JAN-OLOF SANDGREN: Paludan får oväntat stöd från iranier

Den persiska TV-kanalen Manoto rapporterar om hur svenskar gör uppror när högerextremister vill bränna Koranen. Artikeln fick mer än 90 000 gilla-markeringar på Instagram, men läser man i kommentarsfältet verkar sympatierna snarare ligga på Paludans sida. Så här skriver iranier om koranbränningar i Sverige (översatt från persiska)

– Det är mullornas fel!

– Jag ser inga svenskar i bilden!

– Kunde inte Koranen försvara sig?

– Äh, vi muslimer kan varken leva i muslimska länder eller otrognas!

– Bränn mera!

– Kära svenskar, för er överlevnad bränn mera koraner, släng ut muslimerna så ni kan leva i lugn och ro i ett vackert land.

– Det är deras land. De får göra vad de vill!

– Tack Paludan. Hoppas vi en dag ser något liknande i Iran.

– Grejen är att alla muslimer vill leva där kvinnor går i bikini. Ingen av dem vill flytta till Irak, Syrien… Sedan ska de bråka också!

En del skriver förstås också att man ska respektera varandras religion och så vidare, men en klar majoritet tar ställning mot de muslimer som protesterar. Värt att notera är att tjejen som tackade Paludan hade hijab på sin profilbild. (Tipstack till Arash Vatankhah, som också stått för översättningen).

Jan-Olof Sandgren