ANDERS LEION: Kan ingen stoppa henne? 

Jag har länge, som DGS läsare vet, skrivit om Magdalena Andersson under rubriken Sveriges obehagligaste politiker. Jag förundras fortfarande över hennes beteende. Det är för henne som politiker och för hennes parti en stor belastning. 

Hon är så ilsken, snarstucken och väljer så obehagliga uttryckssätt att hon i längden kommer att skjuta ifrån sig också sina mest trogna anhängare. Hennes uppträdande är rent kontraproduktivt, det skadar henne själv och det parti och den sak (vad den nu är) hon företräder. 

Jag försöker förstå henne: Varför gör hon så här? Jag hittar inget vettigt skäl. Hennes uppträdande pekar mot en enda möjlig lösning: Hon övermannas själv av sina reaktioner. Hon kan inte styra sig. 

Hon lider alltså av ett problem, av något som tyder på något slags mental defekt. Den kan i sin tur ha olika orsaker. Är hon en drogmissbrukare, går hon i ständig baksmälla? Hennes förmåga att röra sig, att behärska kroppen tyder inte på det. 

Hursomhelst: Hon är inte bara ett problem för sig själv och sitt parti. Hon är ett problem för det Sverige som hon kan komma att leda en gång. 

Kan ingen stoppa henne? 

Anders Leion