PATRIK ENGELLAU: Jag vill ha pengar från dig

Förra året kostade Det Goda Samhället ungefär 400 tkr att producera. Skribenterna får inget betalt, inte jag heller, men det finns mycket annat som kostar pengar.

Underskottet har hittills täckts av närstående stiftelser och företag. Men nu börjar dessa närstående att morra över utgifterna. De säger, med rätta, att de nästan ensamma dragit lasset i åtta år och att det är dags att andra, i första hand läsarna kanske, nu hjälper till.

För de 400 tkronorna blev det under förra året strax över en miljon unika besökare, vilket betyder 40 öre per unik besökare för obegränsat antal läsningar. Totalt var det nästan åtta miljoner sidvisningar, vilket betyder fem öre per artikelläsning.

Här står det hur du kan gå till väga för att betala. Använd inte PayPal, tack, ty det är väldigt svårt att få ut pengarna därifrån.

PS Jag menar förstås inte att du ska betala efter produktionskostnaden för din läsning utan snarare några hundra eller tusen gånger mer.

Patrik Engellau