BIRGITTA SPARF: Något om det förbjudna b-ordet

Orsaken till ”explosionen” i Göteborg har fått många försök till förklaringar, utom den enda rimliga: Att det är ett bombdåd, utfört av kriminella terrorister som försöker skrämma/tysta/döda misshagliga personer som gått deras heder och ära förnär.

Det är nästan plågsamt att se dessa polischefer och journalister på SVT försöka slå knut på sig själva för att slippa ta ordet ”bomb” i sin mun. Jag förstår att polischeferna måste uttala sig så innan något är fastställt, men resultatet blir oftast lite komiskt:

-Vi tror att någon kan ha placerat ut ett föremål som förorsakat någon form av explosion.

Eeh, OK? Vad kan det vara för märkligt utplacerat föremål som plötsligt exploderar? Förslagen på grejer i går på nätet var många och roliga. Min favorit är ”En frustrerad Moraklocka?”.

Jaha? Och vilka kallar man in för att lösa mysteriet? Jo, Nationella Bombskyddet!

Aj aj aj! Fy tusan, där kom det förbjudna B-ordet med i alla fall. Illa! Jag föreslår att NBS snarast byter namn till Nationella Konstiga Sakerskyddet, NKS. Annars kan man sända felaktiga signaler till allmänheten och skapa onödig och obefogad oro! 😎

(Förtydligande: Jag står till 100 % på polisens och NBS’ sida. De är alla hjältar! ❤)

Birgitta Sparf