BITTE ASSARMO: S-märkta diakonen Anna Ardin kommer ut som fullfjädrad foliehatt

Vi har många underliga kristna representanter i det här landet. Svenskkyrkliga prästen Anna Karin Hammar är en sådan – sedan den 7 oktober har hennes Facebookflöde formligen svämmat över inte bara av Israelhat utan också av uppenbart antisemitiska inlägg, något som jag tidigare sktivit om här. En annan är socialdemokraten Anna Ardin.

Anna Ardin har under många år varit tongivande inom socialdemokratins religiösa falang, Socialdemokrater för tro och solidaritet (f d broderskapsrörelsen). Där bidrog hon till att islamisten Omar Mustafa fick en gräddfil upp i toppskitet hos de religiösa socialdemokraterna.

Anna Ardin är närmast urtypen för den kvinnliga sortens terror-romantiker, som jag brukar benämna shejkromantiker. skrev jag här på DGS förra året, med anledning av att Socialdemokraternas vurmande för terrorister togs upp i riksdagen.

När sanningen om Omar Mustafas rätta värdegrund kom fram blev Anna Ardin mer eller mindre skogstokig och gick mental bärsärk på sociala medier.

Numera är Anna Ardin diakon i Equmeniakyrkan och förmodas vara något slags expert på ”profetisk diakoni”. Vad det innebär kan man spekulera i men hon är mäkta populär även hos många vänstersinnade i svenska kyrkan. Dessutom är hon synnerligen flitig i att sprida riktigt osunda antisemitiska konspirationsteorier på sociala medier. Som på X helt nyligen:

Och vem dödade egentligen de döda i ”Hamas attack”? Vem har dödat de döda i gisslan? Vem har något hundratal i gisslan och vem har gisslan i tusental? skriver hon bland annat.

”Hamas attack” inom citattecken, och de retoriska frågorna (som hon tror ska få henne att verka särskilt upplyst och insatt) betyder bara en sak, nämligen att Anna Ardin vill förmedla att det är Israel som själva genomfört terrordådet den 7 oktober. Hennes lättsinniga kommentar om gisslan säger dessutom att hon inte bryr sig ett skvatt om de kvinnor och barn som kidnappats av terrorister. Tycker hon ens att Hamas är en terrororganisation? Tveksamt.

Ännu har jag inte sett något Ardin-inlägg om att judarna dricker blod från palestinska barn men det är just i de grumliga vattnen hon krälar runt.

Anna Ardin säger sig vilja ha en ”faktabaserad debatt”. Det är naturligtvis inte sant. Hon vet förmodligen inte ens vad en sådan innebär. Det är pinsamt uppenbart att hon går islamisters ärenden och vill ha en debatt baserad på gammalt antisemitiskt tänk.

Och visst, vi vet alla att antisemitismen är djupt rotad inom de kristna kyrkorna, men har inte Equmenia kommit längre än så här?

Hur kan en människa som sprider sådan här illvillig dynga och ett sådant glödande hat ens få komma i närheten av ett jobb i ett kristet samfund?

Foto: Skärmdump Anna Ardins X-konto

Bitte Assarmo