MOHAMED OMAR: Modern vidskepelse

Hur upplysta är vi egentligen? Är vi civiliserade?

Primitiva folk, som inte hade samma kunskap om naturen som vi, brukade samlas i olika ritualer för att frammana regn. Indianerna (se bilden) hade sina regndanser.

I Bibeln berättas att Gud delade urhavet i två delar; en del blev himlen, den andra delen blev havet som omger vår värld.

Forntidens människor trodde alltså att himlen bestod av vatten. När man tittar upp mot den blå himlen kan man förstå dem.

I Bibelns berättelse om syndafloden får vi veta, att efter att floden dränkt allt liv, ”Djupets källor och himlens dammluckor stängdes till, regnet hejdades” (1 Mos 8:2).

I Koranen, som ju infört många stycken från Bibeln, nämns även syndafloden.

Även i Koranen sägs att Gud i begynnelsen lyfte upp himlen ur urhavet. Han gjorde himlen till ett tak över den platta världen.

Muhammed uttrycker förundran över hur Gud kan hålla upp detta tak utan pelare. Det är ett stort tecken på hans makt.

Det är Gud som låter det regna över världen.

Muhammed ska ha lärt sina anhängare att vid torka samlas och be om regn. Man skulle ångra sina synder så att Gud skulle förbarma sig över människorna och ge dem regn.

Man skulle tro att mänskligheten vuxit ifrån sådana vidskepliga föreställningar. Åtminstone västvärlden.

Men vi hittar en liknande vidskeplig föreställning inom den moderna klimatrörelsen. Stormar och regn, torka och översvämningar beror på oss människor.

Dåligt väder är ”straff” för att vi ”syndat”.

För att ”rädda klimatet” måste vi ändra vårt sätt att leva. Vi måste sluta ”synda” och leva ”rättfärdigt”.

Alla måste vara med i den moderna ”regndansen” för att ”rädda klimatet”. Den som inte är med är ju medskyldig till ”straffet”, till katastrofen, ja, till världens undergång.

Klicka här för att gilla min sida på Facebook.

Du kan visa din uppskattning för skribenten genom att donera via swish till 0760078008 (swishnumret stämmer, även om namnet inte är Mohamed Omar eller Eddie) eller bli månadsgivare på Patreon

Mohamed Omar