BIRGITTA SPARF: Full valuta för pengarna

Jag har besett partiledardebatten 22 maj på SVT Forum och känner mig helnöjd.

Bara att få se den bittra, arga och självutnämnda envåldshärskaren Magdalena Andersson se farlig och sträng ut när hon i uppläxande och ödesmättad ton ännu en gång säger: ”Ulf Kristersson [konstpaus], du är Sveriges statsminister!!” är värt 1300 spänn om året. Fanns det ett kalkonpris för bästa, läs: sämsta, aktris i riksdagen så skulle hon direkt få årets Guldkalkon.

Och Muharrem Demirok har bytt ut sin högaffel, sin räfsa och sin nyinförskaffade keps från Lantmännen mot en penna med ett penntroll på toppen. 10 negativa stilpoäng för den poseringen, som renderade i en tillsägelse från talmannen som påminde om att rekvisita inte är tillåten i talarstolen, i riksdagen är det enbart orden som gäller. Om man har några.

Jimmie Åkesson var som vanligt lysande, tillsammans med Ulf Kristersson som verkligen kan ge svar på tal när det hettar till.

För övrigt var det förväntade och helt vettlösa anklagelser mot regeringen från kommunisterna och MP. Partiledarna för L och KD försvann i det allmänna bruset, men de spelade sina biroller trovärdigt och bra.

För en gångs skull fick jag full valuta för mina skattepengar till SVT!

Foto: Skärmdump SVT

Birgitta Sparf