BIRGITTA SPARF: Om vår oberoende socialistiska statsradio

Bakgrund: Personer som klassas som säkerhetshot ges tillfälliga uppehållstillstånd ett år i taget i Sverige. De ska egentligen utvisas direkt, men eftersom de riskerar att fara illa i sina hemländer så går det naturligtvis inte att verkställa utvisningarna.

Därför får de i stället tillfälliga uppehållstillstånd på ett år i taget I Sverige, och därmed tillgång till samtliga våra välfärdssystem samt främlingspass som ger dem rätt att resa fritt inom EU.

Detta eftersom det anses bättre att den svenska befolkningen utsätts för säkerhetshot än att dessa konstaterade terrorister och personer som begått krigs- och folkrättsbrott ska behöva riskera att få några hår krökta på sina små värdefulla huvuden i hemländerna.

Bättre då att de får vara trygga och säkra här i Sverige och att vi får försörja dem.

Migrationsverkets generaldirektör Mikael Ribbenvik har förtjänstfullt och upprepade gånger påtalat detta missförhållande sedan 2017 utan att få något som helst gehör från MP/S-regeringen.

Programledarna Monica Saarinen och nytillskottet Marcus Nilsson har med anledning av detta migrationsminister Maria Malmer Stenergard (M) som gäst i Studio Ett den 20 april. Båda programledarna är märkbart störda över att ens behöva ha henne i studion och utnyttjar sin två-mot-en-position maximalt för sina hätska utfall mot henne.

Att Saarinen är uttalad vänster vet vi redan. Men det är sällan jag hört en programledare i Studio Ett som så öppet visat sin totala avsky inför intervjuobjektet och hennes politik som denne Nilsson. Han verkligen hugger mot henne. Dessutom ställer han de mest korkade frågor jag någonsin hört i P1, vilket inte vill säga lite:

– Det låter ju på dig som att det är ganska angeläget, det här! Du har ju tidigare också sagt 2020 att säkerhetshot ska inte gå omkring på våra gator. Nu nämner du det igen, att det här är en säkerhetsfråga. Varför har inget skett tidigare, då?!

– Ja, den frågan måste naturligtvis ställas till våra tidigare socialdemokratiskt ledda regeringar, och det här är inget nytt… Nilsson går in och avbryter på ett aggressivt sätt och pratar i mun på henne:

– Men nu är det DU, bland annat, som sitter i den här REGERINGEN! Nej, det är inget nytt och det är en viktig fråga, menar du?!

– Ja, det är exakt sex månader sedan jag tillträdde. Men under flera år så har Migrationsverket lyft den här frågan med regeringen, försökt få in den i utredningar men bara fått kalla handen och… Han avbryter igen och hojtar triumferande:

– Sex månader! Just det, sex månader har du suttit!! Om det nu var så viktigt, varför började du inte direkt?!

Jag blir faktiskt fullständigt mållös. Detta sker i radion, öppet inför allas våra öron. Och ledningen förstår inte ens hur fel det är eftersom allt ligger kvar på nätet, helt oredigerat.

Marcus Nilsson har utan tvekan gett den socialistiska och politiskt oberoende statsradion ett helt nytt ansikte!

(En informativ intervju med Mikael Ribbenvik sändes på i P1 Morgon igår.)

Birgitta Sparf