HITTAT PÅ NÄTET: Muslimsk politiker ifrågasätter yttrandefriheten

I ljuset efter att någon hängt upp en docka föreställande Turkiets ledare Erdogan har nu det muslimska partiet Nyans ledare Mikail Yüksel gått i taket. Kränkt av tilltaget skriver han på sitt Twitterkonto att han överväger att hänga upp dockor av andra ledare, framför allt Israels. Yttrandefriheten måste ju värnas, skriver han ironiskt.

Yüksel får svar på tal och en genomgång av kommentarerna till hans tweet visar att yttrandefriheten ännu är fast förankrad i det svenska samhället, även om det finns krafter som vill avveckla den.

”Inga legala problem såvitt jag vet. Kör på. Mycket viktigt med yttrandefrihet.” skriver en twittrare och en annan skriver ”Jag skulle inte bry mig. Det är mest ni från mellersta östern som inte klarar av att ruska av er oförrätter.”

Här kan du följa kritiken mot Mikail Yüksel på hans twittertråd.

Redaktionen