BITTE ASSARMO: Böneutrop svensk kultur enligt Aftonbladets ledarskribent

Aftonbladets ledarskribent Anders Lindberg gör sig, inte för första gången, till en nyttig idiot för islamistiska krafter i Sverige. Utan att reflektera över islam som ideologi, hur den muslimska världen ser ut, eller hur moskéer i Sverige finansieras påstår Lindberg att böneutrop är en självklar del av den svenska kulturen.

”Sanningen är att böneutrop är lika mycket del av svensk kultur som allt annat som människor i Sverige ser som sin kultur. Det mesta av det som idag är ‘urgamla svenska traditioner’ är varken urgamla eller svenska” skriver Lindberg i sann PK-istisk anda.

Det finns inget som är genuint svenskt, därför ska vi vara glada och tacksamma för att vi får ta del av andra folks kulturer, är budskapet.

Men det är självklart för alla, utom för dem som är totalt förljugna, att muslimska böneutrop inte alls hör hemma i Sverige. Ett land som bygger på kristen grund, har ett sekulärt samhällsskick och en genuin tro på jämställdhet, ska inte pådyvla människor trosbekännelsen från en religion som predikar att hälften av människorna är mindervärdiga på grund av sitt kön.

När en ledarskribent i Sverige skriver en så här aningslös och direkt propagandistisk text om en religion som han uppenbarligen har ytterst lite kunskap om blir man väldigt fundersam. Hur kan en människa som åtnjuter alla de friheter som väldigt många människor – främst kvinnor men även män – i den muslimska världen berövas välkomna samma förtryck i Sverige? Det är direkt stötande.

Att det inte finns något som kan kallas svenskt har varit PK-isternas käpphäst i decennier och det har alltid använts för att tvinga på oss svenskar kulturella företeelser som är fullkomligt malplacerade i vårt land och som de allra flesta av oss inte är ett dyft intresserade av. På grund av denna hjärntvätt finns det idag massor av svenskar som dessutom tror på lögnerna och som skrattar hånfullt om någon dristar sig till att tala om svensk kultur och svenska traditioner.

I artikeln antyder Anders Lindberg dessutom att både förbud mot koranbränning och böneutrop närmast är en förutsättning för ett svenskt Natomedlemskap. Eller hur ska man annars tolka detta?

”Att koranbränningen utanför just Turkiets ambassad skulle ha skett i ett slags politiskt vakuum kan vi alltså glömma. Just denna typ av rasistiska och provocerande aktioner just nu har en direkt effekt på Sveriges Natoansökan och hela säkerhetssituationen i norra Europa.”

Om vi svenskar protesterar mot påtvingade trosbekännelser i form av böneutrop, och fortsätter hävda vår rätt att bränna en bok vi ogillar, kan vi med andra orsaka fullskaligt krig i hela den här delen av världen, om vi får tro Lindberg. Vi svenskar ska helt enkelt kröka rygg för islam, annars…

Inte ens med den låga bildningsnivån han ger uttryck för är det troligt att Lindberg på fullt allvar anser böneutrop är en del av svensk kultur. Han är främst ute efter att provocera, och få klick på sociala medier. Dessutom ger det fortfarande vissa pluspoäng i den massmediala finsoffan att uttrycka den här typen av världsfrånvända åsikter. Men det är likväl häpnadsväckande att en ledarskribent på en av landets största tidningar är så oerhört vårdslös med att värna de rättigheter och friheter vi åtnjuter i Sverige. Det är dags att Aftonbladets ledning skickar Lindberg på en kurs i demokratifrågor.

Fotnot: Jag länkar inte till Anders Lindbergs artikel. Den som vill läsa texten hittar den via googlesök.

Bild: Skärmdump, Aftonbladet

Bitte Assarmo