknadsekonomi förutsätter fria val och människor som kan och vill stå på egna ben och ta ansvar för sina handlingar. Kvinnor kan inte stå på egna ben enligt BO. ” Kvinnor är underordnade män”. Kvinnor som bevisligen står/ har stått på egna ben räknas som undantag- fel klass, fel religion / religiösa, arbetar i fria udda yrken, har judiska mammor (!) eller så avfärdar man allt med: Så kan ju inte alla göra.

  Jan Björklund tvingades plädera för kvotering med motiveringen att förhindra att privata företag diskriminerar fertila kvinnor. Att som liten företagare med högt kvalificerad arbetskraft diskriminera eller få rykte om sig att göra så vore förödande. Det man konkurrera med är goda villkor i syfte att behålla attraktiv personal.
  Svenska kvinnor är så hjälplösa enligt tjejstalinister att de inte klarar av att förhandla med äkta hälft om vem som ska tömma diskmaskinen och vem som ska byta blöjor på babyn. Samma stackare ska därför kvoteras in i bolagsstyrelser – inte tal om att uppmuntra kvinnor att starta egna bolag och satsa mot börsen om nu börsnotering hägrar . Tjejstalinister gillar som sagt inte företagsamma kvinnor . De privata bolag som idag existerar inom kvinnodominerande yrken som vård & omsorg ska om stalinister classic som Jonas Sjöstedt får som de vill förvägras att gå med vinst vilket kommer att innebära att de går omkull. Infantila kvinnor, fjompiga muffins från Ö-vik – de är svikare och förrädare ,infantila populister , ignoranter – helt enkelt tjejstalinister.

  Liked by 5 people

 5. Pia Ivarsson skriver:

  På samma sätt som en hel del arbetsgivare har sådan insyn och förmåga, insikter och kunskaper i huruvida jag kommer att skaffa barn inom några år.

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.