BIRGITTA SPARF: Misslyckad fattigdomspolitik

Aktuellt (2/3) hade ett reportage om shoppingkvarteren runt Stureplan. Där pågår kommersen precis som vanligt i de exklusiva märkesbutikerna. Och det är fortfarande svårt att få bord på de dyra restaurangerna.

Detta verkar störa Aktuelltredaktionen å det grövsta. Det var då väl själve fan att inte miljöpartiets och sossarnas socialistiska politik, som varit inriktad mot att göra absolut alla lika fattiga, har fått bättre genomslag. Trots stöttning från både kommunister och centerpartister.

Det finns fortfarande platser dit den bedrivna politiken om en helt jämlik fattigdom för alla inte riktigt har nått fram.

Inte ens nedstängningen av en massa fullt fungerande kärnkraftverk med efterföljande elkris verkar ha bitit på ”de rika”. Inte heller därmed efterföljande inflation.

Saab:s orderingång bara ökar och ökar. De som säljer billig mat blir bara rikare och rikare. Antalet dollarmiljardärer i Sverige har stigit med 12 000 bara mellan 2020 och 2021. Och de besuttna fortsätter att köpa svindyra klockor och handväskor på Biblioteksgatan, som om ingenting skulle ha hänt.

Redaktionen kallar in en forskare i fastighetsekonomi och finans från KTH, även ordförande i det Klimatpolitiska rådet, för att reda ut detta märkliga fenomen.

Forskaren förklarar mekanismerna runt att det fortfarande finns så många rika i Sverige och hon ger en liten strimma hopp till programledaren Nike Nylander:

– Så skulle den här krisen även slå mot arbetsmarknaden, då skulle även den här kategorin kunna skadas?!?

Själv tillhör jag inte på något sätt kategorin lyxshoppare. Men jag är glad att ”de rika” fortfarande finns. Det är de som, trots hårt motstånd från socialisterna, får hjulen i Sverige att fortsätta snurra. Låt dem hålla på med sitt fullkomligt idiotiska och vanvettiga beteende att shoppa handväskor för 110 000 kr och klockor för 495 000 kr!

Jag kan känna mig mig väldigt nöjd med att fattigdomspolitiken bedriven av MP och S med stödpartier har misslyckats, eftersom den ännu inte har drabbat absolut alla!

Birgitta Sparf