BITTE ASSARMO: Sinnessjuka svärföräldrar och osynliga psykopater – här är bästa filmtipsen för Halloween

Nu närmar sig Halloween igen. Du som fortfarande är lite skeptisk till denna, i vår del av världen, relativt nya helg kan läsa här om bakgrunden till Halloween. Själv ser jag ingen som helst motsättning i att fira både Halloween och traditionell svensk Allhelgonahelg, eftersom de båda högtiderna infaller på olika datum.

Eftersom Halloween är en helg som går i skräckens tecken är det klart man också ser på skräckfilm. Här är några tips på bra skräckfilmer som streamar just nu:

Get Out (2017)

När Chris följer med sin flickvän för att hälsa på hennes föräldrar blir han illa till mods så fort han sätter foten i huset. Det är något som döljer sig under ytan i den till synes så liberala och vänliga familjen, men vad? Sanningen är värre han ens kunnat ana.

Get Out är skriven och regisserad av den begåvade regissören Jordan Peele. Den är oerhört spännande, men här finns också ett stråk av svart humor. Streamar på Viaplay och går att hyra på SF Anytime, Blockbuster och Rakuten TV.

The Invisible Man (2020)

Den här filmen har ingenting att göra med den gamla filmen med samma titel. Det här är en rysare i hi tech-miljö, kryddad med psykopati och ondska, och den är ruggigt bra. Huvudrollen görs av Elizabeth Moss, som bland annat medverkat i Mad Men och The Handmaid’s Tale.

The Invisible Man streamar på Netflix och kan också hyras på bland annat iTunes och SF Anytime.

The Conjuring (2013)

Jo jag vet, jag har tipsat om den här filmen förut. Men eftersom det är en av de bästa skräckfilmer som gjorts sedan millennieskiftet påminner jag om den även i år. Det här är en modern klassiker som får det att gå kalla kårar utefter ryggraden och den som gillar att bli skrämd av klassisk häxkonst kan knappast hitta något mer passande för Halloweens skräckmaraton.

The Conjuring har skapat ett eget filmuniversum med flera spinoffs och två uppföljare, varav den sista nyligen släppts. Men som så ofta så är den första filmen i särklass bäst. Går att hyra på flera streamingtjänster, bland annat Google Play och SF Anytime.

Us (2018)

Jordan Peele igen, denna gång i en tät och spännande rysare som bjuder på krypande skräck och ett mysterium som inte går av för hackor. Us är hans andra film i skräckgenren och minst lika bra som Get Out.

Us går att hyra på Viaplay, SF Anytime, Blockbuster och Google Play.

Terror på Elm Street (1984)

Jag vet, den här har ett antal år på nacken, men Wes Cravens skräckfilm om Freddie Krueger är en riktig klassiker, gjord med glimten i ögat och väl värd att se om. Streamar på HBO Max (tidigare Nordic) och finns att hyra på Microsoft Store och Google Play.

Det här är bara några av de skräckfilmer som finns tillgängliga för skräckmaraton på Halloween. På Vodeville kan du söka på sina egna favorittitlar och se var de streamar. Happy Halloween!

Bitte Assarmo