HITTAT PÅ NÄTET: Polishundar ”rasistiska” enligt demokrater i Kalifornien

Två medlemmar i Kaliforniens representanthus, demokraterna Corey Jackson och Ash Kalra, vill förbjuda polishundar. De är ”en skadlig praxis som varit en stöttepelare i USA:s historia av rasism och våld mot svarta”, skriver de i ett pressmeddelande, enligt Los Angeles Times.

Användningen av polishundar har tillfogat svarta och färgade amerikaner livslångt trauma, menar Jackson och Kalra, som nu vill få slut på denna ”omänskliga praxis”.

Polishundar används i många länder och har som uppgift att övervaka och patrullera men också att söka efter narkotika, vapen, sprängämnen, brännbara vätskor och liknande. De används också i sökandet efter försvunna personer, i jakten på misstänka brottslingar och som räddningspersonal vid olyckor.

Huruvida Jackson och Kalra anser att polisen fortfarande bör få använda hundar i denna typ av sökningar framgår inte av pressmeddelandet.

Bild: Hundträning i delstaten New York (från wikimedia commons)

Redaktionen