BIRGITTA SPARF: Om starka och modiga kvinnor

Susanna Gideonsson, ordförande för LO, är ytterligare ett exempel på alla dessa starka, modiga och smarta kvinnor i hög position. En ledstjärna och förebild för mig och mina medsystrar.

Besitter man en socialdemokratisk maktposition kan man i det egna propagandaorganet Aktuellt vägra att debattera med en politisk motståndare, utan att behöva förklara varför. Det är sen gammalt.

Genom kvinnlig list utnyttjade Gideonsson denna rättighet i onsdags (26/1) och valde att inte debattera mot Jimmie Åkesson. Genom detta gavs hon möjlighet att ostörd visa sin briljans:

o LO är en organisation som fattar sina (odemokratiska) beslut efter demokratiska principer och uppfattningen om alla människors lika värde, utom de som enligt LO saknar värde.

o Ett exempel på en politisk fråga där SD inte står upp för alla människors lika värde är vinster i välfärden. Sen kan hon ge en massa andra exempel från SD:s retorik, men det tänker hon inte göra.

o Att LO tar 30 miljoner av medlemmarnas pengar för att stötta S i valrörelsen, trots att 60 % av medlemmarna röstar röstar på andra partier, handlar för henne om hederlighet.

Hon är ett under av politisk och retorisk begåvning. Hade hon tagit en debatt direkt mot Åkesson hade han krossat henne, vilket hon var smart nog att inse.

Dessutom hade hon draghjälp av SVT. Programledaren Magnus Thorén sa två gånger ”Jag förstår!” efter hennes ologiska obegripligheter. Vilket han nog var rätt ensam om. Kanske var han bländad av hennes kvinnliga framtoning.

När Åkesson skulle besvara hennes svammel försvann ljudet, elegant och effektivt. Han fick återkomma först efter ett annat inslag och lämna sin replik. Försvagad genom den direkthet som därmed gick förlorad.

De kvinnliga förebilderna blir fler och fler, vilket vi tackar för. Vi kvinnor är ju så mycket bättre än män. Vi är mer äkta och ärliga, mer riktiga människor, liksom! 😍

Birgitta Sparf