BIRGITTA SPARF: Så blir man svensk

Det allra ädlaste, finaste och högsta tillstånd som går att uppnå på denna jord, det är att vara svensk. Enligt vår politiska och journalistiska maktelit.

Därför anser denna maktelit att varje invandrare, oavsett vem eller vad man är eller vad man gör, är en tillgång för landet. Varje outbildad analfabet från Mellanöstern och Afrika som lyckats flytta hit är exakt lika svensk som Nils Dacke, drottning Kristina, Selma Lagerlöf och Alfred Nobel.

Har man väl passerat gränsen till Sverige så är man lika ursvensk som vi, som i rakt nedstigande led är ättlingar till Vikingarna. Man är lika svensk som våra förfäder som plöjde och odlade jorden under karga, usla och fattiga förhållanden för 150 år sedan.

Man är lika svensk som Amerikafararna Karl-Oskar och Kristina från Duvemåla. Lika svensk som en yngling i Säffle som genom id och flit under 30-talet läste sig till en ingenjörsexamen på Hermods, för att kunna vara med och bygga upp landet, från fattigdom till rikedom.

Det måste vara tufft att ha flyttat från Somalia till Rinkeby, varmt inviterad av politikeradeln till en gratis och livslång All Inclusive. För att så fort man checkat in få höra att man förväntas rädda inte bara pensionerna utan även välfärden och demografin. Ett rätt så tungt uppdrag.

I ett sådant läge börjar man med det enklaste. Man börjar alstra barn i en hejdundrande takt. Helt enligt maktelitens intentioner. Den svenska befolkningen är ju alarmerande gammal och sjuklig, helt på väg att dö ut. Därför behövs massor av nya unga och friska människor med rötter i Somalia och Irak, redo att hugga i för Kung och Fosterland.

Det är därför man får så bra betalt för att föda barn i Sverige. Ju fler barn man föder, desto bättre betalt. Signalerna från samhället till de inflyttade kunde inte vara tydligare.

Ingen ska komma till mig och påstå att irakier, syrier och somalier roffar åt sig från vårt välfärdssamhälle. Det är vår egen politikerelit som har bjudit in dem till den pågående bidragsfesten. Eftersom vi är rika och har råd och inte skulle ha en chans att klara oss utan alla bidragsberoende invandrare från Mellanöstern och Afrika.

En ung tjej från Libanon stod för några dagar sedan i programmet Sverige möts och frågade upprört:

– När blir jag svensk? Är inte vi svenskar?! Vi betalar skatt! Alla i min familj betalar skatt!

Det enkla svaret på denna komplicerade fråga är att du blir svensk när du lägger ner allt snack om din hudfärg och ditt ursprung. När du slutar klaga över hur diskriminerad du är och när du slutar hävda att Sverige är ett rasistiskt land, för det det stämmer inte.

Du blir svensk när du slutar gnälla och istället utbildar dig, kavlar upp ärmarna, blir produktiv, arbetar och betalar in skatt utan att för den sakens skull förvänta dig jubel och rungande applåder.

När du slutar kräva speciella förmåner för din egen grupp och gör rätt för dig, för allas och det gemensammas bästa, utan att ligga andra till last. Då har du blivit svensk. Så enkelt är det!

Birgitta Sparf