Gästskribent ROBIN ERIKSSON: Sveriges demokrati är svag 

Kristdemokraterna brukade vara ett kristet parti. Då de kom in i riksdagen blev de som övriga partier. Partiets mest kristna politiker brukade vara Tuve Skånberg, Lennart Sacrédeus och Lars Adaktusson. Nu har alla tre försvunnit från EU-parlamentet och riksdagen.

De trodde för mycket på Gud och utmanövrerades av partitopparna som gillar att gå på nattklubbar och att skutta runt i prideparader. Partiledaren har köpt så mycket smink av familjen Wahlgren att hon har hamnat hos Kronofogden. Efter EU-valet år 2014 söp ledande kristdemokrater sig fulla och somnade i ett hotellrum. En drogliberal anklagade en tatuerad hårdrockare för lårtafsning. Det låter som ”Paradise Hotel” men det är Nya Kristdemokraterna.   

Nu vill partiledaren Ebba Busch att Sverige ska skriva in i grundlagen att det finns en rättighet till abort. Den blå regeringen vill att det ska bli lättare att byta kön. Det är den diametrala motsatsen till de värderingar som Kristdemokraterna brukade ha. Sveriges medier har drivit opinion om abort. RFSL har lärt unga svenskar hur de ska tänka. Ebba slickar på pekfingret, räcker upp det i luften och känner åt vilket håll vinden blåser innan hon börjar vindsurfa. Förut var Ebba invandringsliberal. Hon började nästan gråta för hon vurmade så mycket för de stackars flyktingarna. Nu har hon blivit invandringskritiker och försöker överträffa Jimmie Åkesson som har varit invandringskritiker sedan han kom in i målbrottet.  

Sverigedemokraterna brukade vara mycket nationalistiska. Nu har de blivit mer globalistiska. Sverigedemokraterna har ändrat sig om samvetsfrihet, sena aborter, homoadoptioner, EU och Nato.   

Moderaterna brukade vara ett konservativt och mossigt parti. Nu har de blivit liberalkonservativa. Att vara liberalkonservativ är som att vara smal och tjock på samma gång. Moderaterna borde kallas smaltjockisarna. Alla konservativa tendenser då det kommer till nationalism och familjer har försvunnit.  

Miljöpartiet brukade ha ett starkt miljöintresse. Nu är de främst intresserade av att vara snälla mot afghanska män som ska få flytta till Sverige medan vietnamesiska damer ska utvisas.  

Vänsterpartiet brukade vara kommunister. Nu har de blivit likadana som Socialdemokraterna. De borde bli en del av Socialdemokraterna i stället för att vara ett slöseri med plats. I Tyskland finns partiet Die Linke. De är till för folk som tycker Östtyskland var bättre på kommunisttiden. Det borde kanske finnas ett kommunistiskt alternativ i en demokrati. Kommunisterna var ej helt usla heller. De var emot att byta kön på barn och att man skulle importera män från världens mest våldsamma och fattiga länder. Kuba är mindre PK-religiöst än Sverige.   

I USA finns två partier som får röster. Det finns ändå mycket större åsiktsmångfald hos partierna i USA. Som amerikansk politiker kan du avvika från partilinjen. I Sverige får du ej avvika från partilinjen. Partiledaren bestämmer vad alla i partiet ska tycka och har samma makt som påven på 1400-talet. Om du ej tycker exakt som partiledaren blir du utesluten ur partiet.   

I Sverige är det viktigt med samarbete och att alla måste tycka likadant. Då Sverige ska sparka boll mot Brasilien eller Colombia vet alla att Sveriges spelare är klart sämre på att dribbla, passa och skjuta. Sverige har ändå en chans att vinna för svenskarna kan samarbeta. Det sägs att när nysvensken Zlatan slutade i landslaget så blev laget bättre. Pursvenskarna var ej lika bra som Zlatan på att sparka boll men de var bra på att samarbeta då de slapp den individuelle idrottaren Zlatan.  

Svenskens konfliktskygghet och oro för vad grannarna ska tycka gör Sverige mindre demokratiskt än andra länder. I en riktig demokrati ska det finnas ett kommunistiskt parti, ett socialdemokratiskt parti, ett grönt parti, ett liberalt parti, ett konservativt parti, ett kristdemokratiskt parti (deras politiker borde vara nyktra, drogfria, kyska och läsa Bibeln) och ett nationalistiskt parti. Som väljare ska du få välja mellan partier som har alla möjliga åsikter. 

I Sverige har alla partier samma åsikter. Om du tjänar mer än medel röstar du på det blå laget. Om du tjänar mindre än medel röstar du på det röda laget. Det lag som är bäst på att lura medelinkomsttagaren att rösta på deras lag vinner.  

Robin Eriksson är en funktionshindrad och kristen man. Den som vill kan swisha en gåva till 0760836744.