HITTAT PÅ NÄTET: Regeringens fel eller föräldrarnas? Hunger väcker debatt

Nyligen skrev Lena Andersson i Svenska Dagbladet om den påstådda svälten bland svenska barn. Det har skapat en infekterad debatt med svallande känslor.

Lena Andersson skriver i sin krönika att det är föräldrarnas fel om barnen hungrar, inte regeringens. Det har fått många debattörer att rasa. ”Farligt nära avhumanisering” skriver Ann Heberlein i Aftonbladet. I public service har vänsterdebattörerna Daniel Suhonen och Erik Rosén rasat mot Lena Anderssons fokus på föräldraansvaret.

Många håller dock med Lena Andersson. Hanne Kjöller skriver på Twitter:

Lena Andersson har givetvis rätt. Det är beklämmande att höra Daniel Suhonen i SR och Eric Rosén SVT försvara en felaktig användning av ord som hunger och svält med att det är synd om folk som har ont om pengar.”

Här kan du följa diskussionen.

Bild: Skärmdump, Svd

Redaktionen