HITTAT PÅ NÄTET: Islamister protesterar – vill ha särlagstiftning för muslimer

Det islamistiska partiet Nyans avser nu att hänga dockor föreställande Jimmie Åkesson (SD) och Johan Pehrson (L). Agerandet är en protest mot yttrandefrihet och en demonstration för införandet av hädelselagar.

Bakom initiativet, som sker i enlighet med lagen om yttrandefrihet, står partiets ledare, Mikail Yüksel. Han anser dock inte att yttrandefriheten ska gälla alla utan vill att Sverige inför särlagstiftning för muslimer. Yüksel och hans parti vill att koranbränning ska förbjudas, att det ska bli svårare för samhället att omhänderta vanskötta barn från muslimska föräldrar samt att utländsk finansiering av svenska moskéer bör får fortsätta obehindrat.

Bild: Skärmdump från Nyans hemsida, där de beskriver sig som ett parti som inte är ”som andra partier”

Redaktionen