BIRGITTA SPARF: Vi har redan förlorat

Varifrån kommer hoten mot rikets säkerhet? Jo, de kommer från -trumvirvel- våldsbejakande högerextremister!

Det pågår för närvarande febril aktivitet på SR och SVT. Med närmast hysterisk frenesi försöker de dra blickarna bort från muslimerna, som med våldsamma upplopp och mordförsök på poliser under hela påskhelgen hotat ett av fundamenten i vår demokrati – yttrandefriheten.

Ekot sätter rubriken, och i inslaget talas det 98 procent av tiden om högerextrema hot. I slutet kommer en liten motvillig passus om att även islamistisk extremism kan ses som ett hot mot rikets säkerhet. Men här har man också ett glädjande besked att komma med: Detta hot fortsätter att minska!

När styrka möter svaghet vinner styrkan. Alltid. Styrkan i det här fallet representeras av lättkränkta kriminella muslimer som inte tvekar en sekund att med våld, upplopp och allmän förstörelse visa vad som gäller.

Svagheten består av ett samhälle som viker sig och backar. Som tror att den bästa metoden för bemötande av våldsamma upplopp är lugna och fina samtal. Dialog. Förståelse. Konsensus.

Svagheten är ett samhälle som söker samförstånd med en grupp som inte ens förstår ordet. För islamister är samförstånd ett okänt begrepp. Det är ju de, profeten och Allah som bestämmer. Vad vill de mesiga svennarna snacka om nu?!

Islamisterna har mängder av svenska medlöpare. Som anser att det är Paludan som är problemet, inte de våldsamma islamisterna som inte direkt ser demokrati och yttrandefrihet som mänsklighetens finaste framsteg.

Vår store och högt ärade justitieminister Morgan Johansson delar den bilden. Det är Paludan som är terroristen här, ingen annan.

Vi har redan förlorat. Det andra laget vann på walkover!

Birgitta Sparf