BIRGITTA SPARF: Något om cancelkulturen

Jag är naturligtvis varken rasist, nazist eller fascist.

Men jag har i mitt arbete inom socialtjänsten sett många av de negativa konsekvenser som massinvandringen från MENA fört med sig. Och jag har även skrivit en hel del om dessa erfarenheter på Facebook och här på Det Goda Samhället.

Nyligen fick jag upp ett minne på Facebook från för sex år sedan. Och det är nog ett av de allra roligaste försöken att tysta och rasiststämpla mig.

Jag var FB-vän med en musiker i ett halvkänt indieband. Han var helt klart vänster men kul att följa, hade bra humor.

I och med att vi var vänner kunde han kommentera mina inlägg, och när jag skrev om mottagandet av kvotflyktingar i en kommun där jag hade ett uppdrag gick han i taket:

– Det är fan i mig rent chockerande att en socionom och socialsekreterare kan uttrycka sig som du gör! Du är direkt olämplig för ditt jobb och borde inte få arbeta inom socialtjänsten! Nu kräver jag att få kontaktuppgifter till din chef! Du ska fan inte få jobba en enda dag till!

Jag svarade:

– Stort tack för respons! Eftersom jag är egenföretagare inom Sparf Konsult är jag min egen chef. Men jag bokar gärna in en tid så du får möjlighet att mera utförligt förklara för mig varför jag inte längre ska få utöva mitt yrke. Meddela en dag som passar så ordnar vi ett möte!

Märkligt nog så återkom han aldrig…

Birgitta Sparf