MOHAMED OMAR: Sargon of Akkad tillbaka på Twitter

Twitters nye ägare Elon Musk har återöppnat flera konton som stängts av den föregående ledningen. I svenska medier märks en oro för att maktbalansen på Twitter nu ska förskjutas från pk till mindre pk. Man beskriver det som att ”hatet” kommer att öka.

En av de avstängda som nu – efter fem år – har fått återvända till plattformen är den brittiske youtubern Carl Benjamin, även känd under pseudonymen Sargon of Akkad. Han beskriver sig själv som ”klassisk liberal” och ”skeptiker”.

Sargon of Akkad är en mycket populär kritiker av pk-ism och wokism inom både den politiska sfären och underhållningsindustrin.

Under Gamergate-striden 2014 argumenterade han för att feminister försökte använda datorspel som verktyg för att påverka samhällets värderingar.

När olika regeringar i världen genomförde ”nedstängningar” som åtgärder mot den kinesiska febern var Sargon of Akkad en av dem som menade att ”boten är värre än soten”.

På Det Goda Samhället har vi under åren vid ett flertal tillfällen uppmärksammat Sargon of Akkads videor. Se här

I ett inlägg på Twitter meddelar han sin återkomst genom ett videoklipp från Peter Jackssons Sagan om ringen-trilogi som visar hur Gandalf uppstår från det döda.

Mohamed Omar