BIRGITTA SPARF: Vi lever i hjältarnas tid

Ibland när insikten om hela den samlade svenska idiotin drabbar mig svindlar tanken och jag måste lägga mig och vila i fem minuter för att inte svimma.

Ligister och kriminella wanna-bees, alltså horder av främst somaliska småpojkar och tonårskillar, terroriserar sina egna utanförskapsenklaver genom drog- och vapenhandel under kvällar och nätter.

Detta är ett bekymmer för det svenska samhället eftersom endast en bråkdel av dem kommer att kunna skalda bra nog om sin hårda kriminella verklighet för att bli prisade av unga svenska musik- och kulturskribenter och få P3 Guld.

Resten av dessa barn sprids ut i det övriga svenska samhället med sina droger och vapen, eftersom de enligt egen utsago aldrig blivit varken sedda eller hörda.

Vilket är en sanning med modifikation. Skola, polis och socialtjänst har både sett och hört dem, men saknar lagliga verktyg i sin verktygslåda för att sätta stopp för dem.

Här finns ett utrymme för hjälteinsatser. Och hjältarna finns, närmare än man tror.

De kriminella barnens och ungdomarnas mestadels somaliska mammor, som fått betalt av den svenska staten för att föda och uppfostra alla dessa barn, kommer till välkommen undsättning.

Nu jobbar de ideellt genom att traska runt i Rinkeby på fredags- och lördagsnätter för att hålla koll på sina egna telningar.

Jag har inget minne av att min mor var ute och nattvandrade på byn för att se till så att vi barn inte sköt ihjäl varandra. Vilket kan ha berott på att vi låg och sov i våra sängar, trötta efter en vecka i skolan och efter att ha gjort alla våra läxor och pianoövningar.

Men det är nya tider nu, det inser till och med jag. Barnen måste sluta skjuta ihjäl varandra för att dela upp och befästa droghandelsdistrikten. Det måste finnas bättre sätt. Kanske man kan lära dem lite om marknadsekonomi och svensk socialdemokratisk förhandlingsteknik?

I dagens Sverige blir själva upphoven till samhällsproblemen också lösningen. Vilket inte enbart gäller de glorifierade och heroiska Rinkebymammorna.

Det gäller även samtliga våra styrande politiker, som först skapar olösliga samhällsproblem och sedan får röster när säger att de har för avsikt att lösa dem.

Hjältarnas tid är äntligen kommen!

Birgitta Sparf