BITTE ASSARMO: Mikael Damberg är en oanständig hycklare

Nu, ett år innan valet, tar Socialdemokraterna i så de sträcker sig i sin iver att visa upp sig som medborgarnas beskyddare och bekämpare av kriminaliteten. Men ingenting är äkta när Mikael Damberg slår näven i bordet – han är en hycklare som försåtligt försöker skriva om sin egen roll i landets förfall för att framstå i bättre dager.

”Det fanns en ängslighet tidigare att beskriva en del problem, man ville inte ses som rasistisk och så vidare” säger han i en intervju i Aftonbladet.

”Man” ville inte ses som rasistisk? Jo, tjena. Karlen är fullkomligt skamlös.

Så här borde han förstås sagt:

”Vi skapade en ängslighet tidigare att beskriva en del problem, vi ville ju vara en humanistisk stormakt och visa en fin Sverigebild, och därför såg vi till att peka ut vissa människor som rasister.”

Istället försöker han få det att framstå som om denna ängslighet uppstått ur ett vakuum, och inte alls med hjälp av den socialdemokratiska propagandamaskinen. Det är direkt oanständigt.

Oanständigt är också Dambergs sätt att beskriva samhällsproblemen:

”Sverige har inte sett att om man hela tiden fyller på med migranter i vissa områden så växer problemen över tid”

Vilket kvalificerat jävla skitsnack! ”Sverige har inte sett”? Jo du, Mikael lille, Sverige HAR sett. Sverige har sett, påpekat och krävt rättning i de politiska leden men du och dina partikamrater har valt att täppa till öron och ögon och smutskasta folk istället för att göra det ni har betalt för.

Jag säger det igen: Det är oanständigt. DU är oanständig, Mikael Damberg. En skamlös och oanständig hycklare.

De hårdare tagen mot gängkriminella är en av partiets riktlinjer inför partikongressen i november och givetvis – även om ingen säger det högt – en strategi inför valet. Damberg och hans parti ser nu att deras tidigare taktik, med rasiststämpling av människor som reagerat mot den ökande kriminaliteten, inte har fungerat. Trots alla hänsynslösa uthängningar av människor med påstått felaktig värdegrund har folket inte tystnat – tvärtom. Folket har istället höjt rösten allt mer unisont, och det som började som snabbt avfärdade åsikter på alternativa mediesajter har nu spritt sig ända till public service.

Misstron mot socialdemokratin är nu så massiv att Mikael Damberg och hans partikollegor inser att de, om de ska ha en chans att återfå ens ett uns av det förlorade förtroendekapitalet, måste adressera de här samhällsproblemen. Det är därför det nu talas högt och ljudligt om fler verktyg för polisen, skärpta sociala åtgärder och om vikten av straffskärpningar. Damberg säger rentav att en politik med hårdare tag är ”okontroversiell” inom det socialdemokratiska partiet idag och klämmer till med:

”Det är otroligt provocerande att människor som aldrig har tjänat en ärlig krona och aldrig betalat skatt ändå kan köra runt i dyra bilar och har guldkedjor runt halsen.”

Jo tack, det är vad medborgarna tyckt i åratal, så det är klart att Damberg känner sig manad att uttrycka det med emfas. Men jag tror varken på hans indignation eller på hans övertygelse.

Vad jag däremot tror på är att han och hans parti är beredda att vräka på med precis hur mycket valfläsk som helst för att rädda sig själva och att den här nya strategin är en fasad och ingenting annat.

Bitte Assarmo