Gästskribent ROBIN ERIKSSON: ABF och den socialdemokratiska adeln 

Jag brukar ofta gå förbi Arbetarnas bildningsförbund. När jag går förbi ABF ser jag ofta män från Afrika och Mellanöstern som sitter där inne på stolarna vid borden. Dessa män sitter och fikar, spelar spel och har långa och filosofiska diskussioner med varandra som Platon och Aristoteles. Då jag går hem några timmar senare sitter samma män kvar där inne och fikar, spelar spel och diskuterar.  

Inne på ABF finns även många fruntimmer. Dessa kvinnor och flickor brukar bära hijab. Flickorna kan ha hijab även om de ser ut som åttaåringar. Jag har inget emot om katolska nunnor i Colombia klär sig konservativt för de är vuxna. Men för många svenskar är det konstigt med åttaåringar som måste klä sig konservativt och bära huvudduk. Som europeisk nudist får du ej åka till muslimska länder och skutta runt naken och spela strandtennis och fråga muslimerna om de kan smörja in din rygg med solkräm. Men som muslim får du gärna komma till Sverige och klä dig på ditt sätt.  

Vissa svenskar jobbar på ABF. Dessa svenskar brukar vara slafsigt klädda och de liknar geléklumpar i kroppen. De verkar ej ha någon muskulatur alls och det är ofta svårt att se vem som är en hanne eller hona. När jag tjuvlyssnar på vältränade svenskars diskussioner brukar jag höra dem säga att de gillar konservativa partier.  

En gång såg jag en bild på en invandrad afghan. Han skulle lära sig simma. En svensk kvinna höll i hans huvud som om han var en nyfödd bebis. I Sverige får nog invandrarna lära sig att man ska rösta på Socialdemokraterna så man får en massa hjälp. Många PK-ister tror att någon svensk måste hålla i migranternas huvuden för annars kommer de att bryta nacken för deras nackmuskler är för svaga. PK-ister behandlar invandrare som bebisar eller invalida. En gång såg jag en bild från Rädda Barnen som sa ”Alla barn har rätt till lek”. På bilden såg man vuxna afghanska män men alla låtsades om att de var barn.  

Idag gick jag förbi ABF. Jag var på trottoaren. Det kom en stor bil som åkte konstigt så jag gick extra nära väggen. Då svängde bilen upp på trottoaren precis utanför ABF så den nästan körde på mitt vänstra knä. Ut kom en muslimsk man, hans fru och hans många döttrar. Alla fruntimmer hade hijab.  

Ofta när jag går förbi ABF brukar svenskar eller invandrare parkera sina bilar på trottoaren precis utanför. Som fotgängare måste jag svänga ut på bilvägen för att gå runt deras bilar. Som fotgängare skulle jag ej bli populär om jag parkerade min kropp på bilvägen i en timme.  

Ofta när jag går förbi ABF står folk (det kan vara både svenskar och utlänningar) utanför porten och pratar på trottoaren. När jag kommer och går vägrar de att flytta sig så jag måste svänga ut på bilvägen och runda egoisterna.  

När det är busväder på vintern utgör flaggorna utanför ABF en hälsofara. Utanför ABF hänger det alltid stora flaggor och fladdrar på väggen ovanför trottoaren. På vintern brukar snörena gå sönder så flaggorna, snörena och krokarna står och piskar och slår i vinden. Jag måste gå ut på bilvägen för annars tror jag att krokarna ska piska mig i ansiktet så jag får ett Harry Potter-ärr.  

Folk som är förknippade med ABF beter sig illa i min stad. Antagligen tänker de att de gör något gott för världen så därför får de uppföra sig hur de vill och parkera var de vill. Om polisen skulle komma kanske de skulle kunna övertala polisen att ej ge dem böter för det är ju migranter eller snälla ABF-anställda som parkerar på trottoaren utanför ABF och de ”ska ju bara stå där en snabbis”.  

Om man som rik person i Kenya kör full, för fort eller parkerar på fel ställe får man ändå ej böter. I många länder kan man göra vad som helst bara man tillhör de övre klasserna. Det verkar vara likadant i Sverige. Här är migranter som hänger på ABF och svenskar som jobbar där en slags socialdemokratisk adel. Migranterna kan spela spel, fika och diskutera i timme efter timme precis som engelsmän från överklassen kan jaga, golfa, dricka te och segla. 

Robin Eriksson är en funktionshindrad och kristen man. Den som vill kan swisha en gåva till 0760836744. 

Göstskribent